Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz .:Secur:. #40105 üzenetére

    "A másik dolog, hogy hallottam olyan eszközökről is ami nem az eu-s szabványra van korlátozva és így nagyobb teljesítményre képesek. (külföldi rendelés)"
    A szabálysértés egyrészt nem volna szép dolog, másrészt itt értelme sem lenne túl sok: eleve nem a központi AP teljesítményével van a probléma, hanem a kliens eszközök rossz antennája miatti alacsony érzékenységgel illetve utóbbiak alacsony teljesítményével. Az AP oldalán megemelt adóteljesítmény nyilván nem hat vissza arra, hogy az AP mekkora jelet vesz a klienseitől.
    "Milyen eszközöket ajánlasz egy nagyobb terület lefedésére? Maradjunk a körsugárzó antennánál."
    A gond még mindig azzal van, hogy a wifi kapcsolat kétirányú. Egy pont-pont link tervezhető akár kilométerekre is, de ha az egyik fél egy erősen korlátozott képességű kliens, akkor egyszerű csodavárás, ha felteszünk egy akármilyen AP-t meg antennát, és arra számítunk, hogy az lefed egy egész utcát. Erre nincs semmilyen garancia, mivel ezek a kliensek nem erre vannak tervezve. Egyrészt nem vagyok járatos túlzottan a mai AP-k és routerek mezőnyében (erre amúgy is külön topik van), másrészt hiába javasolnánk akármilyen eszközöket, az adott - mellesleg nem túlzottan jól ismert - körülmények között az ilyesmi az AP oldaltól függetlenül lutri marad. Működhet is, de környezet-, eszköz-, pozíció- és távolságfüggő lehet az eredmény.

Új hozzászólás Aktív témák