Új hozzászólás Aktív témák

  • Beniii06

    őstag

    Szerintem félreértettétek egymást, ezért megpróbálom röviden tisztázni a dolgot.

    1. Tény hogy a box gigabites NIC-el rendelkezik, különben 95+ Mbps fölött senki sem tudna mérni.

    2. Tény hogy a letöltési sebességet befolyásolya a CPU(itt APU), mekkora teljesítményű, mennyire van leterhelve, fut-e játék közben/háttérben. Pl.: egy i3-as CPU is kevés lehet gigabit kihajtásához, adott esetben. PC-n sem gigabit a gigabit, mert ~950 Mbps fölött lehetetlen mérni.

    3. Tény, hogy HDD van a boxban és nem SSD, így a 600+ Mbps értékek elvárása irreális. A box játékra van kifejlesztve, nem PC. Mire is kellene a játékok letöltésén kívül gigabites kapcsolat? Ezért van a "Ready to start" letöltés közben, igaz nem mindenhol. Ha szempont a gigabites játék letöltés, akkor rossz platformot választottatok.

    Online játékok ~1/1 Mbps-en bőven elfutnak lag nélkül, sőt mondok jobbat PUBG/Fortnite 32/32 kbps-en is működik, persze ha nem használja más a hálózatot rajtad kívül.

    4. Tény, hogy a store mérője másképp számol átlagot és sokszor kevesebbet ír, mint a valóság. Én is a néztem, hogy a box csak 10-30 Mbps írt, közben a routeren tisztán látszott, hogy 80-100 Mbps-al tölt és kellett vagy fél óra, mire felkúszott a valós közeli értékhez az xbox-os mutató.

    5. Ha minden oké lenne, akkor is lehet az MS szerverek leterheltek vagy nem képesek ekkora sebességet biztosítani vagy csak a te szegmensed leterhelt.

    [ Szerkesztve ]

    "Got any other secret weapons?"

Új hozzászólás Aktív témák