Új hozzászólás Aktív témák

  • Beniii06

    őstag

    válasz lszlogal #103799 üzenetére

    Azt is tegyük hozzá, hogy ez nem teljesen igaz, hogy 'drága' lenne. Számomra hihetetlen, hogy ha valaki megtudja venni a 14-16 ezres TPLink/Asus-t, de a ~19 ezres hap ac2-t már nem, ha fontos a biztonságos hálózat és ezért a felárért nagyságrendileg több funkciót is kap az ember. (gigabites internet elérésről volt szó, kisebb csomagokhoz még olcsóbb routert lehet kapni)
    Az igaz, hogy ezeket az eszközöket nem quick settel/két kattintással kell beállítani, viszont egyszer kell(akár szakember megkeresésével) beállítani és utána el is lehet felejteni, hogy létezik kb, mert annyira stabil.

    Nálam már az első port scanner próbálkozásánál mennek tiltólistára a címek, a router kb. önmagát frissíti és rendszeresen elküldi a logokat/backupot e-mailben vagy ha valami rendkívüli dolog történik. Ennyit számítanak a scriptek. Ha melléteszel egy szünetmentest + lte sticket, így még az áram/internet kimaradás esetén is működik a dolog pl.

    Értem én, hogy pfsense párti vagy, de azért azt tudhatnád, hogy a ROS is linux alapú(biztosan nem használtad még), de ha minden áron pc-t akarsz routernek használni, van arra is 24 hour trial vagy rendes licensz pár dodoért. :DDD

    Így féligazságokat ne terjesszünk azért. Ez itt már nagyon off, kár folytatni. Ha van konkrét aggályod a szoftverrel, inkább kérdezz rá szaktopikban vagy Miki/Mikrotik és nem Mikro fórumon vagy egyszerűen próbáld ki, mielőtt véleményt alkotsz róla alaptalanul és terjeszted azt. No offense.

    Hogy ne legyen teljesen off:

    Az is tény, hogy mindegy mit kötünk a szolgáltatói eszközre, ha az nem tud LACP-t, így az ONT-okra ráférne egy frissítés, főleg a legnagyobb csomaggal rendelkezőknek lenne hasznos. Ezt is felírhatjuk a sagemcom javítandó listára. Nem hinném, hogy olvassa a dev team közül valaki ezt, de hátha, az esélyt megadom rá.

    [ Szerkesztve ]

    "Got any other secret weapons?"

Új hozzászólás Aktív témák