Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
válasz ATM_automata #88313 üzenetére
Felcsatolod az új NAS-on a régin lévő megosztást File Stationben és átmásolod hálózaton keresztül a szükséges fájlokat.
File Station - Eszközök - Távoli csatlakozás - Csatlakozás beállítása... -
Borisz76
veterán
válasz ATM_automata #86242 üzenetére
Mennie kell.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz ATM_automata #74469 üzenetére
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz ATM_automata #74453 üzenetére
Nem értek annyira a windowshoz, de az indexelés be van állítva a hálózati meghajtóra?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz ATM_automata #74426 üzenetére
Helyi hálón vagy távolról?
Hol, hogy keresnek? Pl.: böngészőből DSM-en belül, FTP, stb.[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz ATM_automata #73729 üzenetére
smb/egyebek
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
gyugyo79
addikt
válasz ATM_automata #73726 üzenetére
Az NTLM_v1 et kapcsold be még.
-
zsamiatt
őstag
válasz ATM_automata #73717 üzenetére
Engedelyezd a nason az smb1t. A 7s alapbolt tiltja.
-
addikt
Lehet csak SMBv1-et tud az a Ricoh? Van rá szoftverfrissítés?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Magnat
veterán
Szia,
én megnézném, nem blokkolta-e vmiért a scannerek ip címét a nas, ha nem, akkor ha megoldható, az egyik scannert lehúznám a hálóról és azonos ip-vel rádugnék egy notit és ugyanazzal az accounttal megtallóznám a nast, h mit látni a mappákból. Egyébként az összes scanner ugyanazt az accountot haználja?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
dkess
őstag
válasz ATM_automata #69629 üzenetére
Illetve típusfüggően - pl. a RS3621xs+ már nem eszik mást csak Synology háttértárt: [link] ...
Szerk.: RS3621xs+ -el kapcsolatban - [link]
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz ATM_automata #69629 üzenetére
"ez utóbbi 16GB RAM-mal, azaz a virtuális gépet nyugodtan tehetnék rá... de nem, mert a NAS nem igazán erre való."
Én erre reagáltam. A 6gigás NAS-n is lehet virtualizálni. Kérdés, hogy mit és milyen erőforrás igénye van.
"Ha utána olvasol bizonyos konfigurációkat és raid tömb méreteket már csak a synology saját drivejaival fognak engedni a nasok. "
Akor nem synoval fogjuk megoldani[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ATM_automata #69625 üzenetére
+ az autodiagnosztika általában USBn kapcsolódik szóval duplán nem lesz jó
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
nyikszi
őstag
válasz ATM_automata #69612 üzenetére
Windoswos programok miért ne futhatnának virtuális szerveren? Vagy valami elkerülte a figyelmemet?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
hercegnotesz
csendes tag
válasz ATM_automata #69612 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tanácsod!
Bevallom, hogy a DS720+ és DS220+ között vaciláltam.
Megerősítettél benne. Mostanában elég sok kütyüm megadta magát. Pendrive, külső vinyó, memóriakártya.
Még1x köszi. Kezdem intézni a vásárlást. További jó hétvégét -
Tamarel
senior tag
válasz ATM_automata #68023 üzenetére
Igen. Fél éve azzal megy nekem is.
-
zsamiatt
őstag
válasz ATM_automata #67721 üzenetére
Egy tipp ami elméletileg működhet. Beteszed gépbe és klónozod a meghajtót.
-
Delfi
tag
válasz ATM_automata #67725 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdésed, mit szeretnél kimenteni? A DSM-et nem kell, hiszen bármilyen diszket beteszel, azonnal felteszi rá. Az adatokat meg mindenképp ki kell mentened, hiszen csak egy diszk helyed van. Nem tudom milyen konfigról beszélt Airlac is, mert nincs mit kimentened. Ha van külső usb drive, akkor oda menthetsz kétféleképpen is:
- hyper backuppal lementesz mindent,
- létrehozol egy kötetet, fogsz két file stationt és átmentesz mindent file szinten. -
addikt
válasz ATM_automata #67725 üzenetére
Lehet Hyperbackup tud ilyent, majd valaki megválaszolja.
-
Delfi
tag
válasz ATM_automata #67721 üzenetére
Bocsánat, az #donrobx-nek ment, eggyel feljebb.
Nálad nincs más lehetőség, valahová kimented az adatot, csere és visszamásolod. Ez a hátránya az egy lemezesnek. -
addikt
válasz ATM_automata #67718 üzenetére
Konfigurációt lemented, lemez ki, új lemez be, friss DSM telepítés, konfigurációt visszatöltöd.
Majd egy asztali gépre rákötöd a régi lemezt és például TC+ext4 plugin-nal visszamásolod hálózaton keresztül az adatokat."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Delfi
tag
válasz ATM_automata #67718 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy simán beteheted a 4Tb-os diszket, nem fog rávetődni, hogy letükrözze az 1 Tb-ost, így egyszerűen létrehozol rá egy kötetet rajta, fogsz 2 file stationt és áthúzod az adatot. Majd kicseréled a másik 1Tb-ost is nagyobbra és összerendeled a két disket raid-1-be(már ha jól értettem a dolgot).
-
SynFan
friss újonc
válasz ATM_automata #43341 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanez a gondom támadt, egy DS918 gépcsere után kezdődött. Sikerült-e esetleg valami megoldást találni?
Köszi a válaszokat. -
Borisz76
veterán
válasz ATM_automata #48997 üzenetére
Thumbnail-eket , bélyegképeket, miniatűröket készít.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
gyugyo79
addikt
válasz ATM_automata #44853 üzenetére
Persze nyugodtan írj, ahogy tudok szoktam válaszolni.
Ha adminként törölsz akkor természetesen a homes -ba kerül.
Csak a felhasználó saját nevében felcsatolt törlések kerülnek a saját mappájának a gyökerébe.
Mint ahogy ha belép webes felületen és a file station -al ha töröl valamit az is.Ugye itt nem a kliens dolga a #recycle -be helyezés ezért nem is múlik azon semmi, hogy mi a kliens.
Amikor jól működik!Ezért is van, hogy ha pld a user kizúzza a #recycle mappát mert van rá jog adva neki az után a rendszer a következő törlésnél már mint root hozza létre #recycle -t és az abban is az elérési útban csak a legvégső törölt anyagnak rakja vissza a jogait a többinek root lesz a tulajdonosa és az administrators csoportnak van még joga hozzáférni. (User nem is látja ezt a mappát már)
Ezt a user jogokkal felcsatol kliens ugye nem tudná végrehajtani. Mert kb csak a rendszer tud root jogokkal így létrehozni könyvtárat egy mezei user nem. -
gyugyo79
addikt
válasz ATM_automata #44837 üzenetére
Ez becsapós kérdés ?
A Windows-ok úgy nagy általánosan nem használnak lomtárat a megosztásokon de ez nem kliens kérdése.A NAS -on (linux) futó samba az más. Ha normálisan működik minden akkor nem kliens kérdése, hogy bekerül e a #recycle mappába ami törölve lett.
Max nem látja a user mert a root a tulajdonosa.A Felhasználó kezdőlap engedélyezése alatt (Vezérlőpult-Felhasználó-Speciális) ki van pipálva a Lomtár engedélyezése ugye? Nem csak a Vezérlőpult-> Megosztott mappa alatt nézed a Homes könyvtár beállításait ?
-
gyugyo79
addikt
válasz ATM_automata #44816 üzenetére
Addig sincs "lomtár" amíg nem törölt semmit, vagy a lomtár ürítését a #recycle könyvtár törlésével oldotta meg egy arra jogosult és azóta nem lett törölve semmi.
Ha te mint admin (jogú felhasználó) törölsz valamit tőle akkor a homes #recycle könyvtárába kerül a törölt anyag ! Tehát a felhasználó saját könyvtárába csak ha ő töröl valamit jön létre #recycle könyvtár ha nincs és kerül bele amit törölt.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz ATM_automata #42415 üzenetére
MO 2013 -ig lehet megeszi, ha explorerbe hozzá adod a megbízható helyekhez a belső hálózatot + a https megkövetelését leveszed e NAS címéről. 2018 -tól én nem tudok ilyen trükkről se de lehet, hogy van. De ezzel jobb együtt élni lehet ha jönnek csatolva levél mellékletbe is doksik.
[ Szerkesztve ]
-
fenyvesekkoz
csendes tag
válasz ATM_automata #37318 üzenetére
Igen, ezt a screenshot-ot én is megtaláltam, csak sajnos az én routeremben akkor sincs ilyen menüpont.
Elvileg megcsináltam kézzel a port forwardingot a routeren TCP 16881-re, de ettől sem indult el az upload. -
fenyvesekkoz
csendes tag
válasz ATM_automata #37311 üzenetére
UPNP-t kipipáltam a NAS-on, de a routeren (Digis ZTE F668) nincs(!) UPNP..
-
Csabroncka
addikt
válasz ATM_automata #37303 üzenetére
Offline munka esetén valóban nincs más lehetőséged
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz ATM_automata #37297 üzenetére
Lehet más irányba kellene gondolkoznod, mármint nem a szinkronizálásban, hanem a fájlok elérésére a felhőből, ami megoldható!
Minek tárolnál két helyen egyszerre ennyi adatot? Ha VPN valahogy belőnéd akkor simán megy a megosztott mappa, amit telefonról is elérsz. A különbség csak annyi, hogy nem a meghajtóra dolgozol, hanem rögtön a felhőbe.
Igaz ez akkor gáz ha offline vagy, de 1 terra adat szinkronban tartása ennyi gépen számomra furcsa. Mármint én PC-n (NUC) és laptopon sem tárolok semmi adatot (OS és programokon kívül), csak smb megosztású mappák vannak felcsatolva, annyi különbséggel, hogy a laposon a távoli elérést VPN-el oldom meg.
Így ugyan azt valósítom meg amit szeretnél, de a dedikált gépeken nincsen rajta az adat.
(persze minden az egyéni igényektől függ)
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz ATM_automata #37292 üzenetére
Miért nem csatolod fel hálózati mappaként, vagy mindenképpen kell, hogy a PC-n is rajta legyenek fizikailag a fájlok?
"in medias res"
-
TBMC
addikt
-
gyugyo79
addikt
válasz ATM_automata #34406 üzenetére
Így, hogy ott kint van az eszköz még mindig nem látja és csak a manuális lehetőség van?
Mert csak fel rakták akkor oda is mert azért a csomag kezelőbe is jó ha ott van minden. Mert itt a dátum alapján fent van 15. óta, és érdekel, hogy a boxba akkor nem ez van bedrótozva a letöétésnek.
Meg nekem az rémlik, hogy a fő verziót húzza be telepítéskor és utána még kell egy frissítés ami az updateX re frissíti a telepítést. Amit mindig furcsáltam is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ATM_automata #34400 üzenetére
Az a baj hogy nincs kiadva... Az, hogy készleten van megjelenés előtt az normális, ezer éve, normális disztribútoroknak így kell üzemelni. Csak ilyenkor ugye árulni nem lehetne...
Szerintem behuztak egy készletet, áll benne a lóvé, gondolták kipörgetik mi baj lehet.
-
Pubszon
veterán
válasz ATM_automata #34400 üzenetére
Írj nekik, de a nagy kínai multi rád sem fog hederíteni.
Várnod kell neked isASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Véreshurka
senior tag
-
gyugyo79
addikt
válasz ATM_automata #34288 üzenetére
Az, hogy érezhetően jobb lesz e nem tudom.
A migrálás 99.99% megy szerintem. Mindegy hány lemezes. Ha észreveszi, hogy másik Synology-ból való a lemez amit beleraktál felajánlja a migrálást.
Én tesztből raktam már be raid1 egyik felét egy Xpenology alá és simán felajánlotta a migrálást és elindult ...[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz ATM_automata #34277 üzenetére
Download Station, Deluge, rutorrent van, fixen 50Mb/s tölt van, hogy többel, a feltöltés sem szokott 10Mb/s alá menni. Két darab Asus AC88U-van. Transmission viszont max 10Mb/s tölt le és 1-2Mb/s a feltöltés, szóval nem a hardverral illetve a nettel van a baj.Pc-vel megvan a 975Mbps le és a feltöltés meg 217Mbps.
[ Szerkesztve ]
-
Proci85
senior tag
válasz ATM_automata #29780 üzenetére
A tcpdump megmondja h mizu. Amúgy sztem az SQL vagy az OS ip filtere a ludas.
-
Madwe
nagyúr
válasz ATM_automata #29778 üzenetére
Ja várj, a meghajtókat wins névvel csatoltad? Az nem fog menni, amúgy se szerencsés, rendes Ip címmel csatold a meghajtókat s akkor jó lesz.
-
Madwe
nagyúr
válasz ATM_automata #29776 üzenetére
Ha a use default gateway be van pipalva akkor mennie kellene. Ha vpnen csatlakozol, a belső Ip címen elered a nast? Pingelni tudod?
Tuzfalatok van, vagy csak egy sima modem+router?
Webdav lehet még alternatíva vpnre ha nem megy...[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz ATM_automata #29771 üzenetére
-
Valkűr
addikt
válasz ATM_automata #29770 üzenetére
Hiába inditom ujra ugyan azt irja mikor beakarok lépni. Azt irja vegyem fel a kapcsolatot a rendszergazdával
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Proci85
senior tag
válasz ATM_automata #29771 üzenetére
Routolási bajaid lesznek, a synogynak NAT-olnia kellene, nem tudom tud-e, mivel a fájlszerver nem ismeri a VPN-es IP címedet, a default gw felé küldi a csomagot, ami megint nem tudja hova küldeni.
Esetleg a default GW küldje ezeket a VPN IP-ket a Synologynak...ha tud routolni, akkor az beroutolja (=visszarotolja) a VPN csatornába. -
Proci85
senior tag
válasz ATM_automata #29767 üzenetére
Ha egykapus VPN van, így helyes. A portforwardban nem hiszünk.
Nem tudom mit tud a Synology, de ha korlátolt a VPN funkcionalitása, akkor érdemes komolyabb VPN után nézni vagy a Synology linuxos belsejében konfigolni, mert ilyeneket érdemes átgondolni:
Aki VPN-en bejut a céges hálóba, mindenhez kell hozzáférés? A teljes IP tartományhoz? A számlázó rendszerhez is, a szerverekhez, kliens gépekhez? Nem hiszem. A Mancikának a számlázáshoz, a Józsinak a fájlszerverhez, valakinek meg csak az asztali gépéhez.
User szinten (user VPN IP -> cél IP) korlátozni, hogy ki hova mehet a hálón.
Ha userek kintről, nem általad felügyelt céges laptopról is becsatlakoznak VPN-en keresztül, fennáll a veszélye annak amit írtam. Érdemes tehát verziókövető backupot nyomni a céges fájlszerveren, mert ha ledúrja egy crypto vírus, az fincsi lesz, ha nincs több időpontról készült backupod.[ Szerkesztve ]
-
Proci85
senior tag
válasz ATM_automata #29763 üzenetére
"Korábban már kérdeztem, hogy mit lehet csinálni, ha a céges hálózaton lévő megosztott mappáimat szeretném kintről elérni."
Ez felvet bizonyos biztonsági kockátatot. A céges IT vezetővel ugye megbeszélted? Nehogy bajod legyen belőle. Ezzel megkerülted a céges védelmi rendszert, onnan akár ipari titkokat is kivihetnek igy rosszindulatú emberkék. Ez lehet akár egy nyomorult vírus ami a laptopodon fut Esetleg egy frankó crypto vírus encrypteli az összes céges fájlt. Szóval óvatosan
-
törölt tag
válasz ATM_automata #29600 üzenetére
Cégnél tuti vpn lenne a megoldasom...
-
Sanya
nagyúr
válasz ATM_automata #29600 üzenetére
Webdavon keresztül felcsatolod (https) éy menni fog.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Essejó
veterán
válasz ATM_automata #27147 üzenetére
Hasonlítsd össze a DS és az asztali géped proci teljesítményét, memóriáját és máris nem kérdés a kérdés.
Ennyit tud a vas és kész.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Sanya
nagyúr
Igen, létezik. De ha csak 10Megatbyte/ sec-cel szedi az is jó nem? Visszaosztáskor, meg letöltéskor eszik kb 10 wattot óránként.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Patice
Topikgazda
Igen.
Nézd meg hogy milyen erős proci van a DS115-ben és az asztali gépedben...
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
törölt tag
válasz ATM_automata #20142 üzenetére
Ez áll a Surveillance Station Műszaki leírásánál legalul:
Minimum PC-kliens követelmények:
...
Windows böngészők: Firefox, IE 11 vagy újabb (kivéve Microsoft Edge)
... -
Tido
aktív tag
válasz ATM_automata #17247 üzenetére
attól függ mire akarod használni. sima torrent, filmnézésre elég a 214se, én már bánom, hogy nem azt vettem másodiknak (215j lett helyette), mert nem érzem gyorsabbnak a 212j-mhez képest, és ráadásul mivel ez utóbbi nagyobb memóriás az sem játszik, hogy ezt visszavigyem, és kisebbet vegyek helyette, mert migrálni nem tudom - és nincs 2 TBnyi szabad tárhelyem, no meg az IPON sem tudom, hogy hogy áll az ilyen 14 napon belüli cserékhez
Én Wake on Lan támogatás miatt vettem csak ezt, de mivel egyik lemez ki lesz cserélve WD REDre, az sem érdekes már, mehet 0/24ben.bár lehet sebességet befolyásolja a második hibáz HDD ami benne van, de nekem akkor is néha lomhábnak tűnik a 212jmhez képest, bár igaz, azt főleg itthoni hálón piszkálom, a 215j-t pedig távolról
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
őstag
válasz ATM_automata #17227 üzenetére
Szerintem a DS215j lesz a te kütyüd. Mindent tud, amit szeretnél
A saját NAS-omon pedig megnéztem neked, a Syno backup alkalmazásában a public cloudnál szerepel az Amazon.
The Amiga, Born a Champion
-
Mezga Aladár
veterán
válasz ATM_automata #3851 üzenetére
samba, ftp, webdav?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz ATM_automata #3848 üzenetére
Ha egyszerre többen nyitnak meg egy állományt, módosítják és utána mentik, abból lehet kavarodás.
-
Rick4
félisten
válasz ATM_automata #3843 üzenetére
Hogy van felcsatolva a meghajtó a gépekre?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Patice
Topikgazda
válasz ATM_automata #3840 üzenetére
MIvel szinkronizálnak a PC-k a NAS-ra?
Vagy csak sima hálózati mappából dolgoznak?
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Rick4
félisten
válasz ATM_automata #3840 üzenetére
Persze, nekem régen az xp a sima mentés gombra kattintva gondolkodás nélkül a c meghajtó dokumentumok mappájába mentett, nem az eredeti helyre. Ilyesmi nem lehet a háttérben?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Multibit
nagyúr
válasz ATM_automata #2549 üzenetére
hogy a külső HDD FAT-re lehet formázva
Nem lehet, hanem biztos. Akaszd egy számítógépre és formázd NTFS-re! Ez a legegyszerűbb megoldás szerintem. -
ATM_automata
őstag
válasz ATM_automata #2549 üzenetére
Megvan, sorry...mondjuk inkább keresném logikailag a tárolásnál mintsem az eszközök és nyomtatóknál. Adok neki egy Ext4-et, meglátjuk mit szól hozzá.
What else?
-
bosa
tag
válasz ATM_automata #2546 üzenetére
Szia pl itt is egy megoldás synology usb eject google kereső
[link] -
sityak
tag
válasz ATM_automata #2546 üzenetére
ok
akkor keress egy linuxban járatos mókust
a DSM-ben van lehetőség saját script futtatásra, abban mindent meg lehet csinálni
időzített mentés, lecsatolás
aztán az usernak tényleg csak a disk-et kell lehúznia[ Szerkesztve ]
http://legipanorama.hu
-
sityak
tag
válasz ATM_automata #2541 üzenetére
akkor ne ADSL-en ments
gondolom nem az alföld közepén van az épület (bár ez még jobb lenne)
másik iroda helyiség, vagy iroda rész, vagy akár épületbe átkábelezni, oda egy msáik NAS-t aztán mehet az a 90GB napi szinten lanonhttp://legipanorama.hu
-
dani3l
őstag
válasz ATM_automata #2541 üzenetére
Allitsd ugy az idözitett mentest, hogy biztosan vegezzen, mire lehuzzak a külsö lemezt es akkor eleg csak siman lehuzni. Fölösleges azert belepni, hogy levalasszak szerintem, minek? Meg a belsö lemezek is hotswaposak, pont az usbs ne lenne? De ha nagyon akarod, te is le tudod valasztani tavolrol..
Nem kell ehhez admin jog a usereknek.. -
Patice
Topikgazda
válasz ATM_automata #2542 üzenetére
Ja.
-
ATM_automata
őstag
-
sityak
tag
válasz ATM_automata #2539 üzenetére
bocs, de minek huzogatni és cserélgetni
csinálj két taszkot vagy amennyit kell, legyen rajta fix-en
userre semmit nem bízunkhttp://legipanorama.hu
-
őstag
válasz ATM_automata #1949 üzenetére
Ha a file stationben bemész, akkor ott látni fogod a homes mappában egyenként az almappákat. Ezeken jobb klikk, és tudod állítani a permissiont. Állítsd be, hogy csak az owner lássa, aki alapesetben ugye megegyezik a userrel, akié a mappa.
Criton: Nekem komoly pénzeket megért volna, hogy ne ilyen csúnya legyen a NAS-om... Csak vicc volt, jó cucc. Bár a 413 szerintem tényleg szebb. Mondjuk 40 ezer plusz tényleg kicsit sok érte.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
Patice
Topikgazda
válasz ATM_automata #1921 üzenetére
A cégen belül mindenkinek saját gépe van?
Ha igen, akkor szerintem egyszerű dolgod lesz.
Userek: mindenki kap felhasználónevet + jelszót, homes megosztásban engedélyezed, hogy mindenkinek legyen saját felhasználói mappája. (A felhasználókat csoportosíthatod is, így akár könnyebb megadni, kezelni a megfelelő mappákhoz való jogosultságokat, kvótákat.
A NAS-on létrehozol annyi megosztást ("mappát"), ahány céges, közös mappára szükségetek van. Ezekhez adsz jogosultságokat a felhasználóknak, felhasználói csoportoknak.
Ha minden felhasználónak külön PC-je van, akkor a legegyszerűbb, ha hálózati mappaként felcsatoljátok a jogosult mappákat.
-
Criton
veterán
válasz ATM_automata #1921 üzenetére
Csak az admin felhasználó látja az összes user home könyvtárát (ez a Homes). Sima user csak a saját könyvtárát látja természetesen.
De természetesen az is beállítható, hogy ha létrehozol egy usert akkor a home mappája ne készüljön el automatikusan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest