Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Volt egy reinstall új proci, és új lap miatt.
GTX460-hoz nem az előzőleg használt meghajtó került fel.
Mióta telepítettem a win7-et, hol megy az aero, hol nem.
Most elindítottam az operát, azóta nincs ismét aero.
Csak restartra javul meg. Sajnos erre sem mindig. valakinek van valami tippje?
Esetleg tegyem vissza a régi vga drivert? 337.88 helyett a 296.10-t?
Jó lenne ha maradhatna az újabb, de ha nincs más ötlet...[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz songoku1981 #43598 üzenetére
-
songoku1981
tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy ebbe az alaplapba FUJITSU SIEMENS D2164-A1 melyik a legjobb inteles processzor amit bele lehet berakni most Intel Pentium 4 524, 3066 MHz (23 x 133) van benne.
Köszönettel: Songoku[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
válasz Winnie The P #43596 üzenetére
Egyébként ahogy elnéztem, akár egy víruskereső is elindíthatja - egyik találat alapján asszem, az avast egy update után úgy döntött, hogy neki ez kell
Viszont ha van okod a "paranoiára", akkor céleszerű egy tisztának tartott gépen letölteni pl. a Kaspersky live cd-jét, kitenni pendrive-ra vagy CD-re, arról bootolva végignézetni a diszket (ha hagyományos vinyó, akkor jó két-három órás futásidővel is számolhatsz), mert vannak kártevők, amik el tudnak bújni a keresők elöl, ha már aktivizálták magukat.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
Winnie The P
őstag
válasz beleszólok #43570 üzenetére
Köszi az infót, van a gépen három belőle, egy a system32\webm alatt kettő pedig a winsxs\amd64 alatt. Lehet egy kicsit túlreagáltam a dolgot, de hála a kaspersky nem talált semmit sem, úgyhogy akkor minden rendben van.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
ScomComputer
veterán
Ja még valami,ha magát az aida gadgetet letiltom akkor semmi gond, tehát tuti az kavar be, de miért indul 2*....
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok, nagy segítséget kénék, valamiért rosszalkodik a sidebar, 2* jelenik meg az Aida64 gadget és ekkor kifagy, dehogy miért az nem tudom, valaki lenne olyan rendes és segítene:
Kép
-
Lenry
félisten
új lakásba költöztem, még nincs netem.
telefonról USB-n osztok mobilnetet a gépemnek, de sajnos hiába mutatja a Hálózati és Megosztási központban, hogy van net, nem érhető el semmi, csak akkor ha az Ethernetet letiltom vagy kihúzom.ezt viszont nem szeretném, mert akkor nem érem el a hálózaton lévő NAS-t.
hogy lehetne valahogyan "elsődlegessé" tenni az USB-s netkapcsolatot?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Turbo73
tag
Ööö, köszi. Nem lettem túl vidám, nem akartam most új HDD-t venni, pláne, hogy ez egy 2TB-os...
-
-
-
LonGleY
veterán
válasz DeathAdder #43586 üzenetére
Az se mindegy, hogy mivel van pendrive-ra rakva. Nem kell, hogy legális legyen, de pl. az utolsó (augusztusi) x64-es integrált verziók valóban nem működnek. Általában a Rufus-szal jó szokott lenni, ha van jó ISO-tok.
[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
válasz DeathAdder #43586 üzenetére
"See the Setup log files for more information".
Ennél többet, ennyiből... kizárt, hogy bárki tudna mondani.
Max. tippeket adni, hogy mennyi minden baja lehet, de tényleg jobb lenne megnézni azt a logot, ha létezik.Ha az ISO legális forrásból származik és sértetlen, akkor talán valami hardver gond, de az meg elég sokféle lehet.
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
DeathAdder
veterán
válasz DeathAdder #43040 üzenetére
sikerült szerezni a hibáról egy fényképet, amiért nem hajlandó feltelepíteni pendrive-ról a W7-et.
Mi okozhatja ezt az anomáliát?Hozzátenném az előbbi kérdésemhez (amire most válaszolok), hogy azóta már egy 3. gépen is megpróbálta és ezt a hibát generálta, usb3 aljzat pedig egyik gépen sem volt.
Azért gondolom, hogy jól csinált mindent, mert a saját gépére pendrive-ról már tett fel wint (én mondtam el neki szájbarágósan hogyan kell), másrészt én ilyen hibával még nem találkoztam, de nagyon érdekelne, hogy mi idézheti ezt elő, ha én is ilyennel találkoznék?Az igért kép a hibáról. Tehát mindet rendben, partíciók láthatóak, formázás megvolt, de telepíteni nem hajlandó:
-
LonGleY
veterán
válasz Turbo73 #43580 üzenetére
Erre akkor nem windows telepítő a megoldás. Különben is, miért raknál rendszert egy ilyen kétes lemezre? Nagyon nem ajánlott. Az ilyet ki kell vonni a forgalomból (később vagy megköszönöd a tanácsot, vagy szívod a fogad, ha nen fogadtad meg).
Erre az említett Parted Magic jó (letöltését megtalálod a topik keresőben, Universal USB Installerrel pedig kipakolható pendrive-ra). Azzal bebootolhatsz és törölheted az MS-Table-t is róla (a GParted eszközzel, amit egyből megtalálsz a bebootolt asztalon), újat létrehozva. Plusz van benne egy rakás mély- és mindenféle formázó eszköz. A végén tolhatsz rá egy NTFS partíciót (szintén GParteddel).
Ha valamennyire helyrehoztad, akkor mehet külső USB-s tokba adatmentő nyugdíjasnak. Nem másnak.
[ Szerkesztve ]
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Win7 alatt lehet egy meglévő, még üres patríciót kettéosztani, ha igen hogyan? Nem találtam sehol.Boldog Karácsonyt
-
Turbo73
tag
válasz LonGleY #43579 üzenetére
Az a problémám, hogy van egy rosszalkodó HDD. A windows hol kidobja PIO módba, hol minden rendben. A Sentinel-en hol 90%, hol 99%. SATA kábel csere, másik tápba dugás már megvolt. Gondoltam, hogy egy teljes formázás esetlegesen felderíti a hibákat (scandisk már lefutott, nem talált semmit), amik bekerülnek a naplóba és a rendszer nem ír a hibás területre. Működő win7-nél persze van teljes formázás, de a rendszert nyilván nem engedi. Tipikus 22-es csapdája. Asszem akkor előkaparom a régi XP telepítő lemezemet...
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Turbo73 #43577 üzenetére
A win 7 telepítőben nincs teljes formázás. Azért nincs, mert értelmetlen. Ha akarod, biztonsági célokból a CCleaner-ben futtathatsz 'szabad hely törlését', ami az esetleges visszanyerhető fájlokat felülírja szépen. De magának a teljes formázásnak nincs előnye a gyorshoz képest, csak fölöslegesen gyakod a merevlemezt.
[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
válasz Turbo73 #43577 üzenetére
Fejből nem tudom pontosan, de ahol beállítod, hogy formázza, ott ha jól emlékszem, egy "pipa" van a a quick format mellett.
Ha sokáig nem kapsz használhatóbb választ, majd előveszem a telepítőt és megnézem.
Sok értelme egyébként nincs, ha a diszk nem haldoklik.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
Turbo73
tag
Egy kis segítség kellene. Hogyan lehet beállítani a win7 telepítésénél, hogy a HDD-t teljesen formázza le és ne a gyorsformázást használja? Korábban az XP-nél ez teljesen egyértelmű volt. Lehet itt is csak én nem találom. Köszi.
-
Krystal_s
addikt
válasz pok.tom #43574 üzenetére
Amennyiben Professional, vagy Ultimate Win7-ed van, akkor:
A Start menü keresőjébe írd be, hogy gpedit.msc, és nyomj Enter-t. A bal oldalon menj a Számítógép konfigurációja (Computer Configuration) ⇒ Felhasználó konfigurációja (User Configuration ) ⇒ Felügyeleti sablonok (Administrative Templates) ⇒ Asztal (Desktop) ponthoz, és a jobb oldalon keresd meg Az ablakot kis méretre állító Aero Rázás egérmozdulat kikapcsolása (Turn off Aero Shake window minimizing mouse gesture) pontot. Ha itt engedélyezed a lehetőséget, akkor letiltja az Aero Shake-et.W7 Home-ban (mivel alapból nem elérhető a csoportházirend-szerkesztő (gpedit.msc), ezért a regben kell egy bejegyzést átírni...
Az Aero Shake kikapcsolása.
video - Windows 7: Aero Shake kikapcsolása. -
pok.tom
aktív tag
válasz LonGleY #43573 üzenetére
vizuális hatásoknál: "megjelenítési stílusok használata az ablakokon és a gombokon" ezzel ki tudom kapcsolni, csak akkor klasszikus kinézetet kapok, ami nem opció.
"Ne rázd meg az ablakot, és akkor nem kerülnek oda."
-sajnos az ablakokat mozgatnom kell néha, és ez 10+ ablaknál elég zavaró tud lenni ha az összes a tálcára kerül, legalább lenne egy billentyű kombináció amivel visszatudnám őket hozni, a "vissza rázással" sokszor nem tudom.Van más megoldás a problémámra?
Btw. thx.
-
LonGleY
veterán
válasz pok.tom #43572 üzenetére
Ne rázd meg az ablakot, és akkor nem kerülnek oda. Egyébként fejből csak kb-ra tudom: Számítógép, jobb klikk, tulajdonságok > speciális rendszerbeállítások link bal oldalt > keresd meg a teljesítménybéli beállításokat > ott lesznek a különféle effektek, amik közül ezt kikapcsolhatod.
-
pok.tom
aktív tag
Hol lehet kikapcsolni azt, hogy ne kerüljön az összes megnyitott ablak a tálcára, egy másik ablak mozgatásával?
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok. Ma felfedeztem, hogy van Viber számítógépre is, telepítettem, de meg se nyikkan, nem indul. Elég régi a gép, de a win7 azért megy rajta, a Vibernek csak nem lehet nagyobb gépigénye Mi lehet a gond? Újraindítás megvolt.
Köszi elöre is a segitségetBoldog Karácsonyt
-
beleszólok
senior tag
válasz Winnie The P #43569 üzenetére
Keresd ki egy admin jogú powershell segítségével a gépeden található unsecapp.exe-ket:
cd \
get-childitem -filter 'unsecapp.exe' -recurse -ErrorAction:silentlycontinueHa nem csak \Windows\System32\wbem alatt van belőle, azt esetleg érdemes feltölteni a virustotal.com-ra.
Ha nagyon aggódsz, esetleg azt is, ami a wbem alatt van (kimásolod egy \temp könyvtárba és onnan töltöd fel, ott már megtalálja a böngésző is )
Azt hiszem, a \Windows\winsxs alatt, valami random nevű könyvtárban lévő példánnyal nem kell törődni.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
Winnie The P
őstag
válasz beleszólok #43568 üzenetére
Nincs semmi, AMD-s konfigom van. Router pedig vezetékes. Mindegy, ezek szerint nem vírus és remélem nem is fertőzött a fájl (legalábbis az mbam nem találta annak).
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
beleszólok
senior tag
válasz Winnie The P #43567 üzenetére
Egészen véletlenül nincs valami inteles "szemét" a gépeden?
Gondolok itt pl. alaplapi RAID controllerhez tartozó, egyébként használaton kívüli szoftverre, netán inteles wifi driver a maga 6-8 programocskájával?
Mert nálam valamelyik inteles wifi alkatrész indítja el az unsecapp.exe-ket, valószínűleg ezen keresztül menedzseli a wifi profile-okat.
Addig próbálkoztam a szelektív startuppal, hogy sikerült ráhibázni három-négy boottal.Immár reboot nélkül: az egyik az Intel Wireless Event Log nevű service, a másik - ezt csak feltételezem - az Intel Wireless Registry Service nevű darab lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
válasz beleszólok #43566 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ. Egyébként a vírustotal-ra én sem tudtam feltölteni, mert nem látta onnan. Minden esetre lefuttatok még egy Kaspersky virus removal tool-t is. Köszi szépen a választ.
-
beleszólok
senior tag
válasz Winnie The P #43565 üzenetére
Kicsit utánaolvasva (egyébként nálam két példányban fut és ha a böngészőből fel akarom tölteni a virustotal.com-ra, akkor a böngészőm nem látja) úgy tűnik, ez a WMI (Windows Management Instruments vagy mi...) alkatrésze, amennyiben a C:\Windows\System32\wbem alól lett indítva.
Hogy pontosabban mi is, arra nem tudok rájönni, többen állítják, hogy egyik napról a másikra tűnt fel a task managerben, nekem viszont van egy olyan sejtésem, hogy csak egyszerűen nem vették észre korábban.
Sajnos azt nem tudtam kinyomozni, hogy mi indítja.
(sejtésem szerint vagy a víruskereső/tűzfal vagy a gépem drivereinek egyike)Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
Winnie The P
őstag
Hmm, köszi, de igazából a kérdéseimre nem kaptam választ! Meg ugye ez egy 12 évvel ezelőtt keletkezett írás!
-
Mustármag
őstag
-
S-IW
tag
válasz Winnie The P #43562 üzenetére
-
Winnie The P
őstag
Hali!
A mai napon vettem észre, hogy a futó folyamatok között feltűnt az unsecapp.exe fájl. Ez eddig nem volt ott, legalábbis amióta utoljára néztem a folyamatokat. Mbam-mot futtattam nem talált semmit sem, op. eredeti, nincs semmi gyanús a gépen, ami rendesen működik. Azt tudom, hogy az exe fájl a rendszer részét képezi, ami érdekes, hogy a process explorer nem ír rá semmit sem. Kérdésem, hogy másnál is van-e a futó folyamatok között ez a fájl, és kell-e egyáltalán? Illetve ha nem kell hogy fusson állandóan, akkor mivel tudom kizárni, hogy a rendszer indulásakor elinduljon?
-
LonGleY
veterán
válasz robcsekwow #43558 üzenetére
Miért, próbáltad és nem látja a telepítő az USB-s winyót?
Akkor pl. úgy, hogy berakod a gépbe. -
robcsekwow
tag
Sziasztok!
Van egy SATA2-es külső HDD-m, hogyan tudnám USB-ről rátelepíteni elsődleges op. rendszernek a Win7-et? -
LonGleY
veterán
válasz Góliát #43556 üzenetére
Szerintem bukó. Ezért szokás áthelyezni (3. bekezdés) az ilyen mappákat a D-re...
[ Szerkesztve ]
-
Góliát
őstag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem és lehet, hogy amatőr a kérdés.
Win 7-en, rendszervisszaállítás után nem találok pár fájlt és vissza tudnám hozni valahogy őket? Köszönöm a segítséget.Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
hun005a
tag
Elnézést ha off topic
Az a gondom hogy egy laptopra szeretném telepíteni a Windows 7-et és van ez a Windows 7 upgrade advisor ami átvizsgálja a gépet.Ezt elindítva órákon át megy de nem történik semmi,nem fagy le csak megy és kész.
Mi a helyzet ilyenkor? -
LonGleY
veterán
A Win-ben sokszor előfordul, hogy bizonyos akciók közben nem frissül az ablak, és míg a fájl még ott látod, az valójában már nincs ott. Ha valami mégis törölhetetlen, ez szokott segíteni Unlocker
A Paint meg felejtős. Screenshotok beillesztésére ott van az IrfanView.
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
Sziasztok!
Egy print screen-es képet mentettem le paintből az asztalra. És nem enged semmit se csinálni vele (se törölni, se másolni, se megnyitni...) mert azt írja nincs jogosultságom. A gép az enyém és a 3 év alatt sose volt ilyen problémám még...
Mit tehetnék? Mert total commanderrel se engedi..:S[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz LonGleY #43535 üzenetére
Euro Truck 2-nel kezdte amiota a lemezes verziot Steam-en beregisztraltam, eloszor azt hittem az okozza a gondot, de egy masiknal is elojott a problema mar ami nem Steam-es (es is nem futott a Steam), kb. 5 inditasbol 1x csinalja.
Olyan mintha a program toltese kozben (mielott meg barmilyen program logo megjelenne) ALT+TAB-al kilepne, de utana mar hiaba lepek vissza a programba a talcarol, ujra kilep es lerakja talcara az ikonjat, tehat a program fut, csak nem lehet belelepni.[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
kraftxld
félisten
-
LonGleY
veterán
Hogyan tudnám a C partíció méretét megnövelni a D rovására adatvesztés nélkül? Sajnos idő hiányában nem tudok adatot menteni. A lemezkezelő Extend funkcióját ismerem, de nem tudom, mennyire bízhatok pl. ebben a leírásban (Method 2).
Szeretném, ha a C partíció valójában a D elejéről csippentene le magának, tehát nem egy logikai hókusz-pókusz kellene nekem, hanem a rendes megoldás. Bevált programot is ajánlhattok a célra. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz mirci18 #43539 üzenetére
Azért az nagyon durva lenne, ha egy bármilyen géppel ne lehetne normális videókat nézni. Van egy ARM procis minipc-m, AMLogic procival, és szépen viszi a 46 gigás BD ISO-t. Ha ugyanezt egy asztali gép, vagy akár egy laptop nem tudja megcsinálni kisujjából kirázva, akkor ott nagy bajok vannak.
-
mirci18
addikt
válasz LonGleY #43538 üzenetére
Mint írtam írtam laptopom van.
Egy Asus F5SL-AP141 notebook.
Dual Core T2390 1,86GHz.
ATI Mobility™ Radeon® HD 3470, 256MB VRAM.
A gép drivereit megnézem.
SSD nekem drága.
Ezzel a videókártyával lehet 720p-s felvételt nézni elméletben.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
Szevasztok láma kérdéseim vannak.
Van egy laptopom 1.8 as dual core 3 gb-rammal 64 bites oprendszerrel.
Az érdekelne hogy hogyan lehetne a gépet gyorsítani mivel mikorra feltelepítek minden frissítést a gépre érezhetően lassabb.A másik kérdésem hogy ezzel a paraméterű géppel normális hogy szaggatnak 720p-ben a youtube videók?
A válaszokat előre is köszönöm.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Az esetek nagy többségében Vezérlőpultból a Hang(de értesítési területről is) (hogy lejátszó eszközt tudjak választani) megnyitása a kattintás után 3-4 percbe is beletelik, valaki tudja hogy hogyan lehet orvosolni ezt a problémát?
Eddig még nem volt soha ilyen problémám.
(A hangfal egy Asus XonarDS-röl megy a fejhallgatónak van külön DAC-ja)
Windows 7 X64 SP1 -
rocket
nagyúr
Van egy olyan problemam, hogy 3D program inditasakor elindulas utan nehany masodperccel lerakja a programot a talcara, es hiaba nyomok ra a talcan, hogy visszalepjen, ugyanugy lerakja, es csak a reboot segit.
Van valakinek otlete?
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
spiritex
veterán
Szerintetek miért van az, hogy a Számológép, ha forróbillentyű kombinációval akarom indítani (Ctrl+Shift+S), akkor kb. 5 másodperc mire elindul, míg ha ikonra kattintok, akkor azonnal?
Egy dologra már rájöttem, hogy ha az ikon tulajdonságainál az Advanced (talán Speciális magyarul) alatt bepipálom a Run as administrator-t, akkor már azonnal indul billentyű kombóval is. Mi lehet annek az oka, hogy a pipa nélkül annyit vár? Más gépeimen nincs szükség erre a pipára, ezzel a win7 rendszerrel mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
LonGleY
veterán
válasz Komplikato #43531 üzenetére
Nekem az Everything sokat szokott segíteni. Intsant kereső a beépített bóvli helyett. Ezzel szoktam ráadásul a Thumbs.db-ket, az exe-ket és a hasonló, usernek nemkellő dolgokat kinyírni. Ha nem találod a kérdéses fájlokat, és a user sem tudja a hollétüket, akkor így járt... Nem mindenen és mindenkin lehet segíteni.
A legrosszabb esetben is (ha tényleg ultrafontosak és van esély a visszanyerésükre) csinálj egy partíciómentést a C-ről Macrium Reflect-tel, hogy adott esetben vissza lehessen térni a bolygatásához. És máris mehet a friss install (akár újrapartícionálással). Fellélegzés rulez.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
válasz LonGleY #43530 üzenetére
Most a szokásos helyzet egymillió dokumentum, zene és videó szétszórva a dokumentumok könyvtárban és az asztalon szerencsére nem áll fent, de van rajta pár dokumentum, amit én valamiért nem találok, hogy lementsem. Különben már újratelepítésnél tartana a dolog.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
LonGleY
veterán
válasz Komplikato #43529 üzenetére
Egy valamirevaló rendbeszedés ott kezdődik, hogy kukázod a rendszert róla. Tégy te is így! Sokkal jobban jársz te is és az ügyfél is. Lehet hadakozni a futó, belakott, szétríbolt dolgokkal, csak minek...
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Kéne valamiféle sürgős segítség!
Kaptam egy gépet, hogy szedjem kicsit rendbe. Ez egy ezer éves Dell Latitude 600.
Pentium-M 1.6Gz, 2x512MB DDR1, Radeon 9000És itt kezdődik a problémám:
OS Windows 7 Embeded(!)Na most kellene valamihez telepítenem Net Framework 4.x-et. Próbáltam 4.5.2-t, 4.0-t, nem megy fel. Most 3.5.x-et próbáltam, ez kiírta, hogy valamit be kell kapcsolni a Szolgáltatások be- és kikapcsolásánál ...
Ha rákattintok, akkor kidobja, hogy a rendszergazda(!) letiltotta. Természetesen nincs rendszergazda, egy darab sima user van, a rendszert telepítő jó ember meg elérhetetlen a számomra. Tudok valamit ezzel kezdeni?Persze aki feltette nem volt a helyzet magaslatán, alapból le volt tiltva a virtuális memoria ... kb. semmi nem indult el.
Ja és van még olyan "érdekesség", hogy az 1GB ramból bekapcsolás után kemény 40-60MB foglalt (nyilván ezért van rajta EZ a verzió), de a memória foglaltsága 90%, viszont nem találok semmit ami megenné. Viszont láttam valahol felvillani valamit ramdisk témáról. Ki a fene rak ilyet 1GB ramos gépre? Létezik, hogy a memória 80%-át ramdiskre állította? Miért? Ha igen hol tudnám kilőni, mert futó szolgáltatásoknál nincs ilyen?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
beleszólok
senior tag
válasz LonGleY #43527 üzenetére
Az csak egy példa volt. Desktopon - igaz, még XP-n - is láttam olyat, hogy a hangkártya és VGA driverek telepítésének sorrendje nem volt mindegy. (talán valamelyik Ati kártyám és az alaplai inteles hangkártya driverei voltak hajlamosak összeveszni)
-
LonGleY
veterán
válasz beleszólok #43526 üzenetére
Akkor reméljük, nem Dell-je van, és nem lesz semmi problémája... :]
-
@matthew@
őstag
Friss install után milyen sorrendben érdemes feltenni a drivereket (manuálisan jobban szeretem, win párat nem tesz fel)?
Matthew 24:42
-
félisten
válasz FoxiestFox #43505 üzenetére
Ez a tutorial annyit segített, hogy a pen drive-om és az usb-atapi bridge-em újra működik, de rögtön anomáliák lépnek fel a működésükben, ha rádugom a telefont a gépre (akármelyik usb-re).
A telefon másik gépen rendben működik.[ Szerkesztve ]
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan programot, ami képes hatékonyan rögzíteni az esetleg fagyásokat, azok okait Win 7 alatt?
Egyre többször fordul elő, és egyszerűen már minden hardvert kizártam, már csak valami szoftveres hiba lehet.
Az Eseménynaplóban vannak hibával kapcsolatos bejegyzések, de vagy a reset gombos újraindítást írja, vagy a táblagéppel kapcsolatos leválasztási gondot (nem ilyenkor fagy). -
beleszólok
senior tag
Hát nem minden esetben csak kényelmi. De végeredményben a tűzfal és víruskereső is csak kényelmi eszköz, hiszen megteheted, hogy hetente egyszer live CD-ről bootolsz egy tiszta rendszert és onnan futtatsz víruskeresőt.
Ez kb. hasonló szerintem. (értsd: sokan azt mondják, hogy minek, aztán amikor jön a szopás, akkor... akkor jön a szopás. )Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
DS39
nagyúr
válasz beleszólok #43518 üzenetére
igen, ezt mondom, de ez semmiben sem hasonlít arra, mintha kikapcsolt tűzfallal neteznél. (szerettem volna rávilágítani, hogy totál rossz volt a hasonlatod)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz beleszólok #43518 üzenetére
Heti 1 alkalommal komplett rendszerképet ment a Windows egy másik meghajtóra, de most az is le van törölve, mert kellett a hely Szóval szopó.
Amúgy már 10 perce telepíti vissza a sok szirszart, mindjárt kiderül, volt-e értelme.
-
DS39
nagyúr
válasz beleszólok #43513 üzenetére
Hát az gáz. Kb. olyan, mint tűzfal nélkül kószálni a neten.
a kettőnek mi köze egymáshoz? a rendszer-visszaállítás csak egy kényelmi lehetőség, ha vmi elbaszódik, de semmi biztonsági kockázatot nem jelent, ha az ki van kapcsolva.
-
beleszólok
senior tag
válasz FoxiestFox #43515 üzenetére
Remélem, van kéznél PS/2 billentyűzet, meg talán egér.
-
félisten
válasz beleszólok #43513 üzenetére
Ezt próbálom épp, majd jelentkezem, ha túléli a rendszer
-
beleszólok
senior tag
válasz FoxiestFox #43512 üzenetére
Ha aktiválás alatt a windows "aktiválását" érted, akkor amiatt nem kell aggódnod, ha legális darabról van szó. (Ultimate meg mintha nem létezne OEM változatban, ott végképp nem szabad, hogy gond legyen)
Ha ugyanazon a gépen telepíted újra, azt akárhányszor elfogadja az online aktiváló rendszer. Illetve... fogalmazzunk úgy: nekem még mindig elfogadta.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
beleszólok
senior tag
válasz FoxiestFox #43510 üzenetére
Hát az gáz. Kb. olyan, mint tűzfal nélkül kószálni a neten.
Ezek után csak félve merem javasolni, hogy próbáld az eszköz kezelőből eltávolítani az USB drivereket és egy reboot után rávenni, hogy telepítse őket újra.
Azért mondom félve, mert nem kizárt, hogy ezzel több bajt csinálsz, mint ami most van (ismerve a windows rigolyáit ) és akkor végképp nem lesz visszaút, no és az sem lehetetlen, hogy a jelenlegi, hibás konfigot fogja újra megtalálni, akkor meg ott vagy, ahol most.
Úgyhogy innen átengedem a terepet a hozzáértőknek, hátha valaki...Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
félisten
-
DS39
nagyúr
válasz FoxiestFox #43510 üzenetére
telepítő lemezről, javító install?
-
félisten
válasz beleszólok #43509 üzenetére
Hát ez az, hogy ez meg ki van kapcsolva.
-
beleszólok
senior tag
válasz FoxiestFox #43508 üzenetére
Start menü, System restore.
Ha nincs letiltva, akkor legrosszabb esetben az egy-két héttel ezelőtti utolsó update-et eldobod vele, de a windows update-et manuálisan futtatva azt vissza tudod hozni.
Adat elvileg nem vész el, csak a programok, a windows alkatrészei és a registry(??? e téren helyenként vannak kétségeim) áll vissza a korábbi állapotra.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
félisten
válasz beleszólok #43507 üzenetére
Nincs miből visszaállítanom. Vagy mire gondolsz?
-
beleszólok
senior tag
válasz FoxiestFox #43505 üzenetére
System restore nem opció?
-
félisten
Sziasztok.
Attól tartok, elrontottam a Win7-em.
Telefon-flashelés kapcsán kontárkodtam bele az USB driverekbe, libusb és egyéb szépségek, azóta bármilyen USB eszközt dugok a gépre, vagy malfunction, vagy állandóan felcsatolja-lecsatolja, néha kiírja, hogy gyorsabb működésre képes, jellemzően, már mikor fel sincs csatolva... agyhalál.
Visszaállítási pont persze nincs. Mindent letöröltem, ami szerintem okozhatta a problémát, de nem használt.
A laptop és a dokkoló USB porjain is jelentkezik a hiba, viszont USB egér és billentyű esetében nem, eddig csak tárolóeszközöknél.
Hogyan lehetséges visszaállítani a Win6 (64, Ultimate, eredeti, aktivált) USB drivereit?[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz beleszólok #43503 üzenetére
a "BELESZÓLOK' nicked eleve egy kötekedésre irritáló bicskanyitogató szó...
Talán ismerős: "Az vesse rám az első követ, aki..."[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz beleszólok #43501 üzenetére
"Az utolsók közt jutna eszembe, hogy van benne ilyen lehetőség."
hát ezért említettem meg...[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
válasz Doky586 #43500 üzenetére
És ha neki épp nem volt? (enyémek többségén ext2 van)
Nem mellesleg: átment a kezeim közt jónéhány gép (desktop és notebook), de életemben nem láttam még olyat, hogy bios-ból screenshot. Az utolsók közt jutna eszembe, hogy van benne ilyen lehetőség.
Szóval emiatt nekiugrani valakinek...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Google Pixel topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest