- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
- Hálózatokról alaposan
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- Bitcoin topic
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Reklámblokkolók topikja
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szundybence
aktív tag
válasz
szabonagyur #57999 üzenetére
Rákattintok a nyílra, de ott nem találom a felinstallált programjaimat. MIT CSINÁLOK ROSSZUL?
-
szabonagyur
félisten
válasz
szundybence #57998 üzenetére
Kaptál választ nem is egyszer.
1. válasz:[link]
2. válasz: [link]@(#58000) szundybence: Pedig annak ott kell lennie, eddig mindenkinek ott volt. Semmilyen program nincs ott neked vagy csak bizonyos? Ha bizonyos akkor mit nem találsz?
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz
szundybence #57990 üzenetére
Control Panel/View By: Small Icons/Power Options/Bal oldalt: Choose what closing the lid does/Felső linkre kattints, így tudni fogod szerkeszteni
2) Alul pipád be a hibernate checkboxot.
4) Ugyanott a Turn on fast startup (recommended) elől vedd ki a pipát3) Alap intall jó. Ekkor c:\Users\felhasználó\AppData\Roaming\GHISLER\ mappába menti
-
Borisz76
nagyúr
válasz
szundybence #57990 üzenetére
1. kérdésedre:
Bal alsó sarokban van egy lefelé mutató nyil.
Katt rá és felkúszik egy ablak. Ott megtalálod a programokat.
Lehet őket rendezni is :- Használati gyakoriság szerint
- Név szerint
- Telepítés dátuma szerint
- Kategória szerint3. Kérdésedre :
A TM telepítésénél nem kell variálni semmit....max a nyelvek közül csak a magyart engedélyezed.
Csak tovább...tovább...next és kész is.Alapból c:\totalcmd\ mappába telepíti magát.
[ Szerkesztve ]
-
szundybence
aktív tag
Néhány w8.1 kérdés:
1 Az originál mozaikos felületen, hol találom meg a felinstallált programokat, (ha valamelyik nincs kint az asztalon és én mégis el szeretném indítani)?
2 Hogyan lehet a kikapcsolás mellé bevarázsolni a hibernációt?
3 Hová érdemes rakni a Totalcommander ini fájlját, hogy írható maradjon?
4. Hogyan lehet azt megakadályozni, hogy az automatikus hibernáció legyen a default kikapcsoláskor? ("Gyors kikapcsolás" opció kilövése.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Petyyyyy #57975 üzenetére
Az ebben a hozzászólásomban bemutatott jelenség miatt:
-
gyulank
addikt
válasz
Wiz Khalifa #57971 üzenetére
De ha hozzászoksz a kikapcsoláshoz, a kedvenc képernyőkímélőd halála már nem lenne hiábavaló.
-
Tiger.
nagyúr
Erre valami okkoság, már nem először ha sokáig nem használom a gépet utána nem tudom feléleszteni akármit csinálok, elvileg nincs lefagyva mert a bill a világitást ki be tudom kapcsolni.Ha monitort ki be kapcsolom azt irja no Vga signal.
-
gyulank
addikt
válasz
Wiz Khalifa #57969 üzenetére
Most már hozzászokhatsz a kikapcsoláshoz.
-
gyulank
addikt
válasz
Wiz Khalifa #57966 üzenetére
De minek a képernyőkímélő, ha ki is kapcsolhatja a képernyőt is? Az jobban kíméli, és kevesebbet fogyaszt.
-
gyulank
addikt
válasz
ALLAT001 #57940 üzenetére
Nekem 120GB-os SSD-m van kettéosztva, W8.1, plusz programokkal együtt 55,7-26,8GB szabad. De friss telepítés, plusz én mindent másikra töltök, mentek. De régi emlékek alapján én is minimum duplájára tenném, mint amire szüksége van, az a tuti hosszútávon, így én is többet javaslok, de ezt természetesen bármelyik operációs rendszerrel kapcsolatba mondom. Előnye az, hogy újabb, és hihetünk benne, hogy kevesebbet megy a processzor feleslegesen. Már ez is eljutott odaáig, hogy testre lehessen szabni a külsejét, nekem ez fontos. Hátránya, hogy rühellem a Metró felszínt, és az applikáció szót is, de az alkalmazásokat nem emiatt. Nem igazán szeretem az ilyen helyzeteket. A kikapcsolás, újraindítás, program keresés menete is csúcs, de hiszek benne, hogy a régebbi hamarabb belassulna, így nem lépek vissza.
-
Wiz Khalifa
veterán
Köszi a válaszokat. Akkor ennyit a Mikrofosról.
A kedvenc gyári képernyőkímélőm lett pont elcseszve.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Wiz Khalifa #57961 üzenetére
Érdekes, most hogy így mondod, nálam is kék háttérrel működik a dolog, eddig nem próbáltam (nem használom), de win7-nél még jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
Szia
Valamikor régebben már volt ez kérdés és mindenkinél ilyen, villámnézet jó de amúgy nem
-
kispx
addikt
válasz
Mindenkinél olyan.
There is nothing wrong with your screensaver settings, or your video drivers and system. .
A design change was made in Windows 8 that prevents screensavers from drawing over an image of the desktop. Any screensaver that previously drew over the desktop, such as Bubbles, will instead draw over a black background. The screensaver preview is incorrectly showing Windows 7 behavior.
link[ Szerkesztve ]
-
Ununqatrium
aktív tag
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Nektek is problémás a Win8/8.1-ben a buborékok képernyőkímélő? Villámnézetben megy gond nélkül, de ha beállítom képernyőkímélőnek akkor csak kék háttér jön be és ott mozognak a buborékok szóval nem az asztalon. Ez van az asztali gépeimen, tesóm asztaliján, ismerős asztali gépén. A notimon, tesóm notiján, ismerős notiján illetve muter notiján meg el sem indul a képernyőkímélő semmilyen formában.
A tesztelt hardverek:
AMD FX-8320, XFX HD5850 Black Edition (saját)
Intel Q6600, Asus GTX460 768mb (saját)
HP DC7700, Sapphire HD6670 (tesómé)
Intel i7 980x, Gigabyte HD5870 (ismerős gépe)
2x HP Compaq 2510p (enyém és tesómé)
IBM X60s (ismerősé)
HP 250 G1 (muteré)Kíváncsi vagyok hogy nektek megy-e ez a képernyőkímélő vagy nektek sem. Mivel kicsit gyanús hogy ennyi cuccon nem megy.
Köszi! Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
ALLAT001 #57957 üzenetére
Inkább hülye kérdést ne tegyél fel. Ha azt mondom neked, hogy a 37GB-os windows elég akkor majd egy hónap múlva jössz, hogy nincs hely, felmentek a frissítések, driverek meg a programok amiket máshova nem tudsz rakni. Aztán majd én leszek lehülyézve....
Sosem értettem minek kicentizni a tárhelyet, mennyi helyed is van a gépen? 500gb? 1TB? Nincs 80-100GB hely?
És továbbra is, nem mondtad meg hogy mit akarsz rárakni, én felrakok egy Adobe családot aztán meg is telt a 100GB egy jelentős része.
De tudod mit? Centizgess csak... várom majd amikor bejössz a hülyeséggel, hogy nem megy a Win8.1 sem a gépen jól, driverek hibáznak stb. Remélem majd kiemeld mekkora okosságot csináltál, hogy letörölted a gyári, megvett win8-at aztán fel akartad tenni a win7-et de driver sincs hozzá, most meg szenveded vissza a win8-at.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Erre valaki?
-
ALLAT001
senior tag
válasz
szabonagyur #57955 üzenetére
Hülye válaszokkal ne fárassz légyszives. Thx.
-
kispx
addikt
Egy 32 bites Win8.1u1 feltelepítve.
2-2 GB swap, hiberfil
2,8 GB Qt
800 MB NetBeans
A többit nem számolom most bele. -
szabonagyur
félisten
válasz
ALLAT001 #57953 üzenetére
Teljesen mindegy mekkora a telepítő, feltelepítve semmivel sem nagyobb mint a Win7, nem szoktam méregetni, nálam talán kisebb.
Mert nekem 100GB kell, hülyeséget kérdeztél olyan szintű választ kaptál. Honnan tudjam mit tárolsz majd a meghajtón?
37GB szerintem semmire sem elég továbbra sem...
-
ALLAT001
senior tag
válasz
szabonagyur #57947 üzenetére
Hogyhogy kevesebbet foglal, ha nagyobb a telepítője?
Illetve minek 100GB ha nem akarok nagy programokat telepíteni mellé?
37GB-on rendesen fog működni? -
zoltan6
addikt
válasz
samgar #57949 üzenetére
próbáltad már vagy csak okoskodsz?az uefi telepítés máshogy működik nem kell bootolható pendrive,berakod a windowsos cuccot az usb-be,az uefi bios pedig felismeri és elindítja a telepítést.
a gpt-t parancssorból szoktam megcsinálni:
[link]
de ott van az előző hozzászólásomnál a kép alatt a forrás,le van írva részletesen minden,de logout-on is van pár írás uefi telepítésről. -
premete
veterán
válasz
general #57938 üzenetére
Attól tartok, hogy senki sem fog segíteni warez telepítésben.
Már ha esetleg akarna is, a fájlméretek kötöttek.
Ha már lop valaki, akkor oldja is meg magának, ne kérjen hozzá segítséget, egyik Microsoft lemezkép sem nagyobb, ergo a nagyobb nem onnan van, így kérj segítséget attól a warez oldaltól, ahonnan letöltötted.
Ha nem tévedek, a Prohardver minden warez tevékenységet "jutalmaz"; esetedben tudod bizonyítani a 4 GB-osnál nagyobb telepítési média eredetiségét?[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz
Ununqatrium #57946 üzenetére
Értelemszerűen jobb gomb a programra -> futtatás rendszergazdaként. De a törlésnél fel kéne ezt ajánlania. Vagy ha valamelyik program lockolja a fájlt, akkor egy file unlocker programmal meg tudod szüntetni.
Szerk.: A rendszergazdai jogokat nem tudod megkerülni, ha erre irányult a kérdésed.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
ALLAT001 #57945 üzenetére
37GB-os arra elég, hogy az üres rendszer el legyen, de írtam ugyananyi vagy még kevesebb helyet foglal mint a Win7 elmondtam mindent, mivel Win7et meg telepítettél már. Amúgy 100GB alá nem adnám a particiót, így megfelelő?
Előnyei:
1. Van drivered hozzá
2. HDD-s gépnél gyorsabban indul
3. Metro appok
4. stb stb@#57944) fpatrik17: ha esetleg nem lenne eredeti az MS acc-nak semmi baja nem lesz.
A gép része gyárilag a 8.1? Van rajta windows matrica? Fizettél érte? Ha ezek közül egyik sem teljesül akkor nincs eredeti rendszered, mivel gondolom nem adott neked senki csak úgy egy eredetit.[ Szerkesztve ]
-
ALLAT001
senior tag
válasz
szabonagyur #57941 üzenetére
Egyik kérdésemre sem válaszoltál.
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Azt megtudnátok mondani, hogy tudom leellenőrizni, hogy eredeti-e a windows a gépemen?
8.1 van a laptopon amit vettem, de nem tudok hogy ilyen mókolt cucc-e, vagy eredeti.. Így meg nem nagyon merem microsoft accountot csinálni.. :/ -
kispx
addikt
válasz
Ununqatrium #57939 üzenetére
Attól, hogy még rendszergazdai fiókkal lépsz be, attól még a program amivel törölni szeretnél az nem rendszergazdai joggal fut. (Mert az embereket végre lekéne szoktatni az én vagyok a rendszergazda című rossz hozzáállásról)
[ Szerkesztve ]
-
ALLAT001
senior tag
Valaki fel tudna világosítani miért foglal a Win8 ilyen veszettül sok helyet?
37GB-os partricio elég lesz neki?
Van bármilyen előnye Win7-el szemben?
[ Szerkesztve ]
-
Ununqatrium
aktív tag
Hali.
Most ismerkedem a Windows 8.1-el, és lenne valami, amire képtelen vagyok rájönni, így egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Hogyan lehet azokat a fájlokat vagy mappákat kitörölni, amelyekhez rendszergazdai engedély szükséges? Úgy tudom, elvileg a helyi fiók is rendszergazdai jellegű, márpedig én azt használok, és nem az online bejelentkezést. Viszont semmire nem megyek vele.
-
general
addikt
válasz
premete #57935 üzenetére
első hozzászólásból... hogy te mekkora király vagy!
ember, attól még, hogy integrált a telepítő, nem lesz illegális! és igen, nem értettem, ezért kérdeztem! zsír, nagyszerű, hogy te a világon mindenhez értesz!
próbáltam útmutatás szerint csinálni a dolgokat, és nem te voltál, aki segített, ne fröcsögj itt vazze.
a FAT32 egyszer sem volt említve, visszaolvashattok, itt az utolsó képen láttam, próbáltam már belállítani először is, de automatikusan visszaáll NTFS-re, gondolom mert érzékelte a nagy fájlméretet.
na mindegy, kicsit megfáradtam, de azért nem adom fel, veszem a fáradságot ezt megtanulni, hamár nem született velem.
te meg inkább hallgass. csak a cinizmus jött tőled, más nem, arra meg senki nem kíváncsi. persze trollkodni mindig könnyebb, mint segíteni.
köszönöm azoknak, akik segítettek!
-
premete
veterán
válasz
szabonagyur #57931 üzenetére
Jó hogy rájössz, én az első hsz.-ből leszűrtem, hogy fogalma sincs a dolgokról, és warez telepítésben utazik..
-
szabonagyur
félisten
válasz
general #57932 üzenetére
Most komolyan ennyire nem vagy képben mit írsz? Segítek:
ez lehet a gond? hogy a telepítő usb NTFS-ben van? ezért nem enged partíciót létrehozni egy töküres, GPT-ben lévő 4 terás lemezen? nem értem az összefüggést...Egy képet is beraktam neked, hogy kéne kinéznie. Látsz ott NTFS-t? Ja nem, tehát nem azt csinálod amit mondtunk, nem szólsz róla, hogy neked nem FAT van beállítva. Nem véletlen, hogy a többiek nem foglalkoznak már a problémával.
-
GEPESZ66
veterán
WIN8.1 alatt az IE11-et használom.
A Microsoft honlapját akartam megnyitni, de a következő üzenetet kaptam.
A végén lévő linkre kattintva sem történik semmi.
A másik gépen rendben megnyílik az oldal.
Mi lehet a probléma?
Your current User-Agent string appears to be from an automated process, if this is incorrect, please click this linknited States English Microsoft Homepage
-
general
addikt
válasz
szabonagyur #57931 üzenetére
na ezt tegyük helyre.
"Jó, hogy szólsz, hogy nem is a GPT beállításaival csináltad a rufus segítségével sem, mivel te überfsza integrált verziót használsz és állítgatsz mindent..."
de azzal csináltam, le is írtam, nem értem, miért mondod ezt.
integrált verzió, de tiszta, legális, nem állítgatok semmit, mégis miről beszélsz? nagyon is értékelem a segítségedet, de semmi köze a problémához a win verziója. az UEFIvel volt gond, mint lassan kiderült.mindent úgy csináltam, ahogyan itt többen mondták, megint csak miről beszélsz?
-
szabonagyur
félisten
válasz
general #57929 üzenetére
Na jó utolsó hozzászólásom a témához innentől elegem van az engedetlen hozzáállásodból és abból, hogy mindig egy apró részlet derül ki...
Jó, hogy szólsz, hogy nem is a GPT beállításaival csináltad a rufus segítségével sem, mivel te
überfszaintegrált verziót használsz és állítgatsz mindent...Többen mondtuk mit kéne meg hogyan erre nem azt csinálod és én hülye még az alaplapod beállításai kerestem, innentől csinálj amit akarsz, szép estét.
-
general
addikt
válasz
zoltan6 #57927 üzenetére
köszi, elolvastam. tisztul a kép.
azt írja, hogy mindenképpen FAT32-re formázzam az usb telepítőt, azonban nem engedi, mert az ISO, amit ráírnék nagyobb 4 gigánál (frissítésekkel egybeolvasztott telepítő, több verziós), ezért csak NTFS-be engedi.
ez lehet a gond? hogy a telepítő usb NTFS-ben van? ezért nem enged partíciót létrehozni egy töküres, GPT-ben lévő 4 terás lemezen? nem értem az összefüggést... -
Ice&Lime
veterán
válasz
Bjørgersson #57920 üzenetére
hsz. (5x)
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #57924 üzenetére
elolvastam a linux es a windows osszehasonlitasat es ez volt az elso reakciom.
-
Воланд
titán
válasz
King Unique #57921 üzenetére
rotfl
-
general
addikt
válasz
szabonagyur #57919 üzenetére
Rufusszal csináltam, ezért nem értem! ott mind3 opció UEFIs gépekhez ajánlott, mégsem lett UEFIs... a GPT-s sémát választottam (de már ezt is leírtam korábban! )
megpróbálom a második lehetőséget. -
King Unique
titán
Nem tudom melyikőtök használja Prezit, v nézegeti a nyílt előadásokat, de találni néhány gyöngyszemet...[link] 3. dia, jobb alsó sarokba kell elindítani. Linux vs. Windows összehasonlítása is elég szubjektív és pont a Unityt sztrárolja a Metro ellenében, ami még a másik oldalnál sem aratott osztatlan sikereket...
Na persze akadnak kifejezetten a rendszerhez kapcsolódóak is [link] . Aki ráér, érdemes párat megnézegetni, elég látványosak.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
general #57918 üzenetére
Akkor a telepítőd sem UEFI-s....
Mivel csináltad? Rufus? Akkor ott válaszd ki a csak GPT stílust így:Vagy ha nem rufus akkor én ezzel csináltam: [link] Ha ezzel csinálod tutira lesz UEFI lehetőséged is, ez az alkalmazás letölti a telepítőt amit kijelölsz.
Én a 2-at ajánlom.
-
general
addikt
válasz
szabonagyur #57916 üzenetére
nos, a baj ezek szerint ott van, hogy nekem nincs 2 opció, egy UEFI-s, meg egy sima usb boot, csak sima. emlékszem, legutóbb mikor a win7-et telepítettem, akkor uefi is volt, de most nincs. már átnyálaztam a biost, ahol vlt opció, beállítottam az uefi-t, de nem akar így bootolni.
hogyan tudnám erre rábírni? -
Bovebben
újonc
Sziasztok!
A HP laptopom Windows rendszer frissítés közben lefagyott, vagyis a konfigurálás pörög, de ezen kívül semmit sem csinál és szokásos módon kiírja azt hogy ne kapcsolja ki a gépet. 15:30-tól ezt csinálja. Kikapcsoltam egyszer és kivettem az akksiját, aztán újra próbálkoztam, de megint ez fogadott.
Szerinted mi lenne a teendő? -
szabonagyur
félisten
válasz
general #57912 üzenetére
Amikor indítod a gépet USB-ról, a boot választás során 2 eszköz szokott lenni a pendriverból, egy UEFI kezdetű meg egy másik, ugye az UEFI kezdetűvel indítod?
Így néz ki:Ha elindul a GPT-s telepítő és tényleg az akkor így kell kinéznie miután az első particiót megcsináltad:
Ha bármi is nem így néz ki nálad akkor nem GPT a telepítőd vagy a gép nincs jól beállítva! A particiós részen az első 3 fixen így néz ki, a negyedik sorban lévő is így néz ki csak más mérettel.
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz
general #57912 üzenetére
Csináld, ahogy írtam, telepítő UEFI módban induljon, formázza meg cuccot GPT módban, és a maradék nagy helyet oszd el, ahogy akarod.
Én úgy szoktam, hogy bebootolok egy pendiveról, amin van particionáló program, azzal megcsinálom az összes particiót, majd a windows telepítőnek kijelölök egy ~50 gigás particiót, és arra megy fel.
Persze, igazi magyarosch mentalitás, hogy mindig más hibás: néztem az előbb a Meccset, a magyar válogatott csatárát bevitték a vége felé, aki üresen kapta a labdát, a kapuval szemben, 3 méterre a gólvonalon álló kapustól, és belerúgta. Erre a riiporter azt mondta, hogy nem számított rá... Hát mi a f@szomra számított a csatár labdával a kapussal szemben, nem Karpov ellen kellett nimzoindiai védelmet megoldani.
Bezzeg a 90. percben, 0:4-nél letalpalta az ellenfél játékosát, teljesen feleslegesen a saját térfélen, és mehetett zuhanyozni 2 perccel korábban. ROTFL[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz
premete #57911 üzenetére
persze, hogy ragaszkodtam hozzá, én adtam meg a GPT opciót, könyörgöm, amikor kellett!
az a kérdés, miért nincs GPT-ben, ha egyszer azt adtam meg, amikor választani kellett! hm?
erre írom, kérdezem most feljebb az új infót, hiogy esetleg ezért?(egyébként te semmit nem segítettél eddig, csak arról írtál, hogy miért nem olvasok utána, meg miért nem tudom, meg hülyeségeket mondok... igazán pozitív hozzáállás
hidd el, utánaolvastam, amit tudtam, de nem fogom 1 nap alatt vágni a témát, ezért kérdezem, mert itt lehet, ezt értsd már meg)
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz
#19617792 #57907 üzenetére
Én világítottam rá, szerintem felesleges olyan kérdéssel foglalkozni, ahol a user sem tudja, mi micsoda, utánaolvasást pedig sértésnek veszi.
Egyszerúen csak uefi módban kellett volna indítani a telepítést, és a windows létrehozza az összes szükséges particiót, a többit pedig megformázza igény szerinti méretekre.[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz
szabonagyur #57906 üzenetére
pedig nem túl nehéz. a kollega cseszeget, hogy miért nem vágom alapból az egészet. ( ??? elnézést, hogy kérdezni mertem, elnézést, hogy nem ismerem a témát töviről hegyire. nos, ezért merészeltem idejönni és kérdést feltenni. higgyétek el, én is ki tudnék oktatni sokmindenről embereket annyival, hogy nem tudod?! olvass utána. nincs időm kitanulni a windows rejtelmeit bitszintig és nincs is rá szükségem. valamilyen szinten elboldogulok a oprendszerrel és telepítésével, az átlagnál jobban kiismerem magam, de nem, nem tudok mindent. ez itt egy fórum. és ahelyett, hogy cinikusan beírnának páran véleményt, akár segíthetne is az illető, vagy kérdezzen olyat, ami előrébb visz. nem értem ezt a hozzáállást. nekem eszembe nem jutna kioktatással kezdeni.) elnézést, több fórumban is találkozom ilyen hozzáállássa és egyre inkább idegesít.
tehát, akkor leírom egyszerűen.
vettem egy merevlemezt, 4 TB. rendszer + 2 adat partíciót szeretnék rajta. win 8.1 menne fel rá, ki szeretném próbálni. hazahoztam, betettem a gépbe (amin win7 van) nem látta értelemszerűen. bementem lemezkezelőbe, ott látta természetesen, 3.7 TB nem foglalt terület. oké, csináltam boot usb-t win8.1-gyel, elsőre szerintem MBR-rel formázva. még mielőtt bármit csináltam volna, a lemezkezelő megkérdezte, hogy MBR, vagy GPT legyen. utóbbira kattintottam, de nem csináltam semmi mást.
boot usb-ről, wint telepíteném, de nem akart létrehozni semmilyen köteget, amire tehetném a rendszert.
új infó, mert most így eszembe jutott: 2 rész volt a lehetőségek között, egy 128 mbos, ha jól emlékszem x terület, nem emlékszem, mi volt rajta. lehet, hogy az kellett a GPT-hez? és a maradék 3.7 teraszóval vissza win7 alá, új boot usb készítése, ezúttal GPTben, bootolás, de ekkor sem akart partíciót létrehozni. más ötletem nem lévén kitöröltem azt a valamilyen meghajtót, ami asszem 128 mega volt, hátha elölről kell kezdeni. na ekkor már sikerült köteget létrhozni. 300 gigás köteget csináltam C: nek. érdekes, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, hogy a maradék területet automatikusan kettéosztotta 1.7-1.7 terára kb. most hirtlelen arra gondolok, hogy a kis 120 megás partíció megszűntével visszaállt MBR módra, és emiatt csak 2terásnak ismeri fel a vinyót?
mert most ott tartok, hogy win telepítőben töröltem minden partíciót, de nem ugrott vissza 3.7 tera nem lefoglalt területre, hanem egy 2048 gigás és egy kb 1700 gigás területet mutat.ok, most mit tudtok javasolni? ismétlem, ehhez nem értek nagyon, de ha valaki segít, meg tudom csinálni, mint mindent eddig. nem arra van szükségem, hogy leteremtsen valaki, na ezt meg miért csináltad, meg hogy miért nem tudod, stb, hanem ha segítséget ír valaki, annak örülök! .-)
naszerk: köszönöm, Eal007, te legalább érted.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
gyulank #57905 üzenetére
Korábban már írtam, hogy regedites mókolás segített, később linkeltem egy példát erre, de gondoltam ha nincs ilyen kulcs, akkor rákeresel más megoldásra. Anno ez a cikk segített (vagy ilyen), valamelyik módszerrel megoldódott. A programokat azért mondtam, mert nekem az AnyDVD HD eltüntette 8 alatt a meghajtót, mikor megőrült (demó verzió volt, de a második indítástól lejártnak írta). Nálam 10 alatt jó volt.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #57906 üzenetére
pedig egyszerű: van egy lemez, ami 2+TB-s, de ő ebből nem tud 2TB-nél többet használni. szerinte GPT-s (bizonytalan), de akkor nem kellene ilyen gondnak lennie, tehát mégiscsak MBR a lemez. meg amiatt is MBR, mert GPT esetén lenne külön EFI partíció, ami neki nincs (amire rávilágítottál).
megoldás: GPT-é kell konvertálni a lemezt.
a Win7-nek ehhez semmi köze, azon csak megmutatta melyik az a lemez.
legutóbbb meg arra volt kíváncsi hogy tudja megnézni GPT-s e a lemez vagy sem. az meg gúgel[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz
#58000384 #57887 üzenetére
De nem tudom, hogy milyen nyelven írjam le, bár, ha neked is 8.1 van, és megnézted, nálad se nem van filter a regeditben. Így, nem gondolhatod, hogy működhet amit nem lehet csinálni. A másik, hogy eddig W10 volt, friss telepítés, és nincs BD író, nem telepítettem semmit, hogy írjak a semmivel. Bár még soha nem tüntetett el az eszközkezelőmből semmit semmilyen program, max. ismeretlenné változtatott. Találtam itt is ugyanazt, itt is ▼▲FILTER van. Ezt meg már nem hiszem el, hogy ketten találkoztunk ezzel a problémával. Nálam ez van:
-
premete
veterán
-
general
addikt
válasz
szabonagyur #57901 üzenetére
Ok,ha hazaertem,nekimegyek meg egyszer az egesznek,elolrol. Win7 alol legyalulom nullara.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózatokról alaposan
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- X-Plane 12 és kiegészítők
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)