Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
quan.chi
csendes tag
válasz Gubek-Einste #41797 üzenetére
Jah, értem. Akkor ez lenne az? : http://www.emag.hu/asus-wireless-router-n300-mbps-rt-n12-d1/pd/E5N9NBBBM/
A TP-link-es meg ez? http://www.argep.hu/product_2413876.html
-
Topikgazda
-
quan.chi
csendes tag
válasz Gubek-Einste #41787 üzenetére
Asus RT-N12 -t találtam. Az ugyanaz?
pontosabban ez az:
http://www.edigital.hu/single-band-router/asus-rt-n12+-300mbps-wifi-router-%28rt-n12plus%29-p463667.html[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #41793 üzenetére
Úgy néz ki epic-FAIL user error volt a freeradiusnál és ezért nem működött...
Lehetne hozzá egy normális leírás/wiki, mert így egy csomót szívtam vele, mire rájöttem, h a dialup.conf-ban a %User-Name nálam %Striped-User-Name és ezért nem ment.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Topikgazda
válasz nandi17 #41790 üzenetére
A 10 méter nagyon sok, nagy lenne a jelveszteség.
inSSIDer3/Wifi Analyzer mit mutat?
Milyen router-ről van szó?#41791 Tomi229
Mit jelent a fele sebesség? Sajnos az repeater üzem módban alapból feleződik az elérhető link sebesség.
A kimondottan RE eszközzel is ugyan az lenne mint az MR3420 + Gargoyle párossal mivel az MR3420 lenne felokosítva RE használatra.#41792 quan.chi
A CFW egy általános megnevezés, jelentése Custom FirmWare vagyis olyan firmware amelyet nem az eszköz gyártója készített. Asus-ra Tomato (topikjában van linkelve leírás a felrakására), TP-Link-re pedig OpenWRT/Gargoyle rakható fel (ennek a saját topikjában is kapsz segítséget biztosan).Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Nemtudom mennyire off, de gondoltam itt is felteszem a kérdésem...
Tomato firmware #5502
"Sziasztok!
Tomato 1.28 by Shibby van a routeren (TomatoUSB) és mint már írtam egy ASUS rt-n12d1-ről lenne szó.
Van 2 SSID-m egy saját, ami personal titkosítású, meg egy Guest virtuális SSID, ami pedig enterprise titkosítású.
Szeretném elérni, h a Guest hálóról ne lehessen elérni a sajátomon lévő eszközöket, illetve a kábelen csatlakoztatott eszközöket sem.(pl nas, iptv stb) Az is jó lenne, ha egymást sem tudnák elérni, de ez nem fontos.
Már létrehoztam egy második DHCP tartományt:
De a VLAN résznél megakadtam... Alapból így néz ki:
Itt az a fura, hogy a port 4 van a WAN-nál és a WAN port pedig a Lan (br0)-nál... Kicsit gondolom meg van keveredve a dolog...
Most akkor melyik port micsoda???
A főoldalon pedig ezt mutatja, pedig az első kettő lan portba van utp kábel dugva:
Van egy olyan érzésem, hogy itt valami nagyon nem jó... Hogyan kéne beállítanom a wl0.1-et, úgy, h net legyen rajta, de ne lássa a wl0-án lévő eszközöket, illetve a kábelen csatlakozó eszközöket? Illetve még az kéne, h a radius szerver, ami a 192.168.1.4:1812 -n van(utp-n csatlakozik) az elérhető legyen a wl0.1ről is, meg a privát ssidról is.
Ui.: Remélem érthető és előre is köszönöm a válaszokat!
Dini "
2. Illetve lenne még egy kérdésem, ami inkább ide tartozik.
Freeradius szervert készítettem a Guest ssid-ra.
Hogyha a users fájlba eképpen hozok létre felhasználót, akkor be tudok lépni:
guest Auth-Type := "EAP", Cleartext-Password := "guest"Viszont, én sqlben szeretném tárolni a felhasználókat. Létre is hoztam egy teszt nevű felhasználót és egy Eap-users nevű csoportot(természetesen a usert beleraktam), aminek az Auth-type Accept, de EAP -pal is próbáltam. De még így sem akar működni és rejectet dob. Úgy sejtem, h a freeradiusban kéne vmit állítani, hogy az sqlben is nézzen utána, h létezik e az adott user.
Itt van két screenshot phpmyadminból:
Előre is köszönöm!
Ui.: Sorry a sok képért...
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
quan.chi
csendes tag
Kigugliztam mi is az a CFW mert eddig nem sokat tudtam róla. Most már valamivel okosabb vagyok. Amiket ajánlottál azokra fel lehet tenni Cfw-t? Van ehhez valami leírás?
-
Tomi229
tag
válasz Gubek-Einste #41789 üzenetére
Felraktam a legújabb gyári firmware-t és ugyan fele sebességgel de működik.
Gargoyle-val jobb lenne esetleg vagy többre ne számítsak? Kimondottan erre készült range extender jobb? -
nandi17
tag
Sziasztok
Olyan kérdéssel fordulnak hozzatok van egy wifi routerem. Notebook meg router kozot van két fal alig van jel telefonomon teli van ez fura aszt szeretnem hogy a router antennát at huznam a padláson kb 10m lenne nem i veszne el a jel ? Tv kábelt használnék ra -
Topikgazda
-
Tomi229
tag
Ezeket a leírásokat próbáltam sikertelenül.
Az fő router amit most vettem egy archer c5, a másik pedig egy TL-MR3420. -
Topikgazda
válasz quan.chi #41783 üzenetére
Legolcsóbb az Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND lenne, mind a kettőre CFW-t kell tenni a kliens mód használatához.
#41785 Tomi229
Pontosan milyen típusúak/verziójúak a router-ek?
Beállítási segédlet: egyik, másik#41786 herrLeon
Ilyenben lenne érdemes gondolkodni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
herrLeon
tag
Sziasztok. Nyilvános wifi kiépitéséhez kérnék segitséget. 600 négyzetméter terület lefedéséhez ti milyen eszközt ajánlotok? Max 50 eszköz kiszolgálása elég.
DELL Inspiron 17 Windows 7
-
Tomi229
tag
Sziasztok!
Van két különböző típusú tp-link router-em és az egyiket szeretném használni a másik kiterjesztésére hogy lefedje az egész házat. Ebben szeretnék segítséget kérni. Addig jutottam hogy a WDS-nél beállítottam az AL-routert ugyan arra a csatornára, névre és jelszóra, de sajnos így még nem működik.
-
mezis
félisten
válasz quan.chi #41783 üzenetére
Router választás itt.
Az USB 5Voltja fogyhat el a kábelen. (Előző PC talán kicsit nagyobb feszültséget adott ki.)
A kapható USB kábelek ereinek ellenállása kb 0.4Ohm/m. Egy USB-s WiFi adapter áramfelvétele kb 0.3A.
Lehetne alkalmazni egy külső tápegységes USB elosztót a WiFi adapter közelében, de az igazi megoldás a már ajánlott kliens üzemmódú WiFi router vagy AP.mezis
-
quan.chi
csendes tag
válasz Gubek-Einste #41779 üzenetére
Nincs routerem, de vehetek. Valami olcsóbbra gondoltam. Gondolom wifi routerről lenne szó ugye? Konkrét tipust tudsz ajánlani?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz quan.chi #41778 üzenetére
A legjobb az lenne ha egy kliens módú eszközzel vennéd a wifi-t és UTP kábelen csatlakoznál a géppel fel erre.
Kevés router ismeri gyári firmware-rel a kliens módot de sok CFW-vel rávehető erre, milyen router áll rendelkezésre?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
quan.chi
csendes tag
Sziasztok! Nekem is hasonló problémám van. Eddig a szomszédból fogtam az internetet egy tp link tl-wn821n wlan adapterrel de úgy hogy az egy 5 méteres usb kábelre volt csatlakoztatva, hogy közelebb legyen a szomszédhoz, mert amúgy elég gyenge volt a jel. Most vettem egy új gépet, minden új benne és megfigyeltem, hogy ha az új gépemre is az usb kábellel csatlakoztatom az adaptert akkor néha nem érzékeli vagy csak későn és még a kék halàl is előjön. Ha viszont normálisan a gép be csatlakoztatom akkor semmi gond, csak hát így a gépet kell közelebb vinni a szomszédhoz ami kicsit problémàs.
Szóval a kérdésem az lenne hogy hogy lehetne megoldani hogy az új gép szeresse az usb kábeles megoldást? Lehet az a baja hogy ez az usb kábel már kissé régi (1-2) éves és mivel kivezettem a szobából így néha oda lett csukva az ajtóhoz? De akkor a rége bi gépem miért nem problémàzik emiatt?Továbbá milyen más módszerrel tudnám fogni a jelet a szomszédból? Routet jó erre?
-
mezis
félisten
válasz total90 #41776 üzenetére
Nem ismerem ezt a csatlakozót, de a routerek igen nagy számban köthetők egymás után.
A legegyszerűbb, ha az első (internet) működik router-ként a többi meg switch-é degradálva.
Az UTP kábel akár 100m is lehet.mezis
-
total90
veterán
Hülye kérdésem van, de felteszem (mivel a W-Lan erősítővel nem jutottam előrébb).
Minden emeleten van ilyen konnektor. A router és a telefon az első emeleten...
Ha én teszek a földszintre is egy routert, az működhet? Tehát egyidejűleg mehet 2 router ugyanazon a szálon?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Winne
nagyúr
Akkor ha jól gondolom ez csak akkor fog kiderülni, ha adott lesz a helyzet és próbálni tudom. Az alap routert egy elég szerencsétlen helyre fogom/tudom tenni, lesz útban egy közös szellőző és egy fal is még légvonalban, pedig a távolság kb 5 méter..
@(#41772) Gubek-Einste: lehet, hogy ez lesz, ez nem kerülne semmibe jelenleg.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
And
veterán
"A repeaterre 0,1A volt írva, de 220/230V, fogyasztásmérőbe dugva semmi fogyasztást sem mutatott."
(Ez sajnos a normál / olcsó fogyasztásmérők gyakori korlátja: néhány watt teljesítmény alatt nem képesek mérni, nincs akkora átfogásuk. Ez egyébként rájuk is van írva, meg van adva a mérési tartományuk, amelynek a minimuma nem nulla. Léteznek kifejezetten alacsony teljesítményt, készenléti fogyasztást mérő eszközök is, azokkal lehet kimérni, vagy DC-oldali árammérés + némi kompenzálással.)
"azon mégiscsak 5dbi-es antenna van, gondolom jobb vételben is"
Elvileg jobbnak kell lennie, ez a nagyobb nyereségű antenna lényege, de a gyakorlatban mástól, például a vételi érzékenységtől is függ a vételi képesség. (Mivel adáskor az EIRP korlátozott, azt egy gyárilag nagyobb antenna beépítésekor mindenképp limitálják). -
Topikgazda
válasz Soma01 #41770 üzenetére
inSSIDer3/Wifi Analyzer ami leginkább ajánlott e célból.
#41771 Winne
Ha gondolod akkor az N12 D1-re tegyél egy Tomato-t és használd kliens módba mert így könnyen el tudod helyezni optimális helyre/helyzetbe.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Winne
nagyúr
A repeaterre 0,1A volt írva, de 220/230V, fogyasztásmérőbe dugva semmi fogyasztást sem mutatott. A router 0,5A volt és 12V, ezt még nem dugtam fogyasztásmérőre.
A routerben azért gondolkodtam csak el, mert van egy elfekvőben és azon mégiscsak 5dbi-es antenna van, gondolom jobb vételben is, bár ez lehet nem következik egyből. A TP Link azt hiszem 3-ast kapott, a kicsi Asus meg 2*2-t.
-
Soma01
veterán
Olyan programot keresek ami megmondja, hogy melyik csatornára érdemes beállítani a Wifi routert, hogy a legkisebb interferencia, zavar legyen.
-
And
veterán
"[..] a legkevesebb jelveszteseget ill. sebességveszteseget szeretném"
Csakhogy olyan adat / fogalom, hogy jelveszteség meg hogy sebességveszteség wifi-eszközök esetén nem igazán értelmezhető. Van elérhető link- és gyakorlati átviteli sebesség, de ezek értéke nem konstans és sokkal inkább a körülmények függvénye, mint az eszközöké. A külső antenna mindenképp előnyös a vételi szint (közvetve az elérhető sebesség) szempontjából.
"az USB-s vevő csak akkor fogyaszt valamennyit, amikor a gép is megy, a másik kettő pedig folyamatosan, csak nem tudom mennyit."
Ilyen értéket nem igazán fogsz találni, mert nem katalógusadat. Ki lehet mérni, illetve a tartozékként hozzá adott tápegység terhelhetőségéből lehet következtetni a teljesítményfelvételre, fogyasztásra. Általában a routerek sem terhelik ki teljesen a tápegységüket, tehát egy 12V/1A-es (12W-os) táppal rendelkező router fogyasztása legfeljebb egy számjegyű, wattban értve. Ez éves szinten legfeljebb 2-3 ezer forint többletköltséget jelent, de amúgy senki sem akadályozza meg, hogy a routert is lekapcsold a géppel együtt, ha nem használod: közös kapcsolós elosztó, vagy kényelmesebbeknek master-slave vezérelt elosztó is megoldás lehet erre. -
Topikgazda
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #41764 üzenetére
Mire gondolsz az antenna hiánya alatt? Van rajta két db két db-es antenna. A router tud range extender módot, az nem jó erre?
-
Topikgazda
válasz total90 #41765 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Be lehet állítani vezetékes és vezeték nélküli kapcsolattal is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
total90
veterán
Keresek egy Wi-Fi erositot, mert habar vettem egy eros routert a foldszinten van ahol nincs jelem, a pincebe megy egyaltalan nincs.
Merrefele keresgeljek? Olyan kellene ami teljesen vezetek nelkul megy, ilyen "konnektorba dugom" cucc. E-bayen neztem ki ezt, de ha jol gondolom, akkor ebbe kell kabelt dugni... Nekem meg epp az lenne lenyeg, hogy ne kelljene, nincs kedvem az egesz lakason keresztul kabellel szopni.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Topikgazda
Vagy is egy wifi hálózatra szeretnél csatlakozni, ehhez a legjobb a TP-Link adapter lenne.
Az Asus router gyárilag nem tud kliens módot (CFW-vel igen), a repeater pedig az antenna hiánya és a kedvezőtlen elhelyezés miatt esik ki.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Winne
nagyúr
Arra szeretném igen és mindhárom tudja. Az ára mindegy, a legkevesebb jelveszteseget ill. sebességveszteseget szeretném. A fogyasztás azért számít, hogy az USB-s vevő csak akkor fogyaszt valamennyit, amikor a gép is megy, a másik kettő pedig folyamatosan, csak nem tudom mennyit.
-
And
veterán
Mit értesz az alatt, hogy a lehető legkevesebb veszteséggel?
Az első egy szimpla USB-s adapter (azaz kliens), a másik kettő meg többfunkciós router eszköz (AP, bridge, repeater).
És hogy jön ide a pontos fogyasztási érték?
Mod: Ha egy egyszerű kliens-eszközre van szükséged (vagyis egy meglévő wifi-hálózatra / routerre szeretnél az asztali géppel csatlakozni), akkor az első erre a céleszköz, ami csak ezt tudja, ez a feladata. A másik kettő talán támogatja a kliens-módot is, bár nem erre vannak kitalálva, és nincs deklarálva a feature-listájukon sem.[ Szerkesztve ]
-
eFeMeR74
senior tag
-
mezis
félisten
válasz akoska23 #41758 üzenetére
A MAC address klónozásával meg pláne nem lehet egyszerre a két eszköz az interneten.
Ha WiFi-n csatlakozol az internethez, akkor UTP kábelen megoszthatod az internetet. (Fordítva nem minden esetben, WiFi chiptől függ.
A MAC address Win7 alatt Vezérlőpult - Hálózati és megosztási központ - Adapterbeállítások vonalon állítható be, de előtte olvasd ki és jegyezd fel pl egy DOS ablakban kiadott ipconfig /all paranccsal.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
akoska23
aktív tag
Még arra gondoltam hogy az nem e lehetne járható út : az egyik laptoppal fellépek rendesen a hálózatra majd annak a MAC cimét kikeresem és a másik eszköznek a MAC cimét átirom annak a gépnek a cimére ami már rajta van a neten. Gondolom MAC cim alapján szűri a webes admin felület a gépeket azért nem lehet kettő egyszerre online 1 felhasználónév jelszó párossal. Ha esetleg ez lehetséges hogyan tudom win 7 alatt a legegyszerűbben átirni a mac cimet?
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
Topikgazda
válasz xxxxxxxxx #41756 üzenetére
Játékok multiplayer lehetőségek miatt.
Nem erre gondoltam. Hanem, hogy kliens/repeater/stb módra kellene-e.Esetleg ha meglehetne oldani hogy mindkét routheren van kábeltévés modem hogy saját nettjüket használja.
Vagy is van két router és két net előfizetés amit szeretnél egy hálózattá egybe rakni de a router-ekre csatlakozó kliens eszközök az adott router net elérését használják? És mindezt wifi-n keresztül?
Ezt elég bonyolult lenne kivitelezni, mindkét eszközre CFW kellene tenni és a beállítás sem egyszerű.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
xxxxxxxxx
tag
válasz Gubek-Einste #41754 üzenetére
Játékok multiplayer lehetőségek miatt. Helyi hálózatba mind 2 routheren 2 kliens van. Esetleg ha meglehetne oldani hogy mindkét routheren van kábeltévés modem hogy saját nettjüket használja.
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
-
Topikgazda
válasz xxxxxxxxx #41749 üzenetére
Megoldható, a másodlagos eszközre kellene tenni valamilyen CFW-t.
Milyen céllal szeretnéd őket összekötni?#41751 Dell XPS
Az AC750-es eszközök nem ajánlottak a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt.
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Dorian
félisten
válasz Dorian #41727 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a fix csatorna beállítása megoldotta a laptopom "nemtalálomawifit" problémáját.
Az igaz, hogy wifin feleződik a kábelen elérhető sebesség, tehát 100/100 helyett kb. 50/50MB/s, gondolom a durván sűrű wifihálózatok miatt:Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Mi a véleményetek az eszközről: TP-LINK RE210 AC750 ?
Ajánlott? Van jobb, megbízhatóbb, stb. ?Köszi előre is!
Üdv, Dell XPS
-
akoska23
aktív tag
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy Wireless módon összeköthető e routher és routher. Adott esetemben TP-Link 1043ND V1 és ASUS RT-AC51U. Amennyiben igen, mi ennek módja?
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
válasz Gubek-Einste #41746 üzenetére
Reggel fényképeztem álmosan meló után bérek csinálok másik képet de jó típust és számot írtam.
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
Topikgazda
-
morbias2
aktív tag
válasz Gubek-Einste #41743 üzenetére
Külön próbáltam őket nem együtt...
Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! (Yoda)
-
Topikgazda
-
morbias2
aktív tag
válasz Gubek-Einste #41741 üzenetére
Hibát nem látok és mobilról kapcsolodott wifire.
Samsung rv509-s01
Lanon is megy simán....Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! (Yoda)
-
Topikgazda
-
morbias2
aktív tag
Hali!
Valaki tudna abban segíteni, hogy vettem egy laptopot, de azon az otthoni wifi kapcsolódásnál korlátozott néven nem tudok netezni az mitől van?
Köszi.
üdv.
m2Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! (Yoda)
-
sss
őstag
válasz Gubek-Einste #41734 üzenetére
Köszönöm a választ, már rendelem is.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Alig hogy megoldottam az internet problémámat az előző lakásban a cégem uj munkahelyet talált nekem amivel költözés is járt. Most a helyzet a következő: Recepción adnak egy routert ami gondolom modemként is működik mert a falból kijövő koax kábelt kell belecsavarni. Az internet fizetős 24eur 1 hónap viszont csak 1 gépre érvényes a jelszó amit akkor kell megadni mikor a router bedob egy webes felületre. Hasonló mint a Hotspotok csatlakozom a routerhez ami kódolva sincs majd 'további bejelentkezési adatok szükségesek' a böngésző átirányit egy webhelyre ahol megadom a felhasználónév jelszó párost és van net. Viszont csak 1 eszköz lehet rajta egyszerre. Lehet ezen valahogy változtatni? Arra gondoltam egy repeatert vagy másik routert rácsatlakoztatok a fő routerre de elakadtam mert az nem tudná megadni a felhasználónév jelszó párost. Lehet hogy nem is tudok ezzel mit csinálni?
-
Topikgazda
TP-Link 722ND/822N/7200ND/8200ND vagy Asus USB-N14 ami jó lehet.
#41731 Mikeee89
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha nincsen külön beállítva NAT-olás akkor egy hálózaton lesznek az eszközök.
A repeater eszközön semmit sem kell beállítani a stream-eléshez.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
And
veterán
válasz janakbacsi #41732 üzenetére
Nem. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy repeaterről vagy sima kliensről beszélünk, mivel ehhez kisebbfajta csoda kellene, csodák pedig nincsenek, főleg wifin. Egy rejtett antennás repeater pedig a fizikai kivitele okán még rontja is ennek az esélyét. Épületek közötti kapcsolatot sosem lehet két beltéri soho-kategóriás eszközre bízni, amelyeknek az antennája is beltéren van. Ez akkor sem nagyon megy, ha az épületek egymás mellett vannak, a megbízható kapcsolathoz kültérre telepített irányított antennák kellenek mindkét oldalon (a nyereségük szinte lényegtelen, de rá kell látniuk egymásra). Az meg, hogy már az edigital-nál is jelerősítőnek nevezik a repeatert, elég elszomorító, de ez egy másik kérdés..
-
janakbacsi
őstag
adott egy tégla épület, benne a földszinten egy router. adott egy másik épület ettől kb. 60-80 méternyire. az a kérdés, hogy egy egyszerű 230 V-os dugaljba tehető wifi repeater-el ennek az épületnek az emeletén lehetne-e érzékelni a router jeleit úgy, hogy okostelefonnal az internet használható legyen.
köszönöm a segítséget.
ilyenre gondoltam
[link][ Szerkesztve ]
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
Mikeee89
senior tag
Hello. Szeretnék venni egy d-link dap 1320 típusú wifi hatótáv növelőt. A wifit egy t-home router(hgw) szolgáltatja. Azon van vezetékesen egy pc és a jelerősítőn át lesz egy smart tv. A két eszköz egy hálózaton lesz? Dlna-n keresztül akarok streamelni tartalmakat a pc-ről a tvre. Mit kell esetleg beállítanom, hogy tudjak streamelni?
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
sss
őstag
válasz Gubek-Einste #41729 üzenetére
Bocsánat kicsit félreérthetően fogalmaztam, wifi adapter kellene. A szolgáltató Huawei mobile wifi e5377t eszközét használom (mobilwifi router vagy mi ez). Notebookkal tökéletes, asztali géppel is szeretném használni. Egy szobában van minden gép, semmi fal, maximum 2-3 méter távolság.
-
Topikgazda
válasz Dorian #41727 üzenetére
Műszakilag lehetséges olyasmi, hogy eddig azért nem látta boot után, mert a router közben auto módban máshová állt át, a gép meg csak a régi helyen kereste?
Nem, a szabványos működés miatt a teljes kiosztás végig nézni.#41728 sss
Mobilnet modem kellene vagy wifi adapter?
Ha az utóbbi akkor:
Milyen router van használatban?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sss
őstag
Hali,
Asztali gépet szeretnék használni mobilnettel (30 megás), ehhez vennék valamilyen usb adaptert. Tudna valaki mondani egy ajánlott típust? Olvasgattam a topikban, de kicsit sok volt a találat usb kulcsszóra + jellemzően ennél azért komolyabb sebsséghez kerestek a fórumozók eszközt.
-
Dorian
félisten
válasz Intruder2k5 #41726 üzenetére
Gépet ki-be kapcsoltam, most látta bekapcs után is a wifit. remélem így marad. Pár nap teszt után kiderül.
Műszakilag lehetséges olyasmi, hogy eddig azért nem látta boot után, mert a router közben auto módban máshová állt át, a gép meg csak a régi helyen kereste?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MODERÁTOR
-
Dorian
félisten
válasz Intruder2k5 #41724 üzenetére
Értem, kipróbálom akkor fixen beállítani vhová 1-11 közé. Bár érdekes, hogy csakis bekapcsolásnál (és csak az én gépemnél) fordul elő, hogy nem látja a wifit. Ha routert újraindítom, mint pl. most is: a tartomány a 11+ ban van és látja a gépem.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MODERÁTOR
válasz Dorian #41723 üzenetére
Ha nagyon sok a szomszédos hálózat, akkor lehet szerencsésebb lenne 20MHz üzemmódban használni a WiFi-t. Bár az elvileg elérhető sebesség így kétségtelenül alacsonyabb, mégis lehet a kisebb interferencia miatt jobb lenne. Azért írtam 1-11 tartományt, mert az USA szabvány csak ezeket tartalmazza, és a 12, 13, 14 csatornákkal néhány eszköz, néhány driver esetén lehetnek problémák, mint pl. nem látják azokat a hálózatokat, amik ezen csatornákon működnek.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Intruder2k5 #41722 üzenetére
Na akkor ebben az irányban kezdek tapogatózni:
Nálam rengeteg egymást átfedő hálózat van már az 1 előtt és a 13 után is, folyamatosan, tehát teljesen szabad sáv nincs egyáltalán. Viszont az idegen jelek mind -75 vagy gyengébb erősségűek, saját jelem -35 körül van.
Vezérlőcsatorna választás a routerben auto módban van,jelenleg ahogy látom 11-től felfelé. Állítsak be vmi fixet? Miért írtad az 1-11-et?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MODERÁTOR
válasz Dorian #41721 üzenetére
Szia!
WiFi csatornaválasztás az inSSIDer program segítségével
A választott csatorna mindenképpen 1-11 közt legyen.
-
Dorian
félisten
Sziasztok,
Nemrég vettem egy Asus RT-N56U B1 routert (mert a régi meghalt). Tök jó, meg minden, de valami wifi beállítás nem stimmelhet: az én laptopom bekapcs után nem látja a wifit (korábbi routernél nem volt ilyen gondja), a routert újra kell indítani és utána látja. Viszont az itthoni másik két laptop, 3 telefon mind problémamentesen látja.
Most vagy a gépemen kell vmit beállítani, vagy a router szoftverében, de vajon mit?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
amdathlonxp
aktív tag
Sziasztok
Van egy asus f5 gépem de wifit nem tudok varázsolni rá,driver telepitve többet is kipróbáltam ,wifi bekapcsolva a vissza jelzö led is világit ,de azt irja a hiba elháritás hogy vezeték nélküli kapcsolat ki van kapcsolva .....pedig ki be tudom kapcsolni a led jelez de wifi nincsWhatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023
-
atirag
őstag
Nem tudom jó helyen teszem e fel a kérdésem. Van egy tp-link c9-es routerem és az usb-be dugott hdd-t szeretném elérni ha lehet arra is tőltenék le és akkor a pc nélkül is el tudnám érni. Lehetséges ez és ahh igen akkor mit kell tegyek?
Köszönöm. -
Steven
addikt
Adódott egy olyan problémám , hogy amióta frissített a win 10 újabb buildre eltűntek a wifi beállításaim az eszközkezelőből , így nem tudom a Band Width mhz et 40 re állítani. Így pont a fele a sávszélességet kapom.
AR5008x a wifi adapter és a legújabb driver van fent eddig azzal tökélesen működött...most kb 5 beállítási lehetőség van az eddig 20db helyett... hogy tudom vissza varázsolni?
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Topikgazda
-
Bnorbu
tag
válasz Gubek-Einste #41715 üzenetére
Most már képbe kerültem köszönöm
Ezen dolgok tükrében tudnál nekem ajánlani egy modelt? Nem lenne baj ha kedvező lenne az ára, az ünnepekkor nem ilyenre kellene költenem -
Topikgazda
válasz Bnorbu #41714 üzenetére
CFW = Custom FirmWare, olyan firmware amelyet nem az eszköz gyártója készített.
Először is kell egy olyan router amelyik CFW támogatott (nem lesz nehéz, az ajánlott majdnem összes ilyen) majd erre fel kell tenni egy megfelelő CFW kiadást (típusa válogatja, hogy hogyan kell megcsinálni), beállítani kliens módba és használni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Bnorbu
tag
válasz Gubek-Einste #41713 üzenetére
Igen, erre gondolok
A CFW mit takar és hogyan oldhatom meg?
Firmware frissítés hogyan oldható meg?Bocsi a fárasztásért ez a téma eddig távol állt tőlem
Adapter: TL-WN725N
Router ami megy: ZTE ZXV10H201L
Amit kliensként akarok használni: Netgear WGT624 v3
Falak száma: 1
Anyaga: tégla (40cm)
Távolság: 9 méterKöszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Bnorbu #41710 üzenetére
A wifi két irányú kommunikáció így minden eszköz ad és vesz is egyszerre.
Amire te gondolsz az a kliens módú működés, kevés router ismeri gyári firmware-rel de CFW használatával megoldható.
Most milyen adaptert használsz?
Milyen router van használatban?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Bnorbu
tag
Sziasztok!
Egy érdekes (és egyben lehet bugyuta) kérdésem lenne. Egy routert lehet használni jel fogadásra is vagy csak kizárólag továbbításra? Mert gondolnám, hogy veszi a jelet és UTP kábelen meg továbbítja a gépnek.
Ha ez nem pálya, akkor tudnátok ajánlani nekem antennás vevőt asztali PC-hez? A jelenlegi stick elég ratyi... :/Előre is köszönöm
-
krealon
veterán
válasz tibbike01 #41705 üzenetére
"Közbe lőttem egy képet:"
Ugye nem gondoltad komolyan, hogy ekkora elektroszmogban hasznalhato lesz a wifi?
A kulso zavarokat, tapetazassal tudod csokkenteni.
Illetve ha az eszkozeid tudjak az 5 GHz-et, akkor azon a savon biztosan kevesebb zavar jut el hozzad a szomszedoktol.
Ezzel az eszkozzel csak 54 Mbps link erheto el maximalisan, amin 20-22 Mbps hatasos atvitelt lehet elerni idealis esetben (zajmentes kornyezet).
Viszont ha sok (tobb mint 15) wifi access point-ot (router-t) listaz a gepeden a vezeteknelkuli halozat kezelo alkalmazas, akkor semmi jora se szamits. Lasd a fenti valaszt.[ Szerkesztve ]
-
SAMG3
tag
Sziasztok!
Tegnap raktam össze az új gépem amire feltettem a win 8.1-et. Először hiába dugtam be a netet nem ment. NEm akartma bajlodni a driverekkel ezért van egy régi tl-wn321g wifi stickem amit beledugtam ezt kapásból felismerte telepített valami és ment viszont csak a sávszélesség 2/3-át használta ki. Feltettem pár drivert most már van kábelen is net viszont a wifi stick csak az 1/3-át tudja a sávszélességnek. A probléma az az h ha a végleges helyére kerül a gép akkor csak a stickkel tudnám használni de ez a sávszél borzalmasan lassú :/
Tudnátok valami tanácsot adni h mit cisnáljak vele? -
legenda
-
tibbike01
őstag
Köszönöm a hozzászólásokat.
Az alkalmi qos üzemmódnál le van tiltva a wmm! Engedélyezzem?
Frissítettem a routerem (TPL841) firmware-t, úgy néz ki javult a helyzet.
Jól sejtem, hogy ne is álmodjak ~6Mb/s feletti letöltési sebességről N szabványon?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz tibbike01 #41702 üzenetére
szia,
20 MHz adott esetben egy csatorna és maximum 150 Mbps kapcsolat, 40 MHz (auto esetén arra is van lehetőség) pedig két csatorna és 300 Mbps.
a wifi kapcsolat tekintetében problémát okozhat, ha a 40 MHz beállításkor aktiválásra kerülő második csatorna összeakad - az első is összeakadhat, de most jelen esetről beszélek - egy az adott helyen elérhető idegennel, de az már elég szélsőséges gond, hogy ha az a hangra és a rendszer működésére is kihatással van.
érdemes kipróbálni más/minden csatornán a wifi kapcsolatot, ezt a router, hgw, ap...stb. adminisztrációs felületén lehet módosítani.
az alkalmi qos üzemmódnál engedélyezve van a wmm?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
válasz tibbike01 #41702 üzenetére
Szia,
100Mbps WiFi-n történő átviteléhez ajánlottak az AC szabványt, de minimálisan az 5GHz-es sáv használatát támogató eszközök. A régebbi n szabványon, ráadásul 20MHz-es csatornaszélességen ezt meg sem fogod tudni közelíteni. 40MHz sávszélesség használatával, 3x3:3 MIMO eszközpárossal ideális környezetben, jó jelerősség mellett esetleg elérhető a 100Mbps.
-
tibbike01
őstag
Sziasztok!
Ma kaptam vissza a laptopomat a szervizből. Kicserélték a wifi kártyát, ugyan olyanra mint amilyen benne volt. Intel N 2230.
Sajnos a hiba továbbra sem szűnt meg, miszerint ha a beállításokban Auto értéket adok meg akkor kb 5Mb/s letöltési sebesség felett elkezd szaggatni a hang és az egész rendszer akadozik.
Ha 20Hz-re állítom akkor csak max 3Mb/s sebességgel tölt és stabil marad az oprendszer. 100 megás netem van és ki szeretném használni.Tud erre valaki megoldást? Mit jelent a 20Hz és az Auto beállítás?
Plusz kérdés: ha változik a laptopom fizikai neve akkor az azt jelenti hogy cserélték benne a wifi modult?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest