- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PHP programozás
- Windows 11
- Windows 10
- Mozilla Firefox
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
Új hozzászólás Aktív témák
-
smc2
csendes tag
Sziasztok!
Kérek szépen egy kis segítséget.
Két számítógép között szeretnék hangot streamelni. Több "how to..." videót/leírást próbáltam követni, de egyik sem jó.
- Stream-elésre kiválasztom a fájlt...
Célnál: UDP (és a célszámítógép IP címe) (kipróbáltam http-vel is)
Átkódolás nem aktív, profil: Audió - MP3Mit rontok el? A másik számítógépen elindítom a VLC-t, hálózati műsor megnyitása... ott hiába írom be a küldő vagy a fogadó gép ip-jét, nem indul el lejátszás.
Megköszönöm, ha valaki leírja lépésről lépésre, vagy küld egy linket, ahol jól követhető.
(a két gép egy alhálózaton van, de később szeretném "munkahely és otthon" viszonylatban is használni, tűzfalak kikapcsolva)
Köszönöm! -
asuspc96
senior tag
Helló!
Hogyan lehet film alá egy másik hangfájlt betenni ?
Sehol se találok egy olyanhoz hasonlót, mint pl a feliratnál, hogy: felirat hozzáadása -
pvt.peter
őstag
Illetve egy másik kérdés:
Olyat lehet csinálni, hogy a VLC alkalmazást nem a címsorán keresztül drag & droppolom hanem az ablak közepét, vásznát fogom meg és húzom egy másik képernyőre? -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Már egy ideje észrevettem, hogy VLC v2.2.4 alatt nem működik a lejátszás folytatása funkció miután bezárom a VLC -t.
Elméletileg minden feltétel teljesül:
- lokális fájlról van szó
- hosszabb mint 3 perc
- a kilépéskor több mint 5% -án túl vagyok a filmnek és még nem értem el a 95% -ot a filmbőlIlletve a "Folytatja a lejátszást?" opció is be van kapcsolva.
Próbáltam a "Kérdezzen" és "Mindig" értékre való beállítását is az előző opciónak de a helyzet ugyanaz maradt.Vki tud vmi megoldást arra, hogy megint visszatérjen ez a funkció?
-
Xenon86
újonc
Sziasztok!
A következő problémával szembesültem: bármilyen formátumú film társítása a VLC lejátszóhoz a képen látható üzenetet eredményezi. A film elkezdődik, a hang jól hallható, viszont a kép nem jelenik meg. A képernyő fekete.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Videókártya: Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (gyártó: Inter Corporation)
VLC: 2.2.4-es verzió
A válaszokat előre is köszönöm!
-
DrojDtroll
veterán
Nincs olyan feature a vlcben hogy a lejátszást onnan folytassa ahonnan abbahagyta?
-
laca63hu
kezdő
Üdv ! A VLC-be másolt .m3u listát 10 másodpercenként lépteti egymás utáni csatornákra holott csak egyet jelöltem ki lejátszásra .! Mit tegyek hogy a listából csak egyet játsszon ? Köszönöm !
-
angyalpc2
aktív tag
Sziasztok
Remélem tud válaszolni egy expert emberke
Van egy *.ts felvett live stream, több videó és hang sávval.
Ha lejátszom akkor jobb klikk "Lejátszás"-> "Program" és kiválasztom azt amelyik nekem kell.
Ezzel nem is lenne gond.Csak hogy PC-ről a hálózatra kellene streamelni ezt a fájlt.
Ez se gond, UDP és IP cím után mint bármelyik másik video kimegy és az eszközön meg is jelenik....
A gond az hogy ebből a stream-ból nekem csak 1 adott kell a hozzá tartozó hangsávval együtt.Sajnos jelenleg a sok videó sávból az egyik megjelenik és hozzá valamelyik hangsáv adódik.
Hogy lehet a streamelésnél azt meghatározni, hogy csak az az adott videó és hangsáv menjen ki?
Remélem tud valaki segíteni.
Köszi -
escsé
tag
Szevasztok!
Jútúb url ctrl+c > vlc ctrl+v (vagy ctrl+n és ctrl+v).
A kérdésem a következő: miért van, hogy némely videót lejátszik és némelyet nem? Bemenet hibát ír. -
T_Stark
őstag
Üdv!
VLC-nél még mindig nem megy rendesen a DXVA, vagy nálam van valami gáz?
A hardveresen gyorsított dekódolásnál ha tiltom, akkor megy szépen a film, de egy BD-nél 20-25% között van a CPU használat, míg egy MPC-HC DXVA-val 5-10% körül elviszi.
Ha meg engedélyezem, akkor egyszerűen kilép, el sem indul a film. -
saelin
veterán
Üdv!
Linuxon vlc-nél meg lehet oldani, hogy ha megfogom a videó területénél az ablakot, akkor tudjam mozgatni a lejátszót? Mintha az ablak tetejénél fognám meg.
Vannak lejátszók amik tudják és érdekel már egy ideje, hogy megoldható-e vlc alatt is. Keresném angol fórumokon is, de fogalmam sincs hogy fejezzem ki magam...
(Értsd; nem tudom mi ennek a feature-nek a neve)
-
Visormail
addikt
válasz
Kékes525 #1000 üzenetére
Az MKVToolNix közvetlenül is megcsinálja, ha kiveszed a pipát a kép meg minden más elől és a formátumot átírod mka-ra. Én kipróbáltam egy m2ts fájllal amibe DTS-HDMA van és azt utána elkezdte konvertálni a foobar flac-be, nem vártam végig mert 1.5 órát ír. Viszont ez 16/48-as, de DVD-A-ból meg konvertáltam már vele 24/96-ost is, nem tudom mi lehet a gond.
-
Kékes525
félisten
válasz
Visormail #997 üzenetére
Foobar2000-rel nem megy. Ezek a pluginok fent vannak. Igazából .m2ts -t kellene konvertálni. Elvileg átlehet alakítani .mkv-be az MakeMKV-val, azután azt az MKVToolNix-al .mka-ba, amit már a foobar2000 megesz, de valamiért nem megy csak 24bit/48Khz-vel. Nekem viszont nagyobb felbontás kellene (24bit/96khz vagy 24bit/192khz). Ez már nem megy. Az eredeti kódolás 192/24 DTS-HD Master Audio Quadrophonic Mix és 192/24 DTS-HD Master Audio Stereo.
-
Visormail
addikt
válasz
Kékes525 #996 üzenetére
VLC-vel nem hiszem, hogy sikerülni fog. "Blu Ray Audio-DVD"?
Foobar-al próbáld ezekkel a pluginekkel DVD-Audio Decoder, ott van a listában a dts-hd is. flac coder is kell. Ha ezek benne vannak, akkor jobb gomb, convert, ..., flac. -
Kékes525
félisten
Hogyan lehet egy Blu Ray Audio-DVD-ből flacba menteni (24bit-192Khz) a számokat? Az egyes számokat sem látom csak az 00000.m2ts fájlt két hangsávját játssza le.
-
ot93
senior tag
Üdv,
VLC-ben is van olyan funkció mint powerdvd-ben, hogy a filmben a mozgást folyamatosabbá teszi?
(szerintem azt csinálta, hogy felnövelte az fps-t így sokkal folyamatosabb volt a mozgás) -
sz.balazs.95
veterán
Üdv.
Létezik valami normális, könnyen érthető leírás arról, hogyan kell saját VLC témát fabrikálni?
Eddig nem sokat találtam.
A VLC saját szerkesztője felejtős, egy használhatatlan kacat (legalábbis a "legfrissebb" és egyben 4 éves r219 biztosan az...)
A VLC dokumentációja meg... nem tudom, komolyan gondolták-e. rettentővérganyi. Semmi példa, magyarázat, vagy bármi. -
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy VLC Media Player mellé milyen Codec Pack -ot kell/érdemes telepíteni a legjobb képi & hangi minőség eléréséhez?
-
Colos1
őstag
Sziasztok,
a múltkor vettem fel játékvideót. Mp4, H-264, Shadowplay.
Ha a Win10 saját lejátszójával játszom le, akkor jobbak a színek, és élesebb a kép, mint VLC -vel. Azt megtaláltam, hogy ha a hardveres YUV - RGB átalakítást kikapcsolom, akkor a színek jók lesznek, de azt nem találtam meg, hogy mit kell beállítanom, hogy ne legyen homályos.
Tudja valaki?
-
ddt500hu
veterán
Hali!
Fel akarom venni a monitor képét a VLC-vel (játék replay). Elvileg tudom is hogy kell minden szép és jó kivétel, hogy nincsen hang. Minden defaulton van, H264+MP3 (MP4)-et ír ki még sincs hang.
Mi lehet a baj? -
Sz_Imre
senior tag
Új verzió jelent meg: VLC Media Player 2.2.3
Changelog -
törölt tag
válasz
DrojDtroll #986 üzenetére
Vhol régen írtam erről, mert uígy használtam régebben. De ilyen gondom sose volt. Ált a laptopon indítottam, mert az kényelmesebb volt, áthúztam, és teljes képernyő, de mindig ott maradt. Úh bug nemigen lehet, hacsak be nem csúszott időközben a fejlesztéssel. Inkább vmi inkompatibilitásra v beállításra tippelek.
-
DrojDtroll
veterán
Felteszem itt is, hátha sikerült megoldást találni rá.
A laptopomat kiterjesztve használom.
A kiterjesztett képernyőn akarok megnézni egy videót vlc-vel teljes képernyőben. A vlc-t a kiterjesztett képernyőre húzom és kettőt kattintok a képre, ezzel teljes képernyőssé téve azt.
A kép teljes képernyős lesz, a gond az, hogy az elsődleges kijelzőn.
Mi lehet a megoldás?
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Ki lehet valahogy kapcsolni, hogy egy korábban megnyitott videónál/zenénél állandóan felugorjon ez a "kívánja folytatni" opció? Végignéztem a beállításokat, de nem találtam. Köszi!
-
Visormail
addikt
válasz
#73820095 #980 üzenetére
Felugrik a kis osd felirat amikor változtatod a hangerőt és az 200ig jelzi, addig változik is.
Médiagomb sincs rajta hangerő + -? Ha nincs akkor alapban ctrl+fel/le gyárilag a gyorsbillentyű, de ezt bármire át lehet állítani.
Most nézem melóhelyen 2.2.1-ben, ott még nincs ilyen.
-
umbriel
csendes tag
Sziasztok!
VLC-ben hogyan lehet kiszedni MKA fáljból a FLAC hangsávot? Nekem valahogyan nem sikerült. Az Átalakítás menüben próbálkoztam Audio - FLAC Profillal, de a profil szerkesztésében nem vagyok járatos, hogy itt milyen betokozás kellene?
Vagy esetleg van más alkalmazás erre a célra? -
Mag__
tag
Sziasztok,
ha irták már előttem, akkor bocsi.
Az a gondom, hogy nagyon pixeles a 1080p-s video VLC-ben, ami lejátszóhiba lehet,mert másik gépen is volt már hasonló gondom.Asszem ott böngészőben flash(youtube) esetén.Name AMD Radeon R7 Series
Driver Version 6.14.10.7280Szerintem VLC hiba. Előre is köszi a segitséget.
Link: [link]
-
perempe
veterán
2.1.5-ben még nincs zöld keret videolejátszás esetén, a későbbi verziók viszont már nem jók.
-
rii
nagyúr
sziasztok
vlc-be be lehet valahol állítani, hogy a számok közt ne legyen szünet?
-
törölt tag
Sziasztok! A VLC-ben nincs lejátszás közbeni billentyűparancsa a nagyításnak? (közelítés)
-
Eclips21
őstag
ezek a zöld csíkok mitől vannak minden film alatt?
nagyon idegesítő, esetleg régebbi verziók jól működnek? -
Visormail
addikt
2.2.2 Highlights
VLC 2.2.2 "Weatherwax" is the second update to VLC's 2.2 release series.
It fixes numerous security issues, notably in the MP4, RealRtsp and Sparkle modules, but also important crashes for the MXF, ADPCM, Telextext, Skins and Qt modules.
It also improves our codec support by adding new formats and providing faster decompression.
More than 100 fixes for issues reported for 2.2.1.
Full support of Mac OS X 10.11 El Capitan. -
fast_thomson
újonc
Sziasztok!
VLC-ben a video alatti csúszkánál hogy lehet az "Eltelt időt" egy adott időpontra beállítani?
Magyarul ne 0-ról induljon a számláló, hanem amit beírok oda. Felvételek miatt kellene, mert így nem kellene mindig matekozni, hogy a felvételen éppen hány óra van. Így beírnám mikor indult a felvétel és máris könnyebb volna.Köszi mindenkinek!
-
SirAlo
aktív tag
Hello, VLC-be be lehet valahol állítni hogy a kijelzőt az adott film frekvenciájára állítsa? Pl. egy 24Hz-es filmnél a VLC player a kijelzőt 24 hz-re állítja ?
-
balazs.angi
csendes tag
Sziasztok!
FTP szerverről szeretnék streamelni. Nem tudom mi a baj. Az első 1-4 másodpercet lejátssza és utána kidob. Nem ír semmi hibát. Filezillát használom meg no-ip t.
-
-
Don_
tag
Sziasztok!
Van olyan beállítás vlc-n belül valahol, hogy a videót csak a hdmi portra küldje ki? Arra gondolok, hogy a géphez hozzá van kapcsolva egy lcd tv, ami történetesen egy másik szobában van. A pc-n szeretném elindítani a filmet, ami elindulna az lcd-n én meg dolgozhatnék közben a gépen.
A kiterjesztett asztal megoldás azért nem jó, mert nem látok rá a másik tv-re. Ha vlc-vel nem lehet megoldani, más progi is jó, ami tudja ezt.
-
szoke12
őstag
Sziasztok! Már csak egy problémám van. Amikor indul a videó a tv-n, először bevillan a lejátszólista, és csak utána lesz teljes kijelzőn. Ezt hogy tudom megoldani? Azt szeretném, be se villanjon, hanem egyből a videó induljon.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Okos Otthon / Smart Home
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest