Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WayteQ x920BT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
maflame
aktív tag
Sziasztok, nagyon szemezek ezzel a modellel! Még sosem volt ilyesmim, az lenne a kérdésem, melyik szoftvert vegyem hozzá (gps szoftver nélkül árulják), iGo8, Sygic stb?
Elsősorban most Olaszországhoz kéne majd nyáron. -
Tim72
tag
válasz andrasxx #1275 üzenetére
Beszéld rá őket, hogy engedélyezzék FM-en a bluetooth-t. Szerintem maximum visszhangos lesz. Ez nem analóg technika, ahol azonnal visszajön a jel (bár ez csak az én amatőr véleményem), még akkor sem, ha a túloldalon is visszacsatolódik. Alacsony frekvenciákat gondolom úgyis levágják a mikrofonról, a magasabb frekvenicákhoz meg nem biztos, hogy elég gyors a rendszer (mellesleg egy picit lehet késlelteni is). Legfeljebb ha nincsennek az embernek jó tapasztalatai vele, nem teszi ki FM-re.
-
zsommi
senior tag
Hali!
A mai nappal én is x920bt tulaj lettem.
És gondoltam írok egy-két sort.
énmegyek-et már fel is raktam, megy szépen.
Ti milyen térképeket használtok? Ki mit ajánl?
Valamint. Nemtudom nézte-e már valaki, de a gps dobozán ami van szoftver, azt hogy lehetne rácsalni a gépre? Mármint hogy úgy rendesen mutassa az épületeket.
köszi a választ.üdv -
Gaabbaa
aktív tag
sziasztok! talált valaki jó fóliát a kütyüre? nem a vaterásra gondolok....
Csak a JÁTÉKOK! :-))))
-
Luissimo
veterán
köszi a kiegészítést Imre !!
Saját tapasztalat:
- a rövid és a gazdaságos általában bevisz a susnyásba, a kertekalá , mellékutakra, amit nemszeretek, csak ha én is arra akarok menni és jólismerem a környéket.
tehát kiesett.
- a jólkövethető pedig abba akar beleerőszakolni, hogy minél kevesebb manőverrel érd el a célodat, az se baj, ha ugy jóval hosszabb.
tehát kiesett.marad a GYORS !!
magánvélemény volt. -
vimre
tag
válasz Mcfly84 #1273 üzenetére
Csak egy icipicit bővebben mint Lui válasza:
(részlet a Felhasználói útmutató-ból)
gyors:
Az alkalmazás a lehető leggyorsabb útvonalat tervezi meg, feltételezve, hogy az
egyes utakon az érvényes sebességhatár közelében autózik. Ezt az
útvonaltípust jellemzően gyors járművek és személygépkocsik vezetői részesítik
előnyben.
rövid:
Az alkalmazás az útvonaltervezéshez megkeresi az egyes állomások, azaz
útvonalpontok közötti legrövidebb útszakaszt. Ez leginkább gyalogos és
kerékpáros közlekedésnél vagy lassú járműveknél hasznos.
gazdaságos:
A gyors és a rövid útvonaltervezési mód előnyeit ötvözi. A NavNGo iGO 8
alapvetően a gyors útvonaltervezési módot alkalmazza, de alternatív utakat is
keres a hatékonyabb üzemanyag-felhasználás céljából.
jól követhető:
A tervezett útvonal kevesebb manővert tartalmaz. Ezzel a beállítással a NavNGo
iGO 8 olyan útvonalat tervez, amely például az autópályát részesíti előnyben sok
alacsonyabb rendű út és utca helyett. -
kovi888
csendes tag
igen képes összekapcsolodott telefonnal számot hívni a wayteq!!!szupi kütyü:
-
andrasxx
tag
Sziasztok!
Én is vettem kb. 1 hete egy ilyen készüléket.Én is elégedett vagyok vele egy kivételle... mégpedig a bluethoot kihangosítás hangját keveslem én isnagyon, ahogy mások is már írták... ha lenne erre orvosság az nagyon jó lenne...!Mi 9T Pro + PIPO M9 Pro... előtte: Xiaomi Mi5s + Redmi 3 Pro, Elephone P7000, THL 5000, INEW V3, JIAYU G3S, JIAYU G3, ZOPO ZP500, ZTE Blade
-
Luissimo
veterán
válasz Mcfly84 #1273 üzenetére
A gazdaságos hosszabb, de nem mindig autopályás, a gyors az gyors de nem gazdaságos, a rövid az nem gyors, hanem toronyiránt, a jól követhető meg nem gyors nem gazdaságos és nem rövid...
Magyarán attólfügg mit szeretnél.
Én a gyorsat használom általában, mert igyekszem... -
Mcfly84
csendes tag
Véleményetek szerint melyik a legjobb útvonaltervezési mód??
Gazdaságos,gyors,rövid,jól követhető ????
Köszi a válaszokat -
Luissimo
veterán
én is utálom, ha valaki nem olvas vissza , nem keresőzik, csak kérdez, de azért nevegyük le a fejét, akasszukfel próbaidőre, aztán max. kerékbetörjük kicsit mielőtt felnégyelnénk, abból majd tanul...
Deazért, télleg, itt jó a hangnem általában, ne szurjuk el.
Ha valaki aztmondja, hogy használd a keresőt, azt aztán végképpen nemillik kikérni magadnak, aztmondani , inkább, hogy igen, igazad van, bocs, de (nemvoltidőm, nemtaláltam, nemjó szóra kerestem...stb stb)
és ezzel nincs voisszaütés, nem fajul el a dolog. -
DM43
őstag
Emberek, béke van!!!!
-
Rick4
félisten
válasz Poonkie #1268 üzenetére
Na de a fórumozás nem abból áll, hogy mindig mindenki beírogat valami hülyeséget. Szerinted ha eltelik egy hónap, képben leszel itt mindennel, és utána jön két új ember, és elkezdik elölről kérdezgetni ugyanazt, amit már egy hete leírtunk, az hova viszi előre a fórumot?? Megmondom, sehova. Épp ezért tessék a keresőt használni, meg visszaolvasni. Ennek a használatában szívesen segítek.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Poonkie #1266 üzenetére
Nem csak ő, én is, meg mások is úgy gondolják, hogy először el kellene olvasni, eddig mitt miről folyt a cseverészés, utána a keresőt használni, és ha még mindig nem tiszta, akkor kérdezni. Ennek se a lóhoz, se a hangnemhez nincsen köze. Beszélgetünk valamiről, megbeszéltünk valami egy hete, aztán Te idejössz, és megkérdezed azt, amit 30-40 hozzászólással ezelőtt már kitárgyaltunk.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Poonkie
tag
válasz WindyJoe #1265 üzenetére
A választ köszönöm, a hangnemedet meg nem értem. Senki sem mondta, hogy van ilyen készülékem és nem minden készüléken van lehetőség a program elérési útjának módosítására.. (Nem wayteq az igaz) Egyébként meg ha idegesít, hogy "lusta vagyok vagy nem tudok keresni" nem kötelező válaszolnod.. Volt akir rajtad kívül megtette és nem tett megjegyzéseket. Magas lóról nagyot is lehet zakózni...
De nem szeretnék kötekedni, köszönöm a segítőkészséget.
-
WindyJoe
aktív tag
válasz Poonkie #1262 üzenetére
Mostan van ilyen készüléked, vagy csak venni szeretnél és azért érdeklődsz...?
FM-en keresztül tutira nem működik jelen pillanatban a kihangosítás rádióra. Füles kimeneten talán igen, de még nem próbáltam.
Gyári SW-ben meg persze hogy be lehet állítani a navi elérést. (Ebből gondolom, hogy nincs még ilyen készüléked, viszont, ha nincs, akkor először ajánlatos utánanézegetni a készüléknek, pl elolvasni a manualját. Nem egy nagy cucc, de ilyen alap dolgok legalább benne vannak.)
Esetleg ha beírod a topicban keresőbe, hogy kihangosítás, akkor már is látsz egy csomó választ a kérdésedre, amit hasonlóan keresni nem tudók (/akarók, lusták) kérdéseire írtak. (x820-as fórumon úgyszintén)
Amúgy ki írta, hogy működik a kihangosítás? Ha jól emléxem 1 ilyen volt, és nemsokkal később korrigálta, hogy mégsem...Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
-
DM43
őstag
A telefon kihangosítása a készüléken hangszóróján történik, nem teszi ki az FM transzmitterre. Ugyanígy a PNA mikrofonja ebben az esetben a mikrofon.
"A gyári software-ben" meg lehet (kell???) adni az a programot, ami a GPS gomb megnyomására indul. Ez lehet egy navigációs program (a Sygic-ről beszélünk ugyebár ), de lehet akár egy SI indítása is: a Beállítás - Nav mappa alatt kell betallózni amit akarsz (ez lehet a belső memóriában is, meg a kártyán is), aztán a floppy ikonnal lehet elmenteni. Ugyanitt a Navigáció automatikus indítása menüpontot célszerű NEM bejelölni.
-
Kiano
csendes tag
Heló
Engem az érdekelne, ha ki van hangosítva a telefon bluetoothon keresztül, attól még a hangot a telefon mikrofonján keresztül viszi (amit én mondok)?
-
Poonkie
tag
Köszönöm a válaszokat!
Még néhány kérdés. Páran írták, hogy az autó hangszórójára is működik a telefon kihangosítása, sokan írták, hogy nem. Melyik igaz? Illetve még annyi, hogy a gyári szoftverben is meg tudom adni a navi program elérési útját, vagy kell valami módodsítás? -
Luissimo
veterán
Te is fiam Blutusz ??
Ebben szerintem van, mert olyan blutuszos... -
snowdog
veterán
válasz Gaabbaa #1252 üzenetére
A GPS Fórumon csak gyári romokat publikáltak. Azokat is csak azért, ha valakinek sikerült megfektetnie a gépét, akkor ne kelljen szervízbe vinnie. Nem tudok tuningolt romról.
Azt hiszem az is oda van írva, mindenki csak végső esetben, és saját felelősségére cseréljen romot. Passzióból semmiképp.
-
Poonkie
tag
Sziasztok!
A készülék képes Bluetooth-n kerestül tárcsázni egy összepárosított telefonon? Köszönöm a választ előre is. -
Gaabbaa
aktív tag
válasz snowdog #1247 üzenetére
nem... gps-fórumon olvastam a romcseréről ezen a készüléken, és gondoltam ha valakimár csinált rá egy jó kis főzetet akkor letesztelem majd.... de ahogy néztem ez csak gyári clean rom....
amúgy meg a wm6.1 röhögve elmenne ezen a hardveren, csak optimalizálni kéne!
-
Rick4
félisten
-
Gaabbaa
aktív tag
Sziasztok! tegnap én is vettem egy ilyen (x920bt) PNA készüléket! Eddig minden okkés, remekül működik, nem találtam kivetnivalót benne! a GPS annyira erős benne hogy mikor otthon, a ház belső szobájában bekapcsoltam 5 holdat rögtön meg is talált!
Kint szabad ég alatt meg 10-12 is simán megvan neki...
szerencsére nem ez az első windows alapú készülékem, szóval asszem menni fog a tuningolása is, lehet még a rom cserét is kipróbálom majd....
[ Szerkesztve ]
-
Hadnagya
csendes tag
Olvastam a fórumban is, hogy ez a legegyszerűbb megoldás.
Sikerült is megoldanom vele.
A másik probléma az lenne, hogy felraktam rá az IGo 8.3.4-et, de csak megjelenik egy pár pillanatra az indítási képernyő aztán eltűnik.
Mi lehet a gond?Computers are like air conditioners, when you open Windows they stop working.
-
snowdog
veterán
válasz Hadnagya #1240 üzenetére
Ha ezt elolvasod, akkor megtudod: #748
Esetleg itt egy direkt link [link]Ez viszont a legegyszerűbb módja:
1. Hozz létre egy YFGo2CE.bld nevű fájlt, a tartalma bármi lehet, de legalább 1 byte legyen.
2. A YFGo2CE.bld fájlt másold be az SD kártya gyökér könyvtárába.
3. Kapcsold ki a gépet (nem Sleep mód), majd ismét kapcsold be.[ Szerkesztve ]
-
Hadnagya
csendes tag
Nemrég vettem egy ilyen címben említett kütyüt.
AÍ kérdés az lenne, hogy hogyan lehetne előhozni rajta a Windows kezelőfelületet? Sajnos indításkor csak a saját programja jelenik meg.Computers are like air conditioners, when you open Windows they stop working.
-
snowdog
veterán
válasz tothlaj #1238 üzenetére
Erre sajnos nem tudok pozitív választ adni, mert mindenkinek más és más a megfelelő.
Van akinek elég az autópályákra telepített fix mérőhelyeket tartalmazó állomány (én is ezek közé tartozom), van akinek az összes magyar fix telepítésű kell, és van, aki még a mozgó helyeket is látni szeretné. Sőt olyanról is tudok, aki egész európa összes létező mérőhelyét felpakolja (szegények ).
-
tothlaj
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudjátok,hol találhatok legújjabb seb,mérő kamera adatokat a "megyek"-re.
Hajnalban indulok Siklósra és kellene.
Köszi... -
Roli77
csendes tag
Szia Tothlaj! A felirat mellett nekem is mozog,mint megtudtam,az elöl lévő műanyag fekete keretet,le lehet pattintani,és emiatt lötyög,mert nem tartanak rendesen a fülecskék! Egyenlőre ennyi,aztán infózok tovább,és szólok!
-
Luissimo
veterán
Tudod mi a bug??
amikor az usa-ban az ötvenes években tán, az egyik hibásan működő számítógépet szétszedték a szakértők és egy molylepkét találtak benne!
Azota hívják a program és számítógép működési hibákat bug-nak a szakmai szlengben.
NA!!
ezekben a kütyükben kizárt dolog, hogy molylepke legyen, tehát nem bug!
Ezértmondja kutyánk, hogy fícsör !!
de asszem azsem.
Ez egy konstrukcios baklövés, melléfogás, ami sajnos átmegy a MEO-n (nincs ISO 9001 , valoszínűleg, Sanghaj-Alsón ez nem policy)Bevallom őszintén, engem a fene enne meg ilyen esetben, tuti, hogy visszavinném a bótba !!
-
Rigi
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ilyen készüléket, s azt tapasztalom, hogy a bal alsó sarkában (a saroktól 2-2 centire kb.) a kijelző elég furcsán viselkedik: tenyérben, vagy konzolon tartva az érintőképernyő furcsa, vízcsobbanás szerű effekt jelentkezik. Ha azon a részen, vagy a környékén rányomok a mutató pálcikával, ugyancsak "összeszalad" ott a kép. Megjegyzem, hogy nem vagdostam földhöz a gépet, párnázott tokban, vagy a saját dobozában tároltam.
Valakinek volt már ilyen esetleg? Ez bug lesz, vagy feature..? :-) Érdemes a garanciával szórakozni, s visszavinni a kütyüt, vagy megszokott jelenségről van szó?
Megköszönném, ha valaki megosztaná hasonló tapasztalatait.Üdv!
Rigi
-
-
KeviN79
csendes tag
Sziasztok!
Egy meglehetősenlama kérdésem lenne:
Az akku élettartama miatt hogyan érdemes használni a gps-t.
Amikor az autóban navigálok vele egyből rá kell tenni a töltőre, vagy fel kell tölteni max-ra, és használni, amíg lemerül? Vagy másképp?Köszi
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Párosítás után hogyan lehet azt megoldani, hogy a FM Transmitteren keresztül menjen a kihangosítás?
Sianis
-
Roli77
csendes tag
Köszi a segítséget,remélem akkor nem babrálták,bár a fekete csavaron van egy pici fényesség,de az lehet gyári is! Remélem!
-
Luissimo
veterán
vagy ott , igen, holide-holoda
Nekem a két kütyümön a csavart takaró kis műanyaglapocska fölé van ragasztva ( jó, hozzáteszem nem 920-as egyiksem, de valami hasonlót mindegyikkel elkövetnek )
és olyan fényes papír, hogy a számok v feliratok már el is tüntek róla..
[ Szerkesztve ]
-
Roli77
csendes tag
Egy fehér papír levonóra gondolsz? az nekem nem a csavaron,hanem alul van,a műanyag házra,és a króm keretre ragasztva.qc passed felirattal! Az lenne az?
-
snowdog
veterán
Nem szétszedték, hanem összerakták, mielőtt megvetted!
Ha arra a fényes fémszerű keretre gondolsz, akkor az enyém sem teljesen stabil.
Mikor bekapcsolom a gépet, akkor önkéntelenül is megnyomon a bekapcsoló gombbal ellentétes oldalon ezt a keretet. Mindig az az érzésem támad, mintha ott is benyomódna.
Persze ezt azért lötyögésnek nem nevezném. És ezen a kereten van egy fehér cimke Passed felírattal.Luissimo
Az én gépem hátulján a négy csavar közül egyiken sincs ilyen (sőt semilyen) cimke.[ Szerkesztve ]
-
Roli77
csendes tag
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani,hogy az x920bt kerete,lötyög-e? mert az enyém egy picit igen,pedig új,és nem tudom,hogy szétszedték-e mielőtt megvettem! Köszi
-
_seth_
veterán
válasz snowdog #1208 üzenetére
Köszönöm szépen!
Teszek rá valami szép Opel logót Ha már beépítettem a műszerfalba ne ez a randa autó legyen rajta
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
snowdog
veterán
Mentsd le egy képernyőmentő progival, és akkor bármikor visszateheted.
Bár bootolás közben kérdés, hogy melyik lesz előbb, a képernyő, vagy az AS kacsolat.
u.i. ha az AS kapcsolat létrejön, akkor még pár mp-ig a nyitó kép is látható, tehát el lehet csípni!
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Ilyet... nem találom pedig ezt is láttam és valami limited editionos verziót is... kiszedni nem lehet a gépből mielőtt másik kerülne bele?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
pinyoka74
csendes tag
Sziasztok!Nekem csak egy kérdésem lenne hogylehet a kisautot a nyil helyére tenni?Nagyon megköszöném ha segitenétek!Vicus
-
_seth_
veterán
válasz snowdog #1203 üzenetére
Köszi!
Talán gpsforumon láttam már az eredeti háttérképet de most nem találom. Ha megtalálnám gondolom ugyanezzel a módszerrel vissza lehetne állítani, vagy tévedek?
-
snowdog
veterán
Itt nem adott találatot a kereső, a 820-as topikban már igen.
"bejelentkező képernyő megváltoztatására egy tipp (nekem x920 van és bejött)
tehát :
x820 -nál : Logo84a.bmp
x920 -nál : Logopa06.bmp
n800 -nál : Logo80T.bmp
készülékenként más más nevezetű logo nevet kell berakni az SD kártya gyökerébe.
De csak 480x272 bmp és 24 bites kép lehet .
N800 esetében ez a kép 800x480 a többi paraméter megegyezik az előzőjével.
Ha ez megvan akkor Reset gomb és a következő boot-olásnál egy kis "DOS" os szöveg után élvezhetjük az új boot képernyőt.
Kb ennyi
ps1. utánna töröljük az SD-ről a képet"De hogy az eredeti képet hogy fogod visszatenni, azt már nem tudom. Gondold végig.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Boot képernyőt hogyan tudok rajta egyszerűen cserélni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest