Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
nagyúr
válasz Lokids #19899 üzenetére
Az lehet, csak a másik hardverhez ellenőrzi a kulcsot. Nem az újhoz.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Lokids
addikt
Valaki aktiváláshoz kéne help.
Legális Win7-em van MSDNA-ról. Hardver csere miatt újra kellett húznom az oprendszert. De most nem aktiválja a megadott kulcsal. Miért?
Mit tudok tenni, hogy aktiválva legyen?If you chase two rabbits you will lose them both.
-
mAtech
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Kimondotta nem találtam fórumot erről, ezért ide írom be, mert bizonytalan vagyok
Téma: MSDNAA.
Ha minden igaz lehetőséget ad a sulim, hogy igénybe vegyem az MS ezen lehetőségét.
Jól értem, hogy ezt egy "üres" gépre is (lásd angol szöveg alább) fel lehet telepíteni és az már hivatalosnak számít?
Magyarul nem olyan, mint a tisztaszoftveres Campus projekt, hogy már korábban kell venned valamilyen hivatalos MS OS-t (OEM XP) és csak után tudod a Campusban kapott OS-t (Win7 Pro) telepítened, mert az csak úgy lesz hivatalos.MS honlapján ez van fent:
"Q. Can we install the OS on a naked machine?
A. Yes, provided that you intend to use that machine and the tools given in accordance with the EULA (academic STEM, or VIDA usage with the appropriate subscription only)."Bocsesz ha már erről volt szó korábban. Lusta voltam visszakeresni
A.
Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
Finwe
őstag
Hello!
Sikerül a tálcához rögzített mappa cuccost ami ott volt törölnöm. Hogyan lehet pont azt visszatenni? Nézegettem leírásokat de nem mindegyik egy másikat szeretne odatenni nekem meg az eredeti kéne. Asszem még itt is olvastam a megoldást de hiába keresem...
Azonnal sikerült visszaállítani amint elküldtem a hsz-t, pedig már fél órája próbálkoztam és keresgéltem
Finwe
[ Szerkesztve ]
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
alonso64
csendes tag
Sziasztok!
Feltetettem a Windows7 64 bites kiadását.Az a probléma hogy néha fel sem ismeri a DVD meghajtót amikor meg sikerül neki egy idő után nem lehet lépkedni a DVD-n.Deamon Tools fent volt, de letöröltem. -
creed30
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes bekapcsolni ezt a bitlocker szolgáltatást úgy alapból?
Okoz bármiféle rendszerlassulást,teljesítménycsökkenést ha be van kapcsolva?
Előre is köszi a válaszokat! -
javpet
csendes tag
Sziasztok! Most tettem fel pár napja a Windows 7-et, és a mai napon, amikor bekapcsoltam a gépet, a windows kezelő fogadott, és eltűnt az asztal. Ha ebből kilépek (itt meg tudom nyitni a Mozillat és minden mást), akkor csak feketeség van és semmi. Próbáltam csökkentett módban, úgy sem megy.
Van ötletetek? Remélem nem kell újrahúznom a windowst...
A választ előre is köszi!Peti
-
Kzo
tag
sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy egy 1,8 Ghz pentium 4-es processzorral és 256 mb DDR1-es ram-al szerelt gépen a win7 gyorsabb lenne mint egy sp3-mas xp ?
mert az xp-most borzasztóan lassú a gépen. -
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Én Dyslexiás vagyok, és papirom is van róla, ugyhogy ne várjátok el, hogy 20k-t olvassak visza pls!... Nekem egy igencsak fura jelenség történt. Nem túl zavaró, inkább fúrcsa. Vettem +1HDD-t egy gyors F3-as samsungot. Felraktam rá a win7 x64-et, és amikor particionálja az ember, akkor ki szokott dobni, egy 100mb-s "rendszer számára fentartott"- particiot. Na ez, oké, de miért látom sajátgépből, mind "D" meghajtó????[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Laccoss #19872 üzenetére
A lustaság, meg a megkérés között nagy különbség van.
Amúgy meg nem biztos hogy van annyi ideje neki, hogy 5-10 vagy akár több oldalt végig böngésszen ezért.
Ja és nem beszólás volt. Ha annak vetted akkor így jártál."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
wwhy
veterán
válasz hackeeeee #19858 üzenetére
háát reggel óta gondolkodom, de nekem sincs semmi probl. Rögtön a telepítés után volt ugyan egy világoskék képernyő, tele ostoba apró betűkkel és számokkal, de egy sima újraindítás után azóta sincs semmi gond;
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
nagyúr
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Az utóbbi pár napban folyamatosan 50% felett van a CPU kihasználtsága, holott nem használok semmilyen nagyobb számítást igénylő programot. Előfordul olyan eset is, hogy beáll 100%-ra és "meghal" minden. A feladatkezelőben ez áll: [link]
Valaki tudna tippet adni, hogy mitől lehet ez az irreális kihasználtsága a procinak ?[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Fire/SOUL/CD #19860 üzenetére
Tényleg... Jogos. Mondasz valamit.
Szóval igen, tehát EREDETI verzióval rendelkezők írjanak ! A warez-t hanyagoljuk, mert alapból lehet, hogy a crackelt verzió miatt jön elő a hiba, közben nincs is...
Lényegében nem az Én ötletem, tegnap mondta oprendszer gyak. tanár, hogy kellenének neki hibajelenségek, gondoltam írok ide, hátha van pár.
Véleményem szubjektív...
-
félisten
válasz hackeeeee #19858 üzenetére
Hali!
"Sajnos" ilyen infóval nem tudok szolgálni. (Azért majd töröm a kobakom, ha van valami, akkor küldöm)
Azt azért hozzá kellett volna tenni, hogy eredeti W7 x64-el kapcsolatos legyen a report, mert a warez változatokkal nem kell foglalkozni...Fire.
UI: Amúgy jó ötlet.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, kérnék egy szivességet, ezt így az elkövetkező pár napra...
Aki 64bites Win7-et használ, és bármilyen hibajelensége van, ami számára idegesítő, zavaró, az egy docban ph-s nick-el együtt küldje már el nekem a hibajelenség leírását, és egy esetleges képet róla, ez akár kékhalálról kép, vagy bármi más. Jah persze mail-ben.
Jöhetnek ezek úgy most max vasárnapig. Bár lehet még utána is, ha esetleg valaki tapasztal valamit.
Szal jöhetnek. Előre is köszönöm.
Hangsúlyoznám mégegyszer, CSAK 64 bites rendszert használóktól kérném ezt a szivességet.
@RootRulez: Én ott valahol találkoztam olyannal, hogy az elküldött file-okat tárolta valami spec kiterjesztéssel, azokat pl. lehetett törölni minden gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
RootRulez
félisten
Kérdés...
Mi az a "Windows Live Contacts" mappa?
C:\Users\felh.nevem\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Contacts
Mert pár napja töröltem le a tartalmát és megint 400+MB-os. Havonta szoktam törölni, általában 1,3-1,5GB-ra szokott duzzadni. Ami azt illeti érdekes és érdekel, mi ez...
Ha letörlöm nincs belőle baj...[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
válasz Musa99 #19853 üzenetére
Következő tippem a VGA (főleg, ha csak játékok alatt hal be a masina) Itt van ez a program, ezzel meg tudod izzasztani a videokarit Jó lenne kipróbálnod másik VGA-val is a gépet és más gépben a kártyát...
-
Musa99
csendes tag
lehet hogy hülye kérdés de a melegedés kiválthat ilyen hibát?
-
RootRulez
félisten
-
Musa99
csendes tag
Üdv!
elolvastam az első hszt és az ott leirtaknak megfelelően cselekedtem kékhalál témába de a windows tudástárában nem található ilyen hibakód már kezd elég idegesitővé válni a dolog ezért kérem a segitségeteket
nos a hibakód : UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP 0x0000007f és végig nulla
bármit csinálhatok soha nem kékhalálozik csak ha játszom és már ott tart hogy 15 percenként ami
tehát ha valaki ért hozzá ne fogja vissza magát tiszteletem -
RootRulez
félisten
Eszembe jutott valami... Nincs arra mód, hogy valahogy az oprendszert olyan állapotra állítsam, mint telepítés után. Ghostolás nem nyerő. Valami, ami a C-ről mindent letakarít, ami nem volt fent a telepítés utáni első indításkor...
-
cszn
őstag
Na közben rájöttem, ezért okulásképpen (hátha valaki egyszer hasznát veszi) beírom. Az energiagazdálkodási lehetőségekben van egy asztal háttérbeállításai rész (de miért ott?) és ott fel lehet felfüggeszteni (miért van ilyen egyáltalán ) a diavetítést. Kutya legyek ha értem, én ezt nem is állítottam át, meg akkor néha miért működött, néha meg miért nem... De mindegy is. Sikerült megoldani ezt a baromságot is . Bocs hogy itt voltam
[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
válasz Laccoss #19823 üzenetére
Igen, ez alapfeltétele mindegyik, nyilván ha ilyen egyszerű lenne nem írtam volna be ide. Szóval nem csinálja csak nagyon ritkán és nem látom azt, hogy mitől függ. Csak afelől érdeklődök másnál is volt e ilyen probléma vagy ez valami egyedi eset, mert számomra elég érthetetlen...
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Steelmanus #19835 üzenetére
Az új mai driverek se segítettek...már érkezőben egy másik egér...remélesz lesz olyan kényelmes, mint a Habu.
Gorneck#1239
-
Steelmanus
addikt
válasz Sub-ZeRo #19836 üzenetére
Eppen ez a lenyeg hogy szvsz alaplapfuggo dolog lehet. A mostani elott egy NForce 3-as Asus K8E-DeLuxe lapom volt, es ott sosem fordult elo, de mint irtam nagyon ritkan de elojon a problema. A mostani lapunk sem egyforma, az egered mar fejlettebb mint az 710-es szoval Neked jobban osszejott a parositas, de mondom engem azert nem zavar mert nem napiszinten jon elo a gubanc.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Steelmanus #19835 üzenetére
Nekem hasonló van, 750F, és nem csinál ilyeneket... amúgy próbáltátok usb és ps2 portokon is?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Steelmanus
addikt
válasz Gorneck #19829 üzenetére
Elnezest hogy ujra irok, de talaltam meg valamit.
Az APS technológia jóvoltából a rendszer az aktuális terhelésnek megfelelően képes ki- bekapcsolgatni a tápfázisokat, így energia megtakarításra nyílik lehetőség. Az eljárás elvét tekintve tulajdonképpen hasonlít az ASUS EPU és a Gigabyte DES technológiájára
Lehet ezert nem latja rendesen az egeredet mert az alapbol keves energiat kuld ki az USB kapukra, kell egy "löket" neki hogy beinduljon.
Most olvasom a valaszodat, pontosan nalam is ez jatszodik le csak nem allando jelleggel hanem random es eleg ritkan, vagyis egyszeruen a tetejen levo "sebessegvalto" LED-je felvillan majd kialszik. Itt az egerem.
Raadasul a Te lapod valoban igen uj meg.[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Steelmanus #19831 üzenetére
Túlképp nem kapcsolja be...csak akkor van rendben ha megnyomkodok rajta 1-2 dolgot...el kezd világítani és akkor már oké az OS alatt...de ennek úgy kéne működnie, hogy pislákolás post képernyőn, majd állapotjelzőnél mikor bekapcsolja az USBs cuccokat fel kéne villannia az egérnek is, de nem...szal elég érdekes...
Köszi a linkeket...
Gorneck#1239
-
Steelmanus
addikt
válasz Gorneck #19829 üzenetére
Inkabb az USB korlatai miatt, ami szorosan osszefugg az alplapi chipsettel, vagyis szerintem is jol gondolod. Azert mondom ezt mert a Te egered elektronikaja 1000 Hz-et kepes eloallitani. Nekem A4Tech X710-FS egerem van az csak 500 Hz-en megy es ugyan eleg ritkan de nalam is elofordul a mar nem eppen uj Giga 780G lapomnal hogy nem detektelja az egeret. Igaz a POST lefut de a W7 alatt mar nincs eger viszont ha kihuzom majd vissza, akkor ujbol felismeri es nem is kell ujrainditani. Persze mert amikor ki-be dugdosom akkor lesz egy kis aramlokes igy mukodik. Amugy ha az oprendszer alatt lenne a baj akkor itt olvashatsz rola. Van topicja is de eleg regi.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz negyedes #19808 üzenetére
cmd-ben elindítottam a powershellt (annyi h megváltozik a prompt és már futtatja a scripteket is), 1-2 hibaüzenet után rájöttem hogy kell futtatni. aztán amikor lefutotta hibaüzi nélkül akkor se történt semmi. amit linkeltél az milyen power shell? elvileg a win-ban benne van a PS. V ez fmi grafikus futtató környzet?
-
konfar.dani
aktív tag
Sziasztok!
SMS-ben lehet aktiválni a Windows 7-et, mint anno az XP-t?
Los ángeles nunca mueren
-
rebugra
aktív tag
Van egy ASUS K50AB Notebookom, és egyik napról a másikra mikor tölti a Win7-et, bejön a képernyő hogy Üdvözöljük! és forog a karika, aztán egyszer csak megáll, és lefagy az egész, csináltam javítást is, de ezt írta ki:
Az indítás javító nem tudja automatikusan megjavítani a számítógépet
StartupRepairOffline
6.1.7600.16385
21200989
ManualRepair
6
NoBootFailureMi lehet a gond??
═════════════ --==[ FinestMedia Werbetechniker ]==-- ═══════════
-
nagyúr
válasz petrusz82 #19806 üzenetére
Hát nem tudom milyen biosod van, de a könyvet felütöd és megnézed. Persze előny az angol tudás. Nekem S3-ra kellett valamit belőni. Keress olyat.
-
Sea Edge
tag
Hogyan lehet kikapcsolni az automatikus kijelző detektálást?
Vagy legalabb azt megoldani, hogy a main displayt ne villogtassa, ha talál valamit? -
cszn
őstag
Halihó!
Bocsi ha volt már. Megpróbáltam diavetítés hátteret beállítani de szökőévben egyszer jön össze hogy tényleg váltogassa is a hátteret. Nem bírok rájönni, hogy mitől függ megy e vagy sem... Esetleg valakinek ötlet vagy tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Van lehetőség arra, hogy az IE8 úgy induljon, hogy a inprivate-szűrés be legye kapcsolva alapból, ne kelljen minden indítás után bekapcsolni?
-
Gorneck
legenda
Vki már találkozott olyannal, hogy adott egy egér (MS Habu) és boot közben nem ismeri fel a win csak ha post közben megnyomok rajta 1-2 gombot? Eszközkezlőben ismeretlen eszközként jelenik meg, viszont ha már bebootolt az OS és újracsatlakoztatom akkor felismeri a win és müxik az egér...
Igazából csak lapot cseréltem, az elődbe hibátlan az egér, ahogy más lappal is. MSI support aszondja nem laphiba, én is kezdek egyre jobban driver gondra tippelni...10.3as katához tartozó usb drivert felraktam, bár az még nem up to date sztem a chipsethez...
Gorneck#1239
-
cellpeti
nagyúr
SZevasztok!
Most éppen Windows 7 Enterprise(Campus) van fent a gépemen, és néha csinál olyat,hogy 1-1 percre megakad,akkor nem lehet vele csinálni semmit,de utánna meg megy tovább szépen. Volt már valakinél ilyen?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
macskajancsi
aktív tag
halihó!
hasonló problémám van, mint amit a kollega már egyszer leírt.
azaz bios lát egy 160GiB-os Maxtor sata vinyót, a Win7 x64 nem. amikor eszközkezelőben rábökök a "hardverváltozások frissítése" gombra, hipphopp megjelenik. a lemezkezelőben sincs, egészen addig.
boot után megint eltűnik.
win xp alatt röccenés nélkül ment, és így is, miután felismertetem az oprendszerrel..már gugliztam is utána, próbáltam rendszergazdaként is, de semmi.
már az is megoldás lenne, ha a devmgmt.msc -t el tudnám indítani command promptból olyan kapcsolóval, ami pont a fen említett "hardverváltozások frissítése" funkciót eredményezi. ezt beraknám indítópultba, oszt csókolom.tök idegesítő, hogy minden indulás után fel kell vele ismertetni a vinyót. asszonnyal meg csak nem lehet minden indításnál ilyen advanced feladatot elvégeztetni.
van egy másik bibi is, csak hogy szennyezzem még a topicot:
a videofájlok társítva vannak egy lejátszóval, jelen esetben az smplayerrel.
de az ostoba rendszer _mindig_ megkérdezi, hogy akkor ezt most mivel is akarom lejátszani. BE van pipálva a "mindig a kiválasztott prgmal nyissa meg a fájlt" checkbox, de úgy látszik nem érti. ezzel szerintetek mit lehetne kezdeni?előre is köszi, és bocsi a gigantikus hsz.-ért...
[ Szerkesztve ]
coito ergo sum...
-
negyedes
addikt
válasz borsodika #19811 üzenetére
En ketlem, hogy gyorsul minden.
A lenyeg: 4Gb tobbet tud kezelni, egy programnak 2 Gb memorianal tobbet tud adni, 64 bite programok futattasa. Hasznald a keresot mert csomoszor kibeszeltuk ezt.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
borsodika
őstag
Sziasztok!
Mivel nem nagyon oldódik meg a processzorkihasználtság problémám amit pár hsz-el feljebb beszéltünk így a napokban amikor megjön a másik winyóm újratelepítem a rendszert, viszont x86 helyett x64 -et tervezek. A 32bites win7-hez képest miben tér el a 64-es? Ismerőseim mondták, hogy maga a rendszer picit gyorsabb lesz meg az x64es progik sokkal. Gondolom a 32bites programok is futnak x64-en, remélem nekem működni fog rendesen a flash player nem úgy mint itt az egyik fórumozónak.Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
-
JamesHun
addikt
lehetséges-e a windows 7-et USB-s pendrive re, vagy HDD re telepíteni?
sajnos melóhelyen UBUNTU van de 1-2 dologra néha szükségem lenne windowsra, de csak a külső megoldás lenne használható :SSeriesX: JamesSHun
-
Louloudaki
aktív tag
válasz Laccoss #19790 üzenetére
1. köszi, kipróbálom.
2. telepítéskor compatible-re kellett állítanom, különben azt írta hogy hibás a hdd (béta, xp és ulti is). béta telepítés után át tudtam állítani enhancedre, ment jól, xp nem ismerte meghalt, most próbáltam az ultival de meghal vele az is. majd utánanézek, származna-e egyáltalán előnyöm abból, ha enhanced mód van -
negyedes
addikt
válasz kenesei1982 #19804 üzenetére
Valoszinuleg azert nem megy mert kell hozza a powershell. Itt le tudod tolteni.Egy probat meger. Kiprobaltam en is a scriptet es a sima cmd nem tudja ertelmezni a kodot.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
-
Tosee
őstag
válasz Vistaboy #19803 üzenetére
Szia!
Célszerű lenne ghostolni! Tehát vagy lementeni a jelenlegi rendszert egy képfájlba, majd visszaállítani az új hdd-re, vagy pedig clone-ozni az újra! Bár az ingyenes programok nagy része csak menteni (backup) és visszaállítani (recovery) tud, de vannak kivételek pl: EASUS Disk Copy
Ghotolás topicban sok hasznos infót találsz a programokról, és a használatukról...A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
aktív tag
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Van egy tökéletesen működő, kiépített Windows 7 rendszerem, amit már elég régen használok. Mivel semmi gondom nincs vele, ezért szeretném megőrizni a jelenlegi formájában, ha lehetséges.
A hétvégén venni fogok egy 500GB-os Samsung F3-as merevlemezt rendszermeghajtónak a régi Hitachi helyére, az pedig majd adattárnak megy a WD Green mellé a BD-filmeknek.
A kérdésem: Van egy jó program, lehetőleg ingyenes, vagy trial, amivel áttelepíthetem a rendszert a Samsungra? Egyszeri műveletről lenne szó, így nem fogok csak ez miatt venni egy programot, ingyenes megoldás kellene.
Köszi előre is.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
nagyúr
válasz petrusz82 #19798 üzenetére
Hát biosban lehet hogy be kell állítani a dolgokat, ha még nem tetted meg. Meg ha raktál fel alaplapi drivereket letörölni és meg kellene nézni, hogy nem-e azok közül valamelyik a ludas.
-
aktív tag
Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest