Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen routert?
- OpenWRT topic
- ASUS routerek
- Open Broadcaster Software OBS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ikalav2
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6099 üzenetére
Köszönöm a választ!
A helyzet az, hogy kb 5-10percig van net, utána 5-10percig nincs DE a skype folyamatosan megy a háttérben és használható is, akkor is, amikor egy honlapot sem tölt be.
Hálózati kapcsolat tehát van.
Amikor nincs net az Admin felületet elérem, azzal nincs gond, és ott is úgy látom, hogy csatlakoztatva van.
Azt, hogy PPPoE vagy DHCP-s a net nem tudom pontosan (egy kisebb kollégium rendszere ez, én csak használom De hogy tudom könnyen megnézni, megállapítani, hogy melyik? Vagy csak a szolgáltatótól lehet megtudni?
A routerben sokmindent nem állítgattam, csak az autómata konfigurálást csináltam a hozzá adott cd-vel (naivan) azt hittem annyi elég. Ezt a folyamatos kapcsolatot, hol tudom beállítani?Köszönöm a segítséget!
-
MODERÁTOR
válasz ikalav2 #6098 üzenetére
Szia!
Ettől azért egy picit több infóra van szükség szerintem... Mit jelent pontosan ez a van net, nincs net? Valóban csak net nincs, vagy egyáltalán semmilyen hálózati kapcsolat? Amikor nincs net, a router admin felületét eléred? Ott mit látsz, szerinte csatlakoztatva van? Vagy próbálkozik csatlakozni? Aztán milyen neted van, PPPoE, vagy DHCP-s? Illetve a kapcsolat tulajdonságainál (a routerben) beállítottad, hogy a kapcsolat folyamatos legyen? Stb...
[ Szerkesztve ]
-
ikalav2
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. D-link dir 615 ös router-t vettünk. A telepítés rendben ment, de azóta hol van net, hol nincs. (jópár gép rá van kötve )
Mi lehet a gond?Köszönöm
-
Perillustris
senior tag
Jó reggelt!
Sok-sok hónap megbízható működés után, bármiféle átállítás-konfigurálás nélkül a routerem port forwarding módja leállt. Kitöröltem, újra beállítottam, semmi. A kívánt játék a belső IP-t látja, így nem is tudok hostolni.
Előre is köszönöm a megoldási javaslatokat!
Perillustris
-
Tosee
őstag
válasz Intel fan11 #6092 üzenetére
Nincs másik wifi hálózat a közeledben? Esetleg próbáld átállítani a csatornát (channel) egy másikra!
A wirless beállításoknál a Rate-t is állítsd át automatáról!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Intel fan11
őstag
-
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #6092 üzenetére
A routeredhez nincs újabb firmware?
-
Tosee
őstag
válasz Intel fan11 #6090 üzenetére
szerintem Intruder2k5 kolléga arra gondolt, hogy a laptopra rakjátok fel a cfost, és azon nézzétek meg, hogy milyen folyamatok használják az internetet!
De valószínűnek tartom én is, hogy a laptoppal lesz valami gond, mert önmagában a wifi nem viszi el az összes sávszélességet (normál használat mellett), hacsak nem fut olyan valami ami ezt indokolná (le/feltöltés, vírus stb...)! És titkosítás sem ártana!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Intel fan11
őstag
válasz Intruder2k5 #6089 üzenetére
Nem értem mivan!Felraktam a cfost nem mutat semmit mármint hogy lenne adatforgalom mégis ful lassú a net!Kikapcsoltuk a laptopot és mingyárt jó i lett a sebesség!Naon fura ez
Battletag: hojszi#2983
-
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #6088 üzenetére
Szerintem ebben a routerben sehol... Vagy van benne valahol "QoS", "Bandwidth Controll", "Bandwidth Limit", vagy hasonló nevű menüpont?
Amúgy olyan, hogy a WiFi lefoglalja a sávszélességet, NINCS! Ha a húgod konkrétan nem csinál olyat, ami ezt indokolná... Ezek általában filemegosztó programok. Torrent, DC++, LimeWire, Emule, stb...
Illetve nem lehetséges az, hogy a huginak tiszta vírus meg worm, stb...a gépe, és amint felcsatlakozik, ezek rögtön elkezdik a forgalmazást? Fel kellene rakni valami hálózat monitorozó programot a gépére, és megnézni, hogy konkrétan mi történik a háttérben, mert csak azért mert WiFi, nem fog meg semmit!
Esetleg tegyél fel a gépekre CfosSpeed-et, azzal látod is, ha van adatforgalom, illetve szabályozni is tudod azt. Ráadásul ha több gépre is telepíted, akkor együtt tudnak működni egymással, azaz ha egy gépen magasabb prioritású csomagok várakoznak, akkor a másik gép forgalmát is vissza tudja venni.
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
válasz Intruder2k5 #6087 üzenetére
CSak az asztali gépeken lassú a net!Mindig bevan kapcsolva!Nem hinném hogy lopnák a netet!nekem azt mondták amit előbbiekben leírtam hogy a wifi lefoglalja az egéasz sávszélességet és nem marad semmi az asztali gépeknek ezért kéne korlátozni a wifit mondjuk 30%ékra hogy ne bírjon többet lefoglalni ezt hol lehet beállítani?
-
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #6086 üzenetére
És neki is lassú, vagy csak a Te géped lassul be?
Illetve a WiFi mindig be van kapcsolva a routeren? Csak azért kérdem, mert látom nincs titkosítás beállítva. Nem lehet, hogy lopják a netet? Szomszéd srác, vagy hasonló...
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
válasz Intruder2k5 #6085 üzenetére
hugiról van szó egyébként és nem torrentezik 1szerűen ha csatlakozva van wifivel a netre belassúl az egész!!!
-
MODERÁTOR
válasz Intel fan11 #6084 üzenetére
A megoldás az, hogy "öcsinek" a fejére kell koppintani, hogy korlátozza le drasztikusan a torrent le, és feltöltéseket...
szerk.:
Amint látom ebben a routerben nincs QoS, pedig arra lenne szükség, hogy el tudd osztani a sávszélességet a gépek közt.[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
Üdv!Van egy gigabyte wifis routerem!Az a problémám hogy ha tesóm laptopja kapcsolódik a hálózathoz wifin keresztül teljesen lelassul a net fél nap mire bejön 1 net oldal!Azt mondták hogy az a baj h a wifi elhasználja az egész sávszélességet és az asztali gépeknek nem marad semmi és hogy a routerben kell vmit álítani h ne használja a wifi az egészet!Vki tudja mit kell álítani h normálisan működjön????
-
Tosee
őstag
válasz Nightquest #6082 üzenetére
Ha a modem ADSL ledje világított / villogott akkor elvileg a szolgáltatással nem lehetett gond!
Esetleg megpróbálkozhatsz egy kábelcserével is a modem és a router között!
Ha továbbra sem jó, akkor iktasd ki a routert, és teszteld csak a modem-el!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Nightquest
csendes tag
Szia!
Mivel most munkában vagyok, nem tudom kipróbálni, de majd este. Amúgy gondoltam én is rá reggel, persze kipróbálom, ha még mindig nem fog menni, csak az gyanús, hogy a modemben látszólag teljesen rendben van a kapcsolódás, mint irtam. Vagy ez nem jelent semmit? (Jelzi, mióta kapcsolódott, kiirja a megfelelő sebességeket, stb.)
-
Tosee
őstag
válasz Nightquest #6080 üzenetére
Szia!
Nem lehet, hogy a szolgáltatónál volt valami leállás / karbantartás ami miatt nem tudtál kapcsolódni?
Úgy tudod tesztelni, ha a routert kikötöd, majd a modemet csatlakoztatod közvetlenül a számítógéphez! Hozd létre az ADSL kapcsolatot, majd ha azzal sikerül kapcsolódni, és a routerrel nem, akkor az lesz a ludas! Ha pedig így sem, akkor a szolgáltatónál lesz valami, vagy a modem mondta be az unalmast!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Nightquest
csendes tag
Sziasztok!
Több éve használok probléma nélkül egy Linksys WRT54GL modemet, jó ideje Tomato firmwarrel (a legfrissebb van fent). Tegnap egyszer csak azt vettem észre, hogy nem megy az internet (sárga felkiáltójel a Windowsban, semmi honlap). Megnézegettem, mi újság, a modemben látszólag minden oké, csatlakozott a netre rendesen, de a router folyamatosan csak annyit ir ki, hogy "Connecting...", de órákon át csak ez volt. Próbáltam resetelni a Tomatóból, illetve a modemet is a webes felületéről, ki is húztam mindkét eszközt, de semmi javulás. Előtte nem állitottam át semmit a routerben, szóval nem értem. Lehet, valami most hirtelen meghalt benne? Vagy hogy teszteljem jobban? Amúgy épp megrendeltünk pár napja egy internetszolgáltatóváltást (ADSL-ADSL), de nem hiszem, hogy ennek lenne köze ehhez, bár azért leirtam a biztonság kedvéért.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, elég nagy a gondom..
Van egy asus wl520gc routert használok DD-WRT v24-sp2 (10/12/10) micro fw-vel már jó pár hónapja, eddig semmi bajom nem volt.
Kb egy hónapja lecseréltem a gyári antennát egy tp-link nagy nyereségűre, és minden továbbra is jó volt.
Kb két napja eltűnt a wifi minden különösebb ok nélkül, és csak sokadszori újraindításra éledt csak fel.
Mivel minden újra rendben volt, nem foglalkoztam különösebben vele.A beállításokkal kb 2hónapja nem babráltam, mert minden rendben volt.
Erre ma megint elment a wifi, de most bmit is csinálok, nem jön vissza!
Áramtalanítottam többször is, megcsavartam az antennát, ki-be kapcsoltam a wifit, de semmi!
Lanon továbbra is működik minden.Mi a fene lehet a baj?!
Nagyon nem értem mi történhetett..
Besült volna a wifi?
Létezik ilyen?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
swics
csendes tag
Szisztok !!!
van egy olyan problémaám, hogy t-hom modemre ráduktam egy Wifis routert(Belkin) de nincs netem.
hálozat van ! csak net nincs még azt is érzékelo hogy be van dugva (othon müködött, bár nem T-homos cucc volt ott)
stattom:
Version Info
Firmware Version
F5D7230-4_UK_8.01.07
Boot Version
v1.01
Hardware
F5D7230-4 6000
Serial No.
BEL70504d2
LAN Settings
LAN/WLAN MAC
00:17:3f:05:04:d2
IP address
192.168.2.1
Subnet mask
255.255.255.0
DHCP Server
EnabledInternet Settings
WAN MAC address
00:21:00:9a:f1:62
Connection Type
Dynamic
Subnet maskWan IP
Default gateway
DNS Address
84.2.44.1
84.2.46.1Features
NAT
Enabled
Firewall Settings
Enabled
SSID
belkin54g
Security
segitsetek !!!!!!!!!!!! -
törölt tag
válasz Intruder2k5 #6072 üzenetére
Köszi!
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-Link TL-WR941N routert.
Wifi beállításkor kérdezi a régiót, meg kell adnom egy országot.
Ha jól gondolom, akkor az országhoz képest megadott maximum kimenő teljesítménnyel fog üzemelni a wifi-m.
A kérdésem az, hogy melyik országban a legnagyobb a wifi megengedett teljesítménye? -
MODERÁTOR
válasz DJackson #6065 üzenetére
Abban egész biztosan nem fogja átállítani a kapcsolódási sebességét... Ez biztos! Ellenben hallottam már olyat, mikor valaki rákérdezett a jelszóra - mert szeretett volna egy portot forwardolni -, de nem akarták megadni, erre Ő közölte, hogy akkor reset, és nincs szüksége rá, hogy megmondják... Na erre inkább megmondták neki, és megkérték, hogy ne állítsa el, hogy mindketten hozzáférjenek.
[ Szerkesztve ]
-
DJackson
tag
Szerintem tedd a következőt: miután wifivel csatlakozol (és kábellel nem) próbáld meg elérni a router config oldalát. Ha eléred akkor a wifi ok, és a routerben máshol kell keresni a hibát, mert valamiért nem engedi ki a forgalmat wifiről. Ha már ez a lap se jön be akkor meg a wifi beállítással lehet a gond. Így legalább le lehet szűkíteni a problémát.
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
Tosee
őstag
ha a szolgáltató adta, akkor nem kéne babrálni! Biztosan nem véletlenül állították át az user / pass párost! Resetet megint csak nem ajánlom, mert ha nem tudod visszaállítani, akkor a szerelők rájönnek, hogy resetelve lett, mivel minden beállítás visszaáll gyárira!
Ha a sávszélességed szeretnéd növelni, akkor hiába... azt a központban korlátozzák az előfizetéshez mérten!Alternatív megoldásként: ez nem hacker fórum!
[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
DJackson
tag
válasz Intruder2k5 #6064 üzenetére
szerintem hülyék lennének megmondani neki, hiszen akkor választhatna nagyobb sebességet, pedig nem arra fizetett elő
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
MODERÁTOR
-
-
kopidu
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valami módszer hogy tudnám megszerezni a routerem belépési adatait? Ezen keresztül van korlátozva a net sebességem és jó lenne megemelni. Resetelni nem szeretném nehogy elszálljanak a beállítások.A MikroTik belépési felületéig eljutok,de ott megáll a tudományom.
Köszönöm a válaszaitokat! -
Ombi5
őstag
Udv.
Van egy Dell Inspirion 6400 (dell 1390 mini wifi card) felszerelt laptop es egy 340GD router.
IP cimet kiosztja laptopnak minden gond nelkul,de internet ne mukodik vele! Mas laptoppal kivaloan mukodik es ez a laptop mas routerrel is megy. Volt probalva titkositas nelkul,titkositassal, winxp tuzfal off stb, de semmi csak kaeblesen mukodik vele!
Van vmi tipp mi okozhatja hibat?
-
MODERÁTOR
válasz superecneB #6058 üzenetére
A routerek 90%-ánál így működik...
-
superecneB
őstag
válasz Intruder2k5 #6057 üzenetére
Hoppá ezt nem tudtam az előző routeremnél nem így kellet, alaplapot sem és a számológépem sem, sry a lámaságért, akkor megpróbálom így.
-
MODERÁTOR
válasz superecneB #6056 üzenetére
Áram alatt RESET-elted? Csak mert úgy kell... Tehát működő routeren kell nyomni a RESET gombot.
-
superecneB
őstag
Ezeket a módosításokat hajtottam legutóbb létre a routerben: [link]
Egészen a mai napig ment is rendesen, de megint elszállt a net. Próbálkoztam egy router resettel és egy elég érdekes jelenség fogadott kb fél percig volt benyomva a reset gomb majd összedugva a rendszert egyből megjött a net, már ez gyanus volt úgyhogy belementem a beállításokba és admin/admin -nal nem akart belépni - tehát nem resetelte le a rendszert, majd a "régi-jelenlegi" username-mel és jelszóval betudtam lépni láss csodát: Semmit nem resetelt le.
Szerintem ez a router kuka. Amennyiben nem mit lehetne még megpróbálni?
Amennyiben szerintetek (hozzáértők) szerint is kuka milyen routert ajánlanátok egy 75m^2-es lakásba 1 PC 2 laptophoz 30/20as nethez.
TP-Link TL-WR340GD a jelenlegi router tudásával és teljesítményével is megvagyok elégedve de ha most megadta magát akkor alig bírt ki 1 évet valami megbízhatóbbat vennék ha már cserélném mit ajánlanátok? -
legenda
válasz cmhdistro #6053 üzenetére
nem 4 lan port van rajta?
leírás; link
nálam epc3825 megy úgy, hogy a lan(2) portjára szúrtam rá a tl-wr941nd routerem wan portját, és szépen mennek együtt, az adminisztrációs felületük elérésének a címe, és a dhcp által kiosztott tartomány címzése eltérő, így nincs probléma - de mind a kettő módosítható, így azonosság esetén sem lenne probléma! a tp-link router nekem azért kell, mert jobb a wifi szórása, mint a beépített kis antennás gateway esetében!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Lajkó
őstag
-
cmhdistro
csendes tag
Sziasztok!
Mivel új T-Home csomagot kaptam, jött egy új CISCO EPC3925 router is.
na már most. Mivel csak 2 LAN port van rajta, szeretném rákötni a D-LINK DIR-300 routeremet, ami az előző modemmel is ment.Úgy látom, hogy az admin felületük azonos a routereknek.
Na ilyenkor mit lehet tenni, mivel a D-LINK routerre nem jön át már a net a CISCO cuccról.CMH CREW
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6047 üzenetére
Ok köszi.
Majd megpróbálok valahonnan szerezni modemet vagy routert vagy mindkettőt használtan ismerőstől.
Először a modemet próbálom majd cserélni bár nemtom lehet jobban kijönnék ha router csere lenne.Majd még kiderül mi lesz.
Feels like old times already.
-
legenda
wpa2 (aes) beállításnál ha nem aktív a tkip és aes kiválaszthatóság, még az lenne a logikus, hogy az eas beállítást használja! wpa2 (tkip) beállítással tkip, mixed módban meg mind a kettőt! a group key life time egyik pre-shared key format beálítással sem módosítható?
-
MODERÁTOR
válasz Gandalf-lotr #6040 üzenetére
Szerintem nem a router nem jön ki jól a szolgáltatóddal, illetve a modemmel... Ez van, ez ellen nem sokat fogsz tudni tenni. De én azért drukkolok!
szerk.:
És igen, 10% vesztesség már nagyon sok. Rengeteg![ Szerkesztve ]
-
legenda
köszi, nekem rossz a keresőm...
a leírás szerint nem tud wpa2 módot, csak wpa adott, de egy wpa - aes titkosítás sem annyira gyenge, ha egy húzós jelszót (jó sok karakter, nagy-, és kisbetű + szám) adsz meg! a kép szerint meg tud wpa2 módot (wpa2 - aes a leghúzósabb titkosítás), így aszerint módosítom a leírást;
encryption; wpa2 (aes)
wpa authentication mode; personal (pre-shared key)
wpa clipher suite; aes
pre-shared key format; attól függ, hogy milyen jelszót akarsz megadni?!?!
pre-shared key; jelszó
group key life time; mennyi idő után cseréljen jelszót (én nullára szoktam állítani, és csak magam módosítom manuálisan a jalszvakat!)[ Szerkesztve ]
-
Lajkó
őstag
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz Gandalf-lotr #6040 üzenetére
Atom87 barátunk azt mondja hogy nála a modemmel volt a baj.
Hmm.
Kikéne próbálnom valami ingyérrel.
Szerinted is modem?
[ Szerkesztve ]
-
Lajkó
őstag
Tudna nekem valaki segíteni összehozni egy WPA2-es titkosítással védett Wifi hálózatot egy D-com WR-102G kütyüvel? Nem igazán vágom, hogy mit hova kell állítani....
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6039 üzenetére
A WAN port szakadása alatt azt értem hogy néha egy kis időre kialszik a ledje meg a modem lan ledje is egyidőben mindkettő.
És igen....Wannak kihagyások.Néha request timed outot ír ki. És 66 packetből 6 ami elveszik. 9% losst ír ki. KB 10esével jól csinálja aztán elveszít 1et vagyis timed out.
Egyébként a modem az egy Huawei SmartAX MT800u-t és a router meg újra ismétlem egy tp-link tl-r402m.
Ezt érdemes megnézni bár lehet feles:
http://logout.hu/tema/tp-link_routerek_firmware-ek_es_egyeb_okossagok/hsz_151-200.html
154edik hsz és atom87-nek ugyanez a baja csak épp a routerje más de ugyanúgy tp-linkje van neki is.
Még keresem hátha kapott választ és írok neki mailt hogy mire jutott.
Szerinted mi lehet ez? Port gagyi? Szolgáltató? Összeférhetetlenség?
-
MODERÁTOR
válasz Gandalf-lotr #6038 üzenetére
Az mi, hogy szakad a WAN port? Ha elindítasz egy folyamatos pingelést, vannak kihagyások, mikor nem kap választ? Parancssorba:
ping -t www.google.hu
Megszakítás CTRL+C
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz Gandalf-lotr #6037 üzenetére
Jólvan a WAN-ja szakad, rájöttem...
Ez most router hiba vagy lehet szolgáltató is? Bár nem hiszem hogy ez szolgáltató...De ha nem szolgáltató akkor miért volt jó a boltban mikor tesztelték? Vagy még mindíg áll az elméletem miszerint ott átvertek?
Esetleg a routerem nem bírja a modemem? Vagy fordítva? A modemem nem bírja a routerem?
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz Gandalf-lotr #6036 üzenetére
Amúgy megnéztem most csak úgy kiváncsiságból és a routeren a lan ledek nem villognak folyamatosan hanem néha folyamatosan világítanak aztán újra villognak.Szerintem ez összefügg.
Lehet hogy nem teljesen jók a routernek a portjai? Vagy csak annyi hogy tényleg valami miatt nem képes időnként az adat továbbításra, mert szolgáltató vagy a router?
A kábelek tuti rendben vannak amúgy.
Kipróbálom újra a többi portot.
-
Gandalf-lotr
csendes tag
Sziasztok újfent!
Néhány újdonság amire rájöttem:
A routerem tényleg jó mindenben kivéve talán egy dologban nem. Most megnéztem egy magyar FTP-t és minden kafa vagyis nem egészen de mind1.
A Comodo firewall segít egy csomót ha valami bajod van a sebességeddel mivel mutatja hogy mennyire tölt fel és le system trayon kis nyilakkal.
Mondjuk ezt eddig is észrevettem és tudtam mit művel de most tisztábban látok.
Az a gond hogy néha a router bizonyos másodpercenként (kb 5) nem fogad és nem is küld semmit, lényegében leáll de nem úgy hogy kikapcsol hanem csak nem továbbítja az adatokat. Mikor leáll 2 vagy 3 esetleg 1 másodpercre, akkor értelemszerűen a sebességem lecsökken és szép lassan egyre lassabbat ír ki mivel nincs csati pár másodpercig mert nem küldi az adatokat. Mikor visszajön pár másodperc múlva akkor értelemszerűen megugrik a letöltési sebességem mert újra küldi a stuffokat.
Intruder vagy valaki...Szerintetek ez mitől van? Kisebb fajta router hiba vagy amiről beszéltünk hogy a szolgáltatónak kisebb fajta bajai vannak a routeremmel?
Bárhogy is az egyetlen megoldás egy új router vagy ha csak szolgáltató akkor lehet rajta segíteni? Mit mondjak a T-homosoknak ha náluk van valami?
-
MODERÁTOR
-
csonti07
tag
válasz Intruder2k5 #6029 üzenetére
köszönöm szépen bevált.
-
AtaWrc
aktív tag
válasz Gandalf-lotr #6032 üzenetére
Szia
Kábelnet, vezetékes bőven megteszi, már úgyis ki van építve a hálózat. -
AtaWrc
aktív tag
válasz Gandalf-lotr #6022 üzenetére
Szia
Nekem is ez a gondom, semmi használhatót nem találtam hozzá, még manuált sem igazán.
Egyébként tavaly vettem.
Rotronic.ch -án nézelődtem, de csak pdf filét találtam, ill egy routerfinder progit ami nem találja meg a routert. /ennek ha jól értelmeztem meg kéne találni, és frissíteni.
Valószinüleg lecserélem majd, mit javasolnátok?
Skyp, sok multis játék, és host csinálásra, hálózati lejátszáshoz, 3 gép megosztáshoz.
Köszi -
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6027 üzenetére
Köszi.
Hát lehet tényleg jó és csak nem férnek össze
Majd próbálgatom és köszi még1x.
-
MODERÁTOR
-
csonti07
tag
válasz Intruder2k5 #6027 üzenetére
a-a.
felhívom a tseket hátha tudják tudniuk kéne -
MODERÁTOR
válasz Gandalf-lotr #6016 üzenetére
Vagy rossz a router - de ezt nem hiszem -, vagy nem fér össze a szolgáltatóddal. Nincs egy ismerősöd, akitől kérhetnél kölcsön próbára egy másik routert? Vagy meg tudnád próbálni nála a Tiedet... Esetleg másmilyen nettel.
-
csonti07
tag
válasz Intruder2k5 #6025 üzenetére
az már megvan a többi kéne:d
-
MODERÁTOR
-
csonti07
tag
válasz Gandalf-lotr #6022 üzenetére
fogalmam sincs a t-sek hozták mikor a másik elcsesződött villám miatt.
ip az jó de a többit ugye nem tom na felhívom a tseket azt hátha.
[ Szerkesztve ]
-
Gandalf-lotr
csendes tag
-
csonti07
tag
őő sztem nicns csak egy P/N van ott a többi nem az date meg ienek.
-
csonti07
tag
Sziasztok van egy pirelli drg a225g routerem a t-home hoz adták ugye a csere után.
és az utorrent-nél egyszerűen nem tudok feltölteni és beállítási kalauz után azt írja ki h a NAT-PMP vagy az UPnP nincs engedélyezve.és ezeket ugye a routernél kéne aktiválni csak éppen nem tom az alapértelmezett ip-t amivel be tudnék lépni a beállításaihoz vki tudna ebben segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
AtaWrc
aktív tag
Sziasztok
Van egy Roline 21.14.2105R-es routerem, ehez vajon hol találok firm frissitést? 2005-ös firm van rajta.
Gépkönyve semmit nem ír róla.
Az upnp szeretném bekapcsolni rajta, de ilyen beállítást nem találok.
Szeretnék többféle játékkal játszani, de nem tudunk host-ot csinálni.
Köszi a segítséget. -
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6014 üzenetére
merthogy tengeren túlról 50kb/sec magyarról mondhatjuk hogy a max és t-homtól még annál is több.
De viszont azt mondod hogy ezt nem szabadna ennyire érzékelni tehát tanácstalan vagyok.
-
Gandalf-lotr
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6014 üzenetére
Értem. Még mindíg azt mondod hogy valami baja van a routeremnek?
-
MODERÁTOR
válasz Gandalf-lotr #6013 üzenetére
Szia!
"Nem lehet hogy ha routerrel csatlakozok akkor sokkal jobban számít a távolság hogy honnan töltök le?"
A távolság számít, az viszont nem, hogy routerrel, vagy anélkül... Illetve nem szabadna számítani neki. A netről letöltés sebessége, a forrás függvényében változó lehet. Leggyorsabban a szolgáltatón belüli szervereket éred el (ez magyarázza a t-home sebességteszt eredményed is), ezután következnek az országon belüli források, majd a kontinens, és végül a tengeren túli szerverek. Feltételezem, hogy a Lucas Arts is ide sorolható. De még egyszer mondom, ez routertől független kell, hogy legyen. Különbségek nekem is vannak, de semmiképpen sem ilyen drasztikusak, csak 1-2 tized Mbit... Ez szinte nem is érezhető, csak mérhető.
[ Szerkesztve ]
-
Gandalf-lotr
csendes tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem újfent leginkább Intrunak címzem.
Nem lehet hogy ha routerrel csatlakozok akkor sokkal jobban számít a távolság hogy honnan töltök le?
Másem lehet hogy most hogy routerem van nem tud átverni a szolgáltató? Merthogy...
Most nézegettem a letöltési sebességet újból és azt tapasztalom hogy ugyanannyi mint router nélkül ha azt vesszük hogy speedtest.net mit mond miközben a t-hom oldalja többet mond jóval.Vagyis szerintem a t-homnak a tesztszervere egy kamu de nem vagyok benne biztos.Szal speedtesten olyan 5 mbit jön ki miközben t-hom szerverén 7-8....
Ugyanakkor megfigyeltem hogy ha routerrel csatizok akkor lucasarts.comról 50 kb/seccel töltök le de magyar oldalról ez felmegy 400-500-ra. Ez még nem minden: A feltöltési sebességem mindíg olyan 50-60 kb/sec volt.Ha azt vesszük hogy ADSLem van ami 8 az 1 hez sebességet biztosít a feltöltés és letöltés közötti különbség akkor reális nálam a 400-500 kb/sec miközben a t-home szervere mindíg olyan 700-800at mondott nekem...Egyébként router nélkül 400al töltök le lucasartsról.Csak azt nem tudom hogy speedtest.neten régen miért jött ki ott is a 700...és más dolog megint hogy sok helyről tudtam 700 al letölteni.
Lehet hogy a szolgáltató sunnyog és nincs is semmi gond a routerrel?
-
Fuksza
tag
válasz Intruder2k5 #6009 üzenetére
ezt is csináltam már de semmi
-
MODERÁTOR
Routert nem kell telepíteni, az mind csak parasztvakítás... Van admin felülete, a http://192.168.1.1 címen, és ott kell mindent beállítani. A net elérést pl. a WAN menüben.
-
dui
aktív tag
válasz Intruder2k5 #6007 üzenetére
De érdekes módon tegnap egy PC ment és úgy sikerült megoldani az MTU állításával, utána 10perc múlva rákötöttem 1-2 óra erejéig a Laptopom is, aztán azt kikapcsoltam, és a PC-n neteztem routeren keresztül.
-
MODERÁTOR
-
dui
aktív tag
válasz Intruder2k5 #6004 üzenetére
Bekapcsoltam a 2. PC-t is és mikor rányomtam a "Connect"-re, érdekes módon felengedett, nem tudom, hogy most akkor ez hogy van
-
MODERÁTOR
válasz Balázs1621 #6001 üzenetére
Milyen routerre?
dui
Sajnos kifogytam az ötletekből, az van amit tegnap leírtam...[ Szerkesztve ]
-
Fuksza
tag
sziasztok,tudna valaki segíteni egy TL-WR542G-ben? telepítés...stb mert én sajnos az égnek se tudtam megcsinálni h tudjak netezni ezen keresztül
-
dui
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5996 üzenetére
Sajna reggel mikor bekapcsoltam a gépet, valamiért nem jött a net routeren
38 0623: PAP IDLE -> REQ.
39 0624: PAP tx Req.
40 0624: PPPOE: request timeout.Próbáltam az MTU értékén csökkenteni, de nem segített
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1621
senior tag
Router szakik!
Létezik olyan program (vagy a routeren belül arra lehetőség) amivel a lan portok közül valamelyiket le tudom tiltani, hogy ott ne engedje ki a netet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest