Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
törölt tag
válasz mike1334 #13396 üzenetére
Engem egyáltalán nem érdekel a GSM percdíjuk. A vezetékes hívó szolgáltatás percdíja szinte az összes csomagban azonos. Ha nincs net, akkor Local Access -szel annyiért hívok mobilt GSM -en, mint más, nem Dellmontos accountokkal, VOIP -on.
-
mike1334
veterán
válasz #79335424 #13395 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek
Hm az lte-vel kapcsolatban csak annyi a problémám, hogy most még nem nagyon van olyan megfizethető hang+net csomag, amelyikkel el lehet érni a telenornál...meg ugye az lte nagy részét a tmobile lestipistopizta
Így nem tudom, hogy mennyire éri meg a telenornál az lte teló...vagy lte telefon 3g hálózaton is jár vmilyen előnnyel?...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
törölt tag
válasz mike1334 #13393 üzenetére
A WP nálam fehér folt és ez vszínűleg így is fog maradni. Nem általánosak a felhasználói szokásaim, nem tudnék kihasználni egy zárt rendszert. Gyakran az Android is bekorlátoz, de legalább itt megvan a lehetőség arra, hogy szükség esetén megkerüljem és közvetlenül a kernelnek adjak utasítást.
Ha spórolni szeretnél, akkor dual SIM, ha minőséget, akkor meg LTE. Ha a kettőt együtt, akkor meg a készülékvásárlásnál kell mélyebben zsebbe nyúlnod. Én is ez utóbbit fogom tenni, de szerencsére nem sürgős. Kivárom az MTK6595 -ösök alapos tesztjeit. Papíron ütős vas, de bármit el lehet rontani és a kínaiak hajlamosak az ilyesmire. De ha jól sikerül, akkor ezzel a SOC -kal jöhet egy Xiaomi, Oppo, Lenovo, vagy vmi hasonló, minőségibb csájnafón. Addig elvagyok az SGS2 -vel is. Nem vagyok gamer. -
MODERÁTOR
válasz mike1334 #13387 üzenetére
Én nem ismerem ezt ilyen mélységben, sajnos nem nagyon tudok időt/energiát fordítani arra, hogy rendesen elmélyüljek a voip rejtelmeiben, meg is van az eredménye, jó magas a telefonszámlám/számlánk. Ezért írtam az LTE-t, mert nálam alap, hogy van egy vaskos hangelőfizetés. És ahhoz van adat. Illetve ehhez időnként használom a voip lehetőségeket.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy a jelenlegi voip lehetőségek nem igazán használhatók üzleti célokra, vagy nekem nem volt velük szerencsém. Lagos, megszakadó hívás, de cserébe olcsó (browsercalls). Relatíve stabil, megbízható, elterjedt, cserébe drága (pl skype/skypeout).Úgy látom az ephone az utóbbi, nem olyan jó áron, de dicsérik. Mobilszám hívása vagy nem olcsó, vagy nagyon kompromisszumos.
Tehát én gyakorlatilag két területen használom a voipot: ha külföldre kell telefonálni, és akkor jellemzően skypeout, illetve ha itthoni vezetékes számot kellene hívnom és nem vagyok vezetékes telefon közelében (ami ritka, mert itthon is van és az irodában is), erre sajnálom a mobiltarifámat. És vezetékest hívva a voipról jó is a minőség úgy érzem. -
mike1334
veterán
válasz #79335424 #13392 üzenetére
hűű köszi..igyekszem feldolgozni...nem nagyon vagyok otthon ebben a telefonbizergélés témában, meg igazából a wp rendszere se nagyon támogatja a belenyúlkálást..arra meg sajnos alig van alkalmazás, csak a mobilvoip meg pár sip-es mint a linphone, jelenleg azzal próbálom ki a reengert, de elég változó a tapasztalat..van amikor tök jó a hang mind a két oldalon, máskor meg nem annyira. Amúgy inkább a másik oldalon szoktak panaszkodni szakadásra, visszhangra, én max halkan hallom a másik felet.
Még gondolkodtam a nymgo-n meg a voipyo-n, ott is csak kipróbálás szintjén. Jelenleg számlás20 csomagom van a telenornál, bírátnőm 10ftért, mindenki mást 20ftért hívok, de így is újabban 6-7-8e ftos számlákat gyártok, ami nem okés. Telenor klikkel próbálkozok, eddig két hét ment le a három hónap próbából, és alig 50megát használtam el, annak is a nagy részét voipra.
Telefon cserén is gondolkodom, vagy egy dual moto g első generációs, vagy egy moto g 4g, esetleg az új Samsung Ace 4 Lte Style vagy mi a neve..Illetve, ha kapható lesz itthon is gsm boltból, akkor a lumia 638, amiben 4G és dual is van, plusz 1 giga RAM ami wp-nek elég jó...A Reenger változó minőségéről van tapasztalat? Telefon függő? Mert nálam azért alapból 512 ram van, és néha azért újabban beröccen, ha elindítom a linphone-t...
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
törölt tag
válasz mike1334 #13387 üzenetére
Sztem ki kell fogni. Én még mindíg SGS2 -őt használok, custom kernellel és 4.1.2 -es, gyári alapú, custom rom -mal. Lekopogom, de én nem szoktam belefutni az itt, gyakran emlegetett hibákba. Talán annyi a különbség a többiek használati módjához képest, hogy a notibáron folyamatosan látszik a szabad ram és ha hívás előtt ez kevés, akkor home hosszan -nal törlöm a recent app list -et (telófüggő a funkció, de vhogy biztos megoldható). Ezen kívül, ha a MobileVoip fókuszba kerül, akkor az automatizálóm leállítja az autoszinkront, hogy hívás közben ne kezdjen vad kommunikálásba mindenféle szerverekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz kmisi99 #13390 üzenetére
Jobbító szándékkal: Az idegen szavak toldalékolása...
-
kmisi99
addikt
válasz instantwater #13381 üzenetére
Köszönöm a részletes infót.
Más kérdés. Nekem nagyon szar a hangminőség és alig hallom aki hív. Sokszor kihangosítom már mert nem hallom és a másik fél is gyakran alig hall, holott pár m re a routertől vagyok ami 15/2mbit szóval sávszél bőven van. Míg pl testvérem a telefonján belépett az accountomba és felhívott vele, ott meg kb tök hangos volt neki és gyönyörűen tiszta volt nálam is a hang. Ez a mobilevoip kliensel volt és browsecalls al. Van másik ajánlott program ami működik a browsecalls al?
-
badabum
tag
vigyázzatok a browsecall-al,valótlan adatokkal számláztak (simultaneous calls)17.én több hívásom is volt egyiknél 1,5 órát számláztak ki holott max 5 percig tartott a beszélgetés,és szó sem volt több hívásról egyidejűleg, le is csíptek 5 dollárt,a helpdesknek írtam is, aki hasonló problémába ütközött írja meg ide
-
mike1334
veterán
válasz lugosi #13386 üzenetére
Itt a kérdés nem is a két szám miatt izgalmas, hanem a net miatt...ugyebár néha a voip se túl acélos, és jó ha van egy normál gsm előfizetés, ha rászorulok...viszont a mobilnet jellemzően a diginél, bluenál stb jobb választás..az LTE hálózatot elérő csomagok, meg elég drágák még pláne, ha hívás is van a csomagban.
Így azt nem tudom, hogy jobb egy kb 3e ftos LTE-s mobilinternetes csomag relatíve nagy percdíjjal, ha úgy hozza a szükség, vagy 3Gn VOIP mondjuk egy blue kártyával, és mellette a régi telenoros előfizetésem rendes hívásra..
Ha szolgálati telót is kapnék egyszer, akkor arra befognám a lumia 620am, egy élmény a normál használat rajta...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Ha most vennétek új telefont és a voip lenne az elsődleges szempont akkor inkább LTE képeset vagy dual simeset vennétek? Tudom van már amelyik mind a kettőt tudja, de amiket én kinéztem azok csak az egyiket
-
zeon.hu
nagyúr
üdv!
bluetooth kihangosítóval hogy szól a voip hívás?
elég egy olcsóbb eszköz hozzá, hogy jól használható legyen?#?*@&!
-
addikt
válasz instantwater #13381 üzenetére
Szám váltáshoz meg lehet próbálni a Lebarát, Lycamobilet. Giffgaff is olcsó és viszonylag korrekt a minősége, de gyér a térerő bizonyos helyeken.
Lebara, Lyca kártyák ingyen szerezhetők a netről, Giffgaff is, de ott a számot az első feltöltéskor kapod meg, ami ha gyér a térerő akkor ugyebár nem akarod feltölteni.
A Three is jó, de ott is érdemes kipróbálni a lefedettséget. Onnan még az ingyenes számok is ingyenesek amik más mobilról nem :-D . Anglia. Ez reklám értékkel bír, hogy ingyenes az inyenes :-D
Havonta feltöltés esetén a Lebara, Lyca, Giffgaff ingyen beszélgetést ad hálón belül. Vectone is, de instabil... Azt hiszem a Three nem ad ingyen hálón belüli lehetőséget. Ezért szeretem a kis virtuális szolgáltatókat :-)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kmisi99 #13374 üzenetére
Az angliai mobilszolgáltatóknál a VECTONE az "other mobile" kategóriába esik Dellmontéknák. A giffgaff, O2, Three, meg elvileg a többi ismert nagy az rendes számot ad. Csak a vectonenál szaladtam bele ilyen számba. De hordozhatóak a számok, és a szám alapján számláz a dellmont, nem a szolgáltató alapján...
Amúgy ha mobilevoipból felhívod, kiírja a tarifát. Nem kell felvennie, már csörgésnél írja.Úgy néz ki, számot kell váltania, majd az új számát oda hordozza ahova akarja.
Mi is ez miatt hordoztunk számot. Egyet a Three töl, egyet a GiffGafftol ami O2. Vectonehoz vittük, mert az ő számuk drága volt voipról, de visszük is tovább, mert instabil a hálózat :-D[ Szerkesztve ]
-
Zénó75
tag
válasz #79335424 #13378 üzenetére
Van T-s LTE céges netem és vodafone 3g-s is.
Most néztem egy budapest-sopron viszonylaton: valóban szinte mindenhol lte elérhető a T-nél ahol eddig 3g volt. Viszont ahol eddig Edge volt ott most is csak edge van. Ez pedig elég gyakori.
Emiatt sajnos úgy néz ki továbbra is a vodafone 3g hálózata a jobb útközbeni voipra. Fenti viszonylaton max ha egyszer nincs 3g. T-s neten meg vagy 15x bejön az E betű.
Mindkettő ipadban egymás mellett mérve.
-
őstag
-
kmisi99
addikt
Kéne segítség. Angliába költözött egy közeli ismserősöm, és kétfajta percdíj van minden voip szolgáltatónál (pl browsecalls) van a main ami szokásos kb 0,01$ és az other mobile ami 0,1$ ami közel 30ft nem pedig 3. Sima angliai szolgáltatónál lévő angliai számja van. a mobile voip kliens a neve mellé írta hogy "save money" de nem lehet rákattintatni és 30ft os percdíjjal hívható. Mit tegyek?
-
mike1334
veterán
válasz joelke HU #13371 üzenetére
Baráti nekem már a 100mb is szinte sok..alig netezek nap közben, csak a voip eszi nagyrészt...már csak annyi a kérdés, hogy mikor lesz Lumia 638 kapható kishazánkban (nem hivatalosan ugye, mert ide nem szánták...)
-
KTU
addikt
Call Back-hez Delmont Lengyelországi vezetékes számát tudja valaki,
vagy merre lehet megnézni?[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
mike1334
veterán
Ha jól értem akár a telenor klikk is megy LTE hálózaton, ha képes rá a telefon? Illetve a Bluemobil kinek a hálózatát használja?
-
Zeki
nagyúr
BREAKING:
Azonnali hatállyal használatba veszi a Magyar Telekom azokat a frekvenciablokkokat, melyek használati jogát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2014-es frekvenciapályázatán szeptember végén elnyerte. Holnaptól duplázódik a 4G-s sávszélesség és drámaian nő a lefedettség is a Telekomnál.
http://www.hwsw.hu/hirek/53027/telekom-4g-lte-internet-mobilnet-frekvencia.htmlEzért mondom, aki a jövőre gondol (és ez nagyon gyorsan eljött), az 4G-s telefont vesz.
Lefedettségben ugrások lesznek, sebesség, jobb ping idők,stabilabb és gyorsabb mobilnet.
VOIP telefonálás simán útközben is. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Srácok létezik, hogy egy mobilneten lévő telefon hív skypeon egy másik telefont, szintén skype szintén mobilneten, skype to skype hívás, és gyakorlatilag nincs lag? Ez volt ma...
-
whbear
senior tag
-
eFeMeR74
senior tag
válasz Riverboy #13316 üzenetére
Sajnos a legjobb hangminőség nemcsak a codectől függ. A telefonod beállítása is lehet ludas, ha készülékedben különbőző zajcsökkentő beállítás van akkor azt kapcsold ki. Esetleg, ha a microfon közel van a hangszóróhoz az is lehet problém, de azon nem tudsz változtatni (hangerő lejebb, hogy ne zavarjon be)
A legjobb hangminőséget a magasab besorolású G 729 codec és speex codecekkel tudsz elérni, de ezek nagyrészt külön pénzért telehet megvenni. Videónál a H 264
Van rengeteg app próbálgasd ki őket van köztük különbség. Ingyenes codecpackkal talán a Zopier van ellátva a legjobban, de itt is külön kell megvenni a jobb codececet. A mobilod adotságaihoz kellene a legjobb appot megtalálni Elég nagy szórás van a hangminőségek között. Valakinek semmi problémája más meg szenved.
Én is belefutottam egy gyenge wifis hivásba (gyenge volt a jel), de amikor kikapcsoltam a wifit és mobilnettel használva tökéletesen müködöttMI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
addikt
-
zichie
senior tag
válasz Dluinet #13332 üzenetére
Az FVD-vel nekem nem szokott gond lenni. Tervezem, hogy ha elfogy az egyenlegem, akkor BC-re váltok. Az elbizonytalanít, hogy a BC-re azért sok a panasz. Nekem az FVD-re nincs panaszom. A másik lehetőség - mike1334 és club1 által említett - voipyo lenne, mert sip-et nem használok, de úgy tudom, hogy callback sincs, amit nagyon ritkán, de azért használok, ha nincs 3g vagy wifi.
[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
Találkozott valaki ilyennel üzenettel?
Klikk szolgáltatás
Havidíj Egyszeri díj Aktiválás Lejárat0 Ft 0 Ft 2014.10.16 2014.10.17
Klikk szolgáltatás
Havidíj Egyszeri díj Aktiválás Lejárat999 Ft 0 Ft 2014.10.16
Egymás alatt ott van 2x a myTelenor fülön. Első aktíválás lenne elvileg 3 hónapig díjmentes.
[ Szerkesztve ]
Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
club1
veterán
válasz mike1334 #13327 üzenetére
A voipyo tudja a legjobb minőséget a Dellmont klónok közül, mivel elég kevesen használják (nem túlterhelt). Az asszony ezt használja gagyi Telenor klikk-el, és néha rácsodálkozom a minőségre. A jó minőségük oka pedig az, hogy nincs sip szerverük, így cégek, nagy felhasználok nem igazán tudják a voipyot használni (csak okostelefonon adott szoftverrel lehet használni).
-
mike1334
veterán
Ahhham..és megbízható, de akár drágább szolgáltató? Csak eseti hívásokra, mert most a reenger próbája nagyon bejött, egész jó minőséget produkál, és heti 300 ftért napi 3 hívásom lehet...a fennmaradó rövidebb hívásokra kellene vmi, hogy az előfizetésemtől szabadulhassak lassan
Dluinet
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Voipyo minőségéről, megbízhatóságáról van vkinek tapasztalata? 3ft/perc ha jól nézem és csak callbacknél van kapcsolási díj, igaz ez super deal akciós ár....
-
club1
veterán
válasz allfinanz #13321 üzenetére
Pedig van szép új lefedettségi térképük. Az egyik beltéri 3G lefedettséggel jelölt tartózkodási helyemen kültéren sincs jel kilométereken keresztül...
-
allfinanz
senior tag
digis telenoros mobilnet sim kartyat hasznal vki? mostanaban alig van 3G Pesten rajta, legtobbszor Egde-re csatlakozik a tabletem.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
addikt
-
sipi25
tag
CWU-val az elobb beszeltem, magyar mobilt hivtam. Eleg akadozo es bugyborekolos volt... Csipsimple+android 4.4.4, quadcore+1Gb Ram...
-
club1
veterán
válasz Riverboy #13316 üzenetére
Mindegyiknél magad is ki tudod keresni, hogy milyen tömörítéssel és frekvencián dolgozik. Minél kisebb a tömörítés és magasabb a mintavételi frekvencia, annál jobb a minőség, de annál több adatforgalmad is lesz egy perc beszélgetéssel.
A legstandardabb és legkevésbé tömörítő kodek a g711 (= PCMA). -
KTU
addikt
Rákerestem pár voip szolgáltatóra, aki kicsit ért hozzá nézzen már rá.
Nem csak az a Delmont ahol a
Name Server: NS1.FINAREA.CH
mint pl. :
FREEVOIPDEAL,
BROWSERCALLS,
SIPDISCOUNT
VOIPYO
VOIPSTUNTEzeknél más-más:
BEECALLS.COM
CALLWITHUS
007VOIP
NYMGOCsak azért NAGY betű, mert Ctrl-C és Ctrl-V, mint beírjam
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
addikt
-
Zeki
nagyúr
válasz instantwater #13310 üzenetére
http://www.whois.com/whois/007voip.com
http://www.whois.com/whois/browsercalls.comPersze ettől még lehet igazad. Lehet csak viszonteladók.
KTU
köszi!
Tehát viszonteladók mint a beecalls[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
válasz instantwater #13310 üzenetére
Ugyan az, majdnem, csak kevesebb beállítási lehetőség.
Delmont accountokkal használtam.
Szerintem Delmont."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
setom
tag
válasz instantwater #13308 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam, bár ha jól rémlik valaki itt a fórumból azt használja sip-re és elégedett vele.
-
addikt
A 007voip mobilos kliense nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon, marmar kisertetiesen hasonlit a Dellmontos mobilevoipra:
Android Play AruhazSzerintem Dellmont.
-
addikt
-
-
davao
tag
Használtam BeeCalls-t. A BestVoipReselling szolgáltat nekik. A minőség Dellmont-os, nem az igazi sajnos.
-
KTU
addikt
BrowserCalls
FreeVoipDeal
SIPDiscount
Random rossz minőség vagy én nem hallok vagy engem nem hallanak
persze mikor teszthívom magam 20, 30, "vonalas" ephone akkor jóNymgo,
kb. mint a Delmontok, csak drágább.Ephone
Földrajzi szám havi 100Ft, jó minőség mindig, Ephone hálózaton belül ingyen hívás, Viber helyett ezt használjuk, máshova drága, vetekszik a GSM árával.Most ezen gondolkodom:
http://balance.beecalls.com/hu/prices
Másodperc alapú
Mobil: 10 HUF
Vonalas: 1.98 HUF"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Siriusb
veterán
Én már nem is használom a MobileVoiP-ot, mert a hívások minősége kívánnivalót hagy maga után. A mostani frissítés után is kipróbáltam, nem javult. CsipSimple jól megy nálam.
Figyelgetem a hívásnaplót, amióta írtatok az anomáliákról, de nálam nincs probléma a számlázással.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest