- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
Azzal lehet kezdeni valamit, hogy egy csomó program nem nyitható meg amíg az UAC ki van kapcsolva?
(Azon kívül, hogy vissza kapcsolom persze)Lehet esetleg az autómatikus indítások közül 1-2 programnak nagyobb prioritást adni? A logitech gaming software-t nem nagyon akarja elindítani csak kb minden második indulásnál, és az egerem nem működik nélküle normálisan.
-
JamesHun
addikt
válasz
Tournament #44798 üzenetére
köszi
ez volt az szerintem amit a régin is ráfuttattam
az a fura, hogy amit direkbe MS től letölt nekem a telepítő az nem ugyan az amit a dvd-n kiadtak MS-ék -
JamesHun
addikt
sziasztok
újratettem a win8-at, felment végre minden frissítés meg a 8.1 is
már csak az nem rémlik, hogy "régen" mit csináltam, hogy ne kérj be a jelszót indításkor, hanem automatán belépjen a gépbe és a csempe fogadjon (MS accountom kódját kéri mindig) -
-
zannor
tag
válasz
BigBlackDog #44792 üzenetére
Ezer hála! Működik!
-
zannor
tag
Üdv!
Windows 8.1 alatt hogyan lehet működésre bírni a Java-t?
A bűnügyi térképet próbálom megtekinteni, de security checkre hivatkozva mindig leállítja a rendszer
-
Fkris
őstag
Sziasztok!
Win8.1 em van fent a épen, és agyári appokban néha szórakozik a gép, nem mutatja a tartalmat, csak üreséget, kivéve ha a tartalom fölé ér a kurzor, akkor megjelníti.
Mail, Zene, Piactér stb.Nagyon idegesítő, csak Win8.1 el csinálta ezt, a sima 8 al nem volt baja.
Frissültek az adaott alkalmazások, de ugyan úgy üresen nyílik meg néha, viszont olykor meg tökéeltes. Nemértem, nagyon hektikus az egész... -
bobooo
addikt
Üdv,
Frissítettem a rendszert 8.1-re, de miután újraindítottam nem érzékeli a PS/2-es egeremet (mellette egy usb-s keyboardot használok). Van valami megoldás rá? Driver hiba/hiány esetleg ? Eszközkezelőben minden megvan.
-
JamesHun
addikt
win7 hez megvettem a win8-at még amikor akciós volt az elején
ez ugye ilyen digitális letöltős verzió volt
szeretnék, hogy egy "frissítést" futtatni a gépházban, amihez bekéri a win8 telepítőjét
pendriven nem tetszett neki, ezért a ms progijával letöltöttem újra és ISO ba elmentettem és azt kiírtam, de ennek a töketlen win 8.1 nek ez sem tetszik
próbáltam direktbe a win 8.1 telepítőt letöltetni, de amikor bekéri a serial numberemet, közli, hogy az nem megfelelő neki , pedig a sima verziónak tetszett a kódom
ha pendrive ről vagy DVD ről bootolok és ott próbálom ráerőltetni a frissítést a helyreállításnál akkor ott meg a windows rendszert tartalmazó meghajtó zárolt dologgal szívat
erre a bitlockerre hivatkoztak pár oldalon, hogy kapcsoljam ki, de be sincs kapcsolva
mit tudnék tenni, mert a 8.1 hazavágta a fél windowsomat
metro appok nem mennek, áruházból nem tudok vásárolni, mert telepítéskor hibakódot kapok (0x80070002)
próbáltam már sok féle fixit cuccok futtatását, de egyik sem oldotta meg egyik hibámat sem :S -
poirot
őstag
válasz
RockHaRD #44774 üzenetére
Gizmo Drive
http://www.szoftver-zona.hu/szoftver/cd_dvd/emulator/arainia_solutions/gizmo_drive
A Gizmo Drive emulátor segítségével akár 10 virtuális meghajtót is létrehozhatunk, amelyekkel az ismertebb képfájlokat kezelhetjük anélkül, hogy ki kellene azokat írnunk CD-re vagy DVD-re. A szoftver ezenfelül képes CD, és DVD lemezekről ISO formátumú képfájlokat, merevlemezünkről pedig GDrive-ot készíteni. A Gizmo Drive támogatott főbb formátumai:
ISO BIN CUE NRG
A szoftver Windows 7 kompatibilis.
Igazolom, hogy win 8.1-es is.
A társítást a total commanderrel szoktam elintézni, természetesen a TC is a windows-t használja. A kiválasztott, iso file-ra jobb egérgombbal hosszan kattintva egy menü nyilik meg, ott a társítás, és az alapértelmezett program kiválasztása. Ha nincs ott, akkor betallózuk.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
-
tDr1v3r
veterán
válasz
szabonagyur #44778 üzenetére
Nem, sima Pro-t, de az enyhén szólva se volt jogtiszta... ezért (meg egy-két csodaszép vírusnak hála) váltottam.
Androidos telefonom van (Sony Xperia Tipo), a fényképező meg Nikon D3200.
(#44780) Kabalabula: Köszi, mindjárt megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
szabonagyur #44778 üzenetére
Kell hozzá a media Player legújabb verziója.
-
karlkani
aktív tag
válasz
RockHaRD #44774 üzenetére
Most néztem, .img és .iso formátumhoz lehet csak hozzárendelni a társítási beállításokban. Virtual CloneDrive-ot használok, amire kell, arra nekem bőven elég.
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
Az mi a francért van hogy nem tudom háttértárként használni a telefonomat meg a fényképezőmet? Valami MTP-s izét találtam, felraktam, de ugyanolyan maradt...
Windows 8 Pro N a rendszer, lett frissítve, de még nem upgradeltem 8.1-re... az a vicc hogy az előző Windows 8 és 7 telepítésem kiválóan kezelte a telóm és a fényképezőm, ez meg nem. Már nem kicsit idegbajos vagyok miatta...
-
RockHaRD
addikt
próbálnám használni a beépített virtuális meghajtót, hogy bin, vagy cue file-t mountoljak, (iso-val megy,) de autómatikusan társította a vlc playerhez, és hiába választok társítást, nincs ott a windows intéző, mint kiválasztható program. Ilyenkor mi a teendő? Mehet fel a Daemon-tools?
-
micafighter
nagyúr
Itt válaszolok egy pm-re, mert másnak is hasznos lehet.
,,Hello!
Bocs, hogy zavarlak. Csak kellene egy kis segítség. Hogyan tudnám megoldani, hogy magyar legyen a windows? Mert szerintem az volt a gond, hogy a release preview is angolról lett magyarra állítva így a letöltött win8.1 is angol lett végül és ugyan ez lenne ha a mostanira raknám fel. Esetleg az segítene ha letöltenék egy magyar windows és arra próbálnék ráfrissíteni?Mindegy milyen nyelven van a Windows 8-ad, magyarrá tudod varázsolni (vagy amilyen nyelvre szeretnéd, ha készült rá fordítás MStől. Elég sok nyelvhez készült)
Windows gomb + Q, Vezérlőpult -> Nyelv : itt kell majd mindent állítgatni. Angolul Control Panel -> Language.
Először is le kell tölteni a nyelvi csomagot.
Add language, magyarul Nyelv hozzáadása. Megkeresitek a kívánt nyelvet, és letöltitek, telepítitek. Utána indítsátok újra a gépet.
Ezután megint a Vezérlőpult -> Nyelv-ben kell állítgatni.
Ez a kettő menü kell nekünk a bal oldalt.
Egyik így néz ki:
Itt mindent magyarra teszünk, mentés (Save) és kész. Megyünk a másikba.
Ez a területi beállítások (Region). Három tabja van felül, mindent magyarra állítunk, mind a 3-ban, Apply, OK, gépet újraindít, és teljesen magyar lesz a nyelv, kész vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
válasz
RockHaRD #44770 üzenetére
Most néztem meg képeket a 8.1 képnézőjével, semmi gond nem volt velük.
Rakj fel egy xnview-t, mondjuk és avval is nézd meg.
http://www.xnview.org
Vagy még egy;
http://nature.desktopnexus.com/all/
Itt rákattintasz az általad kiválasztott képre, majd a kép alatt az enlarge Wallpaper -re, ami lekéri a monitor felbontást és olyanba jeleníti meg a böngészőben. Utána jobb egérgomb mentés... és lemented a képet vinyóra. Megnézed a képnézőkkel is, és összehasonlítod. De nem tudom elképzelni, hogy csak a képnézőkbe jelentkezik ez a gond. Szerintem egy téli tájat válassz, ami nagyon nem sárga.
-
válasz
RockHaRD #44770 üzenetére
- control panel
- search for color management
- go to Change advanced color management....
- go to tab All profiles
- at the bottom of the list under ICC profiles, there should be a profile that is called sRGB IEC61966-2.1. If not, add it.
- If there is another profile for display listed, like a Samsung profile, deleteHeres how to correct it:
1. open control panel
2. type color in the search bar and click on the green color management link
3. in the dialog that appears tick the box under your monitor name which says "use my settings for this device"
4. click on the add button
5. There will appear a list of color profiles. You want to select sRGBIEC611966-2.1 and click ok
6. click on the set as default profile button and then close button[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
Mivel most raktam még csak fel, ezért egy pár napig mindenképpen állandó tag leszek itt
újabb probléma: Ha megnyitok egy képet. Akár fényképnézegetővel, akár ACDSee-vel, ilyen sárgás layer van rajta. Ez mitől lehet?
szerk.:
(#44771) Sub-ZeRo Köszi. Sikerült közben megoldani ugyanezzel a megoldással.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz
szabonagyur #44719 üzenetére
Én úgy tudom hogy sajnos nem lehet. Engem is érdekelt ez 1-2 hónapja de akkor nem volt rá megoldás
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz
smallmer #44653 üzenetére
A hálózati problémák megoldásánál első lépés a Windows hibakereső futtatása. Ha nem tudja kijavítani a hibát, akkor a következő lépés a probléma leszűkítése. Mindenfajta tűzfal és antivírus programot kapcsolj ki mind2 gépen. Ha így működik, akkor ezeknek a beállításaival lesz gond. Ha így sem működik, akkor tesztelni kéne valahogy router nélkül.
Ha megosztottad a meghajtót ahogy linkeltem, és nem működik, akkor 99% hogy a fentiekkel van gond.
Feltételezem hálózati felderítés mind2 gépen be van kapcsolva, homegroup létrejött, és látják egymást a gépek.
-
Vasinger!
nagyúr
Nos, közben sikerült feltennem a Win-t, a VL-es verzió valóban jó volt, sikerült beaktiválni.
Olyan kérdésem van, hogy ki lehet e kapcsolni valahogy a tálca áttűnését és azt, hogy az ablakok színei feketék legyenek, rajta a szövegek meg fehérek. Mert ha beállítom a fekete színt ablaknak, megy úgy unblock, akkor a szöveg is fekete marad, tehát semmit se látni abból a szövegből.
-
rgeorge
addikt
válasz
n@p@lm #44760 üzenetére
Az upgrade nem a géphez ragad elsősorban, hanem az upgrade alaphoz. Ha tehát volt egy retail Windows 7-ed és veszel Windows 8/8.1 upgrade-t, akkor az ugyanúgy viselkedik, mint a Windows 7, azaz retail lesz, de egy időben csak az egyik telepíthető/aktiválható.
[ Szerkesztve ]
-
n@p@lm
őstag
válasz
micafighter #44511 üzenetére
tévedés.
amit nem géppel jön oem, tehát amit te veszel papírborítékban, az is költöztethető.
a lényeg hogy ne UPGRADE verzió legyen telepítve, mert az a géphez ragad mint azt már más is mondta. -
poirot
őstag
válasz
RockHaRD #44755 üzenetére
Elindítod a windows intézőt, ott kezdőlap fülre kattintasz, és a Törlés gombnál lévő nyilra kattintva lenyilik egy kis menü, ahol kipipálod a Megerősítés a lomtárba helyezés során -t.
------------------------
Ha Classic shell-t használsz, ott le lehet tiltani a win 8/8.1 "sarkos" dolgait.
-
t72killer
titán
válasz
BigBlackDog #44757 üzenetére
1.Ha 8.1-et vettél, akkor üres/linuxos gépre is felmegy.
2.Hivatalosan második példányt kell venni. De mielőtt nekifogsz a vásárlásnak, megpróbálkozhatsz az első verziód telefonos aktiválással. Személyszerint én mind2 gépet telefonosan aktiválnám és a két kódsort elmenteném - így alkalmasint net nélkül is bármikor újrahúzhatod+aktiválhatod a rendszert.
3. x... -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
A Win 8.1 Pro tanulói verziójával kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
1. Szükséges-e hozzá korábbról bármilyen Windows termék megléte, vagy a vásárlás folyamán kapott kulccsal telepíthető aktiválható?
2. Két gépre gondolom két példányt kell belőle vásárolni. De példányonként mennyi telepítés engedélyezett (OEM vagy dobozos verziónak felel meg)? Egy alaplap vagy processzor csere utáni újrahúzás esetén is aktiválható?
3. A tanulói jogosultságomat hogyan kell/lehet igazolni?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
RockHaRD
addikt
még egy kérdés:
amikor áthúzom az egyik monitorról az egeret a másikra, majd próbálnám visszahúzni, ahelyett hogy visszamenne az egér, megjelenik a monitoron egy ilyen előugró menü amiből lehet menni vezérlőpultra, gépház beállítások, stb. Ezt ki lehet valahogy kapcsolni? :-/
szerk.: ha a jobb alsó sarokban húznám át az egeret, akkor jelenik meg ez a kis menü. Nagyon idegesítő, mert oda vissza kell rángatnom az egeret, h átjussak a másik monitorra...
[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy win 8.1-en belül hogy lehet azt bekapcsolni, hogy asztalról való törléskor kérjen megerősítést? Nem használok lomtárat, mert nem szoktam véletlenül file-okat törölni, viszont így, hogy nem kér megerősítést, így már lehet hogy belecsúsznék.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Vasinger! #44753 üzenetére
Így igaz, csak vigyázz nehogy N végű verziót szedj le, azzal nem fog menni.
De egyébként van egy biztosabb módszer is, és még a telepítő is hivatalos lesz.[link] ezen a linken leszeded a 8.1 letöltőt beírod a kulcsot és biztos jót szed le, utána ha kell a telepítő kiírja dvd-re, vagy lementheted vagy USB telepítőt is készít akár. Annyi, hogy ehhez a verzióhoz telepítés elején egy generic 8.1 Pro kulcsot kell megadni de azt a gugli kidob sokat.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szabonagyur #44749 üzenetére
Pro kulcsom van. Akkor így evvel a kulccsal minden menni fog amit leírtam, igaz?
-
Damage401
senior tag
-
szabonagyur
félisten
válasz
Vasinger! #44747 üzenetére
Hello
Azért azt megadhatnád, hogy milyen 8.1-hez tartozó kulcsod van.
Igen megoldható a próbaként való teszt de akkor egy általános(generic) kulccsal kell telepítened, aztán ha úgy ítéled, hogy marad akkor a rendes kulccsal beaktiválod a gépházban.
Ha 8.1 Pro kulcsod van jó verziót néztél ki, ez felmegy generic kulcs nélkül is, majd a gépházban kell aktiválnod.
[ Szerkesztve ]
-
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Win 8.1-et tennék fel a notimra, van hozzá egyetemi MSDN-s kulcsom. Na most, milyen verziót szedhetek le hozzá, hogy be tudjam aktiválni a kulcsommal?
Mielőtt beaktiválom, szeretném próbaverzióba használni pár napig, ha valamiért nem jönne be, ez megoldható ennél a verziónál?
Torrentről ezt a verziót néztem ki: Microsoft Windows 8.1 Pro VL x64 HUN MSDN
Egyedül a VL ami nem stimmel, én úgy tudom, hogy a VL pont nem jó az MSDN-s kulcshoz. Ki mit mond?
Köszönöm előre is!
-
Visormail
addikt
válasz
Zotya84 #44725 üzenetére
Igen tiszta telepítésű 8.1en is előfordult már nálam is 2x, de ez semmi ahhoz képest, hogy a 8ason hányszor csinálta pedig a gépem se régi.
Kabalabula: ezen nem segít a registry beállítás sem, ilyenkor azzal együtt is megáll és pörög a karika a végtelenségig, se elnyomni nem lehet se várni nem érdemes, csak a reset segít.
-
LBandi
aktív tag
Üdvözlet!
Gyors segítséget szeretnék kérni hogy miként tudom beállítani a bill-t hogy tudjak hosszú ü és ö betüke tírni mert mos thelyette Q betüt és nagy P betüt ír, elötte win7 volt fennt ott tökéletesen müködött. A billentyüzet egy Genius Slimstar 220 Pro (magyar) USb-s.
Köszönöm elöre is! -
Astrasattila
tag
Mindenkinek köszönöm a válaszát, segítségét!
Ma-holnap megnézem magamnak a dolgokat. Ha semmi sem segít, marad a router.
-
szabonagyur
félisten
válasz
zoltan6 #44740 üzenetére
3000 gép szerinted sok? Konkrét gyárat nem mondok, csak példát. Ha csak azt veszed mondjuk pl. hogy az Audi-nál Győrben dolgozik 9000 munkavállaló kb, amiből a munkavállalók 35-40%-a diplomás, tehát nem fizikai dolgozó valószínűleg, és attól, hogy nem fizikai de csak ha a felének is van gépe az kb. 2000-2500 dolgozó. Plusz azok akiknek mondjuk van asztali gépe meg noti is. Szóval nem olyan sok az
[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
addikt
válasz
szabonagyur #44739 üzenetére
3000 gép?
hol van annyi gép? google-nál?
-
szabonagyur
félisten
válasz
HZoli87 #44735 üzenetére
Csak privát vélemény: Azért ez még nem túl nagy hír, hogy a Metro appokat ki lehet tűzni a tálcára. Ez szerintem még mindig a hibajavítások vagy hiányzó logikus funkciók kiegészítése. Eddig akárhány irányvonalat kezdett el az MS csak végigvitte. Hiába volt nem túl nyerő a Vista, azért a Win7 lényegét tekintve ua. csak pár évvel későbbi, átrajzolt kiadása. 1-2 optimalizációval.
Nálunk céges környezetben, kb. ~3000 gépnél elkezdték a rendszergazdák a Win8/8.1 tesztelését, céges környezetbe való bevezetését. Ha pedig egy ilyen helyen elfogadják akkor az MS-nek nem lesz panaszra oka, hiszen a cégekből él elsősorban.
-
JamesHun
addikt
köszi a linket
sajnos ezt is próbáltam
lehet a főbb gond, hogy nem akarnak futni a metro-s progik, és lehet ezért nem is tudja telepíteni őket az áruház. Sajnos sokan azt írták az újratelepítés segített csak, vagy az accountok törlése, meg újra létrehozása vagy valami hasonló, Most épp az sfc /scannow fut, hátha talál valami hibát és amiatt van a gubanc.
A gép felújítása saját file ok megőrzésével -t írták még de oda meg kérné az adathordozót, de én pendrive ról telepítettem, mert azt a lehetőséget választottam DVD helyett amikor win7-re megvettem a win8 telepítési lehetőséget, így még nem tudom, hogy tehetem be neki amit kér, mert ezt simán nem tudom kiírni sajnos :S -
HZoli87
veterán
-
JamesHun
addikt
Sziasztok
Van valami trükkötök arra, hogy mi a teendő win8.1 nél ha az "áruházból" nem tudok letölteni semmilyen free programot?
Ezt a sokatmondó hibakódot kapom
0x80070002
Próbáltam már pár trükköt, de egyik sem segített sajnos :SSőt olyan mintha egy metros app sem akarna futni valamiért (az egész onnan indult, hogy az xboxos smartglasst akartam használni, nem ment, letöröltem és újra akartam telepíteni)
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz
Astrasattila #44722 üzenetére
az ADSLautoconnect nálam megoldotta az automatikus csatlakozást.
[link] -
bon
őstag
válasz
A másik neted kábelnet lehetett, ez adsl, itt betárcsázás van, amit legkönnyebben routert használva lehet megoldani.
-
Tournament
aktív tag
-
slice14
veterán
válasz
Astrasattila #44724 üzenetére
A windows-al csastlakozást a betárcsázásra értettem.
-
törölt tag
válasz
Zotya84 #44725 üzenetére
Nálam is előfordult ez, de volt olyan is, hogy a leállításra kattintva nem történt semmi. A gép vígan ment tovább. Sem készenlétbe nem tudtam letenni, sem pedig újraindítani nem lehetett. Ez a funkció halott volt. Előfordult az is, hogy a lemezkarbantartó elindításakor, még a törlendő adatok keresésésnél fagyott le a windows. Négy órát vártam rá, de a csík nem mozdult egy kanyit sem. Power Off leállítás lett a vége. A windows mindössze egy napos volt, tehát nem a sok felhalmozódott, törölnivaló adat miatt rohadt le.
Bár tetszett volna a 8/8.1, a Start menü sem hiányzott, de a sok kis apró hülyeség miatt, de legfőképp egy 8-as alatt nem működő, számomra fontos szoftver miatt visszatettem egy partíciómentésből a hetest. -
Zotya84
őstag
Hali!
Szenved(ett) még valaki 8.1 Pro-val a következőtől?
Minden futó alkalmazásból kilépve is a következő probléma áll fenn: némely leállítás, tökéletesen gyors, néhány másodperc, viszont néha a Leállítás... üzenet akár több órán át is képes a képernyőn ragadni, és a gép nem áll le. olyankor sem a háttértárakat nem lövi le, sem az USB-ket; bár előbbieket az energiagazdálkodási beállítások miatt kb 1 óra múlva kikapcsolja. A rekordja több, mint 9 óra, reggel melóba jövet és esti hazaérkezés között..
Azt hiszem, számomra már csak ez az egy komolyabb nyűgöm van vele, a többire megtaláltam a megoldást.
Olyan ötlet jönne jól, hogy mivel tudom naplózni a leállítás folyamatát úgy, hogy a kényszerű hard-off esetén is megmaradjon az általa rögzített információ; esetleg, ha valaki már tapasztalta és megoldotta az ilyen problémját, akkor tőle egy jó ötlet..
Köszike.
-
slice14
veterán
válasz
Szerintem az volna a legegyszerűbb. Amúgy én W8/8.1 allat még nem próbáltam a Windows-al csatlakozni.
-
Astrasattila
tag
válasz
slice14 #44721 üzenetére
Van routerem. WiFi-s, de ha nem muszáj, nem használnám. Még egy felesleges áramfogyasztó. Persze, ha nincs más megoldás.. A másik netem az olyan, hogy simán bedugtam a kábelt, ami jött a modemből egy elosztón át, és nem kellett se jelszó, se felhasználónév soha. Routernél csak azért kellett, mert én állítottam be, hogy engedély nélkül ne csatlakozhasson senki. De a másik problémám gondolom attól még megmarad, hogy mindig átállítja a rendszert nyilvános mappamegosztásra.
Amúgy köszönöm az ötleted! -
slice14
veterán
válasz
Astrasattila #44720 üzenetére
Router!!!
Már 5-6e ft-ért kapsz akár wlan-os routereket. És nem neked kel foglalkozni a csatlakozással, hanem a router megoldja csendben.
Ja, és akár wifi-n is tudsz rá csatlakozni.
[ Szerkesztve ]
-
Astrasattila
tag
Szervusztok!
Először ide írok, mert van bennem kis fáradt gőz!
Szóval tegnap lett új netem. T-home 10 megás DSL. Szereld magad opcióval. Na ez rendben is van, megoldottam a dolgot, működik is a net pedánsan. A gondom csak az, hogy valahányszor bekapcsolom a gépet, nem csatlakozik magától a net a hálózatra, hanem mindig meg kell nyomnom a csatlakozást. Windows 8.1 rendszerem van, 64bit. Eddig a jelszavam se jegyezte meg, ma reggel valami csoda folytán az már megvolt. Nincs erre valami megoldás? Illetve, mindannyiszor, amikor bekapcsolom a gépet, aktiválja a gyári winfos tűzfalat is, hiába lövöm ki minden alkalommal és persze bekapcsolja mindig a hálózatos megosztást is.Van Comodo tűzfalam, ezért nincs szükségem a beépített szutyokra.
Valakinek valami ötlete, tanácsa esetleg lenne?Attila
Ui.: A fáradt gőzből irányítottak ide.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Tudtok abban segíteni, hogy hogy lehet beállítani pl. a zárol képernyőre saját képet? Most csak a beépítettek közül tudok válogatni, illetve azokat különböző színre állítani.
Valamint ahhoz a képernyőhöz amikor beírom a jelszót nem lehet képet berakni? Olyan sivár az egy szín dolog. -
sz.balazs.95
veterán
köszönöm mindenkinek a segítségét!
Nem lett tökéletes, de mindenképpen jobb lett a helyzet. -
sz.balazs.95
veterán
válasz
Steelmanus #44715 üzenetére
azóta már megcsináltam.
-
Steelmanus
addikt
válasz
sz.balazs.95 #44708 üzenetére
Keszits egy szoveges fajlt a Jegyzettombel, ird be:
net stop CcmExec
net stop wuauserv
net stop BITS
rd /s /q %systemroot%\SoftwareDistribution\Download
net start wuauserv
net start CcmExecMajd ments el pl: wu_repair.bat neven vagy barmilyen neven csak a kiterjesztese legyen *.bat fajl.
Jobb klatty a fajlon, Rendszergazdai modban futtasd, ez kitakaritja SoftwareDistribution\Download mappat. -
baboss
őstag
Elnézést a Félkövér betűért már nem tudtam javítani.
-
Sziasztok!
Rég volt már, hogy windowst telepítgettem, így ezzel kapcsolatban volna pár kérdésem:
1.
Adott egy lapos, 1Tb-os merevlemezzel, előre telepített Win 8.1 Pro-val. Mivel egy partíció volt, én azzal kezdtem volna a dolgot, hogy a beépített lemezkezelővel a C-t 100Gb-ra zsugorítom, a többire meg létrehozok egy másik partíciót. A gond ott volt, hogy csak "felezni" engedte a meglévőt, azaz kb 4xxGb-ra tudtam zsugorítani, holott bőven volt elég szabad hely.
Van ennek valami ésszerű magyarázata? Hogy tudnám mégis 100Gb-ra csökkenteni?2.
Adott egy asztali gép 1 SSD + 2 HDD felállásban. Jelenleg az SSD-re van telepítve egy windows 8.1 pro. Átt tudom ezt tenni valahogy HDD-re? Vagy ha bebootolok SSD-ről, majd a jelenleg telepített win alól indítok egy win telepítést, és céllemezként a HDD-t választom, majd telepítés után kiveszem az SSD-t, akkor fog menni rendesen?
Nincs optikai meghajtóm, usb-ről pedig valamiért nem akar bootolni a lapom(pedig elvileg kellene)..Előre is köszi
-
micafighter
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #44708 üzenetére
C:/Windows/SoftwareDistribution/Download törlése:
1) Kapcsold ki a Windows Update-et
2) Törölheted akár az egész mappát
3) indítsd újra a gépet
4) kapcsold vissza a Windows Update-et
Ha az egész mappát törölted, a Win Update újra fogja csinálni a mappát, viszont üres lesz, tehát nem foglal helyet. Ha újabb frissítések jelennek majd meg amiket telepítesz, akkor megint elkezdenek gyűlni a mappában.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
micafighter #44707 üzenetére
És elég, ha csak szimplán kitörlöm fájlkezelővel?
-
micafighter
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #44702 üzenetére
C:/Windows/SoftwareDistribution/Download -> Itt vannak a Windows frissítések. Mindenről készül egy másolat, hogy ha később szeretnéd, akkor el tudd távolítani, ezért a lemezkarbantartó alapból nem fogja ezt bántani (hogy ha valami frissítéssel gond lenne, akkor törölheted a frissítést).
Tehát ha a Windows Update-en keresztül települt dolgok közül nem okozott gondot semmi, akkor törölheted nyugodtan. Viszont ha törlöd, a telepített frissítéseket nem fogod tudni eltávolítani.
Kerestem most erről forrást, ahol ezt ovlastam, de sajnos nem találom. Csak mindenütt azt, hogy biztonságos eltávolítani.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #44704 üzenetére
Rendszerfájlok törlésével?
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #44702 üzenetére
Google, első találat:
"The 'SoftwareDistribution' folder is where automatic updates are stored."Az a frissítés "dolgait" a lemezkarbantartóval tudod törölni (rendszerfájlok törlése, újból betölt és kiválasztod a megfelelőt).
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
A C:/Windows/SoftwareDistribution/Download micsoda és miért foglal 3 GB-ot?
Illetve a lapozófájlt hogy tudom úgy kikapcsolni, hogy ne is kapcsolja vissza?
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Az áruházból letöltöttem a Jelszó trezor programot. Megnyitom de nem tudok semmit csinálni,pár másodperc után visszadobja az asztalt.Valakinek van ötlete mi lehet a gond ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külpolitika
- PlayStation 5
- Így festenek a PowerColor AMD Radeon RX 9000 sorozatú VGA-i
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Windows 11
- Milyen monitort vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- retro PC játékok
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc