- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Synology NAS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Linux haladóknak
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Milyen routert?
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
acsati
aktív tag
válasz PumpkinSeed #25997 üzenetére
Egyszerűbbnek szerintem nem az, mert a frissen telepített dolgokat szoktam a start menüből kiküldeni asztalra (ha telepítés során nem kínálja fel), de ha nem csak valami egyszerűbb megoldás a probléma, akkor marad az a verzió amit mondtál, nem halok bele
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Speeedfire #25991 üzenetére
Ha simán nem megy akkor a böngészőben állítsd be a proxy-n keresztüli netezést. A megadott adatokkal. A legtöbb proxy linux squid3-s aminek a portja 3128. Ha nem tudod a portot érdemes ezzel a porttal kezdeni.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
vlevi
nagyúr
válasz Pityu. #25992 üzenetére
Én nem vagyok egy nagy IE fan, de csak azért, mert rondák benne a betűk. Nemt tudom, mit művelnek, de a Firefox sokkal tisztábban jeleníti meg ugyanazt a szöveeget (akár a PH fórumot is), mint az IE. Valahogy olyan darabos a betűk széle.
Innentől kezdve nálam labdába sem rúghat. Régebben azért használt az ember többféle böngészőt, mert hol az egyik, hol a másikk jelenítette meg normálisan a weboldalakat, de mára ez már talán megszűnt -
wutuka
aktív tag
Na mégegyszer,hátha!
Üdv!
Van egy kis gondom. ASUS P8Z77-V alaplap, Core i5 3450 proci.
Legújabb BIOS felrakása után hiába állítom be a BIOS-ban elsődleges vga forrásként az IGPU-t,azaz a proci beépített vga-ját,(és természetesen az alaplap DVI kimenetén van a monitor kötése) egyszerűen nem működik megfelelően a képi megjelenítés.640*480 256 szín...
Azt írja,hogy a rendszer nem talál elég erőforrást. hibakód:12
Eddíg hiba nélkül ment...Lionel Messi : The Best !
-
Speeedfire
félisten
Adott egy weblap amit csak proxy-n keresztül tudok megnézni. Ha router mögött vagyok, akkor hogy tudom beállítani ezt? Vagy simán menni fog?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
acsati
aktív tag
Miért nem tudok semmi programot kiküldeni az asztalra parancsikonként? Jobbklikk - küldés és nem kínálja fel az asztalt. Miért?
-
kungzi
veterán
válasz Steelmanus #25985 üzenetére
köszi, de már mindegy, újra raktam az egész rendszert
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Egy Sony VAIO SVE1512E1EW gépre feltelepítettem egy 32bites Win7-et. Viszont Win7 Drivert csak 64 biteshez találok. Lehetséges az h nincs driver 32 bitesre?
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
semetka
őstag
válasz PumpkinSeed #25968 üzenetére
Ha ugyanúgy megmarad a hiba reinstall-t nyomjak?
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Steelmanus
addikt
válasz kungzi #25949 üzenetére
Nezz be az Esemenynaploba, altalaban azt irja ki hogy nem tudja betolteni az AODDriver4.1 AMD OverDrive Service Driver-t Advanced Micro Devices c:\program files\ati technologies\ati.ace\fuel\amd64\aoddriver2.sys.
Amig nem kerul be a bejegyzes a naploba addig nem enged csatlakozni sem. Termeszetesen probalkozik, ezert tart ennyi ideig, vedd le a tuningot, es ugy probald meg. -
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Elég egy buta kérdéssel álok elétek de hirtelenjébe nem tudom merre induljak.
Adott egy Samsung Rv-510-A02 laptop. Elméletileg beépített Brútusszal, de gyakorlatilag nem tudom előcsalogatni. Eszközkezelő sem látja. Drivert nem tudom felrakni hozzá mondván először helyezzem be / kapcsoljam be a BT eszközömet.
Tessék mondani ilyenkor mi a teendő?
Köszi!
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Megoldható valahogyan, hogy egy rendszergazda joggal nem rendelkező felhasználó el tudjon indítani egy programot parancsikonnal egy másik, rendszergazda joggal rendelkező felhasználó nevében úgy, hogy nem kell beírnia semmit?
A cél az lenne, hogy egy adott program rendszergazda szinten fusson, de az illető ne férjen hozzá a program fájljaihoz, viszont a program igen. Tehát a Biztonság fülön le szeretném venni a felhasználó hozzáférését a program mappájáról, de szeretnék hagyni neki egy parancsikont, amivel elindíthatja a programot rendszergazda módban, vagy még jobb egy rendszergazda jogú felhasználó nevében.
Csak távoli asztallal lesz használva a gép, igazából az adott felhasználó számára mindent le is lehet tiltani, csak 2-3 programot állítanék így be, hogy el tudja indítani, le tudja állítani, mert szerverként üzemel az említett szgép."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Pityu.
nagyúr
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
nagyúr
Ott van mi használja. A windows search indexelés szolgáltatás. Vezérlőpult indexelés alatt ki tudod venni a G meghajtót.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
xcds
őstag
-
nagyúr
Srácok nektek az utolsó frissító kedd óta jó a hanglejátszásotok?Zenéthallgatok és egy kicsit darál, akad, szakadozik. Nekem laptopon (windows7 x64) és gépen (windows8 x64) akad néha a hang. És azóta mióta jöttek a frissítések. Érdekes hogy mindkettőn. A rendszer mse-vel és mbam-al is átvizsgálva, de nem is vírusra gyanakszom.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Amur
addikt
Megoldottam:
-regedit-keresés-beírtam a progi nevét és manuálisan delete a komplett mappára,utána már nem szólt be telepítéskor. Nem tudom ezt mennyire szereti-nem szereti a win7 de müködik a dolog.Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
Amur
addikt
elszállt az egyik winyóm,ahová elég sok progit telepítettem(nem rendszervinyó volt)
most ezeket újraraknám,de beszól hogy már fel van telepítve.
El kellene távolítanom a registry bejegyzéseiket a progiknak,hogy újra tudjam telepíteni.
Ezt hogyan tudnám megtenni? (az uninstall része se fut úgy le a progiknak mert fizikálisan az is a rossz vinyón van)Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
PumpkinSeed
addikt
-
PumpkinSeed
addikt
válasz semetka #25964 üzenetére
Szerintem próbáld meg azt, hogy feladatkezelőben mindent kilősz ami alapvetően nem kapcsolódik a rendszer működéséhez, így kikapcsolod és ha akkor is ezt csinálja akkor a rendszer probléma van.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
semetka
őstag
válasz PumpkinSeed #25916 üzenetére
Kipróbáltam a hibernálást is ugyanezt csinálja mint kikapcsolásnál. Egyszerűen nem tudom miért csinálja ezt.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Winnie The P
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy van-e olyan aki mondjuk Szeged közelében lakik, és használja az időjárás minialkalmazást? Ha igen akkor megkérném arra, hogy egy pár napig figyelje már az alkalmazást, ugyanis nekem is Szeged van beállítva, de néha Algyőt ír ki, és hiába próbálom beállítani nem sikerül. Minden áron Algyőn marad. Egy pár napja már levelezek a Microsoft Magyarország-gal, de ott azt kaptam válaszba, hogy ez nem az Ő bajuk forduljak a Foreca-hoz. Igazából nem értem, hogy miért kéne a Foreca-hoz fordulnom, mivel a szoftvert nem tőlük vettem. De ezt most nem akarom firtatni. Ha sikerülne figyelni valakinek akkor azt megköszönném. Lehet privátban is írni.
Bocsi ha hosszúra sikeredett az írásom.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
m_kovacs
tag
válasz kungzi #25958 üzenetére
Tehát a jelenségnek nincs köze a hálózati kártyához.
Át kell nézni,hogy mik indulnak a win indításakor(autostart,autorun) hátha van közte olyan ami nem feltétlenül szükséges hogy induljon.(esetleg kártevő).
Ha ez sem hoz eredményt, át kell nézni tüzetesen a service folyamatokat,hátha van közte olyan ami
autóstart rendszerindításkor, lehet hogy nem is kellene indulnia, (pl különböző programok updatjai) vagy esetleg kártevő, vagy elég lenne neki a kézi indítás. -
NEMO1968
őstag
válasz m_kovacs #25957 üzenetére
Sz.v.sz nincs köze a LAN kártyához.
Ugyanis ott is,és WiFi-n is így csinálja nálam.
Na WiFi-n talán nem olyan sokáig.
A következő a menet:
WIN indul,LAN ikonon karika pörög,majd sárga felkiáltójel és utána lesz csak net.
Ez 45 másodperc kb.
Volt már modem,router csere is.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
wutuka
aktív tag
Üdv!
Van egy kis gondom. ASUS P8Z77-V alaplap, Core i5 3450 proci.
Legújabb BIOS felrakása után hiába állítom be a BIOS-ban elsődleges vga forrásként az IGPU-t,azaz a proci beépített vga-ját,(és természetesen az alaplap DVI kimenetén van a monitor kötése) egyszerűen nem működik megfelelően a képi megjelenítés.640*480 256 szín...
Azt írja,hogy a rendszer nem talál elég erőforrást. hibakód:12
Eddíg hiba nélkül ment...Lionel Messi : The Best !
-
NEMO1968
őstag
válasz kungzi #25949 üzenetére
Szia!
Nem SSD-n van a rendszered véletlenül?
Ez a hiba nálam is megvan,igaz nem tart ilyen sokáig.
Mikor rákérdeztem itt,többen is jelentkeztek,hogy náluk is ez van.
Az egyetlen közös dolog az SSD volt.
Nem tudtunk rájönni az okára.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
JoceeHunt
őstag
válasz DigitXT #25946 üzenetére
Sajnos a manuális módszerrel sem sikerült.
Ugyanaz:
Felteszi, újraíndításkor írja:
A szervizcsomag konfigurálása nem sikerült. Módosítások visszavonása.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
kungzi
veterán
sziasztok
van egy hatalmas problémám, legalább is nekem hatalmas szóval az van, hogy rohadt lassan csatlakozik fel a netre a gépem, pedig már volt modem/router reset, driver újratelepítés, vírusírtó még nincs fent.
csináltam róla egy videót, hogy mi is a gond(remélem megtudjátok nézni)
mitől van ez? nem tudok egyszerűen rájönni, egyik napról a másikra elkezdte csinálni.
És amíg nem csatakozik fel, maxon pörgeti a procit
Konfig az adatlapomon.
[ Szerkesztve ]
-
-
JoceeHunt
őstag
válasz DigitXT #25944 üzenetére
Kézzel hogy ? Bocs analfabéta vagyok ez ügyben. Linket tudtok adni ahol tölthető?
Megvan a link, csinálom.
Basszus, ránézne valaki melyik is kell nekem?
[link]Ez?
windows6.1-KB976932-X64.exe[ Szerkesztve ]
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Pityu.
nagyúr
Régebben már kérdeztem hogy most már érdeme felrakni windows 7 re az internet explorer 10 et?Mert még mindig olvasok vegyes véleményeket.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
JoceeHunt
őstag
Szaki segítségre lenne szükségem:
Notimon újraraktam a windows-t 64 bitesre való váltás miatt.
A win7 teljesen legális, 208 frissítés már fenn is van.
Most akarja felrakni az SP1-et KB976932, le is tölti, telepíti, majd az újraindítás után amikor indul a windows, kiírja, hogy nem sikerült, és visszaállítja a rendszert.
Ezt már 3x megcsináltam, nem megy fel, utána ismét látja hogy telepíthető.
Mit tudnék tenni?joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
jozsi252
veterán
Illetve az lenne még a kérdésem, hogyha a rendszerwinyót átdugom másik Sata portba, így tesztelvén le hogy jó-e az a port, akkor a win 7 képes felállni minden további nélkül másik portról is?
iPhone 16 Pro Max
-
Francia91
veterán
válasz stvnppp #25936 üzenetére
A Feladatkezelőben, a Teljesítmény fülre ha rámész, van alul egy olyan, hogy "Erőforrás figyelő". Arra katt, és a Memória fülön tudsz nézelődni. Én körülnéznék, hogy mi indul a Windows-zal, és kigyomlálnám az automata indulásból, azt, ami nem kell. Adobe Reader, Office cuccai pl szeretnek a Win-nel indulni, meg sok más egyéb. elsősorban ezt tudom ajánlani, ha ez nem válik be, akkor máshol kell körülnézni.
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Van egy win7-tel használt laptop, amin mostanában nagyon betelik a RAM. Korábban [ez] nem volt jellemző, de mostmár a programindításokat is nagyon belassítja!
Van olyan funkció/program, ahol/amivel meg tudom nézni pontosan mi használja a memóriát?
A feladatkezelő mennyire pontos? svchost.exe-nek kell [ennyi] példányban futnia? Mit lehet ez ellen tenni?
A válaszokat előre is köszönöm! -
jozsi252
veterán
Raktam most fel friss audio drivert,fel is rakta, majd restart, és addig jutott csak el a boot, ameddig kiírta hogy win indítása, és itt kampec. Restart, del, és nem látja a Crucial ssd-t. Gép kikapcs, kábelek ki, sata kábel kicserél, most jó úgynéz ki.. Akkor ezek szerint nem win - driver hiba lesz. Lehetséges hogy az SSD-vel lesz valami
Akkor ha nem lesz jó jöhet a gariztatás 1.5 éves csak.
Azt szeretném még megkérdezni hogy ezen kívül van egy 2 terás winyóm. Ha elviszem gariztatni az SSD-t akkor a jelenlegi állapotban van rá lehetőség hogy lecsípjek pl 60 gigát az OS-nek amíg kész nem lesz a winyó? Ha igen akkor mi lenne ennek a menete? Köszönöm előre is
iPhone 16 Pro Max
-
brd
nagyúr
válasz jozsi252 #25933 üzenetére
Ja hogy SSD, akkor arrafelé keresném a hibát, kábelezése/tápellátása (kontakthiba), vagy maga az SSD is lehet a hibás, esetleg néznék egy frissebb firmware-t hozzá. A driverhibától/RAMhibától inkább kékhalál lesz, ritka az, hogy merevre fagy tőle a gép.
The only real valuable thing is intuition.
-
jozsi252
veterán
Az lehetetlen mert van egy túlfeszvédő, meg egy szünetmentes is a hálózatomba. Illetve minden le van védve túlfesz, áramingadozás ellen. Illetve ezt eddig csak COD 2-be csinálta, sehol máshol nem. fél óra - óra játék után. És ezt ma kezdte el, már 3x csinálta.
Egyedül az idegesít hogy miért nem találja az SSD-t amiről kellene bootolnia A gépet szétszedtem, kábeleket átnéztem, minden rendbe van. Most a COD 2-őt leszedtem, és feltelepítem újra. Ha ez sem oldja meg akkor éjszakára itthagyom a gépemet egy memtest-re, ha nem talál semmit, akkor félek tőle hogy egy hibás driver okozza a win-be. Újratelepítem azokat is, illetve ha ezek után még mindig rossz, akkor az SSD marad, bár nem ír ki hibát a HD Sentinel. Szóval teljesen tanácstalan vagyok
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
föccer
nagyúr
válasz kengyel #25929 üzenetére
Tudtommal nincs ilyen. A 32 bites programok alapértelmezett telepítési könyvtára pedig az Program Files (x86)
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Egy kérdésem lenne. Hol találom Win7 x64 ben a win32 mappát ? Előre is köszi .
kengyel
-
jpisti
senior tag
Helló mindenkinek!
Döglődik a laptopom és tervezem egy új beszerzését, ezen Win7 Home Premium SP1 van, gyakorlatilag ezzel vettem 2009 végén. Most is egy Win7-re szándékozom váltani, de nem tudom, hogy miként lehetne gyorsan, egyszerűen és a legalaposabb módon átköltözni a régi rendszerről az újra? Illetve ha esetleg Win8 lesz akkor mik a lehetőségeim?
A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
Winnie The P
őstag
Mi a baj már megint a PH-val, néha 503-as hibát ír ki?!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Elég fura dolog történt a legutóbbi 5 percben. Bent vagyok játékban, COD 2 éppen, erre egyszer csak megfagy az egész. Se alt f4 sem pedig ctrl alt del-re nem reagál a gépem. Restartot nyomok a házon, Asrock logo pár másodpercig ottvan, aztán kiírja ezt hogy
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.
hiába nyomok le 1 billt, ugyanezt dobja ki. Majd nyomtam még 1 restartot és utána állt csak fel a rendszer. Ez valami pillanatnyi elmezavar volt a gépnél, vagy ti mit tippeltek, mi okozhat ilyen parancsot? HD Sentinel nem ír ki semmit a winyóra hogy rossz lenne.
Köszönöm
iPhone 16 Pro Max
-
roPHka
senior tag
Mindenen túl vagyok.
A telepítő nem fagy le, csak egyszerűen megáll, mintha nem akarná rendesen olvasni a lemezt, és van hogy erre is hivatkozik. Most hirtelen nem tudom milyen hibaüzenettel, de van hogy leáll 10, 20, 30 perc múlva, attól függ mire rakom a BIOS-ban az IDE-SATA-RAID beállításokat.
Eddig egyikkel sem jártam sikerrel, volt hogy 1 órát hagytam, ment, próbálta olvasni a lemezt, de látszólag nem ment neki, de mintha nem is igazán olvasta volna rendesen.
Természetesen a lemezt át tudom másolni ugyanazzal az ODD-vel másik gépre.
Igazából nem kábel, nem hardverhibajelenségről van szó, egyszerűen csak vmi beállítás bios-on belül, de nem tudom már hogy mire állítsam.
Most USB-ről sikerült rendszert tennem rá, de úgy hogy biosban az AHCI módhoz meg ilyesmikhez nem nyúltam, úgy hagytam ahogy eddig voltak, és ahogyan ezidáig optikai meghajtóról nem sikerült rá rendszert telepíteni. Sajnos nem igazán értem hol a hiba. -
semetka
őstag
válasz PumpkinSeed #25916 üzenetére
Ennek mit tudok csinálni?
-
brd
nagyúr
válasz roPHka #25919 üzenetére
Kábelt és házat cseréltél már (az első csak félig vicc)? A telepítő lefagy, vagy csak olyan, mintha nem tudná olvasni a lemezt (SHIFT+F10-re pl. előjön a parancssor?)? Ugyanazzal a kábellel, és optikai meghajtóval a telepítőlemezt file-onként le tudod másolni egy HDD-re?
-
roPHka
senior tag
A te lapod, igen
De nem a vinyó a hibás, mert 100%-os. Múlthéten hoztam egy konfigban.
Néztem előtte egy Gigabyte lappal is, amire azt mondtam sz@r, de ezekszerint nem a lappal van a gond, mert a Te Asusoddal ugyanezt műveli a gép.
Nem a lapok, nem az optikai meghajtók, nem a táp, nem a memória, nem a procik a rosszak.
Nyersanyagból 2 féle van, Verbatim és TDK. 4-5 fajta Windowst már kivéstem rájuk, Mindegyikkel ugyanaz a gond.
Már próbáltam mindenféle opciót BIOS-on belül de semmi.
Mondjuk most annyit csináltam hogy USB-ről telepítek, azzal megy, de optikai meghajtóról miért nem? Se ide-s, se sata-s optikával nem telepít, és nem a lemez a gond, mert már használtam őket és jók voltak.ui.: vinyó amúgy SATA1-es porton, ODD SATA2-es porton.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz roPHka #25917 üzenetére
Nem lehet hibás sectoros a HDD? A S-ATA HDD a 0-ás portra van kötve? Amúgy ha ez az én volt alaplapom, akkor annak biztos nem az alaplap az oka, mert én Win7-et nyüstöltem rajta pár hónapig. Mondjuk én USB-ről telepítettem rá.
-
roPHka
senior tag
Sziasztok!
Egyszerűen nem találok semmi használható infót, sehol.
Adott egy Asus M2N-VM DH alaplap. SATA-s vinyóval és SATA-s optikai meghajtóval működne a gép, de Windows 7-et semmi pénzért nem tudok rátelepíteni.
Hozzáteszem, próbáltam már másik optikai meghajtóval, másik, ide-s vinyóval is, másik táppal, minden cserélve volt, már a 3. fajta oprendszert próbálom, 2 féle nyersannyaggal, de semmi.
Fájlok kibontásánál megáll. Azaz a gép megy, de onnan nem megy tovább, 2 óra múlva is 0%-on áll.
Feltételezem hogy az AHCI mód a probléma, de akármire állítom biosban nincs változás.
Drivert pedig nem tudom hogy pontosan melyiket kellene hozzá használni, ha egyáltalán kellene.
A telepítő lemezekkel amúgy nincs gond, notikra már telepítettem velük gond nélkül, de most 2 asztali géppel is problémám támadt.
A fenti az egyik, a másik pedig egy Gigabyte EP31-DS3L típusú alaplappal ellátott gép lenne.
Valaki esetleg részletesen leírni hogy mi a pontos teendő hogy végre egy nyamvadt Win7-et feltelepítsek?
XP gond nélkül felment, de nem azt szeretnénk a gépre. -
semetka
őstag
válasz PumpkinSeed #25914 üzenetére
Nem tudom ,még nem próbáltam. Van tipped,hogy mi lehet?
-
Bobó_20
aktív tag
-
Winnie The P
őstag
válasz zsolt1129 #25904 üzenetére
Van egy program aminek a segítségével meg lehet nézni, hogy mi okozza a kék halált. Ha nem ismernéd bluescreenview. Ja és tud magyarul is, igaz a nyelvi fájlt külön kell letölteni.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt1129
addikt
válasz Winnie The P #25903 üzenetére
Értem. Még próbálok vele pár dolgot,majd irok,ha nem sikerült megoldani. Köszi
-
Winnie The P
őstag
válasz zsolt1129 #25902 üzenetére
Szia!
Én nem így csinálnám.
Először is kideríteném, hogy mi okozza kék halált. Ha megvan a hiba oka akkor azt megpróbálnám orvosolni. Ha ez végkép nem sikerülne és mindenképpen új rendszert kéne rakni akkor adatmentés és formázás után mehet az új rendszer fel.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok! Lehet láma kérdésem lesz,visszaolastm a topikot is,de biztos ami biztos alapon inkább megkérdezem. Egy ismerős gépével kinlódok, kék halál problémával,de ez most nem is erre a topikra tartozik. Namost ha újrahúznám a wint és csinálnék egy biztonsági mentést,akkor az újratelepitett win7-re azt be tudnám tölteni,anélkül,hogy sérülne valamelyik program? Van pár szakmai progi rajta,úgyhogy azokat szeretném ha sértetlenek maradnának. Szerintetek? Köszi mindenkinek előre is
-
Francia91
veterán
válasz bprubin #25898 üzenetére
Próbáld meg EaseUS Partition Master 9.2.1-vel, ingyenes és elég jó partícionáló program, eddig nem volt gondom vele. A Windows beépített kezelője nem mindig áll a helyzet magaslatán. A linken le tudod tölteni, a lap alján
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 990 Ft-tól!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig