-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisteeke
tag
köszi az infót!
már alig várom, hogy végre bekössék a cuccost! remélem nem lesz semmi gáz, és nem kokány bt -től jönnek majd a szerelők!jó lenne már végre digitálisan tv-zni!
[ Szerkesztve ]
Barátom a gugli, csak van, hogy néha nem értjük meg egymást! :)
-
Jimcat
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég kaptam ip-tv és valamiért nem megy a felvétel azt irja digitális felvevö kikapcsolva.
Ez mitöl lehet? -
őstag
sziasztok!
konkrétan nem t-homeos, de iptvs kérdésem lenne.
egyik kollégámnál most kötötték be az iptv-t, de olyan modemet kaptak(zyxel), ami nem wifis.
Én mennék hozzá beszerelni egy routert a modemre. Ezt hogy oldjam meg? Rákötöm a modemre a routert egy utp kábellel, és gondolom, a modemen engedélyenem kell a routert mint átjárót. Meg köszönném, ha valaki leírná, hogy mi a teendő.
Ja igen, és tárcsázniuk kell, szóval nem kábelnet.[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
őstag
Akkor már feltennék egy másik kérdést is.
Nálam is iptv van, t home-os. Kaptam egy cisco wifis modem router, amivel nincs is semmi bajom, mert a netet jól osztja, de viszont aa DLNA-t nem tudom vele összehozni.
Összekötöm egy utp kábellel a tv-t, és a routert, de nem látom sehogy sem a hàlozaton. Ha rákötök egy routert a ciscora, akkor beadja a tv-t is a hálózaton. Miért lehet az, hogy a ciscon keresztül nem tudom elérni a tv-t? Nagyon hasznos lenne nekem a DLNA.Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jimcat #17460 üzenetére
Szinte biztos. Ugye az alap IPTV csomagok ára nem vinyós STB-vel értendő, ha vinyósat kérsz hozzá, az +1000Ft.
Mondjuk ugye az poénos, hogy ugye alapból 1 vinyó nélküli box jár, viszont ha vinyósat kérsz, akkor a vinyó nélkülit nem adják oda.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
neva2000
csendes tag
Az miért van , hogy a szolgáltatások árát emelik, de pl: az internet sávszélsség nem emelik, a feltöltési sebesség már 1 éve változatlan az összes csomagnál.
-
Jimcat
csendes tag
a másik érdekes dolog hogy van az STB-n usb port ami ott figyel üresen.
-
super666
csendes tag
Az biztos a Családi csomagban a 900kbit/s feltöltés elég karcsú
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
super666
csendes tag
válasz hackeeeee #17467 üzenetére
Sajna DSL-nél az a plafon.Örülnék ha nem csak családi csomagra tudnék előfizetni.Mire nem elég, nagyon sok dologra nem elég.Nekem a munkámhoz kell, rengeteg adatot kell töltögetnem le és fel és az ember nagyon unja ha órák alatt tud csak dolgokat feltölteni. Elégedett lennék én is az Extra csomaggal, de az olyan távol van mint Budapest New-York-tól
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz super666 #17469 üzenetére
Jelen esetben ilyenkor az van, hogy szépen szét kell nzéni, hogy van-e más szolgáltató, ha van, váltani kell, ha nincs.. Akkor pedig ez van... Adhatna nagyobb sávszét, de ha a csavart érpár nem bírja el (köztudottan nem is erre lett kitalálva ) akkor meg ezért megy a hiszti, hogy "de miért nem akkora amekkora"... Erre képes a hálózat, ez van.
Véleményem szubjektív...
-
legenda
válasz Gedeon31 #17369 üzenetére
vártam, és tegnap meg is érkezett a szerződés, tehát gyorsak voltak!
ellenben itt is hibázott a telefonos ügyintéző, amikor korábban azt mondta, hogy csak egypéldányos szerződést küldenek ki, tudomásulvétel végett, vissza nem kell küldeni semmit sem - persze, hogy kétpéldányos, és az egyiket aláírva várják vissza...
a szerződésen persze a 24 hónapos hűség szerepel, amit ugye - szintén telefonon - már megpanaszoltam, hogy nem kérdezték meg, hogy 12 vagy 24 hónap hűség, hanem maguktól kiválasztották nekem a 24 hónaposat, és emiatt kivizsgálás is indult a telefonos bejelentésem/észrevételem alapján, amire 30 napon belül válaszolnak - a fentiek alapján kíváncsi leszek a telefonos ügyfélszolgálat válaszára, hogy van/lehet halasztó hatálya a kivizsgálásnak a kiküldött szerződés általam történő aláírására és visszaküldésére vonatkozóan, hiszen akkor pont azt írom alá a szerződésen - számomra hátrányosan -, amit megpanaszoltam?!?!
vélemény?hackeeeee; kicsit megváltozott az egyéni arcképed...
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
őstag
Esetleg valaki a fentebbi kérdésemre .
Én úgy gondoltam, hogy rákötöm a routert az iptvhez járt modemhez, azon engedélyezem a router ipjét. Majd megadom a routerben a tárcsázandó adatokat.Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak egy kicsit...
Tyű... Az így szép.. Nekem asszem először volt olyan, amit vissza kellett volna vinni, de ismerős ügyintézőhöz bevittük leadni. A másikat már nem kellett, csak kiküldték. Ennek a hűségnek menj utána, addig ne írd alá, és küld vissza, szerintem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Gedeon31
addikt
Csodálkozom ilyen hamar megkaptad a szerzödést.
Városunkban továbbra se küldik. Csak ,ha te telefonálsz.
Sokaktól hallottam telefonos ügyfélszolgálat finoman szolva nem a legjobb és tapasztalatom szerint ez igy van más szolgáltatoknál is. Tudnék rola mesélni épp a tegnapi nap futottam bele ilyenbe pl.
Pároméknál tavaly tavasszal a testvére telefonon rendelte meg a sat tv-t és a netet mellé. Ügyintézö elcseszte és külön szerzödésen ment volna , igy drágább havidijat számoltak volna nem dupla kedvezményt. Igy csak maradt a tv.
Rossz tapasztalatom van a 30 napos kivizsgálásnál is. Nekem is volt ilyen , 3 hónap ás 20 nap kellett mire sikerült elintézniük folyószámlámról vonják a havidijamat.
Én szerintem ne ird alá a szerzödést amig nem tisztázodik ez a helyzet. Nehéz ügy lesz véleményem szerint ,mert ök ragaszkodni fognak a 24 hónaphoz ,de én nem hagynám ezt.
-
super666
csendes tag
https://www.telekom.de/glasfaser/parallax#content/produkte/jump/produkt-box-02-anker németek kicsit jobban mennek
-
Ateszpapa
addikt
Engem felhívtak, hogy érdekelne-e egy tripla csomag havi kb 4800Ft-ért.
IPTV alap, kábelnet családi, digitális telefon alap csomaggal, 1 éves hűséggel.Szerződést azóta sem küldtek, de jöttek pár napra rá, és bekötötték, működik eddig minden.
Viszont megkaptam a számlát, azon csak a telefon előfizu dijja van rajta, több mint 3000Ft!
Pedig 300Ft a költsége havonta, mert ügye 3 csomagot rendeltem egyszerre.Bementem, és mondták, hogy a próbahónap CSAK a netre és iptv-re van, tehát a telefonra nincs!
Ha lemondtam volna 30 napon belül, hogy kösz, mégsem kérem, a telefont akkor is fizetnem kéne, ami ügye net nélkül nem működik.
Elég fura ez nekem, és ha így van, akkor átverik a fogyasztókat!
A telefonba többször is mondta a nőci, hogy 300Ft a telefon havidíja.
Hallottatok már erről?
[ Szerkesztve ]
-
Ateszpapa
addikt
-
Ateszpapa
addikt
válasz hackeeeee #17482 üzenetére
Igen, de akkor már csak a telefon előfizetésem marad, ami ügye akkor 3000 valahány száz forint 1 év hűséggel ami nem mondhatok fel, így abba a helyzetbe kényszerítik az embert, hogy megtartsa a többit is mert, - ahogy írtam az kb 4800Ft az összes.
Szal elég ferde a történet.
Az a szerencse, hogy nem mondtam fel a szerződést.A csajszi is mondta nem kötelező telefonálnom, de meg kell azt is rendelnem, mert csak így él a kedvezmény.
Amúgy nem is használom, be sincs dugva a routerbe a telefon. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Ateszpapa #17483 üzenetére
Ebben jobb a korábban beszélt csomag, mert ott lényegében nincs külön telefon elvileg, mivel ugye annak semmiféle havidíja nincs.
Ezért vannak a tripla csomagok, minél több dolgot kérjen az ügyfél, kedvezményes áron.
Így van, mivel így van tripla kedvezmény, ha 3 dologra fizetsz elő.
Véleményem szubjektív...
-
Ateszpapa
addikt
-
Blabcsi
senior tag
Üdv ifjak.
Behozták végre az optkát.
Kérdés a kövi:
Mit és hogy kell beállítanom a gépen, hogy a tv-n (iptv nem felvevős) tudjam nézni azokat a filmeket, amik a gépen vannak?
Mert ugye sorrend: optika -> ont -> utp-n gép és szintén utp-n a stb, majd scart és tv.
Elvileg valahogy a gépnek látni kellene a stb-t nem?https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
pisteeke
tag
válasz pisteeke #17452 üzenetére
Ma felhívott az ügyintéző kisasszony, és arról tájékoztatott, hogy "bocsi", de kiderítették a technikus kollégák, hogy mivel 2,5 km re lakom az élosztótól, nem tudják bekötni a kábelen az 5MB-s netet, és az iptvt, mert nem bírja el! Kapnám viszont a telefont és a netet dróton, a tv meg jönne a műholdról! na faxa, mondhatom! A tv csatorna csomagja nagyobb volna, az ár maradna, hisz a szrződést már megkötöttük! Viszont őszintén szólva, aggályaim vannak a műholdon jövő tv miatt! szerintetek? Nem megy az a jel rovására, ha műholdról jön a cucc? Az is tud digitális formában jönni? vagy ahhoz mindenképpen dróton kellene jöjjön?
Barátom a gugli, csak van, hogy néha nem értjük meg egymást! :)
-
joecontra
addikt
válasz pisteeke #17488 üzenetére
Hali!
műholdon jövő tv miatt! szerintetek? Nem megy az a jel rovására, ha műholdról jön a cucc?
Pont, hogy nem. Mert a tv a műholdról jönne a net meg a vezetékes hálózatról.Az is tud digitális formában jönni?
Eleve digitális adásról van szó. A kérdés az, hogy neked milyen, analóg vagy digitális kimeneten kell-e a tv adás.Üdv,
J[ Szerkesztve ]
-
pisteeke
tag
válasz joecontra #17489 üzenetére
digitálisan kellene! lehet, hogy csak előítélet, de valahogy tartok kicsit a sat tv-től!
Viszont ezek szerint talán alaptalanul?
Na meg elméletileg így is adott az egy hónap próbaidő! És ha nem válik be, vissza a bolt!Barátom a gugli, csak van, hogy néha nem értjük meg egymást! :)
-
joecontra
addikt
-
legenda
válasz hackeeeee #17486 üzenetére
rákérdeztem a telefonos ügyfélszolgálaton, 30 napom van aláírva visszaküldeni a szerződést, és azon belül kivizsgálják a panaszomat, tehát elég akkor - annak függvényében - aláírva visszaküldeni, ha már megszületett a döntés a panasz ügyében!
mellesleg a "bekötéssel" - ami adott esetben ugye csak a telefon lehet, mert a többi már eddig is adott volt - már megkötöttnek tekintik a szerződést - a rend kedvéért itt azért megemlítettem a ráutaló magatartással...stb megkötött adott szerződés sebeszhetőségét, miszerint lényegi elem nem lett tisztázva!?!? -, de aláírt szerződés nélkül, jelenlegi felállásban, egy hosszú vitás téma lenne ez szerintem...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gedeon31 #17499 üzenetére
Most az, hogy terület/régió szinten szarul megy valami, az nem azt jelenti, hogy az egész cég hulladék...
Az, hogy viszont sokszor az ügyintéző hibásan rögzíti a kért igényeket, az sem a cég, hanem az ügyintéző hibája, az más kérdés, hogy Te mint ügyfél, nem tudsz mit tenni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen monitort vegyek?
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Battlefield V
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.