Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Hát ebben nem én fogok segíteni sajnos!
Mondjuk szerintem nem kell ehhez nagyon bonyolult script, csak egy parancs, amit beteszel a crontab-ba! Vagy Te valami összetettebb - túlbonyolított - megoldást találtál? Én valami ilyesmire gondoltam...
30 22 * * * wifi down
30 6 * * * wifi up[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Valamilyen hibás config (vagy régebbi kernelhez tartozó kernel modul miatt) nem tud elindulni a rendszer. Indítsd el HDD nélkül, majd csatlakoztasd, mountold és javítsd a config-ot (illetve töröld a felesleges modulokat). Vagy ugyanezt megteheted az asztali gépeden is egy Linux-al.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Új telepítésnél újra be kell állítani a könyvtár jogokat (amit egyébként a formázó anno elintézett). A jelenleg nem felcsatolt partíció extroot lenne, de ha eddig nem használtad, akkor felesleges is csatolni (persze így nem tudod használni azt a tárterületet).
(#27385) direwolf: olyan nincs, hogy 1 portot 2 PC-re is forwardolsz. A TDU2-ben nem állítható be a port száma?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ez bizony, ahogy előttem raidx is írta, soros élesztés lesz, esetleg garanciális ügyintézés. Előbbiben Budapesten tudok segíteni. Sajnos ez előfordul bármilyen firmware felrakása esetén (még gyárira gyárit esetén is). A legújabb gyárit akartad feltenni? Ha LuCI-ból tetted volna fel, akkor annyival jobb lett volna az esélyed, hogy sysupgrade-val operál, ami minden szolgáltatást (még a wan-t is) leállít a frissítés előtt.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
SteveBeard
senior tag
-
chros
őstag
Ha van kedved teszteld le igy is (Alex adta a tippet):
- allitsd le a transmission-t, samba-t, vsftpd-t, minidnla-t
- mas gepekrol se toltsEzutan:
A tisztán HDD-re írást így tudod tesztelni:START=`date +%s` && dd if=/dev/zero of=/mnt/test.img bs=1M count=600 && echo Write speed: $((600/(`date +%s`-$START))) MB/s
Ez a /mnt könyvtárba hoz létre egy 600 MB-os test.img file-t. A teszt utan torolheted.
En is mindjart kiprobalom 1.02.1-en, s jelzek vissza ...
Szerk:
Nos, ez nalam 1.02.1-en ez lett:
600+0 records in
600+0 records out
Write speed: 21 MB/s[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Én is teszteltem, nálam nem volt probléma (a linkelt hozzászólásokban van a lényeg), pedig csak egy microSD állt rendelkezésemre, ami mindenképpen gyengébben teljesít, mint egy HDD. Szóval, azért megpróbálni érdemes lehet.
Alex
-
Zozo7777
csendes tag
Gratulálok mindenkinek! A kérdésem óta 2 nap telt el és senki még csak válaszra sem méltatott. Van itt valami szabály hogy az újonc felhasználóknak nem segítünk. Remélem sikerül továbbra is bu...kodni az openwrt-vel. Legalább annyit lehetett volna írni hogy bocs de nem tudok segíteni.
Zoli
-
őstag
Nem mountolja fel az usb disket:
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 1.0M 248.0K 776.0K 24% /
/dev/root 6.0M 6.0M 0 100% /rom
tmpfs 14.4M 404.0K 14.0M 3% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 1.0M 248.0K 776.0K 24% /overlay
overlayfs:/overlay 1.0M 248.0K 776.0K 24% /Transmissiont leállítottam guiból ehhez képest még úgy tűnik, h fut:
PID PPID USER STAT VSZ %VSZ %CPU COMMAND
2161 1 root S 8280 28% 3% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/[ Szerkesztve ]
-
őstag
Most meg csak magától simán újraindulgat. Irtó lassú a webes felület, ssh be se nagyon jön. Egyre jobb.
mod: szép a ping is:
64 bytes from 10.0.0.1: icmp_seq=13 ttl=64 time=13.446 ms
64 bytes from 10.0.0.1: icmp_seq=14 ttl=64 time=2.874 ms
64 bytes from 10.0.0.1: icmp_seq=15 ttl=64 time=727.447 ms
64 bytes from 10.0.0.1: icmp_seq=16 ttl=64 time=394.432 ms
64 bytes from 10.0.0.1: icmp_seq=17 ttl=64 time=51.777 ms
^C
--- 10.0.0.1 ping statistics ---
18 packets transmitted, 18 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 2.874/267.356/1296.490/323.879 msEz itt a vég?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
neduddki
nagyúr
HI!
este a jogaszok alol kirugdalom a 02-t megy fel az 1.1 es gyuve a spiditeszt, de ez az atallas most ma csak osszel lesz aktualis
amugy megnem is igazan erdekel, mert vpn megyen, ugy latom:- )udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
chros
őstag
Nem, nem kell resetelni, maris mukodni fog ...
@Alex: nekem tegnap este lefagyott az 1.1 , elotte levo firm-ekkel nem volt soha ilyen. Aramtalanitas megoldotta a problemat.
- 1 gep lanon (nem volt letoltes)
- transmission futott
- samba, minidnla futott , de ezek nem voltak hasznalva
- 1 gep wifi-n generalt nagyobb halozati forgalmat folyamatosan (torrent, fel-le kb 3MB/s)Utolag meg tudom nezni valahol, hogy mi lehetett a gond?
Lehet, hogy a wifi beallitasoknal az alap 23db miatt melegedett fel, s fagyott meg? (1.02.1-nel en 20-ra allitottam be).Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Másik router mögött ülsz? Mert ha nem (és a wan interface valóban a külső IP-t kapja), akkor a default config-nak megfelelőnek kell lennie. Persze a DDNS config-nál a Source of IP address-t akár URL-re is állíthatod.
De véletlenül nem adtad el bekonfigolva valakinek a régi routeredet és így az ő IP-jével is frissíti a dyndns-t?Alex
-
fricy81
tag
Hát elég vegyesek, már egy éve nem sikerült kijavítani a fejlesztőknek egy hibát a wifi driverrel, (ath: Failed to stop TX DMA hiba) és ez nálam azt eredményezi, hogy véletlenszerűen leáll a vezetékmentes hálózat, és csak a router újraindítása segít rajta. (10.3.1 RC6-on vagyok)
Ha sokat torrentezel wifin, akkor elég idegesítő hogy akár naponta többször is újra kell indítani a routert - viszont volt nekem olyan is, hogy ment egy hétig gond nélkül... szóval pasz, teljesen véletlenszerű.
Én most b/g üzemódban használom, és egy cron scripttel minden hajnalban újraindítom, és így nincs vele gondom, de hát embere válogatja hogy mit visel el...
Sok szerencsét azért.
f.
-
MODERÁTOR
Szia!
Parancsolj, ebben nincs semmi felesleges... Alap OpenWrt Backfire!
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Gyaníthatóan a LAN oldalt sikerült DHCP-re konfigurálnod. Két lehetőséged van:
1. Visszaállítás
2. LAN oldalon beüzemelsz egy DHCP szervert (pl. windowson a tftpd32), így látni fogod, hogy milyen IP-t kapott, be tudsz jelentkezni és javíthatod a config-ot.Alex
-
MODERÁTOR
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
-
hati
addikt
Valszeg kevesen használtuk sokáig a gyárit, így nincs nagy tapasztalatunk a wifi stabilitásáról. Nekem mondjuk openwrt alatt hagy némi kíváni valót a wifi...
Mind az IP kamerámat, mind a telót rendszeresen ledobálja. A logban is vannak hibák a wpa-val kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
bba
tag
Ööö, azt hiszem ez nem teljesen normális jelenség. Bár nekem félmegoldással, de működött a dolog.
Habár, ha jól rémlik a DD-wrt megkavart eleinte azzal, hogy az első belépéskor kért usernevet és jelszót, de ha a usernevet bármi egyedire állítottam, és azután próbáltam telnet és SSH-val kapcsolódni nem ment.
Csak úgy sikerült, ha a usernévnek root -ot adtam meg. Lehet vmit manuálisan kéne a user hozzáférésekben állítani, hogy a 'root'-on kívül más egyedi nevet is elfogadjon a webadminon kívül más szolgáltatásoknál, de én nem értek a Unixhoz, hogy ezt beállítsam...[ Szerkesztve ]
''Semmi sem állandó, csak a változás örök.''
-
őstag
Flash back to factory firmware.
Download the modified factory firmware at here. Extract and save it to a USB stick. Insert the USB stick to the USB port of the router.
Telnet to the router. Make sure the USB stick is connected and mounted.
mtd -e linux -r write /mnt/<firmwarefilename.bin> linux
The screen will display :
root@ router_name:/tmp# mtd -e linux -r write /mnt/0x20200.bin linux
Unlocking linux ...
Erasing linux ...
Writing from /mnt/0x20200.bin to linux ... [w], which the [w] will change between [w] and [e]After a few minutes, the following is shown :
Connection to host lost.
After these steps, the router will be flashed back to factory firmware.
Forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
viralmind
aktív tag
hello !
ezzel sajnos en is szivok most ,regen szepen ment ,de jopar build frissites ota nem is hasznaltam ,most pedig pont kellett volna es 16454-esen nem megy ,illetve ugy ahogy te irtad ideig-oraig csak.mar sajnos nem emlexem melyik volalat az a build amin stabilan jo volt.raadasul azt vettem eszre hogy pld ha ujrainditom a routert ,vagy aramszunet van akkor is kikuldi a magic packetot 255-re es igy ilyenkor is felebred a gep.nos meg kutakodom hatha rajovok valamire ,ha esetleg neked hamarabb megoldodik kerlek jelezd itt a forumon.koszonom.
azota van 3 ujabb build 16454-es ota amiket en nem probaltam lehet azokon normalisan mukodik ,de azokrol meg mas problemakat olvastam azert nem akarom feltenni oket.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest