Új hozzászólás Aktív témák

  • havri1

    félisten

    válasz hohoo #15608 üzenetére

    Hát akkor eddig nekem nem volt szerencsém:)
    Ami hüvelykujjnyi vastag, azzal tűéles, gyönyörű képem van. Amit a hdmis boxhoz adtak, kb koax vastagságú, halál szar. Akkor biztos kontakhibás volt a csatlakozónál, azért volt remegő, meg szemcsés a kép.

    Szerk.: Ezt egy fórumon találtam, nem tudom mi a valóság alapja, de a tapasztalatom is hasonlót támaszt alá:

    Egyrészt: A HDMI-nél nincs hibajavítás, vagy ellenőrző összeg. Így előfordulhat, hogy 1-esből 0 lesz pld., mire átér. Ez nem feltétlen akadozást eredményez, sőt, hanem pld, a szín is megváltozhat. Bár nem tudom, milyen gyakori ez, de rövid kábelnél még gyengébb minőség mellett sem gondolom számottevőnek.
    Ami a fontosabb szerintem: Mint minden kábel, ami összeköt két elektromos készüléket, zajt is átvisz az adatok mellett. Akár az árnyékolásban, akár az adatvezetéken, különböző frekvenciákon. Gyanítom, hogy nagyon nem mindegy a kábelminőség abból a szempontból, hogy mennyi zavar jut át pld. a tévé videóáramköreibe a lejátszó tápáramköreiből. Egy optikai kábel esetén vélhetően nincs hasonló zajátvitel, de ott is elvesznek adatok, így nem mindegy a minőség. Ha etherenttel kötöd össze a lejátszódat valamivel, változni fog a kép és hang minősége attól, hogy mi a forrás (milyen nas, számítógép), mennyi zajt ad át az UTP-n... Mondjuk ezt csak egy nagyon drága megjelenítőn fogod észrevenni, és egy komoly hangrendszeren hallani, de így van. És hidd el, még a 20 ezres HDMI kábel után is látható (bizonyos eszközöknél) a 60 ezres, vagy drágább HDMI kábel előnye. Szomorú, de ez van.

    Forrás

    [ Szerkesztve ]

    havri

Új hozzászólás Aktív témák