- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Sweet.tv - internetes TV
- Microsoft Outlook topic
- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Ubiquiti hálózati eszközök
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Perijon
tag
válasz
#93794560 #69433 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Kezdek én is a 8.1 felé hajlani. Kicsit úgy érzem, így másfél hét használat után, hogy nem elég kiforrott a rendszer.
A konkrét adatokat nézve pedig hosszú távon csak a directx 12 hiánya lehet a hátrány? Illetve ez mikortól lehet tényleg hátrány?
-
Tikakukac
titán
válasz
#93794560 #69348 üzenetére
Tucatszor lett kábelezve és átrakva. Ezen felül a gépben minden SSD és más HDD tökéletes, valamint ez is hoz minden gyári paramétert.
Ezt Windows gond, ez 10 és tízezer %. Kérdés, hogy Acronis és backup vissza vagy javítható-e. Mondjuk Winről van szó, utóbbi általában kb. esélytelen.
-
mzso
veterán
válasz
#93794560 #69227 üzenetére
Nálam még a hibaelhárító is elszáll. Eszem megáll. Még ilyen tróger sz@r oprendszert...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#93794560 #69137 üzenetére
Sajnos sok olyan jelenség, hiba van, ami hivatalosan nincs.
A legszebb az, amikor pl. maga a MS írja meg kismillió panaszosnak, hogy nyugodjanak meg, amire panaszkodnak, az nem is úgy van, tekintsék meg nem történtnek az egészet. (Pl. most nálam éppen a W10 félrenyomtatási hajlama...)MaCS
-
válasz
#93794560 #69135 üzenetére
A nagy ugrás ténylegesen a Win7-ről 8-ra váltás volt, legalábbis RAM-kezelés terén, a 10 már nem hoz -- számomra -- érezhető javulást. A 8 hozott, mégpedig meglepően látványosat.
UEFI-s tapasztalatom nincs, tudtommal egy gépemen van UEFI, de egészen biztos abban sem vagyok.
MaCS
-
C. s.
addikt
válasz
#93794560 #68589 üzenetére
szabonagyur, gb4400:
Köszönök minden segítséget!
Sajnálom, ha a 2. hozzászólásomból úgy tűnt, problémázom a témán. Akkor már lezártnak tekintettem, de további kérdéseket kaptam, ezekre válaszoltam. Az igaz, hogy volt bennem némi méltatlankodás a W 8.1 módszerei miatt, de túlélem.Mégegyszer köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
-
szabonagyur
félisten
válasz
#93794560 #68585 üzenetére
Igen, de írtad is, hogy neked BIOS-ban van a kulcs, ilyenkor persze, hogy kiolvassa a telepítő és amikor netre megy a gép aktiválja magát.
Nekem az előbbi eset azért fura, hogy külön vett OS magától beaktiválódik. Kérdés mi alapján aktiválja magát ha sosem volt feltelepítve, a kulcs nincs a gépben benne. Itt 2 dolog lehet. Van valami nem eredeti MS program aminek multi aktivátora beaktiválta ezt is, vagy pedig nincs aktiválva a Windows vagy már volt egyszer aktiválva, MS fiókkal volt akkor is használva és most is és elmentette ezeket a beállításokat.
De az, hogy a semmiből beaktiválta magát az lehetetlen (max céges OS mely KMS-en keresztül aktiválja magát).
-
-
akoska23
aktív tag
válasz
#93794560 #67721 üzenetére
Szaisztok. Dolgoztam ezért csak most tudok reagálni;
A lemezkarbantartót megcsináltam a Temp mappám 35mb os volt a windows frissítés után maradt fájljait 850mb. Töröltem mindet.
Az összes rendszervisszaállítási pontot töröltem kivéve az utolsót.
A lapozófájlom 2048mb
A windows 8.1 frissítése az áruházból nem töltődik le hibával megál pár óra múlva.
Megnéztem a frissítési előzményeim és a 80% nál két egyforma fájl is van az egyik íegszakítva a másil sikeres ésíegy pár silertelen. Tegnap az első 180db frissítést 10 órán keresztül telepítette.
Még most is kb 3 GB szabad helyem van a 32GB ból a windows mappa 15gb os a többi elenyésző szóval nem tudom hová tűnt a szabad hely.
Hogy kell megkeresnem az említett rejtett windows mappát?
Most 432mb frissítés várakozik de hafyom kicsit hagy vörjon mág nem rendeződnek a dolgok.Meglett a rejtett mappa 2,51Gb mintha lenne benne egy windows.......
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#93794560 #67600 üzenetére
Pontosan ugyanez volt nálam is! Legacy-ben feltelepült nagy nehezen (pár fagyás után) a rendszer, de például a chipset driver kiírta, hogy nincs ilyen hardver, aztán meg mégis feltelepült második próbálkozásra.
Ma is tanultam valamit, bár a délelőttöm ráment, de nem baj!
Köszi a megerősítést!
-
MasterMark
titán
-
zolikaDB
veterán
válasz
#93794560 #66807 üzenetére
Az en velemenyem 1 nap 8.1 utan ->
Nos, nagy kedvencem volt az XP, de a fejlodes jegyeben valtottam a mai napig elegedettseggel hasznalt 7-esre. (ez cirka 6 ev)
Aztan ugy dontottem, ha mar uj hardware-eket vettem, a 10 meg tul friss, igy 8.1-re valtok. Haaat... Amire osszekalapaltam, start menuztem, gadgeteket visszahegesztettem... Tovabbra is alig talalom, amit keresek, de az "alap design" 7-esre hajaz, uh kb ott vagyok, ahol a part szakad
Kenyelmetlen. XP-7 valtas ennyire nem volt eles - jobb lett, lettek plusz/de kenyelmi funkciok, de nem tapogatozas, h mi-hol?
A 10-rol jokat olvasok, viszont kb semmibol nem veszem/teszem fel a legfrissebbet. (Haswellre is 1 napja valtottam)
-
törölt tag
-
Lenry
félisten
válasz
#93794560 #65600 üzenetére
te sem olvasol.
csak SSD van benn -> újrarakom -> kész, kér egy újraindítást -> "A disk error occured, press Ctrl-Alt-Delete"
közben nem állítódik el a BIOS, nem kötődik be másik lemez, nem történik semmi. az első elindulás helyett ez van. a kérdésem továbbra is, hogy miért?
-
Shokkolo
addikt
válasz
#93794560 #62462 üzenetére
Szerintem tudom a megoldást a problémádra, hasonló okokból kifolyólag szívunk a Corsair Link programmal és a kompakt vízzel.
USB-n történne am onitorozás, de inaktivitás esetén lekapcsolja defaultban a w8 a portokat.
"energiatakarékosság" > *nyádLétezik rá orvosság, megy az angol ?!
troubleshooting (ez a corsairhez vonatkozik, de 95%, hogy a billentyűd is ettől a betegségtől "szenved"Ha nem megpróbálom kb lefordítani neked:
1.: Futtass egy regedit -et
2.: Navigálj ide:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB\VID_1B1C&PID_0C04\######
(a kettőskeresztek helye a bill USB vezérlője, amit eszközkezelőben találhatsz meg, hogy melyik, a tulajdonságok alatt)3.: Ha megtaláltad melyik a billentyűzetedé, a benne található alábbi bejegyzések értéket kell megváltoztatni 0-ra:
AllowIdleIrpInD3
DeviceSelectiveSuspended
EnhancedPowerManagementEnabled
SelectiveSuspendEndabled4.: restart, utána meg kell javuljon
Ezzel igazából a win energiatakarékossági kisérletét "heréled" ki
-
quailstorm
nagyúr
válasz
#93794560 #59435 üzenetére
de azt a DX9, sőt a DX7 sem érdekelte, tehát teljességgel irreleváns
éérted?annak még az XP is elég, azt se használja ki, szóval tutira nem fogja se izgatni, se zavarni, milyen GUI változások történtek mostanság, mert ha már Win7 van a gépén, akkor örül, hogy korszerű
-
quailstorm
nagyúr
válasz
#93794560 #59425 üzenetére
a bőven elég, az olyan fogalom, amit nem hiszek
elég kevés játék van steamen, aminél nem hátrány hogy Inteled van (indie címek számomra meglepően rosszabbul mennek egy baytrailen, mint egy CoD4)
maradjunk annyiban, hogy ellentmond a véleményednek a statisztika, leginkább azért, mert az emberek nem nézik meg mi vettek, csak otthon
meg ugye a dGPU mentes olcsóbb
aztán meg szopnak a lowFPS, lowgraphics, lowres gyönyörű szentháromságával
plusz még a statban benne van gondolom a kétvidkártyás laposok nagy része isazt meg értem én, hogy tojik rá, végülis akinek alapból hulladék hardvere van, és 2-3 éve nem kap hozzá támogatást, annak tényleg mindegy is, de aki pénzköltés nélkül szeretne kicsit többet, annak meg nem lesz az
a számítógépes játék rétegigény, de NAGY réteget érint, és NAGY pénz van benne, aztán aki kicsit is rugalmasabb, az úgyis Win10-en találja magát majd
amúgy meg éppen laposokon tolja mindenki a játékokat, az asztali piac egyre fogy, ismerősi körömben is ez a tendencia, cserélnek laposra
akit érdekel, az meg gamer laposraasztali PC az már a megrögzött játékosok, tuningosok tere, meg a business class, irodákba
-
quailstorm
nagyúr
válasz
#93794560 #59423 üzenetére
no, ne tessék má' hülyeségeket beszélni
akkor miért pont a hulladék notebookGPU-k a legnépszerűbbek akár a Steam statban is?úgy nézem ma rohadtul nem megy a steam...
akkor leírom, mi a népszerű:
HD4000
HD2000
HD3000
és mindkettő Intel...Meg a GT520-525m és a GT610m se kevés annyiratévedtem, az kevés
az a legdurvább, hogy a játékra teljesen alkalmatlan IntelHD szutykok kiteszik a steam felhasználók nagy részét...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
#93794560 #59419 üzenetére
Igen, az igaz, h szép, 7-esnél is szebb. De szokható a 8-as szögletes, flat felülete is. Bár én használom mind2-t felváltva (7/8.1), de valahogy egy ideje jobban tetszik a 8.1, persze ez szubjektív. A Win10-nél is örülök, h ezt a vonalat viszik tovább és nem csináltak belőle vmi 7-es klónt kinézetre.
-
szabonagyur
félisten
válasz
#93794560 #59026 üzenetére
Nekem is van 3 eredeti rendszerem, bár én másik 1000-es csoportokban vagyok az egyetlen
(#59027) premete: igen láttam már én is, hogy mennyien töltik és tudom, hogy nem sok embernek van... de ha már valaki törtet rak fel, legalább abból válasszon normálisat ne ilyen Embedded hülyeséget (bár lehet szándékosan.. készülnek az otthoni pénzautomaták)
-
Воланд
titán
válasz
#93794560 #58424 üzenetére
"Természetesen az ütemezett töredezettségmentesítés"
felesleges kikapcsolni.
The real and complete story - Does Windows defragment your SSD?
-
Kurt Hectic
tag
válasz
#93794560 #49957 üzenetére
De hiába állítom be, hogy ne lépjen ki a bezárás után a desktopra, akkor is kilép. És ha én még a csempés felületen akarok maradni, akkor feleslegesen kattintsak még egyet?
Ha a "Windows Áruházbeli alkalmazások megjelenítése a tálcán" és az "Asztal megjelenítése a kezdőképernyő helyett..." ki van kapcsolva, akkor a kezdőképernyőre kellene kilépnie, legalábbis nálam így működik. Mindkettőnek kikapcsolva kell lennie.
-
Kurt Hectic
tag
válasz
Szia,
én részben egyetértek veled, engem is zavar ez az oroszlánfejű ló.
De ha jól értem amit írsz, te összekevered a 8.1-et a az "update 1"-gyel. A "sima" 8.1-ben nincs címsoruk a Metrós appoknak, az csak a 8.1 update 1-től van (ami egyébként hivatalosan "Windows 8.1 Update", szám nélkül).
Én úgy tudom, a W8-ban és 8.1-ben is ugyanúgy működik/működött az appok bezárása, tehát lehúzással csak felfüggesztésre kerültek, lenttartással pedig bezárásra.
Amúgy a címsorban lévő bezárás gombra kattintva is csak felfüggesztésre kerül az alkalmazás, nem törlődik a memóriából. -
King Unique
titán
válasz
Osztom a véleményedet, bőven jó a sima 8 is, bár nekem alap 8.1-el se volt bajom, szinte tökéletes volt (nekem).
, nagyon nem hiányzott ez az U1-es asztalosítás...
Az a baj, h a sok elégedetlenkedő átlaguser kicsit sem akarja magát megerőltetni, h az újhoz hozzászokjon, ami akár 1-2 délután alattt bőven meglenne, v még hamarabb is. Hosszasan tanulni igazán egy programnak a használatát kell, pl. egy Office Word, Excel. Utóbbit nagyon sokan nem tudják kezelni, makrót se tudnak benne programozni, és nyilván ráfogják Office-ra, h az a xar, nem ő a sötét hozzá...Ugyanez a helyzet 8-cal is, sokaknak bőven megvannak az alapok XP, 7 altal, 8-cat kezelgetni nem kell infós diploma, nem kellenek hetek se hozzá, h "megtanulja" vki.Szal alapban ők egy 7 klónt akarnak látni, viszont ez 100 %-osan nem hozható össze a 8-nál, és ez a sok Update-es asztalos tákolás inkább már negatív irányba viszi el el az egészet...
+ AKi elégedett volt eredeti rendszerrel, annak is keresztbe tesznek ezzel, mert ha nem frissítesz 8.1-re, nem rakod fel U1-et, akkor megszűnik hozzá a támogatás is záros határidőn belül...
(#49959) CirrMee : "a 9 -esből kicsontozzák végre az egész hóbelevancot... " - mit, teljes Metrót, v fejlécet
-
lck
senior tag
válasz
#93794560 #49961 üzenetére
Ha valaki sokallja az app teljes bezárásához szükséges lenn-tartási időt. Ezzel a kis progival minimálisra állíthatja a várakozást. Close Threshold A 3. csúszkát kell kis értékre állítani. Beállítás után akár törölhető is, mert csak a registryben állogat valamit.
-
cog777
senior tag
válasz
"előfordult olyan is, hogy nem akart leállni, a leállítás gombra kattintva nem történt semmi. A bekapcsoló gomb hosszan tartó nyomvatartásával tudtam csak kikapcsolni."
Milyen geped van? Mert a Lenovo Thinkpad-on tokeletesen mukodik ez a funkcio. Szerintem ez driver problema lehet. A Win 7-es notin volt hogy a fenyero vilagosodott es sotetedett magatol. Az Intel driver okozta.
Szerintem az MS jol jarna ha a WHQL driver tenyleg minosegi agyon tesztelt lenne es figyelmeztetne a felhasznalot ha nem whql-es drivert akar telepiteni mert problemat okozhat... illetve a nagyobb gyartokat nyaggathatna az MS ez ugyben. Igy kicsit kozelebb hozna a MAC-es erzest. Nalam egy ssd driver okozott eloszor mindenfele hibauzenetet aztan kinyirta a windows-t. Az elejen persze az MS-t okoltam h milyen instabil rendszert csinalt...
-
CirrMee
addikt
válasz
Nekem a telepítésnél robbant le, két példányt sikeresen haza is vágott. Érdekes mód tiszta telepítésnél (8.1 u1) nem jelentkezett a hiba. Nincs gond a stabilitással sem.
A fejléc amúgy még szerintem (antimetrós jómunkásember) is sok, elég lett volna csak a vezérlő gombokat beépíteni, vagy egyéb megoldást keresni. Viszont ahogy hallom nem kell aggódni, mert a 9 -esből kicsontozzák végre az egész hóbelevancot...
[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz
#93794560 #48318 üzenetére
Nekem se volt különösebb bajom a sima 8-cassal se, áruház is jobban tetszett azon, hiába több az újban a funkció, egyik gépen meghagytam azt, csak az a bibi, h 2 év után (2016 jan) megszűnik majd a támogatása...
Emlékszem driverek notimnál sima 8-ra "jobban" felmentek, 8.1-nél voltak kisebb gondok, de szerencsére megoldódott az is. -
isizakhi03
tag
válasz
#93794560 #42169 üzenetére
és nem lehet ennek valamit csinálni? olyan idegesítő. még jó hogy vettem egy core kulcsot ezer forintért, de nem használom, mert ez engem nagyon idegesít. a másik meg, hogy mikor valami rendszergazdaként futtatok, akkor a program nagyon lassan nyílik meg, ellenben, ha nem rendszergazdaként futtatom, hamarabb bejön.. ilyen kis izé, kisebb idegesítő dolgok ezek, de az a baj, ezeket sokszor használom, és feldühít, eltántorít..
-
AthlonXP
őstag
válasz
#93794560 #41788 üzenetére
Okés..
Ja és még valami:
Ha ezt választom, akkor hogyan telepítsem majd fel?
Úgy értem, hogy ez csak offline telepítéssel ( tehát helyi account ) működik vagy mehet nyugodtan online MS fiókkal is?
Az élő csempék, meg az áruház is csak online működik, nem? Azért kérdem.[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz
#93794560 #41785 üzenetére
Igen, a 7-es alapján gondoltam, ott olvastam, hogy 5x lehet.
Végül is annyira nem lényeg, mert ha esetleg kifutnék az időből, max újratelepítem.
Tavasszal tervezem, de ugye még nem tudom, hogy alakul a pénz addig, így lehet benne csúszás..
Először a hardver legyen meg, aztán jöhet a többi.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!