-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
válasz szaszapi #64683 üzenetére
Pont akartam írni egy kérdést ezzel kapcsolatban, de visszaolvastam előbb azért.
Nálam is ez a gond az említett tv-vel. A Netflixen ahogy indítok egy filmet, azonnal mintha egy sepia filtert húzna a képre. Nem tudtam, hogy ez most a tv hibája, az androidé, vagy a netflixé. Ez még "megszokható" lenne, de ahogy említetted jelenetváltáskor meg random visszaáll a beállított* színvilágra. Nagyon idegesítő!
* apropó: képi beállítás! Hogy lehet beállítani egy tv-s android rendszeren a képi beállításokat az appokra vonatkozóan? A külső kimenetekre (hdmi 1, 2, 3, 4) külön, külön lehet állítani, de a tv-re telepített stream-es appokra külön nem lehet? (netflix, hbo-go). Ha nem lehet, akkor melyik beállítás vonatkozik rájuk? A tv belső tunerjére (nekem ilyen nincs sajnos, mert set top box-ra vagyok kényszerülve) állított képi beállítások érvényesek? (nálam google play lett beállítva próbálkozásként, de a netflix ugyanúgy hibázik, így nem tudom, hogy hol a hiba, mit rontok el, vagy tényleg a netflix vacakol)
Ha valaki tudna segíteni, köszi előre is![ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Joshi
titán
válasz szaszapi #65047 üzenetére
Az LCD panelt a China Star Optoelectronics Technology (CSOT) gyártja. Nyomozd ki hogy valós 10bit-es a panel vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz szaszapi #63380 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy csak az X90j és az X92J 10bit-es paneles, az X93J az csak 8bit+FRC. Nem értem miért csinálja ezt a Sony.
Akkor az X93J modellt egyértelműen nem érdemes ajánlani. Mondjuk megérdemelne a két modell egy összehasonlítást (X90J vs X93J), de lehet hogy a különbséget csak a műszerek tudják kimérni.
[ Szerkesztve ]
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz szaszapi #60451 üzenetére
Nekem sokkal többször csinálja most mint az előzőnél,de csak Média playeren keresztüli filmnézésnél.Tv adásnál még eddig soha nem csinálta.
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz szaszapi #60440 üzenetére
Ez az info sáv felugrás nekem is jelentkezik média playeren (Dune) történő filmnézéskor.Van,hogy percenként felugrik. Azt hittem valami kábel hiba. Cseréltem már házi mozi procit,média lejátszót és HDMI kábeleket is,de még mindig megvan. Akkor ez ilyen szoftveres hiba a Sonynál (55XE8505)?
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
viking19
tag
válasz szaszapi #60281 üzenetére
Szia, nem akarom szívni a véred, de a 2 évvel ezelőtti i7-ről sincs érteleme váltani, sem a 2 évvel ezelőtti SSD-t sem érdemes leváltani. Szerintem egy kicsit irreális ez az elvárás egy olyan használati cikk esetében amit nem 1-3 évre vesz az átlagember. Szóval szerintem egyáltalán nem szomorú a dolog.
Equality is about giving everyone equal chance not about giving everyone an equal result.
-
-
Smiley
addikt
-
-
Celtis
veterán
válasz szaszapi #52777 üzenetére
Nem. KS7000 volt, de nem volt nálam addig a TV, hogy ilyen probléma kiderüljön. Viszont olvasom a Samsung topikot és ott a YT gond bizony sokszor feljött (mostanában nem)
Van egy W829B-m (5-6 éves lehet), de azon megy a Netflix. Azért a Sony név talán ebben jelent valami garanciát. -
Celtis
veterán
válasz szaszapi #52771 üzenetére
Azért nézzük a másik oldalt is, pl. a zárt oprendszerű samsungokat. Ott sincs frissités egy idő után, és ha egy app megáll akkor vége. Például az 5 éves TV-ken egyszer csak nincs youtube. Android esetén legalább ott a lehetőség más forrásból származó appok telepítésének, tehát összességében még így is jövőállóbbnak tűnik a droid.
-
TCr
veterán
válasz szaszapi #52773 üzenetére
De érdemi változást semmi nem hoz, a 7-ről 8-asra váltás a menüszerkezeten kívül semmi észrevehetőt nem adott.
Túl borúsan látod te ezt a szitut, pedig ott a pont taki01-nél, ez nem szifon, hogy 2 évente kukázni kelljen az ios (flame on! ) miatt.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
válasz szaszapi #52744 üzenetére
Tisztelettel megjegyzem, hogy én nem értem ezt a "szoftveres támogatottság" mizériát tévéknél, hogy emiatt miért ne szabadna venni?
Hazaviszed, rádugod a bluray lejátszót, a médialejátszót, a PS4-et és élvezed a krvajó képminőséget. 5-8-10 évig, amíg újra meg nem indul a vezérhangya. Minek ehhez pl. Android 8 helyett a 9-es? Miért kell ennek hiánya bárkinél is kiverje a biztosítékot? A képminőség nem lesz jobb, a "fluiditás" meg aztán végképp nem, mert ugye droidról beszélünk... akkor meg minek?(#52752) nismoka: pontosan. XE85-ön semmi hiányát nem érzem a "nem-támogatottságnak". Nem ettől lesz jó egy jó tévé.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Aaron14
őstag
-
salapp
addikt
Sajnos az egész android mizéria annyira gáz, hogy szerintem tökmindegy ez a verziófrissítés-lihegés, elavult lesz ilyen értelemben minden egy év után. Tévét meg nem így (kéne) választani.
Csabi1984: Én gyakorlatilag megjelenítőnek használom mindegyik tévénket, a műholdat+felvétel funkciót használom, illetve nagy ritkán a castolást. Ezeket akármelyik tudja, minden más baromság le lett tiltva, teljesen normálisan működik még a W809C is, semmi gond nem volt vele, amennyire emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Aaron14
őstag
Te Android 8-cal használod vagy még Android 7-tel? Nekem még a 7-es szoftver van rajta és gondolkozom, hogy feltegyem-e a 8-at. Nem igazán merem, mert ugye nem lehet downgrade-elni és egyébként maximálisan meg vagyok elégedve a készülékkel.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
-
-
-
nordlead3
kezdő
válasz szaszapi #52247 üzenetére
Ez szemernyit sem változtat azon, hogy nagyon jó készülék.. az RTINGS pontozási rendszere sem összességében, sem képminőséget tekintve nem feltétlenül tükrözi azt, amit egy adott vásárló keres egy TV készülékben.. mondom ezt anélkül, hogy részletesen átnéztem volna a módszertan changelog-ot. Illetve egyes "csalások" leleplezésére konkrétan alkalmatlanok is a szintetikus tesztjeik. Ezzel nem azt mondom hogy az RTINGS vélemények rosszak, inkább csak hogy az általuk leírtakat a helyén kell kezelni, és véletlenül sem Szent és Sérthetetlen TV Rangsoroló igazságnak tekinteni.
55" méretben az elmúlt hetek 260 ezer körüli árán szerintem simán best buy VA LCD az XF90, de ez nagyobb méreteknél és magasabb árakkal is igaz lehet.
Tán egyetlen kiemelendő "hátránya" az XF90-nek újabb modellekkel szemben a gyengébb beépített SoC, így Android 9-et és későbbieket már biztosan nem kap, és a beépített alkalmazások meg az Android részére is kevesebb az erőforrás.. ebben az XG, XF sokkal többet tud. De felhasználási módtól függ, hogy ez számít-e egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szaszapi #51206 üzenetére
Köszi a választ
A mozgásjavítást nem tudom eldönteni, hogy bekapcsoljam-e, vagy sem. A filmeket a médialejátszóm kadenciahelyesen (24p) küldi át a TV-re, nem tudom, hogy hogyan befolyásolja a mozgásjavítás bekapcsolása ezt a dolgot.
Illetve annyi funkció van, hogy sokról azt sem tudom, mit csinál. Legtöbb helyen azt olvastam, hogy mindent érdemes kikapcsolna.
De most kiderült, hogy a local dimming bekapcsolása milyen jótékony hatással van a fekete megjelenítésre. -
törölt tag
válasz szaszapi #51206 üzenetére
A kalibrálás általában nem a helyiség fényviszonyaihoz történik, hiszen akkor több profilt kéne beállítani (nappali, éjszakai, átmenet)
Viszont nincs két egyforma tv, még azonos széria esetén sem, ezért a gyári, illetve a neten talált beállítások, csak hozzávetőleges értékek.
-
Joshi
titán
válasz szaszapi #51181 üzenetére
Nagyon nincs már újabb és hasznos dolog. Jelenleg az a legjobb választás, hogy ha olyan HDR képes márkát veszünk, ami minden HDR szabványt támogat. Ilyen 2019-től a Panasonic és a Philips. A Sony Dolby Vision képessége is korlátos, ugyanis csak profil 5-ig van támogatva, magyarul nem ad teljes DV támogatást. Hozzáteszem a Sony az egyedüli márka ami csak így támogatja a DV-t.
A másik hasznos dolog pedig a HDMI 2.1 VRR, azaz a v-sync 4K@120Hz. Na most ezt még az LG sem támogatja, legalább is a 2019-es modellek is csak az 1440@120Hz-et, és azok is csak az Nvidia 16xx és 20xx-es kártyákkal megy. AMD egyáltalán nem támogatja még.
Aztán még várhatjuk a Gigabit Ethernetet. Huawei OLED-ben már lesz. Nagyjából ennyi.
Magasabb színtér szerintem még odébb van, jelenleg a BT.2020 ~75-80%-nál tartunk LCD fronton.
[ Szerkesztve ]
-
Prophyte
tag
válasz szaszapi #50810 üzenetére
Köszi az infót. Nem a szinkron érdekel, netflixen is mindent feliratosan nèzünk, hanem magára az appra, hogy egyáltalán elérhető lesz-e a jövőben.
A tv amúgy 2018 szeptembere ota megvan, nagyon elégedett vagyok vele a mai napig. Aki teheti, láttam elég jó áron van, az csapjon le rá.
-
AL
addikt
válasz szaszapi #50754 üzenetére
Szia ! Mint előttem is írták a Synsc beállításokat keresd meg az action menünél.
Vagy ki kell kapcsolni, vagy ha van olyan lehetőség, hogy vezérelt ki - bekapcsolás, akkor azt kell kikapcsolni. Ezek a beállítások az erősítőn is megvannak, csak más néven. Nézd meg a használatikban részletesen le van írva, de a súgó menü is segíthet. Üdv. -
Celtis
veterán
válasz szaszapi #50754 üzenetére
Tapasztalt-e? Csak így használnom. Az egyik legjobb kényelmi szolgáltatás. Nem csak bekapcsol az erősítő, hanem mindig a tv-n kiválasztott bemenet hangja szól és a tv távirányítóval lehet a hangerőt is szabályozni.
Nem vettem észre, hogy bármikor kéretlenül bekapcsolt volna.Ha neked ez nem kell, akkor a Bravia sync-et kell kikapcsolnod, de az is beállítható, hogy csak az erősítő bekapcsolása legyen tiltva.
-
szaszapi
őstag
válasz szaszapi #50417 üzenetére
Érdekes, most újra feltettem mind a 4 LG DV anyagot egy pendrive-ra. 2 indul el DV-ben, de eddig az egyiket nekem el sem akarta indítani.....
LG Amaze Dolby Vision UHD 4K Demo
LG Earth Dolby Vision UHD 4K Demo (Ez korábban csak fekete képet adott)A másik kettő is lemegy szépen DV logó nélkül.
-
Joshi
titán
válasz szaszapi #50227 üzenetére
Dolby Vision ügyben érdemes robi-k fórumtársat keresni, ő képben van ezen a téren. Még1x hangsúlyoznám, DV zárt és védett ficsör, ne csodálkozz ha nem kompatibilis itt-ott.
(#50228) Quqesz Magyar DTS HD Master Audio-val is voltak filmek, szóval ez így ebben a formában nem igaz. De nem is ez a lényeg, mert voltak nagyon jó szinkronok sima DD-vel is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz szaszapi #50225 üzenetére
Az eARC hardveres és szoftveres dolog is egyben, kell néhány év mire általánosan elterjedt lesz és jól fog működni.
Létezik jó Dolby Vision lejátszó ami az Oppo és CA lejátszók. Csak mellékesen mondom, hogy a MediaTek OP8591 soc-t közösen fejlesztette a Dolby és az Oppo. A szopás DV-vel inkább ott van, hogy egy zárt és fizetős történet ami nagyban megnehezíti a warezt.
-
ivanyila
csendes tag
válasz szaszapi #50129 üzenetére
Ahogy láttam világosban is jobb az XF9005, mint bármely IPS panel, mert akad fényereje is. Betekintési szög max 20-30 fok de akkor már nem a kabappérol néznénk, az nem életszerű, erre probáltunk figyelni elrendezés terén. Azt vágom, hogy mirevaló a háló, énnis az általad emlitett idötöltés preferálom leginkább, de ez nem az a topik...
-
sting2
addikt
válasz szaszapi #49763 üzenetére
Nálam semmi sincs a Tv felületén, az első nap lefuttattam a csatorna keresőt, illetve frissítettem amikor jelezte és slusz.
Még is "eci" lassú az egész OS.
A gyári lejátszóját viszont simán dicséret illeti mert minden 1080P - 4K tartalmat példásan lejátszik és még elég meggyőző képi világot is lehetett rajta ez mellett lőni, egy hosszabb délután alatt.
Jók a Sonyk, de a távot és a felületet naponta küldöm el az a....ba!szasza0608
Zidoo Z9S
Ha elég a 1080P akkor Popcorn A500[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Piftuka
veterán
Pedig nagyon úgy tűnik, hogy nem értetted meg, amit írt.
És ebből:
"minden szart ezen szeretnétek csinálni. "
arra következtetek, hogy ezt nekem is címezted.
Nos, elmondom, hogy én a tévét első sorban tévé adások és eredeti DVD, BD filmek megtekintésére használom. Az egyetlen "okos" funkció, amit használok, hogy időnként a Youtube videókat arról nézem.
Igaz, nekem nem új tévém van, viszont a SONY support oldalán feltüntetett hibajavítások miatt raktam fel az új firmware-eket immár 3 alkalommal. (No, és az elméletben implementált "PIP" funkció miatt, ami a gyakorlatban nem működik.)
És tényleg csak rosszabb lett a helyzet mindegyikkel.
És hogy mi lassú?
Jelenleg már a programváltások is, a TV újság pedig olyan lassú lett, hogy kb. 1-2 FPS-sel görgeti a listát.
A Youtube bugos... időnként egyszerűen nem indul el... nem talál hálózatot. (Korábban ez a probléma például soha nem jelentkezett.)
Én felhasználó vagyok. Számomra irreleváns, hogy az Android miért okozza mindezt.
A lényeg, hogy a tévém rendszere nem stabil, tele van hibával, és már a felhasználói élményt is erősen lerontotta.
"Ezernyi" tévét használtam, teszteltem már... Ennél rosszabb operációs rendszert nem tudok elképzelni egy készüléknek.
Miért nem tud a SONY is az Android helyett "rittyenteni" egy olyat, mint a WebOS? Talán még a cég "fura urai" sem tudják..."Aquila non captat muscas."
-
mexel
veterán
válasz szaszapi #49765 üzenetére
Ezt írtam kb 4 hsz-el ezelőtt:
"Nem az androiddal van a baj, hanem azokkal akik a tv-re úgy csinálják meg hogy soha nem próbálják ki, vagy nem használják a tv-t életszerűen."Itt hol látod hogy a felhasználókra írtam? A felhasználók nem csinálnak android rendszereket Konkrétan a fejlesztőkre írtam.
Ha a felhasználók csinálnák, jó is lehetne[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Látom megint nem sikerült értelmezni amit írtam
Az életszerű használatot a fejlesztőkre írtam: azaz fejlesztenek, de nem olyat ami a legfontosabb lenne egy tv használatakor. ( Pl AFR, timeshift, stb)
Magyarul úgy fejlesztenek mintha életükben nem használtak volna még tv-t tv-zésre.A másik: ha nem csak írsz hanem olvasol láthatod hogy azt írtam: nálam csak kodi és egy app van telepítve, tehát nem mondható hogy telepakolom mindenfélével.
én még az animációkat is kilövöm fejlesztő módban hogy minél gyorsabb legyen. -
Márky
tag
válasz szaszapi #49696 üzenetére
Ugyanez a problémám nekem is az XG9505-el, fórumokat olvasva ezek ilyenek...
sajnos nem távirányítós led szalagot vettem, mert akkor azzal ki tudnám kapcsolni a led fényt, így marad a kábel kihuzas. Tettem egy usb toldót a tv usb-je és a led usb közé, kihuztam a kábelt előre és így "kényelmesen" tudom aramtalanitani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Logitech H390 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- LG OLED55B2 Smart Tv! 55"/ 4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Magic Remote
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
- Beats Studio3 wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Rode Wireless Go 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest