Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ha esetleg (és ez egy nagyon nagy esetleg) mégis a 65XF9005 lecserélésén gondolkodnék, akkor mi jöhetne szóba, ami nem OLED?
Filmet és játék a fő felhasználási terület. Méretben maradnék 65"-on.
Kép és mozgásmegjelenítésnél minimum tudja, amit a 65XF9005.
Édesapámnak már nagyon csíkos a Samsung plazmája, lehet megkapná a 65XF9005-öt .
Köszönöm a segítséget .[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz daniel2121 #68814 üzenetére
Szia!
Mire használnád többet? Ha játék, akkor az XH, ha filmnézés, akkor az XF.
Nekem XF9005 65"-os van egyébként pár éve, a kovid lezáráskor vettem. Azóta jött mellé egy PS5 és egyelőre nem érzem a VRR hiányát.
Ráadásul az XH-nál is, ha jól tudom a VRR aktiválása kikacsolja a local dimming-et. Bár lehet, hogy ezt azóta orvosolták firmware frissítéssel.
Garancia van valamelyikre? -
nagyúr
Sziasztok!
Valakinek van a 6.7215 fw-vel tapasztalata 65XF9005 modellen? Érdemes frissíteni?
Köszönöm
-
nagyúr
válasz Leslie1966 #67855 üzenetére
Köszi.
-
nagyúr
válasz Leslie1966 #67846 üzenetére
Honnan rendelted?
Ez jó lehet az XF9005 szériához is?
Köszi . -
nagyúr
válasz CharlieDrop #67671 üzenetére
-
nagyúr
válasz CharlieDrop #67666 üzenetére
Köszi
A játék is fontos. -
nagyúr
válasz kolosszus87 #67664 üzenetére
Köszi, utánaolvasok.
-
nagyúr
válasz CharlieDrop #67660 üzenetére
Köszi
Vegyes használatban Rtings-en gyengébb értékelést kapott, mint 65XF9005. -
nagyúr
válasz kolosszus87 #67658 üzenetére
Köszi
A keret mindig attól függ, hogy az ár/érték arány milyen. De legyen mondjuk 500k.
Feljebb nem nagyon mennék a helyhiány miatt, illetve szerintem nagy az árszint ugrás a 65 és a 75 között. -
nagyúr
Sziasztok!
65XF9005-nek melyik modell lenne a méltó utódja, ha legalább ilyen jó képminőséget szeretnék (fekete, fényerő, mozgásmegjelenítés, nincs felhősödés, nincs bevilàgítás, blooming minimális) és szükségem lenne PS5 miatt HDMI 2.1 +VRR -re is?
Köszönöm a segítséget . -
nagyúr
válasz kolosszus87 #67400 üzenetére
Jó lenne látni egy ilyet működés közben.
-
nagyúr
válasz kolosszus87 #67396 üzenetére
A Dune HD Real Vision-re lehet Kodi-t telepíteni? Gondolom a kadenciahelyes lejátszás nem okoz gondot neki.
Egy Nvidia Shield Pro-t érdemes lecserélni rá?Köszi a választ .
-
nagyúr
-
nagyúr
Sziasztok!
Használ valaki Nvidia Shield Pro-t XF9005-tel? Dolby Vision megjelenítés érdekelne, hogy minden redben van-e vele?
Illetve az lenne még a kérdés, hogy vajon várható-e még az XF9005 sorozatra frissítés?
Köszönöm
-
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 65XF9005 készülékem. Voltam olyan barom, hogy lefrissítettem az fw-t.
Azóta azt vettem észre, hogy sötétebb jeleneteknél a felirat megjelenésekor és eltűnésekor ugrál a fényerő.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Lehet esetleg downgrade-elni a firmware-t?Külső eszközről nézem a tartalmakat.
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Celtis #58255 üzenetére
Ha egyszer lesz sok időm, kipróbálom. Mert elméletben nagyon jonak tűnik a dolog,.de nekem gyakorlatban mindig volt valami problémám. Most pl. az volt a gondom, bogy miután bekapcsoltam az ACR-t és a CEC-et a Sony multifunkciós távirányító már nem volt hajlandó a TV hangerejét állítani, hiába állítottam be a menüben, hogy ne legyen CEC-en keresztül távvezérlés. Ja és az erősítő HDMI passtrough funkciója sem működött utána.
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Egy 65XF9005--nél hogyan lehet az optikai kimeneten megjeleníteni a hangot? Összekötöttem erősítővel, eddig a PS4 ment az erősítő ugyanezen bemenetére optikán, de mivel a PS5-ön nincs optikai kimenet ezért a TV-ből vinném a hangot az erősítőbe. A PS HDMI jelét nem szeretném az erősítőn átvinni, mert a TV-n külön bemenetre szeretném kötni, hogy ne kelljen a játék és a film módok között váltogatnom.
Szóval a lényeg, hogy hiába kötöttem össze optikával a TV-t és az erősítőt, nem szólal meg a TV-ben lévő hang az erősítőn.
ARC-ot nem szeretnék, mert megpróbáltam, de nem úgy működnek a dolgok, ahogy elképzeltem.
A TV hang menüjében már mindent állítgattam.Köszönöm a segítséget.
-
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 65XF9005 tv-m, illetve egy házimozi erősítő és PS5 konzol. A konzolt a tv-be szeretném kötni HDMI kábellel, a konzolon nincs optikai kimenet. Hogyan tudom a hangot az erősítőbe küldeni? Van valami ARC beállítás, de nem ismerem, hogy mit hova csatlakoztassak és mit hol, hogyan állítsak be?
Korábban PS4-et használtam, ott volt optikai kimenet, amit be tudtam külön kötni az erősítőbe.
Köszönöm a segítséget . -
nagyúr
Sziasztok!
Használja közületek valaki szünetmentesre kötve a TV-jét? Lenne pár kérdésem.
Köszönöm
-
nagyúr
válasz fojtviki #54655 üzenetére
385-ért vettem + a kiterjesztett gari. Nem mertem tovább várni, mert kezdett nagyon gyengülni a forint és attól féltem, hogy felfelé fog menni. Egyébként a hivatalos ára a mostanitól valóban jóval magasabb. Egyszer volt talán 350 körül, de nem a SONY-nál, ha jól emlékszem.
-
nagyúr
válasz fojtviki #54651 üzenetére
Akkor lehet, hogy nekem tévesek az infóim, elnézést
Én a Sony Központi Szalonból venném.A lényeg, hogy szerintem nagyon jó TV- Én plazmát cseréltem le (sajnos kezdett csíkozódni a panel) és egyáltalán nem húztam a számat a képminőségre. Nagyon féltem, hogy milyen lesz a fekete szín megjelenítés, de számomra tökéletes még plazma után is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz csgabi1986 #54566 üzenetére
Szia!
Vegyél egy ilyet. [link]
-
nagyúr
válasz TanczosGabor #53946 üzenetére
Garancia nélkül 300k-t én nem adnék egy TV-ért... Hiába alig használt...
Mondjuk kiállított darabot sem vennék meg. Inkább még kicsit spórolnék és egy nem kiállított 65XF9005, ha van még olyan. -
nagyúr
Sziasztok!
XF9005-nél meg lehet valahogy nézni a tv adás jelszintjét, jelminőségét?
-
nagyúr
válasz headhunter #53206 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen távirányítóm van a 65XF9005-höz.
Ezen melyik a {DISPLAY} gomb?
-
nagyúr
Próbáld 1-11 közötti tartományból valamelyik értékre beállítani. Ha sok a 2.4 GHz-es Wifi a környékeden, akkor wifi analyzer mobil appal érdemes megnézni, hogy melyik csatornán vannak a legkevesebben és arra állítani. A lényeg, hogy 11-nél ne legyen magasabb csatorna beállítva.
-
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 65XF9005 készülékem és filmnézésnél, ha a kamera pásztáz, akkor a háttértartalomnál (nem a fókuszban lévő tartalomnál) ilyen "röcögő" mozgást tapasztalok.
Ez lenne a szappanopera effektus?
1080p 24Hz volt a tartalom, a médialejátszó kadenciahelyesen játszik le.
A TV-t film üzemmódban használom, azon belül minden extra feature ki van kapcsolva.
Milyen beállításokkal tudok ezen a jelenségen javítani és van-e valami tesztvideó, amin ellenőrizhető a beállítás?
Köszönöm a segítséget -
nagyúr
Szia!
Én is kikapcsoltam már mindent, ARC-ot, CEC-t, Bravia Syncet.
Hát most belém raktad az ideget, hogy cseréltessem ki .
Mi volt még a sok egyéb probléma?
Pl. olyat vettem észre, hogy nem teljesen sík a képernyő. De ez csak akkor látszik, ha ki van kapcsolva és oldalról tükröződik benne a konyha neoncsöve és ha egy adott szögből nézem, akkor látszik, hogy a neon tükörképe nem egyes, hanem hullámos egy helyen. .
Eddig azt gondoltam, hogy egy ekkora kijelzőnél ez a technológia velejárója, de ezek után már kezdem azt gondolni, hogy nem tökéletes a darab, amit kaptam.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Celtis #51746 üzenetére
Bakker, most olvasom ezt a hozzászólást és azt hiszem ez okozza nálam az alábbi jelenséget.
Ha a TV ki van kapcsolva (nem teljesen, csak az alap módon power gombbal) és külső médialejátszóval netrádiót hallgatok erősítőn keresztül, akkor néha elmegy a hang 1-2 másodpercre. Először azt hittem, hogy a net, vagy a médialejátszó szórakozik, de aztán észrevettem, hogy amikor ilyen némulás van, akkor az erősítő jelzi, hogy nincs hdmi kapcsolat.
Leteszteltem, hogy bekapcsolt TV-nél nincs ez a jelenség, azonban szándékosan elő tudtam idézni úgy, hogy újraindítottam a TV-t. Ekkor pontosan kétszer tűnt el a hang, egyszer mikor a SONY felirat, egyszer pedig az android felirat megjelenésekor.
Szóval kikapcsolt állapotban ad-hoc jelleggel csinál valamit a TV, ami a HDMI kapcsolatra kihat.
Mit lehet ezzel kezdeni? Valamikor órákig nem csinálja, valamikor 2 percenként elmegy a hang a fentiek miatt.
65XF9005-ről van szó.Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest