-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Veszprémi freki kiosztás elérhető valahol? Ha szolgáltatót választok, és úgy keresek rá, akkor random időközönként megkeveri a csatornakiosztást a TV (medicard-ot használok). A manuális keresésből pedig kimaradt a Discovery, és a helyi csatornák. A helyi csatorna hiányára az a válasz, hogy nem lehet rákeresni 114MHz alatt, a helyi adók meg a 112MHz-en vannak.
De a Discovery-t nem tudom hol keressem. -
Voice24
őstag
A médiabox újabb nyűgje jött elő, pár napon belül másodszor kavarta meg az általam beállított csatornasorrendet. Előbb olyat csinált, hogy a film+ két helyen is megjelent (csak egyetlen másik adó volt közöttük), eggyel odébb tolva minden utánuk következő csatornát. A tegnapi napon pedig az m4sportot tette arrébb kettővel, kezd az egész családnak elege lenni ebből, szidják a s.ggemet, hogy miért kellett ezért a f.sért otthagyni a Telekomot.
Mivel a mobil előfizetéseimnél azt az "örömhírt" közölte pár napja a Voda, hogy november 1-től kikerülök a sávos kedvezmény és a One kedvezmény alól, a Voda árelőnye elég kicsire csökken, így erős a gondolkodás a visszamenetelen. A tévére és a netre jövő májusig van hűségem, de úgy rémlik, nem kaptam semmilyen kedvezményt. A sávos és a One kedvezményei érintik vajon az esetleges kötbért? -
lurid
csendes tag
Sziasztok!
Egy családi ház homlokzati hőszigetelése (cca. 15cm+vakolat) miatt a jelenleg behúzott koax kábelt szeretnénk áthelyezni. Jelen pillanatban úgy néz ki a dolog, hogy annó a fa, gerébtokos ablakok keretét fúrta át a technikus, behúzta a kábelt egy pont akkora lyukon, amin befért, majd az akkor megjelölt helyen bekötötte. Most viszont szeretnénk teljesen kihuzni a lakásból, és egy másik, "kulturáltabb" útvonalon visszavezetni a házba. Viszont sajnos nem fér ki a csatlakozó miatt (nagyobb az átmérője).
Kérdésem: én magam levághatom-e (bármiféle Voda-felől érkező retorzió nélkül) a csatlakozót, és miután áthúztuk a kábelt a kivánt módon, rátehetek-e egy új, F csatlakozót, vagy nem fogja szeretni a rendszer (TV és gigabites net), ezért inkább kérjek időpontot a vodától? Nálunk a technikus annó egy kompressziós F csatlakozót tett a koaxra, célszerszám hiányában ez cserélhető-e egy sima tekerősre anélkül, hogy romlana a jel?
Köszönöm válaszotokat előre is! -
Adams84
aktív tag
válasz
gduck #131433 üzenetére
TV2 Play applikáció videóinak rossz minőségével kapcsolatos állapotfrissítés: a néhány nappal ezelőtt weben tett hibabejelentésemet lezárta a Vodafone, mely szerint nincs hiba és ha újra tapasztalom, végezzem el az általuk ajánlott műveleteket (modem és box újraindítás, box gyári beállításainak visszaállítása stb...). Szóval a szokásos bullshit szöveg
Ezt követően tegnap telefonon is megtettem a bejelentést, az ügyintéző részletesen rögzítette a hibát (mondanom kellett legalább 3 konkrét műsort/videót is), és továbbította az illetékesek felé.
A beszélgetés során kifejezettem kértem, hogy érdemben is vizsgálják ki a hibát, és ne arra hivatkozzanak, hogy egy áramtalanítással meg fog oldódni
Meglátjuk, hogy mi lesz ...
gduck: Te amúgy a Vodafone-os kuponkóddal használod a TV2Play szolgáltatást vagy a fizetős Zéró csomagod van? -
-
vlevi
nagyúr
válasz
kabelmania27 #131505 üzenetére
Ne, nincs ipv6 módban, az már régesrég ki lett kapcsoltatva. Most is megnéztem, nincs ipv6.
"A DNS és DynDNS az nem összekeverendő. Teljesen más a szerepük."
Igen, azt sejtem. a DNS-nél kellene lenni egy manual kapcsolónak, de nekem nincs, fogalmam sincs miért. -
boborján2
aktív tag
-
cocka
veterán
válasz
ronaldo #131501 üzenetére
Működni valószínűleg működik kártyával, de ha az lenne a lényeg, hogy fel is tudjál venni az bukó, mert csak egyet kódol ki egyszerre. Szóval ha egy kódoltat veszel, mellette csak vagy ugyanazon a frekin bejövő egyéb csatornákat nézheted vagy a kódolatlanokat. Slussz. Tehát kvázi szarrá van korlátozva. Az gondolná az ember, hogy na veled nem csesznek ki a TV gyártók, márpedig több adást is vennél, aztán utána kiderül, hogy a TV gyártók ha nem is, majd a vodkafon helyettük.
-
vlevi
nagyúr
Úgy látszik, nagyon nem vagyok a topon a témában, DNS címet szeretném átíni a Voda szürke boxán, de nem találom.
Egy leírást találtam, ahol auto/manual módot említenek, de nekem olyan nincs .
-
ronaldo
őstag
a vodafone mediabox helyett egyébként más, ci/ci+ slottal rendelkező dvb-c tunert is lehet használni? a vodafone mediacarddal működnek?
-
Ledi
aktív tag
válasz
kezo0 #131486 üzenetére
Úgy tűnik tényleg megcsinálták. Biztosat csak 5 nap múlva mondhatok én is.
A szeptember 28-án Viasat filmről felvett műsor még mindig lejátszható.
Kísérletképp tegnap este felvettem a Paramountról egy filmet. Ha kedden még megnézhető lesz akkor tényleg megcsinálták."Amennyiben a korábban említett dátum előtt rögzített tartalom (Sorozat, Film) találhatóak a médiaeszközén, azokat törölni szükséges az eszközről, ezeknek a lejátszására a továbbiakban sincs mód, mivel sajnálatos módon ezek javítására nincsen lehetőségünk"
Erre sajnos számítottam.
-
rita7107
aktív tag
válasz
rita7107 #131337 üzenetére
Végre egy értelmes szerelő jött ki.
Kiderült, hogy az utcában valaki nagyon belezavar a "rendszerbe". Amikor elindította a mérést, már rögtön mondta hogy valami "gebasz" van. Azért rendes volt mert megoldotta a tv-m koax csatlakozóját, kicserélte a kábelt így kényelmesen eléri a mediaboxot. Kíváncsi leszek az általa ígért 2-3 napos kinti vizsgálat, javítás mennyi idő alatt lesz meg. -
mapal
csendes tag
Sziasztok,
Hisense 50A6BG típusnál tv-ről usb-re hogyan lehet felvenni, nem találom seholse -
-
Thibi
csendes tag
A myvodafone oldalon a beállításoknál van egy Hozzáférés menüpont (az Eszköz visszaadás menü alatt) ott lehet ilyet kiválasztani:
Szolgáltatás hozzáférés
Hozzáférést adhatsz a szolgáltatásaidhoz. A meghívott személy láthatja és módosíthatja az aktív szolgáltatásaidat. Szolgáltatásonként egy hozzáférést adhatsz!
Itt egy email címet kell megadni.
Nem tudom hogy elég-lesz-e, pont tegnap adtam meg ott magamat anyuék előfizetésénél, mert tavaly én sem tudtam semmit sem intézni nekik. (Mondjuk áthívhattam volna a szomszéd nénit, hogy telefonban játsza el anyut, a vodafone email-eket én olvasom, az sms-ek is a telefonomra jönnek, a myvodafone oldalt is csak én nézem)
A hozzáférés megadás után az én myvodafone belépésemnél már látszódtak anyuék szolgáltatásai is. Nem tudom mi a helyzet akkor ha olyan email címet adunk ott meg amihez nem tartozik vodafone szerződés. -
-
boborján2
aktív tag
válasz
Fox Mulder #131492 üzenetére
Telefon ha be tudod magad azonosítani a kérdésekkel vagy a titkos kóddal vagy bármivel ,amit épp kérnek, akkor miért ne intézhetnéd? Ha meg ezeket nem tudod akkor egyértelmű hogy random ember van a vonal végén és nem fognak hagyni semmit sem intézni. A telefonszám nem azonosít ,mert az holnapután gazdát cserélhet.
Ez kb. olyan mint amikor az asszony kártyáját használom pénz felvételre, az atm sem tudja ki vagyok , csak azt hogy tudom a pin-t vagy sem.
-
Olyan kérdésem lenne, hogy én intézem a család előfizetéseit és a múltkor a Vodafone hívott és elmondásuk szerint ha nem az én nevemen van a szolgáltatás akkor már nem intézhetek semmit telefonon. Hiába az én számom van feltüntetve a kapcsolattartás részben.
Azt tanácsolták, hogy lehet meghatalmazást adni más személynek, hogy intézze az ügyeket a Vodafone fiókban. Ezt hol találom? -
Csabi1984
addikt
válasz
kabelmania27 #131477 üzenetére
Köszönöm
Ha már itt tartunk írtad, hogy a frissítést kap egy modem át állhat Router módba. Ilyenkor 192.168.0.1 címet kapja. Ha a Tplink routeremer 192.168.1.1-re változtatom akkor gondolom a Tplinken statikus ip címet kell megadni (megnéztem ennek az opció beállitását) az átjárót értem mert gondolom itt a 192.168.0.1 (a Vodafone router lenne) de az ip címnek mit kellene ilyenkor adni talán ugyan úgy a 192.168.0.1?
Még sosem csináltam alhálozatok között átjutást mindig azonos hálózaton csináltam dolgokat.
-
kezo0
addikt
Mai e-mail:
„Tisztelt XY, Kedves Ügyfelünk!
2023.06.29-én érkezett megkeresésére tájékoztatjuk, hogy az ön által jelzett hiba a rendszereinkben történt javítást követően távdiagnosztikai méréseink alapján már nem tapasztalható, így a hibabejelentést lezártnak tekintjük. A Vodafone médiaboxon a hiba, miszerint a "Felvétel Lejátszása" opció nem jelent meg a rögzített tartalmaknál, javításra került. A 2023.09.26-a után felvett tartalmaknál a korábbi hiba már nem tapasztalható. Amennyiben a korábban említett dátum előtt rögzített tartalom (Sorozat, Film) találhatóak a médiaeszközén, azokat törölni szükséges az eszközről, ezeknek a lejátszására a továbbiakban sincs mód, mivel sajnálatos módon ezek javítására nincsen lehetőségünk.
Amennyiben a felvétel funkcióval kapcsolatos hiba Önnél továbbra is jelentkezik, kérjük, végezzen médiaboxán gyári beállítást az alábbi lépéseket követve:
.
.
stb. stb. stb.”Mondjuk az kizárt, hogy 06.29-én jelentettem be, ahogy ők írják (sokkal inkább két hónappal később), de akkor most majd meglátjuk, tényleg megoldották-e.
-
Bagoly01
senior tag
válasz
BaLee #131463 üzenetére
Igen ez háborított fel engem is hogy kicsit túlzásba vitték az emelést szerintem. Most már másodjára.
Fel is hívtam az ügyfélszolgálatot, ahol az első 5 másodpercben le akartak pattintani. A kezelő (nő) nem engedett szóhoz jutni emelt hangon kommunikált végig, és végtelenül lekezelő volt.
Azért nagy nehezen sikerült elmondani a panaszt az emeléssel kapcsolatban. Majd közölte velem ha nem tetszik le mondhatom az előfizetésem!
Mondom az korrekt...
Főleg hogy több int 20 éve előfizető vagyok. Igen tudom hogy nem rég vették át UPC-től, de ez most mellékes.
Azért azt elmondtam hogy ilyen nem fordult velem az előtt. A UPC soha nem engedett volna meg magának ilyesmit.
Írtam E-mailt, majd kaptam a választ, magyarán ellehet menni ha nem tetszik valami!
Botrányos amit a vodafone megenged magának véleményem szerint... -
ronaldo
őstag
válasz
kabelmania27 #131426 üzenetére
Bridge módban mi lesz a fekete CB ip címe? Meg szeretném nézni a jelerősségeket, de nem tudom előcsalni a login screent.
-
Csabi1984
addikt
Köszönöm közbe sikerült átállítatni
Csak az a fura, hogy speedtesttel nem mérek többet mint 90Mbit/s a routerem eddig 500Mbiten visított szuper sebességgel. Gondoltam valamelyik LAN port szabályozva van a Vodafone eszközön de mindegyik porton az a sebesség jön. Áramtalanítsam újra? -
cocka
veterán
válasz
Csabi1984 #131476 üzenetére
Mármint a külső vagy a belső DHCP kiszolgáló?
Mert külsőt utoljára mobilnetes szintén Tp-link routeren láttam, az volt a neve, hogy DHCP relay és az valami olyasmi volt, hogy a routerre kötött gépek egy hálózatban voltak, de külön-külön kaptak WAN IP-ket is, mintha minden gépre külön modemet kötöttem volna. Érdekes volt, sose találkoztam még azelőtt ilyesmivel. Na nem mintha nagy hozzáértő lennék.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Csabi1984 #131476 üzenetére
Üdv!
Modem üzemmódban nem 192 kezdetű ip címet fogsz kapni hanem rendes publikus címet. Router üzemmódban a modem 192.168.0.x címet oszt ezért a routeredet érdemes 192.168.1.1-re vagy 192.168.2.1-re állítani mert modem fw frissítéskor előfordul, hogy a modem átáll router üzemmódra. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Megkaptuk az új Routert a Vodafonetól Fekete színű). Sajnos telefonálnom kell az ügyfélszolgálatra, hogy áttegyék modem funkcióba (és nem egyszerű
)
Megoldható valahogy, hogy a Vodafone adja a netet a Tp link routeremnek de a Tplink legyen a DHCP kiszolgáló? Ugyanis fix ip cim kiosztások vannak a tplink routeremen.
A baj hogy mindkettő 192.168.0.1 és 0.2-től már egyénileg megadott ip cimek vannak kiosztva
Azt nem lehet, hogy a Vodafone 192.168.1.1 és a Tplink 192.168.0.1 (Tplinket nem akarom nagyon variálgatni) és az utóbbi átmenetileg összekapcsolódjanak átjárással? -
gduck
addikt
válasz
boborján2 #131468 üzenetére
Majdnem!
Nekem MA jelent meg a számla, amit be is tudtam fizetni, de maga a számla nem letölthető. PÁR NAP múlva fog jönni a levél (hiába van már befizetve!), hogy új számlám van és akkor már valóban le is lehet tölteni
Nekem mióta egyszer több hónapos számlázás gond volt, azóta így működik.
-
cocka
veterán
5 perc rengeteg idő! Nálam az volt, hogy mikor rádugtam a Yettel netre, ment minden egyből, viszont egy idő után csak úgy random adás közben megjelent a Szia! és társai, mintha akkor configolnám először, természetesen innen nem engedett tovább. Áramtalanítás megoldotta, utána már nem hisztizett a másik net miatt.
-
cocka
veterán
válasz
Intruder2k5 #131469 üzenetére
Igen, nem mindenkinek ugyanakkor számláz.
-
pjen
félisten
Üdv. Ma próbálkoztam. A Yettel 4G dobozába csatlakoztattam kábelen az asztali PC t. Simán ment a net, sebesség 95mega. aztán Kihúztam a Gép UTP csatiját és bedugtam a voda boxot. 5 perc alatt bejelentkezett, egy adó megjelent, csatorna váltás percenként. Aztán kiírta, hogy nincs elég erőforrás. Fekete képernyő. CB vel és DIGI ont al hibátlan. Yettel a saját routerével az egész házban működik. UTP vel és WIFI vel is. Ilyenkor mi van?
-
Én meg nem is kaptam számlát... Vagy a Voda nem mindenkinek egy időben számláz? Csak mert nekem még korai lenne, mert az előző számlám (ami egyben az első számlám volt) 09.12.-én érkezett, és 09.25. volt a befizetési határidő.
-
boborján2
aktív tag
Én ahogy kapom a mailt a számláról, azonnal le tudom tölteni. A letöltés a droid appban és a böngészőben is megy simán.
-
BaLee
addikt
Vodafone szépen megemelte 22%-al a havidíjat (net 500, m-es telefon, meg régi tv prémium) ez az év eleji 14% emelés után már elég nagy ugrás. 11000 lett.
Mik a tapasztalatok, van értelme ügyfélszolgálaton új hűséget kötni, esetleg lemondás opcióval próbálkozni? Anno valami 9000Ft körüli havidíjat ajánlottak újrakötésnél amire persze, hogy nem ugrottam rá amíg kevesebbet fizettem.
-
boborján2
aktív tag
válasz
gduck #131445 üzenetére
Nem lepődöm meg , hogy épp egy xiaomival van probléma.
/nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak a márkával/
@amdboy
Emailban kapsz egy tájékoztatót benne a kódokkal amire szükséged lesz.
Nekem 5-6 órával azután érkezett ,hogy a myvoda felületen aktiváltam a hbo csomagot. -
kabelmania27
félisten
válasz
Supatron #131458 üzenetére
Nem sürgős megnézni az osztót, általában jófajta osztót szoktak bekötni, azért kérdeztem az osztó tipusát, mert nem egyforma csillapítású kimenetek esetén átkötéssel lehet javítani az értékeken ha a modem nem a legkisebb csillapítású kimenetben van.
Modem fw cserekor előfordul, hogy bekapcsolódik az ipv6. -
amdboy
senior tag
válasz
Gubek-Einste #131456 üzenetére
köszönöm. És ez mikor várható, mert ma váltottam erre a csomagra de email nem jött
-
Supatron
csendes tag
válasz
kabelmania27 #131455 üzenetére
Sajnos az osztó a padláson van, oda most nem tudok felmenni, de az elmúlt pár hétig, hónapig nem volt ilyen probléma a nettel.
Illetve csillapító tag azt hiszem nincs bekötve. -
-
-
Supatron
csendes tag
válasz
kabelmania27 #131439 üzenetére
Szia!
Itt vannak a jelszintek. Most, hogy ráfrissítettem a jelszint +1-vel emelkedett (-1 dBmv helyett 0 dBmV, stb.). Nem találtam modem üzemmódra való utalást sehol, de az Admin -> Információ -> WAN IP beaállítások alatt csak IPv6 címet láttam megadva, úgyhogy feltételezem, hogy IPv6 módban van.
Aktív témák
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia ( 52)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia ( 63)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest