-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
defy456
aktív tag
válasz
Magnat #96499 üzenetére
Köszönöm.
Yt-on biztos van róla videó. Van valami olyan amit tudnom kell hozzá, de ott nem mutatják? Tényleg megelehetősen analfabéta vagyok ezen a területen.
Távolról meg tudom csinálni?
Van még esetleg arra mód, hogy mac-en a finder-ben elérhem távolró úgy mint helyi hálózaton? -
makoss
veterán
válasz
Magnat #96446 üzenetére
Köszi, de amúgy elég nekem az is, hogy jó-e ez, használja így valaki, van értelme vagy nem?
Egy ds223 tulaj mondta, hogy elég gyors már az is, de ha újat venne akkor DS224+et venne#96448 Borisz76 Nem néztem teljesen végig, de ahogy AnonimInc. Balázs is mondta: SSD gyors, tár kicsi, drága. HDD lassú, nagy, olcsóbb
#96449 Magnat Az első linkedet nem értem mivel abszolut kezdő vagyok, még nem vágom mi mi
A 2. link jó megoldás, mindig bírtam az ilyen kütyüket -
tobias40
veterán
válasz
Magnat #96297 üzenetére
Azért ez inkább router feladat mint nas,ezért nem is eröltettem a nas-on,próbáltam megoldani a saját routeremen.
Nem tudom mi lett vele mert vmi beragadt neki,de a reset és a full telepítés után minden megy pöpecül,a vpn server is és a vpn fusion is.
Ígynem kell még egy alkalmazás,pl a Tailscale-t használnom... -
tobias40
veterán
válasz
Magnat #96248 üzenetére
Nah megoldottam,úgy hogy reseteltem az asus routerem,újra configoltam mindent és tökéletesen megy a vpn server és a vpn fusin funkció is!
Így megúsztam a NAS-on való mókolást amihez nem értek,ezzel meg megvoltam kb félóra alatt és pöpecül működik amit szerettem volna! (remélem nem kiabálom el)Köszi azért a helpet!
-
-
válasz
Magnat #96248 üzenetére
Ha már Docker, akkor ott a Gluetun, nekem az mögött fut a qbittorrent. Előnye hogy nem fog minden forgalom a VPN felé menni, a Synology-n beállított VPN kliensnél meg igen.
Persze ez csak konténereknek jó, a NASon kívül hálózatból egy klienst kiszolgálni talán egy proxy/caching szerver lenne jó mint pl. a Squid.
-
tobias40
veterán
válasz
Magnat #96245 üzenetére
Tehát nem minden kliens csak amit én kiválasztok,az a 4-5 eszköz!
Nem tudom mi a megoldás de a lényeg az hogy a kiválasztott itthoni eszközeimmel ne külön-külön kapcsolódjak a proton vpn servereihez hanem választható legyen mint a routerben a vpn fusion menü alatt.
Nem biztos hegy kivitelezhető csak keresem a megoldást.Természetesen az alapértelmezett a routerem lenne ami mindent menedzyel itthon,csak mivel a ezt a funkciót most nem képes ellátni ezért jöttem ebbe az irányba.
Nem tudom érthetően írom-e le amit szeretnék...Végső esetben az lesz hogy külön-külön kapcsolódok azokkal az eszközökkel a protonhoz csak az elég erőforrás igényes pl egy enigma2-es sat vevőnél vagy egy Coreelecet futtató média lejátszónál amin Kodi fut.
-
lesliew
csendes tag
-
Gardaai
senior tag
válasz
Magnat #96097 üzenetére
Teljesen egyetértek.
Ezért írtam, hogy ezt ilyen formában benéztem.
Láttam az adatokat, de valahol a hinni nem akarás, hogy itt tartunk, belehúzott a csőbe.Így tényleg semmi értelme egy belépő desktop CPU-s, 2-4 bay NAS-on felül gondolkodni bárkinek, ha teljesítményt is szeretne. Hiszen ez "csak" egy adattárolás és biztonsági mentésre szolgáló házi szerver, ahogy az oldalukon is szerepel.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Magnat #95949 üzenetére
"Akkor az app hozzáférést add meg minden groupnak"
De pont hogy ezt nem akarok. Aki csak egy sima user, ne legyen már jogosults SFTP-hez vagy WebDAV Serverhez. Értem én, hogy maga a mappához nincs jogosultsága, ezért ha csatlakozik semmit se lát, de ez még ugyanúgy biztonsági rés, ha eleve tud csatlakozni.Mappa jogosultságokkal megvagyok, az Application Permission-t kéne valahogy kiirtanom az alap felhasználóktól. Csinálhatok egy app jogosultság tiltó groupot is, de ez nem túl "tiszta" megoldás. Főleg, hogy onnantól ha nem figyelek, összeakadhatnak ha nem veszem le az egyiket, ha egy másikat hozzáadok.
-
Gardaai
senior tag
-
Gardaai
senior tag
válasz
Magnat #95901 üzenetére
"Ha raidben van két diszk"
Nincs, külön van minden."ha bármi éri a nast, akkor az a diszk is veszélyben van"
Gépem mögött van a sarokban. Fizikai hatás hacsak nem dől össze a ház, akkor nem fogja érni. Ha pedig áramingadozás vagy kimaradásra gondolsz, van mögötte egy szinuszos 500W-os Smart-APC ami kommunikál vele. Van benne feszültség ingadozás védelem (vagy hogy hívják), plusz ha áramszünet van, akkor szól a NAS-nak, ami pár percen belül megkezdi a leállítási folyamatot. Csak a NAS és a modem/router lóg az UPS-en. Ezen kívül mi lehet még veszélyforrás?"Azt hogy érted, h nincs rajta kötet létrehozva?"
Nem tudom a Hyper Backup hogyan dolgozik. A külső eszközt konkrétan erre a célra formázza le, így elérem (elvileg?) más eszközökön is, ha rádugom? Ha pedig létrehozok rajta kötetet, akkor ugye rápakolja a rendszer fájlokat is. De valószínűleg rosszul gondolom. -
válasz
Magnat #95891 üzenetére
Ezek szerintem régi migrációk maradványai. Régebben/bizonyos modelleknél ki lehetett választani Storage Pool létrehozásakor hogy SHR-t vagy RAID-et akarsz (lesz lvm vagy nem), persze nem így kérdezte, hanem hogy akarsz-e több kötet támogatást.
Lehet az a Teljes kapacitás/Meghajtó mérete is egy migráció/klónozás eredménye, nem néz ki jól. Meg az ext4 tiltást se értem, egy DS718+-on kellene mennie mert csak a nagy modelleken tiltották le, az is lehet a RAID és nem SHR miatt.Van lehetőséged egy konfig és adat mentés/disk wipe/újratelepítésre?
-
válasz
Magnat #95882 üzenetére
Gondolom ez egy rackmount Syno, azoknál lett az ext4 elvéve 7.2-től.
Hasonlóan a régebbi SHR újraengedélyezéshez szerintem a synoinfo.conf editálásával javítható lesz ez, itt látom ebben:
https://github.com/JimJafar/synology-nas-settings/blob/master/synologyroot/etc.defaults/synoinfo.confsupportext4="yes"
Szóval ez alapján ezt működhet, de azért éles rendszeren nem tesztelném
Itt a leírás a régi SHR-es trükkhöz, ez kb. ugyanaz lenne. -
-
Magnat
veterán
válasz
Magnat #95813 üzenetére
Lemaradt az előzőből, annyi előnye van egy belső címen való megszólításnak, h a routerben kevesebb erőforrást fog le ha nem kell routolnia meg natolnia, viszont a másik megoldás mellett szól, h nem igényel külön beállítást, plusz ha van olyan szolgáltatás, amit a routerben nem ugyanarra a portra irányítasz mint amin kintről bejön, akkor azt belülről más porton kell megszólítanod, szóval mindig figyelni kell, h lanon vagy vagy sem. Például ha a nason fut webszerver, de nem akarod a default porton hagyni, hanem pl a 20443-as porton akarod kívülről elérni, akkor az kb így fog kinézni:
https://boborjan.synology.me:20443/weblapom/index.php
De ha ugyanezt belülről akarod elérni úgy, h lanon a ddns a nas lan címére old fel, akkor bentről:
https://boborjan.synology.me/weblapom/index.phpAzért pont ezt a példát mondtam, mert a webszerver portját nem lehet a nason módosítani alapjáraton, szóval azt csak a routerben tudod megtenni.
Illetve még egy dolog, ha nem csak a nast, hanem más eszközt, pl nvr-t vagy home szervert is el akarsz érni ugyanazzal a ddns névvel úgy, h adott portot más-más eszközre forwardolsz, akkor már a lan elérés végképp más lesz, ott külön domain nevet kell létrehozni minden eszköznek ... szóval amiatt is egyszerűbb ha a ddns címet használod.
-
-
-
boborján2
aktív tag
válasz
Magnat #95719 üzenetére
Most azt fogom tenni ,hogy xpenon letesztelem kíváncsiságból a szolgáltatásokat és megnézem a ram használatot.
Bár lehet benne egy buktató , mégpedig az hogy ha a dsm több ramot lát, akkor jobban elengedi magát , pl mint a w10/w11. Persze nem tudom dsm esetén ez létező "fícsör" vagy sem.
-
Scoobyte
tag
válasz
Magnat #95715 üzenetére
Bár felesleges neked leírnom, de azért megteszem...
1. Szünetmentesen van a NAS ami túlfeszültség védett (meg a teljes hálózat , szolgáltatói és saját router + egyéb is). Igen, tudom, a következő kérdésed az lesz hogy mi van ha becsapódik egy aszteroida és tömeges kihalás lesz.... akkor megcoptuk, nassal vagy nas nélkül!
2. Biztos sokakat meglepek, de 'normálisabb' NAS mellé 'illik' venni egy szünetmentest is. Ezt már fel sem merem hozni mert ugye rögtön jönne minden fillérb***, hogy minek az mán az! Úri huncutság, úgysincsennek rajta semmi fontos meg társai... árérzékenyebbeknek ajánlom a túlfesz ellen védett hosszabbítókat.
3. Pluszban van egy KÉTlemezes 11 éves NAS-om amire időközönként automatizált mentés fut a tényleg fontos 2TB-ról, kapom az emailt ha megtörtént vagy bármi gond van. Incremental mentés (1 évre visszamenőleg!) tehát a módosítás ellen is véd, nem csak törlés ellen.
4. Amit te írtál és nálad van adatbiztonság az mindkét esetben megkövetel egy másik eszközt (NVR vagy másik NAS). Nagyon helyes, de az eredeti kérdező nem említette, hogy lenne neki ilyen és egy normális NAS-ra se akarja kiadni a pénzt amit ugye 'nem is sajnál'.... na ja. OK, ne tegye, de akkor minek kérdez meg bárkit, hogy mit javasol ha ő minden javaslatra azt válaszolja, hogy NEKI az egylemezes a tuti, abból is a legtrágyább a megfelelő? Hiszen úgysem használ ki jobbat.... akkor mi a kérdés? Elnézést kérek, hogy nem tudok ilyen 'kíváló' eszközt javasolni másoknak...
5. A NAS-t el lehet lopni akár, ház le tud égni, ebből kifolyólag nekem az ultraszenzitív cuccok csak felhőben vannak mentve, NAS-ra ilyet nem teszek. Titkosítva sem! A haverom NAS-ára meg főleg nem. A családi videókat és képeket meg nyugodtan nézegetheti akinek ingere van rá. MS családi előfizu, 5*1TB, tudom ajánlani mindenkinek. Talán meglepő, de ez is pénzbe kerül... mondjuk jár mellé az Office 365.
-
Magnat
veterán
válasz
Magnat #95640 üzenetére
"DDNS névvel soha nem fog működni a dolog vpn-en sem, mivel a router nem fogja tudni, hová küldje a kérést a hálózaton belül." - ezt úgy értettem, h portnyitás nélkül nem fog menni ... szóval ha nem csak az rdp miatt kell a vpn hanem minden egyéb portot is zárva akarsz tartani a vpn kivételével, akkor miután felépült a vpn kapcsolat vagy a lan címet kell használnod a nas (és más eszközök) eléréséhez vagy kell egy külön dns szerver a lanon, aki ilyen esetben a ddns címedet a nas lan címére fogja feloldani ... de sztem ezt a részt egyelőre hagyjuk.
-
Blaster
junior tag
válasz
Magnat #95632 üzenetére
Beállítottam egy UDP portot az OpenVPN-nek a NAS-on, amit a routeren beengedek a NAS fix belső IP címére. Megkérdeztem egyébként, nincs NAT-olva a szolgáltatói router. Szóval fut az OpenVPN szerver a NAS-on, illetve azon a gépen is fut a csatlakozott OpenVPN Connect, amiről csatlakoznék a NAS webfelületére.
Viszont ennek ellenére nem érem el a DDNS címet a böngészőben, csak akkor, ha egyéb portokat is engedek a routeren (80, 443, 5000, 5001). Ez nyilván nem ideális, de ezek szerint nem az OpenVPN-en keresztül folyik a kommunikáció, ami nyilván baj.
A Windows 11-es gépen pedig, amit szükséges lenne még elérni, ott az RDP portját átállítottam másra regeditben, hogy mégse az alap maradjon, de erre nem hoztam létre szabályt a router-ben, hiszen nem nyomhatom ki a netre, meg úgy tudtam, az OpenVPN-nek pont ez lenne a funkciója, hogy ne is kelljen. Az UPnP-t letiltottam a routerben.
Ilyenkor egyébként a távoli kapcsolatnál a DDNS-t adom meg, de időtúllépéssel eldobja (ha rosszul írom be, akkor meg azonnal - tehát félig működik
). Mintha valami állandóan megfogná a dolgot (a router egy TP-Link AX53 v2).
nslookup-ot nem tudok most megnézni, mert nem vagyok a helyszínen, ahol ráadásul most még áramszünet is van most, úgyhogy megakadtak a tesztjeim.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Magnat #95564 üzenetére
Lehet a két LAN csati teljesen külön hálózatban. Csak konfiguráció kérdése.
Ergó ha mindkét router aktív, akkor mindkettőt tudja egyszerre használni.
Értelem szerűen a két hálózat egymást ilyenkor nem látja, de a NAS-t így többfelől el lehet érni.
Nem a NAS dolga lesz a kettő közötti váltás. Ha az egyik elmegy, akkor még mindig ott a másik.Az egy teljesen más történet, amikor egy eszközzel akar valaki többfajta netet egyszerre kezeltetni.
Arra egy megfelelő router kell.Szóval igen, amelyik Syno NAS-on több LAN csati van, azokat lehet teljesen külön hálózatokra konfigolni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Magnat #95364 üzenetére
Nem tudom.
Van egy TP-Link EAP660 HD eszközöm az épület közepén a mennyezeten. Az egész 95 nm-es családi házat beszórja 2.4 és 5 GHz-n is.
Bár ez is MESH képes ( Omada rendszer ) ....még nincs mellé másik ezért a beállításokat nem is néztem, sosem próbáltam. Tehát nincs semmiféle tapasztalatom konkrétan a MESH rendszerekkel.
Ha odáig jutok , akkor kap egy kültéri tesót, .....és összelövöm a MESH-t. Addig viszont passz.Az az infó is , amit itt meg tudtam osztani ...többségében az itteni fórumokról van mert érdekel a dolog és olvasok , tanulok.
Ezért is szeretem a PH-t.
Ezeket a " beszélgetéseinket " is sokan olvassák ...csak vagy nem akarnak beleszólni vagy nem tudnak tanácsot adni.
Aki tudja az infót és biztos is a dolgában az úgy is megírja a helyes választ
Volt rá már példa, hogy az én infóim tévesek vagy hiányosak voltak....ekkor leírják a tévedésem okát és / vagy kiegészítik az infókat. Nem szégyen kérdezni sem csak ha valaki nagyon nem ért a dolgokhoz, akkor rendesen kérdezni sem tud.....ilyenkor szinte mindenen végig kell menni részletesen....
Már jártam úgy, hogy leírtam a részletes kérdést...közzétettem , mindenki látta. 1 perc után meg beugrott valami és fél perc alatt a google kidobta a megoldást. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Magnat #95357 üzenetére
MESH esetén 3 féle kommunikáció létezik a fő router és az AP-k között :
- 1. Vezetékes , LAN kapcsolat.
Legjobb, legstabilabb.- 2. Wifi-n kapcsolódnak egymáshoz....mégpedig azon a wifi-n , amit a telefon , tablet is lát. Ez okoz sávszélesség romlást mert ugyanazon a wifin mennek az adatok , amin a telefon felé is.
- 3. Dedikált wifi kapcsolat van az eszközök között.
Ez egy olyan wifi, amit a kliensek nem is látnak !
Csak arra való, hogy az eszközök egymás között kommunikáljanak.
Ez nem okoz lassulást a telefon felé küldött wifis adatoknál.Csak sajnos nehéz ezen infókat kimazsolázni a gyártók honlapján az specifikációk között.
-
Guenwhywer
csendes tag
válasz
Magnat #95285 üzenetére
ebbe most egy purple 4tb kerül kerül meg valami más wd ami jelenleg a gépemben fut vagy 3 éve. Az egy wdc30eurx az is 100/100 de jelenleg ~600 nap hátralévő élettartamot ír a hd sentinel. Majd meglátjuk mire lesz az elég. Arról tervezem futtatni a torrentet. Jelenleg is arra meg a letöltés. Kíváncsi vagyok össze tudom-e hozni a hálózatot. Az nagy mumusom
-
attilanatina
kezdő
válasz
Magnat #95286 üzenetére
Nekem az IP cím nem volt világos. Ezerszer leírtátok és leírták de az nem volt világos hogy a modemben hogy kell portot nyitni mivel az egyik automatikusan átengedi külső hálózatra, a másik nem. Ilyen egyszerű. A modemom nem mai gyerek, de beállítható minden. De azért köszönöm akik segítettek.
-
-
Black Dragon
addikt
válasz
Magnat #95138 üzenetére
A WD oldala szerint a Redek közül a legtöbb CMR-es, legalábbis a 6Tb-os biztosan amire nekem lenne szükségem. Ennek ellenére lehet rá esély, hogy konkrét modellszámnál mégsem az lenne? Már ha létezik olyan, hogy frissítették azt a generációt és mondjuk valamelyik magyar kiskerben még a régi kering ami lehet smr-es?
Nagy vagyok összeesküvés hívő csak próbálom összerakni a dolgot.
-
paolinho
őstag
válasz
Magnat #94992 üzenetére
Igen, pontosan, ahogy írod. Megy a DSM, és a PLEX kívülről, de a Jellyfin nem.
Itt a port forward kép. Bocsi, nem gond, hogy kifestettem a DSM portját. Azzal semmi gond nincs. -
rendesadam
tag
válasz
Magnat #94910 üzenetére
Szia!
A kezdetektől 6 giga RAM van benne, így nincs tapasztalatom, hogy a kevesebb memória mit is jelent a gyakorlatban.
Virtualizációt nem használok, a letöltés is elég szolidan fut. A mindennapi munkában amúgy használok Dockert, szóval bármikor beeshet egy ilyen ötletValószínű, hogy egyelőre marad a DS220+, csak azért vagyok kicsit rápörögve a 423-ra, mert láttam egyet hirdetésben. Idővel meg jöhet egy négylemezes.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Magnat #94758 üzenetére
A VPN-en én is elgondolkodtam (tök egyszerű lenne beállítani, a Netgear router előtt az itteni Vodafone kütyüjén pillanatok alatt meglenne), de fél nap után arra is fény derült, hogy ha a Netflix VPN-t érzékel, akkor egy nagyon leszűkített tartalmat kapnánk. Csak azt, aminek a jogai minden országra érvényesek. Én még ilyen balfasz és aparnoiás szolgáltatóval nem találkoztam. Kb. 6000 forint, de már lassan tökünket is szorongatják. Az Apple TV+ 2200 forint, és tök jó, az Amazon Prime ugyan itt 9 font/hónap, de ezért pl kapunk másnapi ingyenes kiszállítást bármit is rendelünk az Amazonról. És itt ezt nem csak mi, de szinte mindenki rendszeresen használja... Ja, és egyik sem korlátoz semmiben, olyan tartalmat kapok, amit szeretnék. Nem kötik sem lakáshoz, sem tartózkodási országhoz...
Patice: gigabites a netünk fel és le is, kb. olyan 960-980 mbit/s-t tud
-
Downsampling
senior tag
válasz
Magnat #94754 üzenetére
Köszönöm a segítséged...most szerintem egy kicsit elengedem a dolgot, mert itt a kari... igazából azért vált megint fontossá, mert összebalhéztam a Netflix-szel (mi egy ideje nem Magyarországon élünk, hanem az unión kívűl - de ők nyilván megint szigorítanak, s IP-cím alapján kiszűrték, hogy nem kaphatom meg a magyar tartalmat, amiből lett egy óriási katyvasz - nézhetetlen és érthetetlen tartalmat kapunk, ráadásul ez ugye kihat a vendégfiókra is, ami édesanyámé Magyarországon, így mindenki szív, immár több mint 6000 forintért), s többször nézünk filmet, sorozatot NAS-ról.
Boldog karácsonyt! -
Downsampling
senior tag
válasz
Magnat #94745 üzenetére
Sajnos nem, úgysem csinálja. Ez az elsődleges, amivel próbálkozom.
Mondjuk olyan lehetőség nincs (sőt a Panasonic hangsúlyozza is a leírásban, hogy nem adhatok meg IP címet), hogy IP cím szerint keresek a szerverre, vagy számítógépre, hanem név szerint kell. De nálam az sem változott azóta,hogy megvan a Syno NAS: DS215. Ezzel ment évekig.
Amúgy a Panasonicnak a menürednszerében külön pont van a DLNA megosztásnak és teljesen máshol van az SMB (amit ők amúgy simán File Sharing settings-nek hívnak)Ami azért még érdekes, és ezt írtam a legelső posztban, hogy két egyforma ilyen Panasonic tv-m van, csak más a méretük (50EX700 és 40 EX700), s mindklettőnél egyszerre tűnt el az SMB. Ami azért érdekes, s megint nem a TV-k felé tolja, hogy hol kell keresni a hibát. Van egy 50GX800 is, de ott már más az oprendszer is (ugye az a Home Sceern 4.0), de azzal is van probléma.
Borisz76: igen, mindig is mindennek fix IP címe van nálam, és természetesen ugyanaz.
Csabroncka: visszavettem, ugyanez a helyzet. De ahogy írtam, korábban évekig ment úgy, hogy a maximum smb3 és a minimum smb1.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Magnat #94742 üzenetére
"Azt nézted esetleg, h a user aminel smb-n csatlakozol, nem tiltódott-e le?"
Igen (és nem, nincs letiltva)
"A tv ad vmi hibaüzit azon kívül, h nem sikerül csatlakozni?"
nem, mást nem ad (a panasonic tv képes egy search-re, amivel megkeresi az smb eszközöket a hálózaton. De nem találja most a NAS-t, viszont a Dune lejátszót igen)
"A nason próbáltál esetleg az smb beállításokon tekergetni valamit?"
Nem
"Ha Win alatt csinálsz egy smb megosztást, ahhoz tud csatlakozni a tv?"
Még nem, mert baromi hosszú a neve win laptopomnak, de megérne egy próbát.
"Más eszközzel tudsz csatlakozni a nashoz smb-n ugyanazzal a userrel amivel a tv-n nem?"
Igen, a laptopom is és a Dune lejátszó is. A DS215-ön még anno a te javaslatodra beállítottam egy widgetet, ami mutatja, hogy milyen eszközök kapcsolódnak a NAS-hoz. Az is ezt a két eszközt mutatja.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Magnat #94738 üzenetére
Igen, van egy egyszerű lejátszója, de legalább annyira intelligens, hogy tudja, akár még egy hét múlva is, hogy hol hagytam abba egy filmet, és felkínálja, hogy onnan folytassam. Ezt a DLNA nem tudja. Amúgy szerintem ennyél nem is kell jobb lejátszó, nekem tökéletes. Viszont csak az smb fájlmegosztással működik.
Azt nem tudom a mai napig, hogy ez melyik smb verzió, mert a DS215 NAS úgy volt és van beéllítva, hogy min smb1, max. smb3.
Egy 8 portos TP-Linkem van, meg nem mondom a típusát (és jól el van dugva, így azért most nem bontanám szét a szobát), de igen, biztosan nem túl intelligens. -
Downsampling
senior tag
válasz
Magnat #94733 üzenetére
A PLEX-re gondolsz? Mert az sajnos már eleve a Panasonic TV-n is nagyon gyengusz. Lassú, látszik, hogy kínlódik. Hogy ez a NAS miatt van, vagy mástól, nem tudom. De igen, amikor fent volt a PLEX, akkor megcsináltam a film mappák indexelését, s nem működött. Sőt, velem eleve közölte, hogy a DS215j CPU-ja nem alkalmas a tarnszkódolásra (ez nem lep meg), tehát mindenképp tarnszkódolni akart. Ami eleve egy hülye megoldás, mert nem akarok egy FHD filmből egy SD minőséget, a 4K-ról nem is beszélve. Minek van akkor !K-s tévéje az embernek?
Nekem a fő bajom inkább az, hogy mivel a Panasonicok alapból tudják az SM?B-t én azet használtam. Egészen november elejéig-közepéig. Azóta nem megy. És a rendszerben csakis annyi változás történt, hogy a DSM 7.1 (ez fut el a DS 215-ön) frissült. Semmi más az égvilágon.
Mellesleg 3-4 éve pont te segítettél a Syno DS215-ön beállítani a TV-mhez (akkor még csak egy Panasonic volt) az SMB megosztást. Most meg kakukk...
Ott tartok, hogy írok a Synology supportjának, hogy mi a bánattól lehet, vagy pont a frissítéstől lehet-e ez a probléma. Csak félek, kevés a Panasonic TV-s, pláne, aki pont syno NAS-t használ SMB-vel a tévéjéhez...
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Balance okosóra 2 hónapos
- Bomba áron új, bontatlan, iPhone 15 kártya-független, apple világgaranciával
- DJI Air 2s drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS + extrák (2S4) kettő darab akkumulátorral
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4070 SUPER GDDR6X +Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Bezámítás! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Bomba ár!! Lenovo E31-80 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I Win10 I Garancia!
- Samsung A54 128/8GB Fehér / ÚJSZERŰ állapotban / 12 hónap jótállással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Gray Használt, újszerű állapotban 12/512 GB Alza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest