Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok! Sony TV-khez lehet még külön vásárolni kiterjesztett garit? A SONY weboldalán látom, hogy van elvileg +1/2/3 éves opció, és a készülék vásárlás utáni 360 napon belül aktiválható, de sehol sem árulják. Se Magyarországon se külföldön nem találtam. Írtam a SONY EU képviseletnek, de csak annyit mondtak, hogy a vásárlás helyén tudok venni (Osztrák MM esetemben, és nincs...) Valaki tud valamit?
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
medvegy
aktív tag
válasz Somansky #69289 üzenetére
Most tényleg eléggé megugrott az ára, de biztos lesz majd még akciózás...
Amúgy, érdekes ez; ahogy nézegettem, a TV-k jellemzően valamivel drágábbak itt, mint Magyarországon, de pl. fényképezőgép váz, objektív, drón, stb. szinte mindig jóval olcsóbb, akció nélkül is. Amikor vettem, az ajánlat azért volt igazán ütős, mert a jó ár mellé 5 éves gyári gari kiterjesztés is járt a TV-hez, ami alapból nem olcsó, de szvsz kötelező egy ilyen tételnél.FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
medvegy
aktív tag
válasz Somansky #69277 üzenetére
Szerintem a Sony A80L és a LG Evo C3 is nagyon jó TV, egyikkel sem jársz rosszul. Nemrég eközött a két modell között dillemáztam, és végül a 65A80L lett befutó. Ami a felhasználást illeti, szinte kizárólag filmezés nálam a szempont; amikor csak lehet 4K HDR, de 1080p sőt 720p anyagok is pörögnek azért. Játék alig-alig (a jó öreg PS4 az elmúlt két évben kb csak akkor volt bekapcsolva, amikor az asszony takarítás közben véletlenül rányomott a power gombra...)
Mind a két TV-nek van előnye és hátránya is. Az LG-nek nagyobb a fényereje, a Sony viszont jobb képfeldolgozásban és mozgásmegjelenítésben. Értelemszerűen, ha sokat néznéd egy fényes szobában, akkor a C3 fényereje jól jöhet, a Sony tudása viszont például nem 4K anyag felskálázásánal jön majd nagyon jól. Emellett nálam a Sony mellett szóló érv volt még, hogy az LG WebOS rendszere nekem nem igazán tetszik, illetve az is említésre méltó, hogy a Sony-nak igen jó a hangzása, már-már soundbar szintű. Az LG általában jóval olcsóbb, szóval ár/érték arányban ő a nyerő, ezért szerintem többen is választják.
Végül az döntött, hogy sikerült belefutnom egy jó kis after BF akcióba (MM, Ausztria), és gyakorlatilag C3 árban kaptam meg a Sony-t. Az első 65A80L-t visszavittem pixelhiba miatt (MM nem szarozott, cserélte gond nélkül), de a második tökéletes. Nem tudok rosszat mondani. Fényerő nekem elég bőven, igaz jellemzően sötétítünk, ha úgy rendesen nekiülünk filmezni. Hangzás tényleg nagyon jó, egyelőre nem is érzek késztetést, hogy a régi soundbar + subwoofer rendszerem rákössem. Ami még meglepő volt, hogy 1080p és 720p anyagokat milyen szépen skálázza föl.
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz ArthurShelby #35148 üzenetére
Azon már túl vagyok, de nem segített sajnos...
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok! Van egy 50W809C TV-m. Olyan problémám van, hogy egyik napról a másikra a gyári videó lejátszó nem nyitja meg a filmjeimet. Csak tölt vég nélkül. Töröltem már a program és a TV gyorsító tárát is, de úgysem jó. A filmeket lan-ról streamelem servio-val, és így kb 1.5-2 éve minden gond nélkül ment. Tudom, hogy van más - nem gyári lejátszó is, de nekem ez vált be. Valaki találkozott e már ilyennel? Mi lehet a megoldás? A gyári beállítások visszaállítását nem nagyon erőltetném, mert nem sok kedvem lenne mindent újra beállítgatni...
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok! 50W809C TV-met most frissítettem, és azóta a gyári lejátszó nem tölti be a filmeket. (Tudom, van más lejátszó is, de nekem ez vállt be. Kodi-t, Archost nem szeretem.) 'Loading'-nál megáll, 10 percig vártam - nem megy tovább. A filmeket-et PC-ről streamelem Serviio-val, eddig semmi baj nem volt. A gyári képnézegetővel PC-ről Serviio-n keresztül tudok képeket streamelni, tehát nem hinném, hogy a Serviio lenne a hunyó. Valaki tapasztalt ilyet az új frissítés után????
-
medvegy
aktív tag
válasz LógaGéza #24498 üzenetére
Szeva! Nekem 50W809C + HT-CT380 hangprojektorom van. A hangminőséggel tökéletesen elégedett vagyok. Ereje is bőven elég a kb 25nm-es nappalimba. A hangprojektor HDMI-n keresztül szépen összecuppan a tévével, a menüben is felismeri típus szerint. Szinte mindent tudsz a állítani a TV távjával. Nem is tudom mikor nyúltam utoljára a hangrendszer távjához. Ha a tévét bekapcsolod, akkor a hangprojektor is bekapcsol automatikusan és ugyan így kikapcsolásnál is. (Azt nem tudom ha nem Sony hangprojektort veszel az ennyire együtt működik e a tévével.../
-
medvegy
aktív tag
Sajnos nincs tökéletes alternatíva. Samukat, LG-t is nézegettem, de már az áruházban látszódott, hogy azoknak gyengébb a képe jóval. Az a lehetőséged van még, hogy addig küldöd vissza, amíg elfogadhatót nem kapsz. Nálam az 5. TV vált be... (no pixelhiba + minimális felhősödés).
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz no01ricsi #22569 üzenetére
Szeva! Nekem is HT-CT380-om van. Én a 25 nm-es nappaliban használom filmezésre főleg, és ritkán XBox-hoz. Én nagyon elégedett vagyok vele, szépen tisztán szól és nem foglal sok helyet. Hangereje több mint elég a szobába. 55k jó ár érte szerintem (új ára most 80-90k körül mozog), főleg ha még valamennyi gari is van rá. HDMI-vel rákötöd a tévére a szatelit sort és ennyi. A mélynek csak 220 kell, mert bluetooth-on keresztül kapcsolódik a szatelittel.
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
-
medvegy
aktív tag
válasz keIdor #22552 üzenetére
Én nem nagyon erőlködtem a lazítgatással meg mással sem mert tényleg alig látható és nem zavaró a dolog. Viszont a falra szerelést egyébként is mérlegeltem, és ha a felhősödésre is hatással van, akkor lehet megcsinálnám.
-
medvegy
aktív tag
válasz keIdor #22541 üzenetére
Sajnos a mosatni TV-knek ez a szűk keresztmetszete, és szinte lehetetlen kifogni tökéleteset, de ahogy Te is írtad a minimális felhősödéssel együtt lehet élni. A pixelhiba és a DSE a tavalyi Sony-kra nem jellemző tapasztalataim szerint. Egyébként a 30 perc az nálam is igaz, addig tényleg semmi, még a legsötétebb háttérnél sem, akármennyire is meresztem a szememet (ezért sem lehet a felhősödést boltban szűrni). Nekem a TV fölött van pont a klíma, kíváncsi leszek rá, hogy ha jön majd a nagy meleg és behűtünk (persze nem fogom direktbe a TV-re fújni a hideget), akkor mi lesz
Még egy érdekesség, az enyém a talpain áll, az övé falon lóg. Szóval itt egyébként összeszereléssel, hőtágulással, feszültséggel (panel) vannak bajok. Kíváncsi lennék ha falra tenném az enyém mi történne...
Egyébként simán el tudom képzelni, hogy haverodén azért nem látszik mert a falon van és máshogy feszülnek bent a dolgok (ui. sokan írták, hogy bizonyos fizikai behatásokkal pl. a hátsó csavarok lazításával/szorításával meg mindenféle 'masszírozással' csökkenthető a felhősödés). Ha esetleg fölrakod és a tiéden is eltűnnek a felhők, akkor még aznap felfúrom én is
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz Azurooandrew #22255 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy jelenleg az 50/55W75xC és utána a 80xC modellek a legnépszerűbbek ár/érték arányuk miatt, ezért azokról hallod a legtöbbet. Az 55X850x jóval kevesebb embernek van.
-
medvegy
aktív tag
válasz Dareiosss #22246 üzenetére
Egyébként érdekes ez, mert még az első 50W755C-mnél vettem észre, hogy a felhősödés hőmérséklet függő. Értsd, ha nincs bemelegedve a TV vagy nagyon hűvös van a szobában, akkor nem láttam rajta szinte semmi inhomogenitást, és persze csak töksötét környezetben jön elő (tehát egy fényes nappaliban nem látható). Ezért is dilemmáztam még az elején, hogy visszavigyem-nevigyem. Amikor sorra kaptam a szarabbakat, akkor bántam, hogy visszavittem, de amikor ugyan azon az áron megkaptam a patent 809C-t, akkor már nem bánkódtam. (Azóta rájöttem, hogy igenis fun a 3D, minden második-harmadik filmet 3D-ben nézünk.)
-
medvegy
aktív tag
Sajnos az LCD technológia ennyit tud, más márkák TV-inél máshogy jön elő az inhomogenitás, és minél nagyobb a TV annál zavaróbb tud lenni. (Valahol van egy szemléletes összeállítás képekkel a 2015-ös TV-k homogenitásáról, csak most nem találom, hátha valaki belinkeli majd.) Nekem vagy a Sony szerviz hozta (ui. én túl voltam a 14 napon) vagy a Sony bolt, nem kellett visszavinnem személyesen. Az MM-nél nem tudom hogy megy ez, de elvileg zökkenőmentesnek kell lennie. Én már várom, hogy 50 körüli méretben OLED legyen elérhető (3-400k), azoknál a homogenitásra nem lesz panasz...
-
medvegy
aktív tag
Nem akarlak elkeseríteni, de bevilágításra nagy valószínűséggel az összes W755C/809/807/805C ilyesmi lesz, kicsit halványabb vagy erősebb lesz az a néhány folt alul-középen, de olyannal nem valószínű hogy találkozni fogsz ami teljesen homogén lesz.
Én még tavaly ősszel vettem egy 50W755C-t, a tiednél talán valamivel erősebbek voltak a foltok, de pontosan ugyan ott látszódtak, ahol a te képeiden is. (Keress rá, ha gondolod a hozzászólásomra, én is posztoltam képeket, de elég sokat kell majd hozzá visszapörgetned.) Én már túl voltam a 14 napon, de korrektül cserélte a Sony. Amit kaptam TV-t, azonban még rosszabb volt! Nemcsak sötét szobában, hanem fény mellett is látszódtak a foltok és nemcsak tök fekete háttér mellett. Aztán kaptam két (!!!) további 50W755C-t. Mind a kettő még talán vállalható is lett volna felhősödés terén. Ez alatt azt értem, hogy ugyan megvoltak az inhomogenitást okozó foltok, ugyan ott mint az első két készülékemen és a tiéden is, de valamivel halványabbak voltak. Viszont ez a két TV-m pixelhibás volt (az egyiken 1 db a másikon 2 db halott pixel volt), és a pixel hibát egyáltalán nem tolerálom! Na ekkor kaptam agyfaszt és mentem vissza a Sony boltba. Kaptam egy csereutalványt az 50W755C őszi áráról (ekkor már karácsony környéke volt), vagyis 250 ezer forintról ( a TV amúgy 218 ezer forintomba volt, mert anno egy telefont is kaptam mellé, amit elpasszoltam). Közöltem velük, hogy bizalmamat veszítettem a kérdéses modellben, és másikat szeretnék, de ráfizetni nem fogok. Szó nélkül belementek, és kaptam egy 50W809C-t ráfizetés nélkül. A 809C van most is nálam, ez rendben van. Pixelhiba nincs, és a homogenitás is rendben van. A foltok (ugyan ott, középen-alul) megvannak ha nagyon meresztem a szememet, de sokkal halványabbak, mint az előző tévéimen vagy a te képeiden, TV-nézés/filmezés közben nem tűnnek föl, maximum csak tök-fekete vágóképeken szúrom ki néha-néha. Ha visszakeresel a fórumban, nemcsak nekem és neked, hanem másnak is tök ugyan ott vannak ezek a foltok az idei modelleknél. Mindig az a kérdés, hogy mennyire zavaróan látszanak.
Tehát én a helyedben visszavinném a készüléket a pixelhiba miatt és bíznék benne, hogy a csere darab pixelhiba mentes lesz és nem zavaróan felhős.
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz Azurooandrew #22185 üzenetére
A 809C biztos, a többit nem tudom.
-
medvegy
aktív tag
válasz kanyez #22177 üzenetére
Szerintem ne vegyél ilyen TV-t, mert a kattogástól nem fogsz tudni aludni
Viccet félre téve:
50": 50W809C/807C/805C - az ára 250-270k ha nincs akció, akcióban 220-230k is volt már rövid ideig. A maradékból vegyél hangtechnikát
55": 55W809C/807C/805C - 300-330k körül van jelenleg, de akcióban néha ez is kifogható jóval olcsóbban.
Ha nem kell a 3D, akkor 50W755C vagy 55W755C a befutó.
Ezek mind full HD.
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Nekem sem pattog (50W809C).
-
medvegy
aktív tag
Jön a PS4 4K, lehet mégis csak érdemes lesz megvenni az UHD TV-ket...
-
medvegy
aktív tag
Így van! Az elég korrekt ár. De úgy nézem, hogy csak Sony boltokban annyi, március 27-ig akciós, szóval érdemes lecsapni rá...
-
medvegy
aktív tag
Nekem sincs bajom a droiddal (50W809C). A fórumon említett lassulások, fagyások, stb. nálam nem jelentkeznek. Ez a 4K áradat engem hidegen hagy teljesen. Majd akkor veszek új TV-t, ha OLED elérhető áron alternatíva lesz.
-
medvegy
aktív tag
Gratula a masinához! Ne nézegesd oldalról, onnan szvsz mindegyik olyan többé-kevésbé. Szemből legyen rendben
A kontraszt kiemelők kikapcsolását én is javaslom.más: holnap telepítem az fw update-et, kíváncs leszek a PIP-re nagyon...
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Nekem a Sony Centerrel (Szeged) nagyon pozitívak a tapasztalataim (rugalmasan csereberélgették a pixelhibás készülékeimet és házhoz is hozták minden esetben). A Központi Szalon kb ugyan azt tudja, a Sony City-ről nem hallottam még,lehet, hogy valami új. Ha az is hivatalos viszonteladó (ezt érdemes tisztázni), akkor nagy baj nem lehet. Csak arra kell vigyázni, hogy nehogy újracsomagolt termékeket adjanak el, bár ezt elvileg közölniük kellene. Ha megvan a TV csekkolni kell a gyártási időt. Ha nagyon régi (pl 2015/6), akkor gyanús.
-
medvegy
aktív tag
Az én monitoromon tök feketék a képeid, nem nagyon látok inhomogenitást. Úgy próbáld fotózni, hogy fekete háttért előtt valami fehér bizbasz legyen középen (pl. stáblista), meg picivel hosszabb záridő sem ártana. Olyanra próbáld belőni a képet, ahogy te látod élőben a TV-n.
-
medvegy
aktív tag
-
medvegy
aktív tag
válasz BB9360 #20823 üzenetére
Korrektek a Sony boltokban nagyon. Pixelhibánál zokszó nélkül cserélik (legalábbis nekem a szegedi boltban így volt...)
-
medvegy
aktív tag
válasz ZolaMan #20771 üzenetére
A 'szösz' több, mint valószínű, hogy egy porszem lesz. Itt egy módszer az eltávolítására, de én nem próbálnám ki, elég ijesztően hangzik
Nagy valószínűséggel előbb-utóbb magától is le fog esni. Gariba nem hinném, hogy szóba állnának miatta veled.[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok!
Rég jártam erre. Lehet, hogy páran emlékeztek még rám: tavaly ősszel vettem egy 50W755C TV-t, de erősen felhős volt, ezért a szervizhez fordultam. Nem akarok belemenni a részletekbe (itt olvasható a sztori bővebben, ha valakit érdekel), dióhéjban az történt, hogy a csere készülék, amit a szerviztől kaptam rosszabb volt mint az eredeti, és amikor ezt szóvá tettem, a Sony nagyon korrektül felajánlott egy csere utalványt. Eddig már olvashattátok a történéseket, most lássuk mi történt ezután...
Idő közben én több mint egy hónapot külföldön tartózkodtam, ezért egy jó darabig állt a csereutalvány beváltása. Karácsonyra értem haza, ezért a két ünnep között első dolgom volt a csere lebonyolítása. Hazahoztam a 3. 50W755C-met: felhősödés picit enyhébb, mint az elsőnél, de pixelhibás. A Sony Centeres srácok (Szeged) zokszó nélkül hozták a 4. TV-met... ami azonban ugyancsak pixelhibás volt (nem is kicsit, ui. két jókora piros pixelhiba volt rajta). Na ekkor egy kicsit már kezdett tele lenni a tököm. A Sony Centeresek nagyon korrektek voltak, mert szinte egyből belementek, hogy 50W755C helyett 809C-t kapjak ugyan abban a méretben 5. (!) készülékként (annak ellenére, hogy a 809C jóval drágább volt, mint amennyiért én ősszel a 755C-t vettem, és akkor még nem is számoltam, az ajándék Xperia telefont, amit anno a 755C mellé kaptam promócióban). Január elején megérkezett az 50W809C, és a lényeg, hogy bevált: minimális a felhősödés (egyik 755C esetén sem volt ennyire rendben) és nincs pixelhiba. Jelenleg 3D szemüveget keresek éppen hozzá (láttam picit fentebb pont erről ment a diskurzus).
És a tanulság, pontokba szedve :
Most már én is tudom, hogy nincs 'felhőtlen' LED TV, viszont ilyen téren készülék és készülék között óriási különbségek vannak.
Lehet, hogy csak nagyon belenyúltam,de az én esetem arra enged következtetni, hogy érdemesebb a 80XC-t választani 75XC-vel szemben, még akkor is, ha nem feltétlen van szükség 3D-re.
Érdemes Sony TV-t a Sony boltból venni, de minimum hivatalos disztribútortól, ui. a sarki vegyeskereskedés valószínűleg elhajt a francba egy pixelhibával. (Egyébként például az LG vagy Samsung, hogy kezeli manapság a pixelhiba problémákat? Gondolom 1 db miatt nem cserélik rögtön...)
A Sony szerviz és a garanciális ügyintézés elég korrekt (bár kissé lassú), nyugodtan lehet őket zaklatni.[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz hitchins #19060 üzenetére
Attól függ, hogy mennyire látszik és mennyire zavar. Ha filmnézés közben (sötét jelenetek) nem látod, akkor nem feltétlen gond, bár ha már a menüben ki tudod szúrni, akkor esélyes, hogy filmek alatt is észrevehető. Nehéz olyan TV-t kifogni ami egyáltalán nem 'felhős', nekem sem sikerült. Van aki észre sem veszi, mert pl. világos helyen használja a TV-t. Engem nagyon zavart ezért gariztattam. Lsd a sztorit itt.
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok! A hét elején megkaptam a csereutalványt a Sony-tól. (Előzmények itt.) Hát kissé sokáig tartott, de ez valószínűleg a szegedi Sony szerviz nem éppen talpraesettségének köszönhető. Pesten valószínűleg pörgősebben menne az ügyintézés. Mindenkinek azt javaslom, hogy ha gond van a TV-vel (pl. a 'tolerálhatónál' több clouding, DSE, stb.) hívjátok bátran a Sony-t, elég korrekt a hozzáállásuk ilyen ügyekben. 50W755C-re fogom beváltani, de már csak a két ünnep között, mert holnap utazok egy hónapra külföldre. Már jártam a boltban is és lezsíroztam a dolgokat...
-
medvegy
aktív tag
válasz asddsa #18644 üzenetére
Szia! Majd írd meg, hogy milyen lett az új, amit a szerviz hozott. Kíváncsi vagyok rá.
Az én 50W755C is elég felhős volt, főleg középen-alul zavart nagyon (lsd. #18280). Hívtam a szervizt, kijöttek megnézték és azonnal elismerték a hibát, pár nap alatt ki is hoztak egy újat (lsd. #18470, #18504 és #18563). Az 'új' készülék sajnos rosszabb lett mint a régi. A sarkokban igaz kevesebb bevilágítással, de a középen és alul sokkal fényesebb foltokkal, mint a régi (nemcsak töksötétben, hanem már-már felkapcsolt lámpa mellett is lehetett némelyiket látni, szóval durva). Nekem van egy olyan érzésem, hogy amit 'új' készülékként kaptam, az nem is új volt valójában, hanem kisebb (bizonyos vásárlók számára nem zavaró) hibával (felhősödés) visszaküldött darab (akár a 14 napos elállás alatt). Ezt támasztja alá az is, hogy csak maga a TV készülék lett cserélve (bár új dobozban kaptam, a képernyőn matricák elöl rajta voltak és csavarok sem voltak hátul piszkálva) a tartozékok (talp, táp, távirányító) maradtak a régiek. Szerintem a Sony ezeket a visszaküldött készülékeket küldi ki ilyenkor csere TV-ként, némi takarítás, matricázás után. Lehet már az én eredeti 50W755C-m is kint van valakinél...
Most ott tartok, hogy újra felhívtam a Sony-t és a szegedi szerviz képviseletet, elég lassú az ügyintézés, de korrektnek tűnnek, ha minden igaz, csereutalványt fogok kapni a jövő héten, amit a TV-m vásárlásának a helyén használhatok föl (Sony Center, Szeged).
Ez jó, mert így tényleg új készülékhez jutok, plusz lehet érdemes lenne az 50W755C helyett az egyel nagyobbat vinni (55W755C), mert külföldi fórumok szerint az talán nem annyira felhős (bár neccesen fér el a TV szekrényemen).
-
medvegy
aktív tag
válasz medvegy #18504 üzenetére
Ma nálam járt a Sony szerviz és hozták az új készüléket, a hétfőn elvitt foltos példány helyett (50W755C). Csak a TV készülék lett cserélve (új doboz, a képernyőn matricák elöl rajta, csavarok hátul érintetlenek, stb.) a tartozékok (talp, táp, távirányító) maradtak a régiek. A gari újra indult.
Hétvégén jön az alapos tesztelés...[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Ahogy ígértem, jöjjenek a további fejlemények (előzmények #18470-es hsz). Szóval ma kijöttek megnézni a TV-t a Sony szervizből. Szépen besötétítettem, előkészítettem egy képet és filmet, amin majd meg tudom mutatni a foltokat. Nem nagyon kellett erőlködni, azonnal látták miről van szó és már pakolták is a TV-t a dobozába. Kérdeztem, hogy mire kell gondolni további bevizsgálás/javítás alatt, mert ismerve a jelenség természetét (felhősödés), pl. egy panelcsere nem oldana meg semmit. Nekem úgy tűnt, hogy ezzel tisztában is vannak, bár konkrét választ nem kaptam a kérdésemre. Annyit mondtak, hogy szinte biztos, hogy kapok egy másik TV-t, és nem lesz 'javítás'. Kb. egy hét az átfutás, hívni fognak ha van fejlemény. Remélem tényleg cserebere lesz. Addig is kaptam egy 32-es Sony-t csere készülékként, hát mit ne mondjak szokni kell az 50W755C után
-
-
medvegy
aktív tag
A #18280-as hsz.-ban írtam 50W755C TV-m felhősödéséről. Evvel kapcsolatban szeretnék pár fejleményt megosztani.
A képeket, amiket ide is feltettem (lsd. #18280 hsz), bevittem a szegedi Sony Center-be, ahol a TV-t vettem. A képeket látva, egyből felajánlották, hogy hívják a szervizt, akik kijönnek megnézni. Pénteken hívtak is a szervizből, hétfőn délután jönnek ki. A szervizes ügyintézőt megkérdeztem, hogy mi lesz a menetrend. Azt mondta, hogy megnézik, elviszik, bevizsgálják, ha tudják javítják, ha nem tudják cserélik a készüléket. Egyrészt örülök, hogy foglalkoznak a problémával, másrészt az elvisszük-bevizsgáljuk-javítjuk dolog annyira nem tetszik, mert pl. pár éve Samsung monitorommal jártam úgy, hogy "javítás" után szarabb lett mint, volt, és hosszú procedúra után kaptam végül másikat.
Mindenféleképpen szeretnék belevágni a dologba, mert számomra tényleg elég zavaró a jelenség (persze elhiszem, hogy egy átlag user, főleg olyan aki nem töksötétben szokott filmezni, nem feltétlenül venné észre). A szerviz egyébként a szegedi Transcommers Kft. lesz. Valakinek van esetleg velük tapasztalata? Meg úgy általában, mi a tapasztalat a Sony szervizekkel?
-
medvegy
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #18427 üzenetére
Hát, az eladás/új csináltatása nem játszik, mert a komód, amin a TV van egy szvsz. elég pofás fenyő garnitúra része, plusz a tároló helyre igencsak szükségem van, amit nyújt. Valamelyik nap ki fogom próbálni, hogy milyen úgy a hangzás, ha a hangprojektort felteszem a TV fölötti polcra. Ha jó, akkor felfúrom a TV fölé, ahogy az előző hsz-emben is írtam. Ha nem jó úgy, akkor a te megoldásod jön, vagyis bútorlapos magasítás, csak nem 4-5, hanem 1-2 cm magasságban.
-
medvegy
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #18420 üzenetére
Köszi a tippeket, tényleg nagyon szépen megoldottad. Én is gondolkoztam a TV alá valami dekoratív bútorlap dolgon, bár úgy az lenne a baj szerintem, hogy a TV túl magasra kerülne. (Csatoltam egy képet, hogy lásd nagyjából mire gondolok...) Ha a TV-t a falra tenném, akkor mehetne alá a hangprojektor, de úgy még magasabban lenne a kanapéról nézve. Ezért gondoltam arra, hogy a TV fölé a falipolc alá (lsd. kép) a falra rakom a hangprojektort, annak ellenére, hogy ezeket a hangprojektorokat tipikusan fej magasságba ajánlják.
-
medvegy
aktív tag
Tegnap átvettem a HT-CT380 hangprojektort Ragnar95 kollégától. Néhány tapasztalat fog következni.
Először is meglepően jól szól, a mélynyomó nem puffog, tisztán és ha kell hangosan teszi a dolgát. Filmhez és játékhoz tökéletes választás lehet annak, akinek nem kell az 5.1. Zenét is jó hallgatni rajta, bár a jól bevált sztereó rendszeremmel, azért nem vesz fel a versenyt. Ami a hangerőt illeti, a kb. 17 nm nappalimba több mint elég, ezt már a szomszédok is tudják. Kialakítása igazán igényes, nagyon jól mutat a TV-vel. Két negatívumot tudok felhozni: 1) mind a mélynyomóhoz, mind a központi egységhez nagyon rövid tápkábelt adnak, de tényleg 1 m.. vicc. 2) Ha a TV elé teszem a TV szekrényen (ahogy az emberek 80%-a tenné), akkor pont kitakarja a TV infra vevőjét, és alig-alig tudom a TV-t a távirányítójával vezérelni. Azért ez gáz, igazán gondolhattak volna erre: vagy a 2015-ös TV-k állványa lehetne 1 cm-vel magasabb vagy a hangprojektor 1 cm-vel alacsonyabb. Így megy majd a TV fölé a falra...
Mindent összevetve ajánlott kategória, bár a 100k körüli bolti ár kissé rideg...
-
medvegy
aktív tag
Edigital akció, hátha valakit érdekel. (Például 43W755C 170k-ért elég jó vétel.)
-
medvegy
aktív tag
válasz blakey #18312 üzenetére
Kipróbáltam. Kihúztam az Xbox-ot meg a set-top boxot, de úgy fest nem változott semmi. Még holnap azt is kipróbálom, hogy a TV-ből is kihúzom a három üres HDMI kábelt (mozgatni kell hozzá a TV-t, és ma már nem volt kedvem hozzá). Bár sok reményt nem fűzök hozzá...
-
medvegy
aktív tag
válasz blakey #18304 üzenetére
Annyi kérdést még, hogy a BD lejátszó kikapcsolt állapotban is befolyásolta a képet nálad?
Mert ha jobban meggondolom annó az első hetekben úgy teszteltem, hogy csak a set-top box volt bedugva vagy az se. Most ugye jött rá az Xbox meg be van dugva egy harmadik HDMI, aminek a végén legtöbbször semmi sincs. A lefotózott felhősödés akkor is tapasztalható, ha az Xbox nincs bekapcsolva, csak bedugva 220-ra.
Esetleg a HDMI kábel minősége nem okozhat ilyet? Ugyanis nemrég lecseréltem mind a hármat 1 méteresre, hogy ne lógjanak összevissza, és hát nem éppen a legdrágább kábeleket vettem, kb. 1k volt darabja.FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
medvegy
aktív tag
válasz blakey #18281 üzenetére
Nem került semmi (Xbox 360, set-top box, meg még egy kábel van bekötve, amire néha a laptop megy). Hogy érted, hogy HDMI-n zavart okozott egy eszköz?
amadeus11: Épp az a baj, hogy nemcsak 'csatorna váltás' közben látom, hanem ahogy föntebb is írtam sötétebb jelenetek alatt is simán.
nismoka & Janaboy: Az első fénykép sajnos nem túloz. Elég sokat játszottam a fényképező beállításokkal, hogy olyan legyen a képen is, ahogy látom. Persze azt már nem tudom, hogy kinek hogy adja ki a monitorja a képet.
Azért is zavar a dolog egyébként, mert bár tudom, hogy kb. 1-2 év múlva az OLED tényleg alternatíva lesz. De én nem 1-2, hanem inkább 4-5 évre terveztem.
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Szeretnék tanácsot kérni tőletek.
Bő egy hónapja vettem egy 50W755C TV-t a szegedi Sony Centerből. Az első hetekben nagyon alaposan átnéztem töksötét szobában esetleges pixelhiba és felhősödés miatt. Nem találtam semmit, pedig tényleg órákat töltöttem a teszteléssel és csomó filmet árgus szemmel a hibákat keresve néztem végig.
Viszont kb. egy hete észrevehető foltosodásra lettem figyelmes fekete háttéren, ami sötét szobában észrevehető.
Tegnap este csináltam pár képet szemléltetőül.
Kb. így látom (bár nem tudom kinek mennyire adja vissza a monitorja):
Itt van még egy világosabb kép hosszabb záridővel, amit csak szemléltetőül csináltam:
(A fotózáshoz egy képet hoztam be a TV-n, tehát dolgozott az elektronika, bár ha átteszem üres HDMI portra, akkor is elég hasonló, bár nyilván világosabb az egész kép és jobban látszódnak a foltok.)
A képeken kivehető mind a négy sarokban némi bevilágítás. Na, ez még nem is zavarna. Egyrészt mert másnál is láttam ilyet (pl. itt és itt), de leginkább azért mert filmezés közben nem zavaró.
Ami zavar az a két folt alul középen. Ezek sötét szobában sajnos filmezés közben is észrevehetők, és nemcsak két jelenet között, amikor pár pillanatra elsötétül a kép. Hanem, például: Vikings, 2. évad utolsó része. Nagyon sok benne a sötét jelenet, és sajnos csomószor szemet szúrtak az említett foltok.A beállítások finomításával (pl. levettem a fényerőt 30-ról 20-ra, bekapcsoltam a fényérzékelőt, stb.) picit lehet javítani a dolgon, de teljesen eltüntetni nem.
Agyalok már egy pár napja mit kellene csinálni. A TV elég új még, bár a két hét elállásban már nem vagyok benne, de kibővített garim + biztosítás van. Szerintetek próbáljam meg gariztatni? Javítják vagy cserélik? Vagy ezért körberöhögnek a Sony-nál, mert az ilyen hibát le kellene nyelni?
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz nismoka #18148 üzenetére
Kicsit próbálgattam este a gyári lejátszót, de érdekes módon az nem látja a Serviio-s PC-t az esetek jelentős részében. Pontosabban látja, de nem éri el, azt írja, a Serviio-s gépre, hogy 'ki van kapcsolva', holott nem is, és a Kodi meg az Archos lát is mindent szépen. Te Serviio-val használod a gyári lejátszót?
-
medvegy
aktív tag
válasz coolrob #18146 üzenetére
Az elmúlt pár hétben elég sok full HD filmet megnéztünk (a legtöbb 15-20 GB-os volt, de volt köztük 30-40 GB-os is), és mindent folyamatosan játszott a Kodi. A DTS hangról nem tudok mit mondani, ui. egyelőre a TV hangszórója volt használva, október végén fogom átvenni a 2.1.-es soundbar-t (HTCT380), feltételezem ott sem lesz kardinális probléma a DTS hiánya. Egyébként a beépített lejátszó tényleg meglepően jó, a Kodi-t azért szeretem jobban, mert egyszerűen többet tud.
Más. Van fejlemény a biztosításos gari kiterjesztésemmel, küldte a Sony a mailt, de sajnos nem jó. A boltban rosszul töltötték ki, és 50W755C helyett 55W755C-t írtak a lapra. Úgyhogy lehet elölről kezdeni a procedúrát...
-
medvegy
aktív tag
válasz cotagg #18144 üzenetére
Én áttértem az Archos-ról a Kodi-ra, ott sokkal több mindent be lehet állítani. Próbáld ki, ingyenes a Google Play-en. Az SMB megosztások nekem nem mentek Windows-on, ezért feltettem a PC-re a Serviio media szervert. Wifin majdnem minden ment akadás nélkül, de csak majdnem, ezért dobtam egy UTP-t a router és a TV közé, mostmár hibátlanul, akadás nélkül megy minden. Én a helyedben ezeket próbálnám végig sorban.
-
medvegy
aktív tag
válasz nismoka #18041 üzenetére
Én is így tudtam, ezért nem is értem igazán mire ez a nagy tökölés. Hívtam ma ez ügyben a Sony call center-t, nem látnak rá ugyan a gari kiterjesztéssel kapcsolatos ügyekre, de szerintük ez így normális
Igazából egy dologtól tartok: a gari kiterjesztést elintézni valóban egy évem van a vásárlás után, de a biztosítással - ha jól tudom - az a helyzet, hogy csak egyből a vásárlás után kérhető. Ha a Sony Centerben valamit elbénáztak (pl. nem regisztrálták be a TV-t), és elölről kell kezdeni az egész procedúrát, akkor nehogy bukjam a biztosítás igénylés lehetőségét...FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
medvegy
aktív tag
Írtam korábban, hogy szeretnék venni gari kiterjesztést a TV-mhez (50W755C). Már akkor megrendeltem a kiterjesztés+biztosításos garit a szegedi Sony Centerben, amikor vettem a TV-t (a TV-t is ott vettem). Ennek már kb. három hete. Szerintetek az mennyire normális, hogy azóta se sikerült a Sony Centereseknek elintézni a kiterjesztést? Hetente járok a nyakukra, mivel kb. három percre dolgozok a Sony Centertől. Rendszerint azzal fogadnak, hogy "jövőhét kedden 1000%, hogy megy az email...". Értem én, hogy elvileg egy évig rendelhető a kiterjesztés a vásárlás után, és ezért nem kapkodunk, de azért a lófütyinek is van vége szvsz...
/Sry, új hsz-ként akartam, véletlen ment a #18034-esre válaszként./[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz SzlobiG #17974 üzenetére
Igen. Sokak szerint a legjobb. És ingyenes. Fent van Google Play-en. A TV gyári lejátszót nem nagyon próbálgattam. Az Archost használtam még, de azon volt ami picit akadozott. (Nem úgy min amikor a wifi-nél belassul, hanem picit mintha 'pattogott' volna a kép...)
-
medvegy
aktív tag
válasz SzlobiG #17940 üzenetére
Én eddig wifin keresztül használtam, úgy 10-ből kb. 1 filmnél volt akadás néha. A héten kötöttem össze a Serviio-s PC-t meg a TV-t kábellel, és azóta még a 30-40 GB-os filmek is rezzenéstelenül mennek. Szóval nekem egyelőre bevált.
-
medvegy
aktív tag
-
medvegy
aktív tag
válasz #93966848 #17874 üzenetére
Szerintem teljes mértékben. Tökéletes TV nincs, valamennyi inhomogenitás mindnél van, de ebből meccs közben semmit nem veszel észre, max tökfekete képnél picit, de főleg akkor, ha olyan kimenetre állítod a TV-t, ahonnan nem kap jelet...
-
medvegy
aktív tag
válasz daniel2121 #17765 üzenetére
Én pont most adtam el 32k-ért. 2 nap alatt elvitték, bár lehet, hogy csak szerencsém volt, mert elég sok új Xperia E4-est látni különböző apróhirdetés oldalakon.
-
medvegy
aktív tag
válasz hegylako01 #17780 üzenetére
Na, feltettem a Serviio-t, és úgy fest, hogy működik a dolog. Kb. két kattintással kiválasztom a megosztani kívánt mappákat és TV-n egyből látszik is minden. Az Archos szépen le is játssza a megosztott filmeket wifin keresztül. Kipróbáltam jó pár 1080p filmet is, és mindössze 1-2-nél volt szaggatás (elvileg utp kábellel simán kellene mennie mindnek). Találtam viszont egy hasznos funkciót a Windows-ban (8.1). Bizonyos kiterjesztésű fájlokat egyszerűen 'jobb klikk/play to/TV kiválaszt' paranccsal a TV-re lehet küldeni, mindenfajta megosztás nélkül. Ez avi-val és mp4-el tuti megy, mkv-vel már nem sajnos.
-
medvegy
aktív tag
válasz hegylako01 #17780 üzenetére
Köszi, délután csekkolom!
-
medvegy
aktív tag
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Számítógépről szeretnék filmeket lejátszani (50W 755C) wifi-n keresztül. Olyan problémám van, hogy a TV látja a számítógépet, és a számítógép is látja a TV-t, viszont a számítógépen megosztott tartalmakat nem érem el a TV-n. Próbáltam a gyárilag telepített lejátszót is, és az Archos-t is. Addig mind a két esetben eljutok, hogy látom a PC-m (u.i. kiírja a hálózati nevét a TV-n), viszont megosztott tartalmat nem érek el rajta. A megosztást a PC-n egyszerűen jobb klikk/speciális megosztással csináltam. Ez így elég egyáltalán? Márcsak mert az Archos-nál a Shared Folders menü elvileg SMB megosztást kér (amiről nem igazán tudom micsoda), illetve valami user/password párost is
-
medvegy
aktív tag
Megérkezett a promós Xperia E4 telefonom. Elpasszolnám. PÜ, ha valaki igényt tart rá.
-
medvegy
aktív tag
-
medvegy
aktív tag
válasz Ger_man #17460 üzenetére
Ger_man: hát igen, ég és föld
lexter00: Köszi. Nem rossz ajánlat.
Hp Canon: A menü tényleg lehetne gyorsabb picit, bár nincs összehasonlítási alapom, azért nem is említettem.
Callisto: Hogy érted azt, hogy trükkös? Eddig is töksötét szobában néztem, de a többit amit írtál kipróbáltam. Tökfekete kép középen egy fehér szó: a kanapéról (2.5 m) kb. ugyan az a tapasztalat, mint fentebb leírtam, talán ha nagyon közel megyek (30 cm) szemből is látszik valami (lefotózni nem tudnám), nagyon oldalról nagyon közelről továbbra is kivehető, ahogy előbb is írtam. Ez így gondolom normális.
nismoka és hegylako01: Köszi már fel is raktam. Annyi szépséghiba van csak, hogy nem teszi ki a kezdőképernyőre parancsikonként. Be kell lépni a beállítások/telepített alkalmazásokba hogy el tudjam indítani.
-
medvegy
aktív tag
Ma volt időm alaposabban szemügyre venni az 50W755C-t, ezért megosztanék néhány tapasztalatot.
Először is avval kezdtem, hogy meggyőződtem a kijelző pixelhiba mentességéről (12 különböző színnel végig pörgettem a tesztet kétszer is, majd kifolyt a szemem a végére ).
A vásárlás előtt kicsit féltem ugyan az Android op. rendszertől (ui. pár helyen elég kiforratlannak és komplikáltnak találták), végül viszont elég kellemesen csalódtam: jól átlátható, és logikus felépítésű, abszolút felhasználóbarát. A rakás elérhető alkalmazás hidegen hagy egyelőre, azért egy-két alap app.-ot (pl. video lejátszó) biztos kerítek majd. Állítólag Androidos és iOS telefonokkal elég jól együtt tud működni a TV (pl. távirányítóként vagy billentyűként használható), de sajnos WP támogatás nincs (bár nem is nagyon vártam), így sajnos ezek a funkciók nekem kimaradnak (megrögzött WP user vagyok). Ami tetszett még, hogy vezeték nélküli egér+bill. szépen beköthető, és még ha nem is mondható tökéletesnek a működésük, de nagyon megkönnyíti a böngészést. Azt nem értettem mondjuk, hogy miért az Opera böngésző, a Chrome szvsz. jobb lett volna (pl. könyvjelzők importálása).
Ami a képminőséget illeti, a tegnapi előzetes véleményemet továbbra is tartom: nagyon odaver! Megnéztem az Expandables 3-et 1080p-ben, aztán pedig játszottam egy kis GTA V-öt. Folyamatosan az államat kerestem a padlón. A színek élénkek és kontrasztosak, a fekete tényleg fekete (a régi 32-es Samsungomat inkább nem is hasonlítom hozzá). A VA panel ellenére a betekintési szögek is egész jók, itt a fórumon hallottak alapján rosszabbra számoltam. A TV beépített hangszórói is teszik a dolgukat, nem recsegnek nagyobb hangerőn sem, bár csodát nem szabad várni tőlük. Azért idén még egy soundbar-ra biztos be fogok ruházni (ha valakinek van eladó promós, az ne tartsa magában).
Felhősödésről, inhomogenitásról nem beszéltem még. Az olvasottak alapján ez volt a másik, amitől paráztam, de szerencsére úgyfest, hogy ettől se kellett volna annyira tartani.
Ha leülök a kanapéra a TV-vel szemben (kb. 2.5 m) teljesen homogénnek látom a feketét, sőt ha jóval közelebb megyek (úgy 1 m-re) a TV-vel szemben, akkor sem látok inhomogenitást/felhősödést. Ez egyaránt igaz ha üres HDMI portra, vagy egy film tökfekete részére, vagy pendrive-ról egy tökfekete képre állítom. Nagyon extrém látószögből és nagyon közelről lehet észrevenni átvilágítás okozta inhomogenitást. Pl. hogy ha a képernyő széléhez állok (nagy betekintési szög) közvetlen közelről, akkor látszanak némi foltok a feketén, de lefotózni szerintem nem tudnám. Ez normálisnak tekinthető így?Ennyi jutott eszembe, de szerintem csomó kérdésem/észrevételem lesz még az elkövetkező hetekben
[ Szerkesztve ]
-
-
medvegy
aktív tag
Ma délután megkaptam a szegedi Sony Centerből az 50W755C-t. Nagyon kevés időm volt ma próbálgatni a készüléket, ezért csak néhány dolgot tudok írni róla. Első a mérete. Hatalmas (főleg a régi 32-es Samsung után). Nem is fért be az autómba (Corolla hatchback), de szerencsére boltban voltak olyan jófejek, és zárás után szívességből házhoz hozták. A dobozból is alig bírtam kivenni (már úgy voltam, hogy levágom róla a dobozt ), de némi küzdés után azért a helyére került. Ami elsőre megfogott, hogy mennyire igényes a kivitele: fém de nagyon vékony káva, masszív felépítés, minőség érzet stb. Egy dolog nem tetszett annyira: kissé rövid a tápkábele. Néhány gyors youtube-os HD videót csekkoltam rajta, meg Telekom HD csatornákat. Hát nekem hatalmas minőségi ugrás lesz az biztos. Futólag pixel hibával nem találkoztam. Hétvégén kezelésbe veszem és írok picit bővebben róla.
-
medvegy
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek megéri e új Sony TV mellé az 5 év biztosítás? Elvileg holnap érkezik a szegedi Sony Centerbe az 50W755C-m, 5 év gari kiterjesztést biztosan kérek mellé, de annál kb. 5k-val drágább az 5 év gari kit. + biztosítás. Kérdeztem a boltban az eladót, hogy az mire terjed ki, de nem nagyon tudott válaszolni. Szerintetek mit tud ez a biztosítás és megéri e az 5 k pluszt? Mondjuk ha a 4. év 10 hónapjában 'véletlenül' leesik a TV a szekrényről akkor kapok újat, esetleg valami önrészt fizetek, mint az autós Casconál, vagy "csak" javítják?
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz cotagg #17329 üzenetére
Itt egy leírás a W800C (US modell) kalibrálásához. Ez elvileg az 50W755C-hez is jó. Itt van még valami egy külföldi fórumról a 43W755C-hez.
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz nightshadow #17225 üzenetére
Elég sokat nézegettem az elmúlt pár napban az MM-ben a 48W705C-t és az 50W755C, és azt hiszem, be kell látnom, hogy később nagyon bánnám, ha nem az 50W755C-t venném. Jelenleg is tárgyalok az árral kapcsolatban a szegedi Sony Centerben, ha kapok valami normális árat, akkor megrendelem azonnal, ha nem akkor várok, ahogy javasoltátok.
A TV-hez majd Xbox360, PS4 és PC lesz kötve HDMI-n keresztül. A konzolok közvetlenül a TV mellett lesznek, ezért oda max. 2 m-es kábelek kellenek. A PC viszont a szoba másik felében van, így oda legalább 10 m-es kábel kell. Azt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen jobb TV-hez érdemes valami minőségibb HDMI kábelt venni - főleg a10 m-es esetében - vagy elég egy olcsóbb is (pl. ez).
-
medvegy
aktív tag
válasz nightshadow #17225 üzenetére
Nem kicsi a dilemma. Már szétdobtuk a nappalit teljesen, hogy egy új 48-50"-os TV normálisan elférjen, de végülis nem halnék bele, ha az új nagy helyen még egy-két hónapig a jelenlegi 32-est kellene néznem...
A Sony Centerben kaptam nagyon jó árat a 48W705C-re (175k, ennél nem biztos, hogy később is olcsóbban kapnám meg). Ha le is megy 220-230k irányába az 50W755C ára, az még akkor is kb. 50k plusz
A 2"-al nagyobb méret elhanyagolható különbség, az Android OP rendszer, ahogy fentebb is írtam hidegen hagy. Az, hogy a képfrissítése a 755C-nek 100 hz, míg a 705C-nek csak 50, azt miből venném észre? Egyáltalán észrevenném (HD film + PS4 menne főleg). Van annyival jobb képe az 50W755C-nek, hogy megérje az ~50k pluszt? Vagy csak a a fém külsőt meg az Androidot fizetném meg?
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek. Két TV között vacillálok:
43W755C és 48W705C
Mind a kettőt kb. ugyan annyiért tudnám megvenni, és mind a kettőt volt szerencsém már élőben (MM) megcsodálni.
A 48W előnye, hogy jóval nagyobb. A 43W viszont magasabb kategória, ezért igényesebb (fém káva szemben a 48W műanyag keretével), nagyobb a képfrissítése (100 hz vs. 50 hz), és talán még más apróbb eltérések is vannak. Az Android meglétét nem számítom előnynek, mert hidegen hagy.
Az ultimate megoldás persze az 50W755C lenne, csak hát az legalább 60k-val drágább.
Szóval Ti melyiket választanátok?
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok!
Sony TV vásárlás előtt álok, és szeretnék egy kis segítséget kérni. Egyelőre több méret és több típus is játszik. Nem túl nagy lakásom, nem túl nagy nappalijában (kb. 17 nm) fogom elhelyezni, egy régi 32"-os Samsung helyére. Három típus jött eddig szóba: 40W705C, 43W755C és 48W705C. A jelenlegi hely ahol a TV volt egy 40-43"-os készülék befogadására alkalmas maximum, viszont némi szoba átrendezés festés után nagyobb is szóba jöhet, ezért is adtam meg a 48W705C-t. A 43W755C Android rendszeres, amire egyáltalán nincs szükségem (ui. HD film vinyóról és PS4 pörögne a TV-n), és elég drága egyelőre (sőt az Androidos telefonokat sem igazán szívlelem).
A kérdésem az volna hogy a 40/48W705C csak annyival tud kevesebbet, hogy nem Androidos, vagy van más különbség is? Van e valakinek a 705C-s tévékkel tapasztalata, mert tesztet nem találtam róluk?
Ha átszervezem a szobát kb. 2,5 méterről nézném a TV-t, ebből a szempontból talán a 40-43" kevés lenne, ha jól számítom. A 43W755C nagytestvérét (50W755C) olvastam, hogy többen is elégedetten használjátok, viszont 250k körüli árat kicsit soknak érzem érte. Az Edigiben a 48W705C most 190k és tudnék hozzá további 5% egyéni kedvezményt is érvényesíteni. Szerintetek merjek belevágni?
Köszi előre is,
Medw
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok! KDL42W705B-t lehet e még valahol nem kiállított/visszavitt utolsó utáni darabként normális áron kapni? Az AV Planetnél ugyan láttam 150k-ért, ami nem rossz ár érte, viszont csak 1 év gari járna mellé, 2 év azért legalább kellene.
Nézegettem helyette más SONY TV-ket is, de az idei modellek (40-43") még elég húzósak ár/érték arányban. Pl. az Androidos KDL43W755C az Ediginél most akciós ugyan, de még így is borsos a 200k érte, az Android meg nekem tök fölösleges lenne, tekintve, hogy PS4 + filmezés menne rajta 95%-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- World of Tanks - MMO
- Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tőzsde és gazdaság
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- További aktív témák...
- Beats Studio3 wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Skullcandy Crusher ANC 2 // ÚJ // Számla + Garancia
- Bang & Olufsen Beoplay Portal XBOX Wireless Headset
- (Szellemképes) ASUS TUF Gaming H3 fejhallgató eladó /Garanciás/
- SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest