Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    Sziasztok!

    Egy kis segítségre ill. tanácsra lenne szükségem. Már vagy egy éve használok egy TP-Link 1043ND routert még gyári firmware-el, de szeretném többre is használni, mert ezért vettem, csak eddig nem szántam rá annyi időt, hogy el is kezdjem.

    OpenWRT-t akarok rá rakni, mert szükséges számomra a torrent. DIGI-s BaseNet (20/10 Mbit) van hozzá, letöltögetésre, netezésre bőven elég nekem. Csak szeretném, ha a gép nélkül is menne a fel/le-töltögetés + háttértárnak rákötnék egy 2TB-os vinyót, amit WiFI-n keresztül, vezetékes kapcsolattal szeretnék használni. És lenne a hálózatban egy WiFi-s Blu-ray lejátszó, aminek a médialejátszó részét szeretném kiszolgálni a háttértárnak használt vinyóval.

    A kérdésem az lenne, hogy mennyi torrentet bír el, ha a rákötött vinyóból kap helyet SWAP-nak, ill. milyen sebességekkel tudok rá másolni, vagy olvasni. Torrent + HD film stream-elést elbírja egyidejűleg? Vagy inkább a torrentelést hagyjam az éjszakákra, akkor molyolhat velük, nap közben meg inkább a hálózatot szolgálja?

    A vinyót milyen fájlrenszerre érdemes formázni, hogy stabil legyen a rendszer? NTFS? vagy EXT2 vagy EXT3? Az utóbbi két fájlrendszer esetében a blu-ray játékos fogja látni a vinyó tartalmát? (FAT-ot vagy NTFS-t támogat tudtommal csak.)

    Másik lehetőség, hogy egy WD MyBook Live 2TB-os háttértár Gbit-es hálózati csatlakozóval. OpenWRT-vel ez is közre tud működni? Vagy ott már a háttértár programját kéne megváltoztatni?
    A válaszokat előre is köszi!

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák