Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz szanyi20 #14299 üzenetére
Ebben az esetben passzolom a kérdést, mert én sosem találkoztam az új TP-LINK firmware-el, mondjuk a régivel is már vagy másfél évvel ezelőtt, és csupán néhány percre. Körülbelül amíg betallóztam az OpenWrt image-t...
Ezek szerint a szimulátorban is még a régi van. (3.11.0 Build 100325 Rel.32271n)
De miért nem teszel rá egy OpenWrt-t, vagy DD-WRT-t?
[ Szerkesztve ]
-
szanyi20
tag
válasz Intruder2k5 #14297 üzenetére
Igen, ezt olvastam. Csak nekem nem az itt látható frimware van fenn, hanem újabb, végülis visszarakhatom a másikat is, hogy menjen, de így is kellene mennie. Ezt a leírást még egyszer mondom, már olvastam, de ez nem jó ehhez a frimware-hez.
-
szanyi20
tag
Sziasztok.
TP-Link WR1043ND routeremen az USB megosztással nem boldogulok. A pendrive-ot felismeri meg látom, de sehogy nem vagyok képes elérni.
Ebben kérném a segítségeteket. A routerben ez a frimware van: 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
Ez a TP-Link holnapján ehhez a routerhez való legfirssebb frimware (TL-WR1043ND_V1_110
429).A segítséget előre is köszönöm.
-
-
hati
addikt
Valszeg kevesen használtuk sokáig a gyárit, így nincs nagy tapasztalatunk a wifi stabilitásáról. Nekem mondjuk openwrt alatt hagy némi kíváni valót a wifi...
Mind az IP kamerámat, mind a telót rendszeresen ledobálja. A logban is vannak hibák a wpa-val kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Nem járatom 24/7-ben, pont a jelenlegi fogyasztása miatt.
Nem sok már ez se, de nem is kevés. Ezért akarok majd valahogy fejleszteni rajta.Ahhoz képest, hogy egy egylemezes Synology NAS kb. 20 wattot eszik működés közben, szerintem nem rossz.
Egy nagyobb, takarékosabb vinyóval felváltom a mostaniakat. Azok lesznek a passzív tárolók, amiket ha kell, előveszek. A legnagyobb példányt meg a router mellé beállítom. Ez a cél.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
10-15 torrent már nem rossz, csak én most a gépről kb. 50-60-at futtatok állandóan, vagy akár többet is.
WiFi-n már próbáltam a gépről való stream-elést. Csak néha akadozott be 1080p-vel, gondoltam, hogy LAN-on stabilabb lesz a dolog, csak kíváncsi voltam, hogy WiFi-vel mit bír a router. A bekábelezés nem probléma.
Azt a topik olvasgatása közben már leszűrtem magamnak, hogy a torrent + a HD film stream-elés egy időben nagyon megterhelné a routert, ezért akarnám majd úgy belőni, hogy nap közben háttértár, este mehet róla a filmezés, éjszaka meg amikor senki nem használja mehet a torrent. Akkor van ideje leszedegetni, meg seed-elni is.
Weben keresztül meg megoldható, hogy bárhonnan tudjam vezérelni a letöltéseket, vagy akár le is állítsam a vinyót, vagy távolról elérjem mondjuk a legfrissebb családi fotókat és ne kelljen folyton ide-oda pakolgatni, csak leszedem róla és kész.WD-ből egyszerűbb lesz, ha egy sima USB2.0-ást veszek külső táppal. Aztán szép lassan megtanulom használni a routert.
NAS lenne az igazi, csak az meg drága. Jelenleg nem fér a keretbe. Most inkább tárhely kell.
Amúgy már azon is elgondolkoztam, hogy a jelenlegi gépemet alakítom át NAS-HTPC kombóvá. Csak nagyobb vinyók kellenek majd bele. De az is plusz költség, no meg egy jó HTPC ház is elég borsos árú (pölö: Silverstone). A rendszerem már elég alacsony fogyasztású, ettől lejjebb csak egy jobb hatásfokú táppal tudnék menni, meg újabb/kevesebbet fogyasztó vinyókkal. (785G-s Giga lap + Athlon II X2 250 proci + 2 Giga 800 Mhz DDRII RAM + két DVD író + 3 vinyó bent és egy kint. A fogyasztása így 80-90 W átlagban, amikor csak töltöget a gép, vagy netezek, monitor nélkül)
A tapasztalatokat és az infót köszi! Így már elég jól tudom mire képes ez a kis rendszer.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
dbrhsmg
csendes tag
Intruder2k5,Alex: köszönöm, gyorsak voltatok! Rá is vetem majd magam a megoldásokra, amint lesz egy kis szabadidőm!
-
Begi
senior tag
válasz Patice #14279 üzenetére
Szia!
Nálam pont ugyanez a konfiguráció működik a vargalex féle OpenWRT fw-vel (20/20-as net).
A saját tapasztalataim a következőek:
- 10-15 torrentet simán kezel, úgy hogy van swap. Legalábbis én még nem tapasztaltam újraindulást.
- ushare és transmission megfér egymás mellett, bár néha azért erőlködik a kicsike, igy érdemes lelőni a torrentet, amig filmet nézel. (Wifire vonatkozik, LAN-on megy szépen)
- Néha ha Wifin nézed a filmed nálam akadozik a médiajátékos. Még nem jöttem rá hogy miért, lehet hogy az adott film kódolása ott olyan, amilyen, vagy a wifi sebessége esik le(még nem mértem). Passz. De ha leállitom pár másodpercre a filmet, akkor megjavul.
- ha a médiajátékoson akarod nézni a filmeket, akkor mind1, hogy milyen fájlrendszert használsz a vinyón, mivel a DLNA protokol segitségével tudod megosztani, illetve lejátszani őket. (Megy samba-n is, de ott max. 720p-s videót tud nálam)
- ext3-at használok a vinyón, teljesen rendben van, talán ext4 jobb lenneAz utolsó kérdésed ügyében nincs tapasztalatom és csak kicsit értek a linuxhoz,de mivel az adott vinyó egy hálózati meghajtóként szerepelne, igy gondolom simán fel lehet mountolni (samba), majd használni is. A sebesség az kérdéses.
Remélem tudtam segiteni.
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
válasz Intruder2k5 #14281 üzenetére
Nem feltétlen felesleges az aggódás. Nem tudod, honnan lép be kliens oldalról. Nálunk pl. a munkahelyen az IT sec előszeretettel figyeli a hálózatot.
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #14281 üzenetére
Itt is van egy leírás, FTP-re vonatkozóan is, képekkel...
-
vargalex
Topikgazda
válasz dbrhsmg #14280 üzenetére
Hi!
A transmission biztonságos távoli elérésére 2 megoldás létezik. A második megoldás alkalmazható az ftp biztonságos elérésére is:
1. Webproxy. Persze ehhez fel kell tenni egy web szervert.
2. ssh tunnel-el bármilyen szolgáltatást elérsz (akár a Luci-t is). (Ekkor tulajdonképpen a firmware-ban alapban nyitott portokat be is zárhatod - az ssh kivételével.)Ha van rá igény, akkor természetesen a v0.8-ban lehet ssl támogatás a vsftp-ben. De sajna eddig összesen ketten írtak.
Szerk.: Intruder2k5 gyorsabb volt.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
-
dbrhsmg
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is van egy WR1043ND routerem, az Alex-féle firmware fut rajta. Rendben elérem távolról a LUCI-t, és ssh-n is be tudok lépni.
Tudtok arra megoldást, hogy a transmission webes felületét https-en elérjem távolról?
A távoli ftp elérést is jó lenne biztonságossá tenni, nem szívesen küldözgetek nevet, jelszót kódolatlanul a nagyvilágban. Egy leírás alapján nekiláttam a vsftpd-t felkészíteni ssl kapcsolatra, végigcsináltam mindent, ahogy leírták. Persze a vsftpd újraindítva tiltakozott (jogosan, de csak akkor a végén jöttem rá), hogy nincs a buildjében az ssl képesség. Esetleg be lehetne tenni majd 0.8-as kiadásba, viszont addig sem lenne rossz, ha lenne valami (esetleg alternatív) megoldás erre is. (Én sajna nem vagyok elég tapasztalt (és bátor ), hogy saját vsftpd-t buildeljek.)Köszi!
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítségre ill. tanácsra lenne szükségem. Már vagy egy éve használok egy TP-Link 1043ND routert még gyári firmware-el, de szeretném többre is használni, mert ezért vettem, csak eddig nem szántam rá annyi időt, hogy el is kezdjem.
OpenWRT-t akarok rá rakni, mert szükséges számomra a torrent. DIGI-s BaseNet (20/10 Mbit) van hozzá, letöltögetésre, netezésre bőven elég nekem. Csak szeretném, ha a gép nélkül is menne a fel/le-töltögetés + háttértárnak rákötnék egy 2TB-os vinyót, amit WiFI-n keresztül, vezetékes kapcsolattal szeretnék használni. És lenne a hálózatban egy WiFi-s Blu-ray lejátszó, aminek a médialejátszó részét szeretném kiszolgálni a háttértárnak használt vinyóval.
A kérdésem az lenne, hogy mennyi torrentet bír el, ha a rákötött vinyóból kap helyet SWAP-nak, ill. milyen sebességekkel tudok rá másolni, vagy olvasni. Torrent + HD film stream-elést elbírja egyidejűleg? Vagy inkább a torrentelést hagyjam az éjszakákra, akkor molyolhat velük, nap közben meg inkább a hálózatot szolgálja?
A vinyót milyen fájlrenszerre érdemes formázni, hogy stabil legyen a rendszer? NTFS? vagy EXT2 vagy EXT3? Az utóbbi két fájlrendszer esetében a blu-ray játékos fogja látni a vinyó tartalmát? (FAT-ot vagy NTFS-t támogat tudtommal csak.)
Másik lehetőség, hogy egy WD MyBook Live 2TB-os háttértár Gbit-es hálózati csatlakozóval. OpenWRT-vel ez is közre tud működni? Vagy ott már a háttértár programját kéne megváltoztatni?
A válaszokat előre is köszi!Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
őstag
Sziasztok!
Wifi (elsősorban N) stabilitás, sebesség tekintetében mennyivel jobb vagy rosszabb a Vargalex féle Open-wrt a gyári fw-nél?
Mik a tapasztalatok?Érdemes ezért váltani a gyári szoftverről, ha nincsenek extra igényeim a rendes port fw, on ip cím osztáson, esetleg wol-on kívül? (nem torrentezek, usb megosztást sem használok)
Válaszaitokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
Akkor nem kéne ilyeneket irogatni hogy nem megy. Mert igenis megy. 1043+openwrt.
Esetleg még azt kérdezném meg, hogy a swap be van-e kapcsolva nálad? 720p-t viszi-e?
Számoljunk egy kicsit:
Az kéne, hogy átvigyen 12GB-ot 1,5-2 óra alatt (legyen 1,5). Ez egy átlagos 1080p-s mkv. 12 * 1024 MB / 5400sec = 2,27MB/s ~ 18,2Mb/s. Ennyit kéne tudnia.[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
Ezzel vitatkoznék.
Ext3-as vinyó, ushare és egy LG BX580. A full-hd-t simán viszi. Még az ilyen 20-25gb-os fájlokat is. Van hogy néha szarakodik a wifi valamiért, de elenyésző. LAN-on meg végképp folyamatos, bár én wifin használom. A router és a lejátszó között kb. 4-5m van.B.
-
KisApám
addikt
-
kardam
csendes tag
válasz Intruder2k5 #14261 üzenetére
Szia!
Csak ennyit írtam a string-be: media
Még próbálkozom, hátha sikerül valami.Köszi a segítséget!
-
KisApám
addikt
LEHET, HOGY TÚLMELEGSZIK???
"Csak" 30 fok van a lakásban , de gondolom az alkatrészek legalább 40-50 fokosak, és a biztos üzemét 0-40 fok között írja.
VISZONT akkor a kábeles résznek is TALÁN haldokolnia kellene, DE NEM...
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
KisApám
addikt
válasz Intruder2k5 #14261 üzenetére
1. A wifin keresztül jövő hálózati kábelről megy minden rendesen, van net.
2. A térerő fullon.
3. Viszont mégsincs net WiFi-ről.
4. iPod-ról kiválasztom a saját WiFi hálózatomat (vagyis látja az iPod a WiFi eszközt, az általam megadott WiFi hálózat nevét), kéri a jelszót, beírom.
5. Erre kiírja: "Unable to join the network"
6. Nincs Net de csak a WiFi-n.
7. Közben egy pillanatra megint működött, majd kampec: Cannot Open Page (full térerőn), majd megint működött...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
KisApám
addikt
Áramtalanítottam pár percre, de semmi nem változott...
Egyszer egy rövid időre "beindult" de azóta semmi.
FULL a térerő, de nem lehet netezni, az iPod és a laptop is visszadobja, hogy NINCS NET.
[ Szerkesztve ]
-
kardam
csendes tag
válasz Intruder2k5 #14256 üzenetére
Szia
A WORKGROUP ugyanaz, mint a gépeken, megadtam neki a Server String-et is, így utólag, és most már el is érem a winyót, a \\192.168.1.1\Samsung cím alatt, viszont a hálózatok között így sem jelenik meg, ami azért gond, mert így az O!Play médialejátszóm nem látja.
Köszönöm a segítséget, ez már fél siker. -
KisApám
addikt
EDDIG boldog tulaja voltam egy TP-LINK1043ND-nek.
MA ezt csinálja:
a térerő FULL, viszont NEM TUDOK MEGNYITNI egyetlen egy netes oldalt sem.
A net megy, kábelen minden OK.Hozzá teszem, hogy néha meggondolja magát és egy rövid ideig megy, de ez ritka.
(Nyomjak neki hátul RESET-et? Utána be kell állítani megint a jelszót, midnent?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
kardam
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link WR1043ND router-em, amin DD-WRT-t (Firmware: DD-WRT v24-sp2 (06/14/11) std) használok.
Csatoltam rá egy külső winyót, engedélyeztem a Samba-t, de valamiért az egyik gépemen sem jelenik meg a hálózatok között.Légyszíves írjátok meg, mit ronthatok el, sajnos nagyon amatőr vagyok még a témában.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ebben a topikban nem természetes.
Bucicimaci: nekem is ez van, szerencsemre digi 80/25... mintha a routerre kötött leglassabb eszkoz limitalna az egeszet. Korabban volt rajta egy 10mbites halokartyas STB, hat, megfogta...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy a routerre csatolt külső winchesterről wifin keresztül csak 600 kB/s a max sebességgel tudok letölteni? (Ez megegyezik a max letöltési sebességemmel) De eddig 2 MB/s simán volt, amit szintén keveslettem, ugyanis kábellel a winchester maximális átviteli sebességével tudok letölteni róla.[ Szerkesztve ]
-
kortve1
csendes tag
válasz Intruder2k5 #14190 üzenetére
Remekül működött, köszönöm.
Érdekes, amikor feltelepítettem és beállítottam a QOS-t, akkor 8-ról nőtt 10 mbitre a letöltés, amikor pedig feltelepítve kikapcsoltam, akkor elkezdett 15-tel működni, ahogy kell neki. Szerencsére újraindítás után is stabil a dolog.
Amúgy amikor a VoIP forgalomnak pl. nagy prioritást adok QOS-sel, akkor tragikus a minősége, míg QOS nélkül remekül működik... Nem nagyon győzött meg, hogy használjam... -
vargalex
Topikgazda
válasz jeriko2 #14245 üzenetére
Hi!
A dyndns-hez érdemes lehet beállítani a logolást, hátha kiderülne valami. Elvileg a wan up-ra be van állítva a frissítés.
A wifi-s hiba nem teljesen normális, bár ettől működik rendesen. A jelenlegi trunk-ban már nem jön a hiba (legalábbis a DIR-825-ön), így ha lesz 0.8-as verzió, akkor várhatóan megszűnik majd.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
jeriko2
tag
Illetve még egy kérdés. A system log ilyennel van tele, precízen 10 percenként jön egy:
Jul 10 07:50:52 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 03:14:f0:db:c3:3a WPA: group key handshake completed (RSN)
Jul 10 08:00:52 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 03:14:f0:db:c3:3a WPA: group key handshake completed (RSN)
Jul 10 08:10:52 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 03:14:f0:db:c3:3a WPA: group key handshake completed (RSN)
Jul 10 08:20:53 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 03:14:f0:db:c3:3a WPA: group key handshake completed (RSN)
Jul 10 08:30:53 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 03:14:f0:db:c3:3a WPA: group key handshake completed (RSN)
Jul 10 08:40:53 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 03:14:f0:db:c3:3a WPA: group key handshake completed (RSN)
Jul 10 08:50:54 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 03:14:f0:db:c3:3a WPA: group key handshake completed (RSN)
Jul 10 09:00:54 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 03:14:f0:db:c3:3a WPA: group key handshake completed (RSN)
Jul 10 09:10:54 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 03:14:f0:db:c3:3a WPA: group key handshake completed (RSN)
Jul 10 09:20:54 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 03:14:f0:db:c3:3a WPA: group key handshake completed (RSN)
Jul 10 09:30:55 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 03:14:f0:db:c3:3a WPA: group key handshake completed (RSN)Ez normális, vagy annak a jele, hogy leszakad a gép a wifiről, és újra kell építeni a kapcsolatot?
-
jeriko2
tag
Sziasztok!
Hogy valami pozitívum is szerepeljen a listán:
vargalex féle firmware-el: Uptime - 25d 18h 11m 20s
Transmission, print-server, samba, ftp - igaz, ami épp nem kell, le szoktam kapcsolni.
Háttértárnak egy 500GB-os samsung vinyót használok (egyik legolcsóbbat), gond nélkül teszi a dolgát, nem kell neki külső táp. Igaz, a külső házat le kellett cseréljem, a korábbi (700Ft-os) kontakt hibás volt - szívtam is vele rendesen.Szóval, ezer köszönet Vargalex-nek!!!
Még statisztikát szeretnék csinálni (bőven elég szöveges alapú), ahol látni a napi/havi net forgalmat gépenként.
Egy gondom azért van: ddns-t nem sikerült beállítani (dyndns.com). 72 óránként elküldi az IP-t, de amikor változik, akkor nem (szerencsére nagyon ritkán változtatja a szolgáltató). Ha valaki tud valami ötletet adni, annak örülnék.
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #14241 üzenetére
Hol látsz ott NVRAM beállítást? Ez sima uci config, OpenWrt alatt tökéletesen működő parancsok. És le is írtam, hogy mi a hatása.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
válasz vargalex #14239 üzenetére
Bár az OpenWrt meg NVRAM-ot nem használ (legalábbis itt), ezért viszont ez alatt is felejtős... Mondjuk én ezt nem tudtam, nem is néztem utána, csak válaszoltam, hogy miként tudja futtatni a parancsot, ami bár így nem használt volna neki, de kárt sem tett volna!
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #14235 üzenetére
a DD-WRT a hunyó mert 5perc után leállítja a 40MHz-es sávot holott a gyári FW-vel folyamatosan ment gond nélkül. erre kell ez a trükközés a wifi kártyán hogy megmaradjon 300megabiten. mindegy végül sikerült bár mivel nagyon sokan írták a DD-WRT fórumában is vélhetően ez egy jókora bug
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
őstag
Sziasztok!
Van egy 1043-as routerem és egy APként használt 941-es TP-Linkem. A 1043-on DD-WRT fw van. Ha csak N-re állítom a Wifit, akkor nem tud csatlakozni a MacBook Pro-m, ha mix-re akkor pedig csak G-t használ (54Mbit/s).
Ezért kipróbáltam a 941-en is gyári szoftvert használva, ha N-en van akkor minden gond nélkül csatlakozik az Otthon2-es hálózathoz és 144 Mbit/s-es csatlakozási sebességet ír a Network utility.Mi lehet gond, hogyan lehetne orvosolni a problémát.
-
MODERÁTOR
-
RLND
tag
válasz Intruder2k5 #14232 üzenetére
eddig nem volt ilyen hibám, ha router nélkül megy a net, akkor sincs gond
most már biztos, hogy feladom és visszaküldöm a boltba, mert egyre használhatatlanabb -
TeeJay
félisten
na 1 napi próbálkozás után sikerült végre...
a laptopban a hálózati adapternél a "20/40 párhuzamos haladást"
AUTO módról LETILTVA állapotra kellett nyomni sehogy máshogy nem maradt 300megabiten a csatlakozás. remélem így már jó leszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
Ez még akár a szolgáltatód DNS szerverének haldoklása is lehet... Használd a google publikus DNS szervereit, hátha megszűnik a jelenség. Nekem az van beírva hónapok óta, és tökéletesen működnek. Mellesleg szerintem jobbak is, mint egyes hazai DNS szerverek, mert tapasztalataim szerint sokkal gyorsabban frissülnek...
8.8.8.8
8.8.4.4Mondjuk én együtt használom az ISP DNS-eivel, ezek vannak elöl, és harmadik, negyedik pozícióban az ISP szerverei.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz TeeJay #14229 üzenetére
Ehhez nem kell még telnet / SSH sem, akár a Command menü alatt is lefuttathatod, ezt a három parancsot egymás után...
uci set wireless.radio0.noscan=1
uci commit
rebootTény, hogy a DD-WRT eléggé tele van bugokkal, és nem igazán látszik, hogy foglalkoznának vele. Én gyanítom, hogy azért, mert van kereskedelmi változata is.
-
TeeJay
félisten
válasz zsolt501 #14228 üzenetére
gugliztam egyet és kiderült rengetegen szenvednek ezzel a dologgal DD-WRT esetén
ráadásul más routerekkel is... [link]
állítólag már több mint 1éves probléma ez, azóta nem voltak képesek javítani...elvileg van valami megoldás csak nekem kínai ez a telnet/ssh
"If anyone is having this problem there is a simple way to fix it.
simply type in telnet/ssh:
uci set wireless.radio0.noscan=1
uci commit
reboot"Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
zsolt501
nagyúr
válasz TeeJay #14227 üzenetére
Nézz utána a gyártó oldalán fogy van e új driver a Broadcom wifi-hez egy próbát megér.
Ja és ne az Acer oldalán nézd a drivert hanem a Broadcom oldalán.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
TeeJay
félisten
válasz zsolt501 #14226 üzenetére
Acer Aspire 5472ZG és a gyári DVD-ről telepítettem a Broadcom BCM43225 wifi kártyát...
eszközkezelőben meg csak annyit kell állítani a kártya tulajdonságainál hogy
'11g : 20MHz" helyett "11g : 20/40MHz" és akkor van 300megabites csatlakozás
5percig nincs is gond utána veszi vissza valamiért a router...
mondom mikor frissítettem DD-WRT-re szintén ezt játszotta de valahogy 1x csak megmarad 300megabiten és nem volt gond most nem tudom miért nem áll meg azonoké nem téma mert 30megabites UPC netet 130megabites csatlakozásnál is bőven átviszi
de azért ha már van 300-as wifi a laptopba nem lenne rossz ha menne is annyival főleg hogy a router is eléggé bírjaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
zsolt501
nagyúr
válasz TeeJay #14224 üzenetére
Az nagy tévedés hogy a router csak úgy visszaveszi a tempót, te úgy látod, mert a win7 ezt mutatja, ezt a hibát régebben velem is el játszotta a windows egy rossz driver miatt, miután lecseréltem a drivert onnantól tökéletes volt a kapcsolat.
Megjegyzem nem mindig a legújabb driver a legjobb megoldás, mert volt olyan is hogy egy régebbi driver tökéletes működést hozott a friss viszont instabilitást.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
mindegy szerintem ha kerek 5percig stabil 300/300megabitre csatlakozik a router úgy mint a gyári TP-link FW-vel akkor ha 5:00 után a router visszavesz magától akkor inkább a DD-WRT-ben keresném a hibát.
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #14219 üzenetére
én a routerhez nem nyúltam csak használtam tegnap majd újraraktam a win7-et és már onnantól sem 300megabit volt hanem csak 130...
a routerhez azért próbáltam hozzányúlni hogy mi a fenétől nem megy 300-on...
azóta se tudtam megcsinálni, kerek 5perc uptime után visszateszi 130-ra
nem tudom hogy a titkosítás a csatornaszáma vagy a mixed mode miatt de valamiért nem fasza. érdekes a gyári TP-link FW-vel örökké 300megabitem voltMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
DebWrt -t nehéz ráapplikálni a routerre? Továbbá egy "teljes" értékű debian lesz?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
válasz TeeJay #14218 üzenetére
Nekem a leírtakból azért egy dolog lejön, mégpedig, hogy kár volt a routerhez hozzányúlni, mivel eddig működött, és azóta csak egy dolog történt, hogy újratelepítetted a gépet! Tehát a hiba az Ön készülékében van!
szerk.:
Legalábbis eredetileg így volt, de most, miután mindent elállítottál, már ki tudja...[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
feladom, én már mindent próbáltam és kerek 5perc után 300mbit-ről 130-ra áll vissza a router...
lehet vissza kell majd tennem a gyári FW-t mert ott BGN mixed 40MHz-en lazán 300megabit volt mindig és nem értem múltkor nagy nehezen sikerült DD-WRT-nél is megcsinálnom
de most sehogy sem megy
pedig semmi se változott csak újratettem a win7-et és valamiért csak nem akarja...WPA2 Personal AES kódolást használok wifi-re és úgy sem megy 5perctől tovább N-full-on
-
Zol77
aktív tag
Üdv!
Valaki tudna segíteni portforwardban?
Vargalex féle, 0.7 firm van fent,és sehogy se megy,már kezdek megőrülni.
Eddig bármilyen felületen kellett állítanom (dwrt,tomato,gyári felületek sok más routeren),gond nélkül ment,de az openwrt kifogott rajtam.A cél az lenne,hogy van itthon egy szerver,annak a gépnek fix ip-t oszt a router
192.168.1.101 , és ennek kellene nyitnom egy bármilyen portot.
Eleve nem találtam olyan menüpontt ,hogy portforwarding. A Tűzfal beállításoknál láttam egyedül port állítási lehetőséget,ott hiába állítottam ugyanúgy be,mint pl a transmissionnál van,mégse megy.itt egy kép róla:
[link]A destination-nál most éppen lan van írva,de az is volt már minden lehetőségre állítva,meg a source is,de semmi.
-
TeeJay
félisten
válasz zsolt501 #14214 üzenetére
kizárt, most néztem mindig kerek 5perc uptime után fogja és a 300/300megabitről 130/130-ra veszi vissza
legalább 5x játszottam most el ezt, mindig 5perc után történt a dolog...
múltkor mikor felraktam a routerre a DD-WRT-t akkor is egy egész estét szenvedtem vele hogy folyamatosan 300megabit legyen és akkor megmaradt bár azóta se tudom hogy sikerült viszont tegnap ahogy friss win7 került a gépre és csatlakoztam a routerre azóta megint sz@rakodik...átírtam már a WPA kódot is
csatornát váltottam, NG mixed mód mindent próbáltam és 5perc után fogja és 130megabitre veszi vissza...úgy érzem megint sokat fogok vele szívni majd
-
TeeJay
félisten
egyszerűen nem értem...
adott egy WR1043ND router amire feldobtam a legújabb DD-WRT-t
faszán be van állítva a wifi, látom is a statisztika résznél hogy 300/300megabit a TX és RX is
majd kb. 5percre rá visszaáll 130/130-ramúltkor is ezzel szenvedtem egy fél estét hogy folyamatosan 300/300maradjon de most tegnap formáztam a laptopot és friss rendszer van friss driverekkel
és nem tudok rájönni miért vált vissza 130megabitre...
elég idegesítő pedig a wifi már N-only-ba van turbo 40MHz mód 13-as csatorna
gyönyörű a jel értéke a zaj pedig alacsony
WPA2 jelszó van a wifi-heznem értem miért esik vissza
tudtok erre valami megoldást?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Bucicimaci
tag
válasz Bucicimaci #14210 üzenetére
Na sikerült a wifi-t is megcsinálnom, újra flasheltem az egészet és luciból rögtön működött az enable, eddig ssh-n keresztül próbáltam Köszönöm a türelmet mindenkinek
-
Bucicimaci
tag
válasz Intruder2k5 #14209 üzenetére
Valamit rosszul töltött be először chrome, de ctrl+f5 után jó ott is Most már csak a wifi-vel szenvedek Ezt írja:
Wireless is disabled or not associatedPedig az Enable device az igaz értéket vesz fel :\
A wireless pont úgy néz ki mint a linkelt képen
(Sry a noobságom miatt )
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Bucicimaci #14208 üzenetére
Nem, ez nem a normális kinézete, de a baj szerintem korántsem akkora, mint elsőre látszik... Próbáld meg másik böngészővel. A normális kinézete ilyesmi...
http://logout.hu/dl/upc/2011-05/07/2894_lastx7kj2ttrm5to_luci-wifi1_2.jpg
http://vargalex.uw.hu/images/transmission_config.jpg[ Szerkesztve ]
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz Bucicimaci #14203 üzenetére
Hi!
A /etc/config/transmission-ban az opciókat nem "-"-el, hanem "_"-al kell írni. Tehát pl. download-dir helyett download_dir.
De látom, hogy már nem ez a legfőbb probléma. Telneten failsafe módban sem tudsz csatlakozni?Alex
-
Bucicimaci
tag
válasz Bucicimaci #14205 üzenetére
És mostmár telneten se tudok belépni :S
-
Bucicimaci
tag
válasz Intruder2k5 #14204 üzenetére
Most próbáltam feltenni az általad linkelt vargalex buildet, ahogy a leírásban van ssh-n keresztül, de elszállt. Most nem működik a router. Próbáltam telneten keresztül rácsatlakozni és mount_root, firstboot, de firstbootnál ledobott :S Ilyenkor mi a teendő?
Elszállt alatt értem azt, hogy nem jött be semmi a 192.168.1.1-re
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Bucicimaci #14203 üzenetére
Nem a külső HDD hibája, igazából nem is hiba, csak ha túl magas az IO műveletek száma, azt már egyszerűen nem bírja ez a HW! Amúgy egyedi fw-t használsz, vagy a vargalex build-et?
-
Bucicimaci
tag
válasz Intruder2k5 #14202 üzenetére
A Tóth Szabi-féle okosításban az van, hogy azt is lehet szerkeszteni, de átírtam a /etc/config/transmission-t is de a settings.json-ban a generált beállítások akkor is a default értékek :S Nem tudom mi lehet :/ De ha tényleg a fájlműveletek miatt van a probléma, akkor az a külső winchester hibája, vagy ez mindenkinél hiba volt és csak én nem tudom megoldani?
-
MODERÁTOR
válasz Bucicimaci #14201 üzenetére
Hát, nekem nincs ilyen routerem, tehát pontosat nem tudok mondani, de az biztos, hogy nem a settings.json-ban kell átírnod, mert azt a program indulásakor generálja le, (talán) az /etc/config/transmission file-ból... De az is lehet, hogy mindezt a webes felületen is be tudod állítani?
[ Szerkesztve ]
-
Bucicimaci
tag
Hello!
Sajnos 600 kb/s a max ami kijön a netemből, úgyhogy az nem nagyon lesz több, viszont megpróbáltam átállítani a settings.json-ban amiket mondtál, és miután újraindítom a trasmissiont, visszaállítja az értékeket, pedig megnéztem előtte direkt, és elmentette :S
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest