- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
Bíztam benne, hogy kiadnak egy új ISO-t, mert a reinstallnál sok időbe fog kerülni a frissítés. De mivel nem is változott a verziószám, nem valószínű, hogy kiadnak egy új ISO-t. (Így remélem sokáig fog megbízhatóan üzemelni a jelenlegi telepítés.)
(#57694) tomp
Nálam nem negyedóra alatt jött le, hanem kb 45 perc alatt.[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz
King Unique #57691 üzenetére
Nálam 1,5 óra alatt ment fel a tegnapi update. A disk cleanup pedig ~2 óra alatt végzett a takarítással.
-
Sanyi333
újonc
Sziasztok, 2 napja vettem egy Toshiba Satellite C50-et, előre telepített windows 8.1-el. Ha megnyitom a feladatkezelőt a lemez folymatosan 97-100%-on megy, bármit is csinálok. Kipróbáltam mindent ami a neten fent volt megoldásként (Superfetch, Windows Search, BITS kikapcsolása, virtuális memória megváltoztatása stb) de semmi eredmény. Van esetleg valaki aki találkozott már ezzel a problémával? Vagy hagyjam a francba az egészet? Köszi előre is a segítséget!!
-
tomp
félisten
Lemezkarbantartó "Windows Update -törlés" stádiuma miért tart akár több óráig is amíg törli a felesleges cuccokat? A kiírt mérete sem stimmel. Kiírta, hogy 260MB szabadítható fel de már 1GB-nál jár.
-
King Unique
titán
Ezt pedzegettem fentebb én is, h szerencsére nem hanyagolják el és ez az újabb nagy csomag, ha úgy tetszik Update 3. Bár annak örültem volna, ha vizuálisan is ad vmi pluszt, új funkciót, mint az Update 1... de hát tudjuk, h azokat már csak a 10-esben fogjuk látni, tapasztalni...
-
zzola
titán
válasz
szabonagyur #57678 üzenetére
Köszi! Lehet teszek akkor még egy próbát...
-
zzola
titán
Napi használatra jó az IE? Évek óta Chrome-ot használok, viszont azzal (is) vannak azért hibák. 1x próbáltam friss rendszeren az IE-t, de nem győzött meg...
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #57674 üzenetére
-
szabonagyur
félisten
válasz
MaxxDamage #57674 üzenetére
Nézzétek vissza a tegnapi beszélgetés pont erről szólt.
-
-
King Unique
titán
válasz
szabonagyur #57670 üzenetére
Akkor szerencsére nem egyedi eset. Csak ugye zavaró kicsit, illetve azt vettem észre, h a sima 8.0-nál talán kevésbé csinálta.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #57669 üzenetére
Ez a jó darabig 0% dolog nekem minden OSnél meg van.
-
King Unique
titán
válasz
kraftxld #57649 üzenetére
Igen, olvasom, kösz az infót!
Volt róla szó korábban, h nem Update 2 lesz 8.1-hez, hanem x havonta combosabb feature pakkok, akkor ez most a második. De legalább fejlesztik az a lényeg, kíváncsi vagyok, h W10 megjelenése után, majd mennyire hanyagolják el, v sem...mert ugye 2018-ig szól az alap, fejlesztéseket is nyújtó támogatási ciklusa.Másnál is előfordul az a bug, h amikor rányom a frissítések letöltésere, többször előfordul, h vsz tölti, van net, de mind vezérlőpultban, mind gépházban 0%-osnak mutatja a letöltést, majd persze elkezdi telepíteni
Ha bezárom és újra megnyitom vezérlőpultot, akkor van, mutatja normálisan, van h nem...[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Erre (#57600) valakinek ötlet?
-
Воланд
titán
válasz
NONPLUSULTRA #57665 üzenetére
hmm, nalam az megoldotta. itt van egy-ket tipp, elso korben a troubleshooter-t neznem meg.
-
NONPLUSULTRA
tag
válasz
NONPLUSULTRA #57663 üzenetére
Úgy tűnik, vaklárma. A legutóbbi frissítéssel helyreállt. Köszönöm a figyelmet.
-
Воланд
titán
válasz
NONPLUSULTRA #57663 üzenetére
ujrainditas megvolt?
-
NONPLUSULTRA
tag
Kérdés:
Windows 8.1 Pro-m van, teljesen hivatalos. Sajnos nem nyílnak meg a csempés alkalmazások, és bármennyire nem tetszenek, néha kellenek. Ha rájuk klikkelek akkor visszadob a kezdőképernyőre. Ötlet?Háttérinfó: ezt a gépet kb 1 éve nem használtam, most raktam rá minden azóta megjelent frissítést és a 8.1 update-t.
Előre is köszi a segítséget
-
Clemi
veterán
válasz
szabonagyur #57651 üzenetére
Közben a chrome-hoz találtam egy használhatót, mert sajna a rendszer full képernyős váltói egy rakás szart érnek asztali gépen, hacsak át nem váltok metro üzemmódba a böngészővel, azt meg inkább nem erőltetném.
-
GEPESZ66
veterán
A HP laptopon az IE11-el böngészett a feleségem.
Három percig kellett várni, míg az egyik online játékoldal bejelentkezés után betöltődött.
Az IE11 volt a hibás, hogy nem jött be gyorsan az aktuális olda.
A Google Chrome-t felraktam, s ezzel az oldal gyorsan be is töltődik, ill. az egérkattintásokra is azonnal reagál a játék.
Ezek alapján tényleg célszerű az IE11 mellett a Chrome-t is a gépen tartani.
Ill. nagyon tetszik a Chrome esetében, hogy lefordítja az idegennyelvű oldalakat. -
westcoastog
veterán
válasz
szabonagyur #57659 üzenetére
Elnézésedet kérem, mindig elfelejtem az összefoglalók lenyitását, ideje lenne többször megtennem.
-
szabonagyur
félisten
válasz
westcoastog #57657 üzenetére
Összefoglalóból:
A rendszer minden egyes bejelentkezéskor jelszót kér, hogyan tudom ezt kikapcsolni?
Nyisd meg a futtatást és írd be, hogy "netplwiz", a megjelenő ablakban vedd ki a pipát a "A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni" jelölőnégyzetből majd kattints az OK gombra és add meg a bejelentkezéshez használt felhasználónevet/e-mail címet és jelszót.Tőlem aztán nem kell elnézést kérni...
(Amúgy is bocsánatot szokás kérni, elnézni csak a bika 2 szarva között lehet
)
[ Szerkesztve ]
-
Hsanyika1
senior tag
válasz
coleen #57611 üzenetére
Üdv!Ez a jelenség nálam is fen áll.Azért csinálja fagyást,mert letöltésnél előre lefoglalja helyet.Figyeld meg mikor letöltést indítasz alul ki írja,hogy "lemez túl terhelés 100% " ezt kivárod még végez.Vagy ki veszed pipát Utorrent Beállítások - Általános - "Állományok előre lefoglalása" kikapcsolása.
-
westcoastog
veterán
válasz
szabonagyur #57654 üzenetére
Akkor csak kell csinálnom egy jelszavas fiókot, visszanyíl és mutatja? Hát ez marhára egyértelmű..
Na mindegy, lehet leveszem a jelszavas belépést a rendszergazdai fiókról mert nem biztos hogy visszakerül ez a gép a könyvtárba, ahol minden jött-ment nyomogatja meg telepítgetne.
És azt hogyan tudom megcsinálni hogy rögtön bejelentkeztesse az egyetlen fiókot, ne kérje be a jelszót?
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz
szabonagyur #57654 üzenetére
Mondjuk az vicces, hogy a bevált dolgokat idővel lecserélik olyanra mintha nem is lett volna jobb megoldás rá.
Start menüt nem említem, mert az más tészta(nekem nincs gondom a hiányával)...(#57656) szabonagyur: erre a bejelentkező képernyőre amit írtál. Már nincs az, hogy felkínálja melyik fiókba lépjél be csak ha lejelszavazod mindet és akkor is kell még visszalépni. Mennyire bonyolult volt, hogy kiadta az X számú fiókot és választottál...
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
westcoastog #57653 üzenetére
Ha van jelszó rajta akkor miért ne tudnád kiválasztani? Nekem sem Pro van mégis tudok választani, de természetesen induláskor az utoljára használt fiókot mutatja, hogy adjak meg jelszót, de ott a vissza nyíl és ott a többi fiók.
-
westcoastog
veterán
Olyan bejelentkező képernyő nem csak a pro verziónál van ahol kitudom választani indítás után melyik fiókkal lépek be? A csoport házirend hiánya miatt kérdezem, mert ezen a gépen csak sima 8.1 van, nem pro.
[ Szerkesztve ]
-
LackoMester
addikt
Köszi az infokat.
Utánna nézek.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Nem tudom használ-e valaki 8gadgetpack oldalsávot, de nekem van vele egy pici gondom. Mondhatni a legfőbb dolog ami miatt használom, az az asztalra kitehető árfolyam figyelő (Currency) viszont már jó ideje nem működik. A felirata szerint nem tud a szolgáltatáshoz csatlakozni. Pont ezt a hibát írja a nejem gépén is. Tudtok erre valami megoldást? Vagy a Microsoft kilőtte ezt az alkalmazást és kuka?
-
kraftxld
félisten
válasz
King Unique #57642 üzenetére
Igen, kb update 2 szint, elég combos pakk.
[link] -
Borisz76
nagyúr
válasz
LackoMester #57646 üzenetére
Szia.
Esetleg az Origin mappában a letöltött játékok ?
Nálam a "felhasználó" mappa 7.5 GB mindenestől.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
LackoMester #57646 üzenetére
Google mappa eszik sokat, mert ahogy látom Chrome-ot használsz, az meg annyira retard hogy nem lehet neki opciókból megmondani mennyit cachelhet.
az más kérdés, hogy a Ubisoft és EA/Originnek is írmagját írtanám.[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
-
kengyel
nagyúr
válasz
szabonagyur #57641 üzenetére
Igen ,én is telepítem mindkettőt .
-
King Unique
titán
válasz
szabonagyur #57641 üzenetére
Frissítés Windows 8.1 for x64-based Systems rendszerhez (KB3000850)
Letöltési méret: 723.9 MB
Ez vajon mi lehet, érdemes bejelölni, akár egy Update 2-nek elmenne...???
[ Szerkesztve ]
-
kengyel
nagyúr
Ma este 19-óra körül, fontos frissítés érkezik.
-
samgar
őstag
Hardveres meghibasodasbol adodoan lehetseges hogy nem mukodik a sleep mod? Illetve lemegy alvo modba, csak onnan nem tud kijonni.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Becks1987011 #57628 üzenetére
Start menü ikonján : Jobb klikk.
Felugró menüben : Lemezkezelés
Ott fogod látni a vinyót...rendszer és mellette egy fekete kerettel lévő fehér terület.
Jobb klikk rá és Kötet létrehozása.
-
Becks1987011
csendes tag
válasz
szabonagyur #57629 üzenetére
Hol találom ezt a lemezkezelőt?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Becks1987011 #57628 üzenetére
Lemezkezelőt nyisd meg majd adj neki meghajtó betűjelet.
-
Becks1987011
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, most vásároltam egy új számítógépet windows 8.1-et telepítettem rá és a merevlemezt 2 partícióra osztottam, amin a rendszer van azt természetesen látja a gép, de a másik meghajtót nem, valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan tudnám láthatóvá tenni?
Előre is köszönöm
Üdv -
Rhino666
addikt
válasz
Janika-1982 #57607 üzenetére
Inkább Downgrade-eld a Windows 8.1 licenced Windows 7-re, az jobb mindkettőnél.
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Tegnap este Hibernálásra raktam a gépet,az eszköz kezelőben végigmentem a listán és mindenhol kivettem a pipát (az eszköz felébresztheti a számítógépet)
Reggel amikor felébredtem a gép be volt kapcsolva.Mi ébresztheti még fel a gépet,hol keressem ?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz
szabonagyur #57624 üzenetére
Jó nagy hülyeségnek tartom.
Egyszerűbb lenne ha kiadná egy képernyőre melyikre akarok bejelentkezni...
-
szabonagyur
félisten
válasz
westcoastog #57623 üzenetére
Jelszó kell minden fiókra, máshogy nem nagyon lehet.
-
westcoastog
veterán
Üdv! Volna egy gép 8.1-el, két fiók lenne rajta, a rendszergazda fiók jelszóval, és a vendég fiók bekapcsolva.
Na de indítás után eleve már jelentkezik is be a vendégfiókba.
Hogyan lehetne beállítani hogy kiválaszthassam indításkor hova akarok belépni? -
szabonagyur
félisten
-
v.attis
őstag
Egyelőre csak win 8.1-em van a gépen, de a napokban jön meg a windows phone-os telefonom is. Android után váltottam és a gmail-es fiókban el vannak mentve a névjegyek és a naptár bejegyzéseim. Most a gépen sikerült összekacsolni a fiókokat, szóval a névjegyek megvannak, de a naptárbejegyzések nem.
Van erre mód, hogy az is összekapcsolódjon a microsoft fiók naptárával? -
Borisz76
nagyúr
válasz
samgar #57615 üzenetére
A win10 még erősen alpha állapotú rendszer...
Lehet az kavarta meg a dolgokat.A lemezkezelőd mit ír ?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
samgar #57613 üzenetére
Szia.
Nem vagyok szakértő de annyit azért tudok - tapasztalatból - , hogy ha betolok a gépbe egy 4TB-os HDD-t akkor nem lehet formázni egyben....
Legalább is míg rá nem jöttem, hogy GPT módban kell ezt megtenni.
2TB-os vagy kisebb lemezt simán lehet formázni.
Nem lehet, hogy mégis a GPT formázás zavarja a bios-t ?
Gondolom nem 4TB-os merevlemezt használsz rendszernek ?! -
samgar
őstag
Sziasztok!
A következő probléma merült fel, amit egyszerűen nem tudok megszüntetni teljes particionálással, formázással és újratelepítéssel sem. A két probléma mondhatni egyszerre merült fel.
Az első, hogy indításnál az alábbi kép fogad állandóan, teljesen mindegy mit és hogyan állítok be az alaplapi setupban. F4-re természetesen elindul. A másik, alvó mód utáni indításnál kifagy a gép. A háttérkép látszik, de nincs bejelentkező képernyő, látszatra a hdd dolgozik mert a led halványan pislog de ennyi. Ki kell kapcsolnom a gépet. Ez a nagyobbik probléma, mert általában mindig csak lehajtom a fedelet, sleep mód, onnan meg eddig legalábbi is 2 másodperc volt az indulás. Van valakinek valami ötlete?
(UEFI telepítés van a gépen, GPT partícióra, de ez mindig is így volt, nem volt vele problémám) -
Drughi
addikt
válasz
szabonagyur #57606 üzenetére
Egy 24 hónapos kulcsot vásároltam.
-
coleen
aktív tag
válasz
szabonagyur #57599 üzenetére
Szia,
A rendszer:
Hardver:
i5-3570
10 giga Kingmax DDR3
ASUS H77 lap
ASUS Strix GTX 970 dc2oc vga
Windows 8 Enterprise verzió minden frissítésseluTorrent verzió: 3.4.2
qBittorrent: 3.1.11A jelenség az, hogy amikor akár a Firefox, akár a Chrome fut, és mögötte bármelyik torrent kliens a fenti kettő közül, akkor gyakorlatilag a torrent kliensek annyira blokkolódnak, hogy lefagyás közeli állapot lép fel - a kliens ablakába belekattinva elfehéredés, forgó "homokóra" - , nem csak a rájuk allokálandó sávszélesség veszik el teljes mértékben. De amint a böngészőt bezárom, mintha a sírból életre kelnének a kliensek és megindul a letöltés!
Na erre varrjatok gombot -
válasz
Sima Win8 az nem jött be, de a 8.1 (Pro) az szerintem jobb mint a Win7 (Pro) és inkább a 8.1-et használom mint a 7-est
/igaz ez a HP noti a 8.1-hez van optimizálva és gyárilag adták is hozzá a 8.1-et! /tény hogy jobb mint a 7-es verzió/
L
-
szabonagyur
félisten
válasz
Érdekes, hogy mindenkinek megy a dolog, meg a hozzáállásod is, hogy csak úgy kidobod a megvett rendszert, más meg évek óta használja hibátlanul
-
Janika-1982
tag
Na betellt a pohár,semmilyen csempés alkalmazás nem működik.A Dell telepítette fel a Windowst 8.1 Professional-t+szükséges drivereket.
A rendszer tökéletesen működik egyébként.
Kár volt ezért 40-rugót kiadnom a windows-ért!
Megy vissza a LINUX!!!!
Sajnos ennyi volt,elegem van belőle!
Nem is zaklatok itt senkit ezen a topikon,további szép napot!
Sziasztok. -
Drughi
addikt
Üdv,
Van egy win8 serialom amivel telepítettem a rendszert. Szépen aktiválta is magàt, majd frissítettem 8.1-re.
Ment is szépen, de a laptopom alaplapja elhalálozott.
Most megjavították, tudom majd az "új" gépre ugyanígy telepíteni? Vagy elég belépnem majd az MS fiókommal? -
-
BluEyes
őstag
válasz
MaxxDamage #57597 üzenetére
Pont annyira egyszerű a 8.1 visszaállítása is, ezt nem rendszergazdáknak, hanem egyszerű júzereknek találták ki, úgyhogy ne aggódj, nyomjad a gombot bátran
Persze lehet komplett rendszert menteni, van beépített recovery program a windowsokban, aztán azt kiírhatod amira akarod, vannak külső programok is erre a célra, szóval lehet válogatni, mi neked a legkényelmesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- BestBuy ruhás topik
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)