-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
king.mp
aktív tag
Üdv.
A problémám a következő, adott egy vodafone b970 wifi-s modem-router, aminek a wifi-je sz@r. Jött az ötlet, hogy wifi-s routert kössünk az egyik lan portra, megtörtént, a router egy tp-link wr642g. modem, router összedugva, routerben más tartomány lett kiosztva mint amit a modem használ, eddig rendben (szerintem) a notik a hálózatot megtalálják, csatlakoznak, de net mégsincs, mi lehet a hiba, vagy mit rontottam el ? (Kábelezés nem megoldható, + a modem jelszavára sem emlékezünk, de resetelni nem lenne szerencsés, mivel egy dvr állandó jelleggel rá van kötve és küldi feszt a képeket. )
-
krealon
veterán
"Letöltöttem a wifi anylizert és két Networ-köt talál nálam, holott 1 van.
GT Network ( a0:f3:c1:87:fb:cd )
GT Network ( 54:e6:fc:9a:38:1c )Ez mi ???"
Az egyik az eredeti halozat, a masik az extender (pontosabban repeater) altal megismetelt halozat.
A repeater/extender ugy mukodik, hogy eloszor befogja az egyik vegpont jelet es azt megismetli a masik vegpont szamara. Ez akkor hatekony, ha a repeater veteli kepessege megfelelo mindket fel kozott (Access Point es kliens), ugyanakkor az AP a klienst (es termeszetesen ez forditva is igaz) mar csak nagyon kis jelszinttel erzekeli.
Akkor lehetnek problemak, ha kliens "tul kozel van" az AP-hoz.
-
coce
csendes tag
Szopat ez a router / extender páros.
Letöltöttem a wifi anylizert és két Networ-köt talál nálam, holott 1 van.GT Network ( a0:f3:c1:87:fb:cd )
GT Network ( 54:e6:fc:9a:38:1c )Ez mi ???
És állandóan leakadnak az eszközök.
Pl a táblagépem azt írja ki hogy Csatlakozva de közben nincs net ( kis wifi jel fullon van de nem kék > hanem szürke ) ... ez mit jelent ?
Mit rontok el ???Kösz !
-
And
veterán
válasz
#10949376 #30146 üzenetére
A szerelt kábel veszteségét ez esetben nem kell találgatnunk, mivel katalógusadat: 2,8dB. Az összeállítás bizonyára működőképes, egy átlagos képességű (de legalább antennacsatlakozóval ellátott) klienssel, viszont az a grid antenna nem igazán hordozható / mobil eszköz.
-
LordX
veterán
válasz
Merula Alba #30142 üzenetére
"amin rendes OS van, rendes torrentklienst használhatok, normális sebességgel el lehet érni a megosztást, " rádugok egy monitort, és filmet lehet rajta nézni, SQL szervert lehet rajta futtatni saját projektjeimhez, stb.
Persze egy NAS-al is meg lehet mindezt csinálni, de ha olyat akarsz vele amit alapból nem tud, akkor fordits-magadnak-forrásból-pilótavizsga vs next-next-finish a különbség egy NAS és egy Windows között.. Árban és fogyasztásban amúgy sincs érdemi különbség.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Intruder2k5 #30150 üzenetére
Igen, sajna tudom, mivel vettem egy ND-s végűt is, azt meg a barátnőm szüleinek, mert nekik meg kipurcant a router wifije. És hát tapasztaltam, hogy annak le lehet venni
Nem tudom, lehet, hogy régebben próbáltam már másik csatornán, mert ez már elég régi probléma nekik. De ahogy írtam is, az a fura, hogy más eszközökön meg gond nélkül megy a wifi ugyanazon a helyen is, szóval egyszerűen nem értem. Gondoltam, talán lehet a gép a hibás, de már azt is újratelepítettem. Használtunk 2 féle vevőt, egy PCI-s Tp-Link-et, meg egy régebbi, még b/g-s USB-s ASUS sticket. De mindegyikkel u.a.u.i. Sorry, nem vettem észre, hogy még az előző hsz-em szerkeszthető.
-
válasz
Gabesz87 #30147 üzenetére
Szia!
Az N végű TP-LINK-ek nem cserélhető antennásak, ha olyat szerettél volna, akkor az ND-t kellett volna keresni! Az UTP kábel 80-100 méter hosszig mehet, ettől nagyobb távra közbe kell iktass egy aktív eszközt! Egyébként próbáltad a dolgot több csatornán is? Lehet másikon szerencsésebb lenne a dolog...
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Ismerősnél olyan gond van, hogy tetőtéri lakásban emeleten van a router, asztali gép meg a földszinten egy kiugró részben, benyúlásban. Na ez hülyén hangzik, de mindegy, nem ez a lényeg. A gáz az, hogy a gépen a wifi jel rossz/gyenge/nagyon gyenge, és sokszor le is dobja, megszakad (ami egy banki tranzakció közben nem valami jó). Egy T-homes Pirelli all-in-one csodakészülékük van, de a T-sek betettek egy n-es Linksys/Cisco E1000 routert, aminek belső antennája van. Gondoltam, hogy talán egy külső antennás jobb lesz, meg közben szereztek egy Tp-Link 8dbi-s bazi nagy antennát, ezért hardverapron szereztem egy Tp-Link WR841N routert. Sajna már csak utána ért a meglepi, hogy nem lehet levenni az antennáját
Ezzel a routerrel is gyenge/rossz a jel, bár úgy vettem észre, hogy azért stabilabb, gyorsabb. Kicsit használtam a netet, nem dobta el. De azért jobb lenne normális jelerősség, ezért most a következő opciókra gondoltam:
1. kábelt lehúzni valahogy, nem tudom jó-e ekkora távolságra
2. egy ilyesmit venni: [link] Olvastam itt a fórumon, hogy ezek az wireless range extenderek szeszélyesek, néha még a saját gyártó más temrékeivel sem működnek együtt, meg hogy csak WEP titkosítást tudnak? Ez igaz, jelenleg is így van?
3. vagy ilyet beszerezni: [link]Szóval jól jönnének a tippek, ötletek, gondolatok erről. Mi lenne a legjobb megoldás.
Ja, amúgy azt is próbáltam, hogy a Linksys routert lentre betenni Ap módban, de úgy vettem észre, az nem tud ilyet. Esetleg fordítva meg lehetne próbálni, nem tudom a Tp-Link tud-e, de ahhoz már nem volt kedvem, mert elegem lett
-
törölt tag
Üdv!
Tudna valaki mondani egy profi netvadász szettet?a legerősebb antenával+wifi+10-15m megfelelő jelerősített usb kábellel,meg ami kelleni fog,köszi.
am ezeket néztem ki TP-Link TL-ANT2424B+TP-Link TL-ANT24EC6N ezzel mekkora a dbi veszteség? +TP-Link TL-WN722NC vélemények?
-
krealon
veterán
válasz
Csabi1984 #30138 üzenetére
"Az működhet,hogy a T-homos routerből az új Router Wan portjába viszünk egy vezetéket, így használva az új routert elosztóként."
Mukodhet, ha a szolgaltatos eszkoztol kulonbozik a sajat router LAN portokon levo alhalozat.
PL t-home router hasznalja a 192.168.1.x alhalot (az oda csatlakozo gepek ilyen cimet kapnak), akkor a sajat routeren peldaul a 192.168.2.y hasznalhato (router LAN IP-nek pl: 192.168.2.1).Ebben az esetben a 192.168.2.y cimu gepek IP cimmel elerhetik a 192.168.1.x gepeket, forditva viszont nem.
-
Merula Alba
tag
válasz
Gubek-Einste #30137 üzenetére
8 megás netem van! Nem lenne nagy eresztés a torrentezés! A legtöbb dolog ami kell, már megvan! Inkább feltöltésre lenne szükségem, de arra állandóan és stabilan! Ezért gondoltam NAS-ra először! Az még othoni dolgokra is jó! Szerintem akkor maradok ennél.
LordX: Miért nem a NAS kellett döntöttél? Szerintem egy 842-es tulaja leszek, nincs szükség jobbra! A NAS kiszolgálására elég. Kezdő kérdés lehet, de ezt a 8 megás netet meg kell osztanom wifi-re, NAS-ra, Pc-re? -
válasz
Csabi1984 #30140 üzenetére
a router típusa válogatja az elérési és a dhcp tartományi értékeket, de ha például a szolgáltatós eszköznél 192.168.0.1 és 192.168.0.10 - 192.168.0.x (x > 10), akkor a saját router értéke mind a két esetben eltérő legyen, ne ütközzön, és ne legyen átfedés a tartomány szempontjából.
a szolgáltatós eszköz wifi szolgáltatását kikapcsolhatod, vagy azt is úgy kell beállítani, hogy ne ütközzön, két külön wifi hálózat sem probléma, ha nem akadnak össze csatorna...stb tekintetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Formula-1
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Riasztó topik
- Gumi és felni topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest