- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz lazara007 #19414 üzenetére
az SSD cache DSM implementációja sokuseres környezethez lett kitalálva, ahol egy nagyobb tömbön lévő sok file elérését tudod gyorsítani, vagy egy esetleges RAID 5 write hole hatását csökkenteni. otthonra, egy HDD esetén szerintem semmi értelme. egy kis SSD-t rakni a rendszer alá és a virtualizációt, csomagtelepítést oda rakni van némi gyorsító hatása, ilyet én is használok és elégedett vagyok vele, de cache-t nem használok, mert nagyrészt média szerveként 0 hozzáadott értéke van.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Essejó
Topikgazda
válasz lazara007 #19414 üzenetére
Otthoni normál használatnál nincs értelme, különben is 2 ssd kellene 1-1 az íráshoz és az olvasáshoz. Ráadásul csak egy megosztást cachel. Így szerintem fölösen elpazarolsz egy sata portot. Akkor lehet némi értelme, ha elsö lemeznek teszed be, és arra telepited a használt programokat, amiket a nason futtatsz, úgy elérhető otthoni környezetben is némi gyorsulás. De olvass bele a Syno topikba, bő két hete visszatérő téma az ssd cache.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kgymac
őstag
válasz lazara007 #19329 üzenetére
Proxmox ve 6.x-ben más helyen van, mint a korábbi verziókban, de a file-ok neve nem változott.
find / | grep pvemanagerlib.js
megtalálja. A módosítás óta működik a VM-ekben, de felületről nem tudom beállítani a lan-t, csak szövegszerkesztővel.
Sajnos dsm 6.2.1-től csak az e1000e esetén jön létre eth0 eszköz, hiába van betöltve a más kártyákat kezelő modul. Most 6.2.3-on vagyok, update2 nélkül. -
lazara007
tag
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Windows 10
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Ukrajnai háború
- VoIP telefonálás
- World of Tanks - MMO
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest