Új hozzászólás Aktív témák

  • Lajbymester

    tag

    Sziasztok!
    Kb. egy hete fennáll az a probléma, hogy az otthoni Telekom internet wifi hálózatán nem működnek bizonyos szolgáltatások androidos telefonon. A Google Play áruházban nem lehet letölteni vagy frissíteni semmit, vagy ha igen akkor egy óra alatt jön le egy 20MB-os alkalmazás. A Youtube alkalmazás sem tölti be a videók listáját, illetve semmi mást sem, és azt hiszem a GMail sem tudja letölteni a leveleket. Ezek az alkalmazások nem azt írják ki, hogy nincs internetkapcsolat, hanem úgy tesznek mint ha lenne, de soha nem csinálnak semmit. Mindig megy a végtelen töltés. Minden androidos telefonon ezt csinálja.

    De csak az otthoni wifi hálózaton van ez. Mobilneten nem csinálja (az is telekom). Illetve minden más működik wifin, a weboldalak betöltenek (a youtube.com is betölt). PC-n is működik az internet minden része. Csak androidos telefonokon ezek a bizonyos Google-ös alkalmazások/szolgáltatások.

    Most nem otthon vagyok, egy olyan helyen ahol van wifi, és itt is tökéletesen működik minden a telefonomon, tehát a probléma nem a készülékemmel van.

    Olyan 2-3 hónapja már volt egyszer ilyen, akkor is hetekig fennált a probléma, és akkor azt vettem észre, hogy IPv6 címet kapott a router. Viszont később visszaállt IPv4-re, és ha jól emlékszek, akkor oldódott meg a dolog.

    Most viszont megint előjött, viszont az IP címünk IPv4. Szerintem mégis ehhez van köze. Hosszas keresgélés után találtam ma egy külföldi fórumbejegyzést, ahol azt javasolták, hogy a routerben legyen kikapcsolva az iPv6 cím kezelés. A routerünkbe beléptem (Huawei HG8245H), és látom is ezt a beállítást, viszont nem engedi átállítani.

    Valaki tud valami megoldást, vagy felhívjam a telekomot, hogy kezdjenek már vele valamit? Ma már majdnem földhöz vágtam a telefonomat, pedig általában nem szoktam nagyon felhúzni magam az ilyeneken, meg tudtam hogy nem a telefonban van a hiba, de ez most fel tudott húzni rendesen.

Új hozzászólás Aktív témák