Hirdetés
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Linux kezdőknek
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- eBay
- Mesterséges intelligencia topik
- AliExpress tapasztalatok
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
jookomak
őstag
válasz krealon #8297 üzenetére
Köszi főnök, ez volt a megoldás! Ahol utánaolvastam, ott csak megemlítették ezt a 30/30/30-at, de nem fejtették ki bővebben. Azt hittem, ezt csináltam, de csak sima reset volt.
De most jó minden, ez a lényeg!Intruder2k5:Neked is köszönöm a segítséget!
Asszem most már maradok a gyári fw-nél, elég volt a dd-wrtből.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
jookomak
őstag
válasz Intruder2k5 #8295 üzenetére
Sajnos ezek már megvoltak.
-
MODERÁTOR
-
jookomak
őstag
Sziasztok! Van egy Linksys wrt320n routerem, amin dd-wrt futott. Gondoltam visszarakom a gyárit, de úgy néz ki nem sikerült a frissítés. Most működik a router, csak éppen beállítani nem tudom, a gui csesződött el. Van annak valami módja, hogy más módon fw-t frissítsek rajta?
Ahogy utánaolvastam van ez a putty, de abból melyik kell nekem, és hol, mit, hogy kell benne beállítani?
Most ennyit látok: [link]Tudnátok segíteni, hogy ne legyen tégla a ketyerémből?
Előre is köszönet mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
szucs.miki
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! A probléma:
Van egy wifis router. Ezen router wifjén keresztül kapcsolódnak a gépek az internetre.
Három gépből kettő simán kapcsolódik, egy viszont nem (acer aspire 5315, win xp sp3), észleli, látja a routert, sőt csomagküldés is létrejön, de az internetre nem tud kapcsolódni, az állapot jelző paneljén azt írja hogy "Hálózati cím lekérése" és itt el is akad. Valakinek vmi ötlet? -
HIJ
őstag
válasz Intruder2k5 #8291 üzenetére
Én DD-WRT -t pakoltam egy TP-linkre, de azzal meg az N -es wifi nem ment. Max G -vel csatlakozott. Lehet hogy megpróbálom azt, hátha azóta javították ezt...
-
MODERÁTOR
Hát, igen! Mondjuk nekem már soha többet nem kellene széria router, főleg nem TP-LINK... Azokkal eddig sem voltam kibékülve, amióta viszont Tomato firmware-t használok, azóta nincs lehetetlen... Ennek alkalmából pedig be is gyűjtöttem három darab ASUS routert, nehogy hiányt szenvedjek ezen a téren!
A fő routerem most egy RT-N16, de üzemben van egy WL-500G Premium is, amit WiFi-t szolgáltat a ház másik felében, illetve van egy tartalék WL-500W, természetesen mindegyiken Tomato fut.
-
HIJ
őstag
válasz Intruder2k5 #8289 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy a legtöbb router alap fwjében dynamic dns beállítás alatt csak ez az egyetlen elérhető szolgáltató. Pl most egy régebbi TP-link eszközben van 3 beállítási lehetőség, abból kettő kínai...
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #8288 üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy mit fognak kihozni ebből a "kényszerített dyndns pro kipróbálásból", lehet fizetős lesz az egész... Akkor majd megyek én is máshova!
Mondjuk nekem annyiból jó, hogy a routerem mindig elküldi a WAN IP címet egy txt file-ban, egy megadott szerverre, tehát így van egy állandó webcím, ahol meg tudom nézni az éppen aktuális WAN IP címemet. Így még a dyndns lehalása esetén is megtalálom a routert...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Azt nem tudom, hogy meddig free, de szerintem Ők sem tudhatják, hogy hány acc-od van... Ha gondolod, szívesen megnézem Neked, hátha sikerül. Beállítasz valami ideiglenes jelszót, elküldöd nekem priviben a login névvel együtt, na meg a host-al, amit szeretnél felvenni. Ha tudom akkor beállítom neked, aztán vissza módosítod a jelszót, és használod.
-
HIJ
őstag
válasz Intruder2k5 #8286 üzenetére
Akkor passz. Lehet hogy a frissen regisztrált accountokra vonatkozik. Van másik kettőm, ami működik. Elvileg csak 2 -ig free ugye?
-
MODERÁTOR
-
HIJ
őstag
válasz Intruder2k5 #8281 üzenetére
Ez rendben is volna, de miután rányomok az add -ra ezt kapom:
Ezekután létre is lehet hozni a hostot, de a befejezésnél meg kéri a creditcard infókat, igaz 0 $ cost...
[ Szerkesztve ]
-
dragon1993
őstag
válasz Intruder2k5 #8283 üzenetére
BH-sem ment.
A gond a port volt megnyitottam neki a 27015-ót átraktam a torrentet és most jó. -
MODERÁTOR
válasz dragon1993 #8282 üzenetére
Szia!
Véletlenül nem nCore?
Csak mert ott éppen tracker karbantartás van, de rövidesen menni fog...[ Szerkesztve ]
-
dragon1993
őstag
Sziasztok van egy kis problémám
Valamiért nem akar menni a utorrent tracker szétkapcsolt openwrt van fent. Az utorrent az 1993-as poron megy.Firewall beállításaim
OpenWrt Status (Google DNS-t használok)
utorrent -
MODERÁTOR
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Mi van most a DynDns -el? Regeltem egy új accot és amikor létre akarok hozni egy hostot, mindenképpen Trial -t akar nekem eladni és nem is enged tovább a MasterCard résznél. Történt valami mostanában? Mert pár hónapja még nem így volt...
-
Prosector
addikt
Hello!
Hogyan kell a NAT-ot openre allitani.
T-Home-os routerem van,tipusa:ADB A4201G.
Semmi ilyen opciot nem talaltam,h enable,vagy ilyesmi.
MW3-hoz kene,mindig azt irja ki a jatek menu,hAT type:strict.
MW2-nel nincs ilyen gond,ott open.
-
Zelfy
csendes tag
sziasztok!!!
Adott egy 20/10 -es t-online internet sávszélesség ehhez adtak egy fantasztikus ZTE 931VII-es modemet és valamiért nem tudok játszani az F1 2010 -el hamachin keresztül.Eredeti MW3-al minden működik rendesen! nem tudjuk megpingelni sem egymást hamachin, én tudom pingelni a másikat de ő nem!esetleg tud valaki port tartományt f1 2010 vagy 2011-hez? -
laxus
csendes tag
válasz Intruder2k5 #8276 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, már jó. WPA personal wireless security helyett auto wirelessre kellett állítani.
-
MODERÁTOR
-
laxus
csendes tag
Hali!
Ma jött meg a Hp Photosmart 5510-es nyomtatóm, csak adódott egy kis problémám a wifi beállításokkal. A routerre nem tudok vele sehogy sem felcsatlakozni, mindig hibát ír (nincs mac cím szűrű). A laptopomra, ha állítok virtual wifit arra meg gond nélkül felmegy, szóval nem a nyomtatóban van a hiba. Nem értem mi lehet a probléma, sosem volt gond vele teló, laptop simán csatlakozik rá.
Ha valakinek van valami ötlete kérem ossza meg. A routerem típusa D-link DIR-301.
-
Winner_hun
titán
válasz Intruder2k5 #8273 üzenetére
Más böngészővel is néztem, nem volt jó ott se. Csináltam még egy resetet, most jó. Vissza sikerült csinálni a netet is..
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
MODERÁTOR
válasz Winner_hun #8272 üzenetére
Pedig a D-Link DIR-100 simán a 80-as porton működik... Véletlenül nekem is van egy ilyenem itt az asztalon, ugyanis itt, melóban ezzel van megosztva a háló 2 gép között... Viszont nekem 192.168.1.1 az alapértelmezett címe, tehát az admin felület itt van...
Próbáld meg más böngészőből esetleg...
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Intruder2k5 #8271 üzenetére
Eszerint jót írtam be. Na akkor reset.
Reset után se enged be. Ilyenkor mi van? Kihuzigáltam a kábeleket, áram alatt maradt a router, 15 mp-ig nyomtam a resetet. Azt írja 10 mp-ig kell nyomni.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Winner_hun #8270 üzenetére
Ha beírod Windows parancssorba, hogy...
tracert www.google.hu
akkor az első állomás a routered címe lesz! Azt próbáld meg elérni utána böngészőből, ha nem megy, akkor le kellene reset-elni, mert vagy megbolondult benne valami, vagy pedig elfelejtetted az esetleges portszámot, azt kitalálni meg esélytelen.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Intruder2k5 #8269 üzenetére
A kézikönyvében az van. Amúgy próbáltam több címet is, mindegyiknél ez a helyzet.
D-Link DIR-100-as router[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Winner_hun #8268 üzenetére
Egész biztos, hogy ez a címe? Nem 192.168.1.1?
-
Winner_hun
titán
Routert miért nem tudom böngészőből elérni?
A(z) 192.168.0.1 helyen lévő kiszolgáló túl hosszú ideig nem válaszol.
A modemet el tudom érni (192.168.100.1)
-
Crysania
csendes tag
válasz Intruder2k5 #8266 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors válaszod és segítséged!
Keresni fogok egy ilyen routert. -
MODERÁTOR
válasz Crysania #8265 üzenetére
Igazából semmilyen megkötés nincsen, minden úgynevezett "Cable/DSL Router" jó Neked! Bár természetesen ma is lehet kapni ilyen router+modem kombó cuccokat mint ez is, de ez a ritkább felállás, általában ezek külön vannak, és most neked is ilyen külön router eszköz kell!
Ha a legolcsóbbakból szeretnél válogatni, akkor TP-LINK, egyéb esetben meg nagyon széles a választék, lehet akár ASUS, Linksys, vagy egyéb márka is.
[ Szerkesztve ]
-
Crysania
csendes tag
válasz Intruder2k5 #8264 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Én is ettől féltem, de biztos akartam lenni, hogy nem jó nekem. Ezek szerint a gazdája azért adta nekem a routert, mert neki is kábelnethez kellett volna.Tudom van itt fórum, hogy milyen routert, át is fogom nézni. Kezdő vagyok a témában, mit keressek egy router tulajdonságainál, leírásánál hogy biztos jó legyen kábelnethez?
-
MODERÁTOR
válasz Crysania #8263 üzenetére
Szia!
Bár bevallom őszintén, hogy személyesen sosem volt szerencsém ehhez az eszközhöz, de legjobb tudomásom szerint ez csak ADSL nettel működik, mivel beépített modeme van, és a WAN portja egy RJ11-es telefoncsatlakozó! Bár az ilyen eszközöknél esetenként van rá lehetőség, hogy az egyik LAN portot átkapcsold WAN üzemmódba, ezzel alkalmassá téve kábelnethez az eszközt, de nem tudok róla, hogy a WL-600G ilyet tudna, és pont ennek a menüjét a neten sem találom meg demo formában, tehát megnézni sem tudom.
-
Crysania
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus WL-600g routerem és rubicomos kábel internetem, a hozzá kapott modemmel. Már minden leírást és tippet megpróbáltam amit itt találtam, de nem tudom működésre bírni. A cél az lenne, hogy legyen a számítógépen továbbra is net és a wifit tudjam használni telefonnal, semmi extra.
Quick setuppal nem ismer fel kapcsolatot (ADSL link down). Manuálisan pedig nem tudom melyik kapcsolódási formát válasszam (PPPoE, PPPoA, MER, IPoA, Bridging) és milyen beállításokat állítsak be ezután.
A számítógépen dinamikus IP, DNS van beállítva.Mi lehet a gond?
Köszönöm előre is a segítséget!!!
-
MarceeKa
tag
Üdv!
Lenen egy problémám ami már nagyon idegesít ! Adott egy TP-LINK TL-WR340GD router , online játék közben megfagy pillanatokra a játék , szinte percenként , a pingem jó 10-20 között mozog , a gép configgal se lehet probléma , a sávszélesség 5 Mb szeritnem ez is elég ! Egyszerűen nem tudok rájönni mi lehet , valószínűleg a router beállítással eleht a gond, de nem tudom mi ! Kérem aki tudja vagy van sejtése az ossza meg velem !
SZERK iegészíteném azzal hogy konkrétan Steames játékról van szó ( Team Fortress 2 , Counter Strike ) Ja , és régebben lehúztam a routert és megpróbáltam csak modemmel akkor működött nem volt fagyás !
-
krealon
veterán
válasz -Christoph- #8247 üzenetére
A DI-524 bizonytalankodasanak elsoszamu okozoja a haldoklo tapegyseg.
Szerezz egy masikat hozza vagy csereld le a routert. -
MODERÁTOR
válasz NeoExDeath #8256 üzenetére
-
NeoExDeath
aktív tag
válasz Intruder2k5 #8255 üzenetére
A gép alatt a router-t érted?
A router a gyári beállításait használja, feltételezem hogy azok megfelelőek. A számítógépek pedig dhcp-n kapják az ip-t tőle.
-
MODERÁTOR
válasz NeoExDeath #8254 üzenetére
Szia!
A gép IP beállításai megfelelőek? Kérdezem ezt akkor is, ha automatán van!
Tehát IP cím, maszk, átjáró és DNS... -
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Van egy MSI wifis router, ami valamiért nem adta a wifit egy idő után. Mivel a belépéshez szükséges jelszót már senki nem tudta (itt kapcsolódtam be a dologba), a reset gomb hosszas nyomásával reseteltem a készüléket. Ezután default jelszóval beléptem a konfig felületre, és mindent beállítottam. Ami furcsa, hogy ezek után helyi hálózati kapcsolat van, viszont az internetet nem küldi ki sem wifin, sem kábelen(!), pedig kapott IP címet a modemtől, ez látszik a stat felületen. Próbálkoztam mindenfélével, de az internet még kábelen sem jön, pedig elvileg csatlakozott a nethez a router. Olyan mintha valamilyen routolási problémája lenne, de egy ilyen egyszerű házi kütyünél nem tudom ez mi ha nem meghibásodás.
Szerintetek kuka a router, vagy csak valamit nem állítottam be?
köszi előre is -
Laslow
senior tag
válasz Intruder2k5 #8252 üzenetére
Nekem a routerben ezek vannak beállítva DNS szervernek:
198.153.194.1 , 4.2.2.6Aztán néha mégis rossz lesz, ám megjavul, ha a Windowsban (én csak ott szoktam) átállítom.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
MODERÁTOR
Hi!
A DNS szervereket a routerben is be lehet állítani, és akkor nem kell minden gépen külön ezzel vacakolni. Erre a célra vagy a Google, vagy OpenDNS szerverek a legalkalmasabbak, én semmiképpen sem javasolnám a DIGI sajátját, hiszen elvileg pont azok a probléma okozói!
Google DNS szerverek:
8.8.8.8
8.8.4.4OpenDNS szerverek:
208.67.222.222
208.67.220.220[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
válasz HardSanyeee #8245 üzenetére
Szia!
Ez a hiba DIGI-s ügyfeleknél TP-LINK router használatakor szokott előjönni, sajnos időnként nálam is jelentkezik. A megoldását épp ma írtam be a Digi topikjába:"Megint előjött a régi probléma, hogy hibásan oldja fel az ssl.gstatic.com domain alatti címeket TP-LINK router használata esetén. A teendő, ami beválik ilyenkor:
Helyi kapcsolat ikon, tulajdonságok, TCP/IPv4, tulajdonságok, elsődleges és másodlagos DNS kiszolgálót átírni valami másra ezek közül pl:
DIGI DNS szerverei:
193.110.57.4 és 193.110.56.8
Google DNS szerverei:
8.8.8.8 és 8.8.4.4
Egyéb DNS szerverek:
198.153.194.1 és 4.2.2.6
Utána cmd ablakban kiadni az alábbi parancsot: ipconfig /dnsflush
Ezután máris rendben működnek a Google weboldalai.""A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
gyuszko8809
csendes tag
Szervusztok.
A napokban vettem 1 TP-LINK WR340GD típusú router.
Összekötöttem frankón az aztali pc-n van is net hiba nélkül de a laptopon wifin keresztül nincs. A jel erősség maximumon van csak net nincs. (néha azt írja h csak nincs vagy korlátozott, néha pedig h hálózati cím kérése és nem csinál semmit ha hagyom 1 óráig akkor se)Válaszotokat előre is köszönöm: M.I. Gyuluska
-
Serricon
senior tag
Sziasztok!
Linksys WRT320N router pár óránként folyamatosan leszakad/újracsatlakozik a netre (Digi topnet) és közben ledobál mindenhonnan.
3 gép megy róla, 2 asztali és egy szerver, néha laptop wifin.
szerveren 24/7 megy a Transmission, lekorlátoztam 8/2 MB/sec-re, és visszavettem a max kapcsolatokat 2000-ről 200-ra, de semmin nem változtatott, ugyanúgy megy a reconnect.Simán gépre dugva a netet hibátlanul, max feletti sávszéllel ment egyhuzamban több mint 10 órát mikor próbáltam, szóval tuti a routerrel van valami.
Ma frissítettem FW-t rajta a legújabbra, de pont az előbb szakadt megint ahogy ezt írom, szóval változatlan a helyzet.Újraindítás sem segít.
Mitől lehet?
mod:
Ja igen, azért gyanakodok a Transmission-re, mert mikor bedobok egy csomó új letöltenivalót, és elkezd dolgozni a szerver akkor rögtön reconnect, majd megy minden szépen tovább.
Lehet hogy túl sok a kapcsolat?[ Szerkesztve ]
-
-Christoph-
csendes tag
Üdv!
Nekem olyan problémám volna, hogy D-Link DI-524-es routerem szeret ledobálni a hálózatról. Ha egyszerre 1 tevékenységet végzek internethasználat közben, akkor minden tökéletesen működik, de ha többet (letöltök és közben neten szörfölök; több letöltés megy egyszerre; több oldalt töltök be egyszerre; youtube-on videók között ugrálok és még tölt az egyik videó, amikor elkezdem betölteni a másikat; stb.), akkor azonnal jelentkezik a probléma. Ilyenkor 1-2 percenként megszakad a vezeték nélküli kapcsolat a router és a PC között. Miután megszakadt kb. 1 percig nem is lehet újra csatlakozni, kivéve ha újraindítom a routert.
A hálózatra egy D-Link DWL-G510-es hálókártyával csatlakozom, ezt azért írom, mert nem vagyok 100%-ig biztos, hogy a router a bűnös, mivel a gépemen kívül még 1 laptop is csatlakozik a hálózatra és ezeknél nem jelentkezik a probléma.
Egy alkalommal ismerősünk laptopja is rajta volt a hálózaton. Amikor nálam megszakadt a kapcsolat, nála az egyik program kiírta, hogy az IP-cím megváltozott. A laptopokon Win XP van, én 64bit-es Win7-et használok. Driver frissítésekkel próbálkoztam, sajnos egyik sem segített.Akinek van ötlete, hogy mi okozhatja a problémát, az kérem segítsen, mert nagyon az ember agyára tud menni a dolog!
Előre köszönöm a válaszokat!
-
HardSanyeee
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám a routeremmel.
Típus: TP-Link WR641G/642G v3 08118989
FW: 3.8.2 Build 080628 Rel.37228nA probléma pedig elég érdekes és a Google oldalaknál jelentkezik. Már nem először jelentkezik a probléma, de egyszer megjavult magától és azóta megint előjött. Észrevételem szerint akkor kezdődött el a hiba régebben is meg most is, amikor a Google+ -on +1-eztem egy oldalt/bejegyzést. A hiba pedig olyan formában jön elő, hogy a Google oldalain (Gmail, Google+, Android Market) nem jönnek be a képek, illetve azóta nem működik a Google Maps se, tehát pár termék használhatatlanná válik lényegében.
Több böngészőben is jelentkezik a hiba és ha a router-t kihagyom az internetre csatlakozásnál, akkor tökéletesen megy minden, ezért írok ebbe a topikba.
A segítségeteket előre köszönöm
-
krealon
veterán
-
krealon
veterán
válasz MPowerPH #8238 üzenetére
OpenDNS szerver hasznalata router helyett a router tehermentesitesere.
Sajnos a DIR-615 DHCP server-e nem hajlando mas DNS szerver cimet hasznalni, mint onmaga.
-
MPowerPH
félisten
válasz Claude Leon #8239 üzenetére
A SETUP menüpontban, a Dynamic IP (DHCP) Internet Connection Type alatt megtudok adni egy Primary és egy Secondary DNS address -t.
Bár ez megint nem tudom ok e. Igazából nem értem a konkrét okát ennek az egésznek, szomszédban nem csinálja, pedig az valami 6k -s DLink router.
Eszköz hiba kizárva, mert kettő ilyen routerem van, és mindegyik gázos.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Már többször írtam ez ügyben, most megint rákényszerültem. Egy DLink DIR-615 -ös router -ről lenne szó. Az internetem kábel modemen keresztül érkezik, dinamikus IP -vel. Teljesen random szerűen generálja a hibát, ami miatt írok. Néha egész nap nem csinálja, aztán van olyan, amikor egy nap 6x. Konkrétan a hiba: a weblapok nem jönnek be, csak töltenek. Ha éppen megy netes rádió, akkor az továbbra is OK. Ha szerveren vagyok, akkor nem dob le, csak elkezdek laggolni, 0-1-es ping -el.(25 szokott lenni a normális) TS -ről sem dob le, ugyan úgy tudok kommunikálni. A windows azt írja, hogy a "DNS kiszolgáló nem válaszol". Megoldás a router újraindítása.
Írták itt előtte, hogy a DNS szerver címét kell megváltoztatni a routernél, hogy a gép egyből a szolgáltató DNS -ét lássa.
Kérlek segítsetek, mert tanácstalan vagyok.Don't Tread On Me
-
feel2006
tag
válasz Claude Leon #8236 üzenetére
Lehet, csak előbb volt meg a router, majd utána jött egy rendszer amihez akartam állítani a routert, de így nem fog menni, ezért csere lesz.
Köszi azért a segítséget!
Mikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/
-
feel2006
tag
válasz Claude Leon #8234 üzenetére
Akkor valószínű ezen mivel nem lehet módolni nem is fog más menni.
Amikkel megy, openwrt a másik router meg tomato.
-
Claude Leon
senior tag
válasz feel2006 #8233 üzenetére
A 741-men (de a gyártói 1043 szimulátorban is) a forwardingban virtual servernek nem tudok külön külső és belső portot állítgatni, csak portot, és IPt.
Intrudernek igaza van, a trigger is másra kell.Egészen véletlenül nem dd-wrt-t használsz a működőkkel?
[ Szerkesztve ]
-
feel2006
tag
válasz Claude Leon #8231 üzenetére
szia,
Lehet nem jól írtam le amit szerettem volna, de ez sem jó, port triggernél nem tudok belső hálón cél ipt megadni.Csatoltam egy képet mit szeretnék elérni a netgearrel.
Pl. TPLink tudja, hogy adott port ami bejön adott belső ip, de más portra menjen (kép felső része ezt mutatja)
De a NG PortFw-ban nem tud eltérő bejövő portot és kimenő portot elfogadni (kép közepe)
Port Triggernél pedig nincs cél ip belső hálót (kép alja)
Elképzelhető lenne, hogy ez a csodálatos netgear nem tud ilyen szintű port fw-ot amilyet szeretnék vele megvalósítani?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Claude Leon #8231 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a triggering az lesz, ami neki kell, de legyen igazad!
A triggering szerintem annyit tesz, hogy adott porton történő forgalmazás hatására megnyit egy másik portot, de nem gondolom, hogy egyiket a másikra irányítaná...
-
MODERÁTOR
-
feel2006
tag
Sziasztok,
A segítségeteket kérném, van egy Netgear WPN824 v2 router, amin szeretnék port átirányítást beállítani.
Néztem ezzel kapcsolatos 1 - 2 forumot itt, de azok halottak, ezért ide írnék.
Tehát, valakinek van-e ilyen és tud-e vele átirányítás csinálni, és nem csak sima port megnyitást adott ip-re?
Amire szükségem lenne, pl. IN 5000port - OUT 80 -ra irányításra. Ezt egy Tplink 1043ND, Linksys Wrt54Gl benyeli simán, de a Netgear nem akarja és még alternatív fw sincs rá..
Van benne erre mód (Service Name, Start Port, End Port, Server IP Address) megadás, de mikor beírom a :
- Start-hoz naívan az 5000-et, az End-hez a 80-at akkor "The starting port address must be less than ending port address." hibával nem tárolja el.
ha viszont:
- Start-hoz 80-at, End-hez 5000-et írok, akkor megnyitja minden portot, de akkor sem átirányít.Kérem, ha valaki tud, segítsen! Már ott tartok, hogy ha tényleg ennyire rossz ez a vacak kihajítom a kukába..
köszönömMikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/
-
felic555
tag
válasz Intruder2k5 #8226 üzenetére
köszönöm megrendeltem ezt az ASUS-t hétvégén megnézem milyen
-
MODERÁTOR
válasz felic555 #8225 üzenetére
Erre garanciát nyilván nem én fogok neked adni, hanem majd az ASUS, de szerintem nagyon jó kis routerek ezek... Én már évek óta csak ASUS-okat használok, a sokadik darabot, több ismerősnek is ezt a típust ajánlottam, és eddig egy sem reklamált. Szerintem vedd meg bátran, nem fogsz csalódni benne!
szerk.:
Mondjuk egyik fajta sem rossz, de ha van választási lehetőséged az RT-N10 és az RT-N10+ (vagy RT-N10 Plus) között, akkor én a sima RT-N10-et venném, mivel az BroadCom Chipset-es. A különbségekről ami alapján felismered, ITT olvashatsz. Képek a harmadik oldalon...[ Szerkesztve ]
-
felic555
tag
válasz Intruder2k5 #8223 üzenetére
hát igen a drágulás... ez már jóval kedvezőbben néz ki. és akkor ez az asus megbízhatóbb és nem fog fél év alatt meghalni? mert a lényeg ezen van:-) egyébként köszönöm a segítséget:-)
-
brauneyes
csendes tag
válasz Intruder2k5 #8220 üzenetére
Szia !
Nagyon köszönöm a segítséget !
Kipróbáltam ahogy írtad és sikerült !
Mégegyszer köszi!
Szép hétvégét ! -
MODERÁTOR
válasz felic555 #8222 üzenetére
Akkor mondjuk a kistestvére...
Ez egy fokkal olcsóbb, de sajnos most minden drága, mert egyrészt nincs jó erőben a forint, másrészt pedig árvizek vannak Singapore környékén, és ezek mind felvitték az árakat. Esetleg majd a 741-es antennáját átteszed erre, mert ezen jóval kisebb van...
[ Szerkesztve ]
-
felic555
tag
válasz Intruder2k5 #8221 üzenetére
Ja igen 5/0,5-ös ADSL van bekötve. Egyébként megnéztem árukeresőn ezt az asus-t. 13ezer a legolcsóbb. Hát nemtudom:/ Valami olcsóbb de ugyanígy jó megoldás van esetleg?:/
-
MODERÁTOR
-
felic555
tag
Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy a TP-Link WR741-ND típusú routerem megadta magát. Egyszer csak fogta magát és szétkapcsolta a netet. Azután már a routert sem lehetett elérni az IP-jéről. A Win7 folyamatosan az azonosításnál megakad. A modem egy T-home-os D-Link DSL-360R. Minden este áramtalanítva lett az elosztó szóval nem ment a nap 24 órájában.
Ami ennél nagyobb probléma, hogy megőrülök mert ez a 741-es router már egy gariban cserélt példány, amit a májusban elromlott TP-Link TL-WR340GD helyett kaptam. Na már most arra volt egy év garancia és ez december közepén lejár. mivel már ez a második TP-Link routerem ami csak úgy megadja magát nem tudom mit csináljak...
Segítsetek vegyek megint TP-linket? Vagy van olyan márka és típus ami nem adja meg magát fél éven belül? Mert ez elég idegesítő...
Bocs, hogy hosszú lett, légy szíves mondjatok valami ötletet mert nekem a TP-Linktől elment a kedvem... -
brauneyes
csendes tag
Sziasztok !
Nekem olyan problémám van, hogy a windows 7 alatt möködő gépről nem tudok belépni a TL-WR741ND típusú routerom beállítási felületére a 192.168.1.1 az ip címe , win xp alatt minden gond nélkül belépett.
Mi lehet a gond ?
A következő képernyő jelenik meg:A segítséget és a válaszokat előre is nagyon köszönöm !
Szép hétvégét Mindenkinek ! -
Zsoca01
csendes tag
Hali!
Elolvastam, amit eggyel korábban írtál, de az még nem volt elég hozzá. De végül sikerült összehozni, hála ennek a fórumnak!!!
Köszönöm a segítséget! -
krealon
veterán
válasz Zsoca01 #8214 üzenetére
Csak 1-el kellett volna visszaolvasni.....
-
Topikgazda
-
Zsoca01
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-link TL-WR740N-es routert, és sehogy se sikerül netet kinyerni belőle. Elolvastam a korábbi hozzászólásokat ezzel kapcsolatban, de akkor se sikerült összehoznom a dolgot. Mindent összedugtam ahogy kell, beállítottam mindent, ahogy kell ,de még se jön össze. A gép nem kap netet, ha a router be van dugva, de ekkor a telo észleli a wifit, és hogy a jelerősség kiválló, de még se tud fellépni a netre. Ha a gépet ugyanúgy kötöm össze, hogy router nélkül, akkor simán van net. Nem vagyok egy hatalmas nagy számtech zseni, de csak annyit akarok, hogy egyszerre lehessen netezni a gépen és telon vagy laptopon. A netem upc-s ha ez segít.
Ha esetleg tud valaki segíteni a dologban, annak előre is köszönöm!!! -
csdm
senior tag
Sziasztok!
Adott egy háztartás, benne egy T-home-os ADSL internettel, hozzá tartozó modemmel. Ehhez jön hozzá egy TP-link router és ezen keresztül kapcsolódik 2 gép. mindkét gépen alapból XP van. Egyiken újratelepítettem az XP-t viszont nem volt internet csatlakozás.. ezután másnap (ma) kiderült hogy a másik gépen sincs internet. Fogtam magam, és az először babrált gépre windows 7-et telepítettem fel, driverekkel nincs gond, látja a routert, azonban nincs internet. T-home-ot felhivtam, szerintük a modemmel nincs semmi baj, ami igaz is, mert újratelepítés előtt mind a 2 gépen volt internet.
(első Xp újratelepítés után babráltam a router beállításaival.)
Jelenlegi helyzet:
Mind a 2 gép látja a routert, LAN-on szép össze vannak kötve.
Próbáltam mindkét gépen, új kapcsolatot nyitni az internetre, beíartam a felhasználót, jelszót, ám t home-os ügyfélszolgálaton azt mondták ezt csak akkor kell, ha közvetlenül a modemhez kapcsolódik a gép, ezért ezeket töröltem,mert itt router be van iktatva.
Beléptem a 192.168.1.1-be(TP-linkes), Beállítottam hogy deafult legyen minden beállítás, nyomtam egy quick setupot WAN-ra, PPPoE beállításokkal, ám semmilyen adatmozgást nem jelez, illetve Status menü alatt a WAN tulajdonságoknál az összes érték 0.
Hogyan kellene beállítani, hogy rendesen, mindkét gépen lehessen internetezni? -
vizimento
senior tag
válasz Intruder2k5 #8208 üzenetére
Eddig semmi válasz a PC problémámra, ugyhogy ha tudsz besegíthetnél az ottaniaknak
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
morren
csendes tag
-
MODERÁTOR
válasz vizimento #8207 üzenetére
Örülök, hogy jó lett a routered, mégis csak segített a Tomato... Ha úgysem szokásod piszkálni a jól működő dolgokat, akkor teljesen mindegy is, hogy milyen a felülete, mert úgysem fogod sokat látni. Nekem mondjuk a router admin felülete szinte mindig nyitva van a böngésző egyik fülén, bár én épp ellenkezőleg látom a dolgokat, és az OLEG-et találom fapados, és puritán kezelőfelületűnek! Na de mindegy is, mert egyrészt ez mindenkinek a szubjektív véleménye, másrészt meg nem is ide tartozik...
Szívesen!
A PC-t meg inkább meghagyom az ottaniaknak!
[ Szerkesztve ]
-
vizimento
senior tag
válasz Intruder2k5 #8206 üzenetére
Jóéjt!
Megküzdöttem vele, de fenn van és működik!
Sőt! Vatera is vanBár egyenlőre a tomato felület meg menürendszer meg minden idegen és nem is szimpatikus, kénytelen leszek megbarátkozni vele, mert úgytűnik csak ezzel működik
Köszi a segítséget!!!
(És ha PC hardver téren is otthon vagy, kérlek segíts a "nem induló gépek topikja"-ban is. A hiba ott leírva. Előre is köszi!)
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz vizimento #8202 üzenetére
Ha úgy döntenél, hogy felteszed a Tomato-t, akkor annyit róla, hogy webes felületen nem fog felmenni az OLEG-re, csak az ASUS Firmware Restoration Tool programmal... Segítséget ITT találsz. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyiket tedd fel, akkor első körben legyen mondjuk EZ.
Én meg megyek aludni, mert 4:40-kor ébresztő van!
Félsz? Szerintem a Tomato sokkal felhasználóbarátabb, mint az OLEG, de Te tudod... Az ég adta világon semmit sem kell parancssoroznod, minden webes felületről megy, ami ráadásul sokkal szebb, és kiterjedtebb is, mint OLEG-ben. De persze nem kötelező!
Annyit kell megtenned ami a fentebbi linken van, és már működik is a Tomato... Szerintem az OpenWrt-vel keverhette valaki, az volt olyan régebben, hogy nem volt admin felülete sem, csak a konzol. De ma már annak is van!
[ Szerkesztve ]
-
vizimento
senior tag
válasz Intruder2k5 #8203 üzenetére
Tomatotól kicsit félek... Linuxban egyáltalán nem vagyok otthon, és amennyire tudom nem olyan egyszerű a telepítése, mint az olegnek.
Nem tudom mi lehet a közös bennük, de a www.noob.hu oldallal is ugyanaz a helyzet mint a vaterával!Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
MODERÁTOR
-
vizimento
senior tag
válasz Intruder2k5 #8201 üzenetére
Igen, van egy asztali és egy laptop. Egyikről se ment...
De asszem a probléma leírásánál írtam is, hogy másik géppel de ugyanezen a wifin is ugyanez a helyzet, azaz nincs vatera.Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest