Új hozzászólás Aktív témák

  • Osi222

    tag

    Volt már valakinek tapasztalata ZTE routerekkel?
    Kábé egy hónapja fizettem elő T-home 15 Mbites internetre voipos telefonnal együtt.
    A szerelők szépen egy héten belül kijöttek, bekötötték a kábeleket és egy csodás ZTE egybe modem-router vdsl csodát adtak(ZTE ZXDSL 931VII).
    Első pár napban minden okésnak tűnt, amíg el nem kezdtem normálisan a munkámhoz is használni a kapcsolatot (vpn). Állandó szakadozások, és totálisan ingadozó elérés mellett használhatatlan volt minden.
    Többszöri több fél órás várakozás a helpdesk vonalon, és problémamegoldás nélküli lezárt jegyek után sikerült kiderítenem, hogy a router és a gép közötti lan kapcsolat szakadozik ilyen csodásan. Egy órás ping teszt alatt a standard gateway-ig kb. 40-50%-os csomagvesztés volt. Ugyanez volt a helyzet w-lanon is és másik kábelen, másik gépnél is.
    Nagy nehezen kijött egy szervízes, aki hozott egy ugyanilyen cseredarabot. Az 5 perces teszt alatt (amíg itt volt az emberke) minden flottul ment, majd rá 10 percre, megint ugyanúgy elkezdte dobálni a kapcsolatot. Kicsit felment a pumpa bennem, úgyhogy újból fél órás várakozás után a helpdesken kötöttem ki.
    Persze a helpdeskes, és a technikus kolléga a problémára nem tudott mit mondani (vagy csak nem mondhatnak semmit, vagy nem értenek hozzá). Így megint kutatásba kezdtem, és egy speedport w721v modem/router darabbal azóta minden tökéletesen megy. Most arra várok, hogy ezt a kínai csodát elvigyék, és a helyére egy működőképes darabot hozzanak ki (lehetőleg speedportot, ami működik is).
    Valakinek volt már ezzel a kínai förmedvénnyel tapasztalata? Kicsit meglep, hogy ilyen ipari hulladékkal szórják manapság a népet(holott a speckók alapján igazán meggyőzőnek tűnik). Eddig nem volt panaszom rájuk, és a használt d-link & speedport cuccok is kiválóan tették a dolgukat. Kár hogy ilyen malőrökkel az eddig felépített bizalmat teljesen romba tudják dönteni...

Új hozzászólás Aktív témák