- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
kis infó kellene srácok
Huawei HG8245 sima ONT-n a LAN 2-3 portra lehet gépet kötni vagy csak a LAN1 játszik?
megoldható hogy csak sima ONT-ként működjön és ne legyen benne wifi meg router funkció hanem azt egy rá kötött router csinálja?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz TeeJay #69851 üzenetére
Ha van a 8245 után egy H betű, akkor LAN1-re kötve a routered simán fel tudsz lépni vele PPPoE beállítást választva és onnantól a routered irányít, de sokszor le lett írva már bővebben is.
Ha sima H nélküli, abban nincs ilyen funkció.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
TeeJay
félisten
válasz DJ. Ru$y #69852 üzenetére
engem most nem is ez érdekelne hanem hogy a sima H mentes verzióban a LAN 2-3 portra dugható-e gép vagy csak a LAN1-re lehet eszközt és a többi 3 IPTV-nek van dedikálva
ugyanis van egy csaj ismerősöm van egy ilyen H mentes ONT-je és rátukmáltak egy tré routert aztán kiiktatnám és használná a HG8245 wifijét meg az lenne a router 2LAN kábellel 2 gép feléha persze LAN 2-3-4 tiltva van akkor marad a router megoldás és ki kell találnom mást
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
n0tr3adY81
aktív tag
Biztosan magasan kvalifikált és motivált T-home-osokkal hozott össze a sors. A történeted kísértetiesen hasonlít a múlt hét eseményeire : lassú, szakadozó weboldalak.
DNS hibára gyanakodtam először (itt a topicban fel is tettem a kérdést). Aztán hirtelen ötlettől vezérelve a régi ping parancs. Hopsz : 10-40% packet loss.
Péntek délután 1412, központból pingelve 50-75%.
Szombatra kiderült, hogy konkrét városrészt(!) érint a probléma. A szerelő meg volt oly kedves, és lezárta a hibajegyet azzal, hogy ketten vannak egész Csongrád megyére. Kedd délutánra sikerült orvosolniuk.../ De azt, hogy mit csinált a Telekomos ürge egy gázpákával a villanyoszlopon.../
Asrock Gaming Z370 K6, i7 8700k, MSI RTX 2070 8GB, 4x8 DDR4 3000 CL15, ASRock H87 Fatal1ty Performance , i7 4770, MSI GTX1060 Gaming, 4x4GB Corsair Vengeance LP, Nanoxia Deep Silence 6 Anthracit
-
313313
addikt
válasz Sharkweb #69841 üzenetére
Az odáig rendben van, csak a huawei digitális elosztót nem ismeri fel, illetve nem lehet párosítani. Ki is írja a távirányító funkció optikai netes iptvvel nem működik...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
glacious
addikt
Ugyanez van nálam is, bár a modem újraindítása megoldja 1-5-napra, és amúgy minden tökéletesen működik (nem szakad, nem lassú), jelszintek elfogadhatóak.
A szerelő, akivel beszéltem mondta, hogy kb. akkor "javították meg" a ház előtti elosztót, amióta a hibát tapasztalom, megkérdeztem, nem kellene-e megnézni, a válasz az votl, hogy nemrég csinálták meg. Mondom jól van én azért jelentgetem, amíg tényleg rendbe nem hozzák.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz TeeJay #69853 üzenetére
"megoldható hogy csak sima ONT-ként működjön és ne legyen benne wifi meg router funkció hanem azt egy rá kötött router csinálja?"
Erre ment a H kérdés, és a LAN1-en keresztüli átjárás, ezzel pont azt kérdezed. Viszont, ha működik most, ahogy van gondolom egy D-Link DIR-600-at tettek le az ONT mögé. Mi a probléma vagy mit akarsz megoldani? Csak az nem derült ki eddig.
-
chester99
aktív tag
Üdv
Olyan létezik, hogy +1 rézérpárt behúznak és akkor magasabb csomagra is előfizethetek? Eddig 20-as csomagom max 13 M/bit-el jött. Ma ugyanis egy számla miatt fel kellett hívnom őket, és rákérdeztem a fejlesztésekre, és ezt a megoldást ajánlotta. Vélemények, működni fog?
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok !
Lenne pár kérdésem a TV LG 42LF652V a STB adb 5800sEz lehet csak beállítás kérdése de én akármit nyomkodok csak nem akar jó lenni !
Az STB-ből HDMI-vel van a TV összekötve de így halkabb a TV mint scarton plusz minden csatornaváltásnál pillanatra felhangosodik az a csatorna amiről éppen elkapcsolok de csak addig míg át nem vált egy másik csatornára .Csak csatornaváltásnál hangosodik fel. Valakinek valami ötlete, hogy hogy tudom ezt beállítani ?Milyen STB-t érdemes venni ? Mennyire jó a mostani ? Vagy el is hagyhatom a STB-ot mert a TV tudja ?
A válaszokat előre is köszi
Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
cs.david94
tag
Sziasztok!
Pünkösd vasárnap arra lettem figyelmes, hogy nem kapcsolja a távirányító a beltérit(asszem Huawei EC2208S), de mivel van a távirányítón tanítható gomb, és be volt tanítva a tv-re az működött, így az elem oké, meg megnyugtatásomra átmentem a szomszédba, s láss csodát, a távirányító működik, meg onnan elhoztam az ő távirányítójukat, és nem kapcsolta nálam a beltérit.
Naszóval mivel már semmi kedvem sem volt bejelenteni, így hétfőn bejelentettem, de nem is a saját telefonszámomat adtam meg(online jelentettem be), mert úgy is beülök kedd reggel a kocsiba és péntek eddig az ország másik felében leszek, így velem nem mennek semmire.
Tegnap hazajöttem, nem foglalkoztam vele, ma mondta a család hogy volt kedden a szerelő, kicserélte a beltérit(valami újabbra) és hogy" csak most cserélem ki, mert ez a mi hibánkból ment tönkre, és ő sok ilyennel találkozik, mert nem szabad betanítani a kapcsolót hogy a tv-t is tudjam kapcsolni, arra ott a tv kapcsoló" blablabla, szóval mi voltunk a bunkóparasztok, mert egy olyan funkciót használtunk amit tud a kapcsoló, és még rejtve sincs, mivel a használati utasításban egy oldal is szól róla kb.
Nem nagyon akartam elhinni, de a hiba ki van javítva hálisten, telefonszámot nem hagyott itt a szakember, hogy most felhívjam és elmondjam neki az érveim, a család meg még bocsánlatot is kért, hogy ugyan mi b*sztuk el a dolgok.
Igaza lehetett a szerelőnek, vagy sok mesét nézett a hétvégén, és hát elfelejtette becsukni a mesekönyvet amit olvasott? nektek mi a véleményetek? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Andrej1 #69861 üzenetére
Nem tudod lecserélni a STB-ot, ugyanis van benne egy kártya, ami össze van rendelve az STB-vel. Jelentsd be hibára, és cseréltesd ki, az az ADB egy nagyon régi eszköz, hátha kicserélik egy újabbra. Ha a tévédben van kártya foglalat, akkor tudná, de mivel össze van rendelve a kártya és a STB így ez is bukó.
Próbálhatsz állítani a TV-n másik hangprofilt, hátha az megoldja.
cs.david94
Nyugodtan használjátok a funkciót ezután is, ha megint kifogsz egy ilyen szerelőt elég, ha meglebegteted előtte a használatit, amit a T adott ki, ezáltal hivatalosan is használható![ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
válasz chester99 #69860 üzenetére
Nem jellemző ez a megoldás ugyan (elméletileg semmi akadálya, feltéve ha találnak még szabad érpárat), de ha jól emlékszem volt már ilyesmire példa itt a topikban, valakinek már csináltak ilyet...
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz villamos #69864 üzenetére
Bondingot én úgy tudom egyelőre csak az 50-es nethez kötnek, ugyanis ahhoz spéci eszköz kell, ami nyilván drágább is, így az 50-es neten jön vissza nekik a legjobban az ára. De, ha MajaG jár erre esetleg megmondja, hogy pontosan, hogy is van ez.
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Ismerősöm kért meg, hogy állítsam már be számára laptopon és tableten a TV GO szolgáltatást, mivel most kötöttek szerződést (TV+net+telefon), amihez kapott egy 8GB-os adatkeretű mobil stick-et is.
TV GO oldalon már regiztek (email cím már foglalt ott) bár ők erre nem emlékeznek, hacsak nem az üzletkötő intézte a regisztrációt. Minden esetre jelszó visszaállítás: "A művelet átmeneti technikai probléma miatt nem sikerült" hibaüzenet kíséretében nem megoldható jelenleg
Laposon (w10 x64 home) telepítettem a sticket (Huawei Mobile Connect - E3372), működik is szépen a net, de androidra nem vágom hogyan lehetne üzembe helyezni
Valaki véletlenül nem vette sikeresen az Androidos akadályt?
read-only mode on the forum
-
törölt tag
Ma felvittem a Telekomtól vásárolt Sony DSC-WX350B-t a szintén Sony VCT-R100 állvánnyal a másik lakásunkba ahol az IPTV-s telekomos előfizetésünk van:
Telekom Cisco ISB2000 ISB2201 IPTV STB Családi+HD csomag - Youtube
[ Szerkesztve ]
-
stb123
tag
Sziasztok! A cisco isb 2201-et lehet hálózati médialejátszóként használni?
-
btz
addikt
válasz DJ. Ru$y #69828 üzenetére
Érdekes adatokat mutat ezeknél az újracsatlakozásoknál az online felület. Nekem ma pl 6:18-kor volt egy szakadás a HGW naplója szerint az online felület pedig 6:12-t mutat. A 4:37, 5:38, 5:50 es adatokat pedig egyáltalán nem mutatja a HGW. Ez vajon mitől lehet? A felület bugja vagy a központ küldözget ilyen adatokat az online rendszer központjának?
Sajnos nem tudom hogy lehet e segíteni ezen a vonalon. A házban teljes kábelcsere történt tegnapelőtt, múlt hónapban már földkábelesek is jártak itt, akik szerint szintén semmi baj. Szóval nem tudom hogy valaha meg fogja ezt tudni oldani a Telekom.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
Dan-szan
senior tag
Olyat szeretnék,hogy Iptv a Tkomm-tól , net a Upc-tól ez működhet ?
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dan-szan #69879 üzenetére
A T DSL hálózatán szolgáltathat pl. Invitel is, és bizonyos ilyen DSL csomagok mellé nem köthető a Telekom IPTV, az a rész csak ennyit takar szerintem. Az, hogy te a netet másik szolgáltatónál kötöd meg, másik kábelen, arról a T-nek nem is kell tudni. Nyilván ha a kettőt egy szolgáltatótól vennéd olcsóbb lenne, de gondolom ez nem játszik, ha ezt a felállást választottad. Szóval nyugodtan köttesd be.
-
kisapa
senior tag
Sziasztok! Régebben már volt róla szó de hátha azóta változott valami. A lényeg,hogy van egy SAT tv előfizetésem amihez jelenleg egy box csatlakozik. Ha elromlik a tv ami sajnos már időszerű akkor már olyat vennék amiben van DVB-S2 tuner is. Elvileg működhet ha bele teszem a T-től kapott kártyát?
-
kokov
tag
Lehet már a webmail belépési jelszót módosítani? Telekom fiókot regisztráltam egyet, de nem szinkronizálja a kettő jelszavát.
1.hsz összegzésben sem találom. -
MajaG
senior tag
válasz DJ. Ru$y #69867 üzenetére
Ez most változni fog, 30-as net is mehet majd Bondinggal.
A legnagyobb baj, hogy ahol ez a megoldás menne, valószínű szabad érpár nem lesz hozzá...
Akkor kapja a delikvens ilyen megoldással, ha messzebb van a központtól.
Az eszköz amit adnak hozzá ZTE H368N - nagyon pöpec kis cucc, legalább olyan stabil mint a v2-es szappanos ZTE.
Gigás portok vannak benne, az alapfunkciókat jól el látja, a wifi is elég erős benne, bár én saját routerrel használom.
-
btz
addikt
Nálunk van olyan, hogy valami elágaztató nem alkalmas újabb érpár behúzására (Telekomos földkábeles mondta), ezért nem hogy bondingot nem adnak, de olyan házba sem tudnak szolgáltatást indítani, ahol semmilyen szolgáltatás nincs, így már az én igényemmel együtt 2 igény is lenne érpára, de ez is kevés ahhoz, hogy itt fejlesszenek.
ⓑⓣⓩ
-
Dan-szan
senior tag
válasz DJ. Ru$y #69882 üzenetére
és villamos . Szóval egy kissé ettől árnyaltabb a kép,így próbálnék hatni a jelenlegi szolgáltatómra hogy visszamondom az előfizu nagy részét,egy esetleges jobb ajánlat érdekében....
Viszont amin én is meglepődtem most,hogy nézegettem 1 év hűséggel tv itt-net amott és 200 Ft/hó olcsóbban jövök ki mint a jelenlegi előfizu !!Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
bujdi19
tag
Sziasztok olyan problémám lenne hogy van nekünk egy Samsung Smart tévé amin eddig tökéletesen futott a tvgo de 3 nap óta nem akar csatlakozni a tvgohoz és s020 hiba kódot ír ki nem tudom törölni és újra rakni sem a progit mi lehet a gond?
-
Atomantiii
addikt
válasz n0tr3adY81 #69855 üzenetére
"De azt, hogy mit csinált a Telekomos ürge egy gázpákával a villanyoszlopon"
Talán zsugorcsövet tett valamelyik kábelre / kötésre, vagy forrasztott bár ez utóbbit nem hiszem, hogy szoktak a telefonosok
-
adika4444
addikt
Hali!
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -13.2 dBmV 33.7 dB
Channel 2: -13.6 dBmV 33.4 dB
Channel 3: -13.7 dBmV 33.3 dB
Channel 4: -14.2 dBmV 32.8 dB
Channel 5: -6.5 dBmV 40.8 dB
Channel 6: -6.3 dBmV 41.3 dB
Channel 7: -6.2 dBmV 41.3 dB
Channel 8: -5.7 dBmV 41.4 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 49.5 dBmV
Channel 2: 49.0 dBmV
Channel 3: 48.0 dBmV
Channel 4: 49.5 dBmVDown irányban normális hogy az első 4 csatorna ennyire eltér a második 4 értékeitől? Tudom hogy ratyi értékek, sajna laggol is néha, de most nem oldhatóak meg javítási lépések...
Szal ekkora kilengés normális?
Ja meg a 32-33 SNR az még határon belül van?üdv, adika4444
-
kigyi_23
addikt
válasz adika4444 #69895 üzenetére
Érdekes értékek. Ebből nyáron gond lesz, ha elkezd szakadozni nyugodtan szólj a szerelőknek, ezt be kell állítani rendesen. Nyáron sokat romlanak az értékek ahogy melegszik az idő ez már átlépheti a modem tűrőképességét, már most is elég távol van az ajánlott szinttől.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
adika4444
addikt
és kigyi_23:
Köszi, akkor ha nyáron rosszalkodik bejelntős lesz a történet. Tavaly nyáron voltak ilyenek az értékek, szal akkor megvan az idei hiba esélye.
Nem az én hálózatom, de elmondás alapján időnként IPTV szakad, kimerevedik, meg kockásodik, de a reboot eddig megoldotta.üdv, adika4444
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest