- Linux kezdőknek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PHP programozás
- Windows 11
- Windows 10
- Mozilla Firefox
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ueda
senior tag
A kétmenetes kódolás lényege, hogy fix mérethez lehet igazítani a
teljesfilmet. Csak ki kell számolni , hogy az adott mérethez mekkora bitráta tartozik. Pl. 1000 kbps .Az első menetben megvizsgálja az egész filmet. A második menetben már szépen el tudja osztani, hogy hova mennyi bitráta kell. Végeredményben variable (változó) bitráta lesz. Ez csak a videóhoz kell, tehát első menetben ki szokás hagyni a hangot.
Alapesetben 2x annyi az időtartam. De van olyan beállítás, hogy fast first pass , gyors első menet. -
Bozek
nagyúr
Ha a 3 hangsávot átalakítod 192 kbps-es LC-AAC-ra, akkor már az se lesz olyan nagy méretű, mint az AC3. Ahogy látom, egyik se 5.1-es, így ez nem probléma.
Kivágsz egy kisebb videót, aztán teszteled nagyobb CRF-el. Ha még nem gáz, akkor azzal konvertálod az egészet. Így hamarabb megvagy vele. És persze a 2 menetes kódolás se ártana, de az is növeli az időt.
Ueda: "Meg van egy olyan gondolatom, hogy a nagy cégek által kódolt videók (pl. Youtube) szintjét házilag nem lehetséges elérni. A nagy cégeknek megvan a mérnöki gárdájuk, szaktudásuk, eszközparkjuk, hogy a legjobban kódoljanak."
Ők is ugyanazzal kódolnak, szóval elérhető. Csak ott mondjuk Very Slow vagy Placebo preset-et kell használni.
-
Ueda
senior tag
VP9 -nek az lenne a legnagyobb előnye, hogy jogdíjmentes, de nem tudsz vele kényelmesen kódolni (a h264/h265-nek kiváló a párhuzamosítása). És kettő menetes kódolásra is szükség lenne, mert a tömörítés egy részét a második menetben számolja ki. Lehetséges 1 menetben is , csak akkor nagyobb méretű a videó.
Meg van egy olyan gondolatom, hogy a nagy cégek által kódolt videók (pl. Youtube) szintjét házilag nem lehetséges elérni. A nagy cégeknek megvan a mérnöki gárdájuk, szaktudásuk, eszközparkjuk, hogy a legjobban kódoljanak. -
C. s.
addikt
Szia!
Tegnap megcsináltam a 720p-set, előtte szétszedtem, mert nem ismerem elég jól a Handbrake-et, és gyorsabb volt elemeire szedni MKVToolNix-szal, mint utánaolvasni.
Csak a videó 2,3 GB lett hang nélkül. Próbálkoztam különféle beállításokkal, a legkisebb is túl nagy lett, kb.1,5 GB, szintén a 3 hangsáv nélkül. (h.265, CRF 22, slow, ez kb. 3 órahossza volt, belefér.)
Milyen javaslatod van, milyen beállításokkal konvertáljam? Ha a CRF-et nagyobb értékre állítom, nem lesz ronda a kép? Érdemesebb volna inkább a képet kisebbre venni? Inkább életlenebb legyen, mint foltos-vibráló.
Illetve most nézem, hogy van még valami VP 8 és VP 9 kodek is. Ezek milyenek? Nem ismerem őket.
-
C. s.
addikt
Köszi, de ez két különböző film. Nem akarom vagdosni és összefűzni. Azért szeretném a konvertálni, mert mindkettőn stimmel a hang, nem csúszkál sehová, nem a film bármely más változatához való. Csak piszok nagy.
Beállítgatnám, ahogy kell, egy oké, aztán nincs vele több dolgom.
-
Ueda
senior tag
Kerülő megoldásként letöltöd a High.Spirits.1988.720p.BluRay.H264.AAC-RARBG (1.18 GB) változatot és MKVtoolnixal (https://mkvtoolnix.download/) összeválogatod magadnak a megfelelő videó, hang és felirat sávokat. Azaz kettő filmből csinálsz egyet.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Adott 2 mkv film, az egyik 720p és 8,5 GB, a másik 1080p és 9,3 GB. Ezek a filmek nem érnek meg ekkora tárhelyet, szeretném kisebbre konvertálni őket a lehető legkisebb minőségromlás mellett. Arra gondoltam, hogy egyenként 1,4-1,5 GB volna a megfelelő végeredmény. Milyen beállításokkal tudnám ezt legjobban megközelíteni? H.265 is lehet. A HandBrake már telepítve van, de ha ez nem jó, várom a javaslatokat. Jó volna, ha mkv maradna, az egyikben van egy veszteségmentes hangsáv, az mehetne talán AC-3-ba, a többi hang maradhatna úgy, ahogy van. A képpel mi legyen? Egyáltalán nem értek hozzá. Hardver az adatlapomon. Az sem volna hátrány, ha max. pár óra alatt végezne 1-1 filmmel.
A filmek adatai: 720p, 1080p
A formátum profilban a @-ot átírtam, mert email-címnek nézte és elrejtette. -
Márton
nagyúr
pl. avidemux vagy ffmpeg
Nekem meredekebb kérdésem lenne:
Sony kamerával rögzített 1080/50p avchd MTS videót szeretnék megváltoztatni, a videósávját lecserélni egy általam rendereltre, minden egyéb paramétert változatlanul hagyva (sávok, metadata, stb), és visszamásolva a kártyára le szeretném játszani a kamerával. Kb. mint egy hdmi médiaplayer. Spéci felhasználásra kéne, tehát nem megoldás, külön eszköz használata.
Eddig minden próbálkozás negatív: ffmpeg, tsmuxer, stb.Valaki próbált már ilyet? Nem hiszem, hogy lehetetlen feladat, nincs titkosítva a fájl, vagy ilyesmi, csak tudni kéne pontosan mire figyel a kamera, mit nem eszik már meg.
milyen ffmpeg paranccsal lehet mindent érintetlenül hagyni, kizárólag lecserélni a h264 streamet egy paramétereiben ugyanolyanra?
-
Vebber
tag
Sziasztok!
Egy mp4 kiterjesztésű vidóból szeretném csak a video fájlt (AVC1) kinyerni, hang nélkül, a video tartalom bárminemű változtatása nélkül.
Milyen programmal lehet ezt elvégezni?
Thx. -
Márton
nagyúr
Az x264-et lehet kódolni 4:2:2 subsamplinggel? Nem tetszik a piros részeknél a recésség, amit csinál. Ripbot-tal dolgozom és xmedia-val.
Köszi -
belovary
senior tag
Sziasztok! Lehet rossz helyre írok, de bízom benne, hogy nem. Arra lennék kíváncsi, hogyha szerkesztek egy videót, mondjuk premierben, és a metadata totál üres, exportálom. Elvikben a videók tulajdonságokban, részleteknél semmilyen adat nincs.
Ha ezt elküldöm valakinek, és ő feltölti netre, akkor ha ott valaki leszedi ki tudja deríteni az eredetét? Talál benne olyan adatot ami arra utal ki szerkesztette a videót? Köszi! -
ZaJanga
tag
Sziasztok!
Hogyan tudok Dolby Vision RPU, DolbyVision Profile 8.1 single track single layer, HDR10+ kompatibilis mp4 ill. .ts videófájlokat készíteni, hogy arra alkalmas TV-n lejátszható legyen?
Van tapasztalatotok?
Az itt: [link] leírtakat követtem, de nem sikerült.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Nem találtam jobb topicot a kérdésemhez, ezért ide írok. Képernyőrögzítő szoftverrel készített mp4 formátumú videófájlt szeretnék helyre állítani. A fájl nem lett rendesen lezárva, ugyanis a felvétel közben kékhalált kapott a gép, tehát a keletkezett fájl teljes mértékben használhatatlan.
Eddig 4 "video repair" szoftvert próbáltam ki, ebből 3 azon elven működött, hogy bekért egy hasonló sample fájlt is, és az alapján végezték a helyreállítást, de sajnos egyik sem járt sikerrel. A hangot kb az első fél órára helyre tudták állítani, de a kép teljes mértékben használhatatlan zagyvaság lett.
Mit tudok tenni?
-
Chrystall
senior tag
válasz
gabor128 #4176 üzenetére
Mediainfo-t töltsd már le és a forrásról meg a végeredményről kérj le egy TEXT formájú infót, jelöld ki amiket ír és másold ide be. Vagy ha gondolod, sendspace-re tölts fel egy mintát a forrásból, megnézem, akkor nem kell a Mediainfo-val molyoni. Az a legbiztosabb, mert számos dolog lehet. Telós videóknál gyakori ilyen olyan gikszer, hogy nem bírják rendesen kezelni a szerkesztők, és előkonvertálás kell. Nekem is pl. ma olyan volt, hogy csak 120 FPS-sel lehetett valamit menteni, mert amúgy nem volt semmi a képernyőn.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Tibiajax #4148 üzenetére
A konvertáláskori romlás az a szerkesztők bénasága miatt van.
Én amit tudok neked mondani így látatlanban ha nem sajnálod az időt és biztosra akarsz menni:
1. Keress olyan programot amihez lehet telepíteni pluginnek a Debugmode Frameservert. Ha az megvan tiszta sor, ki tudod kódolni x264-gyel, az megcsinálja normálisan.2. Keresel olyan szerkesztőt ami tud veszteségmentes aviban menteni, kimented abban a szerkesztett anyagot, és utána x264-gyel átkonvertálod.
Mind a 2 esetben MKV-t csinál mondjuk, amiből lehet gond felhasználói oldalon. Ha mp4 kell talán az is megoldható, de azt nem vágom most per pillanat.
Ha sikerül ilyen programokat találni és ide beírsz, akkor megadom a parancsosrt amit x264-hez kell írni a konvertáláshoz.
Sajna olyan progit nem tudnék mondani ami gyári és tuti a legkisebb veszteséggel dolgozik. Sony Vegas az nekem jó pl. , de nem annyira mint az x264.exe. De sokat szoktam azzal is menteni, aránylag normális, ha nem változik a felbontás. Ha arra vetemedsz, a Sony AVC sablont érdemes választani mentéskor, az jó meg aránylag hozza a minőséget.
-
gabor128
aktív tag
Üdv,
A videokonvertáló progi volt a rossz. Lehetett álligatni hogy 29,97, vagy 30, de tökmindegy. Egyikkel sem lett jó. Egy másik progival viszont nem lett akadós. Közben a telón is megtaláltam a beállításokat és 30fps-ről 60-ra átállítottam. A végeredményt ettől függetlenül max 30fps-el lehet konvertálni. Minden esetre a 30-as eredetivel sem akadt a másik progiban konvertálás után. Hát ez van. (Aimesoft. Fuj!) Pedig sok funkció van benne.
-
törölt tag
válasz
bluemirage #4169 üzenetére
Üdv. Egy DVD Audio 5.1 vagy 6.0 anyagot átkonvertálok 2.0 Flac formátumba az teljes értékű 2.0 lesz.
Úgy értem, hogy a progi (DVD Audio Extractor) kiszedi a sztereó részt vagy összenyomja sztereóba, hogy működik a dolog? -
válasz
gabor128 #4166 üzenetére
Nem ismerem az iphone-okat, de az androidos telefonoknál gyakori a változó képkockaszámmal való rögzítés. Ilyenkor az FPS változatlan hagyását célszerű kérni a kódolásnál. Ha fixen beírtál egy FPS-t az simán okozhat furcsaságot. Jobb videólejátszók is mutatják, akár lejátszás közben, hogy mennyi fps a megjelenített tartalom.
@€uro
"Bitrátát 200.000 kbps-re állítottam. Bár a file mérete a közelében sincsen: egy perc felvétel 38 MB." - ez logikus. Hiszen a VBR-es kódolás miatt. Teljesen mindegy, hogy az CRF vagy mi alapján történik... szóval a viszonylag állandó képernyő tartalom miatt a bitrátát lecsökkenti. Ha egy hullámzó tenger lenne teli képernyőn, akkor más lenne a végeredmény, egy perc jóval nagyobb fájlméret lenne. -
gabor128
aktív tag
Nem vagyok szakmabeli, de szeretnék valamit megkérdezni.
Telefonnal készítek videót, majd PC-re átmásolom és videoszerkeztőben alárakok valami zenét, meg feliratot és új videót hozok létre. Sajnos olyan problémám van, hogy az elkészült videó minimálisan akadozva játszódik le. mintha alacsonyabb lenne az FPS.
Csatoltam egy képet. Jobb old. az eredeti, bal oldalt az új video van. Már megpróbáltam mindenféle beállítással a videoszerkesztőben, más formátummal, stb, de ugyanaz. A korábbi videóimmal is ezt csinálta. A telós videó mintha nem is akadna, de a szerkesztett videó, meg láthaóan akadozik annak ellenére hogy ugyanaz az FPS, felbontás, videoformátum, bitráta, stb.
Nem tudom mi lehet a gond.
Tel: iphone 6s plus.
Valakinek ötlet? -
€uro
őstag
-
Ueda
senior tag
Másik képrögzítőt is próbálj ki (a homályosság tesztelésére). Pl. Bandicam, [https://sketchman-studio.com/rylstim-screen-recorder/]
-
Ueda
senior tag
Egy tippem van még : az esetleges átméretezésből fakad a elmosódás. 1280x720 felbontásról beszéltél, és amit felveszel, az is pontosan 1280x720 felbontású ? Próbáld meg úgy, hogy az egész asztalt vagy teljes monitor felbontásával rögzítesz. Ha akkor is homályos, akkor, nem tudom, mi okozza.
-
Ueda
senior tag
Ránéztem Linux alatt + keresővel.
[https://castr.io/blog/best-obs-settings-streaming-recording/]A lényeg az
(1) x264
(2) CRF
azaz constant rate factor, azaz állandó minőség, tartománya 0-51
(3) CRF 20
kisebb érték jobb minőség, nagyobb fájlméret
nagyobb érték rosszabb minőség, kisebb fájlméret
(4) veryfast
ez már jó minőséget ad, de ha bírja a cpu , fel lehet menni mediumra is.Próbáld ki, ha még mindig nem jó, nyugodtan lehet csökkenteni a CRF értékét.A nulla érték (crf=0) veszteségmentes beállítást jelent.
Hirtelen ennyi.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Arra szeretnélek kérni titeket, hogy segítsetek nekem megfelelő videó formátumot/beállítást választani az alábbi feladatra.
OBS Studio (Screen Recorder) programmal kell rögzítenem egy program működését. Készítettem egy minta-videót: [link]
Mindössze 1280x720-as felbontás elegendő. Olyan kodeket szeretnék használni, amivel közel veszteségmentesen lehet rögzíteni, ugyanakkor nem igényel iszonyatosan nagy tárhelyet sem a felvétel.
Az OBS-sel egy úgynevezett Lossless Quality opciót választani, ami hozza is az elvárt minőséget. Viszont ebben az esetben egy perc felvétel mérete közel 1 GB. Ezzel szemben, ha bármilyen másfajta eljárást használok, a minőség lényegesen csökken. Az eredmény valami ilyesmi, ha valamilyen tömörítést választok:
Jobb oldalon látjátok az eredeti programot. Bal oldalon a már rögzített felvételt. A betűk el vannak mosódva, és még a színek is elcsúsznak.
Arra vagyok kíváncsi, hogy van-e olyan tömörítési eljárás, amivel látszólag minőségromlás nélkül, mégis valamelyest tárhelybarát módon tudok felvételt készíteni. Talán a felvétel módja miatt létezik számomra optimális megoldás. Itt nem kamerával felvett mozgóképet kellene kezelni, hanem gyakorlatilag állóképet, apróbb változásokkal.
A felvételt majd még Vegas Pro 18-cal meg szeretném vágni. Utána YouTube-ra lesz feltöltve. Tudom azt is, hogy ha feltöltöm a YouTube-ra, akkor ott eleve megint veszítek majd a minőségből. De azért szeretném a lehető legtöbbet kihozni belőle.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Nekiálltam konvertálni,és a filmek 960x540 felbontásba kerülnek át.
XMediaRecode-et használok már régóta.De most valamiért így csinálta,ahogy nézem a vágás résznél van ez a felbontás máshol nem állítható,és hiába pipálom ki a méretarány megtartását,ha újra indítom programot újra visszaáll erre a felbontásra :S -
Krissz80
senior tag
válasz
Tibiajax #4152 üzenetére
Sajnos nincsen rá más mód.
Előbb ki kellene tömörítened valami Premiere által ismert veszteségmentes formátumba, és utána vissza x264-be, de amennyiben mag akarnád őrizni a minőséget a végeredmény lehet nagyobb lenne mint az eredeti.Bár itt lehet tud neked valaki ajánlani valami tuti beállítást amivel kb.ugyanazt kapod akár kisebb méret mellett.
A HandBreakhez pl. vannak előre megírt jó presetek, meg leírás is..
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest