- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
-
Dare2Live
félisten
Toyota olaj japánban eneos. Itt meg épp ki adja nekik a legolcsobban.
anno amikor én erre a váltóólaj élettartamra rákérdeztem azt mondták, hogy ha nem cserélek manual 400.000kmet elmegy, ha cserélem olyan 100.000km elött akkor végtelent... 180.000kmnél nem vagyok 100%ig biztos segíteni fog vagy rontani.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Vezu
csendes tag
Nekem is T27 avem van, kb 130e km van most benne, 1.8 benzin, 6 sebességes manuál váltó.
Olajfogyasztást nem tapasztalok (0W20 Eneos olajat használok, egy ciklus nálam maximum 10 e km), de ez a váltóhang nálam is jelen van (üresben, felengedett kuplungnál surlódó hang). Főleg hidegen, ahogy melegszik az olaj, úgy mérséklődik a hang. Decemberi szerviz során lecseréltük a váltóban is az olajat, ez sok segített, így már kevésbé hallható, üzemmelegen már nem is érzékelhető a " surlódó zörgés"...
Kuplung cserénél majd megnézetem ezt is, addig azt mondta a szervizes srác, hogy nem érdemes vele foglalkozni és emiatt külön szétszedni.
Még egy megjegyzés: nekem az összes Toyota specifikus szervizben azt tanácsolták, hogy 60.000 kmként legyen lecserélve a váltóban az olaj, jót tesz neki.
[ Szerkesztve ]
-
Vezu
csendes tag
Ha már T27: 2019 első negyedévben indul egy visszahívási kampány T27-re, üzemanyagrendszerrel kapcsolatos, pontosabb infót még a kereskedő sem tudott mondani, mikor január közepén erről kérdeztem őket. Majd csak most kezdik postázni a hivatalos értesítőket...
Lehet érdemes lenne neked is megnézni a tiéd érintett-e, alvázszám alapján lehet itt keresni: [link] -
ludsimon
veterán
Kipróbálom majd legközelebb, köszönöm!
Most a K2 spray-t próbáltam ki, először ezzel mentem át a műszerfalon, utána jött a K2 LEATHER CONDITIONER K201, nem tűnik rossznak, de próbálkozok mással is, tapasztattal tudom meg melyik a legjobb.A bőr felületek teljesen felfrissültek a krémtől, a spray-től meg a műanyagok. Mintha új lenne.
molnarpeter (#6683):
De az nem ilyen Váci úti veretős, igaz?
Csak krúzolás. Féltem nagyon.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Gaben92
őstag
Tőlem ne kérdezd. Én csak annyit tudok, hogy nekem a svédek 0W20-at tettek bele végig, év elején jött át az autó Finnországba és az itteni szerviz is azt fog.
Csabroncka: Ezt a mondatot nem teljesen értem. De a lényeg az, hogy ha 0W20 kell bele akkor az kell bele, mindegy mivel érvel a szerviz. Nyiván nem az 5W fog megölni egy motort ami csipegeti az olajat, de jót nem is tesz neki.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Gaben92
őstag
Az a szervizek gyökérsége... Nálunk a Lexus szerviz (nagyon helyesen!) kérésre se tölt 5W30-at annak ellenére, hogy a kezelési szerint “egyszer lehet ha a következő cserénél visszarakod a 0W20-at”. Ugyanilyen autóban az egyik magyarországi szerviz simán lecserélte az 5W30-at 5W30-ra mert “100k felett azt szoktunk már bele tenni”.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
KTTech
veterán
válasz DjKoxi #12296 üzenetére
Négy évszakosban nem gondolkoztál? Pl. a Hankook Kinergy 4S2 750 nekem nagyon bevált - bár főleg télen használtam -, sajnos 4 hónap után az autóval együtt visszaadtam a Toyotának (a régebbi Yarisomon volt, amit becseréltem az újra, csak amikor megvettem az új gumit még nem volt tervben a csere... az újra pedig nem lehetett áttenni).
Sokkal halkabb volt, mint az elhasználódott összevissza nyári szett (amit a vásárláskor kaptam a Yarissal), a fogyasztás nem változott a csere után, a tapadás pedig javult.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
No.01
őstag
válasz DjKoxi #12359 üzenetére
Hmmm. Szvsz max peremvedo light
Legalabbis az en felfogasomban ez nem peremvedo. Nem is szeretnek ebbe belemenni mert szamomra az is eleg frusztralo, h meg ebben sincs egyseges megalapodas. Van aki kisebb es van aki nagyobbat hasznal, de a mezei usernek ezt miert kell elore triplan lecsekkolni??
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest