Hirdetés
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
guba75
csendes tag
Sziasztok!!
Olyam gondom van ,hogy lecsréltem az aztali gépemet laptopra és vettem egy TP-Link WR841ND típusu routert. Nekem T-home IP tv illetve optiukai internetem van. telepítés után működött 3 napig aztán nem volt látható majd újratelepítés után szakadozik egyszer észleli a gép majd eltűnik kábellal pedig jól működik . Mi lehet a probléma?
-
Vazallus
tag
Sziasztok,
WRT54G2-es Cisco routeremet frissíteném 1.3-rol 1.5-re. Viszont állandóan megtagadja a az update-et! "Upgrade are failed"-et ír nekem. ötlet?
"Mr. Salieri sends his regards"
-
spiritex
veterán
Nem, nem úgy, hanem hogy totál elmegy a net, semmi nem jön be, egy oldal se, és ez menetrendszerűen 1-2 percen belül, amikor bekapcsolom a 2. wifi-s laptopot a szomszéd gépe, a mi lan-os gépünk és az 1. wifi-s laptopunk mellé. Ilyenkor csak a router kikapcs. bekapcs segít.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Tosee
őstag
-
spiritex
veterán
Igen, mindig mindenhol van net, ha 4-ből 3 gép van bekapcsolva, egyébként a megadott 4 MAC-címre engedélyezi a hozzáférést. De mivel a szomszéd wifi-s gépe mindig rajta lóg..., ezért van szó a mi 1 db lan-os asztali gépünkről és a + 2 db wifi-s laptopunkról, amiből 1 db szépen megy, de ha már a 2-at is bekapcsolom, akkor leakad a net. Köszi, estére csatolom a képeket!
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Tosee
őstag
válasz spiritex #7685 üzenetére
Nagyon valószínűtlennek tartom, hogy 4 kliens megfektetné a routert, főleg, hogy nem egy gagyi routerről van szó! Tehát a problémát a router beállításaiban kell keresni!
Ha jól értelmezem ami írtál, a MAC cím szűrés valószínűleg jól van beállítva, mivel ha nem az összes gép üzemel (csak 3), akkor mindenhol van internet hozzáférés!
Tölthetnél fel képet és átnézem a beállításokat!
- Setup > Network settings
- Setup > Wireless settingsA4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
spiritex
veterán
válasz combonari #7691 üzenetére
A maximum kapcsolatokat egyébként külön-külön adják meg wifi-re és lan-ra, vagy együttvéve számít függetlenül attól, hogy hogy kapcsolódnak a gépek?
Azért még reménykedem, hogy az utasításban lesz valami biztató...Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
krealon
veterán
A routerre egyébként statikus (lefoglalt ip-számos) dhcp-vel kapcsolódnak az eszközök, van egy LAN-os asztali gép, és lenne 3 wifi-s (eddig 2 volt), MAC-cím szűréses védelemmel, ha esetleg fontos lenne.
Mi lehet a baj? Van-e valami beállítás a routerek wifi részénél, ami esetleg maximalizálná a lehetséges aktív wifi kapcsolatok számát?A MAC szures nem vedelem, csak latszatintezkedes.
Rendesen bekonfiguralt routernel (jelszavas vedelem, mukodest nem erinto alpertelmezett ertekek (LAN IP, admin jelszo, WiFi SSID) megvaltoztatasa), ilyen hibaknak nem szabad jelentkezni.
A korabban mar masok altal javasolt javitasi menetet:
- friss firmware letoltes
- reset
- firmware frissites kabelen keresztul
- reset
- ujrakonfiguralas -
spiritex
veterán
válasz combonari #7689 üzenetére
Sajnos most nem volt az, mert a fórumba írásom előtt keresgéltem 2 órát a konkrét típus maximalizált kapcsolataira keresve, de nem leltem megoldást, ezért fordultam ide hozzátok...
-
spiritex
veterán
válasz combonari #7687 üzenetére
Értem, köszi!
Bár ez gáz, ha így van, mert a szomszédot csak nem hagyhatom cserben...
Ok, utánanézek, de hol nézzek utána? Ez a limitált maximum wifi kapcsolat benne van minden router User Manual-jában?Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
combonari
tag
Szia!
Eddigi tapasztalataim szerint a routereknél eleve korlátozva van, hogy hány gépet tud kiszolgálni. Olcsóbb, nem annyira komoly routereknél ez a szám kb. 3-5 között mozog. (DSL kábeles kapcsolatról beszélünk) Namost szerintem simán lehet, hogy wifi-vel csak 2 gépet tud kiszolgálni a szóban forgó router. Én azt javaslom, hogy ennek nézz utána. Ha 2 wifi kapcsolatra van korlátozva, akkor nem valószínű, hogy ezt a számot meg lehet növelni a beállításokban.
-
-
spiritex
veterán
Lenne egy nagy problémám!
Van egy D-Link DIR-635-es wireless routerem. Eddig semmi gond nem volt vele. De mióta vettünk még egy laptopot, és az már a 3. eszköz lenne wifi-vel rákötve, azóta kiderült számomra, hogy valamiért 3 eszközt nem tud kiszolgálni wifin. Próbálkoztam avval, hogy más-más kombinációban kapcsolok be 2 gépet a 3-ból, és minden simán megy egészen addig, amíg a 3-at be nem kapcsolom. Tehát nem a gépekkel van a gond.
A routerre egyébként statikus (lefoglalt ip-számos) dhcp-vel kapcsolódnak az eszközök, van egy LAN-os asztali gép, és lenne 3 wifi-s (eddig 2 volt), MAC-cím szűréses védelemmel, ha esetleg fontos lenne.
Mi lehet a baj? Van-e valami beállítás a routerek wifi részénél, ami esetleg maximalizálná a lehetséges aktív wifi kapcsolatok számát?
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Jadro
veterán
válasz Intruder2k5 #7683 üzenetére
Köszi a megerősítést, akkor holnap viszem is vissza.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
MODERÁTOR
-
Jadro
veterán
válasz Intruder2k5 #7681 üzenetére
Nem, sajnos a gép sem és a router sem érzékeli ha kábelt dugok bele. A routeren világít a LAN1 aljzat ledje akkor is ha kihúzom a kábelt és akkor is a másik 3-ba dugom.
Ahogy a kábelt visszadugom a régi router lan portjába már megy is minden. Akkor lesz egy köröm sajnos. Köszi!
-
MODERÁTOR
Szia!
Minden bizonnyal...
Miután beledugod az UTP kábelt, a PC kiírja, hogy "Hálózati kábel csatlakoztatva"? Illetőleg IP címet kap a gép? A http://192.168.1.1 nem elérhető?
[ Szerkesztve ]
-
Jadro
veterán
Jó estét!
Vettem egy TP-Link WR841ND routert. Bekapcsolás után csak a power led világít, mellette a fogaskerék és lan1 ledje. Nincs beledugva semmi. Kikapcs/bekapcs után random világít pár led. Néha 1-2-3 lan ledek és a power, néha a QSS is. Resetre nem is reagál, ugyanazok a ledek világítanak folyamatosan mint amik bekapcsoláskor. Jól sejtem hogy vihetem holnap vissza?
-
combonari
tag
Szolgáltatótól kapott szerződésen rajta kell lennie a DNS1, DNS2, subnet mask, static ip, stb. dolgoknak. A router ip címét telepítés után lehet változtatni (ha jól tudom), hard resetnél 192.168.100.1 vagy valami nagyon hasonló szokott lenni, minden routernél más. Ha megvan a pontos típus, az alapján rá tudsz keresni.
-
MODERÁTOR
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Van egy SMCWBR14-G2 wireless routerem. Az egyik gépen újratelepítettem az xp-t és nem tudom megcsinálni rajta a netet, mert nem tudom honnan kell mondjuk a router ip-címet vagy a subnet mask-ot lekérdezni. A gép maga ilyen Usb-s wireless-es módon kapcsolódik a routerre. Remélem valamilyen ügyesebb-féle tud segíteni.
-
Bubibabadee
csendes tag
válasz Bubibabadee #7665 üzenetére
Sziasztok!
Ne haragudjon az, akinek az idejét esetleg fölöslegesen raboltam. A lényeg, hogy nem volt jó a felhasználónevemhez tartozó kód, amivel a routert arra akartam kényszeríteni, hogy elérje a netet. Így jár az, aki a saját írásában nem tudja megkülönböztetni a kis- és nagybetűt...
Üdv!
B -
greenw
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7674 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
MODERÁTOR
Ez nem olyan nagy sebesség, hogy különleges router kellene hozzá, tehát mondhatni, hogy bármilyen n-es, még akár nLite-os router is megteszi. ASUS-ban az olcsóbbak RT-N10, vagy RT-N12 tökéletesen jó, de ha nagyon olcsón szeretnéd megúszni, akkor TP-LINK, 741 vagy 841 típusaiból begyél egyet, bár én a TP-LINK routereket sosem supportáltam, nem bízom bennük! De ez a személyes véleményem...
-
MODERÁTOR
válasz jaffa 2843 #7670 üzenetére
Erre WPA, vagy WPA2 védelmet kell alkalmazni, és nem MAC szűrést, ami nem ér semmit!
-
krealon
veterán
G-s (54Mbit) router wifijen optimalis esetben 20-22M fer at.
Ha mind a 25-ot at akarod vinni, akkor N szabvanyu router es N szabvanyu vevoeszkoz is kell.
Szerk: lassu voltam. Routerek: Milyen routert? (Olvasd el az első hozzászólást!) (kiemelt téma)
[ Szerkesztve ]
-
greenw
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7668 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Esetleg tudnál ajánlani ilyen routert?
-
jaffa 2843
Ármester
válasz Intruder2k5 #7669 üzenetére
pont az lenne a lényeg hogy a hozzó nem értők ne férhessenek hozzá csak úgy
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
MODERÁTOR
válasz jaffa 2843 #7667 üzenetére
Alapesetben nincs bekapcsolva a MAC szűrés egy routeren sem... Ha neked mégis be van, akkor azt kapcsold ki, és fel fog tudni menni a telefon. Védelem szempontjából úgysem sokat ér, aki ért ehhez, az meglehetősen gyorsan megszerzi azokat a MAC címeket, amikkel hozzáférhet a hálózathoz!
-
MODERÁTOR
Szia!
A g-s WiFi nagyjából ennyire képes... Illetőleg ideális körülmények között, ha semmilyen zavar nincs az éterben, és a jel erőssége is kiváló, akkor átmehet rajta 20-22Mbps, de ha bármi is befolyásolja a vételi körülményeket, akkor azonnal lejjebb esik a sebesség, és mindjárt normálisnak mondható a 15Mbps!
Két megoldás jöhet szóba... Vagy keresel egy olyan csatornát, ahol nem zavarja semmi a forgalmat, ha egyáltalán találsz ilyet, vagy pedig veszel egy n-es routert, és úgy már több tartalék lesz a rendszerben. Persze ez utóbbi is csak akkor igaz, ha a gépekben is n-es vevő van.
-
jaffa 2843
Ármester
Sziaztok!
Hogy lehetséges egy telefont engedélyezni egy wifi-s routeren? (tp-link wifis routerről van szó, pontos típust sajnos nem tudok írni)
gondlom van valami hálózatí címe a telefonnak amit engedélyezni kell, de azt hogy tudom elő kaparni?#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
greenw
csendes tag
Sziasztok. Upc fiberpower 25 megás csomagom van, és a következő a problémám: routerrel csak 15 mega jön max. Simán utp kábellel a géphez kötve, jön a stabil 25 mega (speedtest, torrent). USR5461 Wireless MaxG Router-em van. Mi lehet a probléma? Hogyan kéne beállítanom a routert? (wifin használom 1ébként) Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Bubibabadee
csendes tag
Sziasztok!
Rózsaszín T betűs szolgáltatótól jön az optikai netem (login+jelszó-val) Huawei EchoLife HG850a modemen keresztül. Ezt szeretném megosztani egy SMC SMCWBR14-G2 típusú routerrel, de nem megy:
- hiába állítom be a routert, hogy PPPoE-t használjon a loginommal és a jelszavammal, egyszerűen nem tudja létre hozni a netkapcsolatot. Egész nap vesződtem vele, reseteltem, újraindítottam, semmi. Guglin sem találok semmi használható infót, bár lehet hogy nem a megfelelő paraméterekkel keresek (((kizárt...)))
Az érdekes, hogy bár a router nem tud netre csatlakozni, és azt megosztani, a hozzá LAN-nal csatlakoztatott laptopom a régi beállításokkal létre hozza a DSL-t, és megy a net. Csak ugye ezt így kevés, mert a lakótársam ugyanígy már nem fog tudni mellém felcsatlakozni.
Legyetek szívesek segíteni, ha tudtok, előre is köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Intruder2k5 #7662 üzenetére
Szerintem meg nem megy az a Gigabyte oldalára, csak éppen indítaná a setup wizardot magától a szerencsétlen, hogy be legyen konfigurálva. Tudom: nem gyakori, de láttam már ilyen megoldást, ami automatikusan feldobta ezt mielőtt üzemkész lett volna.
-
MODERÁTOR
válasz peti16biro #7661 üzenetére
Hmm... Akkor fogalmam sincs sajnos, nem ismerem ezt a routert. A UserID egy azonosító, de hadd ne kelljen már regisztrálni a gigabyte oldalán, azért, hogy a saját routeremen netezni tudjak! Gondolom ez vagy kikapcsolható benne (nem valami hotspot funkciót aktiíváltál?), vagy kivágnám az ablakon úgy, ahogy van!
-
peti16biro
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7660 üzenetére
Ez megvolt.
Telefonnal akarok netezni, csatlakozik a telefon a routerre, és amikot elindítom a büngészőt a telefonon akkor egyből mey a gygabyte oldalra és kér user id-t és jelszavat.
Mi az a user id? -
MODERÁTOR
válasz peti16biro #7658 üzenetére
Ha le van jelszavazva, akkor reset-et kell nyomni neki. Áram alatt, körülbelül 10mp-ig.
[ Szerkesztve ]
-
peti16biro
csendes tag
válasz peti16biro #7658 üzenetére
Arra már sikerült jájönni hogy újraindítom és neml esz lekódólva.
Mobillal akarok csatlakozni, és csatlakozik is, és utána megy a gygabyte oldalra és kér user id-t és jelszót. most mit kell vele csinálni. -
peti16biro
csendes tag
Heló!
Ma vettem egy gygabyte GN-BR01G routert használtan.Le van kódolva mit lehet vele csinálni hogy működjön. Ki lehet valahogy ütni a kódos védelmet? -
b.timike
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám, remélem tudtok segíteni!
Ma reggel áramszünet volt, két gépünk van, routerrel vannak összekötve. Mindkettőt bekapcsoltam ma a fő gépen volt internet, a másikon nem. Próbáltam kicserélni egy másik kábelre a régit, ami a routert és a modemet köti össze, de úgysem történt semmi. Szóval nem kábelhiba. Kihúztam mindent a modemből és a routerből is, vártam 5 percig, vissza, ugyanez a helyzet a fő gépen van net, a másikon nincs. A router egyébként D-Link márkájú, pont ilyen http://whitesindia.com/shoppe/computer-peripherals-modems-routers-c-1_23/d-link-1-port-ethernet-usb-adsl2-router. Még feltűnt az, hogy nem világít a router, de amúgy nem tudom, hogy szokott-e, mert nem szoktam nézegetni, lehet, hogy alapból nem.
Tudtok segíteni? Köszi -
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #7655 üzenetére
Értem. Így már tiszta a dolog.
Igaz, hogy most megjavulni látszik a router, de a biztonság kedvéért veszek egy másikat, mert nem bízok ezekben a "csodákban", hogy egyik napról a másikra magától megjavul...
Nem tudok rájönni, mi lehet a baja. Egyszerűen fogta magát, eldobta a netet, és megfagyott. Tegnap sokszor megcsinálta ugyanezt, de aztán abbahagyta.No, mindegy is. A lényeg, hogy nem a beállításokkal van a probléma.
Köszönöm a segítséget!
Minden jót!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #7654 üzenetére
Azokat a gépeket, amiket fix IP címre állítasz be, érdemes a DHCP tartományon kívülre konfigurálni, mert ellenkező esetben, ha jön egy gép, megkapja a DHCP-től azt az IP címet ami Neked be van állítva fix-re, majd később bekapcsolod a fix IP-s gépet, akkor már be is következett a probléma. Arról nem is beszélve, hogy a DHCP-re beállított gépekre hiába forwardolsz portot, mert lehet, hogy holnap már másik IP címet fog kapni a routertől, és máris nem működik a forwardolás. Tehát vagy fix IP cím kell a gépre, vagy pedig a routerben beállítható Statikus DHCP, amit nevéből adódóan a DHCP szerver kezel, azonban figyeli a rögzített MAC címeket, és egy adott címhez mindig ugyanazt a megadott IP-t fogja kiadni. És ezeket a gépeket látod a DHCP kliens listában is...
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #7653 üzenetére
Akkor hol lehet a probléma?
Sikerült belekeverednem a dologba...
Van ugyebár a DHCP. Neki az a feladata, hogy kiossza az IP-ket egy bizonyos tartományban. Ha portokat nyitok egy gépnek, akkor azt ezen a tartományon kívül célszerű megtenni, hogy elkerüljük az IP-ütközéseket? (a fix IP-s gépeket nem látom a DHCP kliensek listájában, ezért kérdem)MOD: Okés, akkor egyre gondoltunk. Átrakom a fix IP-s gépet a DHCP-n kívülre. Bár ott volt eredetileg is.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #7652 üzenetére
Nem, ez teljesen ki van zárva! Fix IP-t nem is szokás a DHCP tartományba tenni... De fix IP, vagy statikus DHCP ide, vagy oda, ez nem csinál ilyet!
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #7648 üzenetére
Eszembe jutott még egy dolog. Régebben portforward-ot állítottam a router mögötti gépeknek, hogy ezáltal tudjam használni a torrentet aktív módban.
Kicsit beleástam magam a router menüjébe, és ott azt láttam, hogy a DHCP 192.168.2.100-tól 192.168.2.200-i osztja ki az IP-ket. Én viszont 192.168.2.201-es IP-re forwardoltam a portokat, tehát az előbbi tartományból elvileg kiesik.Elképzelhető, hogy összeomlasztotta a rendszert? Eddig hogyhogy működött?
-
MODERÁTOR
-
kovacstom
csendes tag
Vettem egy asus rt-g32 routert. Már 3 rendszerkörnyezetben vizsgáltam de a hiba ugyanaz: befele megy internet jel, de nem osztja szét, se kábelen, se wifi-n.
http://prohardver.hu/dl/s/wb.gif
A szolgáltató UPC (29-es körzet) a net adsl. A modem után egy vezetékes router van (Tp-link TL-R402M), az "tárcsáz" be és osztja szét a netet. Ebből megy egy kábel a ház másik végébe, a földszintre egy D-link routerbe, ami osztja és szórja a netet (Dynamic IP) ... tökéletesen. Az első emeletre is felmegy a kábel a Tp-linkből oda akarnám beállítani az Asus routert.A beállításokba gond nélkül beenged és már próbálkoztam reseteléssel, factoy restore-ral, de nincs semmi foganatja.
Van valakinek valami ötlete?
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #7648 üzenetére
Nos, úgy még nem próbáltam meg. Ami biztos, hogy nem a kábel okozza a gondot, mert 2 különbözővel is kipróbáltam, és mindkettővel megszakadt, de ha ugyanezt a kábelt a modem és a gép közé rakom, akkor tökéletes.
A dolgot tovább nehezíti, hogy most épp' jó. Jelenleg a routeren keresztül netezek. Eddig a csatlakozás után hamarosan megszakadt, most meg jó. Nem értem...
Megpróbálom, amit mondtál!
-
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #7647 üzenetére
"Ha nem dugom rá az ADSL modemet, akkor nincs vele gond."
Én úgy gondoltam, hogy az ADSL modemet rádugod, de mondjuk a csatlakozási jelszót töröld ki a routerből előtte, hogy ne menjen fel a netre automatikusan... Így is megfagy? Tehát, konkrétan a modemmel való fizikai kapcsolat okozza az elérhetetlenséget? Vagy esetleg elromlott (megtört, vagy zárlatos lett) az UTP kábel, ami a modemhez megy?
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #7643 üzenetére
Csak aktív internetkapcsolat esetén. Ha nem dugom rá az ADSL modemet, akkor nincs vele gond. Kipróbáltam másik adapterrel is, de ugyanúgy megfagyott. Valamikor többet is kibír, mint 10-15 másodperc, de nem stabil...
Eddig nem produkált hasonlót.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Intruder2k5 #7645 üzenetére
Ja nem, nem annyira lényeges, hogy hordozható legyen, csak azért említettem meg, mert ez új nálam is, hogy ekkora csak az egész. (Nyilván azért ilyen frankó drága... ) Körülnézek a linkeken amit adtál és ránézek a tápra, hátha tényleg azért vacakol. Köszönöm a segítséget! Így sokkal előrébb vagyok, hogy legalább van kiindulási alapom hozzá merre nézelődjek!
-
MODERÁTOR
válasz Keeperv85 #7644 üzenetére
Ja, hogy nálad konkrétan a hordozhatóság is szempont, és nem csak a szimpla 3G funkció?
Amúgy legolcsóbban 3G routere a TP-LINK-nek van, azt hiszem, hogy 2 fajta, MR-3220, és az MR-3420. Az ára 5-6k közt indul, újonnan, 5 év garral...
http://www.argep.hu/trend/ROUT/Router-3g.html
Ezen kívül sok olyan routerből lehet 3G megosztást kicsikarni, amire lehet moddolt firmware-t tenni, és természetesen van USB portja. Ilyen például az ASUS több routere is, de ugyanígy a Linksys bizonyos típusai is. Ezek Tomato firmware-el képesek 3G megosztásra, akár úgy is, hogy a 3G kapcsolatot csak amolyan backup vonalnak használják egy "normális" netkapcsolat mellett.... De ezen kívül akár http, ftp, torrent letöltésre, vagy házi FTP és/vagy webszervernek is használhatóak. Illetve sok más lehetőség is van még bennük... De persze ezek nem a hordozhatóságukról híresek!
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Intruder2k5 #7641 üzenetére
Esetleg egy konkrét ajánlat (ha kifeküdne totálisan szerencsétlen, arra az esetre) ? Nem nagyon van ezekkel a kis hordozható cuccokkal tapasztalatom, eddig csak a nagy tesók ( = nem 3G) vendégeskedtek nálam.
-
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #7642 üzenetére
Olvastam, de sajnos nincs semmi ötletem...
A hiba akkor is előjön, ha nincs net, csak be van dugva az UTP kábel (tehát mondjuk nem állítod be a bejelentkezési paramétereket), vagy csak aktív internetkapcsolat esetén fagy? Vagyis a hiba szoftveres, vagy hardveres jellegű?
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Valaki erre is mondjon egy okosságot pls...
-
MODERÁTOR
válasz Keeperv85 #7640 üzenetére
Tudomásom szerint a router elég drága... Bár most nem néztem utána, de egyszer régebben már igen. Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha arra kerülne a sor, azért lehet ettől olcsóbban is 3G routert venni.
Hmm... Használtan 10k? Az durva egy kicsit ezért!
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Intruder2k5 #7639 üzenetére
Lehet sikerült kihagyni...
Ha legalább a Voda lenne olyan kedves és a csak náluk meglévő FW-t kiadná... de hát álmodik a nyomor. Szerintem vehetek egy másikat
szerk:
A tápellátást megnézem, lehet tényleg az lesz a baj, mert nem tűnik túl jó darabnak ez az adapter, amit adnak hozzá...Kösz a tippet!
szerk2:
@Jaki2000: Kösz a tippet neked is. 64 bites Win 7. A rendszer nélkül is rebootol a cucc. (Nem kell gép a WiFi-s működéséhez ugye.. )
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Intruder2k5 #7637 üzenetére
Nem. Ezért mutattam meg a routert. Ez a gépre UTP-n csatlakozik, csak 3G-s ugye, így meg tujda osztani WiFi-re is a jelet. Tehát a felső stickből ugye kapja a "bemenetet" és WiFi+UTP "kimenet"-ek vannak rajta
-
MODERÁTOR
-
Jaki2000
aktív tag
-
MODERÁTOR
válasz Keeperv85 #7631 üzenetére
Szia!
A routerek a táp meghibásodása esetén is szoktak ilyen hálózateldobálós dolgot csinálni... Ha van esetleg a közelben olyan táp, ami megfelel a gyári paramétereinek, akkor próbáld ki vele. Ha nem ez a baj, akkor még az is lehet, hogy egyéb hardverhibája lett a routernek, amit nem is fogsz tudni egy firmware cserével megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz csabyka666 #7632 üzenetére
Már megpróbáltam és "sajnos" a stickel magában nem szakad meg...
-
csabyka666
veterán
Egy kérdésem nekem is lenne. Adott egy "Conceptronic c54brs4" router. Tudni kell róla, hogy - bár prémium kategória volt anno - már több mint 5 éve megy gyakorlatilag kikapcsolás nélkül, tehát nem keveset nyüstöltem.
A napokban kezdte el azt, hogy megszakítja a netet, de emellett még a router is megfagy, szal' a menüjébe se tudok belépni. (a net: T-Home ADSL 5mbit)
Azt vettem észre, hogy ha kihúzom az ADSL modemet a router WAN-jából, és újraindítom, akkor tökéletesen működik a router. Tudom böngészgetni a belső menüjét gond nélkül. Azonban amint rádugom a netet, felkapcsolódik, van is netem, de 10-15 másodperc múlva a net elszáll, illetve a router menüje ismét elérhetetlen.Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
Ha elromlott, hát elromlott, veszek másikat, de szeretném tudni, mi a probléma oka.
Köszi a válaszokat!
-
csabyka666
veterán
válasz Keeperv85 #7631 üzenetére
Hali!
Szerintem próbaképp' nézd meg egy sima USB stick-kel a netet. Ha a router nálad állandóan szakítja a kapcsolatot, a Vodánál viszont teljesen jó, akkor azt is el tudom képzelni, hogy nálad valami hálózati gond van...persze akkor miért volt jó eddig...
No, mindenesetre én megpróbálnám csak stick-en keresztül, hogy meg lehessen állapítani egyértelműen, hogy hol a hiba.
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
A következő gondom lenne, amire egy ideje nem találok megoldást: adott egy a Vodafone-tól vásárolt Huawei D100-as kis WiFi-s router, semmi extra, alap 3G-s. Na most ehhez ugye nem UTP-n jön a net, hanem a mobil sticken át.
Aki nem ismerné: róla van szó.
Egy ideig semmi gondja nem volt, de mostanában elkezdte azt játszani, hogy random módon eldobja a hálózatot és rebootolja sticket. Sebaj... Beállítottam a gyári beállításaira, erre eldobta az egész FW-t úgy, ahogy volt...
Találtam egy oldalon (nem linkelem ide, mert láttam arrafelé warez tartalmak is vannak) hozzá másikat, feltöltöttem rá, működik is, de ez egyrészt angol, másrészt a hálózat dobálás megmaradt.
Voltam a Vodánál, hogy mérjék meg a jelszintet, hátha az a baj, hogy tényleg szakadozik a kapcsolat. Háromszor voltak, de náluk minden normális értéket mutat. A router már amúgy sem volt garanciális, most meg ugye a másik FW mellett pláne nem az. Elfogytak az ötleteim...
Valaki esetleg tudna hozzá valami a "gyárinál" komolyabb programot, amivel be lehet állítani? Vagy egyéb ötlet esetleg? Köszönöm előre is!
-
gergo0328
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy Wlan 11g Routerrel hogyan tudok kiépíteni egy házi wlan hálózatot?
-
MODERÁTOR
válasz Skatysuti #7628 üzenetére
Szia!
Ez attól függ, hogy jelenleg milyen router van, és milyen WiFi adapter van a gépben, amivel csatlakozol rá... Azt tudni kell, hogy az 54Mbps névleges sebességű g-s WiFi hálózat, a gyakorlatban nem lesz képes többre 20-22Mbps-nél (ez nagyjából 3MB/sec), ideális körülmények között. Ha viszont ezek az ideális körülmények sincsenek meg, mondjuk sok a WiFi hálózat a környéken, vagy nagy a router és a kliens PC távolsága, esetleg vastag falak vannak közben, vagy egyéb más tényezők zavarnak be, akkor ez a ~20Mbps tovább csökkenhet, akár 5-10Mbps-re is. 40Mbps-hez már mindenképpen n-es WiFi router, és a túloldalon is n-es WiFi adapter szükséges! Ilyen képességű router sok van, jó lenne azt is tudni, hogy mondjuk mennyi pénzed van rá, hogy a legolcsóbbat szeretnéd venni ami van, vagy inkább egy kicsit hajlasz a minőség felé is. Ezen kívül, mint már fentebb írtam, ha a gépben is csak g-s adapter van, akkor oda is kell egy n-es kártya, USB adapter, vagy bármi egyéb formátumú WiFi kliens.
[ Szerkesztve ]
-
Skatysuti
tag
Sziasztok Most kötötték be a csajomnál 40/20 as Digis netet és eddig eltöltögettem nála 2 megával.
De most kábelről tökéletesen működött de ha routeren keresztül szórja akkor 3-5 megás nettnek felel meg.
Mit tehetek? Vagy tudtok ajánlani routert másikat amivel ki tudnánk használni.
Nagyon megköszönném a segítséget.
Szép napot.ASUS Rog Strix G17 G713QM-HX1139T, 2x16gb Kingston Fury 3200mhz c20, Samsung 980pro NVMe , ASUS ROG Strix XG259CM, ASUS ROG falchion, Asus Rog Chakram X+ ASUS Rog Scabbard 2, Steelseries Arctis Nova7 Wireless, Xbox elite controller 2, Samsung Galaxy S22U 12/256, Galaxy Buds2 pro
-
MODERÁTOR
-
Laslow
senior tag
válasz droti25 #7617 üzenetére
Szia!
Nekem TP-LINK WR340G routerem van, gondolom alig különbözik a tiédtől. Az enyém 20/10Mb/s nethez és torrenthez tökéletesen elég, nálam semmilyen lassulás nem volt sosem (évek óta). Ha van rendes seed a torrent stabil 2,5MB/s-el tölt le, és ha jól emlékszem, nálam 200 párhuzamos szál van beállítva a torrent kliensben. (Ebben mondjuk nem vagyok 100% biztos.)Régebben amikor UPC-s voltam rendszeresen tapasztaltam, hogy a szolgáltató korlátozta a torrent sebességet. Ez abban mutatkozott meg, hogy csúcsidőben/napközben alig-alig csordogált le valami adat (50kb/s-nek már örültem!), aztán este 10-kor vagy éjfélkor hirtelen teljes sávszélességgel kezdett tölteni a torrent kliensem. FTP-ből vagy webről napközben is gyorsan töltött. DIGI-nél ilyen problémám sosem volt.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
macimeister
aktív tag
válasz macimeister #7616 üzenetére
A router titka: Modem>Router>1gép összekötése. Adminra fel, gyors mac clone, PPPOE beállítása. Gép kikapcsol, router és a modem áramtalanít. Modem áram alá, várni amig kivillogja magát. Router áram alá, várni amíg kivillogja magát. 1gép bekapcsol: Profit. aztán mehet rá a többi gép
-
droti25
őstag
Kösz az infót!!!
-
MODERÁTOR
válasz droti25 #7621 üzenetére
Én személy szerint nem vagyok jó véleménnyel a TP-LINK eszközökről, de ez csak egy dolog... Sokan ajánlják őket! Többek közt a Milyen routert? topikban is...
-
droti25
őstag
válasz Intruder2k5 #7620 üzenetére
Értem!
Erről a routerről mi a véleményed?
Ezt akarom megvenni!TP-LINK TL-WR841N Vezeték nélküli 300Mbps Router
-
MODERÁTOR
válasz droti25 #7619 üzenetére
Én ezt nem tudom pontosan megmondani, ki kell tapasztalni, hogy mi az az érték, amivel még jó sebességet érsz el, és a router sem hasal el... Próbálkozz mondjuk 50 kapcsolattal. De lehet, hogy kevesebb is bőven elég lesz! Az viszont egyértelmű, hogy tartós használatban az a router nem bír többet, mint <20Mbit/sec. És még lehet, sokat is mondtam...
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
válasz Intruder2k5 #7618 üzenetére
Szia!
Mennyire csökkentsem a kapcsolatok számát? -
MODERÁTOR
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Van egy tp link wr340gd routerem!
Az lenne a problémám hogy csak akkor tudok tölteni teljes sávszéllel amikor restartolom a routert de akkor is csak pár percig tölt 7Mb/s-al majd lecsökken kb 1,7 mb/sra!
Ez miért lehet?
Nyitottam portot a utorrentnek!Router beállitásokat elvégeztem!
Nem értem!
Vki tudna segiteni? -
krealon
veterán
válasz macimeister #7614 üzenetére
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok.
Mitől lehet az, hogy PPPOE esetén az egyik küldözgeti a PADI kat, de timeoutol és nem csatlakozik? Viszont egy másik router gondnélkül csatlakozik? Két Tplink routeről van szó, csak az egyikben van wifi is. tipusaikat elfelejtettem felírni, de pótolni fogom azt is. Egyébként sima T-online dsl ről van szó -
akicsike
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7609 üzenetére
Sikerült hálózaton belül elérnem a weboldalt, a host fájlban megadtam a belső ip címem.
Így most a dyndns.com címet ha beírom a böngészőmbe, akkor elérem, de ha a másik gépről próbálom elérni a dyndns.com címet(hálózaton belül), akkor ott nem jelenik meg, csak ha a belső ip címem írom be.
A vírusirtón beállítottam, hogy jelezzen minden mozgást, és amikor a másik gépen beírom a belső ip-m, akkor a vírusirtó kidob egy ablakot, ahol engedélyezem, de ha a dyndns.com címet írom be, ugyan úgy a másik gépen, akkor nem jelez semmit.
Ötlet?
És köszönöm az eddigi hozzászólásaidat.... -
senior tag
válasz Intruder2k5 #7611 üzenetére
Király vagy! Már wifin írok ide...Nem nyomtam elég ideig a resetet!
Már csak a lekódolás folyamata kéne, mert most bárki hozzáférhet a hálózathoz."Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"
-
MODERÁTOR
-
senior tag
Hi!
Lenne 1 kis problémám, van 1 eidmax br-6204Wg wifi routerem, költözés után elveszett a telepítő lemez+kód+mindene. Az új helyen UPC net van rákötöm a routerre, egyből megy a régi hálózat név+kód, azt írja csatlakozik...csatlakoztatva, de nem működik.
Próbáltam resetet, nem segített. Mi lehet a megoldás? :S
S"Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"
-
MODERÁTOR
-
akicsike
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7606 üzenetére
Nem, nem érem el másik gépről sem, helyi hálozaton belül!
-
krealon
veterán
válasz gabitoo88 #7595 üzenetére
az a problémám hogy mikor beállítom a felhasználónév jelszót a routeren és szeretném hogy felcsatlakozzon ...
A végeredmény hogy nem csatlakozik automatikusan se kézileg!
Egyedül a számítógépről tudok csatlakozni a netre betárcsázással!!!!http://prohardver.hu/tema/otthoni_halozat_es_internet_megosztas/hsz_14975-14975.html
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
akicsike
csendes tag
Sziasztok!!!!
Olyan gondom volna, hogy van egy WAMP szerverem es nem birom elerni a www konyvtarban levo weboldalt kivulrol, peddig bevannak allitva a kovetkezo dolgok:
- a D-Link DIR-300-as routerben a DDNS Setting-nel, be van allitva a dyndns.com dinamikus cimem
- a Port Forwarding resznel a belso ip cimre a 80-as port
- az Apache httpd.conf fajlban a "ServerName dyndns-cimem.com:80"
- WAMP szerver online modban vanProbaltam ugy is, hogy az ESET Smart Security 4-ben kikapcsoltam a tuzfalat stb.
Otlet, hogy miert nem tudom elerni kivulrol, ha beirom a bongeszobe a dyndns-cimem?
Elore is koszonom az otleteket
Udv. Attila
-
MODERÁTOR
Szia!
Először is, a routerben forwardolni kellene annak a gépnek az IP címére a 3389-es portot, amelyiken el szeretnéd érni a távoli asztalt. Ehhez persze célszerű ezt a gépet fix IP-re állítani, vagy statikus DHCP beállításokat csatolni hozzá. Ezen kívül, ha nem fix a külső, azaz a szolgáltató által adott IP címed, szükséges egy DynDNS cím regisztrálása, amit szintén be kell állítani a routerben, hogy az minden IP csere után frissítse a címet. Ha mindezek megvannak, akkor a dyndns címmel bármikor eléred a gépedet távolról is.
-
MODERÁTOR
-
PEZEGE
csendes tag
Sziasztok
Távoli asztalt szeretnék létesíteni windows mobile és win7 op rendszer között Tp-link wr542g routeren keresztül. Mit kell beállítanom rajta? A gépen engedélyezve van a távoli asztal.
A remote desktop mobile kéri olyat hogy computer, User name Password és domain, ezeket én állítom, be valahol vagy hol találom meg ezeket?
Előre is köszi Üdv Zoli -
ElEvEn11
senior tag
válasz Intruder2k5 #7593 üzenetére
Köszi! Egyre inkább erre hajlok Én is. Még egy Cisco routert ideiglenesen, próbaként beteszek, hogy teszteljem a hálózat többi elemét. Hátha mégsem a cuccos, de ha akkor is ez van, már csak a csere marad.
Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Jövő év végén jön a Crimson Desert
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Vírusirtó topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Assetto Corsa Competizione