Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz Bozek #82733 üzenetére

    IPv6 cím (globálisan egyedi címről van most szó) ahhoz kell a belsőn hálón lévő gépeknek, hogy használhassák az IPv6-os szervereket a világhálón... Kintről elérhetőek legyenek. Illetve azokat a szervereket, amik IPv4 és IPv6 alapon is elérhetőek IPv6 preferált módon használják.

    Jelenleg egy sok éve már és még sokáig tartó átmenetei időszak van, amikor a két technológia egyszerre él. Az IPv4 címek nem akarnak elfogyni, a szolgáltatók bespejzoltak belőle, az userek (döntő részét) nem érdekli semmi. A skype, face stb. menjen, aztán kész is. Ja és persze minél jobb legyen a Szent PING.
    A rendszergazdák (akiket ismerek) azon az állásponton vannak, hogy IPv6 minek, hagyjuk a fenébe, tiltva az egész cégben. Érthető, hogy minek csináljon magának többlet munkát. Talán annyit ért hozzá, hogy belátja, hogy többlet biztonsági kockázatot jelent, ha nem ért hozzá.

    Azért szeretnék IPv6-ot használni, mert az összes eszközöm már alkalmas rá. Használni kell, aztán egyszer csak a forgalom eléri a kritikus mértéket, addig is gyűlnek a tapasztalatok.

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák