- Synology NAS
- Bitcoin topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Milyen program, ami...?
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózatokról alaposan
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Egyre nehezebb dolga van Kínában az Apple-nek
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty4
őstag
srácok, amikor oldalirányú mozgás vagy egy filmben, akkor olyan darabos a kép
(zidoo Z9X + Sony x93J) valahogy ki lehet ezt simítani? -
Zoty4
őstag
válasz mrThomi #65083 üzenetére
Ha zavar a hangja vegyél egy hangprojektort. Vannak már olcsón egész vállalható modellek.
Én előző LG tvm mellé vettem anno erősítöt és 5.1 szettet. Amit most új TVmnél lecseréltem egy újabbra.
A TVkbe , tisztelet a kivételnek (lásd Viktor tesztje) full gagyi fos hangfalakat raknak, hogy a nagyinak ne keljen venni hangeszközt hozzá. De minőségi cuccot ne várj tőle -
Zoty4
őstag
válasz redingitell #64699 üzenetére
menj be a westendbe, ott van sony bolt is a mm mellett nem sokkal. Nézd meg a tvket
-
Zoty4
őstag
válasz kissdani #64636 üzenetére
jogos. 75" volt annyi. 85-ös 900 volt alapárban
Piftuka: egyetértek. Én nem vagyok márkahű, Én amikor vásárlásra szánom el magam, azt veszem amit a legjobb ár/érték aránynak gondolok (nagyobb összegű termékeknél mint pl a TV, több hetet szánok előtte kutatómunkára)
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz Quqesz #64499 üzenetére
nekem is benne volt a pakliban, csak hát 1M volt a 77", ez meg 580k 5 év garral. Még 1-2 év és lejjebb fog menni az oled ára is. Amúgy én azért nem azt vettem mert páromnak 55" C9 van annyira nem hasaltam el a képétől + fényes nappal fos a képe. Este sötétben tényleg jobb
Nomeg az ára[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz modflow #64296 üzenetére
arra céloztam hogy akkor lehet nem sony tvt kell vennni, ha csak azzal bugzik
ebben az esetben sanszosan náluk lesz a hiba, lehet valamit állít a műszerrel vagy filtert cserél és szuper lesz. Legyél határozott a szerelővel hogy oldja meg a problémát, mert nem ezért a kockás képért fizeted a havidíjat
Nekem pár éve volt ilyen hogy a telekomot kihívtam. It ttökölt 1,5 órát szerelő majd el akart menni, mondtam neki h addig ne menjen el amig meg nem oldja, hívott egy kollégáját akinél volt műszer aztán pikpak megoldották. Kívánom h neked is sikerüljön
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz modflow #64291 üzenetére
Nem basztatásból írtam, és tényleg sajnálom is, hogy gondod van ezzel. De már többször leírtad ugyanazt a problémát anélkül hogy bármit változtattál volna
"Insanity is doing the same thing over and over again but expecting different results." A.E.opcióid:
1.vodatól kérsz settopboxot (ezt írtad korábban hogy nem szeretnéd)
2. lecseréled a tv-t
3. vodától kérsz egy másik fajta CI modult, hátha az nem okoz problémát: esetleg irsz a sonynak hogy milyen tipusú modult ajánlanak erre a problémára, mivel működik jól, és azt probálsz kérni a vodától
4. bízol benne hogy a sony kiad egy frissítést amiben megoldják a CI modulod problémáját ->Megírnád nekik a típusát az lehet elősegíthetné a problémád orvosolását[ Szerkesztve ]
-
-
Zoty4
őstag
válasz ilyenezalaci #64035 üzenetére
én is vettem most BFkor kiegészítő garit most így 3 év helyett 5 év gari van +35k vagy mennyi volt, de az nem vonatkozik sérülésre csak meghibásodásra. Persze neked majd 1,5 éve még vonatkozhatott.
-
Zoty4
őstag
válasz ilyenezalaci #64028 üzenetére
én anno megkérdeztem a westendben levő sonyboltban, ott azt mondták a sony már nem ad törésre, sérülére biztosítást
De vicces is utólag venni, megsérül, kötsz egy biztit gyorsan, majd vársz pár napot, majd hívod őket h milyen mák h kötöttél[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz szabi__memo #63873 üzenetére
ok, csak az erősítő,m nekem is elállítodott és a 2013as firmwareket is most szedte le múlt héten . Hálózati gebasz volt. Túlaktivkodta a rendszergazda a beállítást
-
Zoty4
őstag
válasz gordonfreemN #63869 üzenetére
+#63870 Joshi
mostanában egyre több eszközön látom. Erősítől, TVk
pedig a pckről már vagy 10+ éve eltünt
szóval nem nyulka-piszka[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz modflow #63849 üzenetére
szerintem kérdezd a céltopikban (kodisban)- kodinak semmi köze a tvhez, egy android alatt futó lejátszó
#63848 szabi__memo: próbáltad netről frissíteni? Dugj rá lant vagy állítsd be a wifit
#63850 tepenzed: tökéletes választás PS-hez. HDMI Kábelre figyelj milyet veszel, mert sok olcsóbb kategóriát nem szeret
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
TV felpakoláskor összefogdostuk a képernyőt, ki mivel takarítja, mit javasoltok hozzá?
-
Zoty4
őstag
válasz Seicento1960 #63822 üzenetére
Csak szerinted mit csinál 100-ból 90 ember? Nem elkezdi keresgélni a 126. kábelt, hanem az első után visszaküldi a TV-t hogy szar. Kéri vissza a pénzét és vesz egy másik márkájú TV-t és utána köpködi tele az internetet hogy neki is szar volt mint a másik 89-nek és nehogy vegyen más is ilyen készüléket --> ezért baszódik el a japán ipar
(Minap olvastam hogy a kóreai autók is húznak el mellettük, pár hónapja olvastam egy cikket, hogy a japán TV szektorból is alig van már 1-2 márka. Nem is olyan régen még a globális chipgyártásban 50% részesedésük volt, most meg kb meg fog szünni, ha nem figyelnek - mondjuk most a tsmc-vel csinálnak egy közös chipgyárat, japo állami támogatással. Szóval el kell gondolkodni Tokyoban hogy mi a fasz van)
Ezért kéne egyfajta ajánlást írnijuk hogy milyen hdmi-t ajánlanak hozzá. Nem elég hogy min hdmi 2.0, mert a hdmi 2.1el ugyanúgy nem ment az ARC nekem mint a régi 1.4gyel.
Aztán vettem egy sima 2.0-t azzal se, majd valahol olvastam ez az inakustikot és azzal jó lett.[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz Seicento1960 #63820 üzenetére
nincs ezzel baj hogy nem szeret mindent, de legalább írjanak ajánlást hogy ezzel meg ezzel menni fog, ne heteket keljen böngészgetni mire megtalálod 3 vásárlással karöltve.
Pár éve olvastam h semmi különbség nincs egy 4000 és egy 100000 ftos hdmi kábel között, aztán ezek szerint mégis. Nekem az innakustik kábelt már szerette. Ünnepek után meg viszem vissza ami nem kell[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz modflow #63815 üzenetére
ne tudd meg mit szoptam a tetves hdmivel is (vettem vagy 3 dbot mire megy amit szeretnék). Nagyon elgondolkodtam hogy a jövőben vegyek e sonyt. LG kb mindent eszik. Sonynál meg minden szarért rinyál. Ez nem hardware hiba, hanem szerintem szarul írták meg a sonyk programját. Mintha lenne egy windowsod amire nem tudsz telepíteni drivert és csak azt tudja használni ami benne van az előre definiálva az op rendszerében
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz gordonfreemN #63785 üzenetére
xh 2020 model a j 2021
igen 1,5x annyiba kerül, azért is nem azt vettem. Ennyivel nem ér nekem többet -
Zoty4
őstag
válasz gordonfreemN #63780 üzenetére
menj el és nézd meg pl a westendben levő sony boltba őket, tényleg brutál a különbség, ha egymás mellett a kettő. 95j kb mint az oled, olyan képe van. De ha nincs a 90j mellett a 95j akkor ott se csalódsz, én is azért vettem az olcsobbikat. Gyönyörű képe van annak is
-
Zoty4
őstag
Srácok jó hír, kicseréltem a hdmit egy drágábbra is megjött az ARC
-
Zoty4
őstag
válasz Celtis #63705 üzenetére
egyáltalán nem működik az arc, már szarrá álitgattam az erősítőt, a tvt, kicseréltem a 1.4 hdmit a fentebb linkelt 2.1re, de semmi. Régi TV-t tökéletesen vitte 1.4 hdmin az arcot
Ennél meg erősítőn átmenő cuccokat megjeleniti a tv de a tv hangja nem megy vissza az erősítőre
Hétvégén elugrok alzába az új kábelért aztán kiprobálom, ha nem akkor hívom hetfőn a sonyt
jövő héten sanszosan jön a zidoo lejátszó
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz Celtis #63699 üzenetére
"HDMI IN (eARC/ARC) vagy HDMI IN (ARC)
Olyan hangrendszer csatlakoztatásához, amely támogatja az eARC (Enhanced Audio Return Channel) vagy ARC (Audio Return Channel), opciót, csatlakozzon a HDMI porthoz, amelynek címkéje „eARC/ARC” vagy „ARC” a TV-n. Ez egy olyan szolgáltatás, amely az audiojeleket HDMI-kábelen keresztül egy, az eARC/ARC-t támogató audiorendszerre küldi át. Ha az audiorendszer nem támogatja az eARC/ARC-t, akkor a DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL) segítségével kell csatlakoznia.Megjegyzés
Az eARC-vel való csatlakozás esetén használjon Ethernetet is támogató HDMI-kábelt."Amúgy a braviasyncmutatja az erősítőm , nem tudom mi lehet a gnd, de már lassan 2 hete nem tudom élvezni a tvmet
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
Ha átváltom audiorendszerre, folyton visszavált. Lehetséges hogy azért mert nem jó a hdmi kábel?
ilyet van most bent
De valahol olvastam hogy oylan kell ami ethernetet is tud, létezik hogy ez a baj?
rendeltem most egy ilyet, hátha ez megoldja -
Zoty4
őstag
válasz gordonfreemN #63577 üzenetére
93j-n csak a szélein volt
-
Zoty4
őstag
Na srácok , fent van a TV a helyén. Örülök hogy nem a 85" vettem. Mire felraktuk a falra ezt, majd beszartunk. 3x futottunk neki, mert útban voltak a kábelek stb.
Brutál nagy, furcsa
Egyből csináltam egy YT 4Ks videó nézést. Gyönyörű a képe2 dologban szeretnék segítséget kérni.
1. 4ks filmeknél akár YT akár pendriveról 4ks film, cicereg minden hangszóró nem ad ki rendes hangot. Ha sima TV-t nézek (Settopbox) akkor van rendes hang. Ötlet?
2. Telekomos iptv settopboxom van, ahogy barátnőmnek is (neki 2 éves lg oled, és a tv-n tudja kapcsolni a csatornákat -valahogy megtalálta neki a tv a csatikat). Ezt lehet ezen is? Vagy ezen is menne, csak a az erősítőbe van STB és a TV is dugva, és az gátolja?
-
Zoty4
őstag
Sziasztok, holnap hozzák a TV-t (75X93J)
1. Ha falon lesz vékony tartóval. Pl ezzel [link]
Akkor hozzáférek az usb /hdmi stb portokhoz?
2. Ha a tv saját hangfalát hallgatnám esetleg akkor nem torzít a fal közelség miatt?
vmelyik sony tv-t be lehet kötni center hangfalnak, ez tudja? (jókor kérdezem )
3. Milyen hdmi kábelt javasoltok az erősítő és a tv közé, kb1,5-2m hosszú kéne (erősítő csak hdmi1.4 tud) Ha lehet akkor alzánál?
Ekőre is köszi[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
én nem fogok elállni, de ettől függetlenül bánt a dolog
közben utánaolvastam. Azt írjáék a színalkotásban van szerepe, frc amolyan közeliti a 10bites színt. De azt is írták h ezt kb csak az veszi észre aki videókat ezen vág. Aki tvzeésre használja az kb nem[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
75X93J behúzva 550k-ért + 2év garral összesen 5 évvel 585k
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Drón topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Trollok komolyan
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- PlayStation 5
- Asszociációs játék. :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- OLED TV topic
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- További aktív témák...
- Új, bontatlan AIRPODS PRO 2
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods 2 Iphone 13 14 15 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
- Adam Audio A4V + Sub8, stúdió, desktop hangfalszett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest