Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
nortberg
csendes tag
Akkor marad a DVD, az a biztos.
Köszönöm a válaszokat. -
King Unique
titán
válasz nortberg #44196 üzenetére
Pendrive-ról általában gyorsabb szokott lenni vmivel, de ahhoz megfelelően kell elkészíteni a telepítőt, néha bekavar USB 2.0 vs 3.0 is egymásnak...
Optikai lemezről telepíteni egyszerűbb, viszont adatátvitel ott maga, az író olvasási sebességétől függ. 16x a max ---> 22 MB/s. De USB 2.0-nál se lesz pont 40, annál is max 20-3x MB/s a jellemző.(#44198) szabonagyur: megint egyszerre...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
nortberg
csendes tag
Sziasztok.
Új Win7-et akarok telepíteni egy régebbi gépre (most is az van rajta), és az lenne a kérdésem, hogy melyik eljárással végeznék hamarabb:
PATA DVD íróval lemezről, vagy USB 2.0 porton keresztül egy USB 3.0-ás Kingston pendrive-al.
A Wiki szerint a PATA DVD író 133MB/s-re képes, míg az USB 2.0 csak 40 MB/s-re. -
King Unique
titán
válasz beleszólok #44193 üzenetére
Ezt nevezik talán "csepptöltésnek", ha állandóan rá-rá töltöget...
Nagyon sok notebook gyártónál adnak ilyen külön kis programot, amivel lehet monitorozni az akksi állapotát és be lehet állítani egyfajta "kiméletes" üzemmódot, h pl. ne töltse 60% fölé, illetve csak akkor töltsön rá, ha mondjuk 50% alá esik. Tiedhez tán nem adtak, gyártó oldalán sincs erre program
Amúgy BatteryCare jut eszembe elsőként.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz beleszólok #44193 üzenetére
Normális laptopnál ha leveszed töltőről még ha használod percekig sem kezdi el tölteni ha visszarakod. Nálam pl 10 perc után is 100% van még mindig, pedig adia mutatja, hogy közben merült az akksi de nem rak bele újabb töltési ciklust.
[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
Létezik Windows 7-re olyan ingyenes szoftver, amivel egy notebook tápellátását lehet monitorozni folyamatosan?
Gyanús, hogy vagy kontakthibás a töltő csatlakozója/kábele vagy pillanatnyi áramszünetek vannak a lakásban.
Kb. fél-egy mp szünetet minden készülék kibír anélkül, hogy nullázná az órát (rádiós ébresztő, "hifi"), viszont feltűnt, hogy már sokadszor kezdi tölteni a laptop az akkut úgy, hogy állandóan hálózatról megy.
A régi gépem akkuja is úgy ment tönkre, hogy a tápcsatlakozó kábele megtört, kh-s lett, ettől tizedmásodpercekre akkuról működött és ezt az akksi egy idő után nem tolerálta.
És még ott vannak a rejtélyes router rebootjaim, amit szintén megmagyarázna egy ingatag hálózat.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Ebben tudtok esetleg segíteni:
Laptopom nem nyomtat... Több nyomtatom is van: otthon, iroda, másik iroda...
Nem értem, mert usb-n nyomom be, kiválasztom a listából az irodait, otthonit, másik irodait, vezérlőpultban is beállítottam alapnak, de semmi.
Sehol semmi az az érdekes.
Tegnap este még nyomtattam otthon, ma reggel az irodában már nem ment, és ami még fura, hogy átküldtem emailben egy általam írt word dokumentumot xy-nak, és azt már ő se tudta kinyomtatni!Valami ötlet?
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
félisten
-
törölt tag
válasz szabonagyur #44168 üzenetére
Egy dell 3531-em van amin eredetileg win 8.1 volt, de az nagyon lassú volt, ezért a win7-et raktam rá vissza. És XP-vel jobb lenne a helyzet?
-
-
bepken
veterán
sziasztok!
egy pár napja vettem észre, hogy bekapcs után sokkal lassabban tölt be a rendszer. konkrétan az üdvözlő képernyő után nem tölt be kapásból az asztal, csak fekete a képernyő, a közepén kurzorral. ezután ~ 1 percen belül betölti az asztalt, majd picit utána az ikonok is.
ehhez hasonlót én eddig csak kliens gépeken láttam, ahol valamiért lassan tölti be a profilt (pl túl nagy) - de akkor sem fekete képernyő volt, hanem a hátteret lehetett nézegetni percekig.
a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy eléggé be van lakva a rendszer, valamikor februárban lett újrapakolva, azóta pedig sok szemét járt rajta...
illetve - de nem vagyok ebben biztos - talán akkortájt kezdődhetett, amikor felpakoltam VHD-re a WIN10 TP-t....bár kétlem, hogy az bármibe beleszólna a fizikai meghajtón (a VHD konkrétan a D: partíción van létrehozva)szóval szerintetek csak valami nagyon nagyon lefogja a gépemet induláskor vagy valami komolyabb oka van ennek a jelenségnek?
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
reset
senior tag
válasz rgeorge #44181 üzenetére
Angol tudásom nem sok van....
Kérdés: Nemrég adtam el hardvert, és átadtam a cucchoz a számla + garilevél másolatot / amin a W7 azonosítószáma is szerepel. Gondolom, ez alapján nem lehet visszafejteni a termékkulcsot - arra gondolok, hogy más valaki hozzájuthatott-e így a kulcshoz..Asszem újratelepítem a rendszert online-módban... -
reset
senior tag
Sziasztok!
Pár napja cseréltem alaplapot, procit, meghajtót. Dobozos W7 Ultimate oprendszerem van. Offline módban telepítettem, azzal az opcióval; hogy majd online módban aktiválja önmagát / a telepítéskor beírt termékkulcs alapján. Ma feldobott egy értesítést a tálca, hogy az aktiválás sikertelen. Nosza, nekiláttam, de akárhányszor írom be a kulcsot, azt válaszolja: A beírt termékkulcs nem használható a Win. aktiválására ezen a számítógépen
Hibakód:
Mi lehet a gond? -
gabo9201
senior tag
válasz kraftxld #44177 üzenetére
Intel Q35 chipsetes a benne lévő lap. Ez egy gyári Fujitsu gép.
Sajnos nem a sajátom így nem lehet tudni, hogy mitől jött elő ez a dolog. Nvidia cucc nincs benne, a VGA egy régi ATi X1050.
Az előbb szerettem volna csinálni rajta egy rendszer visszaállítást, de sajnos ez sem sikerült. Azt írja a Win, hogy nincs korábbi visszaállítási pont.Egyre jobban újra telepítés gyanús ez a dolog nekem.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
kraftxld
félisten
válasz gabo9201 #44176 üzenetére
Igen, már láttam ilyet. Nem véletlenül nforce chipset-es a gép? Vagy geforce driver frissítés után történt?
Mikor halt meg? Próbáltál már egy rendszervisszaállítást csinálni arra az időpontra amikor még működött?[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
félisten
válasz gabo9201 #44172 üzenetére
Jáj, hogy néz ez ki
Igen az előtt válaszoltam mielőtt beillesztetted volna őket. Ha megnyitod a tulajdonságait a kártyáknak akkor mi a hibakód?
Mindegyik kell, most ne írjak 10 oldalas esszét, hogy miért is, valami a driver részlegben borulhatott meg elég csúnyán ha pendrive-ot se telepít.
Normális gyári Win7, nem jóskapista féle 1024 in 1 űber mega kinsájz edition?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
Egy igen érdekes problémával szembesültem.
Adott egy asztali gép Win7 32-bites rendszerrel, MSE vírusírtóval és olyat produkál, hogy az eszközkezelő tele van mindenféle hálózati kártyákkal amelyek nem működnek. A hálózati kábelt egyáltalán nem is érzékeli. Valamit ha Pendrive-ot dugok bele azt sem telepíti. Próbáltam egy USB-s WiFi adatpterrel amit a Win7 alapból felismer és azt sem telepíti fel normálisan. Ugyanúgy megjelenik az eszközkezelőben mint az alaplapi integrált (és még egy csomó másik nem tudom mi) és felkiáltójeles.Eltávolítani nem lehet őket, csökkentett módban sem. Sajnos semmilyen előzményt nem tudok, hogy mitől kezdte ezt el a gép. Leszedtem róla egy rakás szemetet (toolbar-ok stb...), de a helyzet változatlan.
Nem szeretném újratelepíteni, de ha nem lesz jobb megoldás az lesz.
Ha valaki találkozott már hasonlóval kérem ossza meg a tapasztalatát!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
spiritex
veterán
-
félisten
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy laposom (2 magos gyenge procival), amin win 7 fut (home pro 64 bit), de elég lassú rajta. Azt szeretném megkérdezni, hogy a jelenlegi 64 bites helyett, ha 32 bites windowst rakok fel, akkor teljesítményben javulni fog?[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Win7 alatt nem megy a PS2-es billentyűzet.
Azt írja, az eszközillesztő sérült, kód:39.
Hirtelen van rá valakinek ötlete, hogy mitől lehet? (A Biosban még működik, a bill.)Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-
műkedvelő
csendes tag
válasz LonGleY #44163 üzenetére
Rendszerállományok: nekem ez újszerű álláspont (szeretek mindent látni), de most megpróbálkozom vele.
Start menü: szerettem volna úgy szépen sorba rendezve látni és kezelni, mint eddig a 95/98/XP alatt - de úgy látszik, ezzel is meg kell alkudnom... A rögzítés pedig fontos, hogyne, ki is használom.# Rendben, megoldva.
[ Szerkesztve ]
http://fox.klte.hu/~keresofi/
-
LonGleY
veterán
válasz műkedvelő #44162 üzenetére
Miért, mi szükség rájuk? Ha a rendszerfájlok rejtését beállítod, már az is elég (nem rádiógombos opció, hanem checkbox-os). A sima rejtett fájlokat attól még látni fogod.
A Start menüre meg: rögzítsd a programokat kedved szerint rá, és azokat fogod tudni rendezni. Nálam pl. így néz ki, a többi meg úgyis hótt fölösleges (csak a ritkábban indított programokat pakolom ide):
[ Szerkesztve ]
-
műkedvelő
csendes tag
Ja, meg a másik: látszódik az asztalon a két desktop.ini - hogyan lehetne eltüntetni? Természetesen a rejtett állományok megjelenítését nem akarom kikapcsolni gépszinten.
-
műkedvelő
csendes tag
Üdv mindenkinek! Tud-e róla valaki, hogy van-e megoldás a Win7 egyik hibájára: a start menü mindig ábécé szerint rendeződik újraindítás után, hiába veszem ki a pipát a beállításánál.
-
félisten
válasz Kezdő vagyok #44159 üzenetére
Szerintem meg is válaszoltad a dolgot a másik topikban. FF-hez MS-nek sok köze nincs, ha IE alatt megy minden akkor Mozilla a probléma forrása, esetleg valamely kiegészítője.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Windows Update lehet-e ebben bűnös?
[link] -
törölt tag
Hát ez biza cumi
Alapértelmezés szerint disabled (tiltva) van a biosban a WOL-ra, azaz nem ez okozza a router szép kék visszajelző led-jének működését, ha leállítom a gépet
-
félisten
-
Geryson
addikt
válasz szabonagyur #44144 üzenetére
Nem, ezeket (még) nem tettem meg, de ahogy írtam a Win7 HDD-ről megy és ha Win-ből indítom a DVD-t, akkor onnan megy szépen...
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
rgeorge
addikt
válasz NEMO1968 #44152 üzenetére
Mintha lenne valami trükk az MSI BIOS-ban rejtett beállítások előhozására, talán Alt+Ins vagy Ctrl+Alt+Ins. De biztosan a Wake-On-Lan miatt marad ébren a LAN csatlakozás.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
törölt tag
Végül is, ha nem könnyen, de megtaláltam a bios-ban a wol tiltást/engedélyezést, valami advanced\apm menü alatt, reggel megnézem mire jutok.
Köszönöm az építő segítséget....
-
rgeorge
addikt
válasz NEMO1968 #44149 üzenetére
Ha akkumulátoron nem csinálja, csak töltőn/adapteren, akkor nagyon valószínű, hogy a wake-on-lan az oka. Általában laptopokban a WoL-t külön lehet engedélyezni akkumulátoros és hálózati működésre. Milyen laptopról is van szó?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
NEMO1968
őstag
válasz szabonagyur #44146 üzenetére
Nem kötözködök,de nekem viszont csak ilyen volt eddig .
Gép kikapcs,kuss a routeren is .
Talán ezért is zavar most kicsit a jelenség,de ha azt mondjátok,hogy ez nem hiba,és nem lesz baj belőle, akkor tényleg hagyom a fenébe.
Amúgy érdekes,mert ha akksiról megy a gép,és úgy kapcsolom ki,nem csinálja.
Gondoltam hogy földelt konnektorba dugom a töltőt,de akkor is maradt a " hiba"Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
törölt tag
válasz szabonagyur #44146 üzenetére
A régi (8-10 éves) gépemet - ha lecsuktam - azonnal lekapcsolt a routeren a led....
A hátlapon nem érdekel úgysem látom
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
törölt tag
válasz szabonagyur #44143 üzenetére
Az érdekesség ott adódik, hogy ha nem leállítom a gépet, hanem alvó módba helyezem, kikapcsol a router-en a led, ha leállítom pedig az, amit fentebb írtam...
Lehet, hogy nincs neten, de nem is tudom miért zavar a routeren az, h.világít...
Én még nem néztem a bios-t mert dolgozom, de délben rákukk...(egyébiránt asus h87pro lap)(#44140) NEMO1968
Nálam is le van tiltva h.a hálókártya felélesztheti a gépet....(de nemcsak az, hanem az egér és klav.is)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
Geryson
addikt
Sziasztok! Egy elég érdekes, soha nem látott problémám van. Berakom a Win7 DVD-t, bootolok róla, az ideiglenes fájlokat bemásolja és amikor bejön a kék háttér, tehát az install felület háttere (ahol már ugye van egér is), akkor ott már nem jelenik meg semmi és a DVD-nek is abbahagyja a pörgetését egy idő után.
Ha a mostani eléggé szétesett (ezért is szeretném újrarakni) Win-emmel indítok, ott berakom a DVD-t, indítom a Setup-ot, akkor minden jó, adatokat megadom, az install elkezdődne - de ezt meg nem akarom, mert ugye így egy Windows.old könyvtárat létrehoz, ami tökre felesleges és egyben írja is, hogy a lemezpartíciós felületet csak akkor adja ki, ha a DVD-ről bootolok és nekem pedig az kellene.
Mi a franc lehet a gondja?
Nem lehet, hogy a többszöri próbálkozás miatt ideiglenes fájlokat másolt be valahova és ezek zavarják meg? Nem tudnám ezeket esetleg kitörölni?
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
Swimfan95
csendes tag
Sziasztok.
Van egy notebookom amin Windows 7 ultimate 64 bit-es verzió van. Wifin csatlakozom az internetre. Viszont pár perc múlva látom a kis felkiáltójelet a wifi ikonon, hogy nincs net. Rámegyek a hibaelhárításra, alapállapotba helyezi a kártyát és megint van pár percig internet hozzáférés. Ugyan erre a routerre több eszköz is csatlakozik, amelyeknél nem jelentkezik ez a probléma. Driver frissítés már megtörtént több alkalommal is, tegnap előtti nap folyamán újratelepítettem a laptopot, azt követő napon hibátlanul működött az internet semmi probléma nem merült fel egészen a tegnapi napig, amikor ismét előjött a hiba. Mi lehet a probléma, és annak megoldása. A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.
-
NEMO1968
őstag
válasz LonGleY #44136 üzenetére
Szia!
Hasonló jelenség van nálam is mint kovacsen222 kollégánál.
Kikapcsolt állapotban is neten van a gép a router szerint.(világít a gépemhez tartozó port ledje)
Viszont a BIOS-ban nem találok WOL-t,amit ki-be tudnák kapcsolni.
Hogyan tudnám ezt megszüntetni a LAN kábel kihúzása nélkül?
Ugyanez a helyzet,ha eszközkezelőben letiltom a hálókártyát.
Vagy nálam ez esetleg valami hardverhibára utalna?Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
félisten
válasz LonGleY #44136 üzenetére
Én már ehhez túl kényelmes vagyok, hogy értelmetlen mondatokat bogozzak ki... Főleg ha a végén tök mást hozok ki belőle, mint amire egyesek gondolnak és én leszek lecseszve, hogy minek hülyeséget írok.
Amúgy igen a WOL is lehet megoldás illetve újabb gépek tudják a Intel Smart Connect hülyeséget is, az is lehet.
-
törölt tag
Igen, sikerült tökéletesen érthetetlen, nem létező kérdést kreálnom...
Választ köszönöm én is a biosban sejtettem....hogy turkálni kell...
-
LonGleY
veterán
válasz #73959936 #44134 üzenetére
Nekem 5x kellett elolvasnom, hogy felfogjam, mit akarsz kérdezni egy nemlétező kérdő mondattal...
Akkor szokott fennmaradni a gép kikapcsolása után a "netkapcsolat" (ami nyilván nem konkrét adatforgalmat jelent), amikor be van kapcsolva a Wake On LAN (WOL) funkció a BIOS-ban. Ez a minimális áramkör felel a router felől érkező magic pocket-ek figyelésére. Ha talál egy neki címzettet, akkor bekapcsolja a számítógépet. Én pl. így keltem a gépem egy Androidos telefon segítségével otthon (konfiguráció- és routerfüggően ez távolról is megtehető). Kapcsold ki ezt, és elvileg kikapcsol a hálókártya is!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
törölt tag
Sziasztok, csak sejtem h,.jó helyre írok.
H87 lap ugye win7 hp verzió. Az ai3 fenn van, de semmi alaplapos frissítésre vonatkozó rész nincs fenn...
A kérdésem az lenne, hogy mit és hogyan kell (ene) kikapcsolni ahhoz (talán a biosban), hogy a gép leállítása után a router szerint állandó netkapcsolat marad fenn...ami ugye alvó állapotban nem megy...és nincs is szükségem rá...Választ
-
Bacusuz
addikt
válasz quailstorm #44132 üzenetére
Köszi
akkor az leszÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
spiritex
veterán
válasz műkedvelő #44129 üzenetére
Nincs olyan, hogy "szabad", csak egyszerűen az 1-1 pixel mapping ad tökéletesen éles képet! De attól még nyugodtan lehet kisebb felbontásban is használni, csak nem lesz olyan szép a kép.
Én ezt a problémát úgy szoktam megoldani, hogy alkalmazásonként beállítom a nagyobb betűméretet.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Bacusuz
addikt
válasz quailstorm #44122 üzenetére
Köszi a választ!
Megoldást nem tudnál mondani?
Ne legyenek apró betűk , de mégis legyenek minialkalmazások?
(frászkarikának vettem fullhd monitort neki ,ha 640/480ban kell majd mennie )ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
-
műkedvelő
csendes tag
-
Bacusuz
addikt
válasz quailstorm #44122 üzenetére
ja igen ,mert Anyósomnak lesz 125% (olvashatóság nagyítása)
ha arra gondolszÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
LonGleY
veterán
válasz műkedvelő #44115 üzenetére
Imádom a nyelvünket, de vagyok annyira szagértő is, hogy tudjam, a fölösleges dolgokat kár erőltetni, főleg, ha értelmük sincs sok. Ma már nem lehet elképzelni az életet az angol nyelv nélkül. Ez a számtechre maximálisan igaz.
Egy valamirevaló rendszergazdát sem tudnék mondani, aki annyira perverz lenne, hogy az otthoni gépét magyarul használná.
[ Szerkesztve ]
-
műkedvelő
csendes tag
válasz LonGleY #44113 üzenetére
Hátha ebben meg a Te véleményed változik esetleg valamikor. De ebbe most nem mennék bele - amúgy is el kell húznom telepíteni.
Hmm... a módosításod után annyit azért hozzá kell tegyek: a magyar a Föld legősibb, leggazdagabb és legkövetkezetesebb nyelve - bizonyítottan. A lényeg a gyökökben rejlik. Szóval, szerintem ellenkezőleg, a többi alkalmas legfeljebb bütykölésre, míg világos, következetes beszédre és gondolkodásra csak a SZÍNmagyar. Nem véletlenül van annyi Nobel-díjasunk.
vlevi: nem véletlen, hogy az XP-s gépemet csak átlag hetente indítom újra...
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz LonGleY #44088 üzenetére
"Ezzel a HDD-val igen gyorsan meg fogod utálni az összes programod – legyen az új vagy régi."
De még mennyire
Az én gépemben i5 proci, 8G RAM és egy 120-as SSD-n van a rendszer. Mint a villám.
Most, próbából feltettem a win10-et, de nem az SSD-re, hanem helyette bedugtam egy régebbi, 250-es vinyót. ÁÁÁÁÁÁ. Bootolás 1 perc, és még 2-3, mire leáll annyira a HDD kerregése, hogy a Firefox és a levelező hajlandó betöltődni. Utána persze nincs gond, mert amit aznap elindítottam, az a 8G memóriában megmarad, másodszorra már gyors -
LonGleY
veterán
válasz műkedvelő #44112 üzenetére
A linkelt weboldalra reflektálva: annyira nem értek egyébként egyet azzal, hogy a számítástechnikában oly nagy szükségünk lenne a magyar nyelv erőltetésére. Főképp, mert sosem tudna olyan egzakt lenni, mint az eredeti. Mindannyian ismerjük a hatféleképp fordítható, kitekeredett szavakat, amitől bármilyen szókinccsel rendelkező jó magyar ember hátast dobna. Az angol és a német nyelv alkalmasak technikai / orvosi nyelvként, a magyar nem annyira. Sokkal fontosabbnak tartom magát a nyelvtanulást.
[ Szerkesztve ]
-
műkedvelő
csendes tag
-
quailstorm
nagyúr
Hozzátéve a dolgokhoz, pl Totalcommanderből is minimum 7-es kell Win7-re a hibátlan üzemeléshez.
-
LonGleY
veterán
válasz műkedvelő #44109 üzenetére
Jó, hát a nagy váltásokat meg kell lépni, de ez egyszeri dolog. Nyilván nem váltogatja az ember az Office évjáratokat percenként, az emiatt egy kicsit külön téma. Sok szöszmötölős konfiguráció egyébként menthető lesz, meg erre jók ugye a portable programok is. Inkább ezeknek érdemes utánanézni majd, hogy mi-hol elérhető a rendszerben, nem ezek miatt leragadni egy-egy programverziónál.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz műkedvelő #44107 üzenetére
Az, hogy egy program felfrissül, vagy hogy egy Office a biztonsági frissítésekkel bővíti magát, nem jelenti, hogy bármit újra kell állítanod vagy telepítened... Ezért is nem értettem a felvetett problémát. A legtöbb program képes "önfrissülésre" a beállítások megtartása mellett. Vagy automatikusan, vagy az újabb letöltött setup csomagból. Minek magyaráztunk eddig az update-ek fontosságáról, ha még mindig ragaszkodsz a régi elveidhez? Azt hittem, sikerült meggyőznünk.
[ Szerkesztve ]
-
műkedvelő
csendes tag
válasz LonGleY #44105 üzenetére
Egy fontos és nagy alkalmazásnál fél-egy nap, mire magamhoz igazítom. Nem áldozhatok rá félévenként ennyit. Viszont az egyéni arculat a testre szabott hatékonyság miatt fontos.
Most pl. MSO 2003-ról állok át 2013-ra. Meg se próbálom egy-az-egyben áthúzni a Normal.dot-ot, újra kell csinálnom az egészet. Jó, a makrókat átmásolhatom. Vagy, lesz bőven dolgom a .pst-vel is.
A magamra szabásban benne van még a sok időt igénybe vévő magyarítás is, a leggyakoribb alkalmazásaimnál. Nem lennék képes olyannal dolgozni, ami fájl-formátum-macro stb. nyelven próbál társalogni velem. Az enyéim állomány-alak-futmány nyelven beszélnek, színmagyarul.
Ha érdekel: [link]
Szabonagyur: nem, az megy mindig, azt nem kell magamhoz alakítani.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
műkedvelő
csendes tag
válasz LonGleY #44103 üzenetére
Ahány ház, annyi szokás. Én jellemzően egy új géppel/rendszerrel eltöltök legalább egy hetet (durva esetben többet...), de utána az olyan lesz, hogy a hátam is megvakarja, meg az XP is 5 évig bírja. Csak a legfontosabbakat frissítgetem, meg amivel nem vagyok megelégedve. Mert pl. most nem kis munka lesz ugyanúgy egyénire pofozni a Word-öt, mint az XP-n volt - menük, makrók tömkelege, stb. Ugyanez igaz pl. a T.Commanderre is, és sorolhatnám. Ezért hát, megbolondulás esetére (vírus, rossz alkalmazás) félévenként készítek egy friss C:\ mentést.
-
LonGleY
veterán
válasz műkedvelő #44098 üzenetére
De, amit írtam, a Macrium Reflect. Nem csak klónozni tud, hanem egyfájlos mentést készíteni az adott partícióról.
Meg kell jegyezzem, sok értelmét mondjuk nem látom. Az alapvető felhasználói mappákat, mint a Dokumentumok, Képek, Letöltések stb. át tudod irányíttatni a D: meghajtódra, ezért a rendszerpartíción legfeljebb a programbeállításaid maradnak (azokat én egy speciálisabb fájlszinkronizáló programmal szoktam menteni, ami kimazsolázza a szükséges fájlokat, mappákat, és ZIP-eket készít programonként egy másik partíciómra). Az Asztal is átpakolható, bár SSD-n én direkt hagytam alaphelyzetben, hogy ott is gyorsan dolgozhassak.
A Windows 7 nemigen szokta csak úgy elfosni magát, hogy szükséges legyen egy rendszeres mentés hozzá. Ha meg eltelik legalább fél év, úgyis érdemes új meghajtóprogramok és szoftverek után nézni (sokszor gyorsabb frissen újrapakolni ezekkel a rendszert, mint a régit visszaállítani és felújítgatni). De ha valami extra gikszerbe nem futsz bele, nem nagyon kell majd újrahúzgálnod sem a rendszert (ami megintcsak az XP-s korszak sajátossága volt).
[ Szerkesztve ]
-
műkedvelő
csendes tag
-
félisten
válasz műkedvelő #44099 üzenetére
Légyszíves ha 5 percen belül van új gondolatod akkor szerkeszd a korábbit, ez a 3 egymás után így nagyon csúnya. Ha pedig több embernek szólsz akkor azt is tudod egy kommentbe is akár.
@Látom azért még nem kezdted el, még a többinél is bőven időn belül voltál.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Macska topik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest