Hirdetés
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gban
veterán
válasz Intruder2k5 #6391 üzenetére
Mintha mondták volna anno, hogy ha switchként használom, akkor kapcsoljam ki, de nem tettem, minden gép csatlakozott így is, gondoltam maradhat.
Linksysen 10.10.10.x a kiosztott tartomány, TP-linken 192.168.1.y.
Ez okozhatta akkor ezek szerint?
Összefoglalva, ha a WAN-ba dugom a bejövő jelet a Linksysen, akkor kell a DHCP szerver funkció, ha meg egybe a 4 másik csatlakozóból, mellé meg 1-2 gép és telefon csatlakozik kábelen és wifin, akkor DHCP ki?Postázást nem vállalok.
-
legenda
válasz Zoli1222 #6396 üzenetére
nem csak firmware frissítést írtam, hanem újrahúzást is! bizonyos esetekben sérül az adatbázis - bár ez elég ritka azért -, és a firmware újrahúzása, azt követően a gyári állapot visszaállítása, és az újrakonfigolás segíthet - még akkor is, ha pont az az utolsó firmware verzió kerül vissza, ami korábban is fent volt! ezt még próbáld meg szerintem!
a kábeleket próbáltad cserélgetni? nem lehet, hogy router nélküli módban kiiktatásra került egy hibás hálózati kábel?[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
gringo77
csendes tag
sziasztok
egy kis gondom akadt a wifivel (router) két notebook van rákötve és amikor a telefonnal (SE X8) akarok csatlakozni nem engedi, miért lehet ez? tudtok segíteni? vagy úgy engedi, hogy az egyik gépet kikapcsolom, ez miért lehet?
Redmi Note 10 5G 4/128GB Global, Lenovo Legion Y520 i5/16GB/250GBSSD/1TBHDD/GTX1050
-
MODERÁTOR
-
legenda
válasz Zoli1222 #6388 üzenetére
amit érdemes elsőre kipróbálni;
- router nullázása (reset), majd újrakonfig!
- firmware frissítése/újrahúzása, gyári állapot visszaállítása, majd újrakonfig!
itt a gyártói leírás; link
ugye ap router - és nem pedig ap client router - módban használod?
a többi beállítás meg a net típusának megfelelően; pppoe vagy dynamic ip...stb!
a tűzfal beállításai alapon vannak?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
gban
veterán
válasz Intruder2k5 #6386 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de ma azóta nem hülyül mióta a Linksysnél visszadugtam a bejövőt a WAN-ba. Eddig egy kimenetbe volt dugva, hogy a rácsatlakoztatott cuccok lássák a TP-linken levő gépeket. Vagyis switchként funkcionáljon. Kb. mióta átdugtam, azóta hülyül a kapcsolat, van megerősítő magyarázat is erre? Linksys IP címe természetesen átírva, nem ütköztek.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Claude Leon
senior tag
válasz Foximaxi101 #6362 üzenetére
http://www.atheros.cz/atheros-wireless-drivers.php
(az 5.3.0.35-ajánlanám elsőre, ott kliens utility is van, a win zerojat kiváltani valami használhatóval) -
MODERÁTOR
-
gban
veterán
Utánaolvastam a DNS szervernek, ez nem nálam van az alapján amit megértettem belőle.
Ennek a hibájának nem mond ellent hogy ha egy gépen leáll a web elérés, attól a többin még megy normálisan?mod: máshol is utánaolvastam, komolyabb leírásban, ott meg azt írják, hogy a böngésző is végezheti az átalakítást, névről IP címre. Akkor mégsem értem...
Most bezzeg nem bont, olyan ez mint a rossz fog a fogorvosnál.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz Intruder2k5 #6383 üzenetére
Értem, köszönöm.
És ez a DNS hol található?
Windows? Router? Böngésző?Postázást nem vállalok.
-
MODERÁTOR
A DNS a "domén név szerver", ez fordítja IP címre az url-eket, mert ugye a gépnek, routernek, switchnek, stb... fogalma sincs, hogy a google.com hol található, ellenben ha azt mondod neki, hogy http://66.102.7.104 akkor már tudja, hogy hol kell keresnie. Ha részletesen is érdekel akkor gondolom találsz róla infót millióegy helyen... De főleg a http://66.102.7.104 címen.
szerk.:
Magyarul, ha a DNS szerver elérésével van gond, akkor pontosan ez a hibajelenség, hogy a letöltéseid mennek tovább, illetve IP cím szerint bármit elérsz, de url cím szerint nem![ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz Intruder2k5 #6381 üzenetére
Ok, elmentettem a linket.
Mi az a DNS szerver, hogy teszteljük le?Postázást nem vállalok.
-
MODERÁTOR
Mivel írtál olyat is, hogy a "szakadáskor" a routert eléred, sőt írtál olyat is, hogy a folyamatban lévő letöltéseid is mennek tovább, csak böngészni nem tudsz, ezért teszteljük le a DNS szervereket is. A következő ilyen szakadáskor klikkelj rá erre, és nézd meg, hogy bejön-e a google...?!
-
-
MODERÁTOR
-
dr.bubo
őstag
válasz Intruder2k5 #6376 üzenetére
A Tp-link-nél ép ez szokott lenni, ha 120-ra vagy a max-nál kisebb értékre van állítva a lease time, akkor sokszor dobja a kapcsolatot, és nem olyan időközönként, mint be van állítva, hanem más-más időközönként. Nálam 2db TP-link router van használatban és mind a kettőnél előjött ez a hiba, de a 2880-ra állítva az értéket ez megszűnt.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Én még sosem hallottam ilyen spontán létrejövő tűzfalszabályokról...
Ha gondolod, akkor tedd fel a legfrissebb gyári firmware-t, hátha megoldja a problémádat, de ezek szerintem nem olyan javítások, amik LAN oldali szakadást - vagy minek nevezzem ezt -, kijavítanának. Természetesen nem kényszer a DD-WRT, csak többnyire az az általánosan elterjedt vélemény, hogy a custom firmware-ek sokkal jobbak, mint a gyáriak. Ezt természetesen én is osztom. Bár én a TP-LINK routereket még DD-WRT-vel sem tartom sokra, de tény, hogy sok olyan ember van - itt is -, akinek meggyőződése, hogy csupán a TP-LINK szoftvere egy kalap sz@r, de egy moddolt fw-vel ezek a routerek csodákra képesek. Még egyszer mondom, nem kényszer, csak egy lehetőség, kizárólag saját felelősségre... Ha viszont ragaszkodsz a hivatalos firmware-hez, akkor meg joggal zargathatod ez ügyben a TP-LINK supportot! Küldd el nekik a képet, és írd meg a történéseket, mondjanak rá valamit!
-
zodo
nagyúr
válasz Intruder2k5 #6367 üzenetére
Biztosan igazad van, de egyből ez a megoldás mármint a firmware frissítés?
Konkrét problémát sem tudom az ilyen frissítéseket meg nem igazán tudom hogy is kell végrehajtani. Új router vásárlása után örülők ha be tudom állítani hogy menjen.
Nem lehet hogy csak egy új tűzfal szabály jött létre és az kavar?Néztem az hivatalos honlapon lévő frissítés infóit, nekem még a legelső kiadású van és azóta hármat tettek közzé ill. a legfrissebbnél ezeket javították.
Modifications and Bug Fixes:
Improve PPTP/L2TP performance.
Improve wireless performance and stability.
Add IGMP support.
Add RTSP pass through.
Add support to DHCP Option 249.
Fix a backup & Restore problem
Some web page display modifications -
gban
veterán
válasz Intruder2k5 #6371 üzenetére
A port forwardos gépnél fix az IP, egyértelműen, de azt másra használom, azon nincs netezés, az a többi gépen van.
Holnap próbálom az Irén boot CD-jével, aztán meglátjuk, kösz a tippeket.Postázást nem vállalok.
-
MODERÁTOR
Igazából én sem tudom konkrétan, csak tippelgetek, próbálom szűkíteni a lehetőségeket...És mivel írtad, hogy a renew megoldja, gondoltam, akkor próbáld meg statikusan is. Mellesleg ha bármi okból kifolyólag használsz port forwardot, akkor majdnem, hogy kötelező is a fix IP.
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz Intruder2k5 #6369 üzenetére
Kösz, megpróbálom a dolgot, hiren's boot cd-m van, gondolom az is jó akkor, mert ugye azon nem friss az XP, viszont tudok netezni ha felismeri a hálókártyát (ha nem, rakok bele egyet amit tuti ismer, szerencsére van itthon pár).
Statikus IP miben segít? IP cím nem változik a renew után sem, eddig jó is volt így, én egyébként gondoltam a lease time átállítására 120 percról 10-re, ekkor gyakrabban frissíti a kapcsolatot gondolom.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
MODERÁTOR
1. Én személy szerint 1000x többre tartom a Linksys-t, mint a TP-LINK-et.
2. Egy Linux LiveCD-ről indítva a géped, kizárhatod az oprendszer hibát. Van benne Firefox, tudsz vele letölteni, netezni, szóval 1-2 órát el lehetsz vele."ipconfig /renew után helyreáll minden"
Állíts be statikus IP-t...[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
TP-Linkhez is betettem, bocs ha valaki kétszer olvassa, de elég X-akta az ügy, nem csak nekem, hátha így nagyobb a sansz a megoldást meglelni.
Lenne egy problémám, lehet hogy router gond, hátha valaki tudja hogy mi lehet az oka.
A router TL-R460 v4 (érdekes, firmware frissítés előtt v3 volt a hardver száma, és tuti a v3 linkre kattintottam, de a jelenség amúgy maradt a régi, nem ettől van biztosan).
A jelenség: egy idő után nem jönnek be a weboldalak, ipconfig /renew után helyreáll minden, de a folyamatban levő letöltés megszakad. IP címek nem változnak ekkor (3 gép van a routeren és egy Linksys WLAN router, típust mondok ha kell). Amikor nem jön be weboldal, a folyamatban levő letöltés nem szakad meg!
Ekkor más gépen van net, és a gépek is látják egymást, illetve a routerbe is be tudok lépni.
Egy érdekesség azonban: pont configot akartam menteni a gépre a routerről, amikor bejött a hiba, és nem tudta megoldani, viszont a routeren belül tudtam lépkedni!
Avast egyik gépről eltávolítva, helyzet ugyanaz (hallottam, nethibát okozott a közelmúltban). De minden gépen előfordul, minden XP van, teljesen frissítve. Egyszer 5 perc után, egyszer 2 óra után.
Tudja valaki, mi okozhatja ezt? Mulder ügynököt nem érem el...
Amire gondoltam, hibakeresésileg, de nem tenném meg addig míg van remény hogy kiderüljön hogy mi az oka:
- Linksys a TP-Link helyett, bár ettől ódzkodom, din dns és egyéb nyalánkságok átvezetése miatt
- XP újrarak, hátha beragadt valami az avastból, és megtéveszt hogy leszedtem, nem fut, és mégis él a hiba
- router garoztatása, bár kétlem, hogy elhiszik, megtalálják a hibát
Még valami, firmware után visszatettem a beállításokat a config fájlból, de nem nyúltam bele régóta, és már 2-3 éve ugyanazzal a beállítással megy hibátlanul.
Minden ötletet, illetve kizárt hibaokot szívesen fogadok.Postázást nem vállalok.
-
MODERÁTOR
-
zodo
nagyúr
válasz Intruder2k5 #6365 üzenetére
Eddig nem volt baja és csak az adott esetek kapcsán van gond amúgy napokig megy.
TL-WR741ND
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
zodo
nagyúr
Sajnos nem is kellett sokat várni rá.
Persze pont bajnoki online futam, szerencsére épp szünetben szakadt a játékban a kapcsolat.Megnéztem a kapott ping-t parancsot, most ezt írja, de netem az megy vagyis nem jelzett hibát.
Szerk:
Időközben kiderült hogy a játék szerverrel volt a gond, de ettől függetlenül a router nem válaszolt, ha jól veszem ki a kép alapján.További teendő?
[ Szerkesztve ]
-
Foximaxi101
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6361 üzenetére
OK igazad van. Egy linkről kerültem ide, most látom, hogy van itt wifis topic is.
Eddig egyébként eddig kábelról ment a net, csak a kábel közben tönkrement (megtört). Megyek a wifis topicba...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Foximaxi101 #6360 üzenetére
Félre ne értsd, engem nem zavar a dolog, de ha eddig (újratelepítés előtt) jó volt ezzel a géppel is, a másik gépen pedig most is jó, akkor nem értem, hogy miért a router gondok topikban várod a megoldást? Ez inkább valami Windows, illetve még inkább eszközmeghajtó probléma. Persze mindettől függetlenül, ha lenne konkrétabb ötletem segítenék, de sajnos nincs. Minden esetre a körülményeket tekintve a routert kizárnám a hibalehetőségek közül...
-
Foximaxi101
csendes tag
válasz Foximaxi101 #6357 üzenetére
Ez így sehogy sem jó..
ipconfig /renew
Windows IP konfiguráció
Hiba történt a kapcsolat (Vezeték nélküli hálózati kapcsolat 7) megújításakor: Nem lehet kapcsolatba lépni a DHCP kiszolgálóval. A kérelem túllépte a megengedett időt.
ipconfig /release
Windows IP konfiguráció
Ethernet-adapter Vezeték nélküli hálózati kapcsolat 7:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . :
IP-cím. . . . . . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Alhálózati maszk. . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . : -
Foximaxi101
csendes tag
Jelen esetben ez egy Acer notebook, és az acer weboldaláról letöltött driver van feltelepítve..
Egyébként a másik gépben - ami működik - is pont ilyen wifi eszköz van
Szóval nem tudom mit kéne meg kipróbálnom.Lehet, hogy ez az ARP ürítési gond nem is okoz gondot, viszont az, hogy nem érhető el a router a böngészőben már inkább érdekes.
-
legenda
válasz Foximaxi101 #6354 üzenetére
ilyennel konkrétan akkor találkoztam - pont ar5007eg wifi modulnál, egy asus notival -, amikor a win 7 alapban adott illesztésével akartam használni - látszólag, az eszközkezelő szerint illesztette, de nem működött rendesen -, az asus által adott specifikus wifi illesztő felhúzása után megoldódott a probléma!
-
Foximaxi101
csendes tag
Sziasztok!
Van két laptopom, mindkettő XP Sp3. Az egyik tökéletesen kapcsolódik wifivel a routerhez, tehát a net is elérhatő rajta. A másik gépen most húztam újra az XP-t, és ez is csatlakozik wifin a routerhez, jel erősség: erős. Viszont mégsem jön be semmi a böngészőben. A Javítás gombra klikkelve szépen felépíti újra a kapcsolat, de a folyamat végén kiírja, hogy az ARP-gyorsítótár kiürítése nem hajtható végre (ilyen hibaüzenettel kapcsolatban jan 31-én volt itt már diskurzus, de ott a srácnál a kapcsolat sem épült fel - nálam ez látszólag megy)
Pingetni lehet a routert, a másik gépet, és a saját gépet is, viszont furcsa, hogy böngészőből nem érhető el a router adminja, a 192.168.1.1-re nem töltődik be semmi (a másik laptopról ez működik).
ipconfig /all:
Ethernet-adapter Vezeték nélküli hálózati kapcsolat 7:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007EG Wireless Networ
k Adapter #2
Fizikai cím . . . . . . . . . . . . . : 00-1D-D9-03-0F-25
DHCP engedélyezve . . . . . . . . . . : Igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
IP-cím. . . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.102
Alhálózati maszk. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP kiszolgáló . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . . . : 84.2.44.1
84.2.46.1
Bérleti jog kezdete . . . . . . . . . : 2011. február 6. 14:09:21
Bérleti jog vége. . . . . . . . . . . : 2011. február 7. 14:09:21Ugyan így van a másik gép is beállítva, persze az IP cím vége ott más.
Tűzfal kikapcsolása sem hozott eredményt.
Manuálisan kitöröltem az arp-t az arp -d paranccsal, és arp -a visszaellenőrzéssel látható, hogy tényleg kitörölte a tartalmát. Ezt követően újra le futtattam a Javítást, de ugyancsak kiírja, hogy nem lehet üríteni.Szerintetek mi a megoldás?
-
legenda
válasz AthlonXP #6352 üzenetére
elsődlegesen a beállításokat kellene ellenőrizni, mert ez a router többnyire nehezebben fekszik el torrent alatt, mint a modem, vagy maga a netes szolgáltatás!
a firmware frissítése után volt gyári állapot visszaállítása, majd újrakonfig?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Gondom akadt a routeremmel: WR741ND.
Netezés közben, főleg akkor, ha megy az utorrent is, megszakad a kapcsolat vele. T-Home-os ADSL-em van. A routerre a gépem kábellel van rákötve és egy laptop megy még róla wifin keresztül. Amikor nálam megszakad a net, a wifis része továbbra is működik. A routeren frissítve lett szoftver, de az sem oldotta meg a gondot. Maga a cucc, kb 2-3 hónapos. Ha csak az ADSL modemre van kötve a gép, akkor nem szakadozik, viszont így nem használhatom, mert a netre 2 gép csatlakozik és valamivel meg kell osztanom, szóval a router mindenképp kéne. Amikor nekem megszakad a kapcsolat, akkor a router admin oldala sem elérhető, a cucc újraindítása viszont megoldja a problémát és megy minden rendesen, egy darabig.
Szóval azt szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben mit lehet tenni? Esetleg a routerben kéne állítani valamit, vagy az utorrentben, mert leginkább annak használata közben szakad a net... -
zodo
nagyúr
Erre a kérdésre még várom a segítő válaszokat.
-
MODERÁTOR
-
djnatko
csendes tag
A routeren sajnos nincs ilyen információ.
A kézikönyve sajna nincs meg.
Azt is próbáltam már,hogy a felhasználónévhez írtam admin és a jelszóhoz nem írtam semmit.
Úgysem engedett be!
Többször is reset-eltem már és semmi.
Reménytelennek tűnik.Egy csomó olyan segédeszköz létezik, amivel a nők szexuális kedve növelhető.Itt van például a Mercedes-Benz SLS AMG.
-
zodo
nagyúr
válasz djnatko #6347 üzenetére
Elvileg a router hátoldalán vagyis alján fel van tüntetve a belépéshez szükséges felhasználónév ill. jelszó páros vagy a kézi könyvében. (jelszó mezőbe néha semmit nem kell beírni pl. névhez: admin és enter)
Reset után be kell hogy engedjen a helyes belépési névvel és jelszóval.Más:
(#6339)-ben feltett problémámra, továbbra is keresem a megoldást ha valaki tud segíteni azt megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
djnatko
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6338 üzenetére
Szia!
Az a baj,hogy ezeket is már próbáltam,de mind hiába.
Nem enged belépni!Egy csomó olyan segédeszköz létezik, amivel a nők szexuális kedve növelhető.Itt van például a Mercedes-Benz SLS AMG.
-
legenda
válasz Zoli1222 #6342 üzenetére
akkor a sebesség nem lehet gond! a letöltési hullám minden típusnál igaz? tehát olyan helyen is (például ftp; link), ahol nem függ(het) attól, hogy az ellenoldalon miként tolják? mennyi időre lassul be a letöltés?
wifi kikapcsolása a router adminisztrációs felületén;
wireless -> wireless settings -> enable wireless router radio (itt jelölés kivesz!) -> save -> restart!
látom, közben megtaláltad![ Szerkesztve ]
-
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Vki meg tudja nekem mondani, h mitől van az, h 1 rövid ideig teljes sávszéllel tudok tölteni, utána leesik 1-2KB-ra, majd megint felkúszik maxra? Wifi-s router (tp-link tl-wr543g) lett közbe iktatva, de kábellal csatlakozom. A válaszokat előre is köszi. -
zodo
nagyúr
válasz Intruder2k5 #6290 üzenetére
Szia!
Sajnos még mindig bontja a kapcsolatot.
Nem tudom mi lehet a gond ha eddig szinte napokig jó volt ha bármit is csináltam a gépen.
Mostanában csak ha nálam megy az online játék (rfactor egy privát szervergépre csatlakozva) és vagy megy a barátnőm gépe is amely gép vezetéken csatlakozik és nincs beállítva router menüjében mekkora sávszélességet használhat (ha ez számít ?) vagy csak nálam megy a gép a játék + torrent kliens futtatása alatt.Mit, hol nézzek meg hogy közelebb kerüljünk a megoldáshoz?
Mindkét gépen Win7 Ultimate az enyémen 64bit-es a barátnőmén 32bit-es.
Alaplapi hálókártyák (Realtek)
Avg 9.0
Otthoni csoport és csak egy nyomtató van megosztva. -
MODERÁTOR
válasz djnatko #6334 üzenetére
Szia!
Szerintem az alapérték az, hogy mindjét mező üres. Tehát nem admin / admin
Ha ez nem jönne össze, akkor RESET-eld le... Valószínűleg a hátulján találsz egy RESET gombot, ezt nyomd be működés közben, és tartsd nyomva, amíg a router újra nem indul. Ekkor a név / jelszó visszaáll az alapértékre.
-
Keller16
aktív tag
Rendben,köszi!
-
legenda
válasz Keller16 #6335 üzenetére
- kábel(ek) ellenőrzése/cseréje!
router;
- gyári állapot visszaállítása, majd újrakonfig!
- firmware frissítése/újrahúzása, gyári állapot visszaállítása, majd újrakonfig!
amennyiben semmi sem segít - és másik routerrel megy minden frankón -, úgy cserés a router, elég régi típus, eljárt felette az idő...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Keller16
aktív tag
Sziasztok!
A problémám,hogy kb. december óta szakadozik a netem routeren(Tp-link WR340GD) keresztül. Pár másodpercre felvillan sárga figyelmeztető ikon,utána megint van net. Youtubeos videót néha többször is refreshelnem kell,mert megáll, játékokban pedig 2-3 másodperces teleportok vannak. Tegnap megnéztem közvetlenül modemen keresztül,úgy semmi gondom nincs. Sok helyen kérdezősködtem,de senki nem tudta megmondani mi lehet a gond Ja,és 5 megás T-home ADSL-em van.
[ Szerkesztve ]
-
djnatko
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dana NW5140SR routerem.És ezt próbálom beállítani,de mikor beírom az Ip-címet.
192.168.10.1-et,utánna kéri a felhasználónevet és a jelszót.Tudtommal admin,admin a felhasználónév is és a jelszó is,de mégsem fogadja el és nem tudok belépni a router Bois-ába.
Valaki tudna segíteni?
Előre is köszönöm.Egy csomó olyan segédeszköz létezik, amivel a nők szexuális kedve növelhető.Itt van például a Mercedes-Benz SLS AMG.
-
MODERÁTOR
-
broaff
tag
válasz Intruder2k5 #6322 üzenetére
Kösz a segítséget. Tiszta vicc amúgy mert egyszer csak jó lett. Kikapcsoltam a wifi protected setupot aztán meg vissza és jó lett... xD Pedig köze nincs.
Intruder2k5: Miért, van olyan hogy statikus DHCP? Miben jobb/rosszabb mint a sima DHCP? (érdemes átállítani?)
-
ISZOLE
senior tag
válasz Claude Leon #6330 üzenetére
Nos megoldódott, tegnap rendeltem egy nagyobb sebességű csomagot (mert a trékom suttyomban felemelte az árat és most alig többért 15Mb/s-ot adnak) amihez kicserélték a modemet és láss csodát meglett a sebesség. Mire hazajöttem addigra a DSLAMet is kicserélték és most hasajt. Azt sose fogom megtudni miért kezdte el nem szeretni a modem a routeremet amivel több évig hibátlanul működött és miért csak közvetlen kapcsolaton volt meg az előfizetett sebesség.
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
ISZOLE
senior tag
válasz Claude Leon #6328 üzenetére
Most nem tudom megnézni de ha jól emlékszem 1492.
-
ISZOLE
senior tag
válasz kokszi75 #6326 üzenetére
A számok amiket írtam körülbelüliek és ADSL sebességteszt oldalakon kapott eredmények (amik ugyebár mérésről mérésre változnak). Természetesen az általad javasolt teszt volt az első amit megcsináltam és az előfizetésnek megfelelő adatokat adott vissza. A probléma ott van, hogy a valós sebesség esik le ha a router is benne van a kapcsolatban.
-
kokszi75
csendes tag
Szia!Nem lehet,hogy a vonalban van a hiba?Ez a 2000/128 érdekes.Vagy 1280/128 vagy 2560/256 kellene lenni.Készíts tesztkapcsolatot (adsl@test jelszó:test),majd ezzel mérj sebességet a 192.168.9.1 oldalon.Ez a valós sebesség amire a vonal képes,amit közvetlenül a dslam-ból a telközpontból olvas ki.Ha itt kevesebbet kapsz ,például 2megás csomagnál ezt a 2000/128 kb/s akkor valami vonalhiba lehet.
-
akko
csendes tag
Sziasztok!Egy Linksys WRT160N-es routert használok.A vezeték nélküli része megy tökéletesen de az a gép amelyik kábelesen van összekötve vele gondol egyet megszakad a net utána a gép súlyos hiba után újra indul és ezt három-négy percenként csinálja.De ha ugyanez a gép router nélkül modemen keresztül csatlakozik a netre semmi gond nincs vele.A router beállításait már sokszor átnéztem semmi sem változott.Lehetséges hogy az alaplapra integrált hálókártya akad össze a routerrel?Ha valaki tud kérem segítsen.Köszi Akko.
-
ISZOLE
senior tag
Egy ideje már nagyon lassú a netem. Elkezdtem körülnézegetni mi lehet a gond. Mostanra a következőket sikerült kiderítenem. Ha az ADSL modem a routerre (DI-524) van kötve akkor lassú (500/10 kb/s), ha a modemet közvetlenül a gépre kötöm akkor megvan a névleges sebesség (2000/128 kb/s). A router beállítások átnézve, resetelve, új firmware töltve, minden lépés után tesztelve, változás semmi. Router kölcsönbe kapott (Sitecom) másikra kicserélve a helyzet ugyanaz. Már megőrülök mert nem tudom elképzelni mi okozza.
-
krealon
veterán
A netbookról nem tudok csatlakozni wifire mert azt írja ki, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott.
Probald meg gyengebb titkositassal vedeni a vezetek nelkuli halozatot (a routerben WPA2-AES helyett WPA-TKIP). Ha XP-t hasznalsz es a ServicePack 3 nincs telepitve (vagy a szukseges gyorsjavitas (KB893357)), akkor WPA2-AES halozathoz a Windows-ba epitett Zero Configuration Tool nem kepes kapcsolodni, mikozben a fenti hibauzenetet adja.
-
MODERÁTOR
Az átjáró és a dns is a router ip címe... Tehát alapesetben 192,168.1.1 Vagy, ami neked a routered címe... Az SSID-t látja a netbook? Tehát mgjelenik a hálózat, ha tallózod az elérhető hálózatokat a netbook-on?
szerk.:
Fix IP helyett miért nem használsz statikus DHCP-t?[ Szerkesztve ]
-
broaff
tag
Üdv.
Otthoni wifit szeretném beállítani netbookra. DHCP-t használok és minden gépnek le van foglalva van egy cím. A netbookról nem tudok csatlakozni wifire mert azt írja ki, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott. Utánaolvastam és azt írják, hogy az a baj, hogy nem kapja meg a címet. Meg adtam manuálisan az ip-t és az alhálózati maszkot, az átjárót nem mert fingom sincs, hogy mit kéne oda beállítani. Megnéztem és még mindig nem megy, de most azért mert az "ARP gyorsítótárat nem tudja üríteni". Tűzfalakat kikapcsolgattam mindenhol egyszerűen nem értem mi a baja. D-LINK DIR635R routerről van szó. Valakinek ötlet?
-
legenda
még ezek alapján sem zárható ki teljességgel például a kábel, vagy a gép hibája!
próbáld ki másik kábel beiktatásával, és a gépet is teszteld router nélkül!
amennyiben mégis a router a probléma forrása, úgy érdmes lenne azt gyári állapotra visszaállítani, majd újrakonfigolni, és ha az sem segít, akkor esetleg firmware újrahúzása, majd gyári állapot visszaállítása és újrakonfig!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
v.tom
őstag
Azért zártam ki, hogy más okozza a hibát, mert amint ki és bekapcsolom a routert, jó lesz a minden, illetve amikor elmegy a net, a router adminfelületét sem tudom elérni, de ki-bekapcs után az is jó lesz. Úgy tűnik, mintha a router és a gép között időnként valamiért megszakadna minden kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
gxyb
aktív tag
válasz Intruder2k5 #6314 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
v.tom
őstag
Sziasztok!
Van egy TP-Link TL-Wr841ND Router-em, még a régebbi, "kocka" szériából. A legfrissebb elérhető firmware van rajta. KábelNet-es vagyok, dinamikus ip-vel, a hálózatban 2 gép van, egy kábelen, egy pedig WiFi-n csatlakozik.
A probléma a következő: mióta a router megvan, soha nem voltak vele gondjaim, de az utóbbi pár hónapban egyre gyakrabban tapasztalom, hogy megszakad az internetkapcsolatom a kábeles gépen. Valamikor csak egy pillanatig tart, és magától helyreáll, (csak onnan veszem legfeljebb észre, hogy kijelentkezik a messenger, vagy leszakadok eve-online-ról a nagy packet loss miatt, stb.., de előfordul, hogy csak a router ki-be kapcsolása segít. Ha nincs netelérésem ilyen módon, akkor a router admin felületét sem tudom elérni. A wlan-on csatlakozó gép használójától nem kaptam ilyen jellegű visszajelzést, állítólag csak azt veszi észre, amikor újraindítom a routert, (hogy nálam működjön).
Egyébként az elérés sebessége, a ping, stb megegyezik azzal, amit a router nélkül mértem.Előre is köszi a segítséget!
Üdv.: v.tom
-
gxyb
aktív tag
válasz Intruder2k5 #6256 üzenetére
Üdv!
Tudom, hogy nem ebbe a topicba való a kérdésem, de sajnos sikerült vásárolnom egy TP-Link routert, mit ajánlanál helyette? -
MODERÁTOR
válasz 1Hermi1 #6309 üzenetére
Szia!
Az, hogy a torrent megy tovább, arra utal, hogy akár még DNS szerver probléma lehet. Első körben próbáld meg a routerben a DNS szervert statikusra állítani, és írd be a Google DNS szerverek címeit.
8.8.8.8
8.8.4.4Ha ezek után is csinálja, akkor majd gondolkodunk még...
-
MODERÁTOR
-
1Hermi1
csendes tag
Sziasztok!
A hálózatommal van valami gond, remélem tud valaki segíteni. Internetezés közben spontán módon időről-időre elmegy az internet, vagyis a böngészőben semmilyen oldalt nem tudok megnyitni. Viszont amikor ez történik, a torrentes kapcsolatok és minden más letöltés simán működik tovább. Bizonyos oldalaktól viszont (pl. a legtöbb blog.hu-s linktől) és a torrent használattól azonnal elmegy a böngésző. Ilyenkor a böngészőablak bal oldalán megjelenik egy vékony sáv (olykor a 404 Not found is) amit kihúzva furcsa koreai linkek jelennek meg.
Csináltam néhány screenshotot:[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]De miközben nem tudom a böngészőt használni a saját WI-FI hálózatunkon, más hálózatokra fel tudok csatlakozni (persze azokra, amelyek nem védettek) és ott sosem tapasztalok ilyen problémát. Egyébként a helyzetet csak az oldja meg, ha a routert fél percre áramtalanítjuk. Lehet fontos még, de a hálózatban a sajátomon kívül még két másik van és ott is megjelenik ugyanez a probléma. Próbáltunk a Firefoxon kívül más böngészőket is, de mindegyiknél előjött. Nem gondolom, hogy vírusról lenne szó, mert már újratelepítettük a gépet, és a teljesen friss gépen is ugyanúgy megjelent.
A router típusa egyébként Dana NW5054AIP.
Ha van valamilyen további kérdés, amit esetleg kihagytam, szóljatok.Köszönöm a segítséget!
-
LanyUs
senior tag
válasz Intruder2k5 #6299 üzenetére
Mint régebbi motoros, én is a fórummal kezdtem a váráslást. Több kinézettem is volt ( D-Link DIR-615 és Asus RT-N10 ), mert D-Link és Asus eddig nem hazudtak . De annyi rosszat olvastam róluk, hogy elment a kedvem, plusz egy hozzáértő azt írta, hogy igen jó a TP link is és a hibák okának 90%-a hozzá nem értés, ami szerintem is így van ( tanusítja az én esetem is ) Sajnos csak a vásárlás után olvastam milyen meleg szívvel ajánlod Remélem megleszek ezzel is. Eddig stabil.
Aki routert cserél, első alkalommal szigorúan csak azzal a számítógéppel kösse össze, aminek hálókarijára be lett lőve a net. Ezek után klónozza le a MAC címet. Reboot modem, router, gép. Ebben a sorrendben vissza és rögtön műkszik minden. Ilyenkor természetesen már összeköthető a többivel is ( az viszont érdekes, hogy a másik routereknél ez nem volt gond, lehet azok automatikusan megoldották ezt ).
Köszönöm szépen Intruder és PH
-
MODERÁTOR
-
Amd_Boy
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6305 üzenetére
Köszönöm! Működik!
-
MODERÁTOR
válasz Amd_Boy #6304 üzenetére
Szia!
A speedguide.net szerint RJ-11 van rajta... Mellesleg az RJ-11 csatit bele lehet nyomni az RJ-45-be is. És ehhez nem kell ADSL modem, mert bele van építve. Közvetlenül a telefonkábelt dugd bele!
[ Szerkesztve ]
-
Amd_Boy
csendes tag
Sziasztok!
Ma szereztem egy ADSL2+ routert (Draytek Vigor 2700V), eddig még nem volt dolgom ilyen routerral, csak Broadbanddal. Ezt a fajtát hogyan kell ADSL netre kötni? Kell ehhez is ADSL modem, vagy egyből a telefonkábelt dugjam bele? (de az rj11 ezen meg rj45 csati van) Csináljak egy rj11 --> rj45 kábelt? Hogyan kössem?
Válaszokat előre is köszönöm! -
MODERÁTOR
válasz Balázs1621 #6300 üzenetére
Azzal sajnos nem megy...
szerk.:
Illetve MAC cím alapján tudod tiltani a net elérést azzal is, de ha másik gépet dugnak rá, vagy kicsit értenek hozzá, és átírják a gép MAC címet, akkor ez hatástalan.[ Szerkesztve ]
-
Kalmar01
csendes tag
Hali!
Pár napja irtam ide h mi a problémám. Visszavittem a routert(Linksys 54Mbps WRT54GH router) és ma kaptam visssza azt mondták nekik tökéletesen müködött. Most őszintén h müködhet tökéletes ha egyszer nekem... egy egyszerü Speedtest amikor futtatom, Letöltés 45MB és amikor Feltöltést kezdi kiirja Általános hiba és lekapcsolodik a net. Windows hálozati hibaelháritás( ami azt irja h Alapértelmezett átjáró ujra kinyitva, kapcsolat müködik) és ha ezt befejezi megy megint a net. Emelett torrent olyan röhelyesen tölt, h 4.5MB helyett maximum 1MBvel de az is ugy, h ugrál fel alá néha beakad 10percre 10kb-ra is szal poén ez az egész.... Ötlet vki mi lehet a problámám? Mert lassan falrámászok.... direkt azért veszek Linksyst mert azt mondták rá megbizható... hát erről azt hiszem meglett a véleményem.[ Szerkesztve ]
-
Chris16
csendes tag
Sziasztok!
Olyan létezik, hogy a router miatt nem tudok kapcsolódni a gépemhez távoli asztallal? A portot megnyitottam, ESS-t kikapcsoltam, de a világért sem akar csatlakozni....Helyi hálón meg megy rendesen. Nekem egy Tp-Link TL-WR841N (ver. 1.5) típusú routerem van és többek között az a gondom vele, hogy a firmware-t sem tudom frissíteni, van fent a hivatalos oldalon frissítés ehhez a verzióhoz is, de nem engedi....
Chris
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest