- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- Egyre nehezebb dolga van Kínában az Apple-nek
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mano42
aktív tag
Ujabb firmware frissites az XF90-hez, persze ehhes sincs semmi lenyeges frissitesi leiras...
-
mano42
aktív tag
Uj firmware az XF90-re... bar a leiras kicsit furcsa, az oled reszenel javitottak valamit v6.7215
-
mano42
aktív tag
válasz Gigicuci #68091 üzenetére
Ha a "Minden képjavító hókusz pókusz kikapcsolva és gyorsabb mozgásnál még mindig látom a "beröccenést.." akkor nyilvan azert van mert a filmek 99%-a 24p ( meg akkor is, ha a netflix 60p-ben tolja) es ha kikapcsolod a hokuszpokuszt akkor nincs hogy ne lasd a szakadozast.
-
mano42
aktív tag
Lehet votmá de az xf90 ismét kapott egy frissítést, most vettem észre. Délután kipróbálom.
-
-
mano42
aktív tag
válasz junior19 #58165 üzenetére
A jelenlegi Sony XF90 elött egy Panasonic AS600 volt ugyancsak VA panellel. Erre egy Raspberry Pi volt kötve Libreeleccel. Abban a leg kontrasztosabb képet a YUV 16-235 adta pedig általában ezt ajánlották a leg kevésbé. Szóval igen, el kell játszódni a Zidoo beállításokkal, hogy megfelelő legyen a végeredmény.
-
mano42
aktív tag
válasz DeTomaso #57387 üzenetére
Furcsa a lassúság, én pont fordítva tapasztaltam ami ésszerű, hisz az AndroidTV 9 kisebb kapacítású tévékhez lett optimizálva, így elméletileg gyorsabb kéne legyen. Ajánlok egy gyári visszaállítást (utána hagyni, hogy az appok is frissítsék magukat) illetve ha otthonosan mozogsz az adb világában akkor a debloat scriptet lefuttatni ami letöröl, kilő egy pár lényegtelen appot ami a tévé erőforrásait eszi.
-
mano42
aktív tag
Közben visszaolvastam mélyebben, én sok értelmét nem látom a teljes kikapcsolásnak , mert kikapcsolt kijelzővel, (standbyban) kevesebb mint 1 wattot fogyaszt, cserében pillanatok alatt feláll a rendszer. Abban az esetben ugrik fel a fogyasztás 20 watt körülire ha be van kapcsolva a távoli indítás, illetve Pro Modban az előbb említett USB áramtalanítás és a wifi "mindig aktív" bekapcsolása aktiválva van. Toslinken az audió eszköz pár petc múlva kikapcsol ha nem kap jelet. (emiatt a KODIBAN, illetve a Mibox audio menüjében van egy "halk zaj küldés" opció, hogy ébren tartsa az optikai eszközt).
-
mano42
aktív tag
válasz Buckey #57209 üzenetére
Ezt hívják CEC funkciónak. Ezt csaknem minden gyártó tévéje tudja. Alapjában arról van szó, hogy elég egy bekötött eszközt bek vagy kikapcsolni, ő be-kikapcsolja a többit is, illetve elég egy távirányítót használni minden CEC kompatibilis eszközhöz. Ki lehet kapcsolni a beállításoknál. USB esetén a PRO MOD-ban be lehet állítani, hogy az USB-t mindig tartsa áram alatt.
-
mano42
aktív tag
válasz Jackie_Chan #57055 üzenetére
A tévén is kapcsold be a javított jelformátumot.
-
mano42
aktív tag
válasz Rederik #56976 üzenetére
Netflix 4k, vagy pl. az amazon fire stick ha hdmi bemenetről próbálkozol. Sajnos az XF90 nem támogat minden DV profilt, tehát nem kizárt, hogy az a DV tartalom amit VLC-vel nézel pont olyan amit nem támogat. A Netflix viszont kompatibilis formátumban strameli a tartalmat. (a 4k előfizetés legalábbis).
-
mano42
aktív tag
válasz golfvariant #56960 üzenetére
Az A9 főleg a gyengébb képességű tévékre, boxokra lett optimizálva, gyorsabb tőle, nem lassabb. De ami a lényeg, hogy egyúttal végre kernelt cseréltek, már nem a régi 3.xx hanem a 4.9 kernel fut alatta, erre még lehet építeni legalább két verziót. (persze a Sonytól függ). Mindenesetre a debloat scriptet érdemes lefuttatni, az már 7-8 alatt is csodákat művelt.
-
mano42
aktív tag
válasz < CyberBob > #56929 üzenetére
Miért kéne tiltani? Végre kilences Android, csomó optimizacio, gyors, stabil.
-
mano42
aktív tag
Csendben megjegyem, hogy a kiinduló beszélgetés a Dolby Vision előcsalogatásásról volt, nem a referancia minőségről... Szóval mindd offtopicban vagyunk. Amugy igazad van, a stream nem a minőségről szól, hanem a kényelemről. Kodiban- Seren addonnal, realdebrid előfizetéssel elérhető például a Gyűrűk Ura (4k HDR 111 GB) viszont tévével nem tudtam lejátszani, akadozott. Nem tudom, hogy azért mert a tévé nem tudta megenni, illetve a távoli server nem tudta ilyen sebességeel okádni a filmet. A 40 gigás verzió már folytonosan ment. Az új Alladin úgyszintén. Szóval ha aközött kéne válasszak, hogy lehető legjobb minőség de nézhetetlen illetve gyengébb minőség de nézhető, logikus a választás.
-
mano42
aktív tag
A netflix októberben váltott új optimizáló algoritmusra amivel szerintük jobb minőséget érnek el kisebb bitrátátval. A blogban bemutatott összehasonlítások mindenestere meggyőzőek. Valahol olvastam, hogy más streaming szolgáltatók is sorban állnak ezekért az algoritmusokért. Amugy meg a bitráta nem minden, jó példa erre egy 4.5 gigás DVD lemez ami gyenge (talán 480p) tartalom esetén nyilvánvalóan gyengébb képet ad mint ugyanaz a film négyszer nagyobb felbontású Fullhdban de másfél gigás MKV-ban.
[ Szerkesztve ]
-
mano42
aktív tag
válasz karmaresz #56860 üzenetére
Pl Star Trek Discovery, Stranger Things, Altered Carbon, Mindhunter, Lucifer, Bright, Ozark, A korona, A vezércsel, karácsonyi Krónikák, Sabrina, Barbárok, csomó természeti dokumentum film stb. Csak így hírtelen átgörgetve. Amugy bármelyik filmre rámész, kiírja, hogy HD 5.1, 4k, Dolby Vision 5.1 stb.
-
mano42
aktív tag
Annak ellenére, hogy teli van DV nevű tartalommal a youtube egyelőre nem támogatja a DV-t csak a HDR10 és HLG szabványt. A konfúzió valószínüleg onnen ered, hogy sokan feltöltöttek DV tartalmakat amiket a youtube szépen átkonvertált. Szóval azok nem DV videók már. Ha egyszerűen akarsz DV tartalmat nézni akkor ott a Netflix, a salyát gyártású tartalom nagy része DV, és azonkívűl még egy csomó film DV. Esetleg alternatívaként talán a Prime videón is vannak ...
-
mano42
aktív tag
válasz icemad #56738 üzenetére
Amit írtál nem egy Android sajátosság, főleg nem az új verziók esetében. Nekem a régi Panasonicom (egyik úttörő VA paneles tévé volt hajlamos fagyogatásokra, viszont 4 év alatt soha nem frissítették a firmwaret). Az XF90 már a harmadik Android főverziót kapja meg mióta nálam van. Az, hogy egy app szar, az nem az Android mint OS hibája, max a gyártó appfejlesztő csapatának bénázására utal. Viszont pont ez az Android ereje, rengeteg app alternatíva van, nem vagy kénytelen a gyártó appjait használni. Gondolom te sem csupán a gyári appokkal használod az androidos, iOs-es telefonod vagy windowsos laptopod. A fent említett (sőt az újabb) Panasonichoz máig sem elérhető a Hbo Go app, kénytelen voltam egy Miboxot rákötni... ami ugyancsak androidos.
-
mano42
aktív tag
válasz Palesztin994 #56646 üzenetére
Ha használt az legalább le van tesztelve
-
mano42
aktív tag
válasz Palesztin994 #56643 üzenetére
-
mano42
aktív tag
válasz Palesztin994 #56639 üzenetére
Bocsánat, ez a Pro Mód. Valszeg a te kombinációd jó , de talán kikapcsolt tévével kel csinálni.
-
mano42
aktív tag
válasz Palesztin994 #56639 üzenetére
Display-mute-vol up-home- Én erre emlékeszem.
-
mano42
aktív tag
-
mano42
aktív tag
Tudommal minden olyan videó stream ami folyamatosan jön szerverről, nem pedig letöltöd a fileot és valamilyen lokális tárhelyről játszod. Tehát a youtubon streamek vannak akármilyen combos vagy bögyös is az a videó. A 8k youtube videók meg olyan 50-60 megabittel jönnek.
-
mano42
aktív tag
Épp nézzük a Pillangót a Netflixen, ami furcsamód Nem DV hanem sima HDR. HDR 10 módban a kép nézhetetlen viszont HLG tökéletes. Raszan valaki 5 percet, hogy konfirmálja? Xf90, kilences androiddal.
-
mano42
aktív tag
válasz Borzasmackó #56236 üzenetére
Semmilyen komplex OS-nek nem tesz jót a hirtelen kikapcsolás. Természetesen a hardverben nem tesz kárt de ha épp valami lényeges background task futása alatt történik akkor sérülhet az OS. Persze ideig óráig látszólag minden oké.
-
mano42
aktív tag
Próbáltátok az új Google launchert aka LauncherX+T felrakni Xf szériára?
-
-
-
mano42
aktív tag
válasz golfvariant #54310 üzenetére
Amint a Sonz oldalán is írja, idővel letölti. Ez a türelmetleneknek van.
-
mano42
aktív tag
válasz headhunter #54296 üzenetére
Csak annyit tudok amit ott ír. Mindenesetre furcsa, hogy még a biztonsági frissítést sem voltak képesek cserélni, maradt a januári.
-
mano42
aktív tag
Új firmware E és F tévékre. 6.6.575. [link]
Nagyon érdekes hét ez, frissítést kapott a laptop biosom, a chromebook, a porszívó, a router és a telefonom is. Tulajdonképpen ezért néztem meg a Sony oldalát is és erre tessék, most a tv is. És még csak szombat van. Micsoda hét!
[ Szerkesztve ]
-
-
mano42
aktív tag
Sony channel editor Windowsra es Macre.
-
mano42
aktív tag
Rákötöttem az XF90-re egy SSD-t az USB3-as portra (usb3 tokozással). Regisztráltam belső tárhelyként és átköltöztettem az adatokat. Szeretnék egy disk benchmarkot összehasonlítás képpen, lássam van-e lényeges sebesség különbség a belső tárhely és a külső ssd között viszont most már a belső tárhelyet nem tudom tesztelni adatvesztesség nélkül (mivel az adatok át lettek költöztetve). A külső lemez olvasás-írás sebessége 59mb-64mb/s. Megkérhetek valakit, hogy futtasson le egy hasonló tesztet a belső tárhellyel is a következő aplikációval? [link]
-
mano42
aktív tag
Sziasztok.
Láttam, hogy elérhető a Geforce Now szolgáltatás Android Tv-re is. Valaki próbálta már XF90 szérián? Mennyire működik jól?
-
mano42
aktív tag
válasz ptomcsi #51522 üzenetére
A HDR-nek két pólusa van: Nagy fényerő (egyes jeleneteknél) és nagy dinamikai tartomány. A HDR tartalom mindig sötétebb a tv fényerejéhez képest, bármelyik gyártónál. Lényegtelen, hogy szimpla HDR, HDR plusz, HLG vagy bármelyik DV standard. Feltolja a tv fényerejét maximumra, majd visszavesz belőle (kb 200 nitre) standard tartalom esetén, majd az elemlámpával jól szembe világít, hogy megvakítson. Emiatt ajánlják a HDR-t elsötétített szobában nézni. Ami zavaró, az, hogy a Sony tv-k esetében nem lehet kikapcsolni a HDR-t. Viszont azújabb Sony tv-k előnye, hogy akár HDR esetében is lehet haszálni a BFI-t ha a szoba el van sötétítve, mert az 1200 nites fényerő még így is jó élményt nyújt. Oled esetében kell válassz a viszonylag jó fényerő (kb 600-800 nit) vagy a jó mozgás között. Olednél a BFI bekapcsolása élvezhetetlenül sötétté teszi a képet.
-
mano42
aktív tag
Kisérletezz velük. A BFI csupán fekete frameket tesz a meglévők közé és arra kényszeríti az agyat, hogy összekösse a mozgást. Tiszta pszihológia. Semmi átmeneti "frame creation", semmi szintétikus hókusz pokusz, semmi szappanopera effektus, kitol az agyaddal. (emiatt sötétebb a kép).
[ Szerkesztve ]
-
mano42
aktív tag
válasz PrinceHerceg #51204 üzenetére
Mert "elkerülte a figyelmem". Azt hittem ebből nyilvánvaló...
-
mano42
aktív tag
Én 15-ös fényerővel csak nappal használom, este meg 7-9 között van a fényerő. Viszont a tévé nagy fényereje ideális arra, hogy ha felhúzod maximumra és bekapcsolod a BFI-t ami a legjobb mozgásjavító algoritmus, még mindig élvezhető legyen a tv fényereje. Ismerősöm panaszkodik, hogy LG oled tévével még este sem tudja használni a BFI-t mert kényelmetlenül sötét lesz a kép. A Sonynál az alapértelmezett BFI beállítás a "Tiszta".
[ Szerkesztve ]
-
mano42
aktív tag
Elérhető a 6.6555 firmware januári biztonsági patchekkel és egyéb javitasokkal. Egyelőre europanak még nem.
-
mano42
aktív tag
Csak azért mert egy router tud 5 ghz-et attól még nem biztos, hogy gyorsabb mint a 2.4 ghz. A lényeg, hogy AC standartot tudjon. (a padláson hever egy Asus rt65 ami bár tud 5ghz-t csak n standardot ismer, tehát marad a jó öreg 54 mb/s). Az Xf9005 wifin tud 250 mbp/s-t is, nálam ez a maximum egy tévé háta mögött elhelyezett AP-val. Persze teljesen fölösleges ekkora sávszél.
-
mano42
aktív tag
válasz hjtz4t3wrseg #50693 üzenetére
HDR valóban van a YouTubeon, a hlg standardot támogatja.
-
mano42
aktív tag
válasz Csaba No. 1 #50683 üzenetére
Tudtommal a youtube nem tud sztereonal többet.
-
mano42
aktív tag
Megjelent egy youtube frissítés megoldották a 4k hét bútor. Ismét tökéletes.
-
mano42
aktív tag
Nem az a gond, hogy a proci nem bírja a 9-es androidot, hanem, hogy a 9-es android előfeltétele a 4.xx kernel és az MTK meg szarik rá, hogy új kernelt fejlesszen ki ehhez a procihoz. Már a 8-as sem jelenhetett volna meg rá, de valahogy a Sony átvitte az engedélyeztetést a googlenál. Feltételezem, hogy itt nem a Sony a ludas hisz az ő keze meg van kötve ameddig az mtk nem lép.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest