Új hozzászólás Aktív témák

  • Kolondrum

    félisten

    Ez hosszú lesz, olyan ember kell nekem aki ott dolgozik és vagy szerelő esetleg volt ilyen helyzetben.
    Ma felhívott ismim, hogy van egy kis problémája. A történek annyi, hogy 1 hónapja és pár napja rendelt családi IPTV csomagot, még mindig nem megy, sőt semmi nem történt. A szerelő 2X vagy 3X volt kint, ismim szerint ránézett a tv csatlakozóra és azt mondta, hogy ide villanyszerelő kell. Én is ránéztem, de én már le is vettem a tv csatlakozót és benéztem a 65-ös dobozba. Valóban, gégecső 16-os és benne egy vagy fent több koax, igazából a fő gond a gégecső ha valaki ért hozzá. A házban fűzött az analóg kábel tv + a szerelő szerint nem jó az ami bent van hanem egy több árnyékolású kell neki. Eddig ott tartunk szerintem is, hogy gégecső, legolcsóbb koax és mindez sorosítva. 3 tv van a házba, a lenti szintre kell csak IP tv, a fenti 2tv maradna analog. A lenti TV van a sorosítás végén. Világos, hogy a betáp, ami az emeleten van (tv és koax egy pontba jön be a házba) és a lenti TV közötti kapcsolat nem megoldható hipp-hopp, a szerelő kijelentette ő nem vés, (nem is engedné ismi meg én sem, ez így ki nem lett mondva amúgy). Vésés nélkül márpedig házon belül NEM kábelezhető össze a fenti központ és a lenti TV. A szerelő feltett egy kérdést: "Ugye kint falon kívül nem akarja megoldani ezt?" - Nem volt a válasz, ezután jött a menjen a villaszrelőhöz válasz, volt hangos szóváltás is, már kérték, hogy mást küldjenek, de ugyan az jött. Sajna nem hívott fel és kifutott az 1 hónapból én azt látom direkt elhúzták a dolgot, hogy kifusson. 6 napja ez meg is történt, nincs tovább próba hónap. Vagy megoldja vagy nincs IPTV de fizeti. Ugye jól látom?
    Nekem annyi a kérdésem, hogy mivel támadjam meg a szolgáltatót vagy a szerelőt. Mi neki a kötelessége, ugyanis kint ezt meg lehet oldani és mivel én villanyoztam, tudom, hogy kb 1-1.5 napos meló ha reggel oda tolja a képét fúróval, szögelő bilinccsel és egy nagyon nagy létrával. Hagy ne én menjek fel a gerendákhoz szögelni meg falat fúrni stb. A betáp és a TV full más helyen van ezért valóban kint macera elvinni, de ő rendelt valamit és a szerelő eddig a ránézésen kívül mást nem tett. Az a dolga, hogy megoldja én tudom, hogy szopika, de dolga ugye? Olyan ködösítés van... Szegény ismim nem ért ehhez és egy rosszul feltett kérdésre is a szerelőnek megfelelően válaszol.

    Más: Lassú a net náluk, DSL-360R-el közvetlenül gépre van kötve a net és csak ott van, DSL alap csomaggal ami elvileg 5 megás. Teszt szervert megpróbáltam mert rendes körülmények között a 2.1megabit volt a max amit tudott, de igazából össze vissza megy a net, néha kilobiteket mértem. A feltöltés relatív stabil 0.53mega. Teszt szerveren 2 megabájt adattal és 1, max 1.5 megabitet mértem vonalsebességnek, feltöltésnek is ingadozót, de a fő gond a letöltés. Sajnos tudom, hogy 1 mega alatt nem lelhet pattogni, vagy tévedek? Mert jó lenne egyben elintézni a dolgot más szerelővel. Egy ma már főnök szerelő azt mondta baszogatni kell a szerelőt mert ez a dolga. Valaki erősítse meg, mert én vagy ismim támadni készülök.
    Azzal én tisztában vagyok, olvastam is, hogy vannak más alternatívák az IPTV-re, pl a PLC meg a wifi, de majd az fizet ezekért éves szinten tíz ezeket akinek 6 anyukája van, sztem az egész időhúzás arra ment ki, hogy kifusson a próbahónapból.

    Mielőbbi válaszra van szüksége, vagy valamire amivel ki lehet mozdítani ezt a jelenleg lehetetlen helyzetet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák