Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Windows 7 alá milyen USB-s wifi modemet ajánlotok ami viszi a 100 mbit/s-es netet ?
Igaziból PCI-os is lehet ha az jobb.
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
hzsolti94
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Tömören: a laptopom nem érzékeli a munkahelyi wifi hálózatot. Azért fura, mert szerdán még gond nélkül csatlakozott, csütörtökön pedig már meg sem találta. A többi iroda wifijét érzékeli, és az otthonit is gond nélkül használom. A munkatársaim és a telefonom is gond nélkül csatlakozik. Eddig újratelepítettem a drivert, de nem segített. Megpróbáltuk vezetékkel, úgy működik. Win 8.1 és Dell Inspiron 15R SE 7520-ról van szó.
Köszi minden segítséget! -
fabias82
tag
válasz Gubek-Einste #40196 üzenetére
NAh lehet ezt holnap megpróbálom a helyszínen letesztelni! De jelszóval ugye azt jól gondolom hogy a routerbe amit állítok azt bekerestetem az ap vel és egyforma jelszavak legyenek vagyis a wpa2/aes meg vannak ezek a lehetőségek azok fajtája egy legyen gondolom az a jobb! és a chatorna egyformára állítsam őket ? ezt is olvastam valahol amúgy külső antennára csatlakozik rá mindkettő!
-
Topikgazda
-
fabias82
tag
válasz Gubek-Einste #40194 üzenetére
A 192.168.0.254 az átjáró alapértelmezetten az egész kórházban. Akkor azt adjam meg az ap ban! de a routerban ugye ott nem kell ? vagy lehet hülyeséget kérdezek,de bocsi érte!
-
Topikgazda
-
fabias82
tag
válasz Gubek-Einste #40192 üzenetére
Értem és átjárót az ap be mit kell megadnom ha a router ip 192.168.0.51 fixen az ap ip pedig 192.168.0.50 akkor a router ip cimet kell beállítani vagy ami a dhcp osztja ki?
-
Topikgazda
-
fabias82
tag
-
fabias82
tag
válasz Gubek-Einste #40189 üzenetére
Akkor azt nem kell engedélyezni a bridget! ÉS a ap a ap client mód kell:
De az átjárót azt próbáljam majd hogy mivel fog elindulni de előtte se volt az átjáró állítva szerintem...ÉS az Ap client módba nem kell wds állítani elég kacifántós nekem ennek a d-linkes kütyünek a menüje persze egy hozzá értő lehet jobban átlátja...
-
Topikgazda
válasz fabias82 #40188 üzenetére
Akkor egy Bridges lesz a TP-Link WDS-e, nem kell bekapcsolni mert nincsen hozzá megfelelő eszköz a másik oldalon.
Wireless Client mód kell neked routering/NAT nélkül.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
fabias82
tag
válasz Gubek-Einste #40186 üzenetére
Ap clientbbe reggel úgy volt ment is egy gép ami szépen látta is onnan felfelé a szervereket..de a másik gép a istennek nem ment.... azért variálgattunk és még akkor volt rajta jelszó is!
de ha bekapcsolod a bridge módot engedélyezed ott ugye megkell adni a mac címet megadtuk az ap mac címét ha jól értelmezem oda az kell! És úgy már a jelszó kódolás nem lehet wpa2 akkor már más féle jön szóba és nem tudom nem e e miatt nem párosultak össze a jelszó kódolás befolyásolja gondolom! Az ap átjárót akkor a tűzfalunk átjáróját kell megadni vagy a szervert ami a dhcp osztja ki? a 192.168.0.251 a szerveré a tűzfalé 192.168.0.254 -
fabias82
tag
válasz fabias82 #40184 üzenetére
Ezeket tudja az AP leírásba most nézem:
Capable of operating in one of five different
operation modes to meet your wireless networking requirements: Access Point,
AP-to-multipoint bridge with AP function, AP-to-Multipoint Bridging without AP
function , Repeater, or Wireless ClientEzekből nekem a repeater funkció felesleges mert csak a router megtalálja és kész... de a gépek kapjanak ugyan úgy a serverünk álltál ami tartományba van ip cimeket!
-
Topikgazda
válasz fabias82 #40184 üzenetére
Neked az sima AP mód nem jó mert akkor LAN irányból szórja a wifi-t, AP Rage nem tudom mi (lehet repater akar lenni).
Ami neked kellene az a kliens mód vagyis amikor felcsatlakozik a router-re és LAN irányba megy a forgalom.Ami hiba látszik a képen az az, hogy az AP-n nincsen Gateway megadva, add meg.
Az oldalsó magyarázatban mi van megadva az Enable Bridges-re?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bl4ze
veterán
válasz Gubek-Einste #40182 üzenetére
Szóval ahogyan privátban beszéltük, bemásolom ide, hogy HÁTHA valaki ért ennyire hozzá, tud segíteni hogyan tovább, akár privátban vagy Skype utasításokkal , stb.
A végberendezés, router : ZTE_ZXDSL_931_VII_v2
Amin van : 30Mbit VDSLA kérdésem, hogy miként lehetne a legjobban megcsinálni, hogy az eszközöket külső hálózatról (external network) elérjem a telefonomról távolról könnyedén ?
Android appokat használok azokkal érem el a két eszközt , de nagyon lassan , nehezen érem el, és pld. az IP camera nagyon lassú, szakadozik, akad pedig nem kéne egy 10/30Mbit VDSL vonalon..... szerintem.
Belső hálózaton, WIFI-n nagyon gyorsan reagál mindkettő persze. (internal network)
Amiket vezérelnék távolról , a telefonról :
1 db OKOS konnektor : Orvibo s20
1 db IP KAMERA : Xiaomi Yi Small Ants 720p IP kamera
Ezekhez használom a gyári Android appokat, de gyanítom a routerben is kéne valamit csinálni, hogy egyszerűbben, könnyen elérhető legyen.
A routerbe be tudok lépni, megnézni adatokat stb., de szakértelem hiányában nem piszkálnám.NETWORK-ROUTING alatt ezt látom :
A router-ben az alábbiakat látom "application" alatt amivel lehet valamit kezdeni, gondolom én
DDNS
DMZ HOST
UPnP
Port Forwarding
DNS Service
DMS
FTP
USB
Port TriggerKérlek segítsetek, mert el vagyok keseredve, hogy egy 30Mbit vonalon ilyen lassú távolról minden, elérés, kamera feed stb.
KÖSZÖNÖM!
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
fabias82
tag
válasz Gubek-Einste #40176 üzenetére
NAh visszatértem ma volt a beüzemelés!
Elsőre reggel beraktam a helyükre a routert és az Ap is és az AP végére vezetékesen egy 7 portos switch van kötve 3 végpontra csatlakozikde 2db számítógép van csak a DHCP a routeren kikapcsolva mert azt a szerverünk kezeli, és elsőre az egyik géppel komunikált is az Ap végére kötve visszafelé az Ap 192.168.0.50 ip erre is tudtam csatlakozni,meg a 192.168.0.51 re is az pedig a router amibe a dhcp kivan ugye kapcsolva és a lan portja csatlakozik a hálózathoz képernyőképet tudok most mutatni de mióta lejelszavaztuk a routert tegnaptól ez alakult ki hogy a másik gép az Ap végén már nem kapott ip címet.. és a kapcsolat kórlátozva jött létre az ap Ap Client módba volt átraktam Acces point módba is meg Ap Range mód meg van még pár mód ...wds+ valami de fejből most nem rémlik... hol lehet a problémám?? De mérgünkbe ahogy állítottuk már utána az az egy gép sem ment.... fura volt.. hogy miért nem addig meg ment...de elég messze van fogtam szétszedtem az ap és felvittem abba a helységbe ahol vna a router és ott probáltam de nem komunikált egy külsős laptoppal állídgattam és ha kivettem a jelszókat az ap ből is meg a routerből is ment szépet a benti hálózaton lévó gépek pingelték is a 192.168.0.50 est... de most ezen agyalok hétvégén nem dolgozunk majd hétfőn vissza kell térni rá hogy mi lehet a gubanc... jelszó csak jobb ha van de megnehezíti a dolgot...
A tp-link routeren látszik hogy a bridges mód nem volt pipa engedélyezve de már utána úgy is próbáltuk úgy se ment...[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz Gubek-Einste #40182 üzenetére
A kapott szolgáltatói eszköz az a ZTE, ez : [link]
Én semmit nem csináltam, wifi van otthon ezzel az eszközzel, és a két okos eszköz a saját Android applikációval "kommunikál"
Én nem állítottam semmit, használnám az eszközöket távolról és kész, de ahogy leírtam ez nem igen akar menni, vagy nagyon lagos, sokára konnektál stb.Mit lehetne tenni, hogy normálisan lehessen elérni, használni ?
Egy laikusnak el tudod magyarázni mit kéne beállítani ?
A két eszköz linkét feldobtam, egy IP kamera és egy wifi-s konnektor , mely távolról ki-be kapcsolható. (Android appal!).:. bl4ze .:.
-
Topikgazda
Mivel a távoli eléréshez kell a DDNS és a port forward így talán ez lehet az oka. PF nélkül hogyan tudod elérni kintről az eszközöket? UPnP-t használsz?
A HGW a kapott szolgáltatói eszköz?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bl4ze
veterán
válasz Gubek-Einste #40180 üzenetére
"Mik a DDNS és a port forward beállítások?
Más nem használja a HGW-t ezzel egy időben?"Fú ez kicsit kínai, én nem nyúltam a routerhez, ahogy megkaptam úgy van - nem nyúltam bele.
DDNS? HGW? Ezek mik ?
Nem, más nem használja egyébként.
Doky586: oké, de akkor is irreális egy ilyen vonalnál ez a sebesség. 8kb/sec volt a max amit láttam kamera feed-nél Otthon , internal network-be belépve simán tol feed-ben 160/180 kb/sec értékeket amikor otthon léptem be a kamera feed-be.
-
Topikgazda
-
bl4ze
veterán
Szia,
Egy Magyar Telekom által adott végberendezés van a VDSL-en, saját router nincsen már, mivel ez egy kompakt eszköz, erről van szó : ZXDSL 931VII V2.0
ZTE gyártmány, ez lenne az [link]A két okos "smart" eszköz ami lóg a wifin, hálózatomon az ez a kettő :
Egy "Orvibo S20" wifi-s konnektor, és egy wifi-s ip camera "Xiaomi Yi Small Ants 720p"
Ahogy írtam egy 30Mbit Magyar Telekom VDSL-em van, ezzel a ZTE wifi-s routerrel - ezt kaptam, külön routert nem használok, mivel ez VDSL végberendezés+router is egyben wifi-vel.
A gond az, hogy távolról nagyon lassan, nehezen érem el ezt a két eszközt, ezért gondolom esetleg a routerben kéne nekik valami prioritást adni, vagy nem tudom mit ??! Furcsa, hogy egy normál mobil nettel vagy wifi kapcsolattal távolról lassan érem el, és pld. a wifi ip kamera esetében ilyen 1 - 8 kb/sec adatátvitel sebességeket látok, ami egy 30Mbit kapcsolat esetén viccesen kevés, ezért a kép lassú, megáll, szétesik a kapcsolat stb....
A konnektornál annyi, hogy sok sok próbálkozás után lehet csak ki-be kapcsolni, konnektálni rá - ami szintén nem kényelmes.
Saját internal network-ben ha itthon vagyok mindkettő hasít, távoli eléréssel az Androidos telefonról van gáz external network-ből.
Ezért agyalok, hogy esetleg a ZTE routerben kell-e a két eszközt még külön engedélyezni, valami extra priorítást adni neki, biztosítani, hogy ne legyen egyik sem "idle" hanem 24/7 nem tudom , lehet ilyeneket egyáltalán ? ?
Előre is köszönöm ha segítenétek ebben.....
[ Szerkesztve ]
-
fabias82
tag
Két épület között a kórházi gazdasági rendszer fut rajtuk át külső antennához csatlakoztatva az Ap is és a router is a routeren a dhcp kivan kapcsolva. Mert a kórházba van egy tűzfalunk ami 192.168.0.254 ip fut és van egy tartomány a kórháznak ahova a számítógépek kliensek kapcsolódnak. és még az ap-hez egy switch van csatlakoztatva mert van ott is 3 gép amire csatlakoznak a kliensek! Most elpakoltam már a két eszközt de holnap reggel élesbe bekötöm őket és ha nem működnek jelzek hogy mi lehet a gondom! Igaz a kórház területén sok nagyobb fa van ami szokta zavarni őket...lehet ezt a megoldást valami jobbra kellene majd cserélni,de eddig igy működött csak a wifi rész nem volt védve...
-
Topikgazda
Pontosan milyen a szolgáltatói eszköz van nálad? Van saját router beüzemelve?
Pontosan mi is ez a "wifi-s konnektor"?#40175 fabias82
Pontosan mire szeretnéd őket használni?
Pontosan mik a beállítások a két eszközön (képpel ha lehetne)?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
fabias82
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, két épület között Kórházról beszélünk egy olyan összeköttetés van hogy egy router (TL-WR642G) és egy Access Point (d'link dwl-2100ap) és ez nem volt lejelszavazva valahogy a régi informatikusok így párosították össze! Én ma hazahoztam a két eszközt külön laptopra kapcsoltam őket egyesével egyik az AP beállítottam 192.168.0.50 ip re és Ap módba raktam mert ap range módba volt ő még tovább is sugárzott jelszó nélkül... telefonok meg lógtak a hálózaton folyamatosan. Nah most csak AP Client Mode ba állítottam! Előtte a routert 192.168.0.51 re állítottam a wifit lejelszavazva azonos csatornákra állítottam mindkettőt. A AP vel meg is kerestettem a routert rá is csatlakoztam jelszóval! És ezt úgy próbáltam itthon ki hogy a routerem egyik lan portját rácsatalkoztattam a tp-link router lan portjára és az ap lan csatalkozóját a laptopba csatlakoztattam és a két eszköz között átjött a saját internetem persze antenna nélkül nem a max sávszélességem de 20/4 mbit átjött. akkor elvielg jól nűködik! Holnap válik el a kórházi hálózaton is okés lesz e így! Esetleg valahol vétettem hibát?
AP:http://files.dlink.com.au/Products/DWL-2100AP/Manuals/DWL-2100AP_A4_Manual_2.5.pdf
Router:http://www.tp-link.it/resources/software/200977200931.pdf -
bl4ze
veterán
[link] erre senki ?
-
krealon
veterán
válasz anonymus89 #40170 üzenetére
"Egy másik átlagos router nem tudna ilyet? (mókolgatás nélkül?)"
Peldaul TL-WR740N (4000 ft koruli aron) mar rendelkezeik hozzaferes szabalyozassal:
Access Control
- Rule
- Host
- Target
- ScheduleDefinialhatsz idozitest (Schedule), Internetes celpontot (Target), es helyi gepet (Host), majd ezeket egy szabalyban kombinalva (Rule) tudod lehetove tenni vagy tiltani a hozzaferest.
-
anonymus89
addikt
válasz Gubek-Einste #40169 üzenetére
Tegnap néztem a rácsatlakozott eszközöket gondoltam kipróbálom az enyémmel, engedélyeztem a mac szűrést majd hozzáadtam a mac címet és továbbra is wifi-ztem akárhogy állítgattam nem tiltotta.
Melyik router tudna már ilyet?
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #40167 üzenetére
Ez a router régi így cserélni kellene mindenképpen.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Doky586
nagyúr
válasz anonymus89 #40167 üzenetére
Ilyet a routeren lehet beállítgatni. A legjobb erre a DD-WRT.
Különféle összeállításban szűrhetsz mac-ra, napokra, napszakra, protokolokra, tiltandó weboldalakra, kulcsszavakra; mindezeket össze-vissza párosítgathatod szabályrendszerekké. Csak a saját routered gyári firmjét le kell ehhez cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék létezik-e olyan beállítás ami mac alapján megszakítaná egy telefon internet hozzáférését vagy csak akkor menne ha hazaérne az egyik szülő? (tp-link wr340gd-ről van szó de ha szükséges akkor csere lesz)
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
bl4ze
veterán
Urak segítsetek.
Netán használ valaki Xiaomi Yi 720p small ants wifi ip kamerát ?Vettem egyet és szívok vele , egy 30Mbit VDSL wifin ül otthon, és gáz van az elérésével, feed-del stb...
Nehezen csatlakozik az app-pal külső hálózatról (external network) amikor sikerül akkor is hamar leáll, szakadozik a kép.Magyar Telekom WIFI-s VDSL router, végberendezésem van - nincsen külön router, ez ilyen all in one VDSL wifis router amit akkor kaptam amikor a VDSL-t rakták fel.
Esetleg a routerben kell valami prioritást adni, külön engedélyezni ezt az eszközt ?
Van még egy wifi-s konnektorom is, azt is elég nehezen , sokadik próbálkozásra érem el mobilnetről, vagy más wifiről. (céges hálózat)eléggé el vagyok keseredve, van egy 30Mbit VDSL otthon és távolról alig érem el az "okos" eszközöket, és a camera feed valami brutál fos
Köszönöm!
Blaze.:. bl4ze .:.
-
Topikgazda
aaron111 és Gyurka6
Kéretik ezt a diskurzust a beárazós témában folytatni.
-
And
veterán
Pedig nem tűnik olyan nehéznek: megnézed az új árát ([link] vagy [link]), esetleg kiindulsz abból, hogy neked konkrétan mennyibe fájt. Ehhez hozzászámolod a lelakottsági, a haveri, esetleg az átb@szási faktort, és meg is vagy . Típustól és kortól / állapottól függően mondjuk 20±5 ezer forint (a két utolsó faktor nélkül).
Mod: Ja és nem antenna, hanem antennával egybeépített aktív kültéri többfunkciós eszköz. Nyers antennának kicsit drága lenne.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Egy Ubiquiti Nanostation5 típusú 5 GHz antennát és a gyári tartozékokat, eredeti dobozzal kb. mennyiért érdemes eladni? Haveromnak kell, de fogalmam sincs mennyiért adjam oda neki.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
gg72
veterán
Szüleimnél a hétvégén beüzemeltem egy Asus RT-N12-D1 routert jelerősító módban egy meglévő TP-Link TL-WR741ND router mellé és azóta instabilabb lett a net, gyakran akadozik, de nem csak a Wifi, hanem a LAN is. Lehetséges, hogy valamiért az Asus bezavar a TP-Link-nek?
-
Doky586
nagyúr
válasz Krisinto #40150 üzenetére
Bocs de miről beszélsz?
az Airlive wifi kameráról, vagy a Airlive wifi routerről..? Nem mindegy hogy mi az ami nem csatlakozik.. Lehet hogy arról beszélsz hogy a DSL szolgáltatód dinamikus IP-t szolgáltat neked és a PPPoE kapcsolatot ~naponta egyszer bontja hogy új IP-t adjon neked (általában éjfél és 1h közt). De ettől a DSL kapcsolatod nem szakad meg, úgyhogy ez természetes: a szolgáltatás része. Persze húzós különpénzért vásárolhatsz fix IP-t is...A Modemet lekérdezve nézd meg az utolsó DSL szakadás óta eltelt időt, ez eltérhet a PPPoE kapcsolat idejétől.
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz Krisinto #40148 üzenetére
Azt innen én nyilván nem fogom tudni egyértelműen megmondani neked, de biztos, hogy nem a group key lifetime nevű paraméter miatt szakadozik, mivel nincs hozzá köze (ráadásul több routeren 3600 sec szokott lenni az alapértéke, mégsem szakad ettől óránként a kapcsolat).
Első körben én azt tisztáznám le, hogy a router okozza-e a problémát, vagy a kliens. Ha előbbi, akkor az összes wifi-kliens kapcsolata megszakad ugyanabban a pillanatban, ha pedig utóbbi, akkor csak az adott klienssel szűnik meg a link. -
Krisinto
őstag
válasz Gubek-Einste #40145 üzenetére
Routerrel nincs gond.
De az airlive-on van egy olyan, hogy group key liftime, 2xxxxxxx másodperc-re van állítva. gondolom ha lejár az idő, akkor bontja a kapcsolatot?
De kikapcsolni sajnos nem tudom.. -
Topikgazda
-
Krisinto
őstag
Üdv!
Kellene egy kis segítség.
Van egy Airlive wifi elosztóm, rácsatlakozok a routerre wifin keresztül, de nem tudom beállítani azt, hogy ne csatlakozzon le róla bizonyos időközönként..
Valaki meg tudja mondani, hogy-hol tudom beállítani? -
mezis
félisten
válasz anonymus89 #40128 üzenetére
WiFi-nél a szomszédokra (InSSIDer, LinSSIDer, WiFiAnalyzer), meg a saját vezeték nélküli billentyűzetre, egérre,...
mezis
-
Topikgazda
Egyszerűen a torrent sok párhuzamos kapcsolata megfekteti a router-t, főleg egy szolgáltatók által adott HGW-t amelyek arról "híresek", hogy még a "normál" forgalmat sem mindig bírják.
-
rdi
veterán
válasz rantottsajt #40138 üzenetére
Azt biztos tudod, hogy más a két átviteli közegen elérhető átviteli sebesség.
De ha ledobálja a torrent kliensedet a wifi, akkor ott egyéb (vsz hardver) gond is van. Féleg, ha utp -éln meg nemFej! Tor! Potroh!
-
legenda
válasz rantottsajt #40138 üzenetére
szia,
a wifi kapcsolat legideálisabbra történő beállításán kívül - megfelelő csatorna...stb. -, mást nem nagyon tudsz tenni, a wifi átvitel sosem lesz annyira ajánlott húzós terheléshez, mint a kábeles, mert utóbbit kevesebb tényező befolyásolja, ráadásul a router, hgw...stb. eszközök általában úgy működnek, hogy komoly (túl)terhelés esetén először a wifi modulnál veszik vissza a szuflát és kábeles kapcsolatot próbálják szinten tartani, ameddig csak lehet.
a szolgáltatós epc3x25 amúgy sem a nagyon jó wifi képességéről híres, így némileg javítható a dolog egy megfelelő wifi router beiktatásával, de az sem lesz olyan stabil és teherbíró, mint a kábeles kapcsolat.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
rantottsajt
tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy eddgi wifin használtam a notebookomat, és ha letöltöttem torrentklienssel, állandóan megszakadozott a net (nem a böngészővel van a gondom, konkrétan nincs nem kap netet a gépem, a torrent is leáll ilyenkor kb. fél percenként) és csak akkor indul újra, ha ki és visszakapcsolom a wifi opciót a gépemen. Most bedugtam kábellel a routerbe, és kiderült, hogy amúgy háromszor gyorsabb a netünk, mint amit eddig tapasztaltam és hibátlanul ment a letöltés is. Sajnos az nem opció, hogy ezentúl kábellel netezzek, és a sebességről még le is mondok, de hogy szakadozik a net, az elég zavaró. Mit javasoltok megoldásként?
(Ha jól látom, ez a routerem típusa: Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT
És a notimban ez van (nem tudom melyik az): Broadcom BC?43142 802.11 bgn Wifi adapter és Realtek PCle FE Family Controller) Kérlek dummy-biztosan írjatok javaslatot, mert nem igazán értek hozzá -
legenda
válasz f(x)=exp(x) #40136 üzenetére
13 + 9 volt az először linkelt képen, utána automatikusra módosítottad.
-
legenda
válasz f(x)=exp(x) #40134 üzenetére
a második képen a channel és az extension channel az - 40 MHz esetén két csatornát használ.
-
legenda
válasz pana0017 #40132 üzenetére
szia,
lehet rajta cserélni, gyárilag 2 * 5 dBi van rajta, viszonylag olcsón beszerezhető valamivel jobb, 8 dBi értékű; link
az a probléma, hogy a wifi kapcsolat nem csak a router függvénye, az ellenoldalon pedig nem tudsz adott tekintetben változtatni, így az antenna cseréje sem garantáltan jelent majd megoldást, ahogy a router cseréje sem, tekintve, hogy adott típus már a gyári 2 * 5 dBi antennával sem számít rossznak.
a router helyét és/vagy az antennák állását próbáltad változtatni?
megoldást jelenthet a wifi szórás kiterjesztése range extender/expander segítségével.[ Szerkesztve ]
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Van itthon egy TP-Link 841ND router, de az iPhone-on már nem az igazi a szobámban az erőssége. (általában 2, de sokszor 1 csík) Kérdésem az lenne, hogy antennát lehet-e rajta cserélni és ha igen milyenre? Ha nem akkor milyen routert ajánlanátok minél olcsóbban? Használt is jó.
-
legenda
válasz f(x)=exp(x) #40129 üzenetére
szia,
pontos típust nem írtál, de itt egy tenda leírás; link, a wlan setting szekcióban az utolsó opció a képen.
-
f(x)=exp(x)
őstag
Sziasztok!
Tenda router eseten hogyan kell beállítani fix csatornát 1-9-ig? -
anonymus89
addikt
-
SirAlo
aktív tag
válasz Gubek-Einste #40121 üzenetére
Koszonom, ez mukodott
-
Topikgazda
válasz gary87 #40122 üzenetére
Mik a wifi beállítások?
Más eszközzel működik?
Szolgáltatói vagy custom DNS van beállítva?
Milyen szolgáltatói eszköz van használatban?#40123 iglrrc
Torrent nélkül is "megszakad"?
Szolgáltatói vagy custom DNS van beállítva?
Mi a router/notebook pontos típusa?
Mik a wifi beállítások?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva?
inSSIDer3 mit mutat?#40124 mrhitoshi
TP-Link MiFi eszközökEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Valamilyen módon szeretnék hordozható Wifi-t kreálni. Az elképzelés alapvetően az, hogy kellene egy vagy több kütyü, hogy bárhol, bármikor tudjak wifit csinálni.
Azért mondom, hogy valamilyen módon, mert ahogy nézegettem vannak egész jó kis hordozható routerek, amiknek van belső akkujuk, USB töltővel rendelkeznek, van egy enthernet kimenet + wifi + USB-n fogadnak USB-s mobilnet modemet. Ehhez kellene még vennem ugye egy USB-s modemet (a 3G-sek már egész olcsón kaphatók, viszont a LTE-s modemet szerintem túlárazottak).
Így egész korrekt módon tudnék wifit osztani. Ehhez a megoldáshoz néztem is ki pár kütyüt: TP-LINK TL-MR3020 vagy KINGSTON MobileLite Wireless G2 MLWG2. Nem tudom, hogy mik a vélemények ezekről, gondolok itt arra, hogy mennyire stabilan működnek, illetve ilyen általános vélemények. És ehhez kellene még vennem egy USB-s modemet, mint mondjuk ez: TP-LINK MA260Vagy esetleg tudtok-e olyan megoldást ajánlani, amivel ugyanezt érem el, csak másképp. Pl.: hallottam a Mifikről, de találni egyet sem találtam. Van-e valakinek ötlete esetleg ?
PS4
-
iglrrc
csendes tag
Sziasztok, végső kétségbeesésemben írok, hátha valaki tud rá módszert. Vettem egy új HP notebookot, wifi routerrel osztjuk a diginetet. Win 8.1 64 bit van telepítve, fel is csatlakozik a netre, viszont ezt követően pár percen belül lekapcsol, a wifi jell a tálcán kapcsolatot jelez, de a böngésző /akármelyik/ nem jelenít meg weboldalt. Torrentnél ez úgy néz ki, hogy felmegy a letöltés max sebességre majd egy perc alatt fokozatosan visszacsökken 0-ra.
A chromeban ilyenkor nem lehet weboldalt megjeleníteni, és DNS hibaüzenetet ír ki. Közben a háttérben a régi MSI notebookommal folyamatosan van net és letöltés sem szakad meg, így gyanítom nem net probléma lehet.
Wifi drivert telepítettem, ezért is tudok csatlakozni.
köszi minden választ előre is.
-
gary87
újonc
Sziasztok!
Az alábbi Wifi kapcsolati problémám lenne:
Apósoméknál a minap újratelepítettem a számítógépet. T-home szolgáltatótól van a net.
A rendelkezésre álló wifi router: edimax br-6204wg
A probléma az, hogy az asztali gépen, ahogy össze van kötve a router és a gép, bejön a net. Lehet böngészni rajta.
A routerhez jelszót, illetve minden más egyebet beállítottam. Telefonnal csatlakozva a wifi kapcsolat létrejön, de mégsem jönnek be oldalak.
Mi lehet a probléma? Valamit rosszul állítottam be a routeren?
Segítséget előre is köszönöm!
-
Topikgazda
WDS-nél a másik eszköznek az adatait kell megadni mivel a kapcsolathoz kölcsönös megosztás kell.
Nem minden eszköz képes a WDS-re, ha a másik eszközben nincsen ilyen lehetőség akkor nem használható ki a WDS.#40120) SirAlo
ÍGY kell beállítani a másodlagos eszközt, hogy egy alhálózatban legyenek.
A wifi beállításnál figyeljél rá, hogy távoli csatornákat használjanak azért, hogy ne zavarják egymást.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
SirAlo
aktív tag
Hello, ha van 2 routerem, az egyik hozza van kotve a masikhoz lanon kabellel, azt szeretnem hogy az elso router ossza wifin a jelet es a hozza kotott is mukodjon hotspotkent , TPlink router mind a ketto, regebben tudtam hogy mit kell a masodik routerbe allitni hogy ez mukodjon csak olyan reg kelett hozza nyuljak hogy teljesen kiment a fejembol
-
Zlcsi
senior tag
válasz Gubek-Einste #40118 üzenetére
hát A routeren megtaláltam ezt a Enable WDS Bridge-et benyomtam
aztán kérdez párat:Wireless Name of Remote AP: ide jön az ő általa sugárzott wifi neve? (azt írtam be)
MAC Address of Remote AP: ide minek a mac addresét kell beírni? (a sajátját írtam be)B router be van állítva repeaternek és sehol nem találok WDS beállítási lehetőséget
(jelenleg is ugyan az történik B routerbe kábellel bedugva van net, wifin nincs)
-
Topikgazda
-
Zlcsi
senior tag
Wifin kapcsolódik egymáshoz a két router.
A routerhez amin a net jön kapcsolódik B router és tovább lövi a jelet wifin.
Közben annyit elértem, hogy B routerhez kábellel hozzá kötőt gép is kap net-et, de amint kihúzom, és wifin kapcsolódik ugyan ahhoz a B routerhez nincs net csak helyi hálózat.
-
mezis
félisten
válasz anonymus89 #40110 üzenetére
A nem UTP-s hanem WiFi-s kapcsolathoz IP címek a leírtaknak megfelelően, de nem AP mode, hanem WDS, repeater vagy repaeter bridge üzemmódot kell beállítanod a switch-ként használt routeren.
Az UTP-vel kapcsolódó switch rendben ?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Chrisluke
csendes tag
Sziasztok, Két gép - egy asztali pc (win 7) és egy laptop (win 8) között szeretnék megosztani file-okat. Mit és hogyan kell beállítanom hogy működjön a dolog? Mert hiába van a két gép azonos munkacsoportba és hiába látja egymást a két gép a laptopról nem tudok az asztali gépbe belépni mert a következő hiba üzenet jön fel: "a Windows nem tud kapcsolatot létesíteni az xy összetevővel" Nincs rá engedélye. De az asztaliról simán betudok lépni a megosztott könyvtárába és ott simán tudok garázdálkodni. Továbbá mi a fene az "Otthoni csoport" kell nekem ehhez a megosztáshoz? Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy tp-link tl-wa801nd-t amit repeater-nek használnék.
Csatlakozik is a hálózatra, mármint meg találta a wifit amit továbbitania kéne beírtam a jelszót is maga a (helyi?)hálózat él is de net kapcsolat nincs (korlátozott)
a régi router (tl-wr743nd) körzetében remek internet van, csak a repeater körzetében nincs net.
Át néztem a users manulalt és mindent a szerint csináltam.
Nem vagyok egy nagy mágus úgyhogy nem tudom hol kéne kezdenem.Tud valaki segíteni?
-
And
veterán
válasz .:Secur:. #40105 üzenetére
"A másik dolog, hogy hallottam olyan eszközökről is ami nem az eu-s szabványra van korlátozva és így nagyobb teljesítményre képesek. (külföldi rendelés)"
A szabálysértés egyrészt nem volna szép dolog, másrészt itt értelme sem lenne túl sok: eleve nem a központi AP teljesítményével van a probléma, hanem a kliens eszközök rossz antennája miatti alacsony érzékenységgel illetve utóbbiak alacsony teljesítményével. Az AP oldalán megemelt adóteljesítmény nyilván nem hat vissza arra, hogy az AP mekkora jelet vesz a klienseitől.
"Milyen eszközöket ajánlasz egy nagyobb terület lefedésére? Maradjunk a körsugárzó antennánál."
A gond még mindig azzal van, hogy a wifi kapcsolat kétirányú. Egy pont-pont link tervezhető akár kilométerekre is, de ha az egyik fél egy erősen korlátozott képességű kliens, akkor egyszerű csodavárás, ha felteszünk egy akármilyen AP-t meg antennát, és arra számítunk, hogy az lefed egy egész utcát. Erre nincs semmilyen garancia, mivel ezek a kliensek nem erre vannak tervezve. Egyrészt nem vagyok járatos túlzottan a mai AP-k és routerek mezőnyében (erre amúgy is külön topik van), másrészt hiába javasolnánk akármilyen eszközöket, az adott - mellesleg nem túlzottan jól ismert - körülmények között az ilyesmi az AP oldaltól függetlenül lutri marad. Működhet is, de környezet-, eszköz-, pozíció- és távolságfüggő lehet az eredmény. -
anonymus89
addikt
válasz anonymus89 #40109 üzenetére
Beállítottam az alrouter lan-ját 192.168.1.2-re majd dhcp kikapcs és a wifi ssid, csatorna, biztonság főrouter szerint így nem érem el az alroutert.
Gondolom csak kábelen menne.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
gondoltam, itt teszek fel két kérdést, hátha valaki tud rá válaszolni.
ma reggel bekötötték a UPC 120Mbites netemet (technicolor modemmel), és laptopról wifin keresztül csináltam egy speedtestet, de csak 30-35Mbit-et tudtam elérni. gondoltam rá, hogy csinálok egy mérést másik géppel is, meg kábelről is majd az este, de felmerült bennem, hogy koax kábellel van behúzva a történet, és nem optikával.
1. koaxon mekkora sebességet lehet elérni?
2. a modem hátulján van egy olyan, hogy 2,4 Ghz SSID (ez most működik) és alatta egy 5Ghz SSID. az 5Ghz az mire jó, be lehet-e külön kapcsolni, és ha igen, érdemes-e?találkoztam már olyannal, hogy a T simán eladta a 20 Mbitet egy olyan házban, ahol őskori rézvezetékeken a 10Mbit is nehezen jött, ezért kérdezem, mert még módosíthatom lefelé az előfizetésemet.
köszönöm a válaszokat előre is!
-
f(x)=exp(x)
őstag
Sziasztok!
Frissítettem a tabot lolluira, és most a saját wifimet nem látja. Windows 7 van a gépen, a wifi egy 3 antennás Tenda. Milyen beállításokon érdemes végigmenni? Vagy mit csináljak? -
mezis
félisten
válasz anonymus89 #40104 üzenetére
WAN kapcsolattal semmit sem kell állítani.
Ha a "fő routered" LAN IP címe pl. 192.168.0.1, akkor a DHCP tartományt állítsd be a 192.168.0.100 - 192.168.0.200-ra, a switch-ként kapcsolódó routereken DHCP=OFF, a LAN IP címeiket pedig állítsd rendre 192.168.0.2, 192.168.0.3,.......-ra.Ha a "fő routered" IP címe a 192.168.1.x alhálóban lenne, akkor értelemszerűen ebbe az alhálóba kell beállítanod a DHCP tartományt, IP címeket.
Az azonos SSID-vel kísérletezhetsz, aztán ha mégis katyvasz lesz, állíts be különbözőket. Elegendő, ha csak egyetlen karakterben különböznek. Egyébként a kapcsolódó eszközök meg tudják jegyezni.
mezis
-
.:Secur:.
tag
Uh, ez komoly válasz volt, nagyon szépen köszönöm.
A hordozható elsősorban mobil, tablet eszközök kis teljesítményével tisztában vagyok, ezen az oldalon sajnos nem tudok változtatni. Mindenképpen szabad rálátás lenne az antennára, máshogyan nem is próbálkoznék.
A másik dolog, hogy hallottam olyan eszközökről is ami nem az eu-s szabványra van korlátozva és így nagyobb teljesítményre képesek. (külföldi rendelés)
Milyen eszközöket ajánlasz egy nagyobb terület lefedésére? Maradjunk a körsugárzó antennánál.
Milyen antennát, apt és egyéb eszközöket ajánlasz?
Szeretném ebben az alacsony szintű kategóriában kihozni a legoptimálisabb szintet.
Tudom, itt nem lehet konkrétumot mondani, hogy mi hogyan fog működni, de körülbelüli értékeket lehet tudni.
A konkrét eszközök márkája, neve, típusa érdekelne.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Szóval ha van 2 router amik külön mennek azokat mire állítsam be?
Egyik 192.168.0.1 a másik meg 192.168.1.1?
Amit meg repeaternek szeretnék az 192.168.0.2 v. 192.168.1.2 legyen?Az általad leírt módszer miben különbözik a wds bridge módtól?
Tehát a wan az megye dinamyc ip-n semmit nem kell állítani?
Azért szeretném az alrouternek is ugyanazt az ssid-t meg kulcsot beállítani mert akkor nem kell még egy kódot megjegyezni.[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz .:Secur:. #40102 üzenetére
"TP-Link Access Pointból melyiket érdemes venni?"
SOHO-kategóriás és / vagy átlagos kommersz cuccok teljesítőképessége (itt elsősorban a rádiós paramétereikre értve) között nincs nagy különbség, mivel nem is lehet, a játékszabályokat illik mindenkinek betartani.
Az eredeti felvetésedet - mobiltelefonok kültéri lefedése - olvasva azt gondolom, hogy alapvető hibába esel akkor, ha a kapcsolatban résztvevő felek közül csak az egyiket szeretnéd illetve tudod javítani. Egy kültéri antenna önmagában attól segíthet igazán, hogy kültéren van, és a kliens eszközök rálátnak. Ez jelenti a legtöbbet, és valóban sokat segíthet a kapcsolaton, de vedd figyelembe a következőket is:
a.) Egy telefon vagy akármilyen kisméretű kézi kliens belső wifi antennája vacak, kis nyereségű, és ez mindig is így fog maradni. Ez fizika, ezen semmilyen márkanév vagy marketing bullshit nem fog segíteni. Sokat lehet tenni persze csak az AP v. router oldalán is, de ez alapvetően nem javítja a gyenge kliensek képességeit.
b.) Ilyen célra kár hajkurászni az elérhető legnagyobb (15 dBi körüli) nyereségű kültéri 2,4GHz-es körsugárzót, ennek több oka is van: nagyon kicsi függőleges nyílásszög (csak az antennára merőleges síkban érvényesül igazán), nagyon rövid kábelhosszal lehet csak kihasználni, valamint elég drága is. Kisebb nyereségű, azaz nagyobb vertikális nyílásszöggel rendelkező is megfelel.
c.) Láthatóan nem vagy teljesen biztos benne, hogy mit szeretnél pontosan. Felvetődött a legnagyobb nyereségű körsugárzó és a kommersz kategóriában elérhető egyik legnagyobb irányított antenna, mint lehetőség ugyanarra a feladatra. Nos ez olyan, mintha közúti járművet szeretnél venni, de nem tudnád eldönteni, hogy kétüléses sportautó legyen, vagy nyerges vontató. A 'nagy' teljesítmény ugyan közös bennük, csak épp teljesen más célra valók. Univerzális antenna sajnos nem létezik akkor sem, ha egyébként kimagaslik a mezőnyből a nyereségével.
d.) Az ilyen teljesen eltérő célokra, mint az udvar / közeli kültér lefedése illetve egy nagyobb távú pont-pont kapcsolat egy távoli házba már általában megköveteli két külön rendszer telepítését. Természetesen sok minden függ a körülményektől: milyen messze van az ismerős háza, mekkora sávszélt kell átvinni, stb., de sok esetben nem lehet megúszni a céleszközök bevetését. Műszakilag erősen indokolt lehet, és több előnnyel is járhat, például a távoli pont-pont linket saját dedikált antenna szolgálja ki (akár másik sávon), és annak a linknek a sávszélességét nem befolyásolják a közelben kapcsolódó kliensek (gyenge jel és / vagy több kliens esetén erős lassulás, csomagismétlések, ez egy közös wifi-rendszer esetén mindenre és mindenkire negatívan hatna).[ Szerkesztve ]
-
.:Secur:.
tag
válasz Gubek-Einste #40100 üzenetére
Eldöntöttem, körsugárzó antenna kellene 2.4 Ghz-en.
TP-LINK TL-ANT2415D jó választás lenne?
Mit ajánlotok?
TP-Link Access Pointból melyiket érdemes venni? Ismétlem beltéri is megfelel, mert beltéren esőtől védett helyen lesz használva. (a páratartalom és a hőmérséklet is megfelelő szinten tartva)Kérlek ajánljatok konkrét típust ami nekem megfelel és optimálisan ki tudom használni a leendő antennám teljesítményeit. (nem zárkózom el a külföldről vásárlástól sem)
Várom a válaszokat, üdv.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Van már olyan eszköz (nem tudom mi a pontos neve) ami az elektromos hálózatot használja mint lan kábel, ami működik 2 fázis között? A legolcsóbb érdekelne, mert elég átvinnie egy 5 megás netet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest