- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Linux haladóknak
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A msdownld.tmp könyvtár törlés után kb. 30 percre újra megjelenik. Tudja valaki, hogy mi a fene használja folyton és hagyja a gépen tök üresen?
-
fdisk
őstag
Erre tud vki választ adni,h lehetséges-e?
Az os egyébként több mint 2 éves volt.Egy nagyon fontos dolog kimaradt a kérdéseim közül.
Elég sok proginál csinál olyat,h nem telepíti fel,vagy ha már feltelepült akkor indítás után leáll az adott progi.(általában ha egyszer leállt,utána már soha többé nem indul el,mindig leáll.Ergo az a progi utána használhatatlan.)
Sokszor az ntdll.dll a hiba oka.
Megpróbáltam,úgy hogy külön leszedtem azt a dll-t,de tc-ből nem engedi felülírni az eredetit.
Egy példa:
Mi a tökömért csinál ilyet?[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
zorzy4
addikt
Sziasztok. Lehet hogy nem win7 probléma de valahol el kell kezdenem. Az op rendszer ssdn van. Ha épp nem megy a merevlemez és kikapcsolom a gépet, akkor előtte mindig felpörgeti. Hol hete ezt kikapcsolni?
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
fdisk
őstag
válasz Steelmanus #25271 üzenetére
Kipróbálom ezt a megoldást is.
Remélem jó lesz.
Köszi a segítséget!A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
PumpkinSeed
addikt
-
jeni
félisten
Üdv
A frissítés nagyon elbaltázott valamit a rendszeremben,mert nem is lehet megtalálni (hiába megyek rá a minialkalmazásra arra kattintva,nem is reagál) a tapétán a minialkalmazásokat.Ezt is próbáltam,végig menve mind OK,Újra indítottam és akkor se jönnek be az minialkalmazások.
Mi lehet a gond?
Windows 7 pro magyar változat van fent a gépemen.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz Pityu. #25287 üzenetére
nyugodtan telepítheted, semmi baja, ez már teljes verzió.
(az IE9-et magasan veri)szerk: nálam igen, plugineket is szépen kezeli, flash, java stb, a HTML5 és CSS3 kezelése is egész jó, persze nekem se első számú browser (Firefox párti vagyok a kiegészítők ill. a testre szabhatóság miatt), de átlag felhasználásra tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PumpkinSeed #25288 üzenetére
Akkor lehet várni kell még vele
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
Szabad már telepíteni win 7 re az Internet Explorer 10 et?Nem szarakodik már mint anno olvastam,már nállam bent van a frissítések közt
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
nagyúr
válasz kungzi #25281 üzenetére
Bios, Advanced, és ott az usb-nél ha kikapcsolod az usb3 -at meg a legacy mod-ot? Lehet az kavar be neki.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
andris811
tag
válasz gerisz23 #25270 üzenetére
Igen, már rájöttem, hogy lehetetlen az eredeti elképzelésem. Viszont a boot nem működik, akkor sem, ha pendrive-ról próbálom, nem csak a dvd-ről. Szerintem elviszem szervizbe, mert fogalmam sincs mi a baja...
(#25257) PumpkinSeed: Már kivettem a hdd-t, úgy sem bootolt dvd-ről/pendrive-ról...
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz kungzi #25275 üzenetére
Biosba állítsd be a legacy usb-t és akkor nem fog elmenni telepítés közben.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
kungzi
veterán
Hali
Surgos!!!
Win8 van a gepen, usb-rol visszaraknam a 7-t, de mikor belep a telepitobe kikapcsol a billentyuzet es az eger is. Nem tudok veluk mit csinalni. Segitsetek, surgos. Koszi
-
nagyúr
válasz redhunter #25273 üzenetére
Szerintem szolgáltatói hiba lesz. Nekem a multhéten volt ilyen problémám. Nem is beszélve arról, hogy a 8 megás netem, még az 1-et sem érte el. Annyira jó volt...
[ Szerkesztve ]
-
redhunter
senior tag
Tud esetleg valaki abban segiteni hogy Win 7 rendszeren pár napja a modemem bontogatja a kapcsolatot. Az az érdekes hogy ilyenkor amikor nincs internet akkor az mégis ugy érzékeli hogy csatlakoztatva van de én nem birom bontani és ujra inditani hanem csak a gép ujra inditás segit.Nem tudom hogy ez ide tartozik e vagy a modem szarik be lassan?
PSN - RedFoxHun
-
DS39
nagyúr
válasz Steelmanus #25271 üzenetére
A YouTube videókhoz nincs köze a Firefox hw gyorsításának, a Flash playernek külön van hw gyorsítása, és ott az számít.
-
Steelmanus
addikt
A hw gyorsitast kapcsold vissza, mert egyszerubb atirni egy konfiguracios erteket az FF-on belul.
A FireFox topikban olvashatod.
Ha kikapcsolod a gyorsitast akkor elvesztes minden olyan funkciot amit arra optimalizaltak.
Pl a YT videokat nem a videokari szamolja hanem a proci. Igy ha tobb dolgot csinalsz a gepen pl dolgozol, akkor a procit terheled es esetleg lassulnak a megnyitott munkak.[ Szerkesztve ]
-
gerisz23
őstag
válasz andris811 #25250 üzenetére
Ha gond van a bootal a másik gépeden,akkor egy telepített rendszer hogy indítana el?amúgy próbáltam,ha más pl az alaplap akkor nem fog indulni a telepített vezérlők miatt.Jártam már úgy,hogy zsír új gépen a dvd olvasó volt rossz,azért nem bootolt lemezről
Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
Krystal_s
addikt
válasz PumpkinSeed #25261 üzenetére
Nálam a régebbi p4-es noti biosban is volt network booting lehetőség, de nem próbáltam, mert nem olyan egyszerű használni a leírások szerint.
A klónozást én megpróbálnám. Tudom nem 100%, hogy működni fog (eszközfüggő), de hátha és a semminél jobb lenne egy olyan gépen, amire máshogy nem lehet rendszert telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Baluka71 #25263 üzenetére
Lehet, hogy a másik vinyó a Channel 2-n van vagy a Channel 3-on. A Controller se biztos, hogy 0-s.. Meg kéne nézni a pontos helyét a másik vinyónak a Device Manager-ben.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
brd
nagyúr
válasz utgyuru #25265 üzenetére
Próbálj meg csinálni a Win7-es partícióra is egy működő bootmenüt: aktiváld a Win7 partícióját, húzd le a másik HDD-t, indítsd el a telepítőt, és ott, vagy automatikus javítás (és ezt csináld meg 3x, úgy, hogy a telepítőt is közben újraindítod), vagy ugyanitt a parancssorba:
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcdThe only real valuable thing is intuition.
-
Bjørgersson
félisten
Meg lehet valahogy oldani, hogy bizonyos programok ne tudják használni a mélnyomót, csak a két hangszórót?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
utgyuru
aktív tag
Service Pack 1 telepítésénél folyamatosan 0x800F0A12-t kapok.
Próbáltam innen mindkettőt, de nem jó. Van a gépem egy másik HDD-n egy linux, meg bootloader, próbáltam ,hogy kihúzom addig azt a vinyót, de akkor bootolni se tudok. Mit csináljak? -
petya84b
tag
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy a Win 7 enterpriseban levő rendszer visszaállításnál be lehet azt állítani hogy minden újraindításnál állítsa vissza a korábban beállított állapotot? Vagyis ha bármit állítgatnak a gépen letöltenek telepítenek és kikapcsolják a gépet a köv indításkor újra a tiszta win 7 legyen ott. Vagy ez csak másik programmal működik?
-
Baluka71
tag
válasz spiritex #25211 üzenetére
Szia
Megcsináltam:
reg.exe add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci\Controller0\Channel0" /f /v TreatAsInternalPort /t REG_DWORD /d 0x00000001reg.exe add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci\Controller0\Channel1" /f /v TreatAsInternalPort /t REG_DWORD /d 0x00000001
De csak az egyik winyó tűnt el az eltávolítható USB eszközök közül.
Q8400@3330, Giga EP35-DS3R, 2*2+2*1 GB Black Dragon 800 dual kit Cl4, Gigabyte HD7970, Hyper TX2
-
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy Windows 7 Pro rendszerrel telepített gép. Egy Asrock M3A UCC alaplap van a gépben és sehogysem lehet a hang drivert felrakni mert ezzel a hiba üzenettel leáll a telepités: 1607 unable to install installshield scripting runtime.
Minden más program feltelepül kivétel nélkül csak a hang nem akar. Via VT1705 audio chip van az alaplapon. Próbáltuk az Asrock oldlaán lévőt is és a Via oldaláról elérhető legfrissebet is. Frissen telepített windows 7-ről van szó. Ultimate, Home Premium és Professional verzióknál is ez a helyzet. Frissítések felvannak rakva és mégsem jó. Szolgáltatásoknál nézve is minden jónak tünik még az elérési útvonal is.
Mi lehet a probléma?[ Szerkesztve ]
.:: iPhone 13 Pro 128GB ::. Fanatec CSR Elite Wheel - CSR Elite Pedals
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Krystal_s #25260 üzenetére
P3-as gépeknél a network booting sajnos nem támogatott, az első lehetőségre én is gondoltam, és a telepített operációs rendszertől függően a telepítő lemez helyre is állítja mindenféle állítgatás nélkül. De mivel, i3-ról vált Pentium 3-ra olyan anomáliák jelenhetnek meg a futó rendszerben amit a driverek kicserélése nem tudna kiküszöbölni. Elképzelhető az is, hogy hiba nélkül megy 3-4 évet, de az is lehet, hogy hibákkal lesz teli. Ez kétesélyes.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Krystal_s
addikt
válasz andris811 #25253 üzenetére
Én úgy próbálnám meg, hogy klónoznám Win7-et a külső vinyóra Macrium Reflect-el. (Ghostolás topikban van leírás, ha nem tudod hogyan kell)
A másik gépen talán elindulna a Windows, majd minden drivert el kell távolítani és a nyomokat is takarítani...
A másik lehetőség a Network booting, amennyiben van ilyen lehetőség az adott gép biosban, de ez már bonyolultabb dolog. -
andris811
tag
válasz PumpkinSeed #25255 üzenetére
Passz... Átraktam biosban elsődlegesre a dvd-t/pendrive-ot, de mindig átugorja a rendszerindításkor... Ezen a gépemen működnek, úgyhogy valami azzal a géppel van
-
fdisk
őstag
Tegnap tettem újra az os-t.(win 7 64)
Ez a betűhiányos állapot mitől lehet?
Ha ráviszem a szövegre az egeret akkor helyre ugrik,és normálisan látszik minden betű.[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
andris811
tag
válasz PumpkinSeed #25252 üzenetére
Az enyémben i3-as proci, a másikban pedig p4. Tehát ez egy kicsit újabb gép... A másiknak nem is tudom a pontos adatait De közben rájöttem, hogy usb külső merevlemezre nem is engedi telepíteni a Windowst, a gépbe betenni pedig nem tudom, mert nekem SATA csatlakozóim vannak, a hdd pedig IDE-s... Úgyhogy nem tudom, hogy tudnám megoldani.
-
-
Monyos
aktív tag
Mivel formázta a vinyót és egy új rendszer került a helyére, így lehetetlen azt a kulcsot visszahozni + elmondása szerint csak simán "ctrl + C -> ctrl + v" -vel másolta át a fájlokat. Tehát erről a kulcsról ő nem is tud, ezért érdekes a dolog.
Hát akkor megmondom neki, hogy kuka az összes adat amit "megmentett".
Azért köszönöm a segítséget mindenkitől!
[ Szerkesztve ]
-
andris811
tag
Sziasztok!
Szeretnék feltelepíteni egy windows 7-et egy külső hordozóban lévő merevlemezre, erről a gépemről, amit aztán át tudnék vinni a másik gépünkre, amin az lenne a fő oprendszer. Ennek oka az, hogy a másik gépen valami gond van a boot-tal, így nem tudom azon telepíteni a windowst.
Megoldható ez valahogyan? Csak egyszerűen telepítsem fel arra a merevlemezre, és utána tegyem vissza a másik gépbe?
Köszi! -
vlevi
nagyúr
válasz Tommi000001 #25242 üzenetére
"elfogyott a 30giga hely amit a win7 nek szántam."
Harminc gigára az üres telepítés is csak cipőkanállal megy fel, nemhogy egy belakott rendszert hónapokig használjak úgy. 100Gigás partíción van, és igaz, hogy be van kapcsolva egy kicsi page file (de nem 6Giga), és így körülbelül 52G a C partícióm. Mondjuk én szándékosan azért hagytam neki sok helyet, hogy ne legyen szükség az állandó babusgatásra, törölgetésre, azért, hogy ki ne fogyjak a helyből.
Bazi nagy könyvtár a Windows\WinSxs , 5-6-10giga is lehet, de nem ajánlott törölni, mert ott az alkalmazások működéséhez szükséges DLL-ek vannak.
Esetleg próbálni a frissítési előzmények, vagy mi a bánat törlését, ha van még olyan.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Monyos #25194 üzenetére
+ ennyit találtam még róla a neten: "Green files names indicate that they are encrypted files."
Nem hiszem el, hogy nincs megoldás rá.
De akkor valószínűleg tényleg azért lettek titkosítva, mert "szoftverhamisítás áldozatává vált". Simán egyik partícióról a másikra másolástól nem lesz titkosított egy fájl.Ha nincs meg a titkosítás feloldásához szükséges kulcs, akkor bizony elfelejtheted a file-okat, ez a lényege az encryptálásnak. A szoftverhamisítás áldozatává vált nem csinál ilyet. Ezt a felhasználó csinálta a file-okkal.
Ha a megfelelő kulcs elérhető, akkor ez segíthet (a kulcsok helye is le van benne írva).The only real valuable thing is intuition.
-
Monyos
aktív tag
válasz spiritex #25211 üzenetére
Na felraktam total commandert, de ott is ugyan ez van. "Hozzáférés le van tiltva."
KÉP1 KÉP2Takeownership-et is felraktam. Az sem segített.
+ Az általad linkelt Microsoft oldalán található leírás sem működött.Én már feladtam.
Még talán megpróbálom linux alól elérni a fájlokat, vagy felesleges kört futok vele?De továbbra sem értem, hogy fordulhatott ilyen elő nála, hogy az illető saját fájljait titkosítja a Windows.
Magyarul tényleg csak az előző Windowshoz tartozó felhasználó érhetné el a fájlokat, ahhoz a fiókhoz lett titkosítva valamiért, de az a rendszer formázva lett.Bárkinek bármi ötlete van, örülnék neki.
Esetleg írok a Microsoftnak.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Először ki kellene találni, hogy mit szeretnél. BIOS-ban váltogatás nélkül indítani mind2 OS-t a Windows-zal felkerülő bootmenüből? Vagy mindegyik legyen a saját HDD-jén, és a BIOS-ból váltogatsz?
Ez biztos nem jó:
Entry #1
Name: Windows XP
BCD ID: {default}
Drive: C:\
Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exemert XP-nél Bootloader Path: \ntldr-t kellene láss. Ezt rosszul hoztad létre.
The only real valuable thing is intuition.
-
PumpkinSeed
addikt
appdata nem foglal sokat?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
őstag
rendszer visszaállítási pontok törlése?
-
Tommi000001
aktív tag
Helló
Olyan problémával fordulok hozzátok...hogy elfogyott a 30giga hely amit a win7 nek szántam.
Már próbáltam a hibernálást törölni,lapozófájlt,és a hely felszabadítását a win7en belül és TuneUp util el is.SAjnos ezek nem hoztak eredményt.
Mit tudtok ajánlani?
Nagyon kell legalább 2 giga föggetlen hely a win7 meghajtóján
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
Yooha
aktív tag
válasz Steelmanus #25235 üzenetére
Ezt olvastam előtte, de ez is azt írta, hogy minden beavatkozás nélkül kellett volna működnie a dual bootnak, mivel ax XP-re telepítettem a win7-et, és nem fordítva.
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
Peter Kiss
őstag
válasz Peter Kiss #25237 üzenetére
Az USB-ről történő telepítés kavart e az agyának valamilyen oknál fogva. Nem mai darab.
-
Peter Kiss
őstag
Sziasztok!
Windows 7 telepítési gondom van, a helyzet az, hogy a telepítő látja a SATA lemezeket, de nem képes rendszerpartíciót létrehozni. A lap egy Asus P5KPL-CM ICH7-tel, a BIOS-ban már kipróbáltam nem egy IDE/SATA konfigurációt, de nem akarja az igazat.
Ötlet?
Köszi!
-
Steelmanus
addikt
válasz Sub-ZeRo #25232 üzenetére
Igen mar latom, akkor talan itt egy kis segitseg a Kolleganak.
(#25230) Yooha Windows 7 telepítése XP mellé.
-
nagyúr
válasz Steelmanus #25231 üzenetére
Mások a betűjelek, szerintem két különbözőre rakta fel.
-
Yooha
aktív tag
Update: A lenti beállításokkal mégis inkább csak a win7 indult el bootképernyő mellett. Az XP indítási kísérletre az ismeretlen, egyoldalas hibaüzenet, amiben van sok 0 (ennyit jegyeztem meg). Nosza, a win7 alatt mondtam az easybcd-nek, hogy akkor törölje a win7 bejegyzést és maradjon az XP. Erre most az XP indul szó nélkül. Az easybcd szerint most ez a helyzet:
There are a total of 2 entries listed in the bootloader.
Default: Windows XP
Timeout: 5 seconds
Boot Drive: C:\Entry #1
Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exeEntry #2
Name: Windows7
BCD ID: {9af1762a-8cd9-11e2-a9b0-6cf04971eeca}
Drive: W:\
Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe(ez, ha jól látom, ugyanaz mint az előző)
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
A régi XP-m mellé, gondoltam felteszem a win 7-et. Minden fórumon azt olvastam, hogy ő felismeri az XP-t, és lesz egy dual boot képernyő, ahol kiválasztom a megfelelő oprendszert és minden szép és jó. Na nem ez történt. Arra nem emlékszem, hogy milyen variációval indult az itt-az-OS-hol-az-OS játék, de az easyBCD és a BIOS bootsorrendjének variálgatásával sokféle kombinációt sikerült létrehoznom:
1. Elindul az egyik OS szó nélkül, mintha a másik nem is lenne.
2. Van dual boot képernyő, de csak az egyik indul el, a másik hiányzó NTLDR-ről beszél.
3. Van dual boot képernyő, de csak az egyik indul el, a másik esetén restartol a rendszer.
4. Van dual boot képernyő, de egyik sem indul el. Az egyiknél restart, a másiknál ismeretlen hibaüzenet vár.Amit most tudok: Megmondtam XP alatt (a másik nem indul) az easyBCD-nek hogy a C-n lakik egy XP, a W-n lakik egy win7. Mindkét oprendszer magát hiszi C-nek, a másiknak egy másik betűt kellett adnom, de ez normális gondolom. X lett az XP, W a win7 betűjele a másik OS alatt.
Ha most a az XP vinyóját (nem egyen laknak) állítom be elsőnek a bootsorrendben, akkor van bootképernyő, de csak az XP indul el. Ha a win7-ét, akkor hiányzó NTLDR fájl hiba. Szóval, mik a jó beállítások?A fájl easybcd alatt
There are a total of 2 entries listed in the bootloader.
Path: C:\Boot\Backup 2.bcdDefault: Windows XP
Timeout: 5 seconds
Boot Drive: C:\Entry #1
Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exeEntry #2
Name: Windows7
BCD ID: {9af1762a-8cd9-11e2-a9b0-6cf04971eeca}
Drive: W:\
Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exeÉn a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
Krystal_s
addikt
válasz zolee0307 #25227 üzenetére
Ezt még próbáld meg. Feliratok megjelenítése a Windows Media Player programban
-
zolee0307
őstag
válasz Krystal_s #25226 üzenetére
Köszi, ezt már próbáltam, de nem működött nekem, mondjuk azóta már újra lett rakva a win.
Kolléga most mondta, hogy állítólag jött frissítés a wmplayerhez és kezeli a feliratot már. Vki tud ilyenről?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Krystal_s
addikt
válasz zolee0307 #25225 üzenetére
Szia tudja kelezni, csak kell hozzá egy kis szűrőt telepíteni.
Bővebb leírás itt... -
zolee0307
őstag
Kiprobálom ezt az xbmc-t, aztán meglátjuk hogy fog tetszeni. Az viszont idegesítő, hogy a microsoft nem tudja a feliratkezelést megoldani.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
vlevi
nagyúr
válasz zolee0307 #25219 üzenetére
MPC-HC és az XBMC is tud magyarul, mindegyikben lehet hangsávot feliratot, váltani, átszínezni, méretezni, satöbbi. Kijelző képfrekvenciát a filmhez tudják igazítani, ez a 24p filmeknél érdekes lehet.
A kettő között a különbség az, hogy az MPC-HC egy egyszerű médialejátszó. Intézőből ráklikkelsz a filera, bejön az MPC, kilépsz.
Az XBMC viszont ezzel szemben egy komplett média center akar lenni. Adtak is ki belőle XBMCUbuntu néven olyan változatot, ami rögtön az XBMC felülettel bootol be.
Az XBMC pl. nagyon jól kezeli a DVD ISO-t, teljes menüvel, satöbbi, ahogy kell. Pont, mintha tényleg beraktad volna a lemezt a lejátszóba. Az MPC viszont sajna nem.
VLC-t is néztem, de az valahogy engem annyira nem fogott meg. De lehet, csak annyi volt a "bűne", hogy már belaktam az MPC-t, és lusta voltam újra keresni a menüpontokat, hogy a VLC-t hogyan tudom beállítani.[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
Urak, a tálcára kitett programokra ha jobb gombbal kattintunk előjön egy 10 elemes előzmény lista.
Be lehet állítani valahol, hogy többet mutasson egyszerre?Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
zolee0307
őstag
Mèg ezt az xbmc-t néztem. Mindenképp kellene olyan lejátszó, ami kezeli a feliratot is, na még alszok rá egyet. Ez az xbmc szimpatikusnak tűnik, melyik kezelhetőbb? Jó lenne, ha magyarul is tudna.
-
nagyúr
-
prebuds
aktív tag
Van egy gép, amin XP fut. Csak CD-olvasó van rajta, és USB-ről nem tud bootolni. Hogyan tudnám felrakni a win7-et rá?
-
utgyuru
aktív tag
válasz PumpkinSeed #25212 üzenetére
És most mit csináljak, hogy befejezze, amiket már letöltött ? Azóta ugyanott áll.
-
Redzsináld
csendes tag
Eredeti 32 bites Win7 Prom van, egyetemi licence. Ha letöltök egy RTM 64 bites ISOt (ami az első hsz.-ben van), azzal menne a 32bites kulcsom ?
[ Szerkesztve ]
Sadness is beautiful, Loneliness is tragical..
-
PumpkinSeed
addikt
válasz utgyuru #25207 üzenetére
Szerintem ha nem használod teljesen felesleges ilyen marhaságokat feldobálni. A Windows Update beállítások módosításánál kapcsolj ki mindent és soha többet nem zaklatnak ezzel. Ha esetleg egy új frissítésre lenne szükséged akkor manuálisan keresel frissítéseket és minden meg van oldva.
-
spiritex
veterán
válasz Monyos #25202 üzenetére
Lényegében ugyanaz, ez annyival erősebb, hogy beépül a rendszerbe és emiatt talán inkább működik.
DE!
Találtam nektek egy ilyet, ahol tudnak a problémáról és le van írva a megoldás: KATT. Szerintem a 3. probléma utal a ti esetetekre. Két megoldást is adnak rá, plussz egy Automatikus javítást eszközölő kis programot.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
vlevi
nagyúr
válasz zolee0307 #25199 üzenetére
Én még soha sem telepítettem extra kodek pakkot semmilyen windows alá. A WIndows Media playert nem használom ilyen célokra.
Egyéni szimpátia alapján mindenki választhat a VLC, MPC-HC, XBMC, saötbbi közül, neki melyik tetszik, mindegyik saját belső kodekeket használ, amivel nem fossa tele a rendszert. Viszont mindegyik működik. -
utgyuru
aktív tag
Sziasztok!
Raktam fel frissítéseket, feldobott egy ablakot, ahol kiválaszthattam, mit akarok felrakni, messenger, outlook pack nemtom, ahonnan lehetett, kivettem a pipát de live essentials-t meg anyámkínját így is kaptam. Mikor felrakta, dobta a bejelentező ablakot, de mivel nem használom, csak bezártam. A windows update ablakban meg most ott áll a csík, hogy Live essentials telepítése, de nem egy tovább. Mit csináljak? Egyáltalán muszáj ezeket felrakni, nem is használom, azt se tudom mire jó.
-
smekone
tag
Sziasztok srácok lenne egy gyors kérdésem most raknám újra a gépem és a kérdés az hogy a win7-nek melyik verzióját tegyem fel melyik a legjobb inkább játszok a gépen meg filmezek 4 gb ramom van ( arra gondolok hogy ultimate vagy professional vagy enterprise?) Előre is köszönöm
-
acsati
aktív tag
Nahát, ez furcsa! Ugye írtam, hogy nem működik a Windows Upate, se a Windows Defender. Próbálkoztam Microsoft supportos fix it nevű programokkal, semmi se segített. Gondoltam, akkor berakom a Win 7 telepítő lemezt és csinálok egy javítást. Egész sokáig tartott, majd a végén kiírta, hogy nem sikerült... De semmi okot, vagy miértet nem írt. Mit tegyek? Új rendszert nagyon nincs kedvem telepíteni emiatt :/
-
fulton
addikt
sziasztok
Szeretném a segítségetek kérni.
árramszünet volt a napokban amikor i botolás közben elszállt az áram.
Mikor bekapcsoltam valami Startup Repair jött be ami lefutott vagy 15 perc alatt.
Végén kikapcsolt a gép, majd mikor bekapcsoltam minden rendben volt.Azonban még egy áramszünetet sikerült elcsipnem ma botolás közben, mire megint csak ez lett az eredmény. Azonban most azt írja hiába fut...nem tudta megjavítani
"startup repair" cannot repair this computer automatically.Ha a finish re megyek leáll a gép, majd miután bekapcsolom windows botolás után kék halál majd újraindul és repairhoz jukadok ki. Már lefuttattam 4 szer de semmi eredmény.
Mit tanácsoltok?Félek ujra kell rakni a win7 et, viszont akkor a winxp -t is, mivel az is fent volt mint 2ik partició a munkám miatt.
Előre is köszönöm.Még annyit: a win xp elindul. Illetve ha csak simán újratelepitem a mostanira, a programok elszállnak amik fent voltak, visszahozhatom valahogy majd a választható win 7, win xp képernyőt botolás előtt?
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Dr. Romano #25197 üzenetére
Én eddig csak rosszat halottam róla.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- nVidia tulajok OFF topikja
- Otthoni időjárás-állomás
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen monitort vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Ismét késik az Assassin's Creed Shadows
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.