- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- AliExpress tapasztalatok
- Egyre nehezebb dolga van Kínában az Apple-nek
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Hálózati / IP kamera
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigicuci
senior tag
válasz Pityke78 #55124 üzenetére
Sony TV-t vegyél és az MM garancia helyett a vásárlás napjától egy évig utólag is köthetsz +3 év gyári garit. Ez a legjobb ajánlat, bár más márkáknál is lenne ilyen. Mellé teszel egy 65A8 OLED-et, ha a képminőség a legfontosabb és meg is vagy. Ha büdzsé a fontos, esetleg kell a fényerő a nappaliba vagy más szempontok miatt akkor 65 XF/XG/XH.
(A 8K-s QLED-eket én hanyagolnám, számos tesztben lehúzták őket, köztük Vincent is. Meg valószínű a Sony után a Sony tetszene a legjobban, esetleg még a Pana.)
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Pityke78 #55133 üzenetére
Ha fontos a mozgás és LCD-t vennél, akkor én maradnék a Sonynál. OLED drágább így abból csak LG-t tudnál venni ha a mostani árakat nézzük, de lehet hogy Sony is beakciózza valamelyik készülékét most valamikor (AG8, AG9 vagy az idei A8 H-t itt is elhagyta a Sony ).
(#55136) icemad miért kellene OLED-heuz besötétíteni? Verőfényes szobában amúgy se szokás tévézni, annak LCD-nél sincs sok értelme.
[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
válasz Pityke78 #55124 üzenetére
Ez alapján neked Silvered lehet, mert a Silver külön nincs feltüntetve.
500-700k-ba belefér egy LG 65"-os OLED, Sony vagy Panasonic esetleg egy jó akció esetén. LCD-ből viszont már nagyon jót kapsz ennyi pénzből, persze maradva a 65"-nál.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Pityke78 #55001 üzenetére
Szia. Elvileg egy 65 - ös 100 Hz es készüléket kell, hogy ajánljanak. Ha Neked fontos a VA panel, akkor olyat kell választani. Ha ajánlanak készüléket és nem tetszik, akkor elvileg kérhetsz másikat, vagy csereutalványt. Nálam így volt, mert IPS panelest ajánlottak és VA - t szerettem volna. Nem volt raktáron (tudtommal 1 hollandiai központi Sony raktárból hozzák), ezért vásárlási utalványt kaptam. A Sony márkaboltban ( ahol vettem ) lehetett levásárolni. Ott mondták azt veszek amit akarok. Az új TV olcsóbb volt és a különbözetet visszaadták. Nekem még a + garancia árát is visszaadták, mert a 2. évben volt a csere. Remélem sikerrel jársz ! Üdv.
-
Piftuka
veterán
válasz Pityke78 #54937 üzenetére
Axlrose32 fórumtárs foglalkozik tévé javítással. Több fórumtársunknak segített már ilyen esetekben.
Kérdezd meg tőle, hogy tud-e neked is segíteni!
A háttérvilágítás cseréje általában nem olcsó. A képernyő méretétől függően több tízezer forinttól, bőven 100.000 feletti összegig bezárólag lehet kalkulálni. A szakszerviz (ha egyáltalán elvállalna ilyen régi tévét) biztosan nem olcsón dolgozik.
"Aquila non captat muscas."
-
szaszapi
őstag
válasz Pityke78 #51429 üzenetére
Majdnem ugyanabba a hibába vagy mint én, erre nem lesz megoldás. Nekem 2 hangfal van a tv-n Optikán, Netflixre erősítő és 5.1 hangrendszer. Nekem ki-be kapcsolgatja a hangalak közti váltás miatt az erősítőt. Van amikor bekapcsolom a tv-t és bekapcsol az erősítő, holott le van tiltva minden ha jelet érzékel ne csináljon semmit! De ez hiba, foglalkoztak az ARC gonddal topikokban, meg a Sony oldalán is csak hülye megoldások vannak sorrenddel kapcsolatban, ezt a frissítésben illett volna megoldani.
-
nismoka
addikt
-
Quqesz
nagyúr
-
Celtis
veterán
válasz Pityke78 #51287 üzenetére
Csak egy gyors kereséssel három, szóról szóra ugyanilyen problémát találtam itt a fórumban.
"Minden csatorna duplán szerepel a guide-ban és lefelé nem lehet léptetni."Legutóbb az a tanácsot adtam, hogy csatorna törlés és újrakeresés. Akkor bejött. Szerintem nálad is működni fog.
-
-
Peat76
őstag
válasz Pityke78 #36821 üzenetére
Ilyen nem létezik! Van panel üzemidő, készülék üzemidő és újraindítások száma!
Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
-
Piftuka
veterán
válasz Pityke78 #35842 üzenetére
Itt a topic-ban volt róla szó, hogy bizonyos modellek esetében alkalmazni érdemes ezt a megoldást. Előbb azonban szerintem nyugodtan hangold csak Magyarországnak megfelelően a készüléket.
Ráérsz "trükközni" azt követően, ha esetleg valami nem működik. Értem ez alatt a szövegek karakterkészleteit, mert más problémát egyébként ez nem okozhat.
"Aquila non captat muscas."
-
ArthurShelby
addikt
válasz Pityke78 #35678 üzenetére
Amikor szétesik, utána nem ugrik le a jelszint (60-ról). Én azt vettem észre anno, hogy a jelszint mérés kis késésben van az adáshoz képest.
Melyik szolgáltatónál vagy? UPC?
Nálam mikor ilyen gond volt újra kábeleztem a lakást (nálam falban megy a vezeték) jobb minőségű koax-szal (az alacsony jelszint miatt). Aztán útközben találtam egy régi elosztót is. Most 60 fele van a jelszint, és tökéletes a kép (anno 37 körül volt). Ha jól emlékszem 40 feletti jelszint már oké volt.
Egyébként ez egy hasznos cikk. [link]
"A folyamatos hibajavításnak köszönhetően a minőségromlás csak később, viszont hirtelen jelentkezik."
"A kép tiszta marad, még akkor is, ha a jelminőség kicsit rosszabb. A hibajavítási küszöb fölött a kép hirtelen töredezetté válik (Cliff Effect), majd eltűnik." (9. oldal)[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz Pityke78 #35676 üzenetére
A 30 az kevés, azért esik szét, 60 meg tökéletes. Viszont ez nem normális, hogy ennyire ingadozik a jelszint (%). Szerintem 4, max 6-nál többet nem szabadna ingadoznia.
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
K Norbi
addikt
válasz Pityke78 #34103 üzenetére
Van bizony tesztelve! Sony Editor 1.17
-
blakey
titán
válasz Pityke78 #27585 üzenetére
A TV adások hangereje változó, pocsék egy jó anyaghoz képest de amúgyis a gyengébbik fajta persze vannak kivételek, én ugyanazt az anyagot hallgattam meg a TV-erősítő optikai kimenetéről illetve lejátszó-erősítő HDMI kiemetéről és DTS, AC3 (DD) között nem volt számottevő különbség. Erre értettem, hogy használható.
Az ajánlott csatlakoztatás a lejátszó-HDMI-erősítő-HDMI-TV. Nálam egy db lejátszó (ATV4) megy a TV-be (mert nem mindig kapcsolom be az erősítőt) és onnan megy egy optikai az erősítőbe, minden más az erősítőn keresztül csatlakozik.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hegylako01
tag
válasz Pityke78 #27554 üzenetére
A programmal tudod egymáshoz kötni a multiroom képes eszközöket. PL. Ha van egy HTCt790-es hangprojektorod és szeretnél hozzá háttér sugárzókat, hogy 5.1 legyen. Akkor veszek még 2 db SRS-ZR5 BT hangfalat. Ezzel a programmal párosítod őket és megy az 5.1.
Illetve a tvre való castolást könnyíti meg a program.
A tv-re akkor lenne értelme ezt felrakni, ha adna ki BT hangot, de az sajnos nem megy -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Pityke78 #27547 üzenetére
Mivel SONY-n Android fut ezért külső eszköz nélkül nem.
Csak kábellel.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Pityke78 #27545 üzenetére
Külső eszköz nélkül nem.
Külső eszközre példák: Chromecast, Compute Stick[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
blakey
titán
válasz Pityke78 #26982 üzenetére
Próbáld meg a tv-re telepíteni ezt, ez egyes androidos lejátszókon működik, Store-ból nem lehet letölteni. Én nem tv-n, de kipróbáltam és tökéletesen működött.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Tegla80
addikt
válasz Pityke78 #24798 üzenetére
Nah hazaertem.....igaz rajtad nem segit,de leirom,h nalam (nalunk)"b"-nel ahova beszurom az adott csatit a tobbi 1el hatrabb lep. Szoval itt meg muxi az amit szeretnel....lehet a droid.....
Plusz halozati jelszonal lehet megadni betut is itt,mert kompletten kirakja a "qwerty" tablazatot.....valahogy nalad is tudnia kell sztem,de segiteni nemtok benne ,h tudod elocsalni....[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Tegla80
addikt
válasz Pityke78 #24794 üzenetére
Szia
Ez amit irok a [link]-ben a"b" szeria leirasa ezen problemara.
Szoval a digitalis hangolas menuben nezd meg nalad ,mert ha van ilyen lehetoseg "c" nel is akkor csak bekapcsolod a ficsort es idovel ott lesz majd az uj csati.....[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Pityke78
őstag
válasz Pityke78 #23730 üzenetére
Nos, gondoltam leírom a fejleményeket a TV-vel kapcsolatban.
Mind kiderült nem javítható a Tv, ezért cserélni kellett. A szakszervíz le is adta a rendelést egy ugyanilyen típusra 65W857C és 3 napon belül meg is érkezett az új készülék.
Épp most próbálom beállítani, éleszteni.
Esetleg tudtok abban segíteni, hogy milyen kép beállításokat használtok?
Sajnos anno nem írtam fel az értékeket és nincs kedvem most újra végigpöcsölni.A segítségeket előre is köszönöm!
-
wolf033
senior tag
válasz Pityke78 #23730 üzenetére
Ettől nem lenne szabad elszállnia. Nekem is ugyan így van összekötve és semmi jelentősége, hogy van e már jel az adott forráson mielőtt átváltasz vagy nincs. Ennyi erővel akkor az antennára való váltásnál is lehetne probléma mivel ott szinte mindig van jel.
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz Pityke78 #23711 üzenetére
Úgy néz ki javítható és a TV, a tápegység szállt el benne. Már megrendelték, holnap kicserélik és elvileg visszakapom a kicsikét.
Örülés van.......................
Viszont egy kérdés.
Elvileg akkor szállt el a tápegység, amikor az antenna bementről átváltottam a HDMI bemenetre, amin a HM erősítőn keresztül egy asztali PC csatlakozott és ezen a HDMI kábelen már volt jel, mikor a TV -n váltottam.
Lehet hogy ez volt a gond? Először kellene a TV-n a bemenetet váltani és csak utána jelet adni a kábelre?
Vagy ettől nem lehetne ilyen gond?Köszi
-
dota1
aktív tag
válasz Pityke78 #23704 üzenetére
A hozzád legközelebbi szervízt hívd ha szeretnéd hogy a régiós szervíz oldja meg a szállítást.
Van, hogy egy nap, de eltelhet egy hét is mire megkapod a kék színü cseregar formanyomtatványt.
Ha megvan, vissza mész a vásárlás helyére és kerhetsz egy másikat. Vagy pénzvisszatérítésre töltik ki (ezt te választhatod!), és szabadon távozhatsz az eredeti vételárral.
Mindez feltéve akkor áll fennt ha nem javítható gazdaságosan, de tapasztalataim szerint 90% eséjed van, hogy cseregart. kapsz majd[ Szerkesztve ]
-
Peat76
őstag
válasz Pityke78 #23695 üzenetére
Egy kis info, amit találtam....
Sony Bravia KDL LCD TV error codes for red led blinking flashing light:
5 red flashes- bad lcd panel connection or internal lcd short- squeeze bezel to locate bad connection
Ez nem hangzik túl jól!![ Szerkesztve ]
Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Peat76
őstag
válasz Pityke78 #23693 üzenetére
Egymás után: tehát mégegyszer...
I+ , 5 , volume down, power on! Egymás után nyomd le a 4 gombot![ Szerkesztve ]
-
Peat76
őstag
válasz Pityke78 #23691 üzenetére
Kikapcsolt állapotban ha indítod a szervizmenüt akkor valami életjel? Tv kikapcsolt állapotban majd.., i+ , 5 , volume down, bekapcs.gomb! Így sem jön be semmi?
-
mozesapo
tag
válasz Pityke78 #23688 üzenetére
1. Turn off the TV.
2. Unplug the power cord of the TV from the electrical outlet.
3. Let the TV remain without power for 60 seconds.
4. Plug the power cord back into the electrical outlet. (If the television is plugged into a power strip or surge protector, remove it from the power strip or surge protector and plug it directly into the wall outlet. If the issue is resolved, the problem is with the power strip or surge protector and not the television.)
5. Turn on the TV. -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz Pityke78 #23441 üzenetére
Duna TV-n megy a másik meccs.
HbbTV előnyeit nem használják ki, így nem sokat ér.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Azurooandrew
tag
válasz Pityke78 #18981 üzenetére
Nálam is lépésről lépésre ez történik, van olyan akinek működik X850xC (legfrissebb firmware) esetében a SonyEditorral módosított csatornalista importálása?
Köszönöm
A tv képe amúgy gyönyörű, elképesztően szép színekkel és árnyalatokkal, kiváló mozgásmegjelenítéssel és elsőosztályú felskálázási tudással.
-
Tegla80
addikt
válasz Pityke78 #21124 üzenetére
En "b" mig Te droidos "c" tulaj vagy.
Nalunk regi,de kiforrott a menurendszer,mig nalatok uj es kezdetleges még....igy valszeg ezen funkciot (meg) nem tudja(lehet nem is fogja) az a rendszer. Amugy a "nyilakkal" amivel a 2kep kozott valtasz,azzal meretez fel/le iranyban nalunk.
Valszeg a pip is problemas,hisz ugy tunik most sem kerult meg be a frissitessel mert senki nem talalta/talalja kozuletek.
Szoval sajnos vagy sem,de Ti ugymond "uttorok" vagytok a droiddal es ennek vannak elonyei es hatranyai amit tapasztaltok is.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
BB9360
aktív tag
-
BB9360
aktív tag
válasz Pityke78 #21058 üzenetére
Nekem 2 hdmi bemeneten telekom iptv set top box és média lejátszó, koaxon a telekomtol ami jön, digitális adások a tv tunerével. Hdmi 1 bemenet kiválasztása után Actionre ikerkép bejön, de rákattintva "a lehetőség nem érhető el a jelenlegi bemeneti módban" üzenetet kapom. Volt újraindítás is...
-
Pityke78
őstag
válasz Pityke78 #19291 üzenetére
Egérrel sikerült, nem tudom van-e más megoldás is...............
Illetve azt szeretném megkérdezni, hogy a letöltött applikációkat lehet valahogy rendezni, egyszerűbben elérni, elindítani?
Mert a HOME gomb-nál az Alkalmazások alatt nem jelent meg a telepített app, csak a Beállítások -> TV -> Alkalmazások -> Letöltött alkalmazások alatt tudom megnyitni.
Van erre egyszerűbb lehetőség?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 3
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- CES 2025: GPU, CPU és AI dömping
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest