Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #69717 üzenetére
Ahogy mondtam a belépőszintű tévéktől nem kell csodákat várni. A te XH90-es Sony tévéddel nem említhető egy lapon.
(#69722) Csabi1984 a Sony 43X75WL IPS paneles tévé, tehát ott a fekete nem igazán lesz jó esti filmnézésnél. Sony már nem kínál "prémiumabb" tévét ekkora méretben, az alja 49", de inkább 55"-tól indulnak.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Csabi1984 #69717 üzenetére
Van a HDMI-nek egy olyan beállítása, hogy teljes, vagy korlátozott, ezt néztétek?
Mert ez pont azért van, mert a nagyonrégi készülékek még nem úgy adták a HDMI-n a színinformációkat, mint mostanában.
Ilyenkor a TV nem 0-255-ig veszi az RGB jelet, hanem csak mittudomén 220-ig.
Emiatt a fehér egy kicsit olyan fakó szürke is lehet, de a többi színnél sem adja ki a teljes jelet.
Próbáld meg annak a TV-nek a HDMI beállításait átnézni. A Sonynál HDMI portonként külön lehet ezt beállítani, és hiába a korlátozott az alapbeállítás, szinte mindenütt azt javasolják, hogy tedd át nyugodtan teljes-re, és, ha baj van, akkor vedd vissza. -
Ger_man
senior tag
válasz Csabi1984 #69665 üzenetére
Custom/Egyéni beállításból azt használom amit Sony mérnökei kitaláltak (bátran állíts bármit, nézd meg mit okoz, vissza lehet rakni alapértelmezettre mindent). SDR mellett ez a legszínhűbb mód. Cinema/Mozi mód inkább élénkebb, HDR jellegű megjelenítést ad SDR alatt. Elsőre megkapóbb de többszöri ide-oda kapcsolás után nekem a Custom jobban tetszik.
-
Ger_man
senior tag
válasz Csabi1984 #69657 üzenetére
Nekem egy XH95-ösöm van, csak HDMI2.0-ás csatik vannak rajta, mégis van eARC és DV supportom is. Valami olyasmi lehetett h a 2.1-es szabványban jöttek ki ezek hivatalosan vagy én nem is tudom. Lényeg ami lényeg h amíg 60Hz alatt vagy 4K-ban, addig van DV support is (yuv422-ben). Megfelelő sebességű kábellel persze. A sony bd lejátszóm is csak HDMI 2.0-ás csatis, mégis tökéletesen viszi a DV tartalmat.
-
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #69583 üzenetére
Ha kiirja akkor dolby visionkent ismeri fel.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #69580 üzenetére
Szerintem a TV LED-re és a palyer LED-re gondolsz. Első esetben a TV dekódolja a dv-t (hdmi tunnelingen keresztül), míg másik esetben a lejátszó dekódolja és azt küldi tovább a tv-nek.
Az jó kérdés, hogy a tv belső lejátszója (vagy bármelyik app ami rajta van), pontosan mit is és hogyan csinál.De teljes értékű dolby vision nincs.
Arról meg mér ne is beszéljünk, hogy áűltalűában nem minden metadatot dolgoz fel a tv belső lejátszója DV esetében, és ez vonatkozik bizonyos külső media boxokra is.
Az is fontos, hogy a tv saját belső lejkátszója nagyon kevés dv-t támogat, sokat csak HDR-ben játszik le.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #69575 üzenetére
A tv beépített lejátszója nem tudja a teljes DV-t. A teljes DV az Full Enhancement Layerrel együtt értendő, mert csak ebben az esetben dolby vision a dolby vision (12 bit).
Ezt kb csak lemezes lejátszóval kapod meg.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #69532 üzenetére
Természetesen csak akkor ha játékra van használva az adott HDMI kimenet. MrZenan fórumtárs PS5-el használja.
(#69533) MrZenan ahogy előttem írták az ARC-nak semmi köze a képhez. Ha minden úgy van ahogy írtam, akkor még az lehet, hogy az erősítőd belenyúl a képbe. Próbaképpen dugd a PS5-öt direktben a tévére és nézd meg úgy hogy milyen a kép. Ha jobb, akkor az erősítő a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #69428 üzenetére
Gyakorlatilag mióta létezik OLED tévé, azóta azt hozzák ki győztesnek. Szóval inkább való egy OLED tévé HDR-re mint az LCD. Persze az LCD is fejlődött (pl Mini LED), de még így is megelőzi az OLED. Addig amíg a két panel között ekkora a kontraszt különbség, plusz az OLED pixelenkénti vezérlést kap, sajnos az LCD nem lehet győztes. Az LCD-nek akkor fog végérvényesen letelni, amikor a QDEL-ből lesz kézzelfogható konzumer termék. Az még sok-sok év.
-
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #69422 üzenetére
Semmi más nem történt mint hogy ki lett cserélve a metaadat.
Ebből jól látszik, hogyha nem dinamikus a metaadat egy 4000 nites master esetében, akkor a film feleselgesen sötét lesz a jelenetek nagy részében egy 1000 nitre képes tv-n.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #69415 üzenetére
A HLG, HDR10, HDR10+ és DV azok HDR megjelenítési szabványok.
A HLG-t igazából nem is kellene ide keverni, az a "HDR" tv adás kb.A HDR10, HDR10+, DV szabványt tekintve kb tök ugyanaz (fénysűrűség, színtér, stb). Csak metaadat kezelésben térnek el egymástól. HDR10 statikus metaadatot használ, amikor elindul a film egyszer megnézi a masterelési értékeket, ez alapján állítja be a tone mappinget és a film végéig ez is marad. Ez nem jó, mert pl a metadat azt mondja, hogy 3800 nit a max féynerő a filmben, de ez lehet hogy csak 1 másodpercig tart és a filém többi része meg 400 nit alatt van, ekkor nem jó dolog 4000 nithez tartozó tone mappinget használni.
A HDR10+ és DV dinamkus metaadatot használ, a mteaadat jelen lehet jelenetenként,d e akár képkockánként is, így dinamikusan változtatja a tv a tone mappinget. a valódi DV 12 bites, szemben a HDR 10 bitjével.
Ezekre nem lenne szükség, ha tudnák a TV a HDR specifikációt, de nem tudják.
Egy általam késíztett példa a tone mappingre, hogy a tone mapping mennyire befolyásolja a képet.
Uganyaz a film, csak a metaadatattal lett játszva:A felső világos képen a 4.000 nit lett felül írva 1000-re.
Látszik az alsó képen, hogy 4000 nit masteres metaadattal menyivel sötétebb a kép feleslegesen a tv 4000 nithez tartozó tone mappingje miatt.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #69415 üzenetére
LCD-nél elég korlátos a HDR, ugyanis nincs végtelen kontraszt. A dinamikus kontraszttal jobb lesz a fekete, de a sötét részletek elvesznek. Ehhez még hozzájön a NEM pixelenkénti megvilágítás, szóval tényleg jobb képet produkál a HDR egy OLED tévén. De OLED tévékből is az utóbbi modelleken (pl Sony A95L), ahol a fényerő 10%-os ablakban már meglehet az ~1200nit, de 2%-on már 1400nit is megvan. A teljes képernyős fehér megjelenítésben viszont még mindig az LCD tévék jobbak (prémium kategória), igaz hogy ritka az ilyen jellegű megjelenítés, de tény hogy előfordul.
-
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #69408 üzenetére
Dolby Vision vilagos: lényegében ugyanaz mint a dolby vision sötét, csak megemeli az átlagos fényerejét a képnek, tehát minden színnek, ezáltal világosabb lesz a kép. A maximum fényerő nem növekszik. Pl ami l 20% fehér azt mondjuk 35%-ent jeleníti meg.
Elenk: ahogy szkuyti is írta, dinamkus kontraszt, dinamikus szín, hideg kepvilaggal. Pirosból vörös lesz, rózsaszínben majdnem lila, stb. Mint egy túltolt photosholoplt kép.
-
szkutyi
addikt
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Csabi1984 #69405 üzenetére
Valószínűleg ,főleg ,hogy nálad elvileg még magasabb fényerejű lcd Sony típus van mint nálam (x75wl).
Am oled en sem egetverő ,jobban szeretem kikapcsolni vagy szintén élinkre rakni mert túl tolja a színeket ,fényerőt teljesen feleslegesen ,rámegy a képminőség rovására.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Csabi1984 #69403 üzenetére
Igen ,sötét módban meg még látni sem lehet semmit ,nem lcd re találták ki ezeket...
Közben feletted két hozzászólással érkezet két Sony ellenes troll ,csak azt nem tudni mit keresnek ebben a topikban ,
Sony kedvelőket már a saját topikban sem hagyják békén ,[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz Csabi1984 #69250 üzenetére
Szerintem minden az átlagos felhasználási mennyiségre van tervezve, ezen túl már szerencse kérdése, emiatt nem érdemes aggódni.
De ha igaza van a tv szerelőnek túlságosan nem kell meglepődni ha pár év múlva elromlik, én részemről a hosszú gariidôs márkákat fogom választani, kicsit most elment a bizalmam. Nem csak azért mert az enyém elromlott, hanem azon, hogy a szerelő meg se lepődött ezen, illetve amiket mondott. De legalábbis bármennyire is tetszik az X95L, az előzmények fényében az ár-ertek arányát meg rosszabbnak gondolom.[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz Csabi1984 #69247 üzenetére
Elhiszem, mondjuk nálam van erre ellenpélda, Galaxy S7 mai napig használatban gond nélkül, eredeti akksival, ami már azért gyengécske, ellenben a haver ugyanakkor vásárolt S7-je az első két hét alatt meghalt A régi Xperia Z2-őm kb 8 évet élt meg.
Az én öregecske Sony tv-m - NX710, még most is hiba nélkül teszi a dolgát (kb 12 éves múlt), a muterék olcsó Samsung B450-es tévéjük 14 körül. Lehet szerencse, vagy akkoriban még minőségesebben gyártottak, ki tudja...
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
vlevi
nagyúr
válasz Csabi1984 #69151 üzenetére
modflow írta az előbb, hogy megérkezett a frissítés. 6.2210 lett a neve.
A leírás kimondottan az európában forgalmazott modellekre vonatkozik, sejtettem is, hogy az amerikai készülékek kicsit mások (korábbi években is volt ilyen, hogy nem sgyszerre jöttek a frissítések). -
vlevi
nagyúr
válasz Csabi1984 #69149 üzenetére
Mert úgy látom, ez az K évjáratú modellekre van, [link] , ezért a H évjáratra nem is lesz. Mármint, pont ugyanez nem lesz.
A H más számozású fw frissítéseket kap. Legutoljára a szeptember közepén volt valami apró frissítés az XH9096-ra [link]
Sokadik kérdés, hogy a Sony fog-e még kiadni nagyobb frissítést egy 3 éves TV-hez? Android fő verzió ugrásban én nem reménykedek. -
Csabi1984
addikt
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #68771 üzenetére
Az én tévém még a HDMI 2.0b-t támogatja és van DV. Sőt, elvileg elég lehetne a HDMI 1.4 is, de ugye minden eszköz a HDMI 2.0b-vel kapta meg a HDR támogatást, mert előtte nem volt. Nekem volt egy Sony 49X8505B tévém, ami már 4K volt, de még HDR-t nem támogatott. Na ezen csak a sima HDMI 2.0a volt. Ha pl házilag készítenél egy 1080p filmet DV-vel, akkor az simán átmenne a HDMI 1.4-en is, csak azok a tévék még nem HDR képesek.
-
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #68667 üzenetére
Bárcsak így lenne.
De a teszt vegeztével rögtön vitték is vissza a tvt.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
wrathchild
tag
válasz Csabi1984 #68345 üzenetére
Persze, úgy is van, nem hitetlenkedem, csak meglepődtem és kíváncsi vagyok, technikailag mi a magyarázata, hogy a FullHD (max....) anyag jobban mutat a Box-on.
(Igaz, nekem is volt Pioneer felső középkategóriás DVD lejátszóm még az ezredforduló után pár évvel és a PS3 képminőségben "kenterbe verte" DVD lejátszás esetén is!!) -
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #68332 üzenetére
Szerintem ott us van bőven dolby vision. Mondjuk Sárkányok háza.
-
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #68329 üzenetére
Youtube nem tud dolby visiont.
Netflix, Disney plus tele van dv tartalommal.
-
Sonex79
aktív tag
válasz Csabi1984 #68289 üzenetére
A 4K HFR nincs hdmi 1 és 2-n és anélkül rossz minőségű volt az adás a set top box-ról sajnos. Ahogy sikerült bekapcsolnom HFR-t (hdmi 4 amúgy éppen) egyből jó lett a képminőség. hdmi 1 és 2 esetén a 4k hfr eszköz beállítást nem ajánlja a hdmi beállításnál csak egyebet. A 4K javítás az 1 és 2-nél nem volt elég sajnos.
@daniel2121 köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Sonex79
aktív tag
válasz Csabi1984 #68284 üzenetére
@modflow, Csabi1984 köszi az infókat! Amúgy jó tv ez az 55x93j nagyon. Kényszerből váltottam a samung q80t-ről, mert tönkrement 2 év után a kijelzője. Amúgy az is jó volt, talán a dse volt leginkább amivel szenvedett, sonynál nincs ilyen gond, meg természetesebbnek tűnik a képe valamennyire.
-
vlevi
nagyúr
válasz Csabi1984 #68284 üzenetére
A műsor visszanézése, ha néha szükség van rá, akkor amúgy is megoldható a vodafone.tv oldalon, vagy az applikációban. Kár, hogy ez a Voda tv app nincs droid TV-re. (Nem lenne lehetetlen, mert a román Voda tv app létezik, letölthető Sony TV-re, csak természetesen Magyarországon nem működik).
-
Piftuka
veterán
válasz Csabi1984 #67922 üzenetére
"Azt nem mondhatnám, hogy csak a kép a fontos de azt nem mondhatom, hogy legyen minden szuper a kép lehet megfelelő."
Nem egészen így értettem. Arra céloztam, hogy lehet itt nagy "hype"-ot kelteni a TCL készülékeknek, de nem véletlenül kerül fele annyiba minden egyes modelljük, mint egy hasonló tudású nem kínai gyártmány. (Egyébként a jelenlegi csúcsmodelljeik immár még csak olcsónak sem nevezhetőek.)
A "Hisense-lufi" is kipukkadt. Az anno általam is gyakran ajánlott 65U8QF (és a sajnálatos módon a "zöldek" által "elkaszált" Dual Cell készülékük) óta nem készítettek épkézláb televíziót.
Az vitathatatlan, hogy ezek a kínai gyártók az elmúlt 10 évben rendkívül nagy szeletet szakítottak ki a piaci részesedésből. Ahogyan korábban írtam, valószínűleg újabb ~10 éven belül a SONY és Panasonic termékeinek nyoma sem marad. (Az LG és a Samu is felkötheti a "gatyáját".)
Ám naivitás lenne azt gondolni, hogy a termék "olcsóságának" (említettem, hogy a TCL, Hisense csúcsomdellek esetében ez relatív fogalom) az árát nem a vásárló fizeti meg.
"Egyáltalán nem érzem szívem mélyén, hogy luxus lenne egy 800.000 Ft-, 1.200.000 Ft-os TV[..]"
Pedig - sajnos - 2023-ban, Magyarországon feltétlenül luxusnak számít még ennek az összegnek a töredéke is egy tévé készülékre. (Más szórakozásra költve is.)
Persze azon is sok múlik, kinek milyen a havi jövedelme, és milyen baráti körben "mozog"... Netto 1-2 milliós, vagy annál magasabb fizetés esetén valószínűleg ez nem tétel, és a "luxus" definícióját is máshol mérik.
Az én közelebbi ismeretségi körömben kapásból 4 családot tudok mondani, ahol már sok évvel ezelőtt kidobták a tévéjüket, és hallani sem akarnak róla, hogy ilyenjük legyen.
Emellett több tucatnyi olyan ismerős, barát van, aki 100.000 forint feletti összeget nem hajlandó, de sok esetben nem is képes költeni ilyen "evilági hívságokra", mint egy televízió készülék.
"Aquila non captat muscas."
-
vlevi
nagyúr
válasz Csabi1984 #68117 üzenetére
XH9096-nak (nekem is az van), meg a BFI nélkül is kicsit kevés a fényereje a HDR-hez. És rendes DV támogatás sincs hozzá. Legalábbis olyan nincs, hogy beszerzés egy DV filmet, és azt a gyári lejátszó app rendesen lejátszana. Vagy lila, vagy megáll fél perc múlva, szóval részemről felejtős a HDR.
-
Csabi1984
addikt
válasz Csabi1984 #67953 üzenetére
Anyumnak szeretnék a Philips helyére egy "jobbat" Ő nagyrészt lámpamellett nézki a TV műsort és max amikor lefekszik akkor kapcsolja le a lámpát de akkor amúgy is nem sokkal rá elalszik. Nem feltétlenül vennék IPS-t kevés tipust látok VA-ba 43" Mindenképp csak olyan TV jöhet szóba ami elérhető olyan üzletbe ahol részletre is lehet megvásárolni
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz Csabi1984 #67950 üzenetére
Ha tényleg tök sötét szobában nézed, akkor a fekete inkább sötétszürke. Ezért ajánlott olyan helyre, ahol mindig fény van pl nappali. Ott már nincsen gondod vele. Van itthon M/VA full led és IPS edge led is, mi a nappaliban nézzük az IPS-t, de mindig ég valamelyik lámpa. Az M/VA hátránya a betekintési szög, ez pl engem jobban zavart. Igazából nagyon sok sötét jelenetet tartalmazó filmeknél lehet zavaró...
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Piftuka
veterán
válasz Csabi1984 #67915 üzenetére
" az ilyen kevésbé ismert nevek próbálnak úgy vásárlókat csalogatni, hogy jó minőségű eszközöket gyárt?
Nem. Rendkívül aggresszív marketinggel (az LG Electronics is így "futott be" a GoldStar márkáról váltás idején), és a konkurenciához képest gyakran szignifikánsan alacsonyabb árral csalogatják a vásárlókat.
Utóbbinak mindig ára van. A technológiai eszközök piacán a legolcsóbb munkaerőnek, alacsony költségen üzemeltetett minőségellenőrzésnek, és olcsó alapanyagoknak kivétel nélkül megvan a "böjtje".
Képminőségben alkothatnak jót; a kérdés, hogy Neked, mint vásárlónak elegendő-e pusztán annyi, hogy a tévéd által megjelenített kép tetszik... vagy vannak más preferenciáid is!?
"Aquila non captat muscas."
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #67915 üzenetére
Nekem egy Sony 65A1 tévém van amit 2017-ben 1milláért vettem, mert ragaszkodtam a Sony képfeldolgozó procijához, illetve az OLED-hez. Ez a páros akkor ennyibe került. Hiába Sony, rengeteg probléma van a tévéikkel. Elég ha csak ezt a topikot olvasod. Ha valakinek megéri a márkanév felára, akkor vegye. Nekem anno megérte, de ma már nem biztos hogy Sony tévét vennék.
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #67907 üzenetére
DV-hez meg úgy általában a HDR-hez szinte elengedhetetlen a pixelenkénti vezérlés. Ennek jelen pillanatban csak az OLED felel meg, abból is a legjobb az 1000nit felettiek (LG C2, C3 vagy Samsung QD-OLED gen1-2). LCD-ből a mini ledes háttérvilágítású tévék a legjobbak ha fontos a HDR. Sonyból az X95K vagy a még drágább Z9K széria. Olcsóbból a TCL C835 és C935.
-
Csabi1984
addikt
válasz Csabi1984 #67901 üzenetére
Nézegettem a TV-ket és 400-450.000 Ft környékén is alig találni 12 bites paellel rendelkező Tv-t
Tudom kicsit off de mi az ami szükséges a DV-hez a 12 bites panel vagy a minél nagyobb fényerő?
Mert ha előbbi akkor a legtöbb TV 500.000 Ft alatt a Sonynál legalább is nem teljesen felelmeg a DV elvárásának. -
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #67899 üzenetére
Ez ugyan az mint a J, csak drágábban mert ez 2022-es modell. Összehasonlítás.
-
Joshi
titán
válasz Csabi1984 #67894 üzenetére
Igen 43"-os méretben ajánlott modell. Annyi a különbség a te tévédhez képest, hogy nem valós 10bites a panel csak szoftveresen. Szerintem ez nem olyan nagy probléma. Illetve a háttérvilágítás nem FALD-os csak sima Direct ledes. Ekkora panelnél ezt se gondolnám érvágásnak, mert aki nagyon a látványra megy az úgy is sokkal nagyobb tévét vesz. Itt az összehasonlítás.
Nekem volt egy XF8505 tévém ami IPS paneles volt, de nagyon korrekt tévé volt. Ja és csak Edge ledes volt.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #67891 üzenetére
55"-tól lefele gyengébb panelt kapnak, va helyett ips, 120 helyett 60 Hz, kisebb fényerő, kiherélt funkciók, stb.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Csabi1984 #67834 üzenetére
Házimozi belépő szinten/ házimozi haladó szinten. De van Avr topik is lehet konkrétan denon avr is(nekem az van). Hirtelen nem tudom már hol segítettek leírni mit kell az avr ben kikapcsolni hogy ne nyúljon hozzá a hdmi kimenő jelhez. Ha denon van neked is szívesen megnézem nálam hogy van beállítva és prívátban leírom
-
őstag
válasz Csabi1984 #67831 üzenetére
Vagyis nem oldottad meg akkor a problémát ha tudta az avr a DV akkor átkellene mennie rajta a jelnek. Nekem is egy csomó mindent kikellett kapcsolni az avr ben hogy ne nyúljon hozzá a kimenő video jelhez. Szerintem nálad is az lehetett a baj.Másik topikban segítettek mit kapcsoljak ki.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Csabi1984 #67824 üzenetére
Ma vettem épp egy Zidoo Z1000pro elvileg ki is írja mikor elindul egy film. Az avr pedig egy denon avr x2700h. Én úgy hiszem minden tudja de nem 100%. Ha pl netfilx? Disney használatakor, ott a plusz menü, akkor elvileg boxon avr keresztül is ott kellene lennie igaz? Leginkább ezért is írtam ide, ne keressem a hibát ha ez így normális. Ha pedig nem az akkor nem tudom miben keressem elvileg a mediabox kimeneti jelénél jelzi a dv. Az avr en ha minden igaz levan tiltva hogy hozzányúljon a jelhez. Elvileg hdmi kábel is olyan aminek tudnia kell itt ph ajánlották. Így nem tudom mi lehet a gond.
igazából ha nem látom azt a plusz menüt mikor disney-en néztem egy filmet, fel se tűnt volna,[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
-
CharlieDrop
veterán
-
Sonja
nagyúr
válasz Csabi1984 #67352 üzenetére
Dehogynem apk! Egyébként amit linkeltem oldal, ott írja az Installation résznél.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Sonja
nagyúr
válasz Csabi1984 #67350 üzenetére
Fel, én is azt használom. Pontosabban a SmartTubeNext-et.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
modflow
veterán
válasz Csabi1984 #67157 üzenetére
Nem igazán azt írtam, amit te kiolvastál belőle. :)
Pl. nem írtam, hogy a távvezérlőt szeretném használni.
Én a TV -met úgy kompletten, saját OS-el, hardverrel szeretném használni pl. TV nézésre is. Ennyi.Ill. azt kérdeztem, külföldön is az van e, hogy optika esetén nincs CI+.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest