-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
Röviden. Nagyon is. Kifutó áron királyság. Bárcsak ne lenne rajta android, alapvetően egyik tévén se kéne az a szar. Csak egy jó egyszerű saját menürendszer és gyönyörű kép.
Ha oldalról is néznéd/néznétek, és nem fofózol a képelem-visszamaradástól, akkor inkább egy jobbféle oled.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
törölt tag
Igen, az 83 és 85-ös széria nem használ PWM-et, amennyire láttam neten. A 90-es és 95-ös igen, bár a 720Hz már elég jó lehet ahhoz, hogy ne vegye észre az ember. Nekem a telefonom elvileg 240Hz-et használ és nem veszem észre, hogy zavaró lenne, de nem is nézem annyi ideig egyszerre, mint egy tévét vagy monitort.
Kicsit hasonló lehet a hatása a CRT vibráláshoz, de ott a képfrissítéssel volt ez összekötve, itt csak a háttér világítás intenzitásával van. Nagy vonalakban ha 100%-on van a fényerő, akkor folyamatosan világít, nincs vibrálás. Ha mondjuk leveszed 60%-ra, akkor a vezérlő az idő 60%-ában maxra kapcsolja, 40%-ában nullára a világítást (mert a digitális vezérlő ezt a két állást tudj), és ezt ismételgetni másodpercenként sokszor (a gyengébbek 100-220x, a jobbak akár több tízezerszer), hogy átlagban az a fényerő legyen érzékelhető.Kérdés az, hogy mennyire vagy rá érzékeny, mert a 720Hz elvileg már nem kellene, hogy zavaró legyen. De legrosszabb esetben megrendeled, és ha kiderül 2 héten belül, hogy zavar, akkor visszaküldöd akár.
Grampy: Nem tudom, nekem ezek a kevés zónás FALD megoldások nem tűnnek igazán jónak, majd a microLED lesz talán az, ahol már pár tízezer zóna lesz. De rád is érvényes, hogy érdemes utánajárni, hogy mennyire is zavar gyakorlatban ez a vibrálás, érzékeled-e egyáltalán. Nem olyan fekete-fehér, hogy ha PWM, akkor szar, ha nem akkor jó. Ha elég magas frekvencia, akkor nem fogja vibrálásnak érzékelni az agyad.
-
AL
addikt
Szia. Ezek közül szerintem a 8200 - as a leggyengébb.
Lényeges a jó panelválasztás, mert különben nem lesz megfelelő, szép képed.
Minden a nézési szokásaidtól függ.
Mindegyik panelnek van előnye és hátránya is.
Szemből és sötétben a VA a jobb ( itt a Sony és a Samsung ), mert nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha VA panelnél a középvonaltól elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Ha oldalról is nézitek, akkor az IPS a jobb. ( Itt az LG )
Mindegyik más. Itt és a fenti összefoglalóban olvashatsz róluk : [link] , [link]
A Sony a legjobb, mert natív 100 Hz, Triluminos kijelző. Ez androidos.
Itt láthatod az adataikat : [link]
A 2 Samsung idei, a másik 2 tavalyi.
Ha a google keresőbe beütöd a típusszámot és a test szót, akkor néhány infó még előjön.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
-
TCr
veterán
Tapasztalatból mondom, hogy a W8-at ne cseréld le új 8000-es sorozatra, kivéve ha jelentős méretbeli előrelépés lenne (és tán mondanom sem kell, hogy szintúgy VA panelesre).
Nem ér annyit a felbontás és HDR (főleg ebben a kategóriában), hogy nyugdíjazd az egyik legjobb fullhd tévét.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
https://prohardver.hu/tema/sony_lcd_led_tv/hsz_35635-35635.html
Lakásbiztosítás esetleg?
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
asddsa
tag
Szerintem ezt vedd meg
Egyébként egy éven belül köthetsz balesetbiztit. Vársz egy hónapot és be is jelentheted...
"Amennyiben a Kibővített Jótállás
szolgáltatás a termék megvásárlása után
került megvásárlásra, a
balesetbiztosítás érvényessége a Jótállás
megvásárlását követő 30. naptól kezdődik."[ Szerkesztve ]
O_o // Megbízhatóságom : http://tinyurl.com/asddsamegbizhatosag
-
Tegla80
addikt
Igy van teljesen jol latod....jelenleg xar a piac es az arazas is,igy 350+e kornyeken indul az amirol beszelni lehetne,mint utod 4k tv.....
(de ha atnezel altalanos tv topikba akkor ott tuti radsoznak egy jo lg-t mert az klafa 200ert. )[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
ktomek
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is ua. a problémám, mint Haja kollégának. A tévém szintén (50W755C) kb. fél éve van meg, és csak mostanában jelentkezett ugyanezeken a pontokon a szörnyű felhősödés. Ha sötét szobában nézem, nagyon zavaró, és akkor láthatóan torzulnak az amúgy homogén színek is (egy szóval világosabb azokon a foltokon a kép). Szerintem ez nálam egyre erősödik. Látható volt a hiba fél éve is, de csak mostanában vált ennyire zavaróvá. Mostanra inkább nem kapcsolom le a lámpát film nézése közben, hogy ne zavarjon annyira.(Egyébként a MM-ban vettem a tévét, szuper akcióban 175-ért, 5 év törés gari kiterjesztéssel (biztosítás))
Szerintetek próbáljam meg visszavinni? Olvastam, hogy ennél tképpen rosszabbul is járhatok egy új készülékkel... (bár ennél jobban már alig lehet felhős valami, de pixelhibám még lehet)
Haja felhasználó képe, akár az enyém is lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nekem már minden panellel szerelt tv-m volt, egyiket sem kell bemutatni. Most is van VA és IPS tv-m, nem torzul egyiknek sem a színe ha oldalra megyek, volt olyan VA-m amelyik nem csak fényerőt veszített hanem némileg a színek is fakultak.
Többféle gyártó által előállított VA panel van, ráadásul azon belül is tbbféle altípus van, ezek eltérő tulajdonságokkal bírnak, nekem van W75C-m, de oldalról sem fakulnak a színek, a fényerő csőkken, de az is minimálisat. Van 2 LG-m, 2 különböző IPS panellel,, az IPS glow ott van mindegyiken, filmezni nem a legjobb, minden másra oké.
Szóval nem lépnek visszafelé csak épp a beszállító változik és akár szérián belül is eltérő lehet, pontosan emiatt nem működnek egyformán a beírt képbeállítási paraméterek minden tv-n.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Az 5 cm-es elmozdulás IPS esetén nem zavar? Az IPS glow mindenhol jelen van és 5cm is elég ahhoz, hogy zavaró legyen, ha már ennyire érzékeny vagy. Többféle IPS és VA panle létezik, még szérián belül is eltérő lehet, de IPS esetén a gyenge kontraszt, feketeszint és IPS glow általános, míg a gyengébb betekintési szög nem minden VA panelnél van jelen.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BirkMan
csendes tag
Köszi blakey, Haja!!!
Szerintem nálam is ez lesz a baj, mert a hibajelenség ugyanez. Én még gyári beállítások visszaállítását is csináltam, amivel annyit értem el, hogy már semmilyen app nincs a TV-n, csak a gyári és le sem tudok tölteni (most már autentikációs hibát kapok).
Hívom ezt a drága Júpícít... -
blakey
titán
Az ipv6-tal még nem kompatibilis minden eszköz, program, emiatt elég sok gond lehet, nagyon sok embernél segített az ipv4-re való visszaállás. Újra kéne indítani a routert, frissíteni kéne a google playt, ha a legfrissebb akkor állítsd alapértelmezettre az app-ot.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Mond, hogy szeretnéd Bridge módba használni saját routerrel, emiatt lenne rá szüséged. Egyébként 2 percen belül átállítódik, ha megfelelő emberrel tudsz beszélni. Ha áttesznek ipv4-re akkor nem lesz gondod.
-
blakey
titán
Akkor egyszerűbb ha felhívod őket és megkéred, hogy nézzenek rá a dolgokra.
-
blakey
titán
Hívd, de le is tudod ellenőrízni, megpróbálod Bridge módba tenni, ha nem megy akkor ipv6-ot kaptál.
-
blakey
titán
Jó akkor a UPC-s eszközt router módban használod, vagy Bridge módban és saját routert használ(nál)sz? UPC-nél tesznek át ipv6-ra és problémák adódnak, pontosan a GPlay-jel is, többek között, tavaly engem is ipv6-ba tettek, nem ment a Bridge mód, betelefonáltam, visszaállították és 2 perc múlva visszajött az ipv4 és minden tökéletes lett.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Melyik szolgáltatónál vagy? Egyik pillanatról a másikra is megtörténhet és csak akkor veszed észre ha valami nem úgy működik ahogy korábban.
-
blakey
titán
Lehet, hogy a szolgáltatóval van gond, pl. ipv6 lett kiosztva és azt nem szereti minden eszköz.
-
Joshi
titán
Azt találtam megoldásként, hogy törölni kell a Google fiókot, újraindítani a rendszert majd újra hozzáadni a fiókot.
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Sajnos nincs tökéletes alternatíva. Samukat, LG-t is nézegettem, de már az áruházban látszódott, hogy azoknak gyengébb a képe jóval. Az a lehetőséged van még, hogy addig küldöd vissza, amíg elfogadhatót nem kapsz. Nálam az 5. TV vált be... (no pixelhiba + minimális felhősödés).
[ Szerkesztve ]
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Haja
tag
Sziasztok!
Na, megjött a cserekészülék. Sajnos nem lett jobb a helyzet, sőt. Most van 3 dead pixelem, meg a bevilágítás is rosszabb lett. Ami fura, hogy a bal oldal rosszabb, ezért a betekintési szög is rosszabb lett jobbról nézve. De ez már csak hab a tortán. Úgyhogy ez is mehet vissza a feladóhoz.
Plusz egy új elem, hogy képtelen vagyok elérni a Google Play-t, folyamatosan hibát dob. Volt már hard reset, Google fiókból való kilépés, minden, de mindig az RH01 hibát írja. Egyébként net van, mert a többi megy szépen. De ez már csak az eper a tetejénRemélem a harmadik jó lesz. Ha nem, akkor keresek valami mást azt hiszem. Bár nem tudom, hogy mi jöhetne szóba helyette.
- Pana CS630 bár jó, de kiesett a fő lakberendező nappaliban hogyan néz ki tesztjén...
- Samsung idén elfelejtett hivatalosan behozni normális FHD típust, a 6400-ast meg én nem teszem ki azokkal a csirkelábakkal
- LG 630/650 széria
Hát, viszonylag szűk a választék.Üdv!
Haja[ Szerkesztve ]
-
Haja
tag
Sziasztok!
Beszéltem a Mediamarkt-tal a pixel hiba és bevilágítás miatt, korrektek voltak, cserélik a készüléket. Bár nem kapkodják el dolgot, eltelt már azóta egy kis idő. Azért remélem lesz készülék (50w755c), mert lassan kifutnak a piacról. Addig is írok egy rövid tapasztalat összefoglalót, eltekintve persze a dead pixel és a bevilágítás problémájától.
Ami tetszik vagy kellemes meglepetés:
- ha minden adott (ld. lenn) akkor a képminőség rendben van nagyon. Még SD adásnál is teljesen elmegy, bár SD és SD között is óriási különbség van (UPC box). FHD meg tényleg gyönyörű. Egy régi, elég alap Pana plasmával van összehasonlítási alapom, annál jobban tetszik. Illetve egy IPS monitorral néztem össze, jobb a kontraszt és szebben jeleníti meg a sötét részeket, de nem éreztem óriásinak a különbséget. Igaz a monitor csak 24-es, szóval lehet, hogy 50-ben más lenne a helyzet.- maga a készülék kifejezetten szép, ahogy néztem az idei darabok kevésbé mutatósak
- a rendszer egy-két kivételtől eltekintve szerintem elég gyors, sokkal rosszabbra számítottam. És meglepően stabil, összeomlást nem nagyon csinált még. A felépítése lehetne azért logikusabb kicsit, de megszokható.
- a médialejátszási képességei is jobbak a vártnál
- a hang se annyira borzasztó szerintem. Ok, nem zenehallgatásra való, mélyeket nem kell várni, de TV-t nézni, illetve (nem a látványra, hangzásra kihegyezett) filmet nézni bőven elég. Persze filmnézéshez jól fog majd jönni egy hangrendszer, de TV-hez nem érzem szükségét.
- és nincs pattogó hang
Ami nem tetszik:
- betekintési szög. Szemből gyönyörű a kép, viszont nagyon kicsi mozgást enged. Sötétben, ha már a káva szélével ülök szemben, csökken a kontraszt, bár ez még nem vészes A kanapé szélén (a középvonaltól kicsit több mint egy méterre, ez kb. 16-17 fokot jelent) már komolyabban veszít a minőségéből. Az egy dolog, hogy a kontraszt csökken, ez még valahol elviselhető lenne, de a színek is torzulnak, és az emberi bőrszín (ami egyébként is határeset) elég hamar kezd nagyon rosszul kinézni, szép kis hullaszínű szereplőket generálva. 20 fok fölött nagyon rossz a kép. Alapvetően nagyon gyalázatosnak tartom, hogy itt tart ma a TV piac. Vagy IPS, ami rossz kontrasztban, vagy VA, ami meg ilyen. Nem is értem. Nappal a betekintési szög kevésbé okoz gondot, de egy újabb dolog, ami nem igazán lehet boltban rendesen megnézni.Tán ez az egyetlen komolyabb csalódás, de ez nagy. Ezért kár volt kukázni a TN film panelokat, szemből azok is jók voltak. És most szívesen belekezdenék a miért kellett a plazmát kinyírni mantrába. Persze jön majd az OLED, de nem tudom, hogy az valaha leereszkedik-e az 50-es méretkategóriába.- bár a sebességgel nincs gond alapvetően, de néha megakad az egész. Megáll egy menüpontnál és akkor egy darabig se előre se hátra. Kis idő után életre kel, de zavaró.
- a mozgásmegjelenítéssel nem vagyok teljesen kibékülve, de valószínű, hogy ezt be lehet lőni jobban is. A BFI-s megoldás viszont alig használható, az egyes állásban még elmegy, de a fölött már nagyon nagy a fényerő veszteség, már este is túl sötét.
- fényerő nappal nem fogja kiégetni az ember szemét, az biztos. Estére elegendő, de nappalra nagyon neccesen elég. Néha jól jönne, ha feljebb tudnám tolni.
- Ez mondjuk nem csak a Sony-ra igaz, de miért nem képesek a gyártók matt kijelzőket készíteni? Ebből a szempontból a Sony még nem is olyan rossz, de összevetve egy nagyon sok éves Dell monitorral elég siralmas a helyzet.
- nincsen olyan képarány, hogy eredeti? Fura.
- a beépített óra használhatatlan, rengeteget késik. Nem a TV-t használjuk műsor felvételhez, de nem tudom, hogy mennyire lenne használható ez így egyáltalán. Van erre valami megoldás?
- nincs kézikönyv. A fenének van kedve a netről töltögetni a szükséges oldalakat.
- csatlakozók elhelyezése nem túl felhasználóbarát. Mindössze egy USB és egy HDMI van oldalt, de azok is majdnem a TV közepén, nehezen hozzáférhető helyen. Lényegében minden más gyártó jobban oldja ezt meg. Ehhez kapcsolódó furcsaság. Hogyha használom az USB-t a TV-n, majd visszateszem a PC-be, akkor az mindig kiírja, hogy valami nem stimmel a stick-kel, futtassak ellenőrzést/javítást. Nem tudom, hogy mit csinál vele a TV, de nem tetszik.
Persze az "ami zavar" lista kicsit hosszabb, de azért összességében ennyire nem rossz a helyzet alapvetően jó TV, és gondolom a többi VA panel se jobb.
Üdv!
Haja[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Sajnos az LCD technológia ennyit tud, más márkák TV-inél máshogy jön elő az inhomogenitás, és minél nagyobb a TV annál zavaróbb tud lenni. (Valahol van egy szemléletes összeállítás képekkel a 2015-ös TV-k homogenitásáról, csak most nem találom, hátha valaki belinkeli majd.) Nekem vagy a Sony szerviz hozta (ui. én túl voltam a 14 napon) vagy a Sony bolt, nem kellett visszavinnem személyesen. Az MM-nél nem tudom hogy megy ez, de elvileg zökkenőmentesnek kell lennie. Én már várom, hogy 50 körüli méretben OLED legyen elérhető (3-400k), azoknál a homogenitásra nem lesz panasz...
-
Dareiosss
senior tag
Van a családban 55w755, 3 hete van meg, ezen még ha meresztem a szemem akkor sincs szinte semmi felhő, szerencsére. Szóval ki lehet fogni jókat is.
Én inkább azon gazolok most, ha holnap jön a tvm nehogy hibás legyen mert akkor már nem tudom visszacseréltetni, mivel sehol sincs már 55x8509.
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Nem akarlak elkeseríteni, de bevilágításra nagy valószínűséggel az összes W755C/809/807/805C ilyesmi lesz, kicsit halványabb vagy erősebb lesz az a néhány folt alul-középen, de olyannal nem valószínű hogy találkozni fogsz ami teljesen homogén lesz.
Én még tavaly ősszel vettem egy 50W755C-t, a tiednél talán valamivel erősebbek voltak a foltok, de pontosan ugyan ott látszódtak, ahol a te képeiden is. (Keress rá, ha gondolod a hozzászólásomra, én is posztoltam képeket, de elég sokat kell majd hozzá visszapörgetned.) Én már túl voltam a 14 napon, de korrektül cserélte a Sony. Amit kaptam TV-t, azonban még rosszabb volt! Nemcsak sötét szobában, hanem fény mellett is látszódtak a foltok és nemcsak tök fekete háttér mellett. Aztán kaptam két (!!!) további 50W755C-t. Mind a kettő még talán vállalható is lett volna felhősödés terén. Ez alatt azt értem, hogy ugyan megvoltak az inhomogenitást okozó foltok, ugyan ott mint az első két készülékemen és a tiéden is, de valamivel halványabbak voltak. Viszont ez a két TV-m pixelhibás volt (az egyiken 1 db a másikon 2 db halott pixel volt), és a pixel hibát egyáltalán nem tolerálom! Na ekkor kaptam agyfaszt és mentem vissza a Sony boltba. Kaptam egy csereutalványt az 50W755C őszi áráról (ekkor már karácsony környéke volt), vagyis 250 ezer forintról ( a TV amúgy 218 ezer forintomba volt, mert anno egy telefont is kaptam mellé, amit elpasszoltam). Közöltem velük, hogy bizalmamat veszítettem a kérdéses modellben, és másikat szeretnék, de ráfizetni nem fogok. Szó nélkül belementek, és kaptam egy 50W809C-t ráfizetés nélkül. A 809C van most is nálam, ez rendben van. Pixelhiba nincs, és a homogenitás is rendben van. A foltok (ugyan ott, középen-alul) megvannak ha nagyon meresztem a szememet, de sokkal halványabbak, mint az előző tévéimen vagy a te képeiden, TV-nézés/filmezés közben nem tűnnek föl, maximum csak tök-fekete vágóképeken szúrom ki néha-néha. Ha visszakeresel a fórumban, nemcsak nekem és neked, hanem másnak is tök ugyan ott vannak ezek a foltok az idei modelleknél. Mindig az a kérdés, hogy mennyire zavaróan látszanak.
Tehát én a helyedben visszavinném a készüléket a pixelhiba miatt és bíznék benne, hogy a csere darab pixelhiba mentes lesz és nem zavaróan felhős.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Bevilágítás akkor nem oké ha szabad szemmel is látod film közbe (ezt azért írom mert képen oké hogy látszik, de a nagy záridő miatt nem tudom a valóságban milyen.) A pixelhiba viszont nálam sem fér bele, vittem már vissza több TV-t is, nyáron pl egy Samu 46H6400-as volt pixelhibás, visszavittem ott megnéztem egy másikat az is az volt, végül egy 3. lett jó (ez is MM-es vásár volt). Javaslom vidd vissza te is, és ott tesztelj le egyet, ami tökéletes, és cseréltesd ki.
-
V.T.
aktív tag
Nekem 50"-ban van 809c, Androidos.
Bejelentkezel és minden programot le tudsz tölteni amit szeretnél. Nekem a gyári lejátszó mellett fent van a VLC player is.
Menüben előre veszi a letöltött programokat. Eddig mindennel megbírkózott. Samsug 3d-s szemüveggel is működik nem kell hozzá gyárit venni.
A nappalink világos, de így sincs maxon a fényereje. Az automatikus fényerő szabályzást kikapcsoltam mert össze vissza ugrált a világítás és zavaró volt.
A feliratokkal eddig megbírkózott, bár én mindig átnevezem őket a film nevére hogy egyezzenek. Így mindig tökéletes volt.
Biztos hogy ki lehet jelentkezni, de akkor a SMART részét szerintem nem tudod teljesen kihasználni.
WIFI kikapcsolásra nem tudok választ adni sajna nem is kerestem
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Home server / házi szerver építése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 3
- Nők, nőügyek (18+)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest