-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #12750 üzenetére
No, hát én csak úgy beledugtam a nyomtatót, nem történt semmi, kigyulladt a led, és ennyi, atán kihúztam, akko ris világított. Ki-be kapcs, aztán elaludt...
De én valószínűnek tartom, hogy le van tiltva, mint az asztali kütyükben.. Azokban is, ha beledugom az USB-t, kap áramot a stick, de nem csinál semmit, nem ismeri fel...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
deminos
aktív tag
válasz hackeeeee #12751 üzenetére
Akkor valószínű az lesz. Előszeretettel tiltanak le nagyon hasznos funkciókat, pedig őket emiatt kár nem éri. Ez biza sajnálatos dolog.
Újabb firmware-rel lehet működne nem?
Most írtak a T-től, hogy foglalkoznak a hibámmal, valószínű modem csere lesz.
Ki gondolta volna?[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
ForRedGlory
félisten
.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Sziasztok
Leirom a problémámat, hátha van valakinek ötlete. Kb egy hónapja cseréltüka 8Mb-os T-home netet 15Mb+IPTV-re, hoztak is egy cisco EPC3925 routert.
Gét gépet használunk egyiket a LAN porton a másikat a wifin. A probléma az hogy sűrűn eldobálja a netet, és van amikor fél óra mire vissza tud csatlakozni, de teljesen esetleges.
A sebesség ugyanez, fél napig jó aztán elszaródik, másnap olyan közepes, harmadnap megint jó...össze vissza.
Volt hogy pár napig egész jó volt aztán legutóbb teljesen lehalt, egész este nem bírt csatlakozni. Be is jelentettük, másnapra működött, hivtak is a T-től hogy valami központi hiba volt, innentől minden jó lesz.
Következő napra pontosan ugyanúgy szarakodott, ha fel is csatlakozott nagy nehezen, akkor is csiganet lett, úgyhogy megint bejelentettük.
Internetes játék közben is ha minden oké akkor 80-100ms a latency, de rengetegszer felugrik többszázra, vagy mint tegnap több ezerre. Olyankor még böngészni sem lehet olyan mint a tetű.
Lehet hogy a modemnek van valami nyügje, vagy tényleg valami központi gond van?
Van itthon egy Linksys router, eddig azt használtuk, próbljam meg hogy azt használjuk és ezen csak DMZ-be teszem? -
Malibutomi
nagyúr
válasz Malibutomi #12756 üzenetére
Update:
Most pédául teljesen jó a net, 90ms a latencym játékban, és minden pöpecül működik, míg este az is fél óra volt hogy eljusson az online állapotig, és egy oldalt sem tudott megnyitni csak hosszú várakozás után[ Szerkesztve ]
-
FireShadow
senior tag
Tvre kotve a settopbox azt irja hogy hdcp link establishment failed. Ez mitöl lehet? Eddig ment.
Azon meg mindig nem tertem napirendre ha beallitom hogy 720p vagy 1080p legyen a hdmin a kimenet, es nezek egy 4:3as csatornat pl hbo es 16:9 film megy rajta akkor a kép mind a 4 oldalán van fekete csik a tv meg csak fuggolegesen tud zoomolni. az még érthető, de hogy 4:3ra kell rakni(es akkor csak SD a kép) es a tv ugy allitani 16:9 zoomra hogy jo legyen aaaa ha hd is lenne a tv adas akkor is ez lenne a helyzet? mert ott már nem mókás akkor nem is fizetunk elo ra ha ilyen.
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
forrest85
senior tag
válasz FireShadow #12758 üzenetére
Samu TV ez? Úgy tudom azok nem tudják automatikusan állítani a képet.
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
Garold
senior tag
válasz FireShadow #12758 üzenetére
Állítsd az STB-t 1080-ra, és az STB távirányítóján nyomogasd addig a 9-es gomb alatti gombot míg azt nem írja ki hogy nyújtás.
Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
FireShadow
senior tag
válasz forrest85 #12759 üzenetére
az de ez nem automatika kerdese en beallitanam kezzel is. es a beallitas jo pl az hbo tekabol - hbood - lejatszott filmek jok. ez a settopboz hulyesege. de pl annak a menuje meg ezek azok rendesen 16:9esek. nekem akkot van bajom ha a sugarzott musor ugy 16:9es hogy kozbe 4:3kent sugarozzak fekete csikokkal. -tv felol teljesen korrekt mert vegtere is o nem tudja hogy mi van a akepen es a kep eredetileg 4:3as.. szoval a settopbox ha beallitom hogy 16:9 akkor lehetne olyan mod ami szethuzza az adas kepet vagt mittudomen
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
BemAnyó
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom, felturbóztattam az alap netem 5 mbit re (adsl) azóta állandóan szakadozik t, de ez csak játék közben érezhető (szét is kapcsol gyakran), a speedtest 5.2mbit et ír tehát eléggé tisztességes, már tettem két hibabejelentés, holnap teszem meg a harmadikat. Az ügyfélszolgálat részemről 10 pontos mert nagyon segítőkészek és gyorsak is mondták hogy látják a szakadozást is, de ez sajna nem javít a netenem. A második hibajelentésről pénteken kaptam sms-t hogy javítva, ugyan a mai napig sajna nem volt sok időm játszani de aznap este toltam cod4 et 5 öt is hajnalig és hibátlanul ment most meg megint használhatatlan. Van fent xp és win7 is mindkettő alól próbáltam, de ua. Valakinek van esetleg ötlete a hibajelentgetésen kívül (az úgyis megy holnap)
-
dori3603
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Én egy harmadéves közgazdász hallgató vagyok,és a tanulmányaimhoz kellenének olyan emberek, akik lemondtak valamilyen T-Com, ill. T-Home szolgáltatást. Egy rövid kérdőív erejéig rabolnám csak az idejüket, de nekem ez nagy segítség lenne. Ha valaki tudna segíteni,kérem jelentkezzen: dori3603@gmail.com
-
Darkcica
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy most vettem egy Netgear DG834GT modem-router-t. Az a problémám, hogy nem jelzi az internetet, hiába van bedugva. A kábelben nincs hiba, mert ugyanazt használom sima (T-től kapott) modemhez is. Szolgáltatóm a T elhajtott, mikor megkérdeztem ilyesmit hogy VPI, VCI beállítást kéne megadnom, illetve hogy az Encapsulation-nál mit állítsak be. Átnézegettem a fórumot, és megtaláltam az értékeket az egyik hozzászólásban (VPI: 1, VCI: 32, Encapsulation: LLC), tisztában vagyok hogy PPPoE-t használnak, viszont még mindig semmi. Kérdésem, hogy helyénvalóak ezek a beállítások? Lehet hogy valamit kihagytam? Mivel maga a router része a gépnek működik, erős a gyanúm hogy a szolgáltatói beállításoknál van valami ami nem tetszik neki. Esetleg az ADSL vonalat nem szeretheti (van ilyen?) előre is köszönöm ha valaki segít megoldani. -
deminos
aktív tag
válasz hackeeeee #12754 üzenetére
Tegnap voltak kicserélni a T-sek a modemet.
Sajnos nem cickó-t kaptam, hanem Thomson THG-570-est (legalább ez már támogatja a DOCSIs3.0-t), ezért nem fogom tudni kipróbálni azt a bizonyos USB-t a nyomtató megosztására.
Visszatérve most már száguld rendesen a net 26,2/5,4Mbit le/fel.Akinek problémája van és itt, illetve a T ügyfélszolgálatán nem tudnak segíteni, bátran forduljon a hivatalos fórumukhoz, a megfelelő témába. [link]
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
BemAnyó
senior tag
erre tud valaki megoldást
-
-
kzkz
őstag
válasz dr.bubo #12143 üzenetére
Sziasztok!
A leírás alapján megcsináltam, hogy a saját router a Cisco-s mögött van DMZ-ben, megy is a net, de érdekes módon 6-7Mbit-tel csak. Ha kihagyom a saját routert és közvetlenül a gépbe dugom a kábel a cisco-ból, akkor megvan a kábelnet csomaghoz járó 15Mbit. Két saját routerrel is próbáltam az egyik Edimax 100Mbit-es, a másik openwrt-s Tp-link Gigabit-es portokkal.
Mi lehet a gond? Miért feleződik meg a sebesség?
Előre is köszi a választ!
Üdv,
KZ[ Szerkesztve ]
-
dr.bubo
őstag
Az UTP kábel csatijánál elkötött egy szálat a szerelő, a gépedben lévő lankártya nem annyira érzékeny a az ilyenre, mint a router wan portja. Próbáld ki egy másik patch kábellel. Unokaöcsémnél pont ilyen hiba volt, router nélkül megvolt a sebesség, routerrel a fele csak.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
kzkz
őstag
válasz dr.bubo #12776 üzenetére
huhh, köszi a választ!!!
ez könnyen lehet, mert játszanom kellett a cisco-s routernél a kábel elrendezésével, mert nem volt link, ha ferdén állt. szóval lehet, hogy most van, de nem minden szálon!
mégegyszer köszi!
Most hívhatom ki a szerelőt, vagy cserélhetem le a kábel végét, de nincs szerszámom hozzá
(sajnos kábelcserét nem tudok eszközölni, mert a falban megy...) -
Spectrum
aktív tag
Friss élményekről számolok be nektek: éjfél óta nincs net, se iptelefon, az iptv meg 10mp után megáll. A modem elvesztette a pppoe kapcsolatot és nem tudott újracsatlakozni. Modemet újraindítottam, utána már a felületét sem értem el.
Reggel telefon az ügyfélszolgálatra, hogy mégis mivan, erre a válasz "nagy területet érintő központi meghibásodás miatt nincs szolgáltatás, várni kell pár órát". Ó hát persze, én meg jöttem az oviból, biztos a központ gondjai miatt nem érem el a homegateway webes felületét.
Mostanáig vártam, majd egy tűvel reseteltem ezt szart, majd újrakonfigolás után, láss csodát minden helyreállt. Sehol nem említi egy hír, fórum sem ezt a bazinagy központi meghibásodást. Mégis hogy van képe hazudni csak azért, hogy lerázzon?
Mellesleg augusztus óta várom a 24 órán belüli visszahívást. -
BemAnyó
senior tag
válasz joecontra #12781 üzenetére
igen Winpcap progi fent van, snr margint szeretném megnövelni hogy stabilabb legyen a net, mert jelenleg állandóan szakad,
-
kzkz
őstag
válasz dr.bubo #12776 üzenetére
Nah, megcsináltam!
Még hogy egy szálat kötött el valaki, hát nem. Fent a routernél kontakthibás volt, ezt csavarhúzóval megoldottam. Lent a konnektorban meg totál fel voltak cserélve a színek, csoda, hogy működött!
Most kihívom majd a villanyszerelőt, hogy a házban lévő többi 7 aljazatot is csinálja meg Tököm tele, hogy lehet ilyen béna, pedig még színes piktogrammok is voltak az aljzaton, hogy mit hova kell kötni
dr.bubo: még1x köszi a segítséget!
Üdv,
KZ -
BemAnyó
senior tag
válasz joecontra #12788 üzenetére
Dlink 360R HU C3
és igen router nélkül próbáltam a következőképpen :
win7 64 alatt :
- router ki modem fel (internetre csatlakoztam közvetlen modemmel hogy lássam a leírást)
- winPCap fel rak
- reboot
- tcconsol indít (csak villant, próba párszor, de semmi)
- tcconsol indít win xp sp3 comp.-al + admin (megint csak felvillant)
- sm50b indít ( csak töltöget)ugyan ezt végigjátszottam XP sp3 alól is ugyan ezzel az eredménnyel,
(vírus irtónak avast van fent a tűzfal az windows -os minkét os -en, ezeket majd ma kikapcsolom és újra próbálom, net nélkül)
gondolom én is hogy user error, de nem jövök rá hogy mit cseszek el
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
10 perce nálam elment teljesen az összes TV csatorna+internet. 5 perce jött vissza.
Rendszer: IPTV kábelnet ED3-on.
Esemény helye: Bp, 16. kerület Rákosszentmihály.Egy kérdés.
Történt ilyen valakivel rajtam kívül?
Már él a hűségidő a rendelt szolgáltatáson.undefined
-
BemAnyó
senior tag
válasz joecontra #12798 üzenetére
köszi kipróbálom, ami még gond lehet az a nagyon régi telefon kábel (szigetelés olyan kemény hogy már szinte törik ha megmozdítom) kb 20 méternyi, és a riasztó ami rá van még kötve (most jutott csak eszembe), a kábelt kicserélem, de a riasztóval nem tudom mit kezdhetnék.. bár amig egy mb/sec volt addig nem volt ilyen jellegű gondom,
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Milyen TV-t vegyek?
- Suzuki topik
- BestBuy ruhás topik
- Hárommilliós AnTuTu pontszámmal büszkélkedik a Redmi K80 Pro
- AliExpress tapasztalatok
- OLED TV topic
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest