- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
válasz gellei #19699 üzenetére
Ha új akkor Asrock Q1900B itx ez olyan 23-25 K Ft 2 sata portos, picit drágább a J3455 viszont 4 sata portja van, meg a proci is erösebb. 4GB ram ha nem akarsz virtuális gépet is futtatni, simán elég.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
gellei
aktív tag
válasz Essejó #19698 üzenetére
Ilyesmiket nézegettem, csak újakat. Lehet átböngészem és is a HA-t. Asus témát gondoltam, szerintem az bőven jó lehet ilyen célokra.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
Essejó
Topikgazda
-
szaki035
tag
Az hogyan lehetséges???
Folyamatok:
1. Egy újraindítás után egyik HDD "hibát produkál" irt. HDD ki formázás PC-n, Sentinel 0 hibát talált, vissza a Nasba, még mindég "Hibát produkál" üzenet fogad. HDD ki, a tömbről leválasztva
2. Egy másikra Sata port átkötés (mivel van benne egy PCIE kártya) a rendszer szerint a 12es merevlemez volt használatban, átkötöttem a 8asba, a Tömb tönkrement, a Hardra is hibát irt...
3. HDD ki a tömböt láttam az adatokat olvasni tudtam, HDD ki formázom, az összes adat elveszett...
Ez most mi????? -
-
gellei
aktív tag
válasz Mykroft #19692 üzenetére
Nekem most a router töltöget, és 4k nál sajna megálldogál tölteni. Azért szeretnék valamit, ami bírja, és 17 Mb/s helyett jó ha 6-7-tel tölt le.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
eszgé100
őstag
válasz Essejó #19687 üzenetére
Nagyon nem melyedtem bele, mert amit fentebb irtam a reconnect altalaban meg szokta oldani a problemat, de en azt hittem ez egyedi eset a vpn miatt.
Amikor ez elofordul olyankor a Radarr/Sonarr paros is hibat szokott dobni, mintha nem lenne netkapcsolat, pedig a Network Settingsben minden Connected."-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
Mykroft
tag
válasz gellei #19690 üzenetére
transzkódoláshoz szinte biztosan nem. De ha a lejátszód ezt megteszi (az amologic), akkor nem is lényeges, de a mechanizmust Te ismered, mi nem annyira. Én spec ftp-n nézek filmet Kodival, 0 teljesítmény kell nas oldalon hozzá, cserébe a sávszélesség igény ismert, és a lejátszó kell, hogy erősebb legyen.
-
eszgé100
őstag
válasz Magnat #19632 üzenetére
Szia!
a héten lementettem a fontos adatokat külön gépre, megpróbálkoznék az általad ajánlott módszerrel.
eddig ennyit derítettem ki, a később kiadott parancsok miatt:
mdadm --detail /dev/md2 ---> 4TB lemez
mdadm --detail /dev/md3 ---> 8TB lemez (üres)innentől szeretnék megerősítést kérni, hogy jól gondoltam-e a további lépéseket?
1. követem a linkelt Synology-s útmutatót:
"To change the RAID type of a storage pool:
Launch Storage Manager.
Go to Storage Pool. Select the storage pool that you want to change its RAID type, and click Change RAID Type from the Action drop-down menu.
Select the RAID type that you want to change to. Click Next.
Select the drives to add to the existing storage pool. Click Next.
Note: All data on the newly added drives will be erased. Please make sure to back up your data in advance.
Follow the wizard to finish."ha jól gondolom itt elkészül egy tükör a 4TB-s lemezről.
2. Eltávolítom a 4TB-s lemezt és a létrehozott raid1 ---> "raid1 degraded" lesz.
3. követem a második linkben leírtakat, módosítva a parancsot:
mdadm --grow --raid-devices=1 --force /dev/md3ezzel a raid1 degraded visszaáll basic-ké, de már a 8TB-os lemezen
4. a volume mérete még mindig 4TB, de mivel csak egy volume van a lemezen, ez automatikusan ki lesz terjesztve?
5. ha mindent jól csináltam akkor marad a rendszer, az adatok és a beállítások úgy, ahogy eddig, csak már egy 8TB-s volume-on
#19608-ban vannak screenshotok a jelenlegi felállásról
Előre is köszönöm
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
Mykroft
tag
válasz gellei #19686 üzenetére
ha már elgondolkozol 50k-ig, és valójában semmi extra igényed nincs, miért nem nézelődsz a gyári megoldások körül? ha lemezed van, egy kisebb megtoldással megveszed a gyári, garis, új ds220j-t (vagy egy ds218j-t), bekapcsolod és évekig nyugodt vagy, mert garis a cuccod, és frissítheted nyugodtan, nem lesz bajod PD írással, meg úgy általában az összes hülyeséggel.
-
gellei
aktív tag
Sziasztok!
Letöltő gépet szeretnék összerakni alacsony fogyasztással. Amire használni szeretném:
- 140/100 as net rendesen töltsön le
- kb 20-30 torrent egyszerre aktív, 1-2 le egyszerre
- fHD néha 4k film lejátszás tv lejátszóval, amologic tv okosítóval, max 2 egyszerre
- 1 max két vinyó lenne a gépben, ezek most nem kellenek.
Alaplap, mem, ház táp kb ennyi.
Max 50k ra gondoltam.„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
lazara007
tag
válasz MGaa73 #19669 üzenetére
Probald ki Surveillance Station-t. En MotionEye-rol tertem at ra, eleg kellemes.
Ha meg tobb mint 2 kamera kell kell, akkor pedig rakjal fel extraban Syno-t VM-ben. 2 kamerankent egyet. 512 MB ram eleg neki.
Es a sima Syno-bol tudod menedzselni oket CMS segitsegevel.
Es barmilyen gagyi IP kamerat megeszik.[ Szerkesztve ]
-
SFU
tag
Szervusztok!
Egy pár napja azt produkálja a Xpeno (DSM 6.1.7 - 15287 update 3) hogy a csomagkezelő központ azt mutatja, hogy két frissítés van a telepített szoftverekben, de hiába keresem, nem lelek semmilyen frissítést. Van valakinek tapasztalata, hogy mi lehet ez?
Köszönöm!
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
Boost3er
tag
válasz Mykroft #19678 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor megnyugodtam! Abban esetleg még tudsz tanácsot adni, hogy az mitől lehet, hogy megnyitom a saját dlna szerverét majd kilépek és a TV-ktől eltűnik a dlna szerver mintha leállna? Mikor belépek a kezelőfelületre azt jelzi, hogy fut és egy újraindítás meg is oldja a problémát.
Köszönöm szépen!
-
Boost3er
tag
Sziasztok!
Beállítottam az Xpenology-n a HTTPS kapcsolódást, a sima HTTP helyett. Esetleg tudnátok segíteni, hogy mikor a HTTPS-el akarom elérni miért írja ki a böngésző, hogy nem biztonságos kapcsolat? Úgy tudom, hogy a HTTPS a biztonságos a HTTP-vel szemben. Amikor HTTP-vel akartam csatlakozni, akkor sosem írt ki ilyet.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
Mykroft
tag
válasz szaki035 #19674 üzenetére
Ha (ismeretlen tipusú) tömb még nem állt helyre teljesen, és több lemezt is elveszel tőle, az jó eséllyel úgy összeomlik, hogy csak nagyon nehezen szerzed vissza.
Első sorban a sata kábeleket és csatlakozó felületeket nézném meg. 13-14 éve volt egy raid5 tömb összeomlásunk attól, hogy a pcie raid kártya sata csatlakozóin és kábelein vákonyan megjelent egy kis oxid réteg, ettől bizonytalan lett a kapcsolat a lemezekkel.
1TB tömb visszaállítása akkor 2-400eFt volt. -
szaki035
tag
Az hogyan lehetségese???
Folyamatok:
1. Egy újraindítás után egyik HDD "hibát produkál" irt. HDD ki formázás PC-n, Sentinel 0 hibát talált, vissza a Nasba, még mindég "Hibát produkál" üzenet fogad. HDD ki, a tömbről leválasztva
2. Egy másikra Sata port átkötés (mivel van benne egy PCIE kártya) a rendszer szerint a 12es merevlemez volt használatban, átkötöttem a 8asba, a Tömb tönkrement, a Hardra is hibát irt...
3. HDD ki a tömböt láttam az adatokat olvasni tudtam, HDD ki formázom, az összes adat elveszett...
Ez most mi????? -
Mykroft
tag
válasz MGaa73 #19671 üzenetére
Vegyél egy nvr-t. Erre való, csak ezt csinálja, és a fogyasztása sem lesz magas, mert egy-két hdd + az alaplap működik benne, nincs egyés sarlang.
Én a dahua-t preferálom, de kinek mi tetszik, azt veszi meg. Annak nem látom értlemét, hogy 2 ide, 2 oda rögzítsen, és szívjak vele, ha vissza kell nézni valamit.
Ha meg a nas 24/7 fogyasztáson agyalsz, egyszerűbb kész megoldást venni, kisebb alap teljesítménnyel, de ugyanakkor kisebb felvett teljesítménnyel is gazdálkodik.
De hogy legyen valami támpontod: HP Microserver Gen8 (Xeon cpu, 250W psu, 4x wd red hdd + 1x ssd) fut rajta 5-6 virtuálgép , mikrotik router, Digi ONT = 55W jelen pillanatban. -
MGaa73
tag
válasz Mykroft #19670 üzenetére
Köszönöm. Asztali gepre akarok valtani, mert szeretnek Raidot a Nashoz. Akkor elferne egy kulon tar a kameraknak is. Csak nem tudom hogy a fogyasztas hogyan alakul mert 24/7ben nem mindegy. Ugyanakkor a ket kamera nekem keves, 4 van amit cserelnek. Bar lehet akkor a ketto rogziteset errol oldanam meg.
-
Mykroft
tag
válasz MGaa73 #19669 üzenetére
Ha a Surveillance Stationra gondolsz, ott max 2 kamerát használhatsz "demó"ban. Minden további fizetős lenne, vagy esetleg régebbi verzió, amit dokumentáltak az xpeno oldalon.
Ha már kamera: nem tudom hány eszközt kellene rögzíteni, de ha laptop, akkor 1-2 lemeztől több nemigen van benne. a Kamerák állandó írása le fogja foglalni a lemezt, ezért kevesebb ideje lesz a többi olvasás kiszolgálására, ott teljesítmény csökkenés várható. A lemez élettartama kritikusan nem kellene, hogy csökkenjen, de ajánott a kamerákat direkt nvr/dvr/ állandó írásra tervezett lemezen tárolni. -
MGaa73
tag
Sziasztok, az itthoni kamera rendszeremet tervezem lecserelni. Aki hasznal kulteri kamerakat es ezzel a rendszerrel rogzit, tudna nekem segiteni miben gondolkodhatok, Konkret tipus is erdekelne es a tapasztalatok. Jelenleg NAS, HomeAssistant es transmission fut parhuzamosan egy i3as laptopon. Ezek mellett megfer a kamerakep rogzites? Nem teszi tonkre ido elott a hatertarat? Vagy ugy kellene gondolkodni hogy ennek egy teljesen kulon tarolo legyen?
-
ArthurShelby
addikt
Ajánlom, mindenkinek, nem nehéz: [link]
Nekem kellett +1 command:chmod 755 ch_cpuinfo
szerk: annyi, hogy ezt elvileg minden frissítés után meg kell majd csinálni[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ekkold
őstag
válasz gellei #19666 üzenetére
Persze, és abban a témában is vagyunk...
Ezen a képen 1Tb-os 2,5"-os winyó (SSHD) van benne, egy darabig azzal használtam, aztán tavaly karácsony előtt lecseréltem egy akciós 1Tb-os Patriot P200 SSD-re.
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
ekkold
őstag
válasz gellei #19664 üzenetére
A T620-ban nincs SATA (illetve van, de hekkelni kell hozzá: kis forrasztgatás az alaplapon) a T610 ugyan gyengébb, de olcsóbb is, és a feladatra amit írtál elég, és 2db SATA csatlakozó van benne. Nekem egy ilyen megy 24H-ban már jó ideje, és teszi a dolgát, nincs gond a 4k-s filmekkel sem.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
gellei
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék otthonra torrent futtatás (20-30), film tárolás 1tb külső vinyó, fhd főleg, néha 4k, (amelyet tv játszana le, nem a gép) feladatokra egy gépet, amit, mint nast használnék Xpenology val. Ez alkalmas lenne erre a célra? Hp t620 v1
-
kgymac
őstag
Áthelyezhető virtuális környezetbe, esxi 6.5 és proxmox (max. 6.1, a 6.2-ben lévő 5.4-es kernel passtrought hibái miatt) alatt is rendben működik. Én e3-1220lv2 ill. e3-1260l procikkal + lsi9211-8i /dell perc h220 it fw/ sas vezérlővel használom (még egyenlőre 6.1.u3, de már van mindkettőn 6.2.3-as xpeno VM-em teszt célból). Ha nem használsz külön átadható sas vezérlőt, a proxmox 6.2 is jó lehet.
A sas vezérlőket a smart infók xpeno alóli kinyerése miatt használom. Leírás proxy2 logout-so blogjában van esxi-hez, de proxmox alá sem nagy ördöngősség. -
Egon
nagyúr
válasz fogtunder #19658 üzenetére
Na ja, én is így gondolom.
Egyébként ha nem szarik be az alaplap vagy a táp, és eesetleg rászánja magát az ember egy Xeonra meg némi rambővítésre, brutális kis otthoni szervert lehet belőle kihozni, rengeteg feladatra.
Én azt bántam meg kicsit, hogy nem virtualizált környezetben telepítettem a Xpenology-t: így némileg csökkentek a lehetőségek."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Essejó
Topikgazda
Közben lejárt a szerkesztési időm mire rájöttem, hogy nem a frissebbik verziót linkeltem.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Pár hete a HA-n árult valaki 40K-ért egy használt Gen7-et.
Egyébként ötletadónak érdemes átnyálazni a sikeres frissítéseket, ott van az alaplap, proci, lan.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Egon
nagyúr
válasz trance89 #19654 üzenetére
Így van.
Régebben microservert volt érdemes venni ilyen célra (amíg még volt G7/G8 akciózva, féláron - én pl. cca. 50K-ért vettem az enyém), de manapság tök jók ezek a leselejtezett gépek is."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
trance89
őstag
Általában a hdd-k a legzajosabbak ezekben a rendszerekben, ennél a prodesknél pl fix minimumra van véve a hűtés így azt jóformán nem is hallani. A pincében pedig állandó 30-35 fok a cpu hőmérséklet.
Ha már pedig van 2 db 3,5"-os hdd is benne akkor megcseszhetem a passzív cpu hűtőt... -
trance89
őstag
válasz Essejó #19651 üzenetére
Mindenki szenved itt a drága de ócska realtek lan-os miniitx lapokkal, nem tudom miért
Én inkább egy HP Prodesk 600 G1/Elitedesk 800 G1-et ajánlok, ugyanaz a hw, 4 db sata csati. Van SFF és tower kivitelbe is, előbbibe 3 vagy 4db 3,5"-os lemez is elfér simán, towerbe még több
Intel I217-LM LAN ami tökéletesen megy xpeno alatt (6.2.3, 918+ loader) mindenféle mókolás nélkül
Én barebone-t vettem vagyis cpu/hdd nélkül, halomban árulják itt szlovákiában 40-45 euróért(kiselejtezett vállalati gépek). Bármilyen 1150-es haswell procit megeszik amiket már bagóért dobálnak, nálam i3 4330 ment bele (20€), 2x4gb ram volt elfekvőben
Eredmény 60-70 euróból egy komplett xpeno gép
Fogyasztása nagyon jó, 1db 4TB WD Blue-val idle 18-20w között, torrent letöltés közben felmegy 28-ig gbit letöltés mellett[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
Ha nem ragadunk le a mini ITX-nél hanem körül nézünk más irányba is akkor pl ilyen dolgok is szembe jöhetnek
6db SATA3, Intel NIC, 1 PCIe 3.0 x16, 2 PCIe 3.0 x1
, stb...[ Szerkesztve ]
-
Protezis
őstag
válasz fogtunder #19647 üzenetére
Párszor felmerült már bennem egy (illetve kettő) ilyen beszerzése: https://www.club-3d.com/en/detail/2468/usb_3.2_gen1_type_c_to_rj45_2.5gbps_adapter/
Combos switch nélkül akár közvetlenül is összeköthető a NAS és a PC. Elvileg működésre bírható Xpenologyn. Egyelőre elvagyok gigabiten, de RazoR-nak lehet érdekes lehet ez. -
fogtunder
nagyúr
sok mindentől függ. milyen HDD-k, milyen konfigurációban, mekkora felbontású és milyen hosszú a videó, hány felhasználó csinál ilyet egyszerre. ezért mondom, hogy majd látszik felhasználás közben.
akit én ismerek, úgy szokott vágni, hogy a nyersanyagot kimásolja a meló idejére SSD-re és utána a kész anyagot menti újra vissza.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Protezis
őstag
Szerintem az egy jó választás. Amit én néznék új lap esetén:
- 4 SATA port. Utólagos kártyával korrigálható, ha csak 2 van.
- lehetőleg Intel NIC (az Asrockban sajnos Realtek van, egyelőre 6.2.3 alatt nincs vele gond). Utólagos kártyával korrigálható.
- Intel CPU (privát vélemény, AMD is persze lehet jó választás). Legalább 2, de inkább 4 mag. Lehetőleg olyan, ami megtalálható valamelyik Synology modellben.
- HW videó transcoder az IGP-ben, amit a Plex támogat
- Támogat ECC RAM-ot (ez sajnos nagyon ritka)
- 16 GB RAM-ot támogat.Az ITX lapokon 1 PCI-E port van, így csak 1 funkciót tudsz kártyával megoldani.
Nekem kb. ezek fontosak, illetve szempontok, amiket nézek.
-
RazoR
veterán
Ez esetleg?
Asrock J3455-ITX -
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Épített géphez mi lenne most az ajánlott ITX lap integrált procival?
Az összefoglalóban említettekből már egyik sem kapható... -
szaki035
tag
mostmár a Nast a Rooter sem látja, légyszi segítsetek...
-
kgymac
őstag
Aki numerikus magot használ DS-sel, a tracker változáshoz ajánlott linux parancs nem fut le a dsm-ben, mert a find-nek nincs -exec paramétere (dsm6.1.7u3, de 6.2.3-on sincs).
Természetesen megoldható for ciklussal,
pl. mentés:
DS-ben a torrentek leállítása után ssh-n belépni, sudo -i, mentés könyvtárat léprehozni, majd a letöltö könyvtárba lépni
(/volume../..../@download)for i in $( find . -type f -name "*.torrent"); do cp $i /volumeUSB2/usbshare/SAVE; done
A mentéshez mindenki a saját könyvtárát írja be, a mintában a sajátom van (és usb-s kötetről használom).
A mentés után lehet cserélni a trackert is, a do és a ; done
közé kell betenni a sed-et paraméterezve (a magon a minta, ide szándékosan nem írtam be a trackereket). pl..for i in $( find . -type f -name "*.torrent"); do sed -i 's/oldTR/newTR/g' $i; done
Kb. ennyi, majd folytatni kell a torrenteket.
Persze DS-ben is le lehet cserélni, kézzel, de ez kissé gyorsabb. -
eszgé100
őstag
válasz Pubszon #19627 üzenetére
Szeretnem egy kicsit atstrukturalni, mert most omlesztve van minden, az uj 8 terras lemezre csak a filmek, sorozatok, zenek mennenek, amik potolhatoak, a 4 terras meg csak gepeken es laptopokon levo adatok biztonsagi masolataira lenne hasznalva.
Ugye filmek, sorozatok automatikus toltodnek es rendezodnek, ezt a reszet szeretem is hogy nem kell vele foglalkozni.
Mar regen csinaltam es eltartott egy darabig mire igy beallitottam mindent 90%-ara mar szerintem nem is emlekszem, hogy hogyan, ezert szerettem volna inkabb egy az egyben atvinni az egesz rendszert, es miutan megbizonyosodtam rola, hogy megy rendesen, ahogy eddig, torolni a 4tb-osat majd kivalogatni ra es elrendezni rajta a maradekot."-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
Pubszon
veterán
válasz eszgé100 #19626 üzenetére
Mindkét lemezt akarod használni a NAS-ba külön kötetként.
Nem mindegy milyen sorrendben vannak benne?
Rakd be mellé a 8TB-osat és használd.
A rendszer arra is felmegy, az alkalmazások meg amúgy is csak az egyik lemezen lesznek telepítve. De akár át is rakhatod őket.Ja, egyébként a sorrend nem számít.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Magnat
veterán
válasz Protezis #19617 üzenetére
Így cseréltem diszket a 2 lemezes nasomban amit 1 lemezzel használok. 1 lemezes SHR, melléteszed a nagyobb diszket, átkonvertálod tükörre, amikor kész, kiveszed a régi lemezt, aztán ssh-ból demote 1 lemezes shr-re mdadm-mel: [link]
Végül a tároláskezelőben megnöveled a kötetet lemez maximumra.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
szaki035
tag
A Rooter látja, ha USB-ről megyek mintha telepíteni akarnám, de a beírt IP-cím nem reagál, sem pedig a Synology Assistent nem látja, csak a Router. Elképzelhető, hogy az USB Boot elszállt?? Az összes Hardot látom a Booton, és a BIOS-ban is egyaránt...
-
szaki035
tag
Hello, légyszi segítsetek.
Egy áramkimaradás után nem tudtam elérni a Nast, kötöttem rá Monitort, és ezt írja ki:
Boot0: GPT
Boot0: GPT
Boot0: ErrorMit tudok tenni, hogy ne veszítsem el a rajta tárolt adataimat.?? Az egész életem rajta van....
Please HELP -
Mankó
veterán
Sziasztok!
Van egy saját építésű NAS-om, amin Xpenology fut, és akadt egy kis gondom vele ami hozzá kapcsolódik.
A digi fejleszti a hálózatát és kaptunk egy optikai kábeles routert. A routerre csak 2 eszközt lehet dugni, meg nem is nagyon lehet belenyúlkálni, így egyértelmű volt, hogy a jól bejáratott Tplink routeremnek maradnia kell. Azon be van lőve minden.
Összedugtam LAN-on keresztül a digis routerrel , így gyakorlatilag switchként működhet. Van is mindenhol net, elérés (nas, gép, médialejátszó, felcsatolt meghajtó) de a nas felületét, meg a transmissiont nem tudom elérni.
Van ötletetek, hogy lehetne kicselezni, hogy megint flottul menjen minden? -
Protezis
őstag
válasz Essejó #19616 üzenetére
Nem védelem nélküli, vagyis 1 lemezes SHR-ről beszélek. A folyamatot várnám, hogy leírják az urak/hölgyek. Merthogy 2 lemezes SHR-t javasoltak, ami majd ugye elvégzi a "másolást", ergo mirroringről lenne szó. Tükrözött kötet alól kiszedve a régi HDD-t meg degraded lesz a volume - ezt meg én mondom.
Őszintén mondva örülnék, ha tényleg valaki leírná, milyen műveletsort képzelt el a fenti esetben, hogy végre lássam, mire nem gondoltam, mit hagytam ki a számításból.eszgé100: ez nem veszekedés, szakmai diskurzus. Bár most már napok telnek el, hogy konkrétumokat írnának azok, akik SHR-re konvertálásban látták a megoldást. Egy "bocs, nem gondoltam át", esetleg "bocs, hülyeséget beszéltem" is megtenné, ha mégis én néztem be valamit, amit egyébként fenntartok.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
-
-
fogtunder
nagyúr
megkotlott a sickchill installom, ki kellene gyalulnom a korábbi beállításokat egyebeket. mi a legegyszerűbb módja, hogy hozzáférjek azokhoz a dolgokhoz, amik nem megosztott mappákban vannak? anno mintha lett volna Midnight Commander, de nem találom a synocommunity packegek között.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Protezis
őstag
válasz kgymac #19611 üzenetére
"Kinőttem a 4TB-os háttértáram, szeretném bővíteni egy 8TB-ssal. Megoldható lenne az, hogy a mostani 4TB-sről minden adatot és beállítást átvigyek az új 8TB-ra, majd a törölném a 4TB-t és beállítanám új kötetként?"
Nem értem a válaszod. Leírnád a lépéseket, hogy mit kellene csinálnia, hogy a végén legyen egy 8 és egy 4 TB-os volume, és SHR-rel történik a mozgatás? Hogy kell ezt elképzelni? Tényleg kíváncsi vagyok. -
-
eszgé100
őstag
válasz Pubszon #19605 üzenetére
megpróbálom mégegyszer...
#19590 eredeti kérdésem.
#19592 Hány és mekkora hdd? 1 darab hdd, 4TB tárhely.... Milyen kötet? Itt sajnos félreértettem a kérdést és milyen helyett mennyit olvastam, bocs.
#19596 MILYEN kötet? (mégegyszer) SHR-e? Nem, basic kötet, ext4 filesystem
#19598 finom sugallat, melyben az összefolgaló tanulmányozására ösztönöznek... átolvastam, sajnálom, de nem lettem okosabb. Nekem az jött le belőle, hogy a módosítások után egy új lemezt már be lehet állítani SHR kötetként, a meglévő kötet adatvesztés nélküli konvertálásán valószínűleg átsilkott a szemem, vagy nem jól értelmezem a leírtakat, ezzel kapcsolatban további segítségre lenne szükségem. Gondolom ez lett volna a rám vonatkozó rész:
""A Synology a DSM 6.0-tól a 3615xs-ből kivette az SHR létrehozásának a lehetőségét. Nincs vele tapasztalatom, de szerintem a 3617-ből is. A korábbi verziókban létrhozott SHR kötetek ennek ellenére tovább működnek. Viszont egy kis szerkesztéssel, előcsalhatjuk az SHR1 és SHR2 létrehozásának lehetőségét.
To get SHR again on DSM 6+ you need to modify the Synology config :
* * * You follow this guide at your own risk, be very careful when editing system files ! * * *
Would recommand you read the guide at link below to make sure you understand how to use the Vi text editor !
Edit synoinfo.conf located in /etc.defaults/synoinfo.conf
1. Telnet or Putty your NAS IP
2. cd /etc.defaults/
3. sudo vi synoinfo.conf
comment out the line 294 with #
#supportraidgroup="yes"
then add below
support_syno_hybrid_raid="yes"
Reboot your NAS and create your volume with the SHR option.
Vi text editor guide:
https://www.cs.colostate.edu/helpdocs/vi.html
Vi Editor Guide:
Use arrow keys to move cursor
Press i to insert text, press escape key to exit insert.
:x Exit, saving changes
:q Exit as long as there have been no changes
ZZ Exit and save changes if any have been made
:q! Exit and ignore any changes"#19599-19560-tól kezdtem összezavarodni
mellékelek néhány képet, lehetőleg több és jobb válaszokkal szolgálnak a kérdeseitekre:
kérdésem kicsit egyszerűsítve, amit még mindig szeretnék: 4TB adat és beállítások átvitele 8TB-re, 4TB kiszerelem 8TB-t beszerelem, újraindítok és megy ahogy eddig. Amennyiben megoldható, megkérhetlek titetket, hogy néhány pontba összeszeditek nekem a lépéseket? Előre is köszönöm
kgymac: nem okosítottam, DS3615xs, remélem a fenti screenshotok segítenek
ÉS KÉREK MINDENKIT, HOGY NE VESZEKEDJETEK, NYILVÁN ÉN ÉRTEM FÉLRE A KÉRDÉSEKET, AMIÉRT ELNÉZÉST KÉREK. SEGÍTSÉGÉRT JÖTTEM, NEM ÁLLT SZÁNDÉKOMBAN BAJT KEVERNI
[ Szerkesztve ]
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
kgymac
őstag
válasz Protezis #19606 üzenetére
Csak a tények kedvéért:
A kötet típust sem árulta el elsőre.
Azt sem tudjuk, hogy okosította e az xpenoját. A 3615 vagy 3617 is csak tipp, szerintem ezt sem tudjuk biztosra.Az shr egy lemezzel kb. azonos a basic kötettel. Kötet infó a tároláskezelőben "... (Adatvédelem nélkül)".
Kapsz egyszer egy figyelmeztetést, a kötet nem degradált, normál sebességgel működik. -
Pubszon
veterán
válasz kgymac #19603 üzenetére
Tudom, SHR kötetem (3x4TB) van 3615 alatt.
SSH-n kellett engedélyezni, de ezt más is megcsinálhatta, bár így kisebb az esélye hogy az van neki.Protezis: Őszintén megmondva egy lemez esetén nem tudom.
De amíg a kérdező nem válaszol a kérdésekre, addig nem is nagyon tudunk segíteni...ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
kgymac
őstag
-
eszgé100
őstag
válasz Protezis #19599 üzenetére
köszönöm srácok
nagy segítség lenne, ha nem kellene megint a nulláról kezdenem. már nagyon szépen be van lakva és csendben teszi a dolgát.
gondolkoztam rajta, hogy csak kiterjesztem a jelenlegi kötetet a 8TB-s hdd-re is, de ha bármelyik megfekszik akkor minden bukó, ugye?"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest