- A fizetett hirdetésekre nem terjeszti ki a Meta a közösségi jegyzeteket
- Netflix
- Synology NAS
- C# programozás
- Jót tett a Netflixnek, hogy nyitott a sportok felé
- Mesterséges intelligencia topik
- Bittorrent topik
- Tomato firmware
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTDoG
tag
Ne általánosítsunk, pláne ne az IT-ban, ahol az outsourcing és a "tanácsadás" pont úgy működik, mint bármelyik építőipari szakma. Csak itt nem építkezésnek, hanem projektnek hívják, vagy ameddig a büdzsé tart, aztán jön a "levonulás". Nem ritka, hogy párhuzamosan pedig több cégnél is történik munkavégzés.
-
félisten
válasz j0k3r! #18210 üzenetére
Azt nem sikerult megerteni itt egy par embernek (merthat olvasni ugye IT-skent mar nem kell tudni allitolag), hogy nem azt gondolom jonak, h gyuminap meg horgaszverseny (neutralisan allok ezekhez), hanem azt, hogy beleirjak a hirdetesbe. Jobb, ha ezt elore tudod, szerintem.
while (!sleep) sheep++;
-
bambano
titán
válasz Qtya123 #18206 üzenetére
Egy kiló normális minőségű alma egy ezres. Három darab óriás túrórudi ma egy ezres alatt van, többet úgyse bírsz megenni.
Tehát heti egy ezresből kimagyarázták a havi soktízezres bónusz elmaradását...
Tutti üzlet.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Because
őstag
válasz grizlisandor #18211 üzenetére
Valahogy hiányzik a kölcsönös tisztelet, egymás nélkül nem tudna létezni se a munkáltató se a munkavállaló.
Mi pl. egyelőre plusz szabadnapokat kaptunk, béremelésről nem volt még szó
#18212nyunyu: még mindig azt látom, hogy emberünk is járhat jól
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Because #18209 üzenetére
Ha ezek a fő fogyasztási cikkeik akkor mi a baj? Ha mondjuk mellette maszekba darálod a gyémánttárcsákat hát hogy a viharba ne érné meg.
Mármint Te fizeted zsebből a barkács nagykerárat, de a számla a cég nevére szól, ami elköltségeli, plusz visszaigényli az ÁFÁt?
Persze, hogy megéri a cégnek, hiszen nekik semmibe se került, de legalább az alkalmazott a saját költségén csökkenti a cég adóit
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
j0k3r!
senior tag
Szerintem valami olyasmi lehet a háttérben, hogy reflexszerűen negatív tapasztalatokat társítanak az emberek az ilyen leírásokhoz. Aminek az lehet alapja, hogy azért van jó pár KKV, ahol sz*r a fizetés, de legalább van babzsákfotel és még az ujjnyi tej, amit a kávédba raksz is ingyen van - szóval ilyesmi trükkökkel próbálják kompenzálni azt, hogy a piaci átlag alatt fizetnek 20-30%-kal. Csak egy tipp, lehet hogy többen megégették már magukat hasonlóval.
some men just wanna watch the world burn...
-
grizlisandor
veterán
válasz Qtya123 #18204 üzenetére
Építőipari cég, ahol utoljára dolgoztam, dolgozók évek óta nem kaptak fizetésemelést, hanem kifehérítették a béreket és azt adták el béremelésként.
Most a nagy prémiumról, amivel a szellemi dolgozókat(többek között engem is) a végtelen óraszámért akarnak kifizetni még nagy csönd van. Eladják a dolgozóknak béremelésként azt, hogy italnagykerben nagykeráron vásárolhatnak egész évben meg állandó kedvezmény kártyát adnak barkácsáruházba. -
BE4GLE
aktív tag
+1
Szerintem is komikus. IT területen két három évente váltani kell a fizetések szinten tartása érdekében. Szóval ésszerűbb az ilyesmit olyanokkal csinálni, akikkel munkahely váltástól függetlenül is tartod a kapcsolatot. Alapvetően ez a különbség a munkahelyi cimborák és a barátok között. Az pedig nagy marha, aki az ilyen programok miatt marad a munkahelyén évtizedekig. A fizetése nevetségesen alacsony lesz a piaci átlaghoz képest.
Redmi Note 9 Pro
-
Qtya123
őstag
válasz nyunyu #18205 üzenetére
Itt mondjuk azzal nem szűkölködtek. Rengeteget hoztak be. Ha délután 3-kor mentél le, simán tudtál még választani kb bármit (kivéve a banánt, valahogy arra volt rákattanva mindenki, leginkább azt ették). Sokszor másnapra is maradt még.
Meg sokszor hoztak ritkább gyümölcsöket is, volt pár fajta, amit ott ettem először.Az ilyen kiegészítő dolgaik mennyiségével/minőségével sosem volt baj. Azzal volt, hogy ezt akarták eladni béremelés+egyéb juttatások helyett a népnek, hogy ők mekkora egyedülálló királyok és tegye össze a kezét, aki ennek a cégnek dolgozhat.
(A régen/régóta ott dolgozók mondták, hogy még a korábbi District Manager idegében valóban kánaán volt, akkor a bónuszok brutálisak voltak, 2015-6 körül teljesen általános volt, hogy a fizetéseddel vetekedett a havi bónusz. Karácsonykor meg Tag Heuer óra osztogatás, többnapos küldöldi repülőutak csapatépítés gyanánt, minden. Csak jött az új ember, aztán a pénz megállt egy szint felett és nem csorgott le tovább, csak a kirakat a gyümikkel, meg a fagyikkal --miközben sorra dönti a saját nyereségi rekordjait).
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Qtya123 #18204 üzenetére
Sokéve, amikor a mostani projektem elődjén dolgoztam, ott is volt heti 2 gyümölcs nap.
Nyilván azok jártak jól, akik reggel 9-re jártak dolgozni, mert azok lelegelték az összes banánt, míg a később bejáróknak max alma, vagy még az se jutott.
Annak meg az alapnak kéne lennie, hogy adjanak egy normális fizetést, aztán majd ÉN eldöntöm, mire költöm el.
-
Qtya123
őstag
Hát látod. Ha kevés infót írnak a hirdetésben az a baj, ha sokat, az a baj....
Amúgy a fagyinapról meg mindenfélérő eszembe jut a korábbi cégem. Ugyan a hirdetésben nem írták le, de volt ott is minden. Fagyi napok, heti két nap fix gyümölcs nap, masszázs napok kéthetente, a tárgyalóba catering szervezve. Halloween, lufik, stb....
Elsőre ámultam is, hú itt mennyi ilyen "kényeztetés" van, csak ahogy telt az idő és kikristályosodott mi a helyzet, akkor jöttem rá, hogy itt bizony kimaxolták a cirkuszt a népnek dolgot.
Ezeket tolták, az összes branch meetingen ezzel fényezték magukat, meg jelentették be az újabb dolgokat (túrórudi nap, stb...), csak épp ennyi volt és más semmi. Béremelést nem nagyon akartak adni senkinek, olyan hogy évente béremelkedés, mert infláció van, hallani sem akartak róla. Mikor jobban beleszoktam a helybe és megnyíltak a kollégák, mondták, hogy a rekord az volt, hogy 4.5 évig nem kaptak béremelést...
Branch meetingeken minden ilyen felvetett kérdésre jött a sablon válasz, hogy nem, mert itt van bónusz és az mindent fedez bőven, meg amúgy nincs is USA approval, és ez, hogy havonta van bónusz egyedülálló, bla bla bla.Cafeteria nem volt, munkába járás támogatás nem volt, HO csak HAVI 2 nap volt. Amivel jelentkezéskor megetették az embert és igent mondtam az az, hogy ezek helyett havi bónusz van, aminek összegében idézem "nem pár tízezer forintban kell gondolkodni". És hogy az a politikájuk, hogy ez bőven jobb anyagilag, mint a cafeteria, meg a munkábajárás, mert ezt bármire lehet költeni.
Na hát szépen kiderült, hogy a bónusz az olyan, hogy egyszer-egyszer adnak egy-egy normálisabbat, hogy ne ugasson a nép, de a legtöbb hónapban bizony pár tízezer forint az... (amúgy adott csapaton belül +-10-20e Ft difi volt az egyes munkavállalók között, tehát kb mindenki egyformán kapott) Amiből sokan, akik messzebbről jártak, rendesen mínuszosak voltak, mert több volt a havi üzemanyaguk, mint a bónusz (ami ugye úgy volt előadva, hogy mindent is fedez).
Aztán, ha valaki mégis sírt, azt ezzel próbálták lemosni, hogy nem hát itt béremelés azért van ritkán, mert hát a bónusz, meg amúgy is mennyi mindent kapunk még, és jöttek a gyümifagyimaszi napokkal....Érdekes módon az ilyen 25-30 közötti lánykák nagyon élték ezt, lehetett fancyn pózolni a fagyiskocsi előtt, a halloweeni ruhákban, a gyümikkel, a tárgyalóban a fancy kajákkal. Őket nem nagyon zavarta, hogy hülyére vannak véve ezzel a kirakattal. Lubickoltan a fotókban meg a dresscode által elhitetett hú de nagyon komoly munkavállalók vagyunk dologgal. Ez a dresscode amúgy döbbenet néhány emberből mit hozott ki.... Néhány hülye kb azt hitte magáról, hogy azért mert ingben, szövetnadrágban járunk dolgozni (ügyfélkapcsolat kb zéró, gyakorlatilag egymásnak öltöztünk ki), akkor mi vagyunk a Gordon Gekko. Elkezdtek lenézni kb minden más munkavállalót, aki a konkurenciáknál dolgozott és nem dresscode-ban jártak... Legkeményebb az a hülye volt, aki mikor megtudta, hogy távozom, azzal jött, hogy jaaa? Ott nincs is dresscode? Ennyi erővel egy trafikban is dolgozhatnál... Édes Istenem.... Hihetetlen néhány emberből mit hozott ki egy ing+nadrág.
Én azért úgy 6-7 hónap után az asztalra csaptam, a közvetlen manageremmel és a felettesével leültem, hogy tisztázzunk pár dolgot, mert meg vagyok vezetve barátaim... Hogy is van ez a ne pár tízezerben gondolkodjak? Nem ezt ígértétek, nem ezzel kalkuláltam, hallom, hogy itt globál béremelés szökőévente sincs, hogy van ez kérem?
Kettő nap múlva jött a telefon a manageremtől, hogy rádobnak a pénzemre (a korábbiakban minden ilyen apró próbálkozására a népeknek és nekem is az volt a duma, hogy USA-tól nincs approval, ők nem engedik, meg hosszú folyamat).Hiába pakoltak rá, engem elvesztettek, megingott a bizalmam a többszöri pofán hazudástól, mismásolástól, úgyhogy 1 év után leléptem másik céghez. Ott nincs önfényezés meg gyümimasziüccsirudi, hanem éves béremelés, meg többféle jó összegű juttatás is, több HO és sokkal-sokkal kevesebb önfényezés és kirakat a cég részéről.
Bocs, hosszú lett...
[ Szerkesztve ]
-
dkaro
őstag
Pedig szerintem ez pont jó leírás, mert konkrétumokat tartalmaz és ad egy elképzelést milyen a kultúra munkán kívül. Ez nem azt jelenti, hogy ezeken kötelező részt venni, hanem ad egy lehetőséget. Nálunk a családosok közül sokan részt szoktak venni azokon a programokon, ahol a gyerekek jól tudnak szórakozni és az egyéb eseményekre is tud menni az aki akar. Sose értem ezen miért kell felháborodni, vagy megrökönyödni.
-
veterán
Azért, mert te nem szeretsz horgászni, miért lesz gáz, hogy más csinálja? Nálunk jövő héten társasjáték est lesz a csapatban (saját szervezés). Bár utálok társasozni, de mégis megyek, mert szeretem őket, és szívesen töltök velük időt munkán kívül is.
Amúgy az emberek többsége szereti az ilyen rendezvényeket.
Anno a T-nél volt evezős klub saját hajókkal, csónakházzal, kabinnal. Nagyon király volt lejárni a Rómaira meló után strandolni, meg kajakozni egyet. Oda hordtam a csajokat is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Egy ismerosom munkahelyen tarsasjatek-estek voltak, es mint rendes tarsasjatek-fanatikus, termeszetesen imadta. Miert baj, ha leirjak, hogy mit csinalnak? Sokfele ember van. Szerintem az a problema, ha nem mondjak az elejen, odamesz, es kvazi kotelezo. Beleirni az allashirdetesbe, hogy van ilyen -- abszolut nem gaz, sot.
while (!sleep) sheep++;
-
la_cc
addikt
válasz grizlisandor #18177 üzenetére
Ezt most találtam no fluff-on:
Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, esetleg ezt trollkodásnak tették-e bele.
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
nyunyu
félisten
válasz csemege86 #18180 üzenetére
Viszont a csapat többi Bp-i tagja megbeszélte a közös csütörtököt állandóra. Természetesen mindenki más valami frekventált helyen lakhat, mert az a bevett szokás, hogy az irodás napon is 2-3 körül lelépnek és fél óra múlva folytatják otthonról műszak végéig. Nekem ez a művelet nem megoldható egy laza fél órás ebédszünetet felhasználva, tehát még ha csütörtökön járnék is be, az utolsó órákban üldögélhetnék egyedül.
Azt próbáltad már, hogy csütörtökön reggel bemész, aztán amikor mindenki lelép, akkor Te is hazamész?
Max neked nem fél óra szüneted lesz törzsidőben, hanem 1 óra, így a meló második etapja otthon tovább fog tartani.De legalább látnák az arcodat bent az irodában, és nem az jönne le, hogy antiszociális különc vagy.
Max azért szólhatnának be, hogy nem tartod be a törzsidőt.------
Engem tavaly nyáron próbáltak exkollégák levadászni egy nagyon húzós projektre, végül október közepén csatlakoztam a csapathoz.
Ott kezdettől fogva világosan kommunikálták a céges 2 nap iroda, 3 HO standardet, és azt is, hogy a csapat a kedd és csütörtökben állapodott meg.
Persze a projektgazdának ez nagyon nem tetszett, folyamatosan mikromenedzelni akart minket, meg elérni, hogy mi is heti 5 napot dolgozzunk a hatodik emeleten a többi beszállító, teljes menedzsment, meg a tesztelő csapat mellett, de mi ebből nem kértünk, mert abban a zajban, nyüzsgésben egyszerűen nem lehetett dolgozni.
Végül kénytelenek voltak elfogadni, hogy csak kedden és csütörtökön megyünk be, és akkor is az első emelet csendes részére ülünk be.
Ellenben Teamsen mindig elérnek legalább egy embert, meg a napi 3 projekt státusz meetingre is benézett valaki a csapatból *Így persze jól lemaradtunk a projekt vége buliról, ahol a menedzsment megpaskolta egymás hátát, torta, pezsgő, stb, mert azt szerdára tették, amikor fixen nem mentünk be.
Mivel az előző, hozzám közelebb lévő melóhelyemen 3 nap iroda, 2 nap HO volt, nem nagyon ellenkeztem.
Lockdown idején rájöttem, hogy bármennyire antiszociális is vagyok, néha kell az, hogy kollégákat lássam, akkor tudok igazán munka módba kapcsolni, otthon nem annyira sikerül élesen szétválasztani a munkát a minden mástól.Cserébe viszont le kellett mondanom a kedvenc konditermemről, edzőmről, mert az az előző helyem mellett volt, most meg nem érek oda a keddi, csütörtöki órákra
Kollégák azt is megszokták már, hogy nem szeretem a melóhelyi kantint, így nem velük ebédelek, hanem a lockdown alatt talált, tőlem 2 sarokra lévő kifőzdében ebéd után megyek csak be.
*: Reggel 10: miért nem válaszoltál a tegnap hatkor rád tett critical jegyre?
Délután 14: ugye kész lesz ma?
Délután 17: mikor jön a shipment?2 hónap után sikerült lealkudnunk a heti shipmentek számát ötről kettőre.
Menedzsment nem akarta megérteni, hogy amíg kolléga a csomagot legózza össze, arra a 2 órára minden más fejlesztő is áll...------
Csapat tavaly tavasszal szerzett valahonnan egy frissdiplomás juniort.
Kollégák próbálták tanítgatni programozni, nem sok sikerrel.Pár hónappal később került a csapatba egy másik, 1-2 évvel idősebb srác is, ő sokkal fogékonyabb volt az ismeretlen dolgokra, kevesebbet kellett fogni a kezét, jobban feltalálta magát, ha elakadt, akkor kérdezett.
Aztán ahogy egyre jobban nőtt a menedzsment nyomása a decemberi határidő miatt, a senior kollégáknak egyre kevesebb ideje, energiája volt a juniorral foglalkozni, ő tudásszintjének megfelelő 1 bites részfeladatokat keresni.
Úgyhogy november táján a csapatunk vezetője félrehívta társalogni, hogy megtudja, hogy mi az oka a nyegle, nemtörődöm hozzáállásának, meg hogy min tudnánk változtatni, hogy integrálódhasson a csapatba. (másik srácnak sikerült...)
Ennek a beszélgetésnek persze nem sok foganatja volt, decemberben is napokig tartott megcsinálnia a pár órás részfeladatokat, azt is sokadszori unszolásra.
Egyszerűen nem láttuk rajta, hogy érdekelné a projekt, a munka, irodában is csak a telefonját nyomkodta a feladata elvégzése helyett.
Úgyhogy a csapat közösen úgy döntött, hogy megválunk tőle, ez a projekt nagyon nem neki való, hozzáadott értékét nem láttuk, nekünk meg épp elég bajunk van a határidőkkel nélküle is.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
A konklúzióm hasonló ahhoz amit már írtak, de picit más kontextust adok mellé.
Ha 1 évig nem dolgoztál, és sokat voltál otthon, az nagyon sokat változtatott a gondolkodásodon. Ilyenkor nagyon nehéz újra megszokni azt ha menni kell... még akkor is ha az nem olyan sok. A heti 1 nap office manapság jónak mondható...sajnos visszafelé leng az inga. Most az a trend van, hogy csökkenőben van a mértéke... Sajnos.
Én heti 2-szer kell bemenjek az irodába. Ez napi 2 óra nekem is. Nem jó, de tisztában voltam vele, hogy mire mondok igent... Így nem kifejezetten vág a földhöz. Ne legyen félreértés, nem örülök neki de jelenleg nem tényező abban, hogy befolyásolja helyhez való hozzáállásom. Elfogadtam mint körülményt.
Én mondjuk megkérdeztem az interjú folyamatban...többször is, és a próbaidőm alatt is már érdeklődtem, hogy van-e tervben változtatás, amire szerencsére nemleges válasz jött. Sőt, éppen új felső vezető érkezett és volt nyilvános fórum ahol anonim kérdéseket lehetett bedobni neki a tervekről. Valaki megkérdezte. Ő is megerősítette, hogy nem lesz változtatás. Így most nyugodtabb vagyok kicsit.
Én alapvetően azt a stratégiát szoktam követni, hogy az elején sodródom az árral, megfigyelek... és próbálok alkalmazkodni ha nem extrém szélsőséges a helyzet... aztán ha beilleszkedtél...elfogadtak, megszoktak, akkor van mozgástered. Most még egy idegen vagy, akárhogy is nézed.Viszont ha nagyon rosszul érzed magad, akkor addig is folytasd a keresést hátha lesz jobb. Addig is van munkát.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz KubanitoS #18181 üzenetére
Szerintem nagyvonalúan siklottál át valami felett.
A csapat fele amúgy is Debrecen-Szfvár-Sopron tengelyen lakik. Havi 1x összejött a csapat, hogy ne felejtsék el egymás arcát. 3 héttel azután, hogy felvettek, bejelentette a felsővezetés, hogy globálisan kötelező lesz minimum heti egy napot bejárni.
Szóval azt is mondhatnánk, hogy kicsit megvezették a kollégát...
Egy ilyen döntés nem 1 nap alatt születik. Még nagyon optimistán gondolkodva is a felvételekor már tudniuk kellett, hogy mit terveznek...mert ezt nem csettintésre döntik el. Szerintem mondhatták volna neki, hogy jelenleg mi a HO policy, de ezen változtatni tervezünk/fogunk... Ez eléggé red flag a jövőre nézve.
Ezt nem tudod kidumálni sem azzal, hogy csak 1 nap, sem azzal, örüljön neki mert máshol sokkal szarabb... Teljesen rossz érvelés.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Qtya123
őstag
válasz csemege86 #18184 üzenetére
Én is azt tudom mondani, mint az előtted szóló.
Elhiszem, hogy szívás bejárni a város másik végéről. De ehhez két dolgot tudok hozzáfűzni:
- Soha ne abból indulj ki munkahely választáskor, hogyha valahol épp 100%-os HO van, akkor az örökre úgy marad. Számolni kell azzal, hogy esetleg változás lesz benne, akkor megugorható legyen a bejárás.- Heti egy napot kell bejárnod, a munkavállalók nagyon nagy része ennél jóval kevesebb heti HO-val rendelkezik, vagy egyenesen 0 darabbal. Sok IT-s multinál is heti 1 nap ajánlott/kötelező.
(Ez meg csak zárójelesen a véleményem, tényleg nem megbántásból, csak nem értésből: 1 ÉVIG nem találtál munkát. Én is egy viszonylag finnyás és kényelmes munkavállaló vagyok, de ha ilyen sokáig nem lenne munkám, a seggemet a földhöz verném, hogy egy ilyet csípek meg, hogy 4 nap HO és nem azon variálnék már próbaidő alatt, hogy én nem akkor megyek be, amikor a többiek, mert nekem úgy kényelmes)
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz csemege86 #18184 üzenetére
Elnézésed kérem, ha esetleg nyersen fogalmaztam, nem állt szándékomban a lelkedbe gázolni. Én a való életben is inkább a másik szemébe mondom, amit őszintén gondolok hogyha kíváncsiak a véleményemre. Én így látom a dolgot, ahogy leírtam és valóban erre van a fórum, hogy mindenki leírja a véleményét.
Ha nem tetszik a jelenlegi felállás, akkor válts. Viszont próbaidő alatt ne azt lássák rajtad, hogy elégedetlenkedsz, hanem be kell állni a sorba és majd a későbbiekben meg lehet említeni, hogy ez neked nem tetszik. Nyilván ha fontos a jelenlegi helyed.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
csemege86
tag
válasz KubanitoS #18181 üzenetére
Mondtam, hogy negatív megerősítést is várok akár, mert bizonytalan vagyok. Fogalmam sincs, hogy ez a jelenlegi helyzetem jó-e vagy rossz. Pont erre van ez a fórum, hogy kérdőjeleket válaszoljunk meg. Ha neked panaszkodásként jött át, akkor legyen panaszkodás. És hogy mi volt a célom vele? Reakciókat kapni. Nem pont erre van ez a topik? Vélemények, meglátások, szempontok, ütköztetések. A te reakciód is valid, egyenlőre megerősített, hogy legyek hálás.
-
KubanitoS
veterán
Nem vagyok én szigorú, meg mindenki azt csinál, amit akar csak számomra azért vicces egy nap kötelező benttartózkodásért panaszkodni, ráadásul próbaidő alatt.
Az előző munkahelyemen pl minden egyes szerdán fel kellett mennem céges autóval Békés megyéből a XIII. kerületbe reggel nyolcra. (Csak erre elment kb évi 25000 km.) Eszembe sem jutott ezért picsogni másfél év után sem. A munkahely az nem a Máltai Szeretetszolgálat.
Abban viszont igazad van, hogyha nem szipmi a dolog, akkor ott kell hagyni és keresni másikat.
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
Nyugodtan írj olyan hosszan, ahogy jól esik, erre való a topik.
Én sem IT területen voltam az előző hónapokban, pedig ez lenne az elsődleges szempontom, ez sem tett hozzá ahhoz, hogy kifejezetten jól érezzem magam a helyen.
Heti 1 nap fixen irodanap volt, amit felettesem az egész csapatnak hétfőre jelölt ki, a többi napon, leginkább úton voltam az ország egy bizonyos részén saját szervezés alapján.
Az, hogy neked kényelmetlen a mostani időbeosztás, szerintem, teljesen érthető, keresni kell olyat, ami jobban megfelel az igényeidnek, szerintem nem kell ezt túldramatizálni. A lényeg, hogy racionálisan csináld, legyen meg a mostani pozi, amíg keresel mást.
#18181 KubanitoS
Engedd már meg a kollégának, hogy panaszkodjon egy kicsit, nem kell ennyire szigorúnak lenni...[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Bocsáss meg, de ez végképp semmiről nem szólt, csak a panaszkodásról. Nem tudom mi volt vele a célod. Heti egy kötelező irodás nap az semmi, én örülnék neki, hogy csak ennyit kellene bent lenni. Az meg ne a főnök problémája legyen már, hogy ez neked kényelmetlen, mert a város másik felén laksz. A többinek hogy megfelelt a csütörtök, neked pedig egyedül nem az sem a te irányodban esik pozitív elbírálás alá. A többinek az fog eljönni, hogy nem vagy csapatjátékos…
-
csemege86
tag
Sajnálom, kitartást.
Bizonyos tekintetben én is hasonló cipőben járok. Múlt novemberben vettek fel, február elején jár le a próbaidőm. Én úgy érzem, engem megtartanak, részremről viszont vannak fenntartások. Eleve amikor interjúztam, azt mondták, egyáltalán nincs kötelező irodai jelenlét. A csapat fele amúgy is Debrecen-Szfvár-Sopron tengelyen lakik. Havi 1x összejött a csapat, hogy ne felejtsék el egymás arcát. 3 héttel azután, hogy felvettek, bejelentette a felsővezetés, hogy globálisan kötelező lesz minimum heti egy napot bejárni. Tipikus... Külön kérvényt kellett beadni, ha valaki ez alól felmentést akart. A vidéken élők természetesen megkapták. Én a pesti külváros szélén lakom, a cég Budán, a város mértani ellenpontján. Tömegközlekedéssel a reggeli csúcsban 75 perc beérni, viszont mivel a munkaidő 9.00-17.30, hazafelé végképp beszopódok az őrületbe, Örstől kifelé halál. 7-re esek haza.
Mondtam a főnökömnek, hogy nekem emiatt csak a péntek jöhet szóba, és remélem, nem fogják megszabni még a napot is, mikor kell bent lenni. Tegnap a metró félházas volt hazafelé, a busz is, az utak is. Nincs nyomorgás, feszkó, egy óra alatt "pikpakk" otthon vagyok. Gondolom az emberek vagy rövid péntekeznek, vagy eleve megtoldják a hétvégét egy pénteki home office-szal. Viszont a csapat többi Bp-i tagja megbeszélte a közös csütörtököt állandóra. Természetesen mindenki más valami frekventált helyen lakhat, mert az a bevett szokás, hogy az irodás napon is 2-3 körül lelépnek és fél óra múlva folytatják otthonról műszak végéig. Nekem ez a művelet nem megoldható egy laza fél órás ebédszünetet felhasználva, tehát még ha csütörtökön járnék is be, az utolsó órákban üldögélhetnék egyedül. Ez a pénteki bejárás viszont így végképp kabaré, mert az egész iroda üres (tegnap összesen 4 ember lézengett velem együtt), és nettó időpocsékolás. Két óra utazás, és egész nap egyedül ülök bent. Ráadásul már szinte várom, mikor szól a főnök, hogy sosem látnak, nem ártana az irodai napot szocializálódásra kihasználni, próbáljam már meg megoldani ezt, egy napot ki lehet bírni, stb (főleg próbaidősként gondolom nem veszi ki jól magát ez).
Mondjuk ez a 9-17.30 műszak is messze nem ideális, én mindig szerettem korán kezdeni, korán végezni, hogy még legyen valami életem is. Az is feltűnt, hogy a csapat fele 8-kor logol be, f5-kor már sehol. Találtam egy belsős oldalt, ahol meg van említve, hogy 10.00-16.00 a törzsidő, a többi közvetlen felettesi konszideráció, de ez természetesen nekem még szóba sem jöhet. Rákérdeztem, de az elég asszertív válasz az volt, hogy akik ezt megkapták, már rég túl vannak a próbaidőn, és különféle nyomós indokkal kapták meg.
Nagyon hosszúra sikeredett, elnézést.
Eredetileg csak azt szerettem volna kérdezni, neked ezen a legutóbbi multis helyen mennyit kellett bejárni, és úgy nagy általánosságban mik a tapasztalatok a mostani álláshirdetéseknél, munkaidő + irodai jelenlét terén. Nem vagyok programozó, IT-s, nincs szakmai képzettségem. Előző nagy bankszektoros multinál 10 évet húztam le, bölcsészként megtanultam amit csinálni kellett és el voltam. Nincsenek nagy ambícióim, és úgy érzem, ezzel a háttérrel, ami nekem van, plusz a multiknál mostanában tapasztalható erőteljes irodai visszaszoktatással (lásd: Amazon 5/5...) még ezzel a heti 1-gyel is nagyon-nagyon szerencsésnek kell éreznem magam. Csak hát a lokáció miatt ez a hely szóba se jött volna, ha már eleve úgy jön szembe a cég, hogy be kell járni. És persze itt is dübörög az automatizálás, nekem vagy egy olyan érzésem, hogy ez a return to office irányváltás a legtisztább passzív módszer arra, hogy ne leépíteni kelljen a fölösleget, hanem magától menjen el. Ebben pedig akkor az a lehetséges perspektíva is benne van, hogy idővel még tovább emelik az irodás napok számát.
NEM panaszkodni szerettem volna! Nem szeretném, ha így jönne át bárkinek. Örülök, hogy egy év keresgélés után találtam munkát! Csak az összképet tekintve vannak bennem bizonytalanságok, és szívesen hallgatnék véleményeket, tapasztalatokat, pozitív vagy akár negatív megerősítést abban, amit megosztottam a saját helyzetemről.
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
válasz grizlisandor #18177 üzenetére
Ha magáncélra is lehet használni az autót, jó esetben "korlátlanul", akkor kvázi cafetéria az az üzemanyagkártya is...
Köszi! Igyekszem, gondolhatod.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
Decemberben 7 darab interjún voltam, egy helyről voltak kedvesek visszaszólni, hogy nem én nyertem, ami nagy NER cég, ahol kafatériának számít a munkához használt céges autóhoz a tankolókártya és a pályamatrica, de az első naptól kezdve kedvezményt kapsz Hotelekbe.
Kezdek kicsit belefáradni a keresgélésbe, de most hátha sikerül megragadni tartósan.
Remélem sikerül neked is találni valami jót.
-
la_cc
addikt
válasz grizlisandor #18175 üzenetére
Kalappal!
Nekem szopórollerrel indult az év: a próbaidőm legvégén felmondásra kerültem bő hete a multinál, ahol kezdtem tavaly. Fél gőzzel és magasabb bérigénnyel folyamatosan keresetem közben is, mert sajnos egy percet sem élveztem ott töltött időt, mert egy nyomasztó daráló volt és közvetlen felettessel sem értettük meg egymást igazán...
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
Na beindult az év szerencsére, jönnek a megkeresések, ígéretes építőipari vállalkozáshoz sikerül bekerülni úgy néz ki, drukkoljatok.
-
félisten
válasz tototos #18159 üzenetére
> Én azt mondtam, hogy a sávnak nem látom értelmét mert a cégek minél kevesebbet akarnak majd adni így a sáv alját célozzák be.
En azt gondolom, hogy a cegnek sem erdeke, hogy ugy menj oda, h kozben egybol azon gondolkozol, hogy mikor pattanj meg.
while (!sleep) sheep++;
-
-
la_cc
addikt
válasz bambano #18162 üzenetére
+1
Én sales oldalról azt tapasztalom, hogy a legtöbb esetben, ha "sokat" mondok, akkor bólogatnak és minden ok, de ugyanúgy elvágom magam és a legritkább esetben mondja a HR-s / fejvadász picsa, hogy ez nem fér bele.
Tavaly évvégén volt egy interjúm az infóparkban, ahol nem is volt sem HR / sem fejvadász, hanem egyből a felső vezetővel beszéltem és interjúztam. Ő pl. kerek perec megmondta utólag telefonban, hogy ennyit nem tudnak / akarnak fizetni, utána visszajeleztem, hogy ok, akkor tudok rugalmas lenni, de már el lettem könyvelve és nem is ment tovább a folyamat.
Szóval saját tapasztalásom az, hogy ha sokat mondasz, akkor keresnek olyat, aki nekik megfelelőbb bérigényű és a legritkább esetben állnak le alkudozni.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Ez azért elég sok mindentől függ. Nagyon nem mindegy milyen típusú állásra jelentkezel, mit tettél már le az asztalra, mennyire fontos a szaktudásod, mennyire "zárt a rendszer". Itt gondolok arra, hogy pl a bányászati szektorban van mondjuk 200 ember komolyabb cégeknél, akkor ezek jellemzően ismerik egymást és úgy kb képben vannak a fizetésekkel is. Ebbe a körbe azért nehezebb lehet vélhetően bekerülni. Itt pl ha az egyik cég akarja a másik cégtől elcsábítani az embert, akkor nem kell sávozni, hanem egy marha nagyot kell mondani.
Ha te pályázol olyan helyre, ahová nagyon szeretnél bekerülni, mert a szakterületeden egy kiemelkedő lehetőségről van szó, akkor szerintem érdemes ársávozni. Az alja egy olyan összeg, amit nyugodt szívvel elfogadnál, a teteje meg monduk annak annak a másfélszerese. De ezt azért így nehéz belőni. Szerintem már az is sokat elárul a cég kultúrájáról, hogy amennyiben téged választanak ki, vajon a minimum összeget fogod-e kapni, vagy annál többet. Nyilván az is egy negatív első benyomás, ha a minimum alá lőnek...
Viszonylag egyszerűbb munkák esetében azonban én személy szerint nem erőltetném a bérsávozást. Pl egy titkárnő, vagy egy asszisztens nem olyan pozíció, hogy bérsávozni kelljen véleményem szerint. Ide amúgy írhattam volna bármi mást is, nem célom lenézni a titkárnőket, de egy előképzettséget nem feltétlenül igénylő munkakörhöz szerintem öngől a bérsáv. Én fontoskodónak tartanám - de ez csak én vagyok.
-
Qtya123
őstag
válasz bambano #18167 üzenetére
Velem sem. Persze nem lehet azt mondani, hogy amelyik cég nem jelez vissza, az 100%, hogy a bérigény miatt teszi.
De két olyan céghez is adtam be jelentkezést, amelynél dolgozott ismerős és elég magas bérigényem volt. Mindkettő mondta, hogy semelyik kolléga nem dolgozik ott annyiért, hanem kevesebbért.
Ember viszont nagyon-nagyon kellett nekik, égett a ház. Nem is voltam egy zsákutca munkavállaló, úgymond protekcióm is volt az ismerősök által, de ghostingoltak.
Aztán az egyik helyen vergődtek még 1-2 hónapig, mire felvettek egy nőt, alacsonyabb bérét, aztán próbaidő alatt ki is kellett pakolni, mert semmit nem ért.De csináltam olyan "teszteket" is, hogy mondjuk jelentkeztem 10 helyre, abból 5 esetében írtam már a jelentkezéskor bérigényt (viszonylag magasat), a másik 5 jelentkezésbe nem. Nem reprezentatív minta, de az 5 amelyiknél bérigényt írtam hozzám sem szólt, a másik 5 amelyiknél nem írtam, mindegyik hívott interjúra. Van amelyikre elmentem, de van amelyiknél a telefonban már jeleztem, hogy amúgy a bérigényem X Ft, oké-e és már mondta is a csaj telefonban, hogy annyit nem fognak tudni adni, így elköszöntünk.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz bambano #18165 üzenetére
Ha eltűntek a ködben, honnan tudod, hogy a bérigényed miatt tették? Mivel én többnyire magas összeget mondok, már többször kerültem olyan helyzetbe, hogy a recruiter mondta, hogy a keretük fölé lőttem. És mivel ez a bemelegítő kérdések egyike, egész nyugodtan mondhattam, hogy oké akkor legyen picit kevesebb. Már amennyiben érdekelt a munka kevesebb pénzért is.
Redmi Note 9 Pro
-
bambano
titán
válasz BE4GLE #18164 üzenetére
Nem mindenki megy csúcstechnológiás startuphoz főhajakendnek...
Sokan hétköznapi állásokat keresnek, ráadásul sokan rossz anyagi háttérrel.
Egyébként én még nem jártam úgy, hogy közölték volna, hogy magas a fizetési igényem. A sztenderd eljárás, hogy eltűnnek a ködben és soha többet nem hallok felőlük.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
BE4GLE
aktív tag
válasz bambano #18162 üzenetére
Ugyan már! Ha olyan bérigényt mondasz, amit a cég nem tud megfizetni, akkor közlik veled. Ha drága vagy, de még megfizethető, az az interjú lehetőségétől még nem vág el. Ha mégis van olyan cég ahol az olcsóság fontosabb mint a rátermettség, azt az interjút egész nyugodtan megspórolhatod magadnak. Olyan helyen nincs értelme dolgozni.
Redmi Note 9 Pro
-
TrollBalint
addikt
Ez azért függ erősen a cégtől is. Nálam volt már olyan, hogy a minimum alá lőttek és 50.000 Ft-ról alkudoztunk, meg volt olyan is, hogy a maximumot adták, meg olyan, is, hogy többet. (Van amikor sávot mondtam, de újabban azt szoktam, hogy legalább X. Aztán így is van, hogy alá céloznak.)
Van ismerősöm, akit anno azért nem hívtak be, mert túl keveset mondott és akkor biztos nem tartja magát sokra. Nálam meg az ellenkezője volt. Mondtam egy minimum összeget még az első körben és mondta a lányka, hogy ennyit biztos nem fognak adni, úgy hogy ott be is fejezödőtt az el sem kezdett interjú.https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
BE4GLE
aktív tag
Én általában pofátlanul magasat mondok. Ha sávot kérnek, akkor az alja is magas lesz. Ha sokallják, akkor szólni fognak, és akkor lehet belőle engedni. Ha a lehető legmagasabb bért akarod kiharcolni nincs értelme szerénykedni. Ezen kívül a magas bérigény azt is jelzi, hogy jobbbak tartod magad a versenytársaidnál. És én mindig ezt kívánom sugallni, az interjún pedig alátámasztani. Te nem?
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
bambano
titán
Nem feltétlenül akarok saját véleményt megfogalmazni, de Jobangel egyértelműen leírta, hogy a sáv marhaság. Elsősorban azért, mert ha többet kínálnak, akkor nem fogadja el?
Azt, hogy rugalmas vagy, más szavakkal is el lehet mondani.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Feleségemmel kicsit más állásponton vagyunk az interjú során feltett bérigény kérdésre válasz tekintetében. Ő egy sávot mond amiben az alja amiért még elmenne a teteje meg az amit szívesen kapna. Én azt mondtam, hogy a sávnak nem látom értelmét mert a cégek minél kevesebbet akarnak majd adni így a sáv alját célozzák be. Szerinte meg a cég ebből látja hogy rugalmas bér tekintetében és a sávon belül fognak majd ajánlatot tenni. Mi a véleményetek?
-
_drk
addikt
válasz TrollBalint #18156 üzenetére
Sose adtam le kis könyvet. Most se tudom hol van 2 költözés után.
-
_drk
addikt
Munkáltató látja, hogy előtte hol dolgoztál és mennyit? Vagy mikor volt előtte munkaviszonyod?
-
TrollBalint
addikt
válasz pokerecske1 #18153 üzenetére
Egy LinkedIn kontaktom dolgozik ott, Ő dícsérte, főleg a work-life balance-t. Tavaly beszéltem vele, akkor heti 1x kellett bejárni.
Mondjuk azt cikinek tartottam, hogy mikor jelentkezni kellett és meg kellett adni melyik városban élek, választhattam, hogy Budapest, Hungary, meg Budapest, Romaniahttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
pokerecske1
csendes tag
Siemens Mobility, bármi infó a cégről? Work-life ballance, home office, fizu, parkolási lehetőség, projectek stb.
-
la_cc
addikt
válasz Ádám8425 #18146 üzenetére
Én voltam egy hasonlón 5-7 éve, a véleményem az, hogy ártani nem árthat, hátha behoz a képbe egy olyan szempontot, amire eddig nem gondoltál a munkavállalásoddal kapcsolatban, de túl sokat se képzelj róla, jó eséllyel valamilyen tesztek alapján próbál majd "kategorizálni" és az alapján elindítani egy irányba, nem fogja megmondani a "tutit", ha esetleg ez lenne az elvárásod.
Gondolom ebben is egyedi eset lehetek, de nekem lófaszt sem segített, csak abban erősített meg, hogy csináljam tovább, amit eddig elgondoltam és majd sikerül.
-
Ádám8425
friss újonc
Sziasztok, van tapasztalatotok karrier tanácsadóval? Őket vki ismeri? https://hradvisor.hu/
-
opr
nagyúr
Svajci allaskeresessel van valakinek tapasztalata?
Hogy a leheto legroszabb legyen a helyzet: Tavolrol, angol nyelven. De legalabb szoftverfejlesztesben, hogy konnyito korulmeny is legyen.
Ilyenekre vagyok kivancsi, mint hogy oneletrajzban van-e valami kulturalis sajatossag, ami muszajkell es/vagy pont hogy kizaro ok, ilyesmi.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Directors
senior tag
Látom akkor mindenki máshogy vélekedik és gondolkodik.
Köszönöm azért!
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz Directors #18135 üzenetére
Az ökölszabály az, hogy minden olyan információ ami csökkenti az esélyeidet mellőzendő. Szóval jelen esetben töröld. Ha egy állásra sok a pályázó lehet, hogy pont emiatt meg se hallgatnak. Sokszor szűrnek a CV-k alapján, hogy időt spóroljanak. A te CV-d ne kössön ki ebben a kategóriában. Te beszélgetni akarsz velük. A próbaidő alatt úgy is kiderül, ha nem tudsz a munkában időben megjelenni. Ha rákérdeznek, akkor elmondhatod, hogy a közelből tervezel bejárni, de nagyjából ennyi infó elég is.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 9 Pro
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Az önéletrajzba hogyan érdemes azt beleírni hogyha sikeres lenne az interjúm akkor a munkahely közelébe költöznék ? (Mert most messze lakom a megcélzott munkahelytől.) Illetve most bele van írva az önéletrajzomba hogy hol lakom, ezt töröljem ebben az esetben, vagy maradhat benne ?
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
la_cc
addikt
-
grizlisandor
veterán
-
csemege86
tag
válasz grizlisandor #18130 üzenetére
És mennyi a szükséges ledolgozott napok száma az igénybevételhez? (Valaki csak néha ránéz a fórumra, valakinek lehetnek tök alap kérdései. Szerintem pont erre van ez az egész prohardver fórum platform, hogy gyors infót kapjunk akár alaptémákban is.)
-
boorit
csendes tag
válasz grizlisandor #18125 üzenetére
köszi, akkor megpróbálom megbeszélni, hogy 1 nappal előbb végezzek/később kezdjek.
-
boorit
csendes tag
hello!
jövő héten pénteken (17-e) szűnik meg a munkaviszonyom a mostani helyemen, és hétfőn (20-a) már kezdek az új helyen. van lehetőségem arra, hogy hétvégén valahogy megigényeljem az álláskeresési járadékot?
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
15 éve vagyok egyéni vállalkozó. Jól megy az üzlet, de pár éve elért a burnot, home office, gyerekszületés, szépen halmozódtak a dolgok. Cirka 1 évig voltam alkalmazott, egyáltalán nem vagyok képbe a mai átlagfizetésekkel.
Valaki, aki B2B / üzleti tanácsadás vonalon HR tapasztalattal rendelkezik, tudna írni? 2 kérdésem lenne csak -
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
A Dynata-val van valakinek esetleg tapasztalata? Fejlesztői pozi kapcsán elsősorban. -
la_cc
addikt
válasz AssAssynn #18120 üzenetére
Szerintem elég jó tippeket kaptál általánosságban, az más kérdés, hogy sokszor, ugye nehéz 1:1-ben átvenni, mert mindenkinek megvan a maga
nyomoraélethelyzete, ami azért árnyalja a helyzeteket.Többek között én is hasonlóan jártam itt, de ettől függetlenül a tippek, amiket annó kaptam, jók voltak.
-
-
grizlisandor
veterán
Na újabb interjú tapasztalattal gyarapodtam, jó dolog ez az építőipar, fix bérek, bizonytalan munkaidővel, szituációs feladatokkal.
Legyél önálló munkavégző a 0. perctől, innovatív, mert mi azt szeretjük, ha egy témának a szakértője vagy önszolgalomból. -
TrollBalint
addikt
válasz grizlisandor #18084 üzenetére
Hát én se Pedig én is voltam már pár helyen
Majd bemegyek a munkaügyre aztán majd legfeljebb azt mondják, hogy nem nyert[ Szerkesztve ]
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
AssAssynn
őstag
válasz Qtya123 #18112 üzenetére
Jó, azért én se a 20-as éveimben, az első ledolgozott év után akarok arra lőni.
Meg nézz rá, hogy Bp.-n mennyibe kerül egy 50nm-es panel. 40M-től kezdődik az is. A szépen felújított 50-60."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Amúgy ez szerintem jó tulajdonság, hogy emlékszel a másik ember dolgaira... bár én is ilyen lennék. De egyszer kétszer belefutottam már ilyenbe anonim netes helyeken, hogy szóról szóra visszaadják minden hozzászólásom, mintha ismernének... ijesztő.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Qtya123
őstag
válasz AssAssynn #18107 üzenetére
De miért alap kezdésnek, első ingatlannak egy ház? Igen, ahol van jó munka ott drága a ház. A lakás is, de az jóval több embernek elérhető opció ugyanazon a helyen.
El lehet kezdeni az életét egy fiatalnak a fővárosban egy kisebb lakásban is, nem alap rögtön a házra lőni. Sőt. Nem is feltétlenül cél.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz AssAssynn #18105 üzenetére
Eh, neha fura az agyam. Neha tok irrelevans, random dolgokra emlekszik a vegtelensegig, elvileg fontos dolgokat meg neha 1 nap alatt kidob a picsaba. Ez ilyen. Asszonyt is megoriti, dehat ilyen az elet.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
AssAssynn
őstag
válasz Vision #18108 üzenetére
Ha az egész ország területén közel egyformán lennének munkalehetőségek, akkor semmi gond nem lenne a lakhatással, sem az árakkal. Jelenleg azért drága minden, mert minden épkézláb és mozdulni tudó ember, főleg fiatal, egy bizonyos régióba összpontosul, és versenyeznek azért a néhány (szándékosan visszatartott) telekért, és a maradék házért. Ha ez a nagy kereslet megszűnne, nyilván beesnének az árak.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz Qtya123 #18102 üzenetére
Nem várom, hogy Bp. belvárosában vehessek valamit, itt egyszerűen olyan környékekről beszéltem, ahol lehet munkát találni. Ahogy írtam is, nekem jó lenne Borsod elhagyott faluja is, ha normális munkát kapna ott is az ember.
Itt a folyamatábra inkább így néz ki:
Kell egy jó munkahely -> nagyon kevés helyre költözhetsz -> ezeken a helyeken marha drága az ingatlan. Ennyi, a kör bezárul.
Ha olyan helyre mész, ahol olcsó az ingatlan, ott nincs munka. Ha nincs munka, butaság volt odaköltözni.
Itt nem a "top"-ot adja le az ember. Egy random családi ház az az élet minimális szükségleteihez tartozik. Most nem az élete végéig egyedülállóan élő emberekre gondolok.
De erre írtam, hogy ha már nem marad más választásod, csak az, hogy bemész albiba (mert nincs pénzed házra), és annyit keresel, hogy megélj, akkor innentől kezdve egy érték marad az életedben, az időd. Innentől kezdve mindegy, hogy 5, vagy 10, 20 vagy éppen 0 millió forinttal mész a sírba, akkor már inkább legyen több időd a fontos dolgokra.
Persze, ha az lenne a felállás, hogy arról kell döntsél, hogy 50,100 vagy 200 millió forintod legyen, mindjárt megváltozna a helyzet, mert akkor megérné összekapni magad, mert könnyen elérhető lenne egy olyan életszínvonal, aminél tényleg csak akkor vágynál többre, ha nagyravágyó lennél. De nem ez a helyzet."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
veterán
válasz AssAssynn #18104 üzenetére
Attól még nem ajánlott megvenni, mert rizikó. Kivéve, ha fillérekbe kerül.
Magyarországon vadnyugati állapotok uralkodnak. Ha a szomszéd nem jelent fel, akkor azt csinálsz, amit akarsz. Persze lakhatásid nem feltétlenül lesz, de ez nem is követelmény. Egy kutyaólban is lehet a bejelentett lakcímed, csak a telek legyen a tiéd. -
AssAssynn
őstag
Nem szállok vitába, mert az alapján, amit a fórumban olvastál tőlem, lehet, hogy ez a logikus következtetés, amit leszűrtél. Nyilván azóta, és előtte sok minden történt velem, amit itt nem osztottam meg. Egyébként meglep, hogy így emlékszel egy random accountra, én ezeket nem jegyzem meg.
-
AssAssynn
őstag
válasz Vision #18100 üzenetére
Amúgy pont nem rég találtam egy olyan ingatlant, ami így mindenféle engedély és papír nélkül létezett, rákérdeztem itt a fórumon, hogy mi a vélemény róla, és mindenki mondta, hogy meg nem szabad venni. Gondolom azt is bontani fogják majd idővel. Ezért se értem, hogy miért írsz úgy, mintha csak úgy simán lehetne építkezni.
-
Qtya123
őstag
válasz AssAssynn #18086 üzenetére
Jó nagyvárosban jó helyen, jó munkalehetőségekkel sehol nem realitás a szép családi ház hitelmentesen, csak nagyon kis százaléknak. Sem itthon sem bárhol máshol.
Főleg nem úgy, ahogy sokszor itt a fórumon látom, hogy azon kesereg, hogy mi az, hogy 30 évesen nincs egy budapesti családi házra zsebben a pénze.Szerintem nem az a megoldás, hogyha nem lehet az enyém a top, akkor hagyom az egészet a francba. Meg eleve azt is vedd figyelembe, hogy nem is mindenki akar családi házat. Máris kisebb a költség.
-
opr
nagyúr
válasz AssAssynn #18083 üzenetére
Most ez lehet durvan fog hangzani, esku nem bantasbol irom, de irasban nehez ezt ugy atadni, hogy ne durvan jojjon at:
Iden ev elejen jottel kerdezni, hogy kepzettseg, tudas, ido, energia es barmi egyeb raforditasa meg minden nelkul hogy lehet penzt keresni.
Mar akkor is meg lett mondva, hogy sehogy. Kepezd magad.
Eltelt azota egy ev.
Az egyetlen dolog, ami valtozott, az az, hogy total belekeseredtel a letezesbe is.
Ha egy teljes even at nem csak varod, hogy megtortenjen a csoda es valaki hozzadvagjon szimpatia alapon havi 5 milla nettot, hanem teszel is erte, mostanra mar jo esellyel munka is lenne belole.Most pontosan ugyan azt tudjuk elmondani, mint egy eve. Tenni kell erte. De ha meg egy jogsi megszerzesere is az a valaszod, hogy tul sok ido/energia, akkor oszinten szolva tenyleg nem tudom, mit varsz.
Az meg, hogy hitel nelkul jo helyen hazat (vagy akar csak lakast) vegyen valaki, az meg globalisan konkretan nonszensz. Legalabbis ott, ahol ertelme is van lakni, Afrika kozepen barhol osszetapaszthatsz magadnak egy sarkunyhot ingyen, senki nem fog szolni erte.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Asus Chromebox 3 Mini PC /I7-8550U/16 GB DDR4 Ram/SSD
- Új MSI Katana 17 FHD IPS 144Hz i9-13900H 14mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Win11 Garancia
- Kishibás Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 1 év magyar bolti garival! (ALZA) -
- Huawei Nova 10 // 128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia //
- Asztali PC i5 7500 GTX 1660 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD