-
IT café
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
sipi25
tag
Sziasztok!
Előfizettem a FVD-re, de az őrületbe kerget, mert szinte használhatatlan. Próbáltam MobileVOIP-ot, itt a másik fél nem hall engem, a callback működik, de drága
Próbáltam a Zoiper-t nagyon szaggat.
Csipsimple-vel is hasonló a helyzet.
Tudna valaki segíteni normálisan beállítani a Csipsimplet, egy régebbi verzió van fent, amiben még benne van a g729.Wifi-n és Diginetes mobilnettel próbálkozom EDGE-n.
Köszi szépen!
-
sipi25
tag
Tudnátok ajánlani valamilyen olcsó és jó VOIP képes telefont? Lehet wifi-s is.
-
sipi25
tag
válasz sumsang #6352 üzenetére
Közben sikerült megoldani a problémát:
Regisztrálni kell egy accountot a [link] oldalon, itt megoldható a fenti problémám, így egy régi egyvonalas IP telefonnal is tudok kifelé FVD-zni és befelé is megvan a ephone-os szám!
Van ingyenes acc is a pbxes-nél 2000 percet lehet vele forgalmazni -
sipi25
tag
válasz instantwater #6354 üzenetére
21-es a szám
Ha esetleg érdekel valakit leírom, hogy hogyan kell beállítani!
[link] ezen az oldalon van egy kis segítség hozzá
-
sipi25
tag
válasz instantwater #6357 üzenetére
Francba! Tényleg! Surfeasy-t bekapcsolva nem cseng ki a 21-es szám nálam... :/
-
sipi25
tag
válasz instantwater #6360 üzenetére
Érdekes, mert úgy csinálom ahogy mondtad, elöször a VPN elindít, aztán a grundwire-al bejelentkezek a pbxes-hez. De a 21-es szám nem csörög a telómon!
VPN nélkül kicsörög, pedig mindkettő külföldi IP-n megy...
Na mindegy a Digi egyelőre nem korlátozza a mobilneten a VOIP-ot -
sipi25
tag
válasz instantwater #6362 üzenetére
Hogy tudom megnézni, hogy alvóba megy-e a rendszer?
Nekem Csipsimpleben nagyon akadt a beszélgetés, grundwire-al megy szinte tökéletesen! (4.00)
A telefon Lenovo a660 -
sipi25
tag
válasz instantwater #6364 üzenetére
Felraktam, 7h43m-ből 6h50m-et deepsleepben volt a telefon. Akkor ezek szerint nem marad úgy a grounwire miatt.
Nincs állandóan bekapcsolva a wifi sem és a 3G sem, csak ha szükségem van rá -
sipi25
tag
válasz instantwater #6368 üzenetére
Úgyhagytam a wifit, tényleg nem megy deepsleepbe! :/
-
sipi25
tag
Keresek olyan PBX szolgáltatót, amivel ingyenesen meg lehet oldani a következőt:
1. +3621XXXXXX számot felhívok GSM-en keresztül (sajat szam, PBX szolgáltatónál beállítva)
2. Nem veszi fel, de visszahív (callback callID alapján)
3. Felveszem és DTMF kóddal tudok tárcsázni. pl: 1 gomb hivja a +3670XXXXXXXX-et, ekkor felhívja nekem a beállított számot.Butatelohoz kellene, nincs net rajta. Hasonló, mint a MobileVOIP-ban a Callback, de ne kelljen hozzá net és ne legyen a kapcsolási díj mint a FVD-nél!
A pbxes.com tudja, de nem a free verzióban... Fizetni meg ugye nem akarok...
-
sipi25
tag
válasz instantwater #6406 üzenetére
Callback funkció csak a fizetősben van.
Itt nagyjából le van írva a dolog... [link]
Az még megoldható lenne, hogy az embernek lenne két FVD-je..
[ Szerkesztve ]
-
sipi25
tag
válasz instantwater #6408 üzenetére
Kell rá egy raspberry pi, asterix van a pi-re, net meg van úgyis otthon....
-
sipi25
tag
válasz instantwater #6414 üzenetére
[link] a soho accountban 2.95-ért csak 1 callback szám van.
A Premiumban van 3, az már 10 euro!Párhónap után visszajön a Pi ára, meg nem csak erre lehetne használni, mehetne rajta a VPN server is, utánna korlátozhatják a VOIP-ot a mobilneten! ?D
Nekem van egy MK808 minipc-m, linux van rá (picuntu) lehet arra is lehet hegeszteni...Nézzétek meg ezt az oldalt: [link]
Sajnos január végéig nekem bizti nem fér bele ez a project az időmbe, meló, család plusz most írom a diplomamunkámat...
-
sipi25
tag
válasz charlie_hu #6418 üzenetére
Én a regisztrációkor kiválasztottam a telefonszámok közül egy nekem tetszőt, majd feltöltöttem egy 1000-esel a számlát! Utánna már működött is. Utánna beállítottam a pbxes.com-on inboundként és már mükszik is!
-
sipi25
tag
válasz instantwater #6422 üzenetére
De a Pi kb 5W-ot eszik, azt ne feledjük, hogy 24/7-ben menne a gép...
-
sipi25
tag
Létezik egy ilyen is, hogy Cubieboard, a gen3 nemsokára megjelenik.
[link]Ehhez a laphoz lehet SATA-s vinyót is kötni, valamennyivel drágább mint a Pi.
v1-es Allwinner A10 SoC
v2-es Allwiner A20 SoC dual core-os
v3-as Cubietrucknak nevezik A20, de lehet 2G Ram is és van benne Wifi/BT[ Szerkesztve ]
-
sipi25
tag
válasz instantwater #6438 üzenetére
Azokkal meg az a baj, hogy hamar ott lesz a villanyszámla a 20000-nél!
-
sipi25
tag
regisztrálsz valahol egy telefonszámot. (ha magyart szeretnél, akkor érdemes: valamelyik magyar voip szolgáltatónál)
Regisztrálsz egy PBX szolgáltattónál (én a www.pbxes.com-ot használom),
itt beállítod, hogy a kimenő hívás min keresztül menjen, gondolom a FVD-nél vettél 10 eurós csomagot.
A bejövö hívásokat pedig a regisztrált szám szolgáltatóját kell beállítani!A tableten valamelyik voip programot feltenni, lehet MobileVOIP is, beállítani rajta a pbxes accountodat.
Itt van egy kis segítség hozzá: [link]
-
sipi25
tag
Mivel megkerestek Pbxes account beállítás ügben privátban, összeállítottam egy kis tutorialt:
Extensions>Add extension>
- kitölt a display name (bármi lehet)
- az extension number
- passwordTrunk a bejovohoz:
Trunk, add SIP trunk
trunkname: ephone_in
account kitölt az ephone account adatokkal
register yes
outbound caller ID: ephone számodTrunk a kimenőhöz:
Trunk, add SIP trunk
Trunkname: fvd
account kitölt az FVD account adatokkal
register No
Outbound caller ID: a saját számod amit az FVD-nél beállítottálInbound routing:
Add incoming route
nevet adsz neki
Trunk: ephone_in
Az extensionoknál kiválasztod az elején beállított extensiont, mindkét helyen
A többit alapon hagyodOutbound routing:
Add route
nevet adsz neki
Trunk sequence: kiválasztod az fvd-t
Set destinations: Valid for all numbers (kiengedsz mindent, itt be lehet állítani, hogy mi mehet ki ezen a routon)A Statusnál meg kell, hogy jelenjenek a beállított dolgok.
Ha valamit beállítottál, utána Submit, majd a felül pirosan van az Apply!
A telefonodon a pbxes-nek a dolgait kell beállítanod!
username: amivel regisztráltál a pbxes.com-on és az extension number amit megadtál pl: sipi25-100
domain: pbxes.org
fontos, hogy be legyen állítva, hogy a program fogadja a bejövő hívásokat is!Nagy vonalakban ennyi lenne...
-
sipi25
tag
Megjöttek a VOIP telefonjaim. (Grandstream GXP285), ez egy 1 vonalas készülék, ezért volt szükségem a pbxes.com-ra.
A kimenő hívás megy szépen az FVD-n keresztül. A bejövő hívás nem akar menni! Foglalt a vonal mindig. Egy ephone-os számról van szó. Az érdekes a dologban az, hogy a Groundwire app-al mobilról működik a bejövő!A VOIP telefonban, csak az ephone-t accountot beállítva van bejövő hívás!
-
sipi25
tag
válasz instantwater #6486 üzenetére
A kireseteltem a telefont gyári beállításokra, beállítottam megint mindent, így megy! Elég sok mindent lehet állítani rajta, használtan vettem, bent voltak az előző tulaj dolgai...
-
sipi25
tag
Egy FVD accountot használok 4 telefonon, hogyan tudom azt beállítani a VOIP telefonon, hogy a saját ephone-os telefonszám legyen a CID?
A FVD-nél be vannak regisztrálva a számok, de mindig az utolsónak beállított számot jelzi a másik félnél. -
sipi25
tag
válasz instantwater #6490 üzenetére
Kár hogy nem lehet állítani máshogy, de mindegy! Mindenki egy számon megy kifelé!
-
sipi25
tag
válasz instantwater #6492 üzenetére
Úgy próbáltam, de nem működik!
-
sipi25
tag
válasz instantwater #6549 üzenetére
Mivel csinálod a projectet? Saját server (asteriks+freepbx) ? Vagy valamilyen hosted PBX? (pbxes)
pbxes elvileg tudja, de csak a home, itt is csak 1 callback number van benne a 3 dodós árban! -
sipi25
tag
válasz instantwater #6555 üzenetére
Vegul mire raktad az Asterisk-et? Virtual gepre?
Addig eljutottal, hogy felhivod a trigger vonalat, elmegy foglaltba es visszahiv CID alapjan? A DTMF menus tarcsazasos temaban nem talalok szinte semmi infot... -
sipi25
tag
Esetleg akinek van lehetősége saját asteriks serverre, vagy akinek nincs, annak a pbxes.com is szóba jöhet ha rossz a voip minősége.
Én családon belül csináltam mellékeket a pbxes accountomban, így saját belső mellékeket tárcsázunk családon belül. pl.: 100, 200, stb.
Így ki van kerülve a voip szolgáltató, pl. FVD, neophone, stb. Két igen nagy előnye van, az egyik, hogy mindig kiváló a minősége (csak vezetékes nettel és SIP asztalival próbáltuk), a másik, hogy teljesen ingyen van a hívás! -
sipi25
tag
válasz betyarr #6751 üzenetére
A lényeg, hogy létrehozol extensionokat (pl.: 100, 200), azokhoz trunk-öket (pl ephone_100, ephone_200).
Ezekre a trunk-ökre tudsz hivatkozozni az inbound és az outbound routokban.
A pbxes accountodba az extensionokkal (pl.: pbxesusername-100, pbxesusername-200) tudsz bejelentkezni, akár mobiltelefonon keresztül is! -
sipi25
tag
válasz instantwater #6757 üzenetére
Miért vesztenéd el? Be tudod állítani az inbound roitingban például az ephonenál regisztrált számodat! Simán elérnek a telefonszámodon!
Az igen nagy előnye: tegyük fel, hogy Te és én egy pbxes accounton csücsülünk, Te a 100-as (a te számod 0621666777X, az enyém 06218889999X) én a 200-as melléken vagyok. Te felhivsz engem VOIP-on keresztül a számomon, akkor a pbxes tudja, hogy én ezen a számon vagyok, de nem az ephone felé küldi a hívást, hanem lerendezi a mellékek között!Kivülről mindketten úgyan úgy elérhetőek vagyunk az ephone-os számunkon!
-
sipi25
tag
A FVD-nél volt egy vezetékes híváson 7:20 időtartammal, az Ő nyilvántartásuk szerint aznap nem volt más hívásom, mégis kiszámlázták:
22-Nov-2013 19:06:02 FreeVoipDeal desktop call (FUP exceeded on IP) +3696XXXXXX +3688XXXXXX 00:07:18 € 0.080
Találkozott már valaki ilyennel? Egyébbként van nekik valamiféle ügyfélszolgálati emailjük? Én nem találtam...
-
sipi25
tag
Sikerült felhegesztenem az mk808 minipc-re az asteriks-et freepbx-el. Remélem lesz még egy kis időm a konfigolásra is az ünnepek alatt... közben államvizsgára készülök, meg járjuk a rokonokat, meg ugye a gyerekekkel is játszani kell!
Picuntu Home:io fut az mk808-on. Ez alapján csináltam, fordítottam le: [link]
A libri és dahdi -s részt kihagytam, elvileg azok csak akkor kellenek, ha rendes telefonvonalat is kötsz az asteriksre...
[ Szerkesztve ]
-
sipi25
tag
Az MK808 Asterisk projectal kapcsolatban:
Próbáltam a freepbx-et, de nem akart nálam működni, ezért leszedtem.
Simán Asterisk configfájlokkal próbálkozom. Vannak már mellékeim, FVD-n keresztül megy kifelé a hívás.
Bejövőt még nem tudtam megcsinálni...Akit érdekel a téma ezek alapján csinálom: [link] , [link] , [link] , [link]
Itt vannak jó magyar leírások: [link]
Nincs itt a közelben aki ért az Asterisk-hez?
[ Szerkesztve ]
-
sipi25
tag
-
sipi25
tag
válasz #79335424 #7374 üzenetére
Nem, én egyelőre csak FVD és ephone SIP-en keresztül akarom használni.
Ha GSM is a képpbe kerül van egy linkem hozzá, érdekes: [link]
Eleinte én is raspbeery pi-n gondolkodtam, de végülis az mk808 lett belöle, ugyis volt belőle egy itthon, nem használtam semmire sem.
A picuntu 4.5-öt tudod használni a 3188-ra, asterisket meg le tudod fordítani a belinkelt oldal alapján!
[ Szerkesztve ]
-
sipi25
tag
válasz instantwater #7376 üzenetére
Én nem akarom sehova sem átirányítani. Van egy FVD accountom a kimenő hívásokra és van pár ephone-os telefonszámom amire a bejövő hívások jöhetnek, ha esetleg vezetékes számon akar valaki elérni.
A FVD-n keresztül menjenek ki a hívások. Ha valaki kintről akar betelefonálni hozzám, akkor ott lesznek a telefonszámok, kiosztva őket a belső mellékeknek.Te régebben írtad, hogy elkezdted az asterisk-et configfájlból, meddig jutottál? Callbacket sikerült beüzemelni?
-
sipi25
tag
válasz instantwater #7378 üzenetére
A visszahívós rész bárkit visszahív, vagy szabályozva van a kör?
Esetleg, ha szépen kérem, akkor közkincsé tennéd? Én most nem nagyon tudok vele foglalkozni január végéig, államvizsgára készülök...
-
sipi25
tag
válasz instantwater #7381 üzenetére
Köszi szépen ki fogom próbálni!
-
sipi25
tag
válasz instantwater #7381 üzenetére
A leírásod alapján beállítgattam a callbackes dolgot, ott tartok, hogy bármilyen általam megadott (extension.conf) számot visszahív.
Próbáltam menus tárcsázást csinálni waitexten-el, egy változóba raknám be az előre beállított számokat és azt próbálnám átadni a Te tárcsázó scriptednek, de nem megy... -
sipi25
tag
válasz instantwater #7429 üzenetére
Van egy global SZAM változóm, ebbe szeretném beállítani WaitExten()-el a hívandó számot a [forward-to-number] contextben.
Amit csinál: Megcsörgetem a behívószámot, bont, visszahív. felveszem, de rögtön bontja is a vonalat.
Ez van a logban:WARNING[22249][C-00000276]: pbx.c:6647 __ast_pbx_run: Channel 'SIP/fvd-out-0000007a' sent to invalid extension but no invalid handler: context,exten,priority=forward-to-number,s,1
NOTICE[22249]: pbx_spool.c:402 attempt_thread: Call completed to SIP/fvd-out/+3670xxxxxxxEzek szerint nem adja át rendesen a SZAM változómat, bár be sem kéri, mert rögtön bont is
[globals]
SZAM=$
[call-from-did-in-context]
exten => _.,1,NoOp(Incoming call from # ${CALLERID(num)})
exten => _.,n,GotoIf($["${CALLERID(num)}" = "0670xxxxxx"|"0630xxxxx"|"0630xxxxx"]?custom-CallBack,s,1)
[forward-to-number]
exten => s,n,WaitExten()
exten => 1,1,Set(GLOBAL(SZAM)=+3630xxxxx)
exten => 2,1,Set(GLOBAL(SZAM)=+3670xxxxx)
exten => ${SZAM},1,NoOp(Forwarding to a number)
same => n,Dial(SIP/fvd-out-2/${SZAM},600, A(beeperr)); TtKkXxr)
same => n,GotoIf($["${DIALSTATUS}" = "ANSWER"]?:callfail)
same => n(callfail),NoOp(FAIL)
same => n,Hangup
[custom-CallBack]
;prepare for callback
exten => s,1,NoOp(Hangup then callback to cellphone)
exten => s,n,Busy(60)
exten => s,n,Congestion(60)
;exten => s,n,Hangup(60)
;writing .call file
exten => h,1,NoOp(Writing callfile)
exten => h,2,System(echo channel: SIP/fvd-out/+36${CALLERID(num):2} > /tmp/${CALLERID(num)})
exten => h,3,System(echo context: forward-to-number >> /tmp/${CALLERID(num)})
exten => h,4,System(echo extension: s >> /tmp/${CALLERID(num)})
exten => h,5,System(echo priority: 1 >> /tmp/${CALLERID(num)})
exten => h,6,System(echo callerid: ${CALLERID(num)} >> /tmp/${CALLERID(num)}) ; Your CallerID goes here
; writing copier
exten => h,7,System(echo sleep 5 > /tmp/${CALLERID(num)}.2)
exten => h,8,System(echo mv /tmp/${CALLERID(num)} /var/spool/asterisk/outgoing >> /tmp/${CALLERID(num)}.2)
exten => h,9,System(chmod 775 /tmp/${CALLERID(num)}.2)
exten => h,10,System(/tmp/${CALLERID(num)}.2)
exten => h,11,System(rm /tmp/${CALLERID(num)}.2)
exten => i,1,Hangup
exten => t,1,Hangup
[internal]
exten => _X.,1,NoOp()
exten => _X.,n,Dial(SIP/fvd-out/${EXTEN})
exten => _.,n,Hangup()
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest